Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#126 16. 6. 2011 11:27

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Re: V nouzi poznᚠjací lidé opravdu jsou

dusička napsal(a):

A stala se věc, kdy musela základní složenky platit ona, zatímco já se vyhrabával ze dna.
A teď se dostáváme k tomu podstatnému. . Když mi půjčila třeba stovku na jídlo, pečlivě si to zaznamenala do sešitku . Na přelomu roku jsem si našel "normální" práci, takže začínám pomaloučku fungovat a za čas, až všechno splatím, bude určitě lépe. Vánoce i Silvestra jsem strávil doma sám a kdyby mi to nepřipomínala, ani by mi to nebylo líto.
ale jak se mám chovat k ní? Teď musím pokorně snášet úšklebky a nadávky, protože ona platí a říká to dostatečně důrazně a nahlas. Až se to změní, mám strach, že už ji nikdy nebudu chtít ani vidět. Cizí lidé se ke mě chovají lépe.
No kamaráde, ty už půl roku pracuješ a nechᚠsvou sestru dál platit složenky? A ještě se Ti nelíbí, když Ti půjčuje na jídlo a píše si to do sešítku?
Nechtěl by si od ní všechno zadarmo? Ono ani kuře zadara nehrabe.
Upřímně soucítím s Tvou ségrou. Znám takového exempláře, jako seš Ty. Jo, až splatíš dluhy, tak bude líp. Zatím se nech živit a stěžuj si chudáčku

Teda holky to,uz je trochu moc nemyslite?Zlomeny se sem prisel uklidnit,probrat sve bolave srdicko,neni v lehke situaci a vy jen kopete a kopete,Proc?Me on opravdu pripada jako moula jak ho hodnoti okoli.Urcite to musi byt hodny clovek.Zlomeny tady se rady opravdu nedockas,tady ne.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#127 16. 6. 2011 11:32

Zlomený ne napořád
♥♥-----

Rány na internetové diskusi bolí méně a vážím si všech, protože je to zkušenost. I negativní, nebo záměrně zákeřné reakce můžou obsahovat střípek pravdy.

Internet má jednu vlastnost, lidé se tu vybarví a řeknou to, co by se v reálu neodvážili. Na druhou stranu se tu lidé stylizují, to se v reálu neliší. Pamatujme na to, až budeme míjet v ulicích "neznámé" tváře. smile

Není tady

#128 16. 6. 2011 11:35

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Pamatuji si jak chtela moje kamaradka tehdy pred lety radu,jelikoz jsem ji nechtela prozradit na jake stranky chodim,ona me rikala co mam psat a ja ji to pak preposilala na meil.
Byla s tech komentaru natolik spatna,ze nebyla schopna jit ani na sraz tridy ktery jsme tehdy meli.
Pak me prosila,at to tam ukoncim,ze,uz nic cist nechce.Divila se,ze me to bavi sem chodit.Ona by pry s toho tady skoncila u cvokare.A ja,ze jsem opravdu divna,ze sem chodim tolika let.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#129 16. 6. 2011 11:38

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Zlomený ne napořád napsal(a):

Rány na internetové diskusi bolí méně a vážím si všech, protože je to zkušenost. I negativní, nebo záměrně zákeřné reakce můžou obsahovat střípek pravdy.

Internet má jednu vlastnost, lidé se tu vybarví a řeknou to, co by se v reálu neodvážili. Na druhou stranu se tu lidé stylizují, to se v reálu neliší. Pamatujme na to, až budeme míjet v ulicích "neznámé" tváře. smile

To mas pravdu.Ja tak otevreny clovek v realu nejsem vubec.Jsem spise samotar a spolecnost nevyhledavam.Tim spis se sverim tady i pres ty kopance,nekdy jsou opravdu uzitecne.
Jsem jiny clovek ve skutecnosti,spise uzavreny ktery moc nekomunikuje.

Upravil(a) eremuruss (16. 6. 2011 11:39)

Není tady

#130 16. 6. 2011 11:40

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

Johana50 napsal(a):

Tak jasně, ono to bylo o to dramatičtější, že jsem nebyl v bezvedomí a zrovna když jsem plival na ulici krev, tak jela máma kolem autobusem. Ale o tom jsem tu nechtělm psát, to mě nijak nepoznamenalo. smile Znᚠto, když rodiče říkají, co se všechno mohlo stát. smile

Hele, brzdi trochu, tvoje tajuplné náznaky zavanějí manipulací. wink
Mám takový pocit, že tvoje stylizace do životního outsidera ti dlouhodobě vyhovuje, vždy KDO bys byl bez ní, že jo?

Taky už mi to připadá trošku překombinovaný. dumbom

So please, don´t slow me down, if I´m going too fast!

Není tady

#131 16. 6. 2011 11:42

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Erem - můj manžel je také od pohledu hodný člověk. Kdyby sis vyslehla u hospodskýho stou, jak vypráví, jak se o nás stará, a já jsem ta, co mu furt nadává. člověk by nevěřil. tillfreds Chudáček

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#132 16. 6. 2011 11:43

majkafa
Host

Erem, i Zlomený, což se přestat svěřovat a začít na sobě pracovat?
Ono je to lehčí jen tak do prázdna si stěžovat a vztekat se kvůli příspěvkům, které neříkají, jakej jsem chudinka ubohej a ti ostatní mizerové, než změnit své nastavení.
Ano, má vlastní zkušenost. O to víc vím, jak je to těžké. Ale jde to. A výsledek za to stojí.

#133 16. 6. 2011 11:44

majkafa
Host

Hodní lidé, ti bývají nejhorší. Chudinky ubohé obětavé. A nikdo si jejich oběti neváží.

#134 16. 6. 2011 12:01

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Já myslím, že tu padlo hodně pravdivého a podnětného a to co se nám zdá dnes jako blbost může být zítra víc pravdivější než se nám zdálo. Proto je dobré bejt hlava otevřená a neodmítat to, co se nám zprvu nelíbí, co nás zasáhne, co nás bolí. Možná právě to jsou ty perly! Proto se Zlomený zamysli, jestli to nakonec není všechno úplně jinak. Nakonec skončíš u toho, že je to jen a jen na tobě, co si zvolíš, co si nastaví, jak si to nastavíš a kam se vydᚠsmile

Podle mě je tvoje sestra stejně "postižená" jako ty, tedy stejnou měrou, jen trochu jinak. Oba se domníváte, oba si závidíte a proto se "nemáte" rádi. Jste prostě jen každý jiný. Předpokládat, že budete stejný, stejně reagovat, stejně konat, je nesmysl. Je třeba se pochopit (sám sebe a navzájem). Nakonec zjistíš, že se máte moc rádi a že jste byli hloupí, když jste si mysleli opak smile

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#135 16. 6. 2011 12:06

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Přečetla jsem cca polovinu, všechno, ale chtěla bych k tomu říct...

Nevím kdo jsi Zlomený (doufám že jen na chvilku) a prvně chci napsat, že chápu tvoje jakési rozhořčení či zlost, je to asi první emoce, která napadne každého (v tvé situaci), dalo by se na první pohled říci : nespravedlnost (kauza sestra, dům, bydlení)

Přesto to tak není.

Už to tady někde výše i padlo. ..

Ty jsi kluk šikovný, od dětství si hledal cestu životem sám, což je chvályhodné, málokdo z nás byl toho schopen. Spousta dětí čeká co jim rodiče dají, spousta spoléhá jen na okolí .  Tohle si u tebe cením, šel jsi svou cestou.
Sestru jsi podporoval, další tvé plus...

Ale - to všechno, co jsi dělal,  jsi dělal proto, že jsi to tak chtěl. Dobrovolně.  Protože jsi tak rozhodnul a konal. Tudíž je to jen tvoje zodpovědnost a veškeré důsledky jen tvé. Takže nemůžeš a ani nesmíš očekávat vděk. Přestože jsi toto očekávání (někde výše) popřel, myslím, žes vděk  přesto očekával a stejně tak jsi očekával pomoc , nyní zase ve tvé,  nouzi.  Sice by to tak mělo být, ale nebývá.

Prostě - bu´d chci pomoc, pomůžu a nesu si důsledky nebo nechci pomoc , nepomůžu a zase si nesu důsledky. Nic mezi. Ber to tak. Vlastní očekávání si vytváříme sami, a pak jsme sami (vlastně sami sebou) zklamáni.

Vykašli se na nějakou spravedlnost - nespravedlnost. Nepočítej, nezjištuj skóre.
Jen prostě žij...,  tak, jak cítíš, že je správně, měj rád lidi kolem, nezlob se na ně jací jsou, ty jsi za všech okolností můžeš být takový, jaký chceš být. Pak budeš sám se sebou spokojený, nebudeš mít důvod se na nikoho zlobit, protože ty budeš vědět svý.

Upravil(a) Wiki (16. 6. 2011 13:06)

Není tady

#136 16. 6. 2011 12:06

eva4444
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Česko

Zlomený, vztah se sestrou nebude nikdy jako dříve. Trápit se s tím snad tolik nemusíš. Ber to jako poučení do života. A tak nějak mi nejde na rozum, jak někdo, kdo od ZŠ vydělává se ocitne při výpadku příjmu tak moc finančně na dně. Asi udělím jednu nevyžádanou radu, je třeba taky trochu šetřit v dobách, kdy to jde. Až jednou budeš chtít založit rodinu a postavit svůj dům atd. budou se Ti úspory hodit. A nebo když náhodou přijdeš o práci, tak přežiješ bez hladovění...

Není tady

#137 16. 6. 2011 12:26

Zlomený ne napořád
♥♥-----

ADFka2 napsal(a):

Johana50 napsal(a):

Tak jasně, ono to bylo o to dramatičtější, že jsem nebyl v bezvedomí a zrovna když jsem plival na ulici krev, tak jela máma kolem autobusem. Ale o tom jsem tu nechtělm psát, to mě nijak nepoznamenalo. smile Znᚠto, když rodiče říkají, co se všechno mohlo stát. smile

Mám takový pocit, že tvoje stylizace do životního outsidera ti dlouhodobě vyhovuje, vždy KDO bys byl bez ní, že jo?

A nemáte pocit, že na to máte svůj podíl, že jste mě zahnaly do kouta a já musel dovysvětlovat, až jsem se dostal někam jinam? Téma se posouvá, ale já s tím nic neudělám. :-(

Není tady

#138 16. 6. 2011 12:28

Zlomený ne napořád
♥♥-----

eva4444 napsal(a):

Zlomený, vztah se sestrou nebude nikdy jako dříve. Trápit se s tím snad tolik nemusíš. Ber to jako poučení do života. A tak nějak mi nejde na rozum, jak někdo, kdo od ZŠ vydělává se ocitne při výpadku příjmu tak moc finančně na dně. Asi udělím jednu nevyžádanou radu, je třeba taky trochu šetřit v dobách, kdy to jde. Až jednou budeš chtít založit rodinu a postavit svůj dům atd. budou se Ti úspory hodit. A nebo když náhodou přijdeš o práci, tak přežiješ bez hladovění...

Ano, mᚠpravdu, k tomuto závěru jsem taky dospěl a na spoustu věcí, hlavně bankovních produktů, budu nahlížet jinak.

Není tady

#139 16. 6. 2011 12:30

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

A nemáte pocit, že na to máte svůj podíl, že jste mě zahnaly do kouta a já musel dovysvětlovat, až jsem se dostal někam jinam? Téma se posouvá, ale já s tím nic neudělám. :-(

Možná, že jsou v tom koutě dveře, které se ti otevřou smile

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#140 16. 6. 2011 12:34

Zlomený ne napořád
♥♥-----

KALIK napsal(a):

Já myslím, že tu padlo hodně pravdivého a podnětného a to co se nám zdá dnes jako blbost může být zítra víc pravdivější než se nám zdálo. Proto je dobré bejt hlava otevřená a neodmítat to, co se nám zprvu nelíbí, co nás zasáhne, co nás bolí. Možná právě to jsou ty perly! Proto se Zlomený zamysli, jestli to nakonec není všechno úplně jinak. Nakonec skončíš u toho, že je to jen a jen na tobě, co si zvolíš, co si nastaví, jak si to nastavíš a kam se vydᚠsmile

Podle mě je tvoje sestra stejně "postižená" jako ty, tedy stejnou měrou, jen trochu jinak. Oba se domníváte, oba si závidíte a proto se "nemáte" rádi. Jste prostě jen každý jiný. Předpokládat, že budete stejný, stejně reagovat, stejně konat, je nesmysl. Je třeba se pochopit (sám sebe a navzájem). Nakonec zjistíš, že se máte moc rádi a že jste byli hloupí, když jste si mysleli opak smile

Pravda pravdoucí, taky mě to napadlo, že jsme oba podobně postižení, ale každý na opačném konci spektra.

Psal jsem již níže, že si beru od všech reakcí, přestože hbitě kontruji, ale můžu to tu omýlat dokola a stále budu dostávat reakce, že jsem tvrdohlavý, nepoučitelný, že berujen ty devotní a přitakávající rady. Každá reakce je pro mně platná.

Není tady

#141 16. 6. 2011 12:35

Zlomený ne napořád
♥♥-----

Bramborka napsal(a):

Pokud ano, ruce Vám budu líbat. :-)

Není tady

#142 16. 6. 2011 12:37

majkafa
Host

Musel?
Zahnaly do kouta?
Nechal ses?

#143 16. 6. 2011 12:38

Zlomený ne napořád
♥♥-----

Wiki napsal(a):

Přečetla jsem cca polovinu, všechno, ale chtěla bych k tomu říct...

Nevím kdo jsi Zlomený (doufám že jen na chvilku) a prvně chci napsat, že chápu tvoje jakési rozhořčení či zlost, je to asi první emoce, která napadne každého (v tvé situaci), dalo by se na první pohled říci : nespravedlnost (kauza sestra, dům, bydlení)

Přesto to tak není.

Už to tady někde výše i padlo. ..

Ty jsi kluk šikovný, od dětství si hledal cestu životem sám, což je chválihodné, málokdo z nás byl toho schopen. Spousta dětí čeká co jim rodiče dají, spousta spoléhá jen na okolí .  Tohle si u tebe cením, šel jsi svou cestou.
Sestru jsi podporoval, další tvé plus...

Ale - to všechno, co jsi dělal,  jsi dělal proto, že jsi to tak chtěl. Dobrovolně.  Protože jsi tak rozhodnul a konal. Tudíž je to jen tvoje zodpovědnost a veškeré důsledky jen tvé. Takže nemůžeš a ani nesmíš očekávat vděk. Přestože jsi toto očekávání (někde výše) popřel, myslím, žes vděk  přesto očekával a stejně tak jsi očekával pomoc , nyní zase ve tvé,  nouzi.  Sice by to tak mělo být, ale nebývá.

Prostě - bu´d chci pomoc, pomůžu a nesu si důsledky nebo nechci pomoc , nepomůžu a zase si nesu důsledky. Nic mezi. Ber to tak. Vlastní očekávání si vytváříme sami, a pak jsme sami (vlastně sami sebou) zklamáni.

Vykašli se na nějakou spravedlnost - nespravedlnost. Nepočítej, nezjištuj skóre.
Jen prostě žij...,  tak, jak cítíš, že je správně, měj rád lidi kolem, nezlob se na ně jací jsou, ty jsi za všech okolností můžeš být takový, jaký chceš být. Pak budeš sám se sebou spokojený, nebudeš mít důvod se na nikoho zlobit, protože ty budeš vědět svý.

Děkuji za objektivní pohled i když vlastně subjektivní z Tvé perspektivy. smile
Nemůžu říct, že souhlasím, ale určitě se nad Tvými slovy zamyslím, neb je patrné, že jsi četla pozorně a sama jsi se nad tím zamyslela.

Děkuji

Není tady

#144 16. 6. 2011 12:38

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

ADFka2 napsal(a):

Johana50 napsal(a):

Ne, nemám ten pocit. Já tě prostě nebudu litovat, protože tady není názor tvé sestry a ty jí nasazuješ psí hlavu a chceš slyšet, jak ona je nevděčná a ty obětavý dobrák, ale ono je to třeba úplně jinak. Je mi líto, ale nepřijdeš mi jako obě necitelnosti sestry, nýbrž obě vlastní hlavy a myšlení.

So please, don´t slow me down, if I´m going too fast!

Není tady

#145 16. 6. 2011 12:38

majkafa
Host

Bramborka napsal(a):

SE ti nic neotevře, dokud ty dveře neuvidíš a neotevřeš TY SÁM.

#146 16. 6. 2011 12:39

Johana50
♥♥♥♥♥--

No to tedy rozhodně nemám. Ty sám jsi se vmanipuloval do role obhájce sama sebe. Je to tvoje rozhodnutí sázet sem stále nové a nové protiargumenty, kterými bys  dosáhl změny veřejného mínění. Když něco intimního nebudu chtít svěřit na veřejném serveru, tak to nezveřejním a tečka.
Já jsem odpovědná za to, co píšu, ale nejsem odpovědná za to, jak to ostatní vnímají.
Často se mi stává, že déle přemýšlím , jestli příspěvek odešlu než ho píšu.

Upravil(a) Johana50 (16. 6. 2011 12:39)

Není tady

#147 16. 6. 2011 12:42

Johana50
♥♥♥♥♥--

ADFka2 napsal(a):

Je mi líto, ale nepřijdeš mi jako obě necitelnosti sestry, nýbrž obě vlastní hlavy a myšlení.

godlike

Není tady

#148 16. 6. 2011 12:44

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Bramborka napsal(a):

Majko, ony možná už otevřené jsou, jde o to je spatřit a mít odvahu vejít .......
A ty se Zlomený nezdržuj sliby rukoulíbání, ale koukej abys viděl ........

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#149 16. 6. 2011 12:44

Zlomený ne napořád
♥♥-----

Uf, ted jsem spustil retezovou reakci, jen do me. yikes)

Není tady

#150 16. 6. 2011 12:47

Zlomený ne napořád
♥♥-----

Bramborka napsal(a):

majkafa napsal(a):

Majko, ony možná už otevřené jsou, jde o to je spatřit a mít odvahu vejít .......
A ty se Zlomený nezdržuj sliby rukoulíbání, ale koukej abys viděl ........

Snažím se a hledám, zároveň se kaju, protože jsem vam nesdelil vsechny info, treba ze prvni vyplatu dostanu az za mesic, doted jsem jen pricmrndaval po brigadach, ale i to me naucilo vetsi pokore. smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí