Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 20. 6. 2011 14:04

Mendy
♥♥♥♥♥--

Insolvence

.

Upravil(a) Mendy (12. 11. 2014 20:42)

Není tady

#2 20. 6. 2011 16:58

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

Re: Insolvence

podmínkou osobního bankrotu je skutečnost,že dluhy vám vznikly u více věřitelů a přitom hodnota Vašeho majetku je nižší, než součet Vašich dluhů.
Návrh na povolení oddlužení může podat pouze dlužník a k návrhu musí soudu doložit řadu dokumentů (přehledy o příjmech, o majetku, souhlas manžela apod.).

Soud posoudí, zda je váš plán oddlužení ekonomicky reálný.Věřitelům, kteří nemají své pohledávky zajištěny (zástavou nemovitosti), se musí na úhradu jejich pohledávek dostat alespoň 30 % (alespoň 50% v případě snížení zákonem určených měsíčních splátek). Jestliže ty,nebo manžel jako dlužník úspěšně projdete testem a soud oddlužení povolí, rozhodnou nezajištění věřitelé hlasováním, zda dojde k prodeji vašeho majetku nebo zda budete po dobu příštích pěti let odevzdávat nezajištěným věřitelům své příjmy při zachování životního minima .

Každý je génius.
Ale pokud budete posuzovat rybu podle její schopnosti vylézt na strom,
bude celý svůj život žít s vědomím, že je neschopná.

* Albert Einstein

Není tady

#3 20. 6. 2011 17:04

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

ještě mě napadá, pokud máte více úvěrů, můžete zkusit konsolidaci,to znamená, že si u banky,která toto nabízí požádáte o sloučení všech půjček a namísto několika úvěrů, budete splácet jeden.

Každý je génius.

* Albert Einstein

Není tady

#4 20. 6. 2011 17:18

Mendy
♥♥♥♥♥--

Konsolidaci jsme zkoušeli a jelikož by se jednalo o docela velkou částku je potřeba nemovitost do zástavy, kterou bohužel nemáme. Pokoušeli jsme s bankama vyjednat nižší splátky nebo odložení splátek, ale nevyhověly nám, přitom všude uvádějí že když se dlužník dostane do nesnází je potřeba jednat. Ale přitom jednat sami nechtějí. Proto uvažujeme o insolveci.

Není tady

#5 21. 6. 2011 7:03

taxonia
♥♥-----

Jen doplňuji, není to životní minimum,ale tzv. nezabavitelné minimum.To jsou dva rozdílné pojmy.
Co se týče soudu,ano věřitelé se mají sejít aby hlasovali,ale většinou se nikdo nedostaví, protože takových případů mají hodně,a není v moci firemních právníků,být osobně u každého soudu.
Důležíté je zda splatíte více než 30% všech svých závazků.
Mám osobní zkušenost,jsem v insolvenci rok.

Není tady

#6 21. 6. 2011 11:15

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

taxonia napsal(a):

Jen doplňuji, není to životní minimum,ale tzv. nezabavitelné minimum.To jsou dva rozdílné pojmy.
Co se týče soudu,ano věřitelé se mají sejít aby hlasovali,ale většinou se nikdo nedostaví, protože takových případů mají hodně,a není v moci firemních právníků,být osobně u každého soudu.

ano je to tak, omlouvám se za nepřesnost. nezabavitelné minimum je částka odvíjející se od život.minima jednotlivce a normativních nákladů na bydlení..základní nezabavitelná částka pro jednotlivce je pro tento rok 5 326 Kč. Ta částka pak ještě navýší, když má dlužník děti a manželku...

Každý je génius.

* Albert Einstein

Není tady

#7 21. 6. 2011 12:04

taxonia
♥♥-----

Přesně tak.Proto je dobré zajít do nějaké poradny v dluhové tísni,kde Vám přeně řeknou kolik Vám zůstane.Je dobré si to pořádně promyslet, protože je to opravdu minimum,a pokud si najdete při tomhle další práci, opět Vaše výdělky půjdou na insolveci.Pomůže Vám to jen v tom, že své dluhy umoříte ve větším objemu...já začínala na 32% plnění, dnes je to 54%.

Není tady

#8 22. 6. 2011 17:04

pidimartis
♥♥♥----
Místo: Rumburk

Mendy napsal(a):

Je zde někdo, kdo má zkušenosti z insolvencí, tedy s osobním bankrotem?
S manželem jsme se dostali do dluhů. Nejsme podnikatelé ani živnostníci.
Nezvládáme splácet. V zaměstnání nám kvůli krizi snížili platy o 25%

Děkuji.

Můj přítel je v insolvenci půl roku. Začátek byl opravdu krušný,byla to řada dokumentů,vše srovnat po datumech,bylo toho opravdu hodně,posílal to v deskách a pak balíkem. Radil se v občanské poradně,která by měla být v každém městě. Dokládal možná i věci které je nezajímali,ale paní říkala radši víc než míň a stejně o něm ještě chtěli něco dokládat. Chce to stále komunikovat i když chvílema je to moc těžké,můj chlap už ztrácel naději jak pořád něco chtěli dokládat a chtěl s tim praštit. Snažila jsem se mu pomáhat a když je možnost být na to dva,tak se to dá zvládnout jen neztrácet naději. A každopádně držim palce navíc pozor,když tu insolvenci povolí,tak jí můžou taky kdykoliv za těch 5 let zrušit, třeba kvůli neplnění dané častky. Pevné nervy.

Není tady

#9 22. 6. 2011 18:22

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

taxonia napsal(a):

A muzes si dovolit platit internet?

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#10 22. 6. 2011 21:21

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

eremuruss napsal(a):

taxonia napsal(a):

co je to za otázku??? To jako, že nemá na dluhy,ale na internet ano...
může ho přece využít u kamarádky, v internet.kavárně...

Každý je génius.

* Albert Einstein

Není tady

#11 23. 6. 2011 7:06

taxonia
♥♥-----

laminanonte napsal(a):

eremuruss napsal(a):

taxonia napsal(a):

Vzhledem k tomu,že používám net k práci a v práci,mohu ho využívat i pro osobní účel.Tím nechc i říct že na něm visím od rána do večera.
Jinak během dne u neteře,která bydlí vedle, nebo mám k dispozici netbook přítele.
Když už ti to tak leží v žaludku...

Není tady

#12 23. 6. 2011 12:35

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

eremuruss napsal(a):

taxonia napsal(a):

A jakou to ma souvislost s tematem ? Myslis, ze castka za internet by vyresila situaci \?

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

#13 23. 6. 2011 12:54

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

eremuruss napsal(a):

taxonia napsal(a):

erem, ten, kdo sem píše se může připojovat téměř odkudkoliv: od přátel, známých, příbuzných, z práce, z internetové kavárny, z různých infocenter atd.
Takže to není tak, že by někdo skončil kvůli dluhům oškubaný až na dřeň a přesto přes všechno by mu zbyl takový nadstandard jako vlastní PC nebo notebook, plus by si ještě mohl dovolit platit měsíční paušál za připojení smile

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#14 23. 6. 2011 16:03

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

taxonia napsal(a):

laminanonte napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Vzhledem k tomu,že používám net k práci a v práci,mohu ho využívat i pro osobní účel.Tím nechc i říct že na něm visím od rána do večera.
Jinak během dne u neteře,která bydlí vedle, nebo mám k dispozici netbook přítele.

Taxonio, myslím, že se nemusíš nikomu zpovídat z toho, kde net používáš..leda svým věřitelům...smile.Eremuruss do toho nic není

Každý je génius.

* Albert Einstein

Není tady

#15 24. 6. 2011 7:40

taxonia
♥♥-----

laminanonte napsal(a):

taxonia napsal(a):

laminanonte napsal(a):

Taxonio, myslím, že se nemusíš nikomu zpovídat z toho, kde net používáš..leda svým věřitelům...smile.Eremuruss do toho nic není

Já vím že ano, ale jeden se bránit musí..
Kiara má jinak pravdu, nezbyl mi ani notebook,ani připojení...

Není tady

#16 24. 6. 2011 7:48

pidimartis
♥♥♥----

Tak zpět k tématu,
my teď řešíme problém ten,že se chcem brát a jelikož on je v insolvenci,tak se bojíme co to bude za problémy. Insolvenční zprávce nás teda ujišťoval,že to bude jen pro nás dobře,jenže já se zase bojim,že jemu bude zbívat málo pro věřitele,tak vůbec nevim dumbom

Není tady

#17 24. 6. 2011 7:56

majkafa
Host

Měla bych strach vdávat se za někoho, kdo je v insolvenci. Nedobrý začátek. Může mě stáhnout sebou. A co pak následně děti, pokud je ještě nemáš, pidimartis.

#18 24. 6. 2011 8:08

pidimartis
♥♥♥----

majkafa napsal(a):

Měla bych strach vdávat se za někoho, kdo je v insolvenci. Nedobrý začátek. Může mě stáhnout sebou. A co pak následně děti, pokud je ještě nemáš, pidimartis.

Jsme spolu už 11 let,stále nám vyhovovalo být jen jako druh a družka,ale už jsou tu dvě děti,navíc nepracuje v místě bydliště,musí dojíždět a člověk nikdy neví co se může stát,musíme teď už myslet na ty děti a né na sebe. Dluhy si nasekal jako svobodný a za blbost,nebyly to drogy nebo bedny a jiné zavislosti,ale nikdo neměl kasu,každý měl svou výplatu a on je hrozný paličák, když jsem ho upozorňovala..... tak neboj,to zvládnu,hm a došlo na má slova.
Nebudu mít s tim nic společného i po svatbě,jen se bude počítat,že já jsem vyživovací osoba nebo jak nám to říkal. A jak myslíš stáhnout?

Upravil(a) pidimartis (24. 6. 2011 8:09)

Není tady

#19 24. 6. 2011 10:52

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

laminanonte napsal(a):

podmínkou osobního bankrotu je skutečnost,že dluhy vám vznikly u více věřitelů a přitom hodnota Vašeho majetku je nižší, než součet Vašich dluhů.
Návrh na povolení oddlužení může podat pouze dlužník a k návrhu musí soudu doložit řadu dokumentů (přehledy o příjmech, o majetku, souhlas manžela apod.).

Soud posoudí, zda je váš plán oddlužení ekonomicky reálný. Věřitelům, kteří nemají své pohledávky zajištěny (zástavou nemovitosti) , se musí na úhradu jejich pohledávek dostat alespoň 30 % (alespoň 50% v případě snížení zákonem určených měsíčních splátek). Jestliže ty,nebo manžel jako dlužník úspěšně projdete testem a soud oddlužení povolí, rozhodnou nezajištění věřitelé hlasováním, zda dojde k prodeji vašeho majetku nebo zda budete po dobu příštích pěti let odevzdávat nezajištěným věřitelům své příjmy při zachování životního minima .

Laminanonte, co tahle věta přesně znamená?  Co když má nějkdo dluhy a byt, ale ten byt je zastaven? Jde využít insolvence s tím, že se prodá byt a vyplatí se všichni věřitelé...tedy i ten, který má jištění zástavou. Nebo se ten věřitel a byt vyloučí a insolvence se týká jen zbytku dluhů?

Není tady

#20 24. 6. 2011 11:02

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

Mendy napsal(a):

Konsolidaci jsme zkoušeli a jelikož by se jednalo o docela velkou částku je potřeba nemovitost do zástavy, kterou bohužel nemáme. Pokoušeli jsme s bankama vyjednat nižší splátky nebo odložení splátek, ale nevyhověly nám, přitom všude uvádějí že když se dlužník dostane do nesnází je potřeba jednat. Ale přitom jednat sami nechtějí. Proto uvažujeme o insolveci.

Mendy, a jak jste o pozastavení nebo snížení splátek žádali? Na pobočkách u přepážky?

My tohle řešili loni s přítelem, když se dostal do problému se ztrátou zaměstnání. u některých bank vyhověli na pobočce. tam kde ne, jsme jim psali oficiální řádost o dočasné pozastavení. Taky to mělo svůj efekt, kdy nám u jedné banky pozastavili platbu.

Není tady

#21 24. 6. 2011 12:47

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

Kuřátko napsal(a):

laminanonte napsal(a):

Soud posoudí, zda je váš plán oddlužení ekonomicky reálný. Věřitelům, kteří nemají své pohledávky zajištěny (zástavou nemovitosti) , se musí na úhradu jejich pohledávek dostat alespoň 30 % (alespoň 50% v případě snížení zákonem určených měsíčních splátek). Jestliže ty,nebo manžel jako dlužník úspěšně projdete testem a soud oddlužení povolí, rozhodnou nezajištění věřitelé hlasováním, zda dojde k prodeji vašeho majetku nebo zda budete po dobu příštích pěti let odevzdávat nezajištěným věřitelům své příjmy při zachování životního minima .

Laminanonte, co tahle věta přesně znamená?  Co když má nějkdo dluhy a byt, ale ten byt je zastaven? Jde využít insolvence s tím, že se prodá byt a vyplatí se všichni věřitelé...tedy i ten, který má jištění zástavou. Nebo se ten věřitel a byt vyloučí a insolvence se týká jen zbytku dluhů?

to znamená, že když budeš mít víc věřitelů, např. Homecredit-spotřeb.úvěr, VZP,Vodafone a budeš mít hypotéku na byt např.u Hypoteční banky, která je zajištěna zástavou onoho bytu, případně i jinou nemovitostí, tak při insolvenci bude Hypoteční banka tou, která nepřijde zkrátka, protože v její prospěch je zřízeno zástavní právo a ona získá veškeré prostředky z prodeje bytu.Ostatní věřitelé získají v případě jejich souhlasu zmíněných 30% z jejich pohledávky.

Každý je génius.

* Albert Einstein

Není tady

#22 24. 6. 2011 12:58

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

pidimartis napsal(a):

Tak zpět k tématu,
my teď řešíme problém ten,že se chcem brát a jelikož on je v insolvenci,tak se bojíme co to bude za problémy. Insolvenční zprávce nás teda ujišťoval,že to bude jen pro nás dobře,jenže já se zase bojim,že jemu bude zbívat málo pro věřitele,tak vůbec nevim dumbom

výhodné to bude pro vás z toho hlediska, že tvůj přítel si tě jako svoji manželku pak započte do nazabavitelného  minima a to je 1331 Kč na každou vyživovanou osobu.  Děti už se mu asi započítávají.
Jinak za jeho dluhy, které si nadělal za svobodna neodpovídáš, jsou pouze jeho, ale pokud by se vrátil ke svému koníčku automatům, tam už by postihly i tebe.

Každý je génius.

* Albert Einstein

Není tady

#23 24. 6. 2011 13:06

taxonia
♥♥-----

Je to tak jak říká lam.
Jen první se uspokojují přednostní pohledávky což je třeba zrovna VZP.
Pokud přítel požádá o insolvenci před svatbou nebudeš posuzována,pokud po svatbě,už ano.
Tato problematika insolvence je dost složitá,a i věci které se zdají jasné,jsou pak jinak.
Laici jako já Vám těžko podají přesnou a správnou informaci. Hlavně pokud si budete počítat  jestli projdete,nezapomeňte připočítat odměnu ins.správci.Na to lidé zapomínají a pak se diví ,že jim to nevyšlo.
Nejlépe se v tom vyzná insol. správce,který by vám měl poradit...

Není tady

#24 24. 6. 2011 13:47

pidimartis
♥♥♥----

laminanonte napsal(a):

pidimartis napsal(a):

Tak zpět k tématu,

výhodné to bude pro vás z toho hlediska, že tvůj přítel si tě jako svoji manželku pak započte do nazabavitelného  minima a to je 1331 Kč na každou vyživovanou osobu.  Děti už se mu asi započítávají.
Jinak za jeho dluhy, které si nadělal za svobodna neodpovídáš, jsou pouze jeho, ale pokud by se vrátil ke svému koníčku automatům, tam už by postihly i tebe.

Do dluhů se nedostal,že by hrál  automaty ,ale v té době musel mít vše co maj jeho kamarádi,takže opravdu se do dluhů dostal z jeho blbostí, pak to stejně musel rozprodávat,aby mněl na splácení,ale to už je vlastně jedno dumbom

Není tady

#25 24. 6. 2011 21:12

Mendy
♥♥♥♥♥--

Kuřátko napsal(a):

Mendy napsal(a):

Mendy, a jak jste o pozastavení nebo snížení splátek žádali? Na pobočkách u přepážky?

My tohle řešili loni s přítelem, když se dostal do problému se ztrátou zaměstnání. u některých bank vyhověli na pobočce. tam kde ne, jsme jim psali oficiální řádost o dočasné pozastavení. Taky to mělo svůj efekt, kdy nám u jedné banky pozastavili platbu.

Byli jsme na pobočce české spořitelny, kde nám paní u přepážky sdělila, že nám splátky nesníží ani neodloží protože jsme oba výdělečně činní a to že máme dluhy ještě někde jinde nás neomlouvá a je nezajímá. Jiná věc by prý byla kdybysme o práci přišli.
Pak jsme volali do společnosti Cetelem a tam jediné co nám nabídli byla konsolidace, která by nám už vůbec nepomohla, protože by na všechny dluhy stejně nedosáhla, takže tu jsme hned odmítli a pán neměl zájem víc se s námi bavit.
Jinak když jsem četla všechny ty hrůzy o insolvenci a koukala jsem do insolvenčního rejstříku, kde si každý všechno přečte, veškeré osobní informace, pohledávky, věřitele, majetek a vůbec to všechno jak to s námi je, tak nemám nejmenší chuť do toho jít.
Ještě se pokusíme jednat s věřiteli písemně a kouknout se po druhé práci, i když to bude asi zbytečné, ale naděje umírá poslední.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí