Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#101 16. 6. 2011 9:49

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

Re: V nouzi poznᚠjací lidé opravdu jsou

Zlomený ne napořád napsal(a):

ADFka2 napsal(a):

Nečteš pozorně, nikdy jsem ji nebuzeroval, nikdy jsem si neztěžoval na hluk, nehodlám se tahat o majetek,  čteš to?

Níže mi nekdo napsal, jestli mi není líto prodávat barák, na který jsem se dřel a vzápětí mi ty napíšeš tohle???

Ale čtu pozorně, právě že čtu! Sám jsi se zmínil, že jsi k ní byl kritický, mně jsi napsal, že nejsi útočnej, alébrž zdravě asertivní nebo tak něco. Napsal jsi, že vaří blafy a neumí žehlit. Chudák sestra, začíná mi spíš být líto jí.
Jak si můžeš vůbec dovolit si na ní ztěžovat tady, jaká je hrozná, když ona vůbec NETUŠÍ, že tobě vadí, že si třeba nahlas pouští hudbu?!!! Jí nic neřekneš a pak z ní dělᚠbůhví co! A na majetku ti taky dost záleží - a hlavně právě proto, že mᚠdojem, že si ho zasloužíš tak nějak víc. Holt tady s tebou každej souhlasit nebude, s tím se smiř. Já se ztotožňuju s názorem Johany50. A moc by mě zajímalo, co by na tohle všechno řekla tvá strašná a špatná a zlá a ošklivá sestra.

Ale to co píšu sem jsem neřekl jí, kapišto? Kolikrát to mám napsat?

No tohle kapišto, ale proč jsi to neřekl jí a brečíš tady už nekapišto. Pak můžeš těžko čekat nějakou změnu, proboha... hmm

So please, don´t slow me down, if I´m going too fast!

Není tady

#102 16. 6. 2011 9:50

Zlomený ne napořád
♥♥-----

javena napsal(a):

Frigo napsal(a):

Zlomený, takže jsi se rozhodl od rodiny odstřihnout ?  Nebylo by lepší jen ignorovat sestru ?
Až si srovnᚠsvé finance, prostě se začít chovat stejně, jako se teď chovala ona k tobě, až bude příště potřebovat pomoct ona ?

A to je to jádro pudla, chci být nad věcí a přesto všechno ji mám rád.
Nechci se odstřihnout, ale nechci si nechat s*át na hlavu.
Pokud se dá z toho všeho odvodit otázka, tak je to ona.

No, tak si nenechej... dělej pro ni jen to, co chceš ty sám a od srdce, ne z pohnutek typu - bude mě mít ráda, bude na mě milá, abych vypadal jako dobrej brácha...
Něco mi na tý tvý pomoci předtím skřípe... možná jsi pomáhal z nesprávnýho důvodu a to si pak člověk připadá, že mu bližní se.re na hlavu. tongue Já jí pomohl se složenkou za telefon a ona si ve dvě klidně pustí hudbu. Dal jsem jí oběd a ona si pozve na zahradu na který nehrábla prstem kamarády... atd... roll
Pomáháme nezištně. Bez očekávání. Pomáháme, protože my chceme. Pak ani nezkoumáme, jestli se nám dotyčný odvděčil, jak jsme si představovali... protože jsme pomoci chtěli. winksmile

Já jsem nikdy nic nedělal proto, aby mi někdo byl vděčný. Ale je diametrální odlišnost, když místo normálního přístupu do mě někdo kope ve chvíli, kdy se nemám jak bránit.

To, co jsem udělal vyplouvá na povrch teď, v kontextu tohoto stavu. Možná, kdybych to dostatečně zdůrazňoval už dřív, tak by se její reakce dala pochopit, Přesně o to tu právě jde.

Není tady

#103 16. 6. 2011 9:52

Zlomený ne napořád
♥♥-----

ADFka2 napsal(a):

ADFka2 napsal(a):

Ale čtu pozorně, právě že čtu! Sám jsi se zmínil, že jsi k ní byl kritický, mně jsi napsal, že nejsi útočnej, alébrž zdravě asertivní nebo tak něco. Napsal jsi, že vaří blafy a neumí žehlit. Chudák sestra, začíná mi spíš být líto jí.
Jak si můžeš vůbec dovolit si na ní ztěžovat tady, jaká je hrozná, když ona vůbec NETUŠÍ, že tobě vadí, že si třeba nahlas pouští hudbu?!!! Jí nic neřekneš a pak z ní dělᚠbůhví co! A na majetku ti taky dost záleží - a hlavně právě proto, že mᚠdojem, že si ho zasloužíš tak nějak víc. Holt tady s tebou každej souhlasit nebude, s tím se smiř. Já se ztotožňuju s názorem Johany50. A moc by mě zajímalo, co by na tohle všechno řekla tvá strašná a špatná a zlá a ošklivá sestra.

Ale to co píšu sem jsem neřekl jí, kapišto? Kolikrát to mám napsat?

No tohle kapišto, ale proč jsi to neřekl jí a brečíš tady už nekapišto. Pak můžeš těžko čekat nějakou změnu, proboha... hmm

Tak ty mě kritizuješ, že jí to neřeknu, přestože předtím napíšeš, že jí neustále kritizuju. Kdybych jí řekl, že mi to nechutná, tak zabije buď mě, nabo natruc sebe, abych si to vyčítal do konce života!

Není tady

#104 16. 6. 2011 9:52

Johana50
♥♥♥♥♥--

Je to jedno, jestli se to stalo jednou nebo vícekrát. V hodnocení  té konkrétní diskutující ukazuješ na svou zaujatost a těžkopádnost v přijímání názorů ostatních. Mám dojem , že stejně se chovᚠke svým blízkým, že je to jádro celého problému a situace, do které ses dostal, tomu odpovídá.

Změnit můžeš jen sebe a  své postoje. Svou sestru a svoje okolí budeš měnit bezúspěšně, jinou nedostaneš.
Mám dva bratry a řešila jsem před nedávnem taky jeden velký  životní zádrhel. Byla jsem přinucená se zavit a dlouze přemýšlet o tom, co se děje. Bylo jednoduché vynášet soudy o něčí nezodpovědnosti a neschopnosti.  Já jsem ale vybrala jinak, šla jsem dál a hlouběji za tuhle konkrétní situaci a zjistila jsem , že bratra budu milovat , a se děje cokoliv, opravdu milovat bez předsudků.  Šla jsem a řekll mu to a pak se stal skoro zázrak, teda alespoň z mého pohledu.

Není tady

#105 16. 6. 2011 9:54

javena
♥♥♥♥♥♥-

Hmm, tak už jí příště (až se finančně zmátoříš) nepomáhej. wink
Normální přístup... Hele, já ti něco povím - můj dojem... tobě vadí tvá závislost na ní. wink
Proto kolem sebe kopeš a namlouvᚠsi, že kope ona do tebe. Může být, když se nad tím zamyslíš, přestože tě nemasíruju větama, jak jsi dobrej a ona špatná?
Tys byl vždycky samostatněj, od těch čtrnácti, stavěl si s rodičema barák... vydělával, pak pomáhal sestře... radíš rodičům... a najednou bum - jsi vůči ní (která nikdy nic nedělala, má blbou práci, kterou si ovšem vybrala, všechno si vybrečela, když byla malá...), v podřízeném postavení a to je sešup. Bolí to...
Musím ovšem dovysvětlit, že podřízené postavení je to jen ve tvé hlavě.
Co myslíš? Zkus se nad tím zamyslet. Jako ovšem nad spoustou psaní tady... zkus si to přečíst ještě jednou od začátku a snaž se nemyslet na to, že mᚠsestru a barák... wink

Není tady

#106 16. 6. 2011 10:00

Zlomený ne napořád
♥♥-----

Johana50 napsal(a):

Je to jedno, jestli se to stalo jednou nebo vícekrát. V hodnocení  té konkrétní diskutující ukazuješ na svou zaujatost a těžkopádnost v přijímání názorů ostatních. Mám dojem , že stejně se chovᚠke svým blízkým, že je to jádro celého problému a situace, do které ses dostal, tomu odpovídá.

Změnit můžeš jen sebe a  své postoje. Svou sestru a svoje okolí budeš měnit bezúspěšně, jinou nedostaneš.
Mám dva bratry a řešila jsem před nedávnem taky jeden velký  životní zádrhel. Byla jsem přinucená se zavit a dlouze přemýšlet o tom, co se děje. Bylo jednoduché vynášet soudy o něčí nezodpovědnosti a neschopnosti.  Já jsem ale vybrala jinak, šla jsem dál a hlouběji za tuhle konkrétní situaci a zjistila jsem , že bratra budu milovat , a se děje cokoliv, opravdu milovat bez předsudků.  Šla jsem a řekll mu to a pak se stal skoro zázrak, teda alespoň z mého pohledu.

Částečně souhlasím. Kdybych totiž neměl pochybnosti, tak sem nepíšu, že?
Ta diverzita zde je zajímavá, aspoň budu zase o něco bohatší. Na jiném fóru mi dali až na jednoho všichni za pravdu. Pravda, nebylo čistě ženské, ale to s tím snad nesouvisí. Když mi někdo odkývá bezezbytku můj text, tak si z něho těžko něco vezmu. Ale vadí mi, když někdo překrucuje a vytrhává z kontextu, nebo musí za každou cenu něco napsat.

Jsem vděčný za každý smysluplný protiargument.

Chytrý člověk kritizuje špatný názor, hloupý jeho autora. - Tackmann Kurt

Není tady

#107 16. 6. 2011 10:11

Zlomený ne napořád
♥♥-----

Ještě tu došlo k jedné nepřesnosti. Ona mi "pomáhá" kvůli sobě, protože ona je doma více času, ona potřebuje vodu, internet, elektřinu. Kdybychom bydleli odděleně a já tam chcípnul, tak si z mého bytu udělá atelier. A že umí vybydlet pokoj, to už jsem se přesvědčil, když odešla, musel jsem začít zgruntu od omítky, když už byl hotový, tak se zčistajasna vrátila. Ale s tímhle snad nekalkulovala, to snad proboha ne.

Není tady

#108 16. 6. 2011 10:25

javena
♥♥♥♥♥♥-

Ještě tu došlo k jedné nepřesnosti. Ona mi "pomáhá" kvůli sobě, protože ona je doma více času, ona potřebuje vodu, internet, elektřinu. Kdybychom bydleli odděleně a já tam chcípnul, tak si z mého bytu udělá atelier. A že umí vybydlet pokoj, to už jsem se přesvědčil, když odešla, musel jsem začít zgruntu od omítky, když už byl hotový, tak se zčistajasna vrátila. Ale s tímhle snad nekalkulovala, to snad proboha ne.

Tak to jo.... to zcela mění můj pohled na situaci... lol
Fakt si myslíš, že někdo, kdo vybydlí pokoj/ byt... potřebuje vodu a teplo... že někomu pomáhá, protože MUSÍ?
Možná bude lepší, když si spravíš chu na tom foru, co ti dali všichni za pravdu... tongue
Ještě mi napadlo, to ale budu rejpavá... esli vona nevaří ty blafy, aby ti přivodila těžký zažívací obtíže aby na ten ateliér nemusela dlouho čekat... myl sis minulej tejden vokurky, doufám... dumbom
Jinak kapitulation, tohle je marný. smile

Není tady

#109 16. 6. 2011 10:26

majkafa
Host

majkafa napsal(a):

Nemám potřebu, abys mi dával za pravdu.

Přeloženo: Došly ti argumenty, resp. "nemᚠslov". :-)
A nevíš nic, jen mluvíš ve frázích, abys to zakryla. :-)

To se nijak nepřekládá.
To znamená přesně to, co jsem napsala.
Ale pokud mᚠpotřebu překládat si to pro sebe, zamysli se, proč si to, co ti jiní řeknou, překládᚠ(=překrucuješ) podle sebe a nebereš to tak, jak ti to jiní říkají.

Upravil(a) majkafa (16. 6. 2011 10:27)

#110 16. 6. 2011 10:38

majkafa
Host

Chytrý člověk kritizuje špatný názor, hloupý jeho autora. - Tackmann Kurt

stolt

#111 16. 6. 2011 10:39

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

Majkafo, ty jsi v poslední době na ostatní strašně "milá". Co jsem si všimla, tak se do autorů většinou jen navážíš nebo je poučuješ....případně polemizuješ o pravosti jejich příspěvku.

měla by ses asi zamyslet proč mᚠtady tu potřebu.

Není tady

#112 16. 6. 2011 10:42

Zlomený ne napořád
♥♥-----

javena napsal(a):

Fakt si myslíš, že někdo, kdo vybydlí pokoj/ byt... potřebuje vodu a teplo... že někomu pomáhá, protože MUSÍ?
Možná bude lepší, když si spravíš chu na tom foru, co ti dali všichni za pravdu... tongue
Ještě mi napadlo, to ale budu rejpavá... esli vona nevaří ty blafy, aby ti přivodila těžký zažívací obtíže aby na ten ateliér nemusela dlouho čekat... myl sis minulej tejden vokurky, doufám... dumbom

Tak, možná jsem to přehnal, nebo vzal za šptný konec. Jen nemohu zapomenout na její reakce, když rodiče spekulovali, kdybych nepřežil tu autohavárii, tak by sestra měla o pokojíček navíc. :-)

Ve 12ti mě sejmulo auto, ale to se stalo leckomu. smile

Není tady

#113 16. 6. 2011 10:42

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

Zlomený, myslím, že vím o čem tady píšeš. Ale mám otázku pro tebe, co s tím chceš udělat? Tvá sestra to bude vždycky a myslím, že vždycky ji budeš mít rád. Můžeš být teď naštvaný, můžeš jí to vyčíst a taky se s ní pohádat....ale k čemu ti to bude. Jen spolu nějakou dobu nebudete mluvit a pak se vody uklidní. A až bude za čas zase ona v problému, ty jí zase pomůžeš viď smile

Není tady

#114 16. 6. 2011 10:47

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

javena napsal(a):

Tak, možná jsem to přehnal, nebo vzal za šptný konec. Jen nemohu zapomenout na její reakce, když rodiče spekulovali, kdybych nepřežil tu autohavárii, tak by sestra měla o pokojíček navíc. :-)

To tví rodiče opravdu řešili??? va

So please, don´t slow me down, if I´m going too fast!

Není tady

#115 16. 6. 2011 10:56

Zlomený ne napořád
♥♥-----

Kuřátko napsal(a):

Zlomený, myslím, že vím o čem tady píšeš. Ale mám otázku pro tebe, co s tím chceš udělat? Tvá sestra to bude vždycky a myslím, že vždycky ji budeš mít rád. Můžeš být teď naštvaný, můžeš jí to vyčíst a taky se s ní pohádat....ale k čemu ti to bude. Jen spolu nějakou dobu nebudete mluvit a pak se vody uklidní. A až bude za čas zase ona v problému, ty jí zase pomůžeš viď smile

Ano, správně. Jen teď musím pokorně klečet a přijímat její rány. Chtěl bych jí mít pořád rád, ale nevím, zda toho budu schopen, to čas teprve asi ukáže. Navzdory reakcím zde, mě okolí má spíše za troubíka, který oplacuje zlo dobrem a jeho hlavním cílem je projít životem co nejčistší, pro kterého je morálka na prvním místě. Což v dnešní době je spíše terčem posměchu, ale někteří si mě  právě proto váží.

Není tady

#116 16. 6. 2011 10:58

Zlomený ne napořád
♥♥-----

ADFka2 napsal(a):

javena napsal(a):

To tví rodiče opravdu řešili??? va

Tak jasně, ono to bylo o to dramatičtější, že jsem nebyl v bezvedomí a zrovna když jsem plival na ulici krev, tak jela máma kolem autobusem. Ale o tom jsem tu nechtělm psát, to mě nijak nepoznamenalo. smile Znᚠto, když rodiče říkají, co se všechno mohlo stát. smile

Není tady

#117 16. 6. 2011 11:01

majkafa
Host

Ano, správně. Jen teď musím pokorně klečet a přijímat její rány. Chtěl bych jí mít pořád rád, ale nevím, zda toho budu schopen, to čas teprve asi ukáže. Navzdory reakcím zde, mě okolí má spíše za troubíka, který oplacuje zlo dobrem a jeho hlavním cílem je projít životem co nejčistší, pro kterého je morálka na prvním místě. Což v dnešní době je spíše terčem posměchu, ale někteří si mě  právě proto váží.

Proč?

#118 16. 6. 2011 11:09

Johana50
♥♥♥♥♥--

Tak jasně, ono to bylo o to dramatičtější, že jsem nebyl v bezvedomí a zrovna když jsem plival na ulici krev, tak jela máma kolem autobusem. Ale o tom jsem tu nechtělm psát, to mě nijak nepoznamenalo. smile Znᚠto, když rodiče říkají, co se všechno mohlo stát. smile

Hele, brzdi trochu, tvoje tajuplné náznaky zavanějí manipulací. wink
Mám takový pocit, že tvoje stylizace do životního outsidera ti dlouhodobě vyhovuje, vždy KDO bys byl bez ní, že jo?

Není tady

#119 16. 6. 2011 11:11

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

já si myslím, že zklamaný,zlomený nemá co na práci, tak si vymýšlí žvásty a baví se příspěvkama ostatních, jak mu na ně naletěli lol dumbom

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#120 16. 6. 2011 11:11

javena
♥♥♥♥♥♥-

Zlomený, ty budeš zlomený napořád... nesnaž se dojmout skazkou o autohavárii. Mýho bráchu taky sejmulo auto... jak píšeš, stávají se různý věci. Kvůli tomu ho nebudu nepokrytě milovat nebo nenávidět. Spoustu zla udělali zřejmě vaši svým přístupem, nicméně to se stalo taky dost lidem a museli to zpracovat.
Možná vaši ani nespekulovali, ty sis to tak prostě vyložil. Můj syn měl vážnej úraz... víš, tím, co se stalo mýmu děcku mám prostě náhled z druhý strany, pro rodiče je strašně těžký období, kdy se jejím dětem něco stane, já mám to období jak v mlze... a vím, že kluk se mě potom na něco ptal... a já čuměla jak puk, co ho nenapadalo. Do toho jsem ho občas musela namotivovat, takže jsem prostě tvrdě řekla, že musí, protože si za to, co se mu stalo částečně může sám... a pro slabýho jedince by to mohl být signál - maminka mě nemá ráda... Miluju ho a proto to dělám. Nechci, aby se litoval. To nepomáhá. Nejde o zatrženej nehet. sad
Ty se lituj, když chceš. Tys sestru nejspíš nikdy neměl rád. Nic si nenalhávej. Potřebuješ být na piedestalu. Mᚠfalešněj pocit, že jsi chudák ukřivděnej... vlastně jsi - vnímᚠse tak.
Pokorně příjmej její rány, nakonec - vždycky si se litoval.
Změna je jen v tom, že dneska už se nesnažíš to krýt. hmm

Není tady

#121 16. 6. 2011 11:13

Zlomený ne napořád
♥♥-----

javena napsal(a):

Zlomený, ty budeš zlomený napořád... nesnaž se dojmout skazkou o autohavárii. Mýho bráchu taky sejmulo auto... jak píšeš, stávají se různý věci. Kvůli tomu ho nebudu nepokrytě milovat nebo nenávidět. Spoustu zla udělali zřejmě vaši svým přístupem, nicméně to se stalo taky dost lidem a museli to zpracovat.
Možná vaši ani nespekulovali, ty sis to tak prostě vyložil. Můj syn měl vážnej úraz... víš, tím, co se stalo mýmu děcku mám prostě náhled z druhý strany, pro rodiče je strašně těžký období, kdy se jejím dětem něco stane, já mám to období jak v mlze... a vím, že kluk se mě potom na něco ptal... a já čuměla jak puk, co ho nenapadalo. Do toho jsem ho občas musela namotivovat, takže jsem prostě tvrdě řekla, že musí, protože si za to, co se mu stalo částečně může sám... a pro slabýho jedince by to mohl být signál - maminka mě nemá ráda... Miluju ho a proto to dělám. Nechci, aby se litoval. To nepomáhá. Nejde o zatrženej nehet. sad
Ty se lituj, když chceš. Tys sestru nejspíš nikdy neměl rád. Nic si nenalhávej. Potřebuješ být na piedestalu. Mᚠfalešněj pocit, že jsi chudák ukřivděnej... vlastně jsi - vnímᚠse tak.

Dojmout??!!! Tak to byla ubohá podpásovka. Pokud jsi mě chtěla opravdu zasáhnout, tak se ti to povedlo!

Není tady

#122 16. 6. 2011 11:15

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

A stala se věc, kdy musela základní složenky platit ona, zatímco já se vyhrabával ze dna.
A teď se dostáváme k tomu podstatnému. . Když mi půjčila třeba stovku na jídlo, pečlivě si to zaznamenala do sešitku . Na přelomu roku jsem si našel "normální" práci, takže začínám pomaloučku fungovat a za čas, až všechno splatím, bude určitě lépe. Vánoce i Silvestra jsem strávil doma sám a kdyby mi to nepřipomínala, ani by mi to nebylo líto.
ale jak se mám chovat k ní? Teď musím pokorně snášet úšklebky a nadávky, protože ona platí a říká to dostatečně důrazně a nahlas. Až se to změní, mám strach, že už ji nikdy nebudu chtít ani vidět. Cizí lidé se ke mě chovají lépe.
No kamaráde, ty už půl roku pracuješ a nechᚠsvou sestru dál platit složenky? A ještě se Ti nelíbí, když Ti půjčuje na jídlo a píše si to do sešítku?
Nechtěl by si od ní všechno zadarmo? Ono ani kuře zadara nehrabe.
Upřímně soucítím s Tvou ségrou. Znám takového exempláře, jako seš Ty. Jo, až splatíš dluhy, tak bude líp. Zatím se nech živit a stěžuj si chudáčku

Upravil(a) dusička (16. 6. 2011 11:16)

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#123 16. 6. 2011 11:18

javena
♥♥♥♥♥♥-

javena napsal(a):

Dojmout??!!! Tak to byla ubohá podpásovka. Pokud jsi mě chtěla opravdu zasáhnout, tak se ti to povedlo!

Krásnej příklad toho, jak si přebírᚠco je psáno... nijak mě to nepřekvapilo. hmm

Není tady

#124 16. 6. 2011 11:19

Zlomený ne napořád
♥♥-----

dusička napsal(a):

já si myslím, že zklamaný,zlomený nemá co na práci, tak si vymýšlí žvásty a baví se příspěvkama ostatních, jak mu na ně naletěli lol dumbom

Mýlíš se, ale přiznávám, že teď už píši o věcech o kterých jsem psát nechtěl.
Ale i to je pro mne zkušenost.

Není tady

#125 16. 6. 2011 11:19

Zlomený ne napořád
♥♥-----

javena napsal(a):

javena napsal(a):

Krásnej příklad toho, jak si přebírᚠco je psáno... nijak mě to nepřekvapilo. hmm

Konkrétně?

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí