Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 17. 6. 2011 13:07

Zorro Mstitel
♥♥♥----

Dovolená s dětmi v penzionu?

Milé diskutérky, i diskutéři, máte rodinu s malými dětmi a chystáte se někam po Čechách na dovolenou? Myslíte si, že v penzionech  v Čechách na rodiny s dětmi pamatují? Díky za Vaše názory.

Není tady

#2 17. 6. 2011 13:46

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Re: Dovolená s dětmi v penzionu?

Zorro Mstitel napsal(a):

Milé diskutérky, i diskutéři, máte rodinu s malými dětmi a chystáte se někam po Čechách na dovolenou? Myslíte si, že v penzionech  v Čechách na rodiny s dětmi pamatují? Díky za Vaše názory.

Obchodně šikovný majitel ubytovacího zařízení či jeho provozovatel by měl myslet na potřeby skrz celé spektrum klientů - od rodin s malými dětmi,přes lidi ve stř.věku,kteří už s dětmi nejezdí,ale mají místo nich zase "chlupatá"děcka a chtějí dovču trávit i s nimi až po důchodce.
Myslím,že v dnešní době si nemůže nikdo dovolit upřednostňovat jednu skupinu před druhou nebo některou dokonce zcela vytěsnit,což by se rovnalo pomalé (nebo rychlé)ale jisté smrti v této oblasti podnikání.

Není tady

#3 17. 6. 2011 15:24

Juraj
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Web

Nevim nevim Kuty, jeslti bych to tak delal, jak pises... Tedy byt hotel ci pension pro vsechny...
Rodiny s malymi detmi na strane jedne a Starsi lide jen s psama a kockama na strane druhe... Ani jendo by se nemusleo mit rado - i kdyz deti maji zviratka rady... Ale deti taky rvou a vyrusuji, u snidane, v restauraci, vecer placou [a je to slyset pres dvere k sousedum [co deti nemaji a chteji spat], do toho zacne jejioch pes vyt, ze nemuze spat kuli tomu... ;]
Ale skloubit to v jendom hotelu dlouhodobe obe skupiny, cos naznacila? Ja bych sel sam radeji cestou specializace...
Nas partner napr. - Aparthotel Sumava, se specilaizuje na rodiny s detmi... Priznam se, ze nevim, jak to maji se ctyrnohymi milacky... Ale "deti umi", o tom jsem se mel moznost osobne presvedcit...
Viz http://www.babinet.cz/clanek-8599-tip-n … otelu.html

"Hate Cannot Drive Out Hate; Only Love Can Do That." M.L.King Jr.
"Jsa u moci, jsem si permanentně podezřelý." Václav Havel

Není tady

#4 18. 6. 2011 8:37

amely
♥♥♥♥♥--

Juraji, já jsem neměla s dětmi problémy nikde - ani v penzionech,ani v chatkách ani ve stanech.
Je fakt, že jsem nikdy nenechala děti aby rušily víc, než bylo nutné, ale když jsem požádala personál, tak mi vyšli vždycky vstříc, třeba mne pouštěli do kuchyně vařit vodu pro miminko na sunar, to ještě nebyly konvice, nebo mi dali do jejich ledničky věci pro miminko.

Já vidím problém v tom, že je to o lidech. Zažila jsem rodiče, co si mysleli, že jejich dítě je středem světa - a dovolili mu všechno -bez ohledu na jiné rodiny i jednotlivce, co tam byli na dovolené. To pak zkazí dovolenou i v tom nejlepším zařízení.
Ale je pravda, že uhonění pracující a důchodci chtějí větší klid.
Já teď chodím o víkendu do akvaparku u nás taky nejraději hned po obědě, když tam ještě nejsou rodinky - ale tam chodí samé slušné.

Penzion pro rodiny je bezva tip - nějaké hřiště, herna, bazének, jezdili jsme do kempu a tam měli dokonce školku kde hlídali děti a večer od 18  do 22 zábavně naučný program pro děti  - a pro rodiče zatím hrála u hospody country kapela. Bylo to úžasné. Takovéto aktivity těm zařízením přitáhnou lidi.

Není tady

#5 18. 6. 2011 21:54

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Z dovolených kde hlídají děti jsem tak trochu rozpačitá.Zrovna včera jsem totiž dala řeč se známou kantorkou na stř.integr.škole a je to jeden děs.Škola dnes už nemá funkci výchovnou nýbrž jen vzdělávací a kantoři tam jsou na tom nejnižším možném společ.žebříčku.Běda jak se na ty nevychov.fakany podívají jen trochu křivě-už mají pro příště hrozbu paragrafem 51!
Děti jsou nevychované-rodiče na výchovu nemají čas-je totiž zadarmo a tak jde radši jejich tata třeba jezdit kamionem,no prachy jsou třeba.A když jede spolu rodina v tom lepším případě dokonce na společ.dovolenou,kde by se alespoŇ tam měli užít všichni dohromady,ukazovat dětem přes den něco nového,večer s nima posedět u ohně či i u té country nebo u společ.her a hlavně komunikovat,tak se mají opět rozdělitž?Je to snad za trest trávit spolu jako rodina  týden pohromadě,je to tak vyčerpávající?Nám to tak nikdy nepřipalo,každý rok jsme jezdili na dovču a třeba i víc než jednou ale nikdy nás nenapadlo,že bychom je odložily do nějakých pohlupavých animačních programů a kluci by se ani nenechali.\protože se dovedli zabavit i sami se sebou a snad to za našich mladších let ani ještě tak moc neexistovalo.

Není tady

#6 19. 6. 2011 9:12

Taylor
♥♥-----

Myslím, že nejde jenom o zařízení, kde se o děti starají a vymýšlejí jim celodenně program, ale o to, aby byli na rodinky s dětma uspůsobeni. Já jsem například slyšela o hotelu-penzionu, který se prezentuje tím, že je tam klid a pohoda a děti tam snad nesměj vůbec, jenom na nějaké víkendy mimo sezónu, např., o Mikuláši, kdy jim speciálně připraví program. Nevím, je to taky způsob, jak se orientovat na určitou skupinu klientů, nalákají tam ty nejupracovanější spoluobčany, nikdo je tam neotravuje, ale mě to moc sympatické není. Ještě se mi nestalo, aby mě někde vyloženě otravovaly cizí děcka, nějak to na dovolených nestačím vnímat.

Není tady

#7 19. 6. 2011 21:52

Juraj
♥♥♥♥♥♥-
Web

Taky znam takovy hotel, Taylorko... A rozumim tomu. Specializuji se proste jen na cilovou skupinu nejakou, a snazi se ji dat, co chce. Tedy klid.
To ja v "mem hotelu" bych napr. sel jeste dal - resp. jinym smerem... Uz v propagancich materialech by bylo, ze pri prichodu se odevzdavaji mobily [do spolecne "mobilarny"-neco jako lyzarna ;], a muzou se kontrolovat jen dvakrat do dne, rano a vecer... Aby meli ti chudaci klid, a nebyli na nich zavisli aleopsoin par hodin... A v promo materialech k hotelu a na jeho webu by rovnez bylo, ze na pokojich neni radio ani televize, a hoste si rovnez nemuzou donest ani vlastni...
Ano, je celkem mozne, ze bych v tom hotelu byl nakonec sam, mimo recepcni... Kdo ovsem do toho chce jit se mnou, volejte... ;-)
PS: Deti by tam mohli, byl by pro rodiny urcite rovnez...

Není tady

#8 19. 6. 2011 22:46

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Juraj napsal(a):

Taky znam takovy hotel, Taylorko... A rozumim tomu. Specializuji se proste jen na cilovou skupinu nejakou, a snazi se ji dat, co chce. Tedy klid.
To ja v "mem hotelu" bych napr. sel jeste dal - resp. jinym smerem... Uz v propagancich materialech by bylo, ze pri prichodu se odevzdavaji mobily [do spolecne "mobilarny"-neco jako lyzarna ;], a muzou se kontrolovat jen dvakrat do dne, rano a vecer... Aby meli ti chudaci klid, a nebyli na nich zavisli aleopsoin par hodin... A v promo materialech k hotelu a na jeho webu by rovnez bylo, ze na pokojich neni radio ani televize, a hoste si rovnez nemuzou donest ani vlastni...
Ano, je celkem mozne, ze bych v tom hotelu byl nakonec sam, mimo recepcni... Kdo ovsem do toho chce jit se mnou, volejte... ;-)
PS: Deti by tam mohli, byl by pro rodiny urcite rovnez...

Brr,tak tohle mi připomíná novodobý pionýrský tábor-odevzdat mobily,něco nesmět si přivážet....

Není tady

#9 20. 6. 2011 8:03

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava

Tak mě ten nápad jako brrr Kuty  rozhodně nepřipadá, v dnešní přetechnizované uspěchané době, kdy nemají lidé čas na sebe, natož na své blízké, by jsme to potřebovali téměř všichni. Takže Jurajovu myšlenku chápu, já bych jela hned big_smile Defacto jsem něco podobného zažila, přijela jsem do oblasti, kde nebyl ani signál, tudíž mi nešel telefon, PC jsem celý týden nezapla, na televizi nekoukám - no bylo to úžasné !

Co se pobytů s dětmi týče, já mám dvě malé děti, takže jsem relativně cílová skupina tohoto článku a my jsme to vyřešili tak, že nejezdíme do penzionů, ale preferujeme chatu/chalupu. Vybereme si oblast, vždy to jsou hory - prostě vypadnout ze zamořené Ostravy, pronajmeme si chalupu a máme naprosté soukromí. Nemusím hlídat, zda děti někoho neruší, stejně tak se nemusím bát, že když děti spí, někdo mi je probudí apod. Přes den jsme stejně venku - procházky, výlety, na jídlo si zajdeme a tady můžu podotknout, že jsou strašně super penziony/restaurace, kde je koutek pro děti - aspoň klouzačky, pískoviště, herna - dle mých zkušeností pak v době dovolených v takových místech bývá náprask.

Není tady

#10 20. 6. 2011 9:22

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Přesně tak Andreo,když nehci,tak se na TV nedívám,mám mobil ale není tam signál tak co nadělám,to je naprosto pochopitelný,Ale příkazy a zákazy výše zmíněného typu,ty jsou brrr a nevím proč zrovna teď ale vzpomnělaj sem si při tom čtení na sekty...
Je fakt,když někde jsme,tak na Tv nedochází,není čas ani zájem,ale nepohrdla bych tím rádiem kolkrát,kvůli písničkám třeba.

Není tady

#11 20. 6. 2011 9:29

Juraj
♥♥♥♥♥♥-
Web

Ten "muj hotel/pension" by byl v prirode navic...
To radio taky muze vyruovat dalsi hosty, kteri tam prisli poslouchat ptacky, Kuty... Prave proto by predem hoste vedeli, do ceho jdou... [Dobra muyslneka, napsal bych "Ala pyonyrksy tabor, kdo chce spat s mobilem, at se neprihlasuje ; ]Kdo nechce poslouchat ptacky a sumeni lesa apod. tak tam nebude jezdit... A uznej, do sumu potocku poustet Gotta v pokoji u otevreneho okna na plny pecky - navic nekomu, kdo ma rad jazz napriklad... ;-)

Není tady

#12 20. 6. 2011 9:37

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Juraji,proč ty extrémy a pouštět hned něco naplno?Nevím jak ty,ale já jsem zvyklá si pouštět hudbu pouze tak,ať to slyším jen já a připomínám,že sluch mám velmi dobrý.Řvaní čehokoli nesnáším.
Zrovna tak nejsem z lidí,kteří mají mobil pořád u ucha,naopak se bez něj velmi ráda obejdu.I internetua vůbec přijímání nových informací během dovolené.Umím takhle vypnout,o to horší jsou pak ty návraty ty té poblbané reality.wink

Není tady

#13 20. 6. 2011 9:46

Juraj
♥♥♥♥♥♥-
Web

Jsou ale lidi, co to neumi jako ty, Kuty, dle meho nazoru je jich uz dnes vetsina... Mne se to uz stalo tak... A v ramci "demokracie' pak nemuzes nikomu ani behem dne rici, at to stlumi, resp. on nemusi stlumit, ani kdyz slusne pozadas... A Tvuj klid je pak v haji...
Je to vec volby. Kdo nechce, neprijde...
A s temi mobily... Vsadim se, ze z deseti lidi osm nebude schopno bez mobilu byt ani 10 hodin, dostanou koprivku bez nej hned, nebo neco podobnyho... ;-)
Ale to jsme odbocili od tematu uplne Kuty... Ja se jen primlouvam radjei za hotely a pensiony, ktere jsou pro jasne definovanou cilovou skupinu - a ne za takove, kde jezdi kazdy, od vycerpaneho manazera co chce klid [lehnbe na lehatko a tyden bude jen cist brakovou literaturu napr. jako relax] a totalne vypnout [i bez mobilu napr], pres rodiny s detmi [vyzadujcici prostredi pro deti destkou zidli pocnouc...] az po duchodce se psem ci paagajem [to nevim co vyzaduji, mozna nic, jen ne vriskot vesely deti...]

Není tady

#14 20. 6. 2011 9:58

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Juraji,takových hotelů je docela dost,jen bych řekla,že to budou asi ty luxusnější.Jezdíme do takového do Popradu Wie Mountain nebo Seasons-při tamním aquaparku.Tam ti ani pod okny nemůžou třeba děti křičet,protože ten hotel je zkrátka postavený tak,žetam má spoustu prostoru a soukromí každý,na pokoj nedoléhají běžné zvuky z chodeb či ost.pokojů,hotel je přímo pod horami,takže krásné výhledy a i procházky,kdo chce.Obrovské vodní plochy,kde se o tebe nikdo neotírá a llidi nestačí zaplnit...paráda.

Není tady

#15 20. 6. 2011 10:09

Juraj
♥♥♥♥♥♥-
Web

A ja jej udelam navic neluxusni, presne takovej, jak pises Kuty... Jen ty mobily pro jistotu stejne odevzdaji do "lyzarny"... ;-)

Není tady

#16 20. 6. 2011 10:15

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Juraj napsal(a):

A ja jej udelam navic neluxusni, presne takovej, jak pises Kuty... Jen ty mobily pro jistotu stejne odevzdaji do "lyzarny"... ;-)

Tak u toho odevzdávání mobilů bych chtěla být a pak taky muškou zlatou v tom jejich pokoji,abych viděla,kolik si jich ještě nechali u sebe:lol:lollol

Není tady

#17 20. 6. 2011 10:25

Juraj
♥♥♥♥♥♥-
Web

;-)))))))))))))))))))))
Jo, na to jsem nepomyslel... Ale verim, ze zavislaci by to tak meli... Ja jedl tajne vecer bonbony jako dite v posteli - a oni by si mobilovali a spitali potichonku pod posteli [aby je majitel hotelu nevyhodil nebo nesoupl alepson rano pod studneou sprchu za poruseni kazne v hotelu v pobytu, kteri si samy zaplatili... ;-)
Uff, tak to uz by byl temer koncentrak... Musim se nad tou filosofii moji zamyslet a nejak ji jeste upravit, doladit...

Není tady

#18 20. 6. 2011 10:45

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Juraj napsal(a):

;-)))))))))))))))))))))
Jo, na to jsem nepomyslel... Ale verim, ze zavislaci by to tak meli... Ja jedl tajne vecer bonbony jako dite v posteli - a oni by si mobilovali a spitali potichonku pod posteli [aby je majitel hotelu nevyhodil nebo nesoupl alepson rano pod studneou sprchu za poruseni kazne v hotelu v pobytu, kteri si samy zaplatili... ;-)
Uff, tak to uz by byl temer koncentrak... Musim se nad tou filosofii moji zamyslet a nejak ji jeste upravit, doladit...

No to bys vážně měl neboť ti ostatní by z toho vyšli v poho,ale ty bys z toho nebo spíš z nich brzo úplně zmagořil:Dbig_smile

Není tady

#19 20. 6. 2011 11:07

Blossom
Host

To je divný nápad, odevzdávat mobily... va

Přiznám se, do takového penzionu bych nejela. Ačkoli nejsem mobilový závislák.
Mám staré rodiče a představa, že se jim třeba udělalo zle a nemohou se mi dovolat... usch
A mám blízké a kamarády, pro které chci být pořád na příjmu.
Teď jsem na dovolené použila mobil za týden všeho všudy asi 10*. Ale zapnutý jsem ho měla (chtěla mít!) pořád.

Co brání těm, kteří nechtějí být na příjmu, aby své mobily prostě vypnuli??
Aby si o tom rozhodli sami, a ne donucením nějaké vyšší moci (majitel penzionu va ).

#20 20. 6. 2011 11:15

Blossom
Host

Ohledně mobilů - nebo vás tak ukrutně ruší, když někdo telefonuje? Mě to neruší vůbec - tedy když u toho neřve a nebo když to není třeba při výkladu historie na hradě, nebo - nedejbože - na koncertě. dumbom

Mimochodem - nedávno jsem byla na skvělém koncertě Ivy Bittové. Některé pasáže zpívala úplně potichoučku, že byl slyšet málem vlastní dech. A do toho někteří de.bilové ji neustále fotili, takže do toho soustředěného ticha cvakaly jejich foťáky... dumbom dumbom dumbom
Přestali s tím až poté, co je samotná Bittová podruhé(!!! usch ) napomenula....
Podle mě toto je o normální lidské ne/ohleduplnosti, ne o jednotlivých přístrojích - mobilech, foťácích apod.

Ale to jsem odbočila, pardon... offtopic

Co se týká těch penzionů - taky si myslím, že je lépe specializovat se na nějakou cílenou skupinu - buď na ty rodiny s menšími dětmi, nebo na ty důchodce s pejsky, kteří chtějí mít svůj klid...
Snažit se vyhovět všem často znamená nevyhovět nikomu....

#21 20. 6. 2011 15:00

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Juraj napsal(a):

;-)))))))))))))))))))))

Juraj, já mám tohle už dávno vymyšlený vissla .  „Můj“ penzion bude stát v odlehlých končinách, kde není signál na mobil ani wifi. V rozumném dosahu jen telefon, jako za starých časů.  Cílená klientela budou čarodějnice, senzibilové, léčitelé, šamani, a jejich děti….. zkrátka všichni ti, kterým vadí záření a omezuje je v jejich činnosti. (ono je to „oslepuje“) U mne se budou moci pohybovat bez chráničů a jen tak vegetovat, regenerovat, meditovat, čarovat, nabírat nové síly….. nerušeně, v čistém prostoru. Nehledě k přínosnosti nových kontaktů, výměně zkušeností.... takový  wellness Nebelvír big_smile .  Tam nebudu muset hlídat nic, jako mobily, rádio atd…, páč tam budou jenom lidi, kteří od tohodle chtějí na chvíli utéct. smile

Není tady

#22 20. 6. 2011 16:02

Juraj
♥♥♥♥♥♥-
Web

Ano, tak nejak Haiel to taky muze byt, moudre vyreseno... Kde je t o misto? ;-)

Není tady

#23 20. 6. 2011 16:55

Blossom
Host

Proč, když to už máte dlouho vymyšlené, jste to nezačali realizovat? Vždyť by to mohl být možná dobrý podnikatelský nápad, takový penzion s odevzdáváním mobilů apod....

Aspoň těchto stesků (jak jsou dnes lidi na mobilech apod. závislí) jsem třeba tady na babinetu četla už tuny, třeba právě tito lidé  by byli tou správnou cílovou skupinou pro takový Penzion duchovní očisty, nebo Penzion návratu ke kořenům(tak nějak bych to být vámi nazvala)...

Protože takto (pouze v myšlenkách) mi to připadá jen jako takové plané, neškodné snění....

#24 20. 6. 2011 17:07

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Juraj napsal(a):

Ano, tak nejak Haiel to taky muze byt, moudre vyreseno... Kde je t o misto? ;-)

lol Já vím,  Juraj, ubývají, ubývají sad  Ono jich pár zůstane, nejspíš mimo jakoukoliv infrastrukturu, takže to bude dost divočina, ale co už, holt se s tím bude počítat.  cool

Není tady

#25 20. 6. 2011 17:09

Juraj
♥♥♥♥♥♥-
Web

Blossom, kdybych mel vse realizovat, o cew snim, nebo premyslim, tka by byl cely svet poset temi vecmi [alespon chvili]] a nestacilo by to na deset mych zivotu je zrealizovat... Ty jsi vsechny sve napady nutne realizovala? ;-)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí