|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Voyta napsal(a):
a spolu sme se shodli, ze se jedná pravdepodobne o osoby:
a) silne, ne-li zcela dokonaleho feministickeho typu

No kurňa, to je překvápko, když jsi na Babinci! A jakéhopak typu bys to zde očekával? 
No, ale když už jsem u toho feminismu - neboli ženskosti: řeknu ti jednu věc, Vojto. Každá normální ženská pocítí instinktivní odpor k chlapovi, který vyřkne něco jako "no jen si do mně kopněte". To je prostě biologie.....žádná samička nestojí o samečka, který přímo svolává pohromy na svoji hlavu a ještě si v tom libuje. No - a teď si tohle znásob počtem "domněkopnutí" které tady od autora vlákénka zaznělo......
Není tady

lupina montana napsal(a):
Frigo napsal(a):
Zlomený se snažil od mládí být soběstačný a sestra dle něj dělala prd a měla totéž, co on a bez práce.. To snad je docela svi.ňárna, ne ?
Ale to přece vůbec nevíš, Frigo! Vždyť NEVÍŠ jak to bylo...znáš jen jednu verzi - a nebyla slyšena ani druhá strana, natož třetí a čtvrtá - a ty všechny hrajou v tomto příběhu.
My můžeme číst pouze každé čtvrté slovo, takříkajíc....
A mimoto....já mám mladšího bratra. Byl natolik protěžovanej, že to zaráželo i cizí lidi na ulici - a přesto, že to "objektivně" sviňárna byla, nemá přece naprosto smyslu, abych to tak brala? Pravda, musejí být k tomu obě strany, aby to nějak dopadlo, ale kdyby se jeden z nás takhle zasek, jako Zlomenej, tak jsme...no, tam, kde oni.
Jde ovšem o to, kde to vlastně člověk chce bejt.
Proč jsi to vytrhla z kontextu ? Psala jsem i, že to je jen pohled jedné strany. Ale.. píše sem on, nikoliv sestra. Určitě by byl pohled z druhé strany jiný. Ale.. proč mu hned nevěřit ?
A tobě to protěžování bráchy nevadilo ? Proč si to tedy pamatuješ ? 
Jasně.. řešit to asi moc nešlo (?) .. ale to nedokážu posoudit, neboť jsem se do takové situace neměla příležitost se dostat.
Upravil(a) Frigo (16. 6. 2011 23:53)
Není tady

ADFka2 napsal(a):
Mně to hrozně připomíná jednu diskutérku, která tady celý dny vysedávala s nářkem, jak nemůže sehnat práci, že je k ničemu, nemá ani na kadeřníka (někdo jí tu nabízel peníze, ale to se jí nehodilo do těch nářků, tak to nekomentovala), že jí padají zuby a do toho doma slyší jak je hrozná a k tomu všemu m u s í dřít na všechny, přitom to nikdo neocení... A byla jak kolovrátek. A když někdo kontroval, tak buď nereagovala vůbec, nebo zas jen opakovala to svý. Tohle je jak přes kopírák. Je mi z toho tak nějak všelijak...
někdo je prostě tak naladěný na furt.. někdo bouchne jen občas.. a někdo nad problémem mávne rukou... ale mávne nad tím opravdu rukou, není to jen to, že to v sobě dusí ?..
Není tady
Propána, a proč si s ní o tom nepromluvíš? Proč jí neřekneš, co ti vadí a co bys od ní chtěl/potřeboval? Ona to má vycítit (nevěř tomu, že lidi správně pochopí signály, které vysíláš a zdají se ti srozumitelné a nad slunce jasné)? Proč nevyslechneš, co třeba vadí jí a co by třeba chtěla ona od tebe? Každý máme svá vlastní a jedinečná schémata, kterými interpretujeme svět, vztahy a události v něm. Proč si nesednout a neseznámit se s dvěma různými pohledy na tutéž situaci a pak se je pokusit skloubit (bude-li snaha z obou stran)? Z uvedeného soudím, že sestře nejsi lhostejný a že by z její strany nechyběla vůle k diskuzi a změně status quo.
To je přece ten nejkonstruktivnější první krok (a dokonce i chlapštější než stížnosti třetím stranám, když už se pohybujeme v bipolárním kontinuu mužského a ženského typu smýšlení a jednání), který můžeš udělat.
Není tady
Propána, a proč si s ní o tom nepromluvíš? Proč jí neřekneš, co ti vadí a co bys od ní chtěl/potřeboval? Ona to má vycítit (nevěř tomu, že lidi správně pochopí signály, které vysíláš a zdají se ti srozumitelné a nad slunce jasné)? Proč nevyslechneš, co třeba vadí jí a co by třeba chtěla ona od tebe? Každý máme svá vlastní a jedinečná schémata, kterými interpretujeme svět, vztahy a události v něm. Proč si nesednout a neseznámit se s dvěma různými pohledy na tutéž situaci a pak se je pokusit skloubit (bude-li snaha z obou stran)? Z uvedeného soudím, že sestře nejsi lhostejný a že by z její strany nechyběla vůle k diskuzi a změně status quo.
To je přece ten nejkonstruktivnější první krok (a dokonce i chlapštější než stížnosti třetím stranám, když už se pohybujeme v bipolárním kontinuu mužského a ženského typu smýšlení a jednání), který můžeš udělat.
Není tady
Voyta napsal(a):
a spolu sme se shodli, ze se jedná pravdepodobne o osoby:
a) silne, ne-li zcela dokonaleho feministickeho typu
No kurňa, to je překvápko, když jsi na Babinci! A jakéhopak typu bys to zde očekával?
No, ale když už jsem u toho feminismu - neboli ženskosti: řeknu ti jednu věc, Vojto. Každá normální ženská pocítí instinktivní odpor k chlapovi, který vyřkne něco jako "no jen si do mně kopněte". To je prostě biologie.....žádná samička nestojí o samečka, který přímo svolává pohromy na svoji hlavu a ještě si v tom libuje. No - a teď si tohle znásob počtem "domněkopnutí" které tady od autora vlákénka zaznělo......
Přesně tak. I ošklivej, chudej, bezzubej chlap má šanci na fajn ženskou, ale nedokážu si představit, která ženská by chtěla doma fňukala a profesionální oběť.
Na každém z nás se rodiče nějak podepsali, na někom víc, na někom míň. Normální je ale vyrůst, dospět, hodit to za hlavu a zařídit si vlastní život. Trvat na všech křivdách a křivdičkách z minulosti, rochňat se v tom, jaký jsem chudák a vychutnávat si pozici toho, do koho "si každý kopne", to už jsou skoro psychopatické rysy.
Není tady
Každá normální ženská pocítí instinktivní odpor k chlapovi, který vyřkne něco jako "no jen si do mně kopněte
Ano, je to tak, Lupi dík,že jsem si díky této větě uvědomila 
Jojo Ronjo, souhlasím,
já mám ségru mladší, děsně jsem na ní žárlila, já byla vždycky černá ovce rodiny, ale ted se to srovnalo. Se ségrou jsme si to vyříkali (překvapila mě,když říká,ty si byla vždycky šikovnější než já, líp ses učila, líp pletla... měla jsem Tě jako vzor) 
Není tady

Proč bydlím se sestrou? Obvykle bydlí rodina pohromadě
Rodina ano, sourozenci obvykle ne. Ještě bych pochopila dvougenerační barák a každý striktně svoje... ale to asi u vás tak není.
Co jí mohlo bolet, já jsem do ní nekopal a dole i díky mě nikdy nebyla.
Už jsem se zmínila o jejím možném "pocitu dluhu". Takže svým určitým protektorstvím a nadřazenost í(která pro mě čiší z téměř každého tvého příspěvku) jsi mohl nejen kopat, ale ještě ji srazit dolů a přimáčknout hubou do bahna.
práci jsem hledal cca rok. Vždy jsem si našel práci do 2 týdnů, tentokrát holt ne, navzdory svému vzdělání a praxi
Chceš tím říct, že jsi rok nedělal vůbec nic? Že jsi nenašel ani brigádu, práci přechodnou, byť neodpovídající?
Fakt, že sestře spadne čtvrtina do klína je asi můj subjektivní vjem...
... který ti docela pije krev svoji nespravedlností, co? Beruška nehnula prstem a ZASE bude mít.
Já jsem nikdy nic nedělal proto, aby mi někdo byl vděčný. Ale je diametrální odlišnost, když místo normálního přístupu do mě někdo kope ve chvíli, kdy se nemám jak bránit.
Kdybys neočekával vděčnost, neměl bys tak přesně zmapováno, co jsi pro sestru udělal a co ona nedělá pro tebe. Ostatně "bránit se" (čemu? jejímu chování, které se ti nelíbí?) můžeš vždycky - pro začátek například říkat své výhrady přímo jí.
Jen teď musím pokorně klečet a přijímat její rány...
A nemáte pocit, že na to máte svůj podíl, že jste mě zahnaly do kouta
Znáš Erica Berna? "Jak si lidé hrají"? "Kopejte do mě"?
Zlomený se snažil od mládí být soběstačný a sestra dle něj dělala prd a měla totéž, co on a bez práce.. To snad je docela svi.ňárna, ne ?
Frigo, jeho soběstačnost byla zcela dobrovolná - nikde jsem nečetla, že by k ní byl jakkoli nucen, krom sám sebou. O rodičích nepíše nijak špatně... je docela možné, že by "bez práce" mohl mít i on... bůhví, co sobě nebo okolí potřeboval dokázat.
Neznám rodinu, kde by všechny děti dostávaly striktně stejně - to snad ani nejde. Ale válet se po zemi a ječet, že brácha Pepíček dostalo pytlík bonbónů víc, můžu tak asi do pěti let. Jako dospělý člověk bych se s tím měla umět vyrovnat. Jistě, může mě to štvát nebo mrzet - jenže jako dospělá, nebo spíš zralá osobnost bych taky měla umět pochopit, že existují i věci, které sama o sobě změnit prostě nemůžu. Pak zbývá buď smíření nebo celoživotní zahořklost... a s čím se asi žije líp?
Není tady

Kuty napsal(a):
[/b]
Není vůbec obvyklé,že dospělé děti bydlí neustále s rodiči,či dospělí sourozenci stále v jednom domě!
Píšeš samé až... až... až.A dům s e taky sám neprodá a píšeš to zároveň tak,jako by si byl jeho jediným majitelem,který o tomto může rozhodovat.Je to opravdu tak?
Na 1.straně píšeš o tom,že ses ocitl ve společnosti lidí s hroší kůží a nedostatkem sebevědomí - mě přijde,že hlavně si to ty,který tím nedostatkem sebevědomí trpí a který nebyl schopen odstřihnout tzv.pupeční šňůru od své rodiny.
Proč si ještě neodpověděl na můj nepřímý dotaz a zajímalo by to určitě více z nástady - co nějaká fin.rezerva,když jsi doposud "celý život" pracoval?Člověk by se z takové banality,jako je dnes ztráta práce,neměl vůbec hroutit.A svoje rodiče už s tímto skutečně dospělí jedinci vůbec nezatěžují.Nezatěžují,nestěžují si,ale především ŘEŠÍ.
Ja mam silny pocit, ze ,mnozi necetli vubec puvodni prispevek.
POkud si nekdo stavi , treba roky, dum, tak v nem snad muze bydlet absolutne jak dlouhi chce.
Ja jsem bydlela v dome s manzelem, bylo mu pres daleko tricet, ve kterem bydleli taky jeho rodice. Proste to byl proste jejich dum a bylo tam mista dost.
Pokud je nekdo spoluvlastnikem, muze dum - resp. svoji cast prodat, zase absolutne samozrejme kdykoliv.
Ale clanek neni vubec o tom, kolik mu je, proc bydli se sestrou a kde je pupecni snura.
Znam dist lidi, pro ktere ztrata zamestnani a financni propad neni *banalita*. To je casto lidska tragedie. Prave ta ztrata zamestnani u nej rozvinula radu naslednych problemu. Predevsim kolize ve vztahu se sestrou. Ta zrejme na stavbe domu ani nepracovala ani nijak nefinancovala. Dostala vsechno jako darek a dneska se chova dost nechutne.
O tom to je.
Není tady

Kuřátko napsal(a):
Majkafo, ty jsi v poslední době na ostatní strašně "milá". Co jsem si všimla, tak se do autorů většinou jen navážíš nebo je poučuješ....případně polemizuješ o pravosti jejich příspěvku.
měla by ses asi zamyslet proč máš tady tu potřebu.
Naprosty souhlas. 
Nekdy se ptam, jaky maji takovi lide osobni zivot, kdyz se takhle prezentuji na internetu.
Není tady

Frigo napsal(a):
dusička napsal(a):
Docela by mě zajímala reakce ségry zklamaného.
Frigo - myslíš, že je normální platit přes rok složenky za svýho bráchu?
Když tady píše, že od ZŠ makal, jak se může stát, že rok je bez práce?
Já tovidím možná jen z jedné strany, a porovnávám to co znám.
PRotože člověk, který je na tom fakt bídně, nepomlouvá druhý.Duši, ale normální člověk, který je na tom dobře, tak se nevytahuje nad tím, co je na tom bídně.
Tak to zas cítím já.
Samozřejmě, do rodinných vztahů nevidíme, máme to jen z jedné strany.. to souhlasím, že nemusí být objektivní.
ale je tam to ale..
A co když někdo, kdo si myslí, že že se někdo vytahuje nad ním, protože je na tom bídně, napíše, že se nad něj někdo povyšuje, protože je na tom bídně... a je to jen jeho ukřivděnej pocit?
Má tchyně se starala o své rodiče. Oba měli pocit, že je na ně zlá, že jim to dává sežrat... že se o ně starat musí. Nemusela. Měla je ráda, chtěla. Její oběd komentovali - co je to dneska za šlychtu, no ukaž, to seš teda kuchařka... No, svačina v půl pátý... to bysme tu mohli chcípnout, ale ty holt musíš koukakat na seriál... (koukali taky, ona u toho žehlila a bylo to domluvené na tu půl pátou). Tchýně, sama invalidní, plakávala po nocích, byla na ně hodná, maminku přebalovala... koupala je... a pro staroušky to byla potupa, tak prostě reagovali, jak reagovali. Když umřela maminka, tatínek se jí omluvil.
Já mám ze zlomenýho prostě pocit ukřivděnosti. Podle mě ho ségra ani nepomlouvá, jen si někde dovolila říct, že se mu něco nelíbilo - límeček u vyžehlený košile... prášek, ve kterým mu vyprala.... maso, který požila na guláš...
Je to jen můj dojem.
Jasně, že může mít sestru metrnici.... může mu ohřejvat psí konzervy... může ho využívat.
Jen já to tak tady prostě necítím. 
Upravil(a) javena (17. 6. 2011 10:10)
Není tady

Mně to tady prostě přijde, že kopete do mrtvoly. Zlomený prostě potřeboval "pofoukat koleno"
a vy jste ho rozcupovali na kousky. Každý je prostě jiný.. někdo bude dělat hrdinu navenek.. a někdo se bude chovat jinak.. ale to už se opakuju.
Jasně... kňučící chlap může být pro někoho nechutný (pro mně tedy normálně je
), ale tady
mi to přišlo trochu moc
Není tady

dusička napsal(a):
já si myslím, že zklamaný,zlomený nemá co na práci, tak si vymýšlí žvásty a baví se příspěvkama ostatních, jak mu na ně naletěli
![]()
Teda Dusicko, tohle bych do tebe nerekla. Takhle se da zautocit na kazdeho co tu kdy neco napsal. Skoda. To nemas zapotrebi. Zrovna ty.
Není tady
Sahleb - tak to na mě zapůsobilo. Nevím proč.
Nemám ráda chlapi, kteří ze sebe dělaj chudinky, jen brečí a nic nedělaj.
Ztratil práci, rok je bez ní. Co by dělal, kdyby měl děti? Jak by je živil. Takhle je sám, může za prací jezdit.
PRostě mě to vytočilo, představila jsem si v něm mého manžela no.
Není tady
Zlomený tady potřebuje "pofoukat koleno" už několik let a je to furt stejné, žádná změna. To není žádný chudáček. To je profesionální oběť, on si to sám takhle zvolil a jakýmsi zvráceným způsobem ho to uspokojuje. Až přestane, změní to. O tom nepochybuji.
Zlomený prostě potřeboval "pofoukat koleno" a vy jste ho rozcupovali na kousky. Každý je prostě jiný.. někdo bude dělat hrdinu navenek.. a někdo se bude chovat jinak..
Jestli ono to nebude tím, že každý/á vycházíme z vlastních zkušeností a postojů. Kolínko můžu pofoukat - ale tím ho nezahojím. Po pofoukání holt musí následovat vyčištění špíny, desinfekce, případně protitetanovka a šití rány - žádný příjemnosti, leč pro výsledek jaksi vhodnější.
Není tady
asi takhle, Lupino Montano:
a) da se s velkou pravdepodobnosti ocekavat, ze naprosta vetsina osob zde na foru bude zenskeho pohlavi...o tym zadna...
Pouze sem konstatoval, ze nektere z tech osob sou silne feministicky zalozene, a to tak, ze at chlapek napise cokoli, secko mu rozdupou, secko je absolutne spatne apod. Z toho se da napr. usoudit, ze takoveto osobe bylo v zivote nekym z muzske rise "tvrde ublizeno". Dalo by se samozrejme polemizovat, co to v tech uvozovkach vlastne znamena, ale uz tak se timto prispevkem dost vzdaluju tematu vlakna, za coz se autorovi omlouvam....Btw to ale neznamena, ze bych zde ocekaval pouze tyto typy....
b) zbytek Tveho prispevku naprosto chapu, ale mela by sis uvedomit, ze i chlap ma city, emoce a podobny tydlety psychozalezitosti (nebo snad znas nekoho inter vivos, kdo ma srdce nebo mozek "z kamene", jinymi slovy je absolutni flegmatik za kazdych okolnosti ?) a prave proto, ze si chce vne zachovat jakous takous tvar a nebyt tim uplakankem, jak rikate, potrebuje tyto situace nekde vylit. a domnival sem se, ze toto forum je jeden z mala zpusobu.... kazdej to resi jinak, nekdo s prateli, nekdo s rodici, nekdo se svym pejskem, nekdo sam se sebou nekde v hlubokym lese a nekdo holt zde na zenskem foru. ale pro nektere z vas ten posledne menovany zpusob je asi neprimereny, kdyz tady pak dotycneho totalne rozslapete....ja sem v prispevcich autora nikde nezaznamenal, ze by si navenek nekde nekomu stezoval, jakej je chudacek apod. a to, ze tady vyjevil anonymne svoje interni trapeni, je snad v poradku a ma na to pravo coz ? Nebo toto forum plni jiny ucel ?
Není tady
Kopejte do mě ..... to není vylévání. To je profesionální oběť.
Kdo chce vidět, vidí. 

dusička napsal(a):
Ztratil práci, rok je bez ní. Co by dělal, kdyby měl děti? Jak by je živil. Takhle je sám, může za prací jezdit.
PRostě mě to vytočilo, představila jsem si v něm mého manžela no.
Prosimte Dusicko, on je nebo byl ponekud na dne. Jeho pomoc a stavba baraku je brana jako normalka. Sestra v nem bydli, a zda se , ze zrovna moc neinvestovala, ani do jinych movitych veci. Tohle opravdu v realu existuje. Ja jsem to mela obdobne doma.
On ze sebe nedela chudinku, me vyplynulo, ze pomoc nezada a nikdy o nic nezadal. Na vse si vydelal sam. Ovsem ted nema /nemel z ceho platit ani ty pitomy slozenky. Jsem presvedcena, ze kdyby mohl, tak je zaplati a jeste segre pujci penize a udela jidlo.
Ale o cem tu pise je jeho vztah k sestre a jejich rozdilne investice. Na dne snad byt muze ,ne?
Jinak jsem alergicka na zdejsi a ted tvoje hodne proflaknute prislovi "jen brečí a nic nedělaj".
Jses si tom jista, ze on nic nedela?
Zrovna se tu vedle diskutuje o tom, ze nekdo shani praci a na jedno misto proslo 500 zadosti.
Není tady

Voyta napsal(a):
asi takhle, Lupino Montano:
a) Pouze sem konstatoval, ze nektere z tech osob sou silne feministicky zalozene, a to tak, ze at chlapek napise cokoli, secko mu rozdupou, secko je absolutne spatne apod.
b) zbytek Tveho prispevku naprosto chapu, ale mela by sis uvedomit, ze i chlap ma city, emoce a podobny tydlety psychozalezitosti a prave proto, ze si chce vne zachovat jakous takous tvar a nebyt tim uplakankem, jak rikate, potrebuje tyto situace nekde vylit. a domnival sem se, ze toto forum je jeden z mala zpusobu.... kazdej to resi jinak, nekdo s prateli, nekdo s rodici....... ale pro nektere z vas ten posledne menovany zpusob je asi neprimereny, kdyz tady pak dotycneho totalne rozslapete....ja sem v prispevcich autora nikde nezaznamenal, ze by si navenek nekde nekomu stezoval, jakej je chudacek apod. a to, ze tady vyjevil anonymne svoje interni trapeni, je snad v poradku a ma na to pravo coz ? Nebo toto forum plni jiny ucel ?
Jen k tomu feminismu:mam silny pocit, ze mas spatne informacce. To s tim nema c spolecneho, troufam si tvrsid, ze prave tyhle prispevatelky nejsou femistky.
B) s dalsim souhlasim. On to potrebuje nejak resit. A tady vyhledal pomoc. Reakce dneska fakt nechapu.
Není tady

sahleb napsal(a):
dusička napsal(a):
PRostě mě to vytočilo, představila jsem si v něm mého manžela no.Prosimte Dusicko, on je nebo byl ponekud na dne. Jeho pomoc a stavba baraku je brana jako normalka. Sestra v nem bydli, a zda se , ze zrovna moc neinvestovala, ani do jinych movitych veci. Tohle opravdu v realu existuje. Ja jsem to mela obdobne doma.
On ze sebe nedela chudinku, me vyplynulo, ze pomoc nezada a nikdy o nic nezadal. Na vse si vydelal sam. Ovsem ted nema /nemel z ceho platit ani ty pitomy slozenky. Jsem presvedcena, ze kdyby mohl, tak je zaplati a jeste segre pujci penize a udela jidlo.
Ale o cem tu pise je jeho vztah k sestre a jejich rozdilne investice. Na dne snad byt muze ,ne?
Jinak jsem alergicka na zdejsi a ted tvoje hodne proflaknute prislovi "jen brečí a nic nedělaj".
Jses si tom jista, ze on nic nedela?
Zrovna se tu vedle diskutuje o tom, ze nekdo shani praci a na jedno misto proslo 500 zadosti.
No já nevím, ale je rok bez práce. Bez ségry by byl pod mostem. Takže i kdyby byl tisíckrát ukřivděnej tím, že on se v životě snažil víc než jeho sestra, je to právě ona, kdo ho chrání před bezdomovectvím. Platí kde co, vaří mu, pere. Takže i kdyby si to někam zapisovala a kdovíco ještě, dělá to všechno pro něj. Nebo se pletu? Je špatná, přestože se o něj de facto stará? Nebo právě proto? Tak to už pak nechápu vůbec nic. 
Není tady

On ze sebe nedela chudinku, me vyplynulo, ze pomoc nezada a nikdy o nic nezadal
Sahleb, on to sám píše, že si o pomoc říct neumí. A i proto si o tomhle příběhu myslím, co si myslím.
Já vždycky byla hrdinka, samostatná až na půdu, o pomoc jsem si neříkala, nebylo to potřeba -paní tažná kobyla utáhne přece všechno... A víš co? Když jsem byla na pokraji sil a někdo mi pomohl.... stejně to dělal špatně, nikdo se ho neprosil atd. Vadila mi pomoc, protože to ukazovalo jedině na to, že já to nezvládám, neumím... brala jsem to jako svý selhání.
Takže Voyto, u mě chyba lávky, chlap mi neublížil, nemusel, já to zvládala sama několik let si ubližovat. Dneska to přiznám, ušla jsem dlouhou cestu a mám štreku ještě před sebou, pořád tam ta samostatná holka je, jen jí krotím... 
A nejvíc jsem se vztekala, když mi někdo řekl pravdu, co jsem nechtěla slyšet a podvědomě věděla...
Možná i proto, že jsem to uvnitř cítila, už se nevztekám. Krotim tu tažnou kobylu v sobě, nechám si klidně položit koberec od někoho, kdo mi chce pomoct... nemusím mít uklizeno, nemusím být taková a maková... žádná hodná dcera svých rodičů. Nejlepší je, že oni to ani nechtěli. Já si myslela, že chtějí.
Jak to psala Ronja - na každým se rodiče trochu podepíšou, důležitý je dospět. Tak snad jsem už dospěla. Já myslím, že jo... ale já si toho už myslela, že jo... 

Není tady
Sahleb - ano je nezaměstnanost
ale např. nemůžou najít práci maminy s malými dětmi, lidi, kteří se nemůžou cestovat.
Neříkej mi, že silný statný chlap neseženu - za rok - práci. To mu nevěřím. Schání např. za hodně, protože za málo peněz, tak přeci nepůjdou makat.
Sahleb - si alergická na větu - nic nedělaj a brečí.
A co dělá Zlomený? Ano pobrečel si tady, jak je jeho ségra špatná. že mu píše do sešítku dluhy? Na a co, pořádek dělá přátele. On si taky pamatuje, kde co udělal, že ségra měla všechno zadarmo. (a ted má tedy ségra platit služenky a mlčet)?
A co dělá? Ted si našel od 1.června po tak dlouhé době práci? A pomlouvá ségru. Myslím,že ta pro něho dělá víc než musí.Myslím si, že ho má ségra ráda. Není to od něho hezký házet na ní špínu.
Upravil(a) dusička (17. 6. 2011 10:58)
Není tady
Voyto
ano, může si postěžovat,poplakat, že svou blbostí nemá práci, prachy, ale ségra mu pomáhá. Proč si stěžuje na ni?
že ona byla miláčkem rodičů? Ale za to ségra nemůže.
Není tady