6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
dusička napsal(a):
A stala se věc, kdy musela základní sloenky platit ona, zatímco já se vyhrabával ze dna.
A teď se dostáváme k tomu podstatnému. . Kdy mi půjčila třeba stovku na jídlo, pečlivě si to zaznamenala do seitku . Na přelomu roku jsem si nael "normální" práci, take začínám pomaloučku fungovat a za čas, a vechno splatím, bude určitě lépe. Vánoce i Silvestra jsem strávil doma sám a kdyby mi to nepřipomínala, ani by mi to nebylo líto.
ale jak se mám chovat k ní? Teď musím pokorně snáet úklebky a nadávky, protoe ona platí a říká to dostatečně důrazně a nahlas. A se to změní, mám strach, e u ji nikdy nebudu chtít ani vidět. Cizí lidé se ke mě chovají lépe.
No kamaráde, ty u půl roku pracuje a nechá svou sestru dál platit sloenky? A jetě se Ti nelíbí, kdy Ti půjčuje na jídlo a píe si to do seítku?
Nechtěl by si od ní vechno zadarmo? Ono ani kuře zadara nehrabe.
Upřímně soucítím s Tvou ségrou. Znám takového exempláře, jako se Ty. Jo, a splatí dluhy, tak bude líp. Zatím se nech ivit a stěuj si chudáčku
Teda holky to,uz je trochu moc nemyslite?Zlomeny se sem prisel uklidnit,probrat sve bolave srdicko,neni v lehke situaci a vy jen kopete a kopete,Proc?Me on opravdu pripada jako moula jak ho hodnoti okoli.Urcite to musi byt hodny clovek.Zlomeny tady se rady opravdu nedockas,tady ne.
Není tady
Rány na internetové diskusi bolí méně a váím si vech, protoe je to zkuenost. I negativní, nebo záměrně zákeřné reakce můou obsahovat střípek pravdy.
Internet má jednu vlastnost, lidé se tu vybarví a řeknou to, co by se v reálu neodváili. Na druhou stranu se tu lidé stylizují, to se v reálu nelií. Pamatujme na to, a budeme míjet v ulicích "neznámé" tváře.
Není tady
Pamatuji si jak chtela moje kamaradka tehdy pred lety radu,jelikoz jsem ji nechtela prozradit na jake stranky chodim,ona me rikala co mam psat a ja ji to pak preposilala na meil.
Byla s tech komentaru natolik spatna,ze nebyla schopna jit ani na sraz tridy ktery jsme tehdy meli.
Pak me prosila,at to tam ukoncim,ze,uz nic cist nechce.Divila se,ze me to bavi sem chodit.Ona by pry s toho tady skoncila u cvokare.A ja,ze jsem opravdu divna,ze sem chodim tolika let.
Není tady
Zlomený ne napořád napsal(a):
Rány na internetové diskusi bolí méně a váím si vech, protoe je to zkuenost. I negativní, nebo záměrně zákeřné reakce můou obsahovat střípek pravdy.
Internet má jednu vlastnost, lidé se tu vybarví a řeknou to, co by se v reálu neodváili. Na druhou stranu se tu lidé stylizují, to se v reálu nelií. Pamatujme na to, a budeme míjet v ulicích "neznámé" tváře.
To mas pravdu.Ja tak otevreny clovek v realu nejsem vubec.Jsem spise samotar a spolecnost nevyhledavam.Tim spis se sverim tady i pres ty kopance,nekdy jsou opravdu uzitecne.
Jsem jiny clovek ve skutecnosti,spise uzavreny ktery moc nekomunikuje.
Upravil(a) eremuruss (16. 6. 2011 11:39)
Není tady
Johana50 napsal(a):
Tak jasně, ono to bylo o to dramatičtějí, e jsem nebyl v bezvedomí a zrovna kdy jsem plival na ulici krev, tak jela máma kolem autobusem. Ale o tom jsem tu nechtělm psát, to mě nijak nepoznamenalo. Zná to, kdy rodiče říkají, co se vechno mohlo stát.
Hele, brzdi trochu, tvoje tajuplné náznaky zavanějí manipulací.
Mám takový pocit, e tvoje stylizace do ivotního outsidera ti dlouhodobě vyhovuje, vdy KDO bys byl bez ní, e jo?
Taky u mi to připadá troku překombinovaný.
Není tady
Erem - můj manel je také od pohledu hodný člověk. Kdyby sis vyslehla u hospodskýho stou, jak vypráví, jak se o nás stará, a já jsem ta, co mu furt nadává. člověk by nevěřil. Chudáček
Není tady
Erem, i Zlomený, co se přestat svěřovat a začít na sobě pracovat?
Ono je to lehčí jen tak do prázdna si stěovat a vztekat se kvůli příspěvkům, které neříkají, jakej jsem chudinka ubohej a ti ostatní mizerové, ne změnit své nastavení.
Ano, má vlastní zkuenost. O to víc vím, jak je to těké. Ale jde to. A výsledek za to stojí.
Hodní lidé, ti bývají nejhorí. Chudinky ubohé obětavé. A nikdo si jejich oběti neváí.
Já myslím, e tu padlo hodně pravdivého a podnětného a to co se nám zdá dnes jako blbost můe být zítra víc pravdivějí ne se nám zdálo. Proto je dobré bejt hlava otevřená a neodmítat to, co se nám zprvu nelíbí, co nás zasáhne, co nás bolí. Moná právě to jsou ty perly! Proto se Zlomený zamysli, jestli to nakonec není vechno úplně jinak. Nakonec skončí u toho, e je to jen a jen na tobě, co si zvolí, co si nastaví, jak si to nastaví a kam se vydá
Podle mě je tvoje sestra stejně "postiená" jako ty, tedy stejnou měrou, jen trochu jinak. Oba se domníváte, oba si závidíte a proto se "nemáte" rádi. Jste prostě jen kadý jiný. Předpokládat, e budete stejný, stejně reagovat, stejně konat, je nesmysl. Je třeba se pochopit (sám sebe a navzájem). Nakonec zjistí, e se máte moc rádi a e jste byli hloupí, kdy jste si mysleli opak
Není tady
Přečetla jsem cca polovinu, vechno, ale chtěla bych k tomu říct...
Nevím kdo jsi Zlomený (doufám e jen na chvilku) a prvně chci napsat, e chápu tvoje jakési rozhořčení či zlost, je to asi první emoce, která napadne kadého (v tvé situaci), dalo by se na první pohled říci : nespravedlnost (kauza sestra, dům, bydlení)
Přesto to tak není.
U to tady někde výe i padlo. ..
Ty jsi kluk ikovný, od dětství si hledal cestu ivotem sám, co je chvályhodné, málokdo z nás byl toho schopen. Spousta dětí čeká co jim rodiče dají, spousta spoléhá jen na okolí . Tohle si u tebe cením, el jsi svou cestou.
Sestru jsi podporoval, dalí tvé plus...
Ale - to vechno, co jsi dělal, jsi dělal proto, e jsi to tak chtěl. Dobrovolně. Protoe jsi tak rozhodnul a konal. Tudí je to jen tvoje zodpovědnost a vekeré důsledky jen tvé. Take nemůe a ani nesmí očekávat vděk. Přestoe jsi toto očekávání (někde výe) popřel, myslím, es vděk přesto očekával a stejně tak jsi očekával pomoc , nyní zase ve tvé, nouzi. Sice by to tak mělo být, ale nebývá.
Prostě - bu´d chci pomoc, pomůu a nesu si důsledky nebo nechci pomoc , nepomůu a zase si nesu důsledky. Nic mezi. Ber to tak. Vlastní očekávání si vytváříme sami, a pak jsme sami (vlastně sami sebou) zklamáni.
Vykali se na nějakou spravedlnost - nespravedlnost. Nepočítej, nezjituj skóre.
Jen prostě ij..., tak, jak cítí, e je správně, měj rád lidi kolem, nezlob se na ně jací jsou, ty jsi za vech okolností můe být takový, jaký chce být. Pak bude sám se sebou spokojený, nebude mít důvod se na nikoho zlobit, protoe ty bude vědět svý.
Upravil(a) Wiki (16. 6. 2011 13:06)
Není tady
Zlomený, vztah se sestrou nebude nikdy jako dříve. Trápit se s tím snad tolik nemusí. Ber to jako poučení do ivota. A tak nějak mi nejde na rozum, jak někdo, kdo od Z vydělává se ocitne při výpadku příjmu tak moc finančně na dně. Asi udělím jednu nevyádanou radu, je třeba taky trochu etřit v dobách, kdy to jde. A jednou bude chtít zaloit rodinu a postavit svůj dům atd. budou se Ti úspory hodit. A nebo kdy náhodou přijde o práci, tak přeije bez hladovění...
Není tady
ADFka2 napsal(a):
Johana50 napsal(a):
Tak jasně, ono to bylo o to dramatičtějí, e jsem nebyl v bezvedomí a zrovna kdy jsem plival na ulici krev, tak jela máma kolem autobusem. Ale o tom jsem tu nechtělm psát, to mě nijak nepoznamenalo. Zná to, kdy rodiče říkají, co se vechno mohlo stát.
Mám takový pocit, e tvoje stylizace do ivotního outsidera ti dlouhodobě vyhovuje, vdy KDO bys byl bez ní, e jo?Taky u mi to připadá troku překombinovaný.
A nemáte pocit, e na to máte svůj podíl, e jste mě zahnaly do kouta a já musel dovysvětlovat, a jsem se dostal někam jinam? Téma se posouvá, ale já s tím nic neudělám. :-(
Není tady
eva4444 napsal(a):
Zlomený, vztah se sestrou nebude nikdy jako dříve. Trápit se s tím snad tolik nemusí. Ber to jako poučení do ivota. A tak nějak mi nejde na rozum, jak někdo, kdo od Z vydělává se ocitne při výpadku příjmu tak moc finančně na dně. Asi udělím jednu nevyádanou radu, je třeba taky trochu etřit v dobách, kdy to jde. A jednou bude chtít zaloit rodinu a postavit svůj dům atd. budou se Ti úspory hodit. A nebo kdy náhodou přijde o práci, tak přeije bez hladovění...
Ano, má pravdu, k tomuto závěru jsem taky dospěl a na spoustu věcí, hlavně bankovních produktů, budu nahlíet jinak.
Není tady
A nemáte pocit, e na to máte svůj podíl, e jste mě zahnaly do kouta a já musel dovysvětlovat, a jsem se dostal někam jinam? Téma se posouvá, ale já s tím nic neudělám. :-(
Moná, e jsou v tom koutě dveře, které se ti otevřou
Není tady
KALIK napsal(a):
Já myslím, e tu padlo hodně pravdivého a podnětného a to co se nám zdá dnes jako blbost můe být zítra víc pravdivějí ne se nám zdálo. Proto je dobré bejt hlava otevřená a neodmítat to, co se nám zprvu nelíbí, co nás zasáhne, co nás bolí. Moná právě to jsou ty perly! Proto se Zlomený zamysli, jestli to nakonec není vechno úplně jinak. Nakonec skončí u toho, e je to jen a jen na tobě, co si zvolí, co si nastaví, jak si to nastaví a kam se vydá
Podle mě je tvoje sestra stejně "postiená" jako ty, tedy stejnou měrou, jen trochu jinak. Oba se domníváte, oba si závidíte a proto se "nemáte" rádi. Jste prostě jen kadý jiný. Předpokládat, e budete stejný, stejně reagovat, stejně konat, je nesmysl. Je třeba se pochopit (sám sebe a navzájem). Nakonec zjistí, e se máte moc rádi a e jste byli hloupí, kdy jste si mysleli opak
Pravda pravdoucí, taky mě to napadlo, e jsme oba podobně postiení, ale kadý na opačném konci spektra.
Psal jsem ji níe, e si beru od vech reakcí, přestoe hbitě kontruji, ale můu to tu omýlat dokola a stále budu dostávat reakce, e jsem tvrdohlavý, nepoučitelný, e berujen ty devotní a přitakávající rady. Kadá reakce je pro mně platná.
Není tady
Bramborka napsal(a):
Pokud ano, ruce Vám budu líbat. :-)
Není tady
Musel?
Zahnaly do kouta?
Nechal ses?
Wiki napsal(a):
Přečetla jsem cca polovinu, vechno, ale chtěla bych k tomu říct...
Nevím kdo jsi Zlomený (doufám e jen na chvilku) a prvně chci napsat, e chápu tvoje jakési rozhořčení či zlost, je to asi první emoce, která napadne kadého (v tvé situaci), dalo by se na první pohled říci : nespravedlnost (kauza sestra, dům, bydlení)
Přesto to tak není.
U to tady někde výe i padlo. ..
Ty jsi kluk ikovný, od dětství si hledal cestu ivotem sám, co je chválihodné, málokdo z nás byl toho schopen. Spousta dětí čeká co jim rodiče dají, spousta spoléhá jen na okolí . Tohle si u tebe cením, el jsi svou cestou.
Sestru jsi podporoval, dalí tvé plus...
Ale - to vechno, co jsi dělal, jsi dělal proto, e jsi to tak chtěl. Dobrovolně. Protoe jsi tak rozhodnul a konal. Tudí je to jen tvoje zodpovědnost a vekeré důsledky jen tvé. Take nemůe a ani nesmí očekávat vděk. Přestoe jsi toto očekávání (někde výe) popřel, myslím, es vděk přesto očekával a stejně tak jsi očekával pomoc , nyní zase ve tvé, nouzi. Sice by to tak mělo být, ale nebývá.
Prostě - bu´d chci pomoc, pomůu a nesu si důsledky nebo nechci pomoc , nepomůu a zase si nesu důsledky. Nic mezi. Ber to tak. Vlastní očekávání si vytváříme sami, a pak jsme sami (vlastně sami sebou) zklamáni.
Vykali se na nějakou spravedlnost - nespravedlnost. Nepočítej, nezjituj skóre.
Jen prostě ij..., tak, jak cítí, e je správně, měj rád lidi kolem, nezlob se na ně jací jsou, ty jsi za vech okolností můe být takový, jaký chce být. Pak bude sám se sebou spokojený, nebude mít důvod se na nikoho zlobit, protoe ty bude vědět svý.
Děkuji za objektivní pohled i kdy vlastně subjektivní z Tvé perspektivy.
Nemůu říct, e souhlasím, ale určitě se nad Tvými slovy zamyslím, neb je patrné, e jsi četla pozorně a sama jsi se nad tím zamyslela.
Děkuji
Není tady
ADFka2 napsal(a):
Johana50 napsal(a):
Mám takový pocit, e tvoje stylizace do ivotního outsidera ti dlouhodobě vyhovuje, vdy KDO bys byl bez ní, e jo?Taky u mi to připadá troku překombinovaný.
Ne, nemám ten pocit. Já tě prostě nebudu litovat, protoe tady není názor tvé sestry a ty jí nasazuje psí hlavu a chce slyet, jak ona je nevděčná a ty obětavý dobrák, ale ono je to třeba úplně jinak. Je mi líto, ale nepřijde mi jako obě necitelnosti sestry, nýbr obě vlastní hlavy a mylení.
Není tady
Bramborka napsal(a):
SE ti nic neotevře, dokud ty dveře neuvidí a neotevře TY SÁM.
No to tedy rozhodně nemám. Ty sám jsi se vmanipuloval do role obhájce sama sebe. Je to tvoje rozhodnutí sázet sem stále nové a nové protiargumenty, kterými bys dosáhl změny veřejného mínění. Kdy něco intimního nebudu chtít svěřit na veřejném serveru, tak to nezveřejním a tečka.
Já jsem odpovědná za to, co píu, ale nejsem odpovědná za to, jak to ostatní vnímají.
Často se mi stává, e déle přemýlím , jestli příspěvek odelu ne ho píu.
Upravil(a) Johana50 (16. 6. 2011 12:39)
Není tady
ADFka2 napsal(a):
Je mi líto, ale nepřijde mi jako obě necitelnosti sestry, nýbr obě vlastní hlavy a mylení.
Není tady
majkafa napsal(a):
Bramborka napsal(a):
SE ti nic neotevře, dokud ty dveře neuvidí a neotevře TY SÁM.
Majko, ony moná u otevřené jsou, jde o to je spatřit a mít odvahu vejít .......
A ty se Zlomený nezdruj sliby rukoulíbání, ale koukej abys viděl ........
Není tady
Uf, ted jsem spustil retezovou reakci, jen do me. )
Není tady
Bramborka napsal(a):
majkafa napsal(a):
Pokud ano, ruce Vám budu líbat. :-)SE ti nic neotevře, dokud ty dveře neuvidí a neotevře TY SÁM.
Majko, ony moná u otevřené jsou, jde o to je spatřit a mít odvahu vejít .......
A ty se Zlomený nezdruj sliby rukoulíbání, ale koukej abys viděl ........
Snaím se a hledám, zároveň se kaju, protoe jsem vam nesdelil vsechny info, treba ze prvni vyplatu dostanu az za mesic, doted jsem jen pricmrndaval po brigadach, ale i to me naucilo vetsi pokore.
Není tady