1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Zlomeny, a co to chytit z opacnej strany a zamysliet sa nad tymi ranami, ktore si tu podla Teba utrzil? A to teraz nepisem nijak v zlom ani ustipacne, len mam pocit, ze tie "tajne dvere" uz su naozaj otvorene a vsetko co sa stalo mozno suviselo prave s ich "otvorenim", aby ste mali moznost so sestrou nahliadnut pod pokrievku a zabudnut na vsetky krivdy a zacat znova ako ozajstny brat a sestra...
Není tady
Bramborka napsal(a):
majkafa napsal(a):
Zlomený ne napořád napsal(a):
Pokud ano, ruce Vám budu líbat. :-)
SE ti nic neotevře, dokud ty dveře neuvidí a neotevře TY SÁM.
Majko, ony moná u otevřené jsou, jde o to je spatřit a mít odvahu vejít .......
A ty se Zlomený nezdruj sliby rukoulíbání, ale koukej abys viděl ........
Vak jo, psala jsem, dokud je neuvidí. Jo, je moné, e otevřené jsou, ale nevidí je.
A to rukulíbání - takový sluebníček poníený, tak se prostě Zlomený chová. Bohuel pro něj. Protoe on za toho sluebníčka očekává pochvalu, jak je úasný. Nu, není.
Upravil(a) majkafa (16. 6. 2011 13:01)
Wiki napsal(a):
Přečetla jsem cca polovinu, vechno, ale chtěla bych k tomu říct...
Nevím kdo jsi Zlomený (doufám e jen na chvilku) a prvně chci napsat, e chápu tvoje jakési rozhořčení či zlost, je to asi první emoce, která napadne kadého (v tvé situaci), dalo by se na první pohled říci : nespravedlnost (kauza sestra, dům, bydlení)
Přesto to tak není.
U to tady někde výe i padlo. ..
Ty jsi kluk ikovný, od dětství si hledal cestu ivotem sám, co je chvályhodné, málokdo z nás byl toho schopen. Spousta dětí čeká co jim rodiče dají, spousta spoléhá jen na okolí . Tohle si u tebe cením, el jsi svou cestou.
Sestru jsi podporoval, dalí tvé plus...
Ale - to vechno, co jsi dělal, jsi dělal proto, e jsi to tak chtěl. Dobrovolně. Protoe jsi tak rozhodnul a konal. Tudí je to jen tvoje zodpovědnost a vekeré důsledky jen tvé. Take nemůe a ani nesmí očekávat vděk. Přestoe jsi toto očekávání (někde výe) popřel, myslím, es vděk přesto očekával a stejně tak jsi očekával pomoc , nyní zase ve tvé, nouzi. Sice by to tak mělo být, ale nebývá.
Prostě - bu´d chci pomoc, pomůu a nesu si důsledky nebo nechci pomoc , nepomůu a zase si nesu důsledky. Nic mezi. Ber to tak. Vlastní očekávání si vytváříme sami, a pak jsme sami (vlastně sami sebou) zklamáni.
Vykali se na nějakou spravedlnost - nespravedlnost. Nepočítej, nezjituj skóre.
Jen prostě ij..., tak, jak cítí, e je správně, měj rád lidi kolem, nezlob se na ně jací jsou, ty jsi za vech okolností můe být takový, jaký chce být. Pak bude sám se sebou spokojený, nebude mít důvod se na nikoho zlobit, protoe ty bude vědět svý.Děkuji za objektivní pohled i kdy vlastně subjektivní z Tvé perspektivy.
Nemůu říct, e souhlasím, ale určitě se nad Tvými slovy zamyslím, neb je patrné, e jsi četla pozorně a sama jsi se nad tím zamyslela.
Děkuji
Paneboe, te´d jsem si vimla slova: chválIhodné - fuj wiki -styd´se
OK. Je subj. jiný nemám (e). Tak jestli se zamyslí, to je přesně to, co mě potěí, a co byl důvod tohoto psaní.. Já jsem dříve také viděla nespravedlnost kolem, ale postupně jsem si začla uvědomovat, e nic, co se týká mě, není někoho, ale moje - JEN moje. A já za to (vechno) nesu zodpovědnost. Jestli na to přijde, časem, tak se ti straně uleví. protoe bude vědět, e za vechny svý drátky tahá jen ty. Take zařídit vechno můe jen ty a zodpovídat zase jen ty. Svoboda ne?
Upravil(a) Wiki (16. 6. 2011 13:17)
Není tady
Tak ja tomu tedy moc nerozumim...
Sama mam 3 sourozence a vsichni jsou mladsi...nekdy jsem ukrivdena...kazdy mame jiny start do zivota a rekla bych, ze i rodice na ne mohou byt pysnejsi...taky nekdy zarlim a rikam si,: "kruci, to neni fer..."...ale co?
mam je silene rada a jsem vdecna, ze je mam.
A tvoje prispevky vazne vyznivaji velmi ukrivdene a ublizene...tak se ostatnim nediv za jejich reakce.
Na me pusobis jako clovek, co se ve vsem moc pitva a tyranizuje svymi nazory sestru, ktera vlastne ani nema tuseni...Mela by byt "vdecna", protoze ty jsi ji pomahal? Ano, mozna...
A ty ted od ni cekas co? Ze bude s usmevem skakat kolem starsiho brachy? To asi ne, ze? Kazdy mate svuj zivot, ale neumite se tolerovat a chovat se jako lidi...
Smula....ted hlavne pro tebe...
Prala bych si pro tebe pokojnejsi smysleni a vic nadhledu a tolerance...good luck
Není tady
A pro by teď ona nemohla kmitat kolem starího bráchy ??? Tedy pokud on nedá jasně najevo, e je mu to nepříjemné!
Z toho, co tu někteří píí mám pocit, e Zlomený je ten patný a jeho sestra úasná.
Zlomený a co kdybys ty začal po okolí rozhlaovat, jak je sestra skvělá, báječná a já nevím co vechno dalího... Pak by se na ni třeba známí obraceli také a třeba by dopadli stejně, jako ty..
Pak by bylo jasné, jaká vlastně je.
Alespoň jsem z tvých příspěvků pochopila, e to ti vadí ze veho nejvíce.. Ale třeba jsem četla patně.. kdoví..
Není tady
Frigo napsal(a):
A pro by teď ona nemohla kmitat kolem starího bráchy ??? Tedy pokud on nedá jasně najevo, e je mu to nepříjemné!
Z toho, co tu někteří píí mám pocit, e Zlomený je ten patný a jeho sestra úasná.
Zlomený a co kdybys ty začal po okolí rozhlaovat, jak je sestra skvělá, báječná a já nevím co vechno dalího... Pak by se na ni třeba známí obraceli také a třeba by dopadli stejně, jako ty..
Alespoň jsem z tvých příspěvků pochopila, e to ti vadí ze veho nejvíce.. Ale třeba jsem četla patně.. kdoví..
To mě nenapadlo, to by mohlo moná fungovat, pokud by samou pýchou nepraskla.
Není tady
Frigo napsal(a):
Alespoň jsem z tvých příspěvků pochopila, e to ti vadí ze veho nejvíce.. Ale třeba jsem četla patně.. kdoví..To mě nenapadlo, to by mohlo moná fungovat, pokud by samou pýchou nepraskla.
měl bys barák pro sebe... taky dobré, ne ?
Není tady
Frigo -
moná e má pocit e je Zlomený ten patný a jeho ségra ta hodná.
Ale to má pocit jen ze psaní Zlomeného.
Hele - kdy mu pomáhá, platí za něho sloenky, nakupuje vaří,ehlí, já nechápu, proč si na ní stěuje? e mu určitě říká, e ho nebude ivit? Vdyt Zlomený píe, e půl roku byl bez práce, tudí ona ho půl roku ivila. Jak to bude jetě dlouho? Ne si Zlomený zaplatí dluhy z brigád?
Nelíbí se mi, e jí tu pomlouvá, jak ona byla vdycky ta nejlepí.
Ano moná v očích rodičů byla, on byl ten průvihář. Ano, je to nespravedlivý, ale u jsou dospělý a měl by přestat árlit na ségru. Navíc ona za to jako dítě nemohla, jak se chovají jejich rodiče.
Myslím si, e mu ségra pomáhá dost, proč by si měla zaslouit věty typu - Jak se k ní mám chovat?
Nevím,
Zlomený,kdyby si fakt na tom byl blbě, zkrachoval si, dobře, člověk pomůe, ale odsud podsud. A kdyby si měl ségru rád, neříká o ní takovou pínu.
Není tady
Co půl roku
rok bez práce - minulý rok a ted půl roku občas brigáda
Není tady
dusička napsal(a):
Frigo -
Hele - kdy mu pomáhá, platí za něho sloenky, nakupuje vaří,ehlí, já nechápu, proč si na ní stěuje? e mu určitě říká, e ho nebude ivit? Vdyt Zlomený píe, e půl roku byl bez práce, tudí ona ho půl roku ivila. Jak to bude jetě dlouho? Ne si Zlomený zaplatí dluhy z brigád?
Ano moná v očích rodičů byla, on byl ten průvihář. Ano, je to nespravedlivý, ale u jsou dospělý a měl by přestat árlit na ségru. Navíc ona za to jako dítě nemohla, jak se chovají jejich rodiče.
Myslím si, e mu ségra pomáhá dost, proč by si měla zaslouit věty typu - Jak se k ní mám chovat?
Nevím,
Zlomený,kdyby si fakt na tom byl blbě, zkrachoval si, dobře, člověk pomůe, ale odsud podsud. A kdyby si měl ségru rád, neříká o ní takovou pínu.
Pokud nakupuje vaří a ehlí, tak jedině sobě a kdy platí za internet, za který jsem 5 let platil automaticky já, tak co? Já to bral tak, e ho stejně pouívám, tak jsem ho rozvedl i pro ostatní. Ale to je jako do dubu. Na začátku roku jsem dostal výpověď, pak jsem se z blbosti zadluil, potom jsem zkusil podnikat a blbec jsem věřil kamarádce, která mě stáhla dolu, ale na to se nevymlouvám, fakt, e jsem to nerozepisoval byl ten, e jsem si myslel, e vám to bude stačit ve dvou slovech. Dluím kam se podívám a dobře mi tak, za blbost se platí i kdy by to zrovna do mě nikdo z těch co mě opravdu znají neřek.
Ale 1.6. jsem konečně nastoupil do normální práce a konečně dostanu normální výplatu, bude za mě placeno zdravotní i sociální. A třeba za půl roku, nebo za rok si budu moci říct, e nebudu nikomu na obtí. Protoe jinak jsem hajzl, ukňučenej chudáček o kterýho by si ádná z vás ani neopřela kolo, s propadlýma tvářema a bez chuti do ivota! Co se mnou! Upálit, zotročít, zmrskat zabít, rozsekat a hodit prasatům!! A se aspoň ty svině naerou!!
Prozřel jsem a jak málo mi stačilo.
Není tady
A kdo Ti platí elektriku, vodu, topení?
Píe jen o blbým internetu - a kde se ted? Kdy celý den visí na bbn? Proč neplatí internet na půl?
NJN za blbost se platí.
Neodsuzuju, jen nedrbej ségru, sám svou blbostí si se dostal do problémů,take ségru bych vynechala
Není tady
Mně to hrozně připomíná jednu diskutérku, která tady celý dny vysedávala s nářkem, jak nemůe sehnat práci, e je k ničemu, nemá ani na kadeřníka (někdo jí tu nabízel peníze, ale to se jí nehodilo do těch nářků, tak to nekomentovala), e jí padají zuby a do toho doma slyí jak je hrozná a k tomu vemu m u s í dřít na vechny, přitom to nikdo neocení... A byla jak kolovrátek. A kdy někdo kontroval, tak buď nereagovala vůbec, nebo zas jen opakovala to svý. Tohle je jak přes kopírák. Je mi z toho tak nějak velijak...
Není tady
Ani Ti v nouzi nepomůe, neuvaří, nevypere, v nouzi pozná přátele
Není tady
Zlomeny, precetl sem si Tvuj uvodni prispevek plus par dalsich a vidim, ze jiste damy se tu navazi do kohokoliv, kdo ma "muzsky" mozek. Toto rikam zcela obecne, protoze se nemusi jednat vzdy o samciho jedince a ne vsichni samci jedinci sou takoveho typu.
Esteze moje draha polovicka (rekejme ji trebas slecna...) je fyzicky pro me temer dokonalou zenou, ale myslenim ma blize k maskulinim sferam..... Ani ona se tu nestacila divit nekterym prispevkum (zpravidla se jednalo o prispevky stejnych jedinkyn), ktere byly adresovany tem mym a spolu sme se shodli, ze se jedná pravdepodobne o osoby:
a) silne, ne-li zcela dokonaleho feministickeho typu
b) nejakym zpusobem zakomplexovane neb dost casto odbihaji od tematu, a to nekdy vesmirne daleko, a take velmi rady poucuji, kde neni vubec potreba, anebo dokonce primo utoci (tim zde myslim hlavne na treti osoby, o nichz je v prispevcich rec)
c) sice si neco v zivote prozili (kdo ne, ze ?), nicméne vetsinou obecna a pro realitu v podstate nicneríkajici klise nepouzivají na zaklade svych "bohatych" zkusenosti, ale spise je pouze slepe reprodukuji z nejakych kursu, jichz byly v minulosti ucastny
To je muj, resp. nas nazor, nicmene i za tyto prispevky sem nesmírne vdecen, protoze to jasne indikuje, ze ani jejich autorkam nejsi zcela lhosteny !
Soucitim s Tebou, ale to je vsechno. Poradit Ti v techto neurcitych a aspon pro me zcela nevecných a neexaktnich oblastech neumim, ani o to nastesti nezadas, a ani se o to snazit (pokrytecky) nebudu. Zde abych nebyl zase spatne pochopen, berte slovo "pokrytecky" z me strany.
A na zaver mi dovol celou situaci krapet odlehcit takovym kamennym ftipkem, celkem na dane tema:
"Sedlak ma 2 kravy - jednu cernou a jednu bilou a prijede za nim na navstevu znamej. Oba se takle prochazi cestou kolem mist, kde se pasou ty kravy, a najednou chlapek povida: ty sedlaku, mas hezky kravy. A on: no hlavne ta bila ! A chlapek: a ta cerna ? Sedlak: Hm...ta taky... Dou dal a chlapek zase povida: ty sedlaku, ty Tvoje kravy maj hezky rohy. A sedlak: no hlavna ta bila ! A chlapek: a ta cerna ? Sedlak: hm... ta taky... Za chvili chlapek zas: sedlaku, ty kravy maji pekne vyvinuty vemena, to asi davaj hodne mlika coz ? A sedlak: no hlavna ta bila ! - A ta cerna ? - Hm.... ta taky.... - Chlapkovi uz to neda a pta se: ty sedlaku, vysvetli mi, proc porad uprednostnujes tu bilou kravu ?! - Protoze ta je moje ! - No a ta cerna ? - Hm....ta taky...
Není tady
dusička napsal(a):
Frigo -
Nevím,
Dui, já to holt chápu úplně jinak a některé příspěvky.. jako kopání do mrtvolky..
Nebo.. mám jedno přirovnání . syn měl v první třídě báječnou učitelku.. vichni znalí rodiče se snaili dostat své dítě k ní... a krátce po začátku roku jsem si s ní povídala.. na kadé dítě si dělala horoskop.. aby věděla, e kdy tohle dítě neumí jen maličko, musí mu dát pětku, aby se začlo učit, ale dalímu zas nemůe dát pětku, i kdy na ní je, protoe by se seklo a u by se přestalo učit.
a tak chápu některé příspěvky, nejen tady... někoho to vybudí k akci, někoho to poloí..
A mně osobně, být v háji jako Zlomeny, a dostávat některé příspěvky, jaké dostává on,, tak u se věim.. a nějaké blábolení (omlouvám se, ale jako blábol to vnímám) o otvírání nebo zavírání dveří by lo mimo mně.
nemůu srovnávat vztahy mezi sourozenci, neb jsem neměla do své dospělosti.
Zlomený se snail od mládí být soběstačný a sestra dle něj dělala prd a měla toté, co on a bez práce.. To snad je docela svi.ňárna, ne ?
Sestře pomáhal atd. a asi ho nikdy nenapadlo, e by si to měl zapisovat do černého seítku..
pro by ho nemělo mrzet, e teď to sestra dělá.. a asi docela provokativně.. Kdybych něco takového dělala.. jen pro svůj pořádek.. tak bych to nedělala tak, aby to věděl a to rozhlaování po okolí, to je docela na
Vúbec se mu nedivim, e má pifku na ségru a vybaluje tu i to, co asi nechtěl. Ale vy mu tady dáváte taková moudra,ze kterých vyplývá e vlastně je on ten divnej a sestra je geniální.
No a co, e půl roku platí sloenky? To by snad mohlo být v rodině normální.
Není tady
Frigo, poviem to takto: Ja sa neodváim napísa veobecne o vzahu Zlomeného a jeho Nezlomnej sestry (ani o vzahoch s rodičmi, rozobera jeho celkovú povahu apod.), lebo do toho fakt nevidím. A v tejto jedinej konkrétnej situácii mám pocit, e OBAJA sa správali a správajú neprimerane, ale keďe Nezlomná akosi nie je poruke, napísala som Zlomenému, čo by podža mňa mal urobi ON. No a odpoveď prila, milá, láskavá, hĺbavá a vnímavá. Take ho fakt môem len požutova,
ale určite nie len kvôli sestre, ale u tak veobecne. To musí by peklo, reagova takto zakadým, keď SA VECI NEDEJÚ PO MOJOM a keď mi vetci nepritakávajú. Bez irónie.
Upravil(a) Selima (16. 6. 2011 16:23)
Není tady
Frigo, já si myslím, e Zlomený se věet nebude, to je jiní kabrňák. Nakonec u mu taky snad kyne na lepí časy.
Chce si tady postěovat a politovat, to je přirozené, zvlá u člověka, jako je on, který si od brzké puberty začal dělat masku tvrdého chlapíka a nemá s kým promluvit (protoe nechtěl a nechce, ač o tom třeba neví!)
A jak to tak tady přes různé překáky ventiluje, tak je najednou vidět, e ani ádný notýsek mít nemusí, protoe si to vechno pamatuje, má to dobře zapsáno v srdci a překáí mu to tam. Jak to tady píe, připadá mi, e on a jeho sestra jsou trochu srostlice, jin a jang, 2 strany tého. Jsou jako to jablíčko, které je na půlce červenavé a na půlce luté, take záleí z jaké strany ho zrovna vidí.
Myslím, e měli zvlátní rodiče se zvlátním vztahem k sobě navzájem i k nim, a to se na nich dost podepsalo.
Zlomený na to občas narazil, řekla bych, e má srdeční zápis různých křivd z téhle strany, ale nechce o tom mluvit.
Straně moc mu pomůe, a si je vyndá, prohlídne, pochopí ........ a vyhodí, a se k tomu dostane.
Není tady
Docela by mě zajímala reakce ségry zklamaného.
Frigo - myslí, e je normální platit přes rok sloenky za svýho bráchu?
Kdy tady píe, e od Z makal, jak se můe stát, e rok je bez práce?
Já tovidím moná jen z jedné strany, a porovnávám to co znám.
PRotoe člověk, který je na tom fakt bídně, nepomlouvá druhý.
Není tady
Selimko, zná nejeitného chlapa ?
Není tady
dusička napsal(a):
Docela by mě zajímala reakce ségry zklamaného.
Frigo - myslí, e je normální platit přes rok sloenky za svýho bráchu?
Kdy tady píe, e od Z makal, jak se můe stát, e rok je bez práce?
Já tovidím moná jen z jedné strany, a porovnávám to co znám.
PRotoe člověk, který je na tom fakt bídně, nepomlouvá druhý.
Dui, ale normální člověk, který je na tom dobře, tak se nevytahuje nad tím, co je na tom bídně.
Tak to zas cítím já.
Samozřejmě, do rodinných vztahů nevidíme, máme to jen z jedné strany.. to souhlasím, e nemusí být objektivní.
ale je tam to ale..
Není tady
Dui, ale normální člověk, který je na tom dobře, tak se nevytahuje nad tím, co je na tom bídně.
To naprostý souhlas Frigo
ale já prostě mám takový dojem, e u Zklamanýho to u trvá dost dlouho,přeci jenom přes rok, aby ho ségra sponzorovala, mně přijde dost.
Ale jak píeme, víme to jen z jeho strany.
mmch - opravuju Zklamaný na Zlomený
Upravil(a) dusička (16. 6. 2011 18:17)
Není tady
Frigo napsal(a):
Selimko, zná nejeitného chlapa ?
Poznám menej a viac jeitných... muov aj eny. Aj keď - eny trochu menej, niekedy k vlastnej kode.
Není tady
Zlomený, udělal jsi toho dost, zvnějku. ALe co jsi udělal pro sebe vevnitř? Mluví tady o pokoře. Myslím e si pokoru plete s něčím jiným. Nikdo tě nenutí cítit se tak, jak se cítí. Ví, zaila jsem ve svém ivotě taky dost. U se snaím pokládat si jen konstruktivní otázky. Nikoli proč se mi to děje, ale co s tím můu udělat podle nejlepího vědomí a svědomí. Co tě nutí přijímat jídlo, které hází do koe? Co tě nutí předstírat, e se sestrou vychází, kdy to tak není? Jsi to ty sám, ty sám, který neumí říci, ne nezlob se...
Ví, umění pomáhat se u nás neučí. Proto větina z nás končí u páchání dobra. Je velmi pravděpodobné, e sestře její pomoc nikdy nezapomene a moná se vůči ní i zatvrdí. Moná se zamyslí a přijde na to, e ona to dělá jinak ne ty a moná jediným způsobem který umí a odpustí sobě, e jsi na ní závislý a cítí se nesvobodný a odpustí i jí.
Hodně těstí s přemýlením...
Není tady
On zatím bohuel jetě evidentně není zralý na přemýlení TÍM způsobem. Jetě mu nedochází. Jetě to chce čas. A moná bohuel nejenom čas. Nu, kadý si musíme projít tou svou cestou, kterou jsme si zvolili.
Frigo napsal(a):
Zlomený se snail od mládí být soběstačný a sestra dle něj dělala prd a měla toté, co on a bez práce.. To snad je docela svi.ňárna, ne ?
Ale to přece vůbec neví, Frigo! Vdy NEVÍ jak to bylo...zná jen jednu verzi - a nebyla slyena ani druhá strana, nato třetí a čtvrtá - a ty vechny hrajou v tomto příběhu.
My můeme číst pouze kadé čtvrté slovo, takříkajíc....
A mimoto....já mám mladího bratra. Byl natolik protěovanej, e to zaráelo i cizí lidi na ulici - a přesto, e to "objektivně" sviňárna byla, nemá přece naprosto smyslu, abych to tak brala? Pravda, musejí být k tomu obě strany, aby to nějak dopadlo, ale kdyby se jeden z nás takhle zasek, jako Zlomenej, tak jsme...no, tam, kde oni.
Jde ovem o to, kde to vlastně člověk chce bejt.
Není tady