18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj,
ráda bych taky přispěla svým příběhem. S partnerem jsem přes rok. Na začátku vztahu jsme se jenom vídali, pak navtěvovali u sebe doma, pak jsem často u něj přespávala a ráno la zase domů, potom jsme tam u zůstávala a čekala na něj a se vrátí z práce a se nakonec stalo, e u jsem se tam zabydlela. I kdy mám pořád bydlitě u rodičů, nastěhovaná jsem u něj. Kdy byl třeba v práci tak se nám oběma straně stýskalo. A já jako správná "enuka" jsem na něj čekala pěkně doma a se mi vrátí. Do té doby jsem měla vechno uklizené, čisté, a vidí, jak má doma skvělou přítelkyni. Během dne jsme se pořád objímali, pusinkovali, líbali se a říkali si jak se milujeme. Prostě dokonalý pár. Ale pak u se z toho stávala kadodenní rutina. Já se o zkoukovém učila, nebo jsem zase uklízela, zatímco on byl v práci. Večer jsme se dívali na film, dali vínko a li spát. A ve vztahu nastala nuda. Kdy měl odpolední, začala jsem z nudy chodit s kamarádkou na pivo do místní hospůdky, někdy jsem to i přehnala a vracela se opilá, kdy můj milý u dávno spinkal. Jene nikdy nic mi nevytkl, nikdy mě neseřval, jetě mě vdycky pohladil a řekl: Miluji tě. Začala mi chybět trochu ta pevná ruka. Chtěla jsem aby mi někdy vyhuboval, kde jsem tak dlouho, kolik jsem toho vypila.. Ale on byl stále klidný. Je fakt, e je tak trochu flegmo, vůbec nic neřeí a má ke vemu takový pasivní přístup. A neumí komunikovat. Větinou vedu monology a on mi odpovídá: hmm.. Kvůli tomu jsme se poslední dobou častokrát pohádali. e chci z jeho strany víc komunikace, pevné ruky atd.. A pak se to stalo.. Můj milý byl na bečce ve vedlejí vesnici a já s kamarádkou la opět na pivo. Přece nebudu sedět sama doma. U jsem byla v náladičce, kdy si k nám přisedl jeden známý.. Bohuel o 14 let starí ne já ale stále ikovný, atraktivní a sexy. Zná mě odmalička. Hlídal mě kdy mi byly tak 2, 3 roky. Pak se oenil a odstěhoval do města. Teď má dvě děti. A sem přijel na chalupu, na kterou tu někdy jezdí s rodinou o víkendech. (mimochodem mně je 21). Vyloeně jsme si v té hospodě padli do noty. Nali jsme společné téma, názory.. potom při cestě domů jsme se zastavili na jednom místě, kde jsme si jetě hodinu povídali a pak kdy jsem se chtěla rozloučit a jít domů tak mě chytil a políbil. Na tu chvíli nezapomenu. Bylo to tak spontánní, krásné.. Pak jsem si uvědomila co dělám, odtrhla se a la domů. Přece miluji svého přítele! Na druhý den mě straně hryzalo svědomí. Přiznat se nebo ne? Nevěru přece vdycky něco předchází, a problémy máme a já je chci řeit. A mám to vůbec povaovat za nevěru? Spí úlet, který ale setrvává.. se známým si stále píeme, dvakrát jsme se od té doby viděli ale nic neproběhlo a teď si domlouváme schůzku e někam pojedeme.. Svému příteli jsem se nakonec přiznala (ale neřekla jsem kdo to byl) protoe jsem chtěla přece vyřeit současný problém, který ten úlet zavinil. Jene přítel reagoval tak jako vdycky.. Jako nebyl sice nadený, určitě ho to zlomilo ale zase mi řekl jak mě miluje, nechce mě ztratit,e mi to vechno odpoutí a e o tom u nebudeme diskutovat. lo přece jen o blbý polibek.. Jene pro mě ten polibek nebyl blbý a spí jsem od něj očekávala jinou reakci. Teď nevím zda pokračovat ve vztahu, protoe přítele opravdu moc miluji nebo pokračovat v "úletu", kde nacházím váeň,nějaké to vzrůo, komunikaci, a humor.. Známý má v manelství taky problémy, prý spolu ijí u jen jako spolubydlící. Vím, e kdyby tam bylo ve ok asi by to taky nedělal. Nikomu nechci rozbíjet rodinu, ani nechci aby se to u něj provalilo. Chci ít dále s přítelem ale ne takhle jako doposud.. Já potřebuji nějaké to vzruení a to nacházím u toho známého.. Ale tohle si můj přítel zase nezaslouí.. Tak nevím co dělat
Není tady
atekram napsal(a):
Známý má v manelství taky problémy, prý spolu ijí u jen jako spolubydlící. Vím, e kdyby tam bylo ve ok asi by to taky nedělal.
četla jsi vůbec tady něco na Babinetu? poněvad je to pořád to samý dokola...
Není tady
Bety napsal(a):
atekram napsal(a):
Známý má v manelství taky problémy, prý spolu ijí u jen jako spolubydlící. Vím, e kdyby tam bylo ve ok asi by to taky nedělal.
http://i.dama.cz/s/e273.gif
četla jsi vůbec tady něco na Babinetu? poněvad je to pořád to samý dokola...
Četla , určitě to četla holka jedna rozevlátá vzrůa chtivá! Jen si jako kadá dalí myslí, e u ní je to JINÉ... A kolečko se otáčí a otáčí.. Z podvádějící se stane podváděná, klidný vztah s někým, kdo by jí rozumněl i kdy "bez vulkánů emocí" bude nedostiná představa a touha.... A pak po X letech si uvědomí , e to ve u někdy někde četla (nebo proila), a moná jí secvakne , co je důleitějí ,pravdivějí skutečné těstí, co je "láska".....
Není tady
Zuzi,proč láska v uvozovkách?
Markéto, řekla jsi svému příteli to, co jsi tady napsala? O nudě ve vaem vztahu atd.? Píe, e je uzavřený, nekomunikativní. Ale přesto - aspoň to zkus.
majkafa: řekla jsem mu ve, ale on jakoby mě neslyel. Prostě mouchy seerte si mě
Není tady
Markéto, to je na jednu stranu patný, e tě z nějakého důvodu přítel neslyí.
Ale na druhou stranu, je ti teprve 21. Má spoustu času poznávat a hledat, jakého partnera pro ivot chce. Jestli si vybere cestu přes svého enatého známého se dvěma malýma dětma, po opadnutí vání to bude velmi těká cesta. Nemusí po ní jít. Ale taky můe. Je to jen na tobě, a na něm.
Ale na takovou cestu má času dost. Můe si vybrat spousty jiných cest. Dokud nejsou tvé děti a kde nejsou cizí děti. Vztah s partnerem, který má děti, obzvlátě kdy ty jetě své nemá, je velmi těký.
Má před sebou celý ivot a celý svět. Přeji ti, abys vybírala dobře pro sebe.
No tak ale: čo má asi urobi? Da ti jednu po papuli, keď na to nemá povahu? Poveda ti, e sa zahráva s ohňom? To vie ale sama, predsa by nechodil s hlupaňou... On ti, chudák malý naivný, dôveruje, a má a za dospelú svojprávnu osobu, ktorá vie čo chce... a ktorá u aspoň tuí, e zahnú kžudne zahne aj chlap, ktorému to doma klape na 100% - proste z tej istej nudy, akú cíti ty... a pritom vôbec nemusí túi po zmene retaurácie, ale len po jednorazovej zmene jedálnička...
Není tady
majkafa: Děkuji ti Zatím se asi nebudu rozhodovat nijak. Nechám to samo vyplynout..
Selima: Já si jsem vědoma toho, e mu můe jít o jednorázovou změnu, ale zatím to tak nevypadá.
Není tady
Markéto. Mám vztah se enatým muem, kterého miluji. Někdy je to těké. A to jsem jinde ne ty. Mám dospělé děti.
Zkus najít jinou cestu, jsi jetě hodně mladá, svobodná a děti nemá. Stereotyp přijde téměř vdy, obzvlátě a přijdou děti. A ten enatý známý by do něj spadl podruhé, pak potřetí, a po čtvrté,... a ty bys mohla být moná jedna z mnoha, sama s dětmi. Vybírej raději vztah nezatíený závazky, jestli ti mohu něco poradit.
S kadým chlapem to bude po čase stejné, bez váně, prvotní zamilovanosti, stereotyp... Ale chápu e ti vadí, e s tebou přítel nekomunikuje.. Buď to spolu vyřeíte, změní se, nebo si na to prostě zvykne... Nebo si najde jiného... Ale enatého s dětmi to nemá ádnou budoucnost, jsi mladá a svobodných chlapů je spousta.
Není tady
majkafa napsal(a):
Markéto. Mám vztah se enatým muem, kterého miluji. Někdy je to těké. A to jsem jinde ne ty. Mám dospělé děti.
Zkus najít jinou cestu, jsi jetě hodně mladá, svobodná a děti nemá. Stereotyp přijde téměř vdy, obzvlátě a přijdou děti. A ten enatý známý by do něj spadl podruhé, pak potřetí, a po čtvrté,... a ty bys mohla být moná jedna z mnoha, sama s dětmi. Vybírej raději vztah nezatíený závazky, jestli ti mohu něco poradit.
Majko, promiň mi tu otázku, ale dlouho u mi to vrtá hlavou, ani to nepatří sem, ale mě by to moc zajímalo - ví o tobě manelka tvého přítele? Jasně, nic mi do toho není, ale jsem zvědavá.
Není tady
Nevím, jestli o mně ví. Myslím si, e neví. Ale mohu se mýlit.
Můe to být i tak, e na vztah rezignovala a prostě jen spolu ijí z nějakých důvodů.
Vím jen, e o milence, ke které kdysi můj milý odeel, samozřejmě věděla, to je logické.
Nevím, jestli věděla o těch dalích.
Markéto, jak je dnes? Jetě mě napadlo, přemýlej, jestli by ti celý ivot nevadila uzavřenost a nekomunikativnost tvého nynějího přítele. Nedostatek komunikace ve vztahu je hrobem spousty manelství.
S novým vzruujícím záitkem jsi pochopila, e něco není vpořádku + zatouila po změně. Teď záleí jenom na tobě, jestli vztah, který tě neuspokojuje, bude "napravovat", nebo vymění za jiný... (...hm, taky jsem se zde poznala...)
Není tady
majkafa napsal(a):
Můe to být i tak, e na vztah rezignovala a prostě jen spolu ijí z nějakých důvodů.
Vím jen, e o milence, ke které kdysi můj milý odeel, samozřejmě věděla, to je logické.
Markéto, jak je dnes? Jetě mě napadlo, přemýlej, jestli by ti celý ivot nevadila uzavřenost a nekomunikativnost tvého nynějího přítele. Nedostatek komunikace ve vztahu je hrobem spousty manelství.
Spoustu dalsich milenek?
Majko tak nejak se me nechce verit,ze ty by si zrovna spadla do vztahu s muzem,ktery,uz tech zarezu ma nekolik.
Není tady
Ate - vdy´t jsi mladá holka, a je úplně normální a přirozené,e se chce bavit, poznávat s lidmi, sbírat záitky a zkuenosti... Logicky musí zjistit co se na "trhu" te´d a tady nabízí a pak teprve volit. Ačkoliv to zní tvrdě, děláme to vichni, jakýsi výběr, by´t třeba jen podvědomý.
Jste zřejmě s přítelem asi troku rozdílní, on bude klidnějí..atd.
Já bych na tvém místě mazala pěkně zpátky k mamince, nebo bych volila vlastní bydlení. Vídat se můete kdykoliv a s kýmkoliv, oba, a bez výčitek svědomí a bez toho, e bys někomu ublíila.
Partnerovi bych neřekla co jsem zaila - tím jedině sundá svůj utr a předá ho na hrb příteli. Co není dobré. Je to a srabácké. Řekla bych mu spíe (stalo se mi něco podobného - stav "přechození"), e se necítím jetě na spoluití a chci být sama, s tím, e se vídat můeme.
Zamilovanost a adrenalin je v začátku kadého vztahu, příroda si tak zřejmě jistí reprodukci Přejde-li v lásku, to je jiná..
Upravil(a) Wiki (17. 6. 2011 12:48)
Není tady
Wiki,
Není tady
eremuruss napsal(a):
majkafa napsal(a):
Markéto, jak je dnes? Jetě mě napadlo, přemýlej, jestli by ti celý ivot nevadila uzavřenost a nekomunikativnost tvého nynějího přítele. Nedostatek komunikace ve vztahu je hrobem spousty manelství.Spoustu dalsich milenek?
Majko tak nejak se me nechce verit,ze ty by si zrovna spadla do vztahu s muzem,ktery,uz tech zarezu ma nekolik.
To přeci není Erem nakalivé.Alespoň Majkafa ale ví,do čeho jde:P
Není tady
majkafa: myslím, e kdy mi nekomunikativnost přítele vadí u teď, tak určitě mi bude vadit u napořád. Pochybuji, e bych si zvykla, protoe já prostě potřebuji mluvit pořád a chci aby on se do těch debat se mnou zapojil také. Prostě zpětnou vazbu. Kadopádně jsem včera přítele donutila si promluvit. Aby mi řekl, jestli je něco, co mu ve vztahu chybí, zda něco postrádá, nebo co mu vadí tak po dlouhých odmlkách a breptů, e mu nic nevadí, jsem na něj naléhala, e určitě tu musí něco být a a se nebojí mi to říct, tak mi vyjmenoval 3 věci, se kterými souhlasím a navrhli jsme oba změnu. Take se pokusíme o nápravu těch věcí které vadí jemu a věcí, které vadí mně. Tak uvidíme jak to půjde. Za měsíc odjídím pracovně na dva měsíce do výcarska u 3. rokem, tak třeba nám to dvou měsíční odloučení ve vztahu pomůe. Buď si zase budeme chybět a začneme si jeden druhého váit tak jako dřív, nebo naopak
A známému jsem řekla, e můeme být přátelé, e zatím nechci tlačit na pilu.
Wiki: Zpátky k mamince jak říká, tak o tom u jsem se pokouela tak 3x a vdy bezúspěně. Přítel mě vdycky zastavil a prosil a nikam nechodí, e u beze nemůe být a e by se mu samotnému doma stýskalo. A já taky kdy jsem nad tím přemýlela, e kdybych se měla vrátit domů, tak max.za dva dny u bych byla zase u něj protoe prostě u bez něj být nemůu Uvidíme, jak to budeme zvládat a budu ve výcarsku.
Není tady
Myslím, e nejsi jetě zralá na trvalý vztah.Rychle jsi do toho hupla as ted chce ,aby tvůj přítel byl jiný ne předtím. proč? Není to jen protoe chce poznat jiné, dalí mue ? Na tom není nic patného, jsi mladá a hledá, kdo ti bude vyhovovat.Řekla bych , e by ses měla odstěhovat do svého a začít poznávat ...svět....nmue...ivot.
Tobě nechybí pevná ruka , tobě chybí akce, drama, vzruení ...a to ti zřejmě tvůj přitel neumí / nemůe dát.
Není tady
Markéto, nepokračuj v tom, tebe by to semlelo. Jsi ve fázi hledání, citově strádá doma. Nejsi ve fázi uiju si a nic víc od toho nečekám...
Zvykni si, e současný přítel je prostě takový, jaký je a nečej, e se kvůli tobě změní nebo začni znova s někým jiným, třetím....
Není tady
Markéto, to výcarsko moná bude dobrý mezičas, abyste si o vztahu přemýleli a vnímali své pocity.
Erem, já jsem nespadla. Sama jsem se tak rozhodla.
Přesně tak - výcarsko - to je elegantní, praktické a velmi vhodně načasované momentální řeení. (vím, e to není schválně, e se to asi tak semlelo samo).
Tak si zajistí nadhled, odstup.
A také bych netlačila na pilu a mechala to běet...lakmusem ti budou emoce
Upravil(a) Wiki (17. 6. 2011 15:08)
Není tady
atekram napsal(a):
Ahoj,
ráda bych taky přispěla svým příběhem. S partnerem jsem přes rok. Na začátku vztahu jsme se jenom vídali, pak navtěvovali u sebe doma, pak jsem často u něj přespávala a ráno la zase domů, potom jsme tam u zůstávala a čekala na něj a se vrátí z práce a se nakonec stalo, e u jsem se tam zabydlela. I kdy mám pořád bydlitě u rodičů, nastěhovaná jsem u něj. Kdy byl třeba v práci tak se nám oběma straně stýskalo. A já jako správná "enuka" jsem na něj čekala pěkně doma a se mi vrátí. Do té doby jsem měla vechno uklizené, čisté, a vidí, jak má doma skvělou přítelkyni. Během dne jsme se pořád objímali, pusinkovali, líbali se a říkali si jak se milujeme. Prostě dokonalý pár. Ale pak u se z toho stávala kadodenní rutina. Já se o zkoukovém učila, nebo jsem zase uklízela, zatímco on byl v práci. Večer jsme se dívali na film, dali vínko a li spát. A ve vztahu nastala nuda. Kdy měl odpolední, začala jsem z nudy chodit s kamarádkou na pivo do místní hospůdky, někdy jsem to i přehnala a vracela se opilá, kdy můj milý u dávno spinkal. Jene nikdy nic mi nevytkl, nikdy mě neseřval, jetě mě vdycky pohladil a řekl: Miluji tě. Začala mi chybět trochu ta pevná ruka. Chtěla jsem aby mi někdy vyhuboval, kde jsem tak dlouho, kolik jsem toho vypila.. Ale on byl stále klidný. Je fakt, e je tak trochu flegmo, vůbec nic neřeí a má ke vemu takový pasivní přístup. A neumí komunikovat. Větinou vedu monology a on mi odpovídá: hmm.. Kvůli tomu jsme se poslední dobou častokrát pohádali. e chci z jeho strany víc komunikace, pevné ruky atd.. A pak se to stalo.. Můj milý byl na bečce ve vedlejí vesnici a já s kamarádkou la opět na pivo. Přece nebudu sedět sama doma. U jsem byla v náladičce, kdy si k nám přisedl jeden známý.. Bohuel o 14 let starí ne já ale stále ikovný, atraktivní a sexy. Zná mě odmalička. Hlídal mě kdy mi byly tak 2, 3 roky. Pak se oenil a odstěhoval do města. Teď má dvě děti. A sem přijel na chalupu, na kterou tu někdy jezdí s rodinou o víkendech. (mimochodem mně je 21). Vyloeně jsme si v té hospodě padli do noty. Nali jsme společné téma, názory.. potom při cestě domů jsme se zastavili na jednom místě, kde jsme si jetě hodinu povídali a pak kdy jsem se chtěla rozloučit a jít domů tak mě chytil a políbil. Na tu chvíli nezapomenu. Bylo to tak spontánní, krásné.. Pak jsem si uvědomila co dělám, odtrhla se a la domů. Přece miluji svého přítele! Na druhý den mě straně hryzalo svědomí. Přiznat se nebo ne? Nevěru přece vdycky něco předchází, a problémy máme a já je chci řeit. A mám to vůbec povaovat za nevěru? Spí úlet, který ale setrvává.. se známým si stále píeme, dvakrát jsme se od té doby viděli ale nic neproběhlo a teď si domlouváme schůzku e někam pojedeme.. Svému příteli jsem se nakonec přiznala (ale neřekla jsem kdo to byl) protoe jsem chtěla přece vyřeit současný problém, který ten úlet zavinil. Jene přítel reagoval tak jako vdycky.. Jako nebyl sice nadený, určitě ho to zlomilo ale zase mi řekl jak mě miluje, nechce mě ztratit,e mi to vechno odpoutí a e o tom u nebudeme diskutovat. lo přece jen o blbý polibek.. Jene pro mě ten polibek nebyl blbý a spí jsem od něj očekávala jinou reakci. Teď nevím zda pokračovat ve vztahu, protoe přítele opravdu moc miluji nebo pokračovat v "úletu", kde nacházím váeň,nějaké to vzrůo, komunikaci, a humor.. Známý má v manelství taky problémy, prý spolu ijí u jen jako spolubydlící. Vím, e kdyby tam bylo ve ok asi by to taky nedělal. Nikomu nechci rozbíjet rodinu, ani nechci aby se to u něj provalilo. Chci ít dále s přítelem ale ne takhle jako doposud.. Já potřebuji nějaké to vzruení a to nacházím u toho známého.. Ale tohle si můj přítel zase nezaslouí.. Tak nevím co dělat
Atekram, mě na tvém psaní zarazilo to, e chce od přítele "pevnou ruku" a aby ti "vyhuboval", kdy přijde domů opilá....to mi trochu zavání tím, jako bys v něm hledala tatínka.... Moná proto ti také tak imponuje o 14 let starí a zkuený mu.
Není tady
A jinak k tématu - společná domácnost v 21ti letech mi přijde dost brzy...dost brzy na to ,abys řeila, co bude k večeři, vyprat koile, vyehlit koile....a se vdá a bude mít rodinu, tak si toho uije a a...můj názor.
Není tady
Tak ono to závisí od reálneho veku (hlavne mentálneho), ktorý môe by iný kao ten kalendárny... Ale Atekram mi nepripadá nejako vežmi duevne usadená a túiaca po istotách, rodine apod. Take by som fakt asi počkala s hniezdením, dokonca aj so "záväzným vzahom) a torku zatiahla ručnú brzdu. Je zbytočné hna sa do vzahu, kde sa občas u teraz cíti ako vo väzení .
Není tady