29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Arcanum - Ty to stále zamotáváš.
Jaká zdání? Jaké domněnky? Kde jsou?
Není tady
dusička napsal(a):
Jaká zdání? Jaké domněnky? Kde jsou?
"Ano,to,že jí rozumíš hovoří za vše a teď je mi to pochopitelné....pro vás obě tedy holky duchovní posílám vzkaz od pana Holana..."když kvete všednost,zázrak je blízko.."
Co zamotavam?
Mluvim o tehle vete.
Není tady
Arcanum napsal(a):
Revliba napsal(a):
Ano,to,že jí rozumíš hovoří za vše a teď je mi to pochopitelné....pro vás obě tedy holky duchovní posílám vzkaz od pana Holana..."když kvete všednost,zázrak je blízko.."
-------------
Ano Duši,tohle vnímám a právě proto jsem napsala vzkaz od Holana...dokud si neuvědomíme,že právě ta všednost nás dovede k zázraku,budeme se pitvat,točit dokola,nesrozumitelně rozebírat zlámaný nehty.....jsme tu půjčený,na krátkou dobu a je nám naloženo,to co uneseme...Mari mrhá svým drahocenným časem a ještě si z toho staví gloriolu osvícenectví...místo,aby žila všednost,denodenní...krásnou...,tak dokola pitvá a pitvá a jak je vidět k ničemu se nedobrala,říká se tomu LENOST K ŽIVOTU...A proto pises vzkaz pro nas obe holky duchovni? Protoze Ty si ted nejakym svym vlastnim zpusobem interpretujes po svem ze to ze ji rozumim hovori za vse?
Co je Tobe myslis tim padem pochopitelne? Nejaka domnenka?
Nejake zdani ?
Vis Ty vubec neco o me? Zdani klamou Revlibo,to si zkus pamatovat.
Nedovedela jsi se nic.
Arcanum,teď se asi zlobíš,ale není třeba...nic o tobě nevím,to je pravda...tím,že souzníš s Mari ten vzkaz pro vás obě...není to nic proti ničemu,žádný útok,domněnka či zdání..jen vzkaz
Není tady
Arcanum napsal(a):
dusička napsal(a):
Jaká zdání? Jaké domněnky? Kde jsou?"Ano,to,že jí rozumíš hovoří za vše a teď je mi to pochopitelné....pro vás obě tedy holky duchovní posílám vzkaz od pana Holana..."když kvete všednost,zázrak je blízko.."
Co zamotavam?
Mluvim o tehle vete.
Revliba poslala odkaz od pana HOlana "Když kvete všenost, zázrak je blízko"
kvůli tomu,abychom se chvíli zastavili a vychutnali tu všednost života, ten stereotyp,zaslechli šum listí, prostě tu prostotu a nerozebírali a nedohadovali se,kdo jaký je.PRotože nejenom p.HOlan ví, že jsme součástí přírody, a že každý z nás je jedinečný.
Ale ted nějak nechápu,
chtěla jsem něco odpovědět, ale prsty na klávesách mi jedou po jiných písmenkách.
Revli - proč si jmenovala Mariposu a Arcanum jako vy dvě duchovní.
Vždyt přeci všichni jsme duchovní bytosti. Každý by měl vnímat tu čistotu života .PRotože v jednom jsme si kvit - nezůstaneme tady na Zemi věčně - v tomto je svět spravedlivý,jednou umřeme všichni
Není tady
A ted mě omluvte,jestli jsem napsala kravinu,
jdu si to po sobě přečíst.
Není tady
Revliba napsal(a):
Arcanum napsal(a):
Revliba napsal(a):
Ano,to,že jí rozumíš hovoří za vše a teď je mi to pochopitelné....pro vás obě tedy holky duchovní posílám vzkaz od pana Holana..."když kvete všednost,zázrak je blízko.."
-------------
Ano Duši,tohle vnímám a právě proto jsem napsala vzkaz od Holana...dokud si neuvědomíme,že právě ta všednost nás dovede k zázraku,budeme se pitvat,točit dokola,nesrozumitelně rozebírat zlámaný nehty.....jsme tu půjčený,na krátkou dobu a je nám naloženo,to co uneseme...Mari mrhá svým drahocenným časem a ještě si z toho staví gloriolu osvícenectví...místo,aby žila všednost,denodenní...krásnou...,tak dokola pitvá a pitvá a jak je vidět k ničemu se nedobrala,říká se tomu LENOST K ŽIVOTU...A proto pises vzkaz pro nas obe holky duchovni? Protoze Ty si ted nejakym svym vlastnim zpusobem interpretujes po svem ze to ze ji rozumim hovori za vse?
Nejake zdani ?
Nedovedela jsi se nic.Arcanum,teď se asi zlobíš,ale není třeba...nic o tobě nevím,to je pravda...tím,že souzníš s Mari ten vzkaz pro vás obě...není to nic proti ničemu,žádný útok,domněnka či zdání..jen vzkaz
Ano ,viditelne,citelne me neznas uz jen pro tu skutecnost ze si myslis ze se zlobim.
Ted to okecavas ,ale dopustila jsi se domnenky ze je ti neco ted pochopitelne proto ze maripose rozumim a proto ten vzkaz pro nas obe.
Zkus se divat jeste uplne jinak na pricinu toho proc maripose rozumim ale a to hlavne nejen prave ji.
Není tady
dusička napsal(a):
Arcanum napsal(a):
dusička napsal(a):
Jaká zdání? Jaké domněnky? Kde jsou?"Ano,to,že jí rozumíš hovoří za vše a teď je mi to pochopitelné....pro vás obě tedy holky duchovní posílám vzkaz od pana Holana..."když kvete všednost,zázrak je blízko.."
Co zamotavam?
Mluvim o tehle vete.Revliba poslala odkaz od pana HOlana "Když kvete všenost, zázrak je blízko"
kvůli tomu,abychom se chvíli zastavili a vychutnali tu všednost života, ten stereotyp,zaslechli šum listí, prostě tu prostotu a nerozebírali a nedohadovali se,kdo jaký je.PRotože nejenom p.HOlan ví, že jsme součástí přírody, a že každý z nás je jedinečný.
Ale ted nějak nechápu,
chtěla jsem něco odpovědět, ale prsty na klávesách mi jedou po jiných písmenkách.
Revli - proč si jmenovala Mariposu a Arcanum jako vy dvě duchovní.
Vždyt přeci všichni jsme duchovní bytosti. Každý by měl vnímat tu čistotu života .PRotože v jednom jsme si kvit - nezůstaneme tady na Zemi věčně - v tomto je svět spravedlivý,jednou umřeme všichni
Ted se fakt musim tlemit
Není tady
Arcanum - tak ted čekám na vysvětlení proč se tlemíš?
Není tady
dusička napsal(a):
Arcanum - tak ted čekám na vysvětlení
proč se tlemíš?
Tomu ze jsi to chtela zkusit takhle nastinit.
Není tady
No ale nastínila jsem to ne
p.Holan - Když kvede všednost, kvete zázrak
Není tady
dusička napsal(a):
p.Holan - Když kvede všednost, kvete zázrak
V jistem slova smyslu se to ale nepovedlo.
Není tady
Arcanum napsal(a):
Revliba napsal(a):
Arcanum napsal(a):
A proto pises vzkaz pro nas obe holky duchovni? Protoze Ty si ted nejakym svym vlastnim zpusobem interpretujes po svem ze to ze ji rozumim hovori za vse?
Nejake zdani ?
Nedovedela jsi se nic.Arcanum,teď se asi zlobíš,ale není třeba...nic o tobě nevím,to je pravda...tím,že souzníš s Mari ten vzkaz pro vás obě...není to nic proti ničemu,žádný útok,domněnka či zdání..jen vzkaz
Ano ,viditelne,citelne me neznas uz jen pro tu skutecnost ze si myslis ze se zlobim.
Ted to okecavas ,ale dopustila jsi se domnenky ze je ti neco ted pochopitelne proto ze maripose rozumim a proto ten vzkaz pro nas obe.
Zkus se divat jeste uplne jinak na pricinu toho proc maripose rozumim ale a to hlavne nejen prave ji.
Nesouhlasím s tebou a dovolím si oponovat..ohledně vytváření domněnek..pokud bychom měly definovat domněnky....tak to tu praktikujeme všechny,včetně mně i tebe,jinak to nelze...jsme odkázány na psaná slova...
Přesto se dá vnímat,jakási energie i z těch slov....agresivita,apatie,ukřivděnost,láska...atd.,nelze to bezesporu dešifrovat dokonale,ale něco na tom je...
Co se týče tvé poslední věty....zatím jsem nezaznamenala laskavý přístup z tvé strany k nikomu jinému,než k Mar.,možná k Pan..znovu opakuji,máš na to právo...mně ovšem neber moje pocity,tak to vnímám,at chceš či ne..
Není tady
Arcanum napsal(a):
dusička napsal(a):
p.Holan - Když kvede všednost, kvete zázrakV jistem slova smyslu se to ale nepovedlo.
Arcanum - prosím - polopatě, jsem blondýna a bydlím v posledním baráku, nerozumím jak to myslíš
Není tady
ach ty překlepy ,
moje
Není tady
Revliba napsal(a):
Arcanum napsal(a):
Nesouhlasím s tebou a dovolím si oponovat..ohledně vytváření domněnek..pokud bychom měly definovat domněnky....tak to tu praktikujeme všechny,včetně mně i tebe,jinak to nelze...jsme odkázány na psaná slova...
Přesto se dá vnímat,jakási energie i z těch slov....agresivita,apatie,ukřivděnost,láska...atd.,nelze to bezesporu dešifrovat dokonale,ale něco na tom je...
Co se týče tvé poslední věty....zatím jsem nezaznamenala laskavý přístup z tvé strany k nikomu jinému,než k Mar.,možná k Pan..znovu opakuji,máš na to právo...mně ovšem neber moje pocity,tak to vnímám,at chceš či ne..
Se mnou nemusis souhlasit. To ale na mem nazoru nic nemeni.
Není tady
dusička napsal(a):
Arcanum napsal(a):
dusička napsal(a):
p.Holan - Když kvede všednost, kvete zázrakV jistem slova smyslu se to ale nepovedlo.
Arcanum - prosím - polopatě, jsem blondýna a bydlím v posledním baráku, nerozumím jak to myslíš
A jako myslis ze Ti to mam vysvetlovat?
Není tady
Arcanum napsal(a):
dusička napsal(a):
Arcanum napsal(a):
V jistem slova smyslu se to ale nepovedlo.Arcanum - prosím - polopatě, jsem blondýna a bydlím v posledním baráku, nerozumím jak to myslíš
A jako myslis ze Ti to mam vysvetlovat?
jo
Není tady
Tak dobrou.
Není tady
Arcanum napsal(a):
Revliba napsal(a):
Arcanum napsal(a):
Co se týče tvé poslední věty....zatím jsem nezaznamenala laskavý přístup z tvé strany k nikomu jinému,než k Mar.,možná k Pan..znovu opakuji,máš na to právo...mně ovšem neber moje pocity,tak to vnímám,at chceš či ne..Se mnou nemusis souhlasit. To ale na mem nazoru nic nemeni.
Samozřejmě,to je v pořádku.
Není tady
Revliba napsal(a):
Arcanum napsal(a):
Revliba napsal(a):
Co se týče tvé poslední věty....zatím jsem nezaznamenala laskavý přístup z tvé strany k nikomu jinému,než k Mar.,možná k Pan..znovu opakuji,máš na to právo...mně ovšem neber moje pocity,tak to vnímám,at chceš či ne..Se mnou nemusis souhlasit. To ale na mem nazoru nic nemeni.
Samozřejmě,to je v pořádku.
No jeste aby nebylo...
Tve pocity ti vsak ovsem v zadnem pripade take neberu,zdalo se Ti snad ze ano? Proc?
O tom muzes a nemusis premyslet.
Rekla jsem pouze tohle: zdani klamou A to je muj vzkaz naopak pro Tebe.
To neni nic o brani Tvych pocitu ,ty patri bezevseho Tobe,ne me.
Upravil(a) Arcanum (9. 8. 2011 0:12)
Není tady
Hmm, zajímavé...LENOST K ŽIVOTU...
Myslím, že na tom něco je. Mám pocit, že tady tím trpí mnozí, kteří rádi pitvají a rozebírají věci na poslední prvočinitele, ale skutečný život jim uniká.
Vzpomínám na hlášku z (moc pěkného) filmu Návrat idiota: Postava hraná (mistrovsky) Pavlem Liškou se vrací z pobytu v nějakém léčebném ústavu(léčení ohledně psychiky) a říká své příbuzné - pan profesor mi říkal - JE TŘEBA NEVYHÝBAT SE ŽIVOTU. (Nevím, zda to cituji přesně).
Myslím, že toto je pro mnohé osoby, zde donekonečna všechno rozebírající, určitý návod, rada do života.
Ještě jsem si včera večer v klidu přemýšlela nad otázkou mariposy - zda mi k něčemu byly ve chvílích nejhorší deprese všechny ty věci - dostudovaná VŠ, dům, napsaná kniha. (A já doplňuji její "seznam" ještě o své děti - ty především, ale třeba i o své prožité výlety apod.).
Vzpomněla jsem si na to, co psal Ota Pavel: Když onemocněl psychickou chorobou, bylo mu zle a byl dlouho hospitalizován, tak mu přežít tyto těžké chvíle pomáhalo právě vrátit se v myšlenkách do těch šťastných chvil, kdy s rodiči jezdili na Berounku k převozníku Proškovi a chytali tam ryby.
No a vlastně tak nějak bych řekla, že jsem to měla já: Že mi právě v těchto těžkých chvílích pomáhalo vrátit se v myšlenkách k věcem hezkým, příjemně prožitým, k tomu, co se mi podařilo, k tomu, z čeho mám radost a co cítím jako svůj úspěch a potěšení.
Naštěstí - měla jsem dost "materiálu" , ke kterému jsem se mohla vracet.
Mimo jiné-přítel mi vytiskl seznam všech našich výletů za společné roky (je to na několik stran), i tím jsem si v nemocnici listovala a vracela se v myšlenkách do těch šťastných chvil.
Podobně jako Ota Pavel se v myšlenkách vracel k rybaření.
Chci tím říct - není to tak, jak se mi snažila vnutit svůj pohled mariposa - že ve vnějších věcech hledám své sebepotvrzení, protože (údajně - ona asi soudí podle sebe i jiné) mám nedostatek lásky a sebelásky.
Ale já to vidím tak, že asi každý z nás má v srdci jakousi pokladnici hezkých vzpomínek a radostí z dosažených věcí, a z této pokladnice pak čerpá v dobách těžkých.
A je jedno zda je to v nemocnici, a nebo při jiných nepříznivých okolnostech.
A ti, co mají tuto pokladnici bohatě naplněnou, mají z čeho v těch dobách zlých čerpat a nacházet sílu.
Blossom napsal(a):
Ještě jsem si včera večer v klidu přemýšlela nad otázkou mariposy - zda mi k něčemu byly ve chvílích nejhorší deprese všechny ty věci - dostudovaná VŠ, dům, napsaná kniha. (A já doplňuji její "seznam" ještě o své děti - ty především, ale třeba i o své prožité výlety apod.).
Vzpomněla jsem si na to, co psal Ota Pavel: Když onemocněl psychickou chorobou, bylo mu zle a byl dlouho hospitalizován, tak mu přežít tyto těžké chvíle pomáhalo právě vrátit se v myšlenkách do těch šťastných chvil, kdy s rodiči jezdili na Berounku k převozníku Proškovi a chytali tam ryby.
No a vlastně tak nějak bych řekla, že jsem to měla já: Že mi právě v těchto těžkých chvílích pomáhalo vrátit se v myšlenkách k věcem hezkým, příjemně prožitým, k tomu, co se mi podařilo, k tomu, z čeho mám radost a co cítím jako svůj úspěch a potěšení.
Naštěstí - měla jsem dost "materiálu", ke kterému jsem se mohla vracet.
Mimo jiné-přítel mi vytiskl seznam všech našich výletů za společné roky (je to na několik stran), i tím jsem si v nemocnici listovala a vracela se v myšlenkách do těch šťastných chvil.
Podobně jako Ota Pavel se v myšlenkách vracel k rybaření.
Chci tím říct - není to tak, jak se mi snažila vnutit svůj pohled mariposa - že ve vnějších věcech hledám své sebepotvrzení, protože (údajně - ona asi soudí podle sebe i jiné) mám nedostatek lásky a sebelásky.
Ale já to vidím tak, že asi každý z nás má v srdci jakousi pokladnici hezkých vzpomínek a radostí z dosažených věcí, a z této pokladnice pak čerpá v dobách těžkých.
A je jedno zda je to v nemocnici, a nebo při jiných nepříznivých okolnostech.
A ti, co mají tuto pokladnici bohatě naplněnou, mají z čeho v těch dobách zlých čerpat a nacházet sílu.
Není co dodat.
Není tady
Bloss - krásně napsané
Jen mě tak napadlo.
Jak by si definovala slovo sebeláska.
Já totiž v ní vidím - mít rád sám sebe, jenže po staletí nás učili - nesmíš koukat jen na sebe, koukej i na druhý, nebud sobec. Ale jak stárnu,zjištuju,že je to blbost, že člověk by se měl mít sám rád,protože když se má rád,může lásku rozdávat.
Mně se zdát - že slovo sebelásku máme zařazenou zafixovanou od mala jako že je to něco špatnýho, jako samochvála smrdí a tak. Přitom je potřeba
Není tady
Blossom napsal(a):
Hmm, zajímavé...LENOST K ŽIVOTU...
Myslím, že na tom něco je. Mám pocit, že tady tím trpí mnozí, kteří rádi pitvají a rozebírají věci na poslední prvočinitele, ale skutečný život jim uniká.Vzpomínám na hlášku z (moc pěkného) filmu Návrat idiota: Postava hraná (mistrovsky) Pavlem Liškou se vrací z pobytu v nějakém léčebném ústavu(léčení ohledně psychiky) a říká své příbuzné - pan profesor mi říkal - JE TŘEBA NEVYHÝBAT SE ŽIVOTU. (Nevím, zda to cituji přesně).
Myslím, že toto je pro mnohé osoby, zde donekonečna všechno rozebírající, určitý návod, rada do života.
O skutočnom živote diskutérov na Babi vieme vcelku prd - až na výnimky, ktoré sa poznajú osobne. Povedala by som. Vychádzame zasa len zo svojich domnienok, ktoré sú práve len domnienkami. Kvôli tomu by som sa vôbec nezalamaovala (ja som možno v skutočnosti znudený päťdesiatročný politik
).
Upravil(a) Selima (9. 8. 2011 8:49)
Není tady