18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Zlomený ne napořád napsal(a):
ADFka2 napsal(a):
Nečte pozorně, nikdy jsem ji nebuzeroval, nikdy jsem si neztěoval na hluk, nehodlám se tahat o majetek, čte to?
Níe mi nekdo napsal, jestli mi není líto prodávat barák, na který jsem se dřel a vzápětí mi ty napíe tohle???Ale čtu pozorně, právě e čtu! Sám jsi se zmínil, e jsi k ní byl kritický, mně jsi napsal, e nejsi útočnej, alébr zdravě asertivní nebo tak něco. Napsal jsi, e vaří blafy a neumí ehlit. Chudák sestra, začíná mi spí být líto jí.
Jak si můe vůbec dovolit si na ní ztěovat tady, jaká je hrozná, kdy ona vůbec NETUÍ, e tobě vadí, e si třeba nahlas poutí hudbu?!!! Jí nic neřekne a pak z ní dělá bůhví co! A na majetku ti taky dost záleí - a hlavně právě proto, e má dojem, e si ho zaslouí tak nějak víc. Holt tady s tebou kadej souhlasit nebude, s tím se smiř. Já se ztotoňuju s názorem Johany50. A moc by mě zajímalo, co by na tohle vechno řekla tvá straná a patná a zlá a oklivá sestra.Ale to co píu sem jsem neřekl jí, kapito? Kolikrát to mám napsat?
No tohle kapito, ale proč jsi to neřekl jí a brečí tady u nekapito. Pak můe těko čekat nějakou změnu, proboha...
Není tady
javena napsal(a):
Frigo napsal(a):
Zlomený, take jsi se rozhodl od rodiny odstřihnout ? Nebylo by lepí jen ignorovat sestru ?
A si srovná své finance, prostě se začít chovat stejně, jako se teď chovala ona k tobě, a bude přítě potřebovat pomoct ona ?A to je to jádro pudla, chci být nad věcí a přesto vechno ji mám rád.
Nechci se odstřihnout, ale nechci si nechat s*át na hlavu.
Pokud se dá z toho veho odvodit otázka, tak je to ona.No, tak si nenechej... dělej pro ni jen to, co chce ty sám a od srdce, ne z pohnutek typu - bude mě mít ráda, bude na mě milá, abych vypadal jako dobrej brácha...
Něco mi na tý tvý pomoci předtím skřípe... moná jsi pomáhal z nesprávnýho důvodu a to si pak člověk připadá, e mu bliní se.re na hlavu. Já jí pomohl se sloenkou za telefon a ona si ve dvě klidně pustí hudbu. Dal jsem jí oběd a ona si pozve na zahradu na který nehrábla prstem kamarády... atd...
Pomáháme nezitně. Bez očekávání. Pomáháme, protoe my chceme. Pak ani nezkoumáme, jestli se nám dotyčný odvděčil, jak jsme si představovali... protoe jsme pomoci chtěli.
Já jsem nikdy nic nedělal proto, aby mi někdo byl vděčný. Ale je diametrální odlinost, kdy místo normálního přístupu do mě někdo kope ve chvíli, kdy se nemám jak bránit.
To, co jsem udělal vyplouvá na povrch teď, v kontextu tohoto stavu. Moná, kdybych to dostatečně zdůrazňoval u dřív, tak by se její reakce dala pochopit, Přesně o to tu právě jde.
Není tady
ADFka2 napsal(a):
ADFka2 napsal(a):
Ale čtu pozorně, právě e čtu! Sám jsi se zmínil, e jsi k ní byl kritický, mně jsi napsal, e nejsi útočnej, alébr zdravě asertivní nebo tak něco. Napsal jsi, e vaří blafy a neumí ehlit. Chudák sestra, začíná mi spí být líto jí.
Jak si můe vůbec dovolit si na ní ztěovat tady, jaká je hrozná, kdy ona vůbec NETUÍ, e tobě vadí, e si třeba nahlas poutí hudbu?!!! Jí nic neřekne a pak z ní dělá bůhví co! A na majetku ti taky dost záleí - a hlavně právě proto, e má dojem, e si ho zaslouí tak nějak víc. Holt tady s tebou kadej souhlasit nebude, s tím se smiř. Já se ztotoňuju s názorem Johany50. A moc by mě zajímalo, co by na tohle vechno řekla tvá straná a patná a zlá a oklivá sestra.Ale to co píu sem jsem neřekl jí, kapito? Kolikrát to mám napsat?
No tohle kapito, ale proč jsi to neřekl jí a brečí tady u nekapito. Pak můe těko čekat nějakou změnu, proboha...
Tak ty mě kritizuje, e jí to neřeknu, přestoe předtím napíe, e jí neustále kritizuju. Kdybych jí řekl, e mi to nechutná, tak zabije buď mě, nabo natruc sebe, abych si to vyčítal do konce ivota!
Není tady
Je to jedno, jestli se to stalo jednou nebo vícekrát. V hodnocení té konkrétní diskutující ukazuje na svou zaujatost a těkopádnost v přijímání názorů ostatních. Mám dojem , e stejně se chová ke svým blízkým, e je to jádro celého problému a situace, do které ses dostal, tomu odpovídá.
Změnit můe jen sebe a své postoje. Svou sestru a svoje okolí bude měnit bezúspěně, jinou nedostane.
Mám dva bratry a řeila jsem před nedávnem taky jeden velký ivotní zádrhel. Byla jsem přinucená se zavit a dlouze přemýlet o tom, co se děje. Bylo jednoduché vynáet soudy o něčí nezodpovědnosti a neschopnosti. Já jsem ale vybrala jinak, la jsem dál a hlouběji za tuhle konkrétní situaci a zjistila jsem , e bratra budu milovat , a se děje cokoliv, opravdu milovat bez předsudků. la jsem a řekll mu to a pak se stal skoro zázrak, teda alespoň z mého pohledu.
Není tady
Hmm, tak u jí přítě (a se finančně zmátoří) nepomáhej.
Normální přístup... Hele, já ti něco povím - můj dojem... tobě vadí tvá závislost na ní.
Proto kolem sebe kope a namlouvá si, e kope ona do tebe. Můe být, kdy se nad tím zamyslí, přestoe tě nemasíruju větama, jak jsi dobrej a ona patná?
Tys byl vdycky samostatněj, od těch čtrnácti, stavěl si s rodičema barák... vydělával, pak pomáhal sestře... radí rodičům... a najednou bum - jsi vůči ní (která nikdy nic nedělala, má blbou práci, kterou si ovem vybrala, vechno si vybrečela, kdy byla malá...), v podřízeném postavení a to je seup. Bolí to...
Musím ovem dovysvětlit, e podřízené postavení je to jen ve tvé hlavě.
Co myslí? Zkus se nad tím zamyslet. Jako ovem nad spoustou psaní tady... zkus si to přečíst jetě jednou od začátku a sna se nemyslet na to, e má sestru a barák...
Není tady
Johana50 napsal(a):
Je to jedno, jestli se to stalo jednou nebo vícekrát. V hodnocení té konkrétní diskutující ukazuje na svou zaujatost a těkopádnost v přijímání názorů ostatních. Mám dojem , e stejně se chová ke svým blízkým, e je to jádro celého problému a situace, do které ses dostal, tomu odpovídá.
Změnit můe jen sebe a své postoje. Svou sestru a svoje okolí bude měnit bezúspěně, jinou nedostane.
Mám dva bratry a řeila jsem před nedávnem taky jeden velký ivotní zádrhel. Byla jsem přinucená se zavit a dlouze přemýlet o tom, co se děje. Bylo jednoduché vynáet soudy o něčí nezodpovědnosti a neschopnosti. Já jsem ale vybrala jinak, la jsem dál a hlouběji za tuhle konkrétní situaci a zjistila jsem , e bratra budu milovat , a se děje cokoliv, opravdu milovat bez předsudků. la jsem a řekll mu to a pak se stal skoro zázrak, teda alespoň z mého pohledu.
Částečně souhlasím. Kdybych toti neměl pochybnosti, tak sem nepíu, e?
Ta diverzita zde je zajímavá, aspoň budu zase o něco bohatí. Na jiném fóru mi dali a na jednoho vichni za pravdu. Pravda, nebylo čistě enské, ale to s tím snad nesouvisí. Kdy mi někdo odkývá bezezbytku můj text, tak si z něho těko něco vezmu. Ale vadí mi, kdy někdo překrucuje a vytrhává z kontextu, nebo musí za kadou cenu něco napsat.
Jsem vděčný za kadý smysluplný protiargument.
Chytrý člověk kritizuje patný názor, hloupý jeho autora. - Tackmann Kurt
Není tady
Jetě tu dolo k jedné nepřesnosti. Ona mi "pomáhá" kvůli sobě, protoe ona je doma více času, ona potřebuje vodu, internet, elektřinu. Kdybychom bydleli odděleně a já tam chcípnul, tak si z mého bytu udělá atelier. A e umí vybydlet pokoj, to u jsem se přesvědčil, kdy odela, musel jsem začít zgruntu od omítky, kdy u byl hotový, tak se zčistajasna vrátila. Ale s tímhle snad nekalkulovala, to snad proboha ne.
Není tady
Jetě tu dolo k jedné nepřesnosti. Ona mi "pomáhá" kvůli sobě, protoe ona je doma více času, ona potřebuje vodu, internet, elektřinu. Kdybychom bydleli odděleně a já tam chcípnul, tak si z mého bytu udělá atelier. A e umí vybydlet pokoj, to u jsem se přesvědčil, kdy odela, musel jsem začít zgruntu od omítky, kdy u byl hotový, tak se zčistajasna vrátila. Ale s tímhle snad nekalkulovala, to snad proboha ne.
Tak to jo.... to zcela mění můj pohled na situaci...
Fakt si myslí, e někdo, kdo vybydlí pokoj/ byt... potřebuje vodu a teplo... e někomu pomáhá, protoe MUSÍ?
Moná bude lepí, kdy si spraví chu na tom foru, co ti dali vichni za pravdu...
Jetě mi napadlo, to ale budu rejpavá... esli vona nevaří ty blafy, aby ti přivodila těký zaívací obtíe aby na ten ateliér nemusela dlouho čekat... myl sis minulej tejden vokurky, doufám...
Jinak , tohle je marný.
Není tady
majkafa napsal(a):
Nemám potřebu, abys mi dával za pravdu.
Přeloeno: Doly ti argumenty, resp. "nemá slov". :-)
A neví nic, jen mluví ve frázích, abys to zakryla. :-)
To se nijak nepřekládá.
To znamená přesně to, co jsem napsala.
Ale pokud má potřebu překládat si to pro sebe, zamysli se, proč si to, co ti jiní řeknou, překládá (=překrucuje) podle sebe a nebere to tak, jak ti to jiní říkají.
Upravil(a) majkafa (16. 6. 2011 10:27)
Chytrý člověk kritizuje patný názor, hloupý jeho autora. - Tackmann Kurt
Majkafo, ty jsi v poslední době na ostatní straně "milá". Co jsem si vimla, tak se do autorů větinou jen naváí nebo je poučuje....případně polemizuje o pravosti jejich příspěvku.
měla by ses asi zamyslet proč má tady tu potřebu.
Není tady
javena napsal(a):
Fakt si myslí, e někdo, kdo vybydlí pokoj/ byt... potřebuje vodu a teplo... e někomu pomáhá, protoe MUSÍ?
Jetě mi napadlo, to ale budu rejpavá... esli vona nevaří ty blafy, aby ti přivodila těký zaívací obtíe aby na ten ateliér nemusela dlouho čekat... myl sis minulej tejden vokurky, doufám...
Jinak , tohle je marný.
Tak, moná jsem to přehnal, nebo vzal za ptný konec. Jen nemohu zapomenout na její reakce, kdy rodiče spekulovali, kdybych nepřeil tu autohavárii, tak by sestra měla o pokojíček navíc. :-)
Ve 12ti mě sejmulo auto, ale to se stalo leckomu.
Není tady
Zlomený, myslím, e vím o čem tady píe. Ale mám otázku pro tebe, co s tím chce udělat? Tvá sestra to bude vdycky a myslím, e vdycky ji bude mít rád. Můe být teď natvaný, můe jí to vyčíst a taky se s ní pohádat....ale k čemu ti to bude. Jen spolu nějakou dobu nebudete mluvit a pak se vody uklidní. A a bude za čas zase ona v problému, ty jí zase pomůe viď
Není tady
javena napsal(a):
Jinak , tohle je marný.Tak, moná jsem to přehnal, nebo vzal za ptný konec. Jen nemohu zapomenout na její reakce, kdy rodiče spekulovali, kdybych nepřeil tu autohavárii, tak by sestra měla o pokojíček navíc. :-)
Ve 12ti mě sejmulo auto, ale to se stalo leckomu.
To tví rodiče opravdu řeili???
Není tady
Kuřátko napsal(a):
Zlomený, myslím, e vím o čem tady píe. Ale mám otázku pro tebe, co s tím chce udělat? Tvá sestra to bude vdycky a myslím, e vdycky ji bude mít rád. Můe být teď natvaný, můe jí to vyčíst a taky se s ní pohádat....ale k čemu ti to bude. Jen spolu nějakou dobu nebudete mluvit a pak se vody uklidní. A a bude za čas zase ona v problému, ty jí zase pomůe viď
Ano, správně. Jen teď musím pokorně klečet a přijímat její rány. Chtěl bych jí mít pořád rád, ale nevím, zda toho budu schopen, to čas teprve asi ukáe. Navzdory reakcím zde, mě okolí má spíe za troubíka, který oplacuje zlo dobrem a jeho hlavním cílem je projít ivotem co nejčistí, pro kterého je morálka na prvním místě. Co v dnení době je spíe terčem posměchu, ale někteří si mě právě proto váí.
Není tady
ADFka2 napsal(a):
javena napsal(a):
Jinak , tohle je marný.Tak, moná jsem to přehnal, nebo vzal za ptný konec. Jen nemohu zapomenout na její reakce, kdy rodiče spekulovali, kdybych nepřeil tu autohavárii, tak by sestra měla o pokojíček navíc. :-)
Ve 12ti mě sejmulo auto, ale to se stalo leckomu.To tví rodiče opravdu řeili???
Tak jasně, ono to bylo o to dramatičtějí, e jsem nebyl v bezvedomí a zrovna kdy jsem plival na ulici krev, tak jela máma kolem autobusem. Ale o tom jsem tu nechtělm psát, to mě nijak nepoznamenalo. Zná to, kdy rodiče říkají, co se vechno mohlo stát.
Není tady
Ano, správně. Jen teď musím pokorně klečet a přijímat její rány. Chtěl bych jí mít pořád rád, ale nevím, zda toho budu schopen, to čas teprve asi ukáe. Navzdory reakcím zde, mě okolí má spíe za troubíka, který oplacuje zlo dobrem a jeho hlavním cílem je projít ivotem co nejčistí, pro kterého je morálka na prvním místě. Co v dnení době je spíe terčem posměchu, ale někteří si mě právě proto váí.
Proč?
Tak jasně, ono to bylo o to dramatičtějí, e jsem nebyl v bezvedomí a zrovna kdy jsem plival na ulici krev, tak jela máma kolem autobusem. Ale o tom jsem tu nechtělm psát, to mě nijak nepoznamenalo. Zná to, kdy rodiče říkají, co se vechno mohlo stát.
Hele, brzdi trochu, tvoje tajuplné náznaky zavanějí manipulací.
Mám takový pocit, e tvoje stylizace do ivotního outsidera ti dlouhodobě vyhovuje, vdy KDO bys byl bez ní, e jo?
Není tady
já si myslím, e zklamaný,zlomený nemá co na práci, tak si vymýlí vásty a baví se příspěvkama ostatních, jak mu na ně naletěli
Není tady
Zlomený, ty bude zlomený napořád... nesna se dojmout skazkou o autohavárii. Mýho bráchu taky sejmulo auto... jak píe, stávají se různý věci. Kvůli tomu ho nebudu nepokrytě milovat nebo nenávidět. Spoustu zla udělali zřejmě vai svým přístupem, nicméně to se stalo taky dost lidem a museli to zpracovat.
Moná vai ani nespekulovali, ty sis to tak prostě vyloil. Můj syn měl vánej úraz... ví, tím, co se stalo mýmu děcku mám prostě náhled z druhý strany, pro rodiče je straně těký období, kdy se jejím dětem něco stane, já mám to období jak v mlze... a vím, e kluk se mě potom na něco ptal... a já čuměla jak puk, co ho nenapadalo. Do toho jsem ho občas musela namotivovat, take jsem prostě tvrdě řekla, e musí, protoe si za to, co se mu stalo částečně můe sám... a pro slabýho jedince by to mohl být signál - maminka mě nemá ráda... Miluju ho a proto to dělám. Nechci, aby se litoval. To nepomáhá. Nejde o zatrenej nehet.
Ty se lituj, kdy chce. Tys sestru nejspí nikdy neměl rád. Nic si nenalhávej. Potřebuje být na piedestalu. Má faleněj pocit, e jsi chudák ukřivděnej... vlastně jsi - vnímá se tak.
Pokorně příjmej její rány, nakonec - vdycky si se litoval.
Změna je jen v tom, e dneska u se nesnaí to krýt.
Není tady
javena napsal(a):
Zlomený, ty bude zlomený napořád... nesna se dojmout skazkou o autohavárii. Mýho bráchu taky sejmulo auto... jak píe, stávají se různý věci. Kvůli tomu ho nebudu nepokrytě milovat nebo nenávidět. Spoustu zla udělali zřejmě vai svým přístupem, nicméně to se stalo taky dost lidem a museli to zpracovat.
Moná vai ani nespekulovali, ty sis to tak prostě vyloil. Můj syn měl vánej úraz... ví, tím, co se stalo mýmu děcku mám prostě náhled z druhý strany, pro rodiče je straně těký období, kdy se jejím dětem něco stane, já mám to období jak v mlze... a vím, e kluk se mě potom na něco ptal... a já čuměla jak puk, co ho nenapadalo. Do toho jsem ho občas musela namotivovat, take jsem prostě tvrdě řekla, e musí, protoe si za to, co se mu stalo částečně můe sám... a pro slabýho jedince by to mohl být signál - maminka mě nemá ráda... Miluju ho a proto to dělám. Nechci, aby se litoval. To nepomáhá. Nejde o zatrenej nehet.
Ty se lituj, kdy chce. Tys sestru nejspí nikdy neměl rád. Nic si nenalhávej. Potřebuje být na piedestalu. Má faleněj pocit, e jsi chudák ukřivděnej... vlastně jsi - vnímá se tak.
Změna je jen v tom, e dneska u se nesnaí to krýt.
Dojmout??!!! Tak to byla ubohá podpásovka. Pokud jsi mě chtěla opravdu zasáhnout, tak se ti to povedlo!
Není tady
A stala se věc, kdy musela základní sloenky platit ona, zatímco já se vyhrabával ze dna.
A teď se dostáváme k tomu podstatnému. . Kdy mi půjčila třeba stovku na jídlo, pečlivě si to zaznamenala do seitku . Na přelomu roku jsem si nael "normální" práci, take začínám pomaloučku fungovat a za čas, a vechno splatím, bude určitě lépe. Vánoce i Silvestra jsem strávil doma sám a kdyby mi to nepřipomínala, ani by mi to nebylo líto.
ale jak se mám chovat k ní? Teď musím pokorně snáet úklebky a nadávky, protoe ona platí a říká to dostatečně důrazně a nahlas. A se to změní, mám strach, e u ji nikdy nebudu chtít ani vidět. Cizí lidé se ke mě chovají lépe.
No kamaráde, ty u půl roku pracuje a nechá svou sestru dál platit sloenky? A jetě se Ti nelíbí, kdy Ti půjčuje na jídlo a píe si to do seítku?
Nechtěl by si od ní vechno zadarmo? Ono ani kuře zadara nehrabe.
Upřímně soucítím s Tvou ségrou. Znám takového exempláře, jako se Ty. Jo, a splatí dluhy, tak bude líp. Zatím se nech ivit a stěuj si chudáčku
Upravil(a) dusička (16. 6. 2011 11:16)
Není tady
javena napsal(a):
Změna je jen v tom, e dneska u se nesnaí to krýt.Dojmout??!!! Tak to byla ubohá podpásovka. Pokud jsi mě chtěla opravdu zasáhnout, tak se ti to povedlo!
Krásnej příklad toho, jak si přebírá co je psáno... nijak mě to nepřekvapilo.
Není tady
dusička napsal(a):
já si myslím, e zklamaný,zlomený nemá co na práci, tak si vymýlí vásty a baví se příspěvkama ostatních, jak mu na ně naletěli
Mýlí se, ale přiznávám, e teď u píi o věcech o kterých jsem psát nechtěl.
Ale i to je pro mne zkuenost.
Není tady
javena napsal(a):
javena napsal(a):
Změna je jen v tom, e dneska u se nesnaí to krýt.Dojmout??!!! Tak to byla ubohá podpásovka. Pokud jsi mě chtěla opravdu zasáhnout, tak se ti to povedlo!
Krásnej příklad toho, jak si přebírá co je psáno... nijak mě to nepřekvapilo.
Konkrétně?
Není tady