6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Vilemína napsal(a):
Psychologa jsem vyhledala před rokem. Absolvovala jsem pět sezení a bylo to jako si povídat s plyákem - tedy naprosto k ničemu, na druhou stranu mi to neublíilo. Byl to tedy psycholog na pojiovnu, platit za psychologa odmítám. Můj psychiatr mi pořád připomíná, e by pro mě byla vhodná psychoterapie atd., já se vdy jen usměju a řeknu mu, e to u jsem zkusila a výsledek ádný.
Moná si řeknete, e jsem pořád ve stejných srač.kách. Ale já se za poslední rok, rok a půl hodně zlepila. Nala jsem si z vlastní iniciativy partnera, začala jsem doučovat, tím jsem si vydělala sluné peníze, část si etřím, mám z těch naetřených peněz neuvěřitelnou radost, taky se mi zlepil spánek (dříve jsem spala běně 15 hodin denně, dnes tak 8-10 hodin), fakt se to nedá srovnávat. Snaím se, jen nechodím k psychologovi, to je ve.
Vilemino, ja to vidim velmi pozitivne. Drzim ti nadale palce.
Ja jsem chodila delsi dobu na terapii, pred lety a taky jsem mela pocit ze si povidam s plysakem. Tak jsem to vzdala.
Není tady
Wiki napsal(a):
Ametyst - vzpomněla jsem si na tebe nedávno..
dcera dělala přijímačky na v a do veobecných testů jim dali otázku: jakou barvu má ametyst ?
Drím tobě, i ostatním palce a přeji mnoho síly do práce na svém spokojeném ivotě.
Nerozumím depresi sama, ale mám kolegy a přátele, kteří jsou takto diagnostikováni. kadý to proívá úplně jinak. Je to traně individuální, proto je mi jasné, e co pomůe jednomu, nemusí pomoci druhému. Je mi jasné taky, e to jde jaksi mimovolně, mimo snahu a vůli. Myslím, e bych na to la způsobem jakéhosi chanelingu, duchovně.. - inklinuji k tomuto způsobu ivota, prosba o vyí vedení apod. ale je mi jasné, e ne kadý.
Myslím, e právě to sebevědomí lze tímto způsobem poléčit. Ale co ti budu, takové chytré babě s přehledem, povídat..
Přeju hodně psychické statečnosti
Toto, co píe Wiki, mě oslovilo.
Protoe ve chvílích, kdy jsem se u cítila blbě, a jetě nevěděla proč ( jetě jsem netuila, e mě postihla nemoc deprese) jsem se taky pokouela jít touto cestou: Obklopila jsem se kníkami typu Tajemství, Čtyři dohody apod., které mě vdycky dřív oslovovaly. Snaila jsem se v nich neustále číst, dokonce jsem si některé pasáe četla i nahlas. Bylo mi vak přesto stále hůř.
Kdy jsem pak ztratila spánek a mohla spát cca jen 2 hodiny denně a byla jsem z toho hotová, tak jsem se celé noci modlila jedinou modlitbu, kterou znám - Otčená. Prosila jsem vyí síly, a mě pomohou. Dokonce jsem jednou se za své uzdravení modlila vkleče v jednom liduprázdném kostele.
Troufám si tvrdit, e jsem vyčerpala vechny monosti duchovní cesty pro uzdravení, které mě napadly.
Ale mě to nepomohlo vůbec. Pomohly a léky, psychoterapie, a taky hodně pobyt v nemocnici= změna prostředí. A teď jsem u schopná si zas třeba z těch duchovních kníek něco skutečně brát. Ale v akutní fázi mi to prostě nelo, ani trochu. Due mě neposlouchala, i kdy rozum se snail.
Ivana napsal(a):
Já si myslím, e psychoterapie je dobrá, pokud se odhalí příčina deprese. Tam je mono pracovat na psychice pacienta, rozebrat příčinu, naučit se ji zvládat. Jakmile jde o endogenní depresi, tedy tzv. bez příčiny, tam není moc co s psychologem řeit. To, e je člověk smutný, malátný, má sebevraedné mylenky, není schopen cokoli dělat, na cokoli se soustředit, to jsou projevy nemoci a větina depresivních lidí to jako projevy nemoci vnímá. Ale neumí je zvládnout vůlí. Je to jako by někdo chtěl zvládnout vůlí cukrovku. To prostě nelze. Endogenní deprese je způsobena chemickou nerovnováhou v mozku, nedostatkem serotoninu a zatím nikdo nepřiel na to, proč se to někomu přihodí.
Cukrovku druhého typu je moné minimálne dosta pod kontrolu (bez pichania inzulínu a s minimom liekov) diétou a PSYCHICKOU POHODOU. Keď teta zmenila diabetologičku, tá nová jej konečne!!!! priznala, e konkrétne u nej má na skákanie hladiny cukur väčí vplyv stres ako spôsob stravovania. A dodriavanie diéty JE samozrejme o vôli... Iná vec je, e existuje cukrovka 1. typu, kde vôža vežmi nepomôe k vyliečeniu, skôr k tomu zmieri sa a nauči sa s ňou i - čo tie nie je na zahodenie.
Není tady
Jetě bych chtěla podotknout jednu věc: Antidepresiva se mají brát jetě tak půl roku po odeznění příznaků. Take já předpokládám, e na podzim je, po poradě s doktorem, začnu pozvolna vysazovat.
e mi léky zároveň pokryjí dobu mých ivotních změn a e a se v nových podmínkách usadím, tak léky pomalu přestanu brát.
Protoe moje deprese byla vysloveně reaktivní, doufám a věřím, e je u pak nebudu nikdy potřebovat. Ale děkuju moderní medicíně za ně... Myslím, e bez nich by to u mě nelo.
Mimochodem: i s antidepresivy mám nadále emoce. Vlastně jen ty kladné - raduju se ze ivota velmi podobně jako dřív. Ale pocit smutku, beznaděje, úzkosti jsem u několik měsíců vůbec neměla (od té doby, co mi AD zabraly).
Jen u těch radostí vnímám, e ty vrcholové emoce jsou jaksi lehce zplotělé: necítím u něčeho OBROVSKOU radost, ale "jen" radost. Ale třeba teď jsem měla týden relaxačně-cestovací dovolené, a radost z lenoení u vody, stejně tak z krásných hradů a zámků, tam zas byla.
sandra napsal(a):
Vilemína napsal(a):
Majkafo a ostatní, za své neúspěchy se fackuju na tvář. Je to hloupé, avak velmi úlevné. Často se fackuju v souvislosti se kolou. Někdy se to snaím překonat, tak jsem dvě hodiny v silném napětí, pak mi rupnou nervy a já si naliskám a ve ze mě spadne. Fackuju se jen na tvář, snaím se pořádně, take to bolí, ale to je právě ono. Kdy je mi zle, tak plánuju, e se v případě, kdy neudělám státnice, zfackuju se tak, e mě nepozná vlastní matka. Udělala bych to tak, e bych si vzala vařečku a mlátila bych se po celém těle hodně dlouho.
Vil, kadý zaijeme ve svém ivotě neúspěchy...já jich mám za poslední měsíc x, ale raději jdu ten vztek vyběhat, ne se fackovat.Prostě si najdi náhradní řeení, ne si ubliovat. A začni s tím co nejdříve. Kdy má přítele, tak asi za čas budete plánovat děti...jak by se ony na tohle dívaly? Jak bys je "trestala" za jejich neúspěchy, průvihy, atd?
Neúspěch druhých mi zase tolik nevadí, v tom jsem shovívavá. Nadměrně proívám neúspěch sebe, resp. ve si stáhnu na sebe a beru to tak, e za to můu já.
Není tady
Vileméno, mně přijde, e tvoje sebetrestání není ani tak projev deprese, jako velmi nízkého sebevědomí a s tím spojených nepřiměřeně vysokých nároků, které na sebe klade. Tohle je moná to, co bys měla řeit u psychologa. Je to svého druhu sebepokozování, sice se neřee, ale "jen" fackuje. Kadý člověk někdy v něčem neuspěje, někdy shodou okolností a někdy vysloveně svojí vinou, někdy mixem obojího. Nikdy to ale není důvodem k tomu, aby se za neúspěch trestal. Naopak se má poučit z chyb a jít dál, je to prostě jen ivotní lekce.
Není tady
Moná, e to se sebepokozováním můe být jetě jinak....
Já jsem asi týden před odjezdem do nemocnice, íleně nevyspalá, vyčerpaná, začla na dui pociovat takovou trýzeň, e jsem se kousala bolestivě do ruky - abych tou fyzickou bolestí aspoň na chvíli odvedla pozornost od té bolesti a trýzně due.
Prostě - a fyzická bolest byla v porovnání s bolestí psychickou vlastně chvilkovou úlevou, ničím jiným u tehdy mi nelo tu duevní trýzeň přehluit...
A začla jsem pocitovat i obrovské a agresivní napětí v sobě, které bylo třeba vybít - tak jsem třeba venku lopatou prudce přehazovala nesmyslně sníh, nebo jsem jednou roztrhla povlečení a jindy zas ví silou rozbila skleničku...
Je to hrozný pocit, kdy sami sebe v roli jakéhosi pozorovatele vnímáte, jak se zblázňujete...
Uvědomujete si, e se chováte víc a víc nenormálně, e vás nějaká vnitřní síla nutí si ubliovat, e touíte neít, ale e to nedovedete a nemůete vůli ovládnout...
Pro mě byl tento stav hraniční, a tak jsem si sama přála odjet do nemocnice. Vnímala jsem, e psychicky nechtěně týrám své okolí a e sama sobě se stávám nebezpečnou...e je třeba s tím okamitě něco dělat, vyhledat pomoc.
Odjet do nemocnice bylo tím nejlepím, co jsem mohla udělat pro sebe i pro mé blízké....
Blossom napsal(a):
Wiki napsal(a):
Ametyst - vzpomněla jsem si na tebe nedávno..
dcera dělala přijímačky na v a do veobecných testů jim dali otázku: jakou barvu má ametyst ?
Drím tobě, i ostatním palce a přeji mnoho síly do práce na svém spokojeném ivotě.
Nerozumím depresi sama, ale mám kolegy a přátele, kteří jsou takto diagnostikováni. kadý to proívá úplně jinak. Je to traně individuální, proto je mi jasné, e co pomůe jednomu, nemusí pomoci druhému. Je mi jasné taky, e to jde jaksi mimovolně, mimo snahu a vůli. Myslím, e bych na to la způsobem jakéhosi chanelingu, duchovně.. - inklinuji k tomuto způsobu ivota, prosba o vyí vedení apod. ale je mi jasné, e ne kadý.
Myslím, e právě to sebevědomí lze tímto způsobem poléčit. Ale co ti budu, takové chytré babě s přehledem, povídat..
Přeju hodně psychické statečnostiToto, co píe Wiki, mě oslovilo.
Protoe ve chvílích, kdy jsem se u cítila blbě, a jetě nevěděla proč ( jetě jsem netuila, e mě postihla nemoc deprese) jsem se taky pokouela jít touto cestou: Obklopila jsem se kníkami typu Tajemství, Čtyři dohody apod., které mě vdycky dřív oslovovaly. Snaila jsem se v nich neustále číst, dokonce jsem si některé pasáe četla i nahlas. Bylo mi vak přesto stále hůř.
Kdy jsem pak ztratila spánek a mohla spát cca jen 2 hodiny denně a byla jsem z toho hotová, tak jsem se celé noci modlila jedinou modlitbu, kterou znám - Otčená. Prosila jsem vyí síly, a mě pomohou. Dokonce jsem jednou se za své uzdravení modlila vkleče v jednom liduprázdném kostele.
Troufám si tvrdit, e jsem vyčerpala vechny monosti duchovní cesty pro uzdravení, které mě napadly.
Ale mě to nepomohlo vůbec. Pomohly a léky, psychoterapie, a taky hodně pobyt v nemocnici= změna prostředí. A teď jsem u schopná si zas třeba z těch duchovních kníek něco skutečně brát. Ale v akutní fázi mi to prostě nelo, ani trochu. Due mě neposlouchala, i kdy rozum se snail.
Jo, rozumím, Bloss
Myslím, e se tady nenajde nikdo, kdo by v nouzi nejvyí toho svého pánbíčka neoslovil. By´t tajně a potmě.
Ale kápla jsi přesně na to, e to třeba "nefunguje|", a co s tím, kdy to nefunguje. A proč to nefunguje. Načetla jsem toho mraky, vyslechla takté, a potýkám se s tím léta, ale musím říct, e stejně jedu podle asi jen 2 návodů a tak tří kníek. Ty se mi dostaly a do morku kostí. . Vnímáno podle emocí.
Naráím na přesně to samé (je te´d jedno v jaké situaci), ale neříkám, e jsem vyčerpala vechny monosti, ale říkám si, e to dělám blbě. A jsem si tím jista, protoe jsem se sama přesvědčila, e to funguje. Je to sloitějí, vím, e musím být naladěná na stejnou frekvenci, plně soustředěná, íít tím problémem, přičem na něm nelpět, ale milovat ho.. a hlavně musím 100% v to věřit atd. A to je obrovsky těký úkol. Teda alespoń pro mě. Je to , myslím, celoivotní náplń, vyloeně ivotní styl.
Ale nevím, jestli to sem patří - i kdy jasně e patří - jak kdo. Ale pokud jsi to takto řeila (či pokouela se), tak to sem patří bez debat.
A jetě - kdy se do toho pokouím vít, tak fakt netuím, jakou asi chut´a má člověk v depresi, jakou sílu soustředění a sílu rozhodnutí a přesvědčení. Nebo jaké je v té chvíli vůbec schopen. Někdy se nedokáu zkoncentrovat ani za "normálu".
Je to asi moné, a v určité fázi, myslím, e to zrovna píe, a to trochu srovná chemie..Nevím.
Upravil(a) Wiki (20. 6. 2011 12:43)
Není tady
Vilemíno, jsem laik, a proto moná má otázka. Nebyla jsi v dětství tělesně trestaná? Třeba jsi něco provedla a nářez od matky vlastně přeruilo zlo, následovalo uklidnění a zlobivá holčička se proměnila ve sluníčko. Moná ten pocit proměny jsi si donesla do dospělosti.
Není tady
Majkafo a ostatní, za své neúspěchy se fackuju na tvář. Je to hloupé, avak velmi úlevné. Často se fackuju v souvislosti se kolou.
Pokud se můu připojit s názorem. Fackování sama sebe znám. Dělala jsem to před zrcadlem a trestala jsem se větinou , kdy jsem něco nezvládla. Jsem přesvědčena e taková deprese má několik vlivů a jedním z nich je to e nemá ráda sebe sama , tak jako jsem to měla já. Antidepresiva pocituji jako berličky najít sílu pracovat na sobě - nikoliv spoléhat na ně jako jediný prostředek . Nezatracovala bych ani psychoterapii , třeba bude muset hledat déle, co ti sedne ale nevzávej to .
Drím palce .........je to cesta dlouhá ale i já věřím e na konci je světlo .
Není tady
Par postrehu.
Pocit bezmocnosti zpusobuje ztratu vule.
A kdo nema vuli a mozna ji nikdy ani ve skutecnosti nemel -neprozival,ten neni schopen respektovat vuli jinych.Dostava se do frustrujicich pocitu a jeste dale.
Silna vule je opakem bezmocnosti.
Nelaska k sobe (ktera vznikla na zaklade mnoha faktoru) ,zpusobuje nelasku k druhym i k okolnimu svetu. Zarodek pro depresi.
Nizke sebevedomi souvisici s nelaskou k sobe ,se ztratou vlastni ceny. Zarodkem pro depresi.
Tohle a nejen tohle odbourava vuli cloveka a tedy silu zvolit jiny smer pro prozivani zivota.
Není tady
Arcanum napsal(a):
Nizke sebevedomi souvisici s nelaskou k sobe ,se ztratou vlastni ceny. Zarodkem pro depresi.
Čistě teoreticky ano
Není tady
DarkAngel napsal(a):
Arcanum napsal(a):
Čistě teoreticky ano
Teoreticky to tak vnimas?
Není tady
Nízké sebevědomí a neláska k sobě můou být podpůrné faktory pro vznik deprese.
Ale pozor - ani kdy máte zdravou sebedůvěru a jste sami se sebou celoivotně v souladu, neznamená to, e nemůete depresi dostat.
Já jsem se sebedůvěrou neměla snad nikdy problém a myslím, e jsem sama se sebou vyrovnaná, a přesto mě deprese postihla.
Ale pozor- clovek si casto neuvedomuje, ze to co si mysli neni to co zije ve svem vnitrnim svete.
Nesoulad je mu neviditelny. Je to neco jako namlouvani si neceho navzdory tomu ze skutecnost je jina a neuvedomela.
Není tady
Ivana napsal(a):
Vileméno, mně přijde, e tvoje sebetrestání není ani tak projev deprese, jako velmi nízkého sebevědomí a s tím spojených nepřiměřeně vysokých nároků, které na sebe klade. Tohle je moná to, co bys měla řeit u psychologa. Je to svého druhu sebepokozování, sice se neřee, ale "jen" fackuje. Kadý člověk někdy v něčem neuspěje, někdy shodou okolností a někdy vysloveně svojí vinou, někdy mixem obojího. Nikdy to ale není důvodem k tomu, aby se za neúspěch trestal. Naopak se má poučit z chyb a jít dál, je to prostě jen ivotní lekce.
Mám nízké sebevědomí, s tím jsem se asi u narodila. Nebo spíe mě okolo vichni kritizovali. Vyvrcholilo to na základce na druhém stupni, kde mě psychicky ikanovali. Rázem jsem neměla nízké sebevědomí, ale nulové, a mínusové sebevědomí. Vichni mi pořád říkali (doma v takové míře samozřejmě ne), jak jsem hrozná, cokoliv jsem udělala, bylo to patně. Vytvořila jsem si o sobě zápo*ný obrázek a říkala si a někdy si to taky říkám i teď, e jsem se snad ani neměla narodit. Jednu dobu jsem proklínala mamku, e mě měla. Ona toti nejprve děti nechtěla, pro děti se rozhodla náhle, a na ni přily mateřské pudy, co bylo v 28-ti letech.
Fackovat jsem se začala a po maturitě, to u ale deprese plíivě přicházela a hlásila se o své právo. Myslím, e fackování souvisí s depresí.
Není tady
Blossom napsal(a):
Já jsem asi týden před odjezdem do nemocnice, íleně nevyspalá, vyčerpaná, začla na dui pociovat takovou trýzeň, e jsem se kousala bolestivě do ruky - abych tou fyzickou bolestí aspoň na chvíli odvedla pozornost od té bolesti a trýzně due.
Prostě - a fyzická bolest byla v porovnání s bolestí psychickou vlastně chvilkovou úlevou, ničím jiným u tehdy mi nelo tu duevní trýzeň přehluit...
A začla jsem pocitovat i obrovské a agresivní napětí v sobě, které bylo třeba vybít - tak jsem třeba venku lopatou prudce přehazovala nesmyslně sníh, nebo jsem jednou roztrhla povlečení a jindy zas ví silou rozbila skleničku...
Je to hrozný pocit, kdy sami sebe v roli jakéhosi pozorovatele vnímáte, jak se zblázňujete... Uvědomujete si, e se chováte víc a víc nenormálně, e vás nějaká vnitřní síla nutí si ubliovat, e touíte neít, ale e to nedovedete a nemůete vůli ovládnout...
Pro mě byl tento stav hraniční, a tak jsem si sama přála odjet do nemocnice. Vnímala jsem, e psychicky nechtěně týrám své okolí a e sama sobě se stávám nebezpečnou...e je třeba s tím okamitě něco dělat, vyhledat pomoc.
Odjet do nemocnice bylo tím nejlepím, co jsem mohla udělat pro sebe i pro mé blízké....
Já se někdy sama sebe a bojím. Kolikrát musím dávat sakra bacha, abych nevběhla pod auto. Tento týden mě čekají dvě zkouky - z psychologie a dětské lit., zvlá dětská lit. je jedna z těích zkouek, moc se toho bojím. To zase bude těká krize, a budu vycházet ze zkouky, tedy v případě, e to neudělám, to budu mít tendenci skočit pod auto, příp. si hned nafackovat, budu to muset holt vydret domů, od koly je to zhruba půl hodiny jízdy alinou. Dokonce se mi několikrát stalo, e jsem si myslela, e jsem neudělala zkouku či kolokvium (psal se test), tak jsem si doma nafackovala a pak za dva dny zjistila, e jsem test napsala.
Není tady
Vladena napsal(a):
Vilemíno, jsem laik, a proto moná má otázka. Nebyla jsi v dětství tělesně trestaná? Třeba jsi něco provedla a nářez od matky vlastně přeruilo zlo, následovalo uklidnění a zlobivá holčička se proměnila ve sluníčko. Moná ten pocit proměny jsi si donesla do dospělosti.
V ádném případě jsem nebyla týrané dítě! Bita jsem byla velmi zřídka a vdy k tomu byl důvod!
Není tady
Pitunie napsal(a):
Majkafo a ostatní, za své neúspěchy se fackuju na tvář. Je to hloupé, avak velmi úlevné. Často se fackuju v souvislosti se kolou.
Pokud se můu připojit s názorem. Fackování sama sebe znám. Dělala jsem to před zrcadlem a trestala jsem se větinou , kdy jsem něco nezvládla. Jsem přesvědčena e taková deprese má několik vlivů a jedním z nich je to e nemá ráda sebe sama , tak jako jsem to měla já. Antidepresiva pocituji jako berličky najít sílu pracovat na sobě - nikoliv spoléhat na ně jako jediný prostředek . Nezatracovala bych ani psychoterapii , třeba bude muset hledat déle, co ti sedne ale nevzávej to .
Drím palce .........je to cesta dlouhá ale i já věřím e na konci je světlo .
Tak před zrcadlem to nedělám. Ale před rodinnými přísluníky občas ano, zvlá před bratrem nemám v tomto ohledu ádné zábrany. Minule jsem se fackovala v takovém zvlátním rozestupu, prý jsem vypadala jako zápasník sumo . Větinou fackování doprovází slova jako se kráva, ty krávo jedna atd. A poslední dobou se biju pěstí do tváře, samotné fackování mi přestává stačit.
Není tady
Arcanum napsal(a):
Par postrehu.
A kdo nema vuli a mozna ji nikdy ani ve skutecnosti nemel -neprozival,ten neni schopen respektovat vuli jinych.Dostava se do frustrujicich pocitu a jeste dale.
Nelaska k sobe (ktera vznikla na zaklade mnoha faktoru) ,zpusobuje nelasku k druhym i k okolnimu svetu. Zarodek pro depresi.
Tohle a nejen tohle odbourava vuli cloveka a tedy silu zvolit jiny smer pro prozivani zivota.
S tučně vyznačeným si dovolím nesouhlasit. Ač se sama nemám ráda, tak velmi miluju svého přítele.
Není tady
Blossom napsal(a):
Je to hrozný pocit, kdy sami sebe v roli jakéhosi pozorovatele vnímáte, jak se zblázňujete...
Uvědomujete si, e se chováte víc a víc nenormálně, e vás nějaká vnitřní síla nutí si ubliovat, e touíte neít, ale e to nedovedete a nemůete vůli ovládnout...
Kdy jsem to četla - jako bych to psala já.
I jsem se kousala do rukou a típala a fackovala...
Na nádraí při cestě do práce a z práce jsem si stoupala na druhou stranu nástupitě, abych neskočila pod přijídějící vlak, aby to bylo víc kroků a třeba to nestihla,kdyby mi v hlavě totálně ruplo...
Arcanum napsal(a):
Ale pozor- clovek si casto neuvedomuje, ze to co si mysli neni to co zije ve svem vnitrnim svete.
Nesoulad je mu neviditelny. Je to neco jako namlouvani si neceho navzdory tomu ze skutecnost je jina a neuvedomela.
Mierne zjednoduujúce. Myslím, e len idioti o sebe nikdy nezapochybovali. Čie potom to stojí: idiocia - versus depresia.
Upravil(a) Selima (21. 6. 2011 0:54)
Není tady
Vilemína napsal(a):
Pitunie napsal(a):
Drím palce .........je to cesta dlouhá ale i já věřím e na konci je světlo .Tak před zrcadlem to nedělám. Ale před rodinnými přísluníky občas ano, zvlá před bratrem nemám v tomto ohledu ádné zábrany. Minule jsem se fackovala v takovém zvlátním rozestupu, prý jsem vypadala jako zápasník sumo . Větinou fackování doprovází slova jako se kráva, ty krávo jedna atd. A poslední dobou se biju pěstí do tváře, samotné fackování mi přestává stačit.
Vilemíno, zkusila si strčit obličej do studené vody nebo si prostě polít hlavu vodou? Moná, e by to zabralo místo facek. Jednou se mi kluk vztekal a modral a dostal porci vody, od té doby klid.
Není tady
Vladena napsal(a):
Vilemíno, zkusila si strčit obličej do studené vody nebo si prostě polít hlavu vodou? Moná, e by to zabralo místo facek. Jednou se mi kluk vztekal a modral a dostal porci vody, od té doby klid.
Ne, nezkusila a asi to ani nebudu zkouet, páč jsem toho názoru, e by ze mě stejně vztek "nesjel", mně pomáhá jen nafackování.
Není tady
Vilemína napsal(a):
Arcanum napsal(a):
Par postrehu.
Tohle a nejen tohle odbourava vuli cloveka a tedy silu zvolit jiny smer pro prozivani zivota.S tučně vyznačeným si dovolím nesouhlasit. Ač se sama nemám ráda, tak velmi miluju svého přítele.
Ano Vilemino,nemluvim tady o jednoznacne danych vecech bez rozdilu. Neboli jinak receno o necem co plati vzdy vsude a pro kazdeho.
Kazdy clovek sam za sebe muze prijit na to jak to ma ci nema. Tady se hodi par postrehu a bud se v tom ti co maji,meli depresi rozpoznaji nebo ne.
Vilemino jeste dodam ze milovat a milovat neni vzdy totez. To neznamena ze mluvim o Tobe,to znamena ze mluvim o svem poznani ze to neni vzdy totez.
Jeste bych rada dodala ,ze nekteri ti co nemiluji sebe ,mohou sice milovat,nebo "milovat" nekoho,to vsak nemeni nic na tom, ze se v okoli vyskytuje nebo muze vyskytovat nekdo dalsi,nebo nekdo jiny koho nemaji radi a nebo radi nemeli. Nekdo ke komu nekdy citili-citi treba zast,nelibost,zlost,nenavist,pohrdani a jine.
Znam zenu ,ktera se nema rada. Velice lpi na svem manzelovi a tvrdi ze ho k smrti miluje,ale nedava mu svobodu-dusi ho svoji pokrivenou laskou. Ve sve pozici sebenelasky hledi na okolni svet a na lidi v nem zijici v jeji blizkosti casto se zlobou az nelaskou.
Vubec si vsak neuvedomuje ze si tim prilis skodi. Protoze uvedomit si to a najit jiny smer je skutecne to nejtezsi.
Ale Vilemino,je to jen priklad. pojici se k vete na kterou jsi zareagovala.
Neznamena to vseobecnou platnost ale muj postreh.
Není tady