27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
majkafa napsal(a):
Zlomený ne napořád napsal(a):
majkafa napsal(a):
Sám před sebou se neschová.
A toto klié má v této souvislosti značit co?
To není klié. To je fakt.
Kdybys 100x změnil nick, sám před sebou se neschová. A dokud si nevyřeí sebe, tak bude pořád psát podobná vlákna a hlavně bude mít pořád vnitřní problémy.
Prázdná a smysluprostá klié ti jdou znamenitě. Skrývá se zatím něco, co aspoň vzdáleně připomíná věcnost a relevanci?
Není tady
Zlomený, úplná a odkonalá spravodlivos neexistuje, keby sestra nedostala podiel z domu, bolo by to fakticky proti zákonu... A neviem, o kožko je maldia, ale mono keď sa dom staval, bola ete primalá pomáha - ako posúdi. Ja to vidím tak, e v dospelosti by sa asi kadý mal podieža podža svojcih MOMENTÁLNYCH moností a tak, aby to bolo aspoň trochu vyrovnané. Lene v praxi je to niekedy dos aké splni. Môj brat si zmyslel opravova chatu presne vo chvíli, keď ja nemám nazvy prachy kvôli novému bytu a bratranec dal výpoveď kvôli neznesitežným pomerom a zdravotnému stavu a je bez práce (na krku 3 deti). Bracho sa háde o zem, e ak sa finančne nepridáme, tak je najlepie chatu preda - ale to je podža mňa tie nezmysle, lebo za neopravenú nedostaneme skoro nič. Take ostáva asi jedine počka, a sa finančne zmátoíme... hoci jemu sa nechce. Rodinné vzahy sú niekedy najaie.
Upravil(a) Selima (16. 6. 2011 8:59)
Není tady
Bramborka napsal(a):
ADFka2 napsal(a):
Já jsem asi úplně tupá, ale pořád nevím, na co se ptá a s čím potřebuje poradit...
Já si myslím, e Zlomený po nás radu neádal, jen nám chtěl na příkladu ze svého ivota sdělit to, co napsal v názvu svého tématu.
Já mu na to odpovídám: Nepozná, Zlomený. Trochu víc se o nich a jetě víc o sobě, kdy bude chtít, můe dozvědět. To, jací lidé jsou, pozná jen, kdy tě to bude opravdu a bezpředsudečně zajímat. V nouzi i mimo ni.
Velmi, velmi pravdivé....
Není tady
A mimochodem pro ty, kteří s domem nemají ádné zkuenosti, barák se nepostaví a sto let se na něj nemusí sáhnout, dům potřebuje permanentní údrbu. A u se jedná o posekání zahrady, nebo hrábnutí do hlíny či prořezávání stromů. Mně to seere cca 5 - 10 hodin týdně a stejně mám pocit, e jej zanedbávám.
Upravil(a) Zlomený ne napořád (16. 6. 2011 8:56)
Není tady
majkafa napsal(a):
A toto klié má v této souvislosti značit co?To není klié. To je fakt.
Kdybys 100x změnil nick, sám před sebou se neschová. A dokud si nevyřeí sebe, tak bude pořád psát podobná vlákna a hlavně bude mít pořád vnitřní problémy.Prázdná a smysluprostá klié ti jdou znamenitě. Skrývá se zatím něco, co aspoň vzdáleně připomíná věcnost a relevanci?
A si to hluboce vnitřně proije a pochopí, bude vědět, e je to pravda. Jen ty tomu teď jetě ve tvém stavu nerozumí, co ti píu.
Zlomený, take jsi se rozhodl od rodiny odstřihnout ? Nebylo by lepí jen ignorovat sestru ?
A si srovná své finance, prostě se začít chovat stejně, jako se teď chovala ona k tobě, a bude přítě potřebovat pomoct ona ?
Není tady
A mimochodem pro ty, kteří s domem nemají ádné zkuenosti, barák se nepostaví a sto let se na něj nemusí sáhnout, dům potřebuje permanentní údrbu. A u se jedná o posekání zahrady, nebo hrábnutí do hlíny či prořezávání stromů. Mně to seere cca 5 - 10 hodin týdně a stejně mám pocit, e jej zanedbávám.
Pracuje na baraku a zahrade take tva sestra,
Není tady
majkafa napsal(a):
majkafa napsal(a):
To není klié. To je fakt.
Kdybys 100x změnil nick, sám před sebou se neschová. A dokud si nevyřeí sebe, tak bude pořád psát podobná vlákna a hlavně bude mít pořád vnitřní problémy.Prázdná a smysluprostá klié ti jdou znamenitě. Skrývá se zatím něco, co aspoň vzdáleně připomíná věcnost a relevanci?
A si to hluboce vnitřně proije a pochopí, bude vědět, e je to pravda. Jen ty tomu teď jetě ve tvém stavu nerozumí, co ti píu.
Ctrl + C, Ctrl + V umí kadý. Něco z tvé hlavy a k věci by nebylo? Pokud ví kdo jsem, napi mi soukromý vzkaz a já ti aspoň v tomhle dám za pravdu. :-)
Lidí, kteří omílají známé a mnohdy moudré fráze, znám dost a přestoe bývají mnohdy oblíbení, málokdy umí skutečně pomoci a poradit. Tedy ve smyslu nalézt řeení.
Abych ti nekřivdil, Tvá slova moná umí někdy zmírnit rány a pohladit, co v kontextu toho, e se nacházíme na serveru převáně pro dámy, moná funguje dobře.
Ale to je věčný spor o tom, e mui hledají řeení a eny pochopení. :-)
Není tady
eremuruss napsal(a):
Pracuje na baraku a zahrade take tva sestra,
Ne, Viz níe.
Ona si tam pozve kamarády, ale a po tom, kdy to na jaře vyklidím. :-)
Není tady
Ctrl + C, Ctrl + V umí kadý. Něco z tvé hlavy a k věci by nebylo? Pokud ví kdo jsem, napi mi soukromý vzkaz a já ti aspoň v tomhle dám za pravdu. :-)
Lidí, kteří omílají známé a mnohdy moudré fráze, znám dost a přestoe bývají mnohdy oblíbení, málokdy umí skutečně pomoci a poradit. Tedy ve smyslu nalézt řeení.
Abych ti nekřivdil, Tvá slova moná umí někdy zmírnit rány a pohladit, co v kontextu toho, e se nacházíme na serveru převáně pro dámy, moná funguje dobře.
Nemám potřebu, abys mi dával za pravdu.
Frigo napsal(a):
Zlomený, take jsi se rozhodl od rodiny odstřihnout ? Nebylo by lepí jen ignorovat sestru ?
A si srovná své finance, prostě se začít chovat stejně, jako se teď chovala ona k tobě, a bude přítě potřebovat pomoct ona ?
Bylo by to lepí, ale včera mi buila na dveře, protoe jí něco nefungovalo, kdy jsem přiel z práce a jetě se ani nestihl převléknout. Nevyčítám jí, e vstává v poledne a vrací se v noci a to si jetě do rána poutí muziku, vybrala si takovou práci a takový ivotní styl, ale čeho je moc, toho je přehrle.
Není tady
majkafa napsal(a):
Ale to je věčný spor o tom, e mui hledají řeení a eny pochopení. :-)Nemám potřebu, abys mi dával za pravdu.
Přeloeno: Doly ti argumenty, resp. "nemá slov". :-)
A neví nic, jen mluví ve frázích, abys to zakryla. :-)
Upravil(a) Zlomený ne napořád (16. 6. 2011 9:10)
Není tady
Frigo napsal(a):
A to je to jádro pudla, chci být nad věcí a přesto vechno ji mám rád.
Nechci se odstřihnout, ale nechci si nechat s*át na hlavu.
Pokud se dá z toho veho odvodit otázka, tak je to ona.
Není tady
A na mě to prostě působí, e dělá z komára velblouda. Ségra je jednodue jiná ne ty, nelíbí se ti, jak ije a jetě má pocit, e na ní doplácí, co je horí navíc o to, e kdy sám potřebuje, má dojem, e ti to dává serat. Ale ije s ní, co se dá změnit, dalo se to dávno změnit, ale neudělal jsi to. Dřív ti nevadilo, e do noci trajdá a poutí si hudbu? Co to je furt za "problémy"???
Nesnáím dohady přízně o majetek, tahanice o to, co kdo na baráku udělal víc, tudí mu "víc patří", apod. Já mít takový sourozence, radi jim například zděděnej byt nechám, ne se s nima přít. Přijde mi to nějaký celý malicherný, a navíc, tvoje sestra nám svůj názor říct nemůe.
Btw. - i kdy koile skládá hůř ne by sis přál, dělá to. Já kdybych tohle dělala pro svýho bráchu a on mě jetě buzeroval, u by mě to víckrát nenapadlo.
Není tady
V tom případě při absolutní platnosti tvého tvrzení tě já vnímám ze svého pohledu jako enu
Souhlasí jen s příspěvky, které tě vlídně poplácavají po ramenou , případně poukazují na chyby tvé sestry.
Jsi nakloněn radám "oko za oko, zub za zub", které tě budou jen dret v kruhu problémů a věčné nespokojenosti.
Ty příspěvky, které tě znervózňují a rozčilují, ti vak mohou nabídnout skutečné rozuzlení a osvobození. Tyto příspěvky vak buď blahosklonně přehlíí nebo na ně reaguje s odporem.
Kadý příspěvek , který hodnotí chování tvé sestry nebo posuzuje tvé rodiče ,je bezcenný, protoe je zaloený jen na tvém subjektivním hodnocení, oni tu nejsou a nemohou nám předat své pohledy. Kadý příspěvek , který hovoří pouze k tobě a vybízí ke změně osobních postojů , vzorců chování , které vedou k bolestným zkuenostem, má hlavu a patu a je cestou ke skutečnému řeení .
Upravil(a) Johana50 (16. 6. 2011 9:22)
Není tady
ADFka2 napsal(a):
A na mě to prostě působí, e dělá z komára velblouda. Ségra je jednodue jiná ne ty, nelíbí se ti, jak ije a jetě má pocit, e na ní doplácí, co je horí navíc o to, e kdy sám potřebuje, má dojem, e ti to dává serat. Ale ije s ní, co se dá změnit, dalo se to dávno změnit, ale neudělal jsi to. Dřív ti nevadilo, e do noci trajdá a poutí si hudbu? Co to je furt za "problémy"???
Nesnáím dohady přízně o majetek, tahanice o to, co kdo na baráku udělal víc, tudí mu "víc patří", apod. Já mít takový sourozence, radi jim například zděděnej byt nechám, ne se s nima přít. Přijde mi to nějaký celý malicherný, a navíc, tvoje sestra nám svůj názor říct nemůe.
Btw. - i kdy koile skládá hůř ne by sis přál, dělá to. Já kdybych tohle dělala pro svýho bráchu a on mě jetě buzeroval, u by mě to víckrát nenapadlo.
Nečte pozorně, nikdy jsem ji nebuzeroval, nikdy jsem si neztěoval na hluk, nehodlám se tahat o majetek, čte to?
Níe mi nekdo napsal, jestli mi není líto prodávat barák, na který jsem se dřel a vzápětí mi ty napíe tohle???
Není tady
Johana50 napsal(a):
V tom případě při absolutní platnosti tvého tvrzení tě já vnímám ze svého pohledu jako enu
Souhlasí jen s příspěvky, které tě vlídně poplácavají po ramenou , případně poukazují na chyby tvé sestry.
Jsi nakloněn radám "oko za oko, zub za zub", které tě budou jen dret v kruhu problémů a věčné nespokojenosti.
Ty příspěvky, které tě znervózňují a rozčilují, ti vak mohou nabídnout skutečné rozuzlení a osvobození. Tyto příspěvky vak buď blahosklonně přehlíí nebo na ně reaguje s odporem.
Kadý příspěvek , který hodnotí chování tvé sestry nebo posuzuje tvé rodiče ,je bezcenný, protoe je zaloený jen na tvém subjektivním hodnocení, oni tu nejsou a nemohou nám předat své pohledy. Kadý příspěvek , který hovoří pouze k tobě a vybízí ke změně osobních postojů , vzorců chování , které vedou k bolestným zkuenostem, má hlavu a patu a je cestou ke skutečnému řeení .
Ale tak diskuse funguje, vy argumentujete a já kontruji. A třeba nakonec dojdeme k uspokojivému rozuzlení, přestoe kadý říkáte diametrálně něco jiného. Co je ale dobře. :-)
Není tady
Ale tak diskuse funguje, vy argumentujete a já kontruji. A třeba nakonec dojdeme k uspokojivému rozuzlení, přestoe kadý říkáte diametrálně něco jiného. Co je ale dobře. :-)
V tom případě nerozumím tomu, proč některé diskutující častuje větami: "u mi sem nepi" , ale budi....
Není tady
Frigo napsal(a):
A si srovná své finance, prostě se začít chovat stejně, jako se teď chovala ona k tobě, a bude přítě potřebovat pomoct ona ?A to je to jádro pudla, chci být nad věcí a přesto vechno ji mám rád.
Pokud se dá z toho veho odvodit otázka, tak je to ona.
No, tak si nenechej... dělej pro ni jen to, co chce ty sám a od srdce, ne z pohnutek typu - bude mě mít ráda, bude na mě milá, abych vypadal jako dobrej brácha...
Něco mi na tý tvý pomoci předtím skřípe... moná jsi pomáhal z nesprávnýho důvodu a to si pak člověk připadá, e mu bliní se.re na hlavu. Já jí pomohl se sloenkou za telefon a ona si ve dvě klidně pustí hudbu. Dal jsem jí oběd a ona si pozve na zahradu na který nehrábla prstem kamarády... atd...
Pomáháme nezitně. Bez očekávání. Pomáháme, protoe my chceme. Pak ani nezkoumáme, jestli se nám dotyčný odvděčil, jak jsme si představovali... protoe jsme pomoci chtěli.
Není tady
Johana50 napsal(a):
V tom případě nerozumím tomu, proč některé diskutující častuje větami: "u mi sem nepi" , ale budi....
To se týkalo konkrétní osoby, váhal jsem, jestli tuto osobu nemám konkrétně jsme novat hned na začátku, e o konkrétně její rady nestojím. Následně se mi to potvrdilo i fakt, e nejsem jediný, komu u dola trpělivost. Tydy, lo o jednu konkrétní osobu, nic víc.
Není tady
javena napsal(a):
Frigo napsal(a):
A si srovná své finance, prostě se začít chovat stejně, jako se teď chovala ona k tobě, a bude přítě potřebovat pomoct ona ?A to je to jádro pudla, chci být nad věcí a přesto vechno ji mám rád.
Pokud se dá z toho veho odvodit otázka, tak je to ona.No, tak si nenechej... dělej pro ni jen to, co chce ty sám a od srdce, ne z pohnutek typu - bude mě mít ráda, bude na mě milá, abych vypadal jako dobrej brácha...
Něco mi na tý tvý pomoci předtím skřípe... moná jsi pomáhal z nesprávnýho důvodu a to si pak člověk připadá, e mu bliní se.re na hlavu.Já jí pomohl se sloenkou za telefon a ona si ve dvě klidně pustí hudbu. Dal jsem jí oběd a ona si pozve na zahradu na který nehrábla prstem kamarády... atd...
Pomáháme nezitně. Bez očekávání. Pomáháme, protoe my chceme. Pak ani nezkoumáme, jestli se nám dotyčný odvděčil, jak jsme si představovali... protoe jsme pomoci chtěli.
Já jsem nikdy nic nedělal proto, aby mi někdo byl vděčný. Ale je diametrální odlinost, kdy místo normálního přístupu do mě někdo kope ve chvíli, kdy se nemám jak bránit.
To, co jsem uděla,l vyplouvá na povrch teď, v kontextu tohoto stavu. Moná, kdybych to dostatečně zdůrazňoval u dřív, tak by se její reakce dala pochopit, Přesně o to tu právě jde.
Upravil(a) Zlomený ne napořád (16. 6. 2011 9:41)
Není tady
ADFka2 napsal(a):
Btw. - i kdy koile skládá hůř ne by sis přál, dělá to. Já kdybych tohle dělala pro svýho bráchu a on mě jetě buzeroval, u by mě to víckrát nenapadlo.Nečte pozorně, nikdy jsem ji nebuzeroval, nikdy jsem si neztěoval na hluk, nehodlám se tahat o majetek, čte to?
Níe mi nekdo napsal, jestli mi není líto prodávat barák, na který jsem se dřel a vzápětí mi ty napíe tohle???
Ale čtu pozorně, právě e čtu! Sám jsi se zmínil, e jsi k ní byl kritický, mně jsi napsal, e nejsi útočnej, alébr zdravě asertivní nebo tak něco. Napsal jsi, e vaří blafy a neumí ehlit. Chudák sestra, začíná mi spí být líto jí.
Jak si můe vůbec dovolit si na ní ztěovat tady, jaká je hrozná, kdy ona vůbec NETUÍ, e tobě vadí, e si třeba nahlas poutí hudbu?!!! Jí nic neřekne a pak z ní dělá bůhví co! A na majetku ti taky dost záleí - a hlavně právě proto, e má dojem, e si ho zaslouí tak nějak víc. Holt tady s tebou kadej souhlasit nebude, s tím se smiř. Já se ztotoňuju s názorem Johany50. A moc by mě zajímalo, co by na tohle vechno řekla tvá straná a patná a zlá a oklivá sestra.
Není tady
Johana50 napsal(a):
Kadý příspěvek , který hodnotí chování tvé sestry nebo posuzuje tvé rodiče ,je bezcenný, protoe je zaloený jen na tvém subjektivním hodnocení, oni tu nejsou a nemohou nám předat své pohledy. Kadý příspěvek , který hovoří pouze k tobě a vybízí ke změně osobních postojů , vzorců chování , které vedou k bolestným zkuenostem, má hlavu a patu a je cestou ke skutečnému řeení .Ale tak diskuse funguje, vy argumentujete a já kontruji. A třeba nakonec dojdeme k uspokojivému rozuzlení, přestoe kadý říkáte diametrálně něco jiného. Co je ale dobře. :-)
Take se to opakuje - na nic se neptá, nechce radu, ale pak napíe, e "dojdeme k rozuzlení". Take se ptám - co vlastně chce rozuzlovat???
Není tady
javena napsal(a):
Frigo napsal(a):
Pokud se dá z toho veho odvodit otázka, tak je to ona.No, tak si nenechej... dělej pro ni jen to, co chce ty sám a od srdce, ne z pohnutek typu - bude mě mít ráda, bude na mě milá, abych vypadal jako dobrej brácha...
Něco mi na tý tvý pomoci předtím skřípe... moná jsi pomáhal z nesprávnýho důvodu a to si pak člověk připadá, e mu bliní se.re na hlavu.Já jí pomohl se sloenkou za telefon a ona si ve dvě klidně pustí hudbu. Dal jsem jí oběd a ona si pozve na zahradu na který nehrábla prstem kamarády... atd...
Přesně tak. Je to jeho kalkul.
Není tady
ADFka2 napsal(a):
ADFka2 napsal(a):
Btw. - i kdy koile skládá hůř ne by sis přál, dělá to. Já kdybych tohle dělala pro svýho bráchu a on mě jetě buzeroval, u by mě to víckrát nenapadlo.Nečte pozorně, nikdy jsem ji nebuzeroval, nikdy jsem si neztěoval na hluk, nehodlám se tahat o majetek, čte to?
Níe mi nekdo napsal, jestli mi není líto prodávat barák, na který jsem se dřel a vzápětí mi ty napíe tohle???Ale čtu pozorně, právě e čtu! Sám jsi se zmínil, e jsi k ní byl kritický, mně jsi napsal, e nejsi útočnej, alébr zdravě asertivní nebo tak něco. Napsal jsi, e vaří blafy a neumí ehlit. Chudák sestra, začíná mi spí být líto jí.
Jak si můe vůbec dovolit si na ní ztěovat tady, jaká je hrozná, kdy ona vůbec NETUÍ, e tobě vadí, e si třeba nahlas poutí hudbu?!!! Jí nic neřekne a pak z ní dělá bůhví co! A na majetku ti taky dost záleí - a hlavně právě proto, e má dojem, e si ho zaslouí tak nějak víc. Holt tady s tebou kadej souhlasit nebude, s tím se smiř. Já se ztotoňuju s názorem Johany50. A moc by mě zajímalo, co by na tohle vechno řekla tvá straná a patná a zlá a oklivá sestra.
Ale to co píu sem jsem neřekl jí, kapito? Kolikrát to mám napsat?
Není tady