|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
javena napsal(a):
A nejvíc jsem se vztekala, když mi někdo řekl pravdu, co jsem nechtěla slyšet a podvědomě věděla...
Možná i proto, že jsem to uvnitř cítila, už se nevztekám. Krotim tu tažnou kobylu v sobě, nechám si klidně položit koberec od někoho, kdo mi chce pomoct... nemusím mít uklizeno, nemusím být taková a maková... žádná hodná dcera svých rodičů. Nejlepší je, že oni to ani nechtěli. Já si myslela, že chtějí.
![]()
Jak to psala Ronja - na každým se rodiče trochu podepíšou, důležitý je dospět. Tak snad jsem už dospěla. Já myslím, že jo... ale já si toho už myslela, že jo...
Tak to máme nebo jsme měli snad všichni. Jen si to někteří ještě stále sami před sebou pořád nebo občas maskují. A někteří, co už prozřeli, s tím pracují. A mění - změnili to. Přijímají pravdu, přemýšlí, mění sami sebe... 
Upravil(a) majkafa (17. 6. 2011 11:01)

Koukám, že dneska je to s těmi radami slabší a stáčí se to na to, jestli chlap si může postěžovat a jestli může ze sebe dělat oběť. Kdo z nás to nikdy neudělal, nechť hodí kamenem.
Není tady
KALIK napsal(a):
Koukám, že dneska je to s těmi radami slabší a stáčí se to na to, jestli chlap si může postěžovat a jestli může ze sebe dělat oběť. Kdo z nás to nikdy neudělal, nechť hodí kamenem.
Kaliku - nikdo tady přeci nepíše že se nemůže chlap postěžovat.
A rady? Pro Zlomeného? Najít si práci, přestat pomlouvat ségru, A postěžovat si a dělat ze sebe obět to není jedno a totéž
Takto stačí?
Není tady

Jistě vše již bylo mnohokrát řečeno. Je však vhodné se vyhnout emocionálnímu zabarvení 
Není tady
KALIK napsal(a):
Ale může. Od - do 
Jenže někdo má do od - do ....... narození - smrt.
Nu a adeptem na to - do - smrt je autor tohoto vlákna. Od - to už splnil - od narození. 
Ale kdoví, třeba mu to dojde,l čas myslím má.

majkafa napsal(a):
Ale může. Od - do
Jenže někdo má do od - do ....... narození - smrt.
Nu a adeptem na to - do - smrt je autor tohoto vlákna. Od - to už splnil - od narození.
Ale kdoví, třeba mu to dojde,l čas myslím má.
Takže může klidně od - do smrti, je to čistě na něm. Každopádně může 
Není tady
Kaliku, nepostřehla jsem, že by tu někdo psal, že nemůže.
Ale pak se mu bude vracet, co bude vysílat. Jak už to tak funguje.
Pak je profesionální obětí se všemi důsledky svých činů. 
Neříkej mi, že silný statný chlap neseženu - za rok - práci. To mu nevěřím.
Navíc když to není jen o ztrátě zaměstnání, že? "Na začátku roku jsem dostal výpověď, pak jsem se z blbosti zadlužil, potom jsem zkusil podnikat a blbec jsem věřil kamarádce, která mě stáhla dolu". Tomu se říká vytloukat klín klínem...
Je špatná, přestože se o něj de facto stará? Nebo právě proto?
No samo, že právě proto... To je v opačném gardu téměř přesně to, co měla sestra dřív - bráchu, kterej měl leccos, kterýmu bylo lze i tak trochu závidět, bráchu, kterej půjčoval prachy, dával najíst. Soudím, že se holka tehdá cítila nějak podobně... a teď, když vidí, že je "velkej brácha" na ní víceméně závislej, vrací mu to i s úrokama. Jak jsem psala - neschvaluju, ale rozumím.
Není tady

majkafa napsal(a):
Pak je profesionální obětí se všemi důsledky svých činů.
Taky jde o to, že řekněme každý má někdy podobné stavy se litovat, je to celkem přirozené. Blbý je jen v tom setrvat celý život. Zakladatel vlákna je tu "poprvé", informace dostal a je na něm, jak se s tím popasuje. Není třeba sáhodlouze tu diskotovat, jestli je to profesionální oběť nebo ne. Až se vrátí za rok a bude se opakovat, pak klidně. Teď je to spíš zbytečné "kopání do mrtvoly" 
Není tady

KALIK napsal(a):
majkafa napsal(a):
Pak je profesionální obětí se všemi důsledky svých činů.Taky jde o to, že řekněme každý má někdy podobné stavy se litovat, je to celkem přirozené. Blbý je jen v tom setrvat celý život. Zakladatel vlákna je tu "poprvé", informace dostal a je na něm, jak se s tím popasuje. Není třeba sáhodlouze tu diskotovat, jestli je to profesionální oběť nebo ne. Až se vrátí za rok a bude se opakovat, pak klidně. Teď je to spíš zbytečné "kopání do mrtvoly"
Jenže on tu je poprvé pod tímhle jménem, jinak ovšem nikoliv a zrovna Majkafa a tuším Selima ví, že už tady dřív vystupoval a nebylo to jiné...
Ale asi chceš naznačit, že už není o čem diskutovat 
Není tady

Ano, ony možná ví, o koho se jedná, ale ostatní asi ne. Každopádně je tu asi s jiným problémem. A ano, diskutovat asi nemá cenu, když tu nediskutuje zakladatel vlákna 
Není tady
Kaliku, jen tolik, že autor vlákna tu není poprvé. Chodí sem léta a žádná změna.

v čem majko? S čím tu byl před tím?
Není tady
Kaliku - a myslíš, že jsme mu něčím ublížili, když jsme řekli i negativní názor? že jsme ho nepolitovali?
Nebo je to o tom, že mám říkat, co druhý chce slyšet? 
Není tady

Myslím, že jsem to už dostatečně vysvětlil. Opakovat to nemá smysl. Akorát tu plevelíme jeho vlákno.
Není tady
KALIK napsal(a):
Myslím, že jsem to už dostatečně vysvětlil. Opakovat to nemá smysl. Akorát tu plevelíme jeho vlákno.
můžeš prosím jinými slovy, Tvou odpověd na mnou otázku nevidím.
mmch nevidím v tomto plevelení. Rozebíráme situaci - ublíží nebo neublíží negativní slova?
Upravil(a) dusička (17. 6. 2011 14:03)
Není tady

dusička napsal(a):
Sahleb - ano je nezaměstnanost
ale např. nemůžou najít práci maminy s malými dětmi, lidi, kteří se nemůžou cestovat.
Neříkej mi, že silný statný chlap neseženu - za rok - práci. To mu nevěřím. Schání např. za hodně, protože za málo peněz, tak přeci nepůjdou makat.
Sahleb - si alergická na větu - nic nedělaj a brečí.
A co dělá Zlomený? Ano pobrečel si tady, jak je jeho ségra špatná. že mu píše do sešítku dluhy? Na a co, pořádek dělá přátele. On si taky pamatuje, kde co udělal, že ségra měla všechno zadarmo. (a ted má tedy ségra platit služenky a mlčet)?
A co dělá? Ted si našel od 1.června po tak dlouhé době práci? A pomlouvá ségru. Myslím,že ta pro něho dělá víc než musí.Myslím si, že ho má ségra ráda. Není to od něho hezký házet na ní špínu.
No syty hladovemu neveri.
Ja znam lidi, kteri hledaji praci vic nez rok. Tisice. Lidi, kterym je pred padesat a maji za sebou karieru.Psychicky jsou na tom silene.
Segra nema mlcet. O tom to neni. Ty slozenky mu preci plati s tim, ze mu to pujcuje a bude to od nej chtit nazpet. Na druhe strane on toto zrejme nedelal. Penize ji pucoval a zrejme nechtel nic nazpet. Atd.
Není tady

dusička napsal(a):
můžeš prosím jinými slovy, Tvou odpověd na mnou otázku nevidím.
mmch nevidím v tomto plevelení. Rozebíráme situaci - ublíží nebo neublíží negativní slova?
No, to ti asi moc nepomůžu. Ono je to vždy a jen o osobním vnímání situace a já některé příspěvky vnímám jako "zbytečné kopání do mrtvoly"
Chápu, že ty to tak třeba nevnímáš, což je naprosto v pořádku. Přál bych si jen konstruktivní debatu.
Není tady

majkafa napsal(a):
Kaliku, jen tolik, že autor vlákna tu není poprvé. Chodí sem léta a žádná změna.
Majkafa 
9. 2. 2006 registrace
21343 prispevky.
Ty sem chodis taky leta a mas tu pres 21 tisic prispevku!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tyhle trapny pocty delas u kazdyho druhyho, co sem neco napise. Co ti chybi?
Není tady
Sahleb- takže
když jsem byla s dětma na mateřský, tak mě a děti manžel živil. Ted už na mateřský nejsem, mám zaměstnání, manžel je rok bez práce (sem tam brigády jako Zlomený) takže chceš říct, že můj manžel je taktéž jako Zlomený - životně na tom špatně, že bych měla mlčet, když on mě živil při mateřský ,tak ted platit složenky i za něho?
Mmch - je rozdíl manžel a sourozenec. Je rozdíl v tom,že můj manžel se nelituje. On si věří, on hledá práci za hodně peněz, a nejde za málo.
Kalikovi se omlouvám,jestli si myslí, že to je plevelení, ale myslím,že vše má se vším souvislost.
Není tady
Kaliku - co to je konstruktivní debata?
Nevím, co si mám pod tím představit.
Není tady

Kdo chtěl, ten se v mém příspěvku našel
Konstruktivní debata je debata takového rázu, kde se bez emocí analyzuje problém ve snaze ho vyřešit, pomoci tazatelovi
A teď mi dušičko řekneš, že to přesně děláš 
A mně se omlouvat nemusíš, já nejsem ten, kdo zakládal toto vlákno, já jen vyjádřil svůj názor 
Není tady
OK,omlouvám se Zlomenýmu,jestli se mu zdá,že mu plevelím vlákno když jsem psala o sobě.
Nic méně mám stále stejný názor na věc, co jsem Zlomenýmu napsala.
Není tady
Dusička: Neříkej mi, že silný statný chlap neseženu - za rok - práci. To mu nevěřím.
Dusičko od Tebe to sedí a co tvůj starej už maká??? Snad to vidíš v reálu doma, že to asi není jednoduchý si něco pořádného najít.
Není tady
KT napsal(a):
Dusička: Neříkej mi, že silný statný chlap neseženu - za rok - práci. To mu nevěřím.
Dusičko od Tebe to sedí a co tvůj starej už maká??? Snad to vidíš v reálu doma, že to asi není jednoduchý si něco pořádného najít.
pRÁVĚ že to vidím v reálu, že to jde 
A je to jednoduchý, jen za mín, než by chtěl no. Víš, kdo chce víc, nemá nic.
Upravil(a) dusička (17. 6. 2011 14:29)
Není tady