Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 15. 6. 2011 15:53

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

Re: V nouzi poznáš jací lidé opravdu jsou

Zlomený ne napořád napsal(a):

ADFka2 napsal(a):

Ale jo, ale asi nejsem jediná, kdo tady má dojem, že 18 už ti bylo před nějakým časem, takže pak už není tak obvyklé a časté, aby dva sourozenci bydleli spolu v domě (rozuměj když si představím, že je vám oběma kolem třiceti - věk jsi neuvedl).

Jistě, ale já se stěhovat nikdy nechtěl, už jen proto, že jsem se podílel na stavbě domu a rád pracuju na zahrádce a všeobecně to místo mám rád. Mimochodem jako jediný jsem nesouhlasil s prodejem, ale v rámci demokracie je prodej nejkompromisnější řešení.

Její pohnutky jsou na bíledni. Jenom já jsem schopen tolerovat, že si ve 2 ráno pustí hudbu nadoraz, to jí ale brzy pokud půjde bydlet jinam, skončí.

To mně a určitě nejen mně se u rodičů taky moc líbilo, ale kdybych tam měla žít jen kvůli lásce ke čtyřem stěnám, zato s nesnesitelnou ségruší, rychle bych si to rozmyslela.

So please, don´t slow me down, if I´m going too fast!

Není tady

#52 15. 6. 2011 15:55

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

Nedal
Tak jak ty myslíš ne
Povída
Ale tvé otázky byly VŠECHNY  už zodpovězené níže.

Tak v tom prípade nič, no. Tak si si "vylosoval" blbú sestru a nič s tým nenarobíš, len musíš zarobiť prachy, predať dom a rozsťahovať sa.

Toto nebudu komentovat, sama jsi předvedla jak umíš poradit, pomoci, případně kopnout, už mi sem raději nepiš, vůbec jsi se nezměnila.

Tak na to, že ses registroval dnes, celkem zvláštní reakce na Selimu. vissla

Není tady

#53 15. 6. 2011 15:59

Zlomený ne napořád
♥♥-----

Kuty napsal(a):

ADFka2 napsal(a):

Já bych radši znala odpověď na své dvě otázky.
Mmch. - ty jsi sem vlastně přišel, aby sis poztěžoval. To chápu. Jenom nechápu, co s tím chceš dál dělat, pokud vůbec něco. O tom se nezmiňuješ.

Proč bydlím se sestrou? Obvykle bydlí rodina pohromadě a když se rodiče odstěhují...
Nechci si ztěžovat, vývoj je jasný. Až začnu vydělávat, až splatím dluhy, prodá se dům a každý půjdeme do svého a tam ať se každý stará, jak umí.

Není vůbec obvyklé,že dospělé děti bydlí neustále s rodiči,či dospělí sourozenci stále v jednom domě!
Píšeš samé až... až... až.A dům   s e   taky sám neprodá a píšeš to zároveň tak,jako by si byl jeho jediným majitelem,který o tomto může rozhodovat.Je to opravdu tak?

Na 1.straně píšeš o tom,že ses ocitl ve společnosti lidí s hroší kůží a nedostatkem sebevědomí - mě přijde,že hlavně si to ty,který tím nedostatkem sebevědomí trpí a který nebyl schopen odstřihnout tzv.pupeční šňůru od své rodiny.

Proč si ještě neodpověděl na můj nepřímý dotaz a zajímalo by to určitě více z nástady - co nějaká fin.rezerva,když jsi doposud "celý život" pracoval?Člověk by se z takové banality,jako je dnes ztráta práce,neměl vůbec hroutit.A svoje rodiče už s tímto skutečně dospělí jedinci vůbec nezatěžují.Nezatěžují,nestěžují si,ale především ŘEŠÍ.

Fin. rezerva mi vydržela první půrok, práci jsem hledal cca rok. Vždy jsem si našel práci do 2 týdnů, tentokrát holt ne, navzdory svému vzdělání a praxi, ale na to si nechci ztěžovat, to se holt může stát každému.

A kdo někdy bydlel v domě, ví co stojí údržba atd. To se s bytem nedá srovnávat. Je pravda, že jsem jako jediný k tomu měl vztah a proto jsem nikdy nedomýšlel moéžné důsledky, což nikomu nevyčítám. Nakonec, kdybych bydlel v podnájmu, jsem už na dlažbě dávno.

Sestra odešla za přítelem a když i jemu došla trpělivost, tak se vrátila do pokojíčku, který jsem měsíc před tím zrenovoval, ale přijde mi, že vysvětluji souvislosti do větších podrobností jen pro ty, kteří to pochopit nechtějí.

Není tady

#54 15. 6. 2011 16:00

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

Já jsem asi úplně tupá, ale pořád nevím, na co se ptáš a s čím potřebuješ poradit...

Není tady

#55 15. 6. 2011 16:05

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Toto nebudu komentovat, sama jsi předvedla jak umíš poradit, pomoci, případně kopnout, už mi sem raději nepiš, vůbec jsi se nezměnila.

Tak zasa čertík z krabičky... Môžeš si ma dať do Ignoru - a tebe s tvojou cholerickosťou to aj odporúčam - ale zakázať mi písať nemôžeš, to si fakt skúšaj inde a na iných. wink Mmch, ako jediná som Ti tu napísala niekoľko PRIAMYCH RÁD, ale nemôžem za to, že sa Ti nepáčia a nehodia sa Ti do rámčeka.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#56 15. 6. 2011 16:06

Zlomený ne napořád
♥♥-----

ADFka2 napsal(a):

Já jsem asi úplně tupá, ale pořád nevím, na co se ptáš a s čím potřebuješ poradit...

Copak jsem něco takového psal? Jen jsem po nějaké době ze sebe vypsal, co mě trápí už dlouho a případně se dozvěděl, jestli jsou mé vize a pohnutky správné, jestli jsem někde neudělal chybu, jestli nejsem moc měkký, nebo tvrdý...atd.

A přestože leckdy reaguji pevně a nekompromisně, věřte, že si z vašich rad a postřehů mnohé odnesu. ;-)

Není tady

#57 15. 6. 2011 16:08

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

ADFka2 napsal(a):

Copak jsem něco takového psal? Jen jsem po nějaké době ze sebe vypsal, co mě trápí už dlouho a případně se dozvěděl, jestli jsou mé vize a pohnutky správné, jestli jsem někde neudělal chybu, jestli nejsem moc měkký, nebo tvrdý...atd.

A přestože leckdy reaguji pevně a nekompromisně, věřte, že si z vašich rad a postřehů mnohé odnesu. ;-)

To já jen reagovala na to, žes odpálkoval Selimu, že jako neumí poradit a  pomoct a ať nepíše... Kým jsi tady vlastně byl v minulosti, že ji už znáš?

Není tady

#58 15. 6. 2011 16:08

Zlomený ne napořád
♥♥-----

Selima napsal(a):

Tak zasa čertík z krabičky... Môžeš si ma dať do Ignoru - a tebe s tvojou cholerickosťou to aj odporúčam - ale zakázať mi písať nemôžeš, to si fakt skúšaj inde a na iných. wink Mmch, ako jediná som Ti tu napísala niekoľko PRIAMYCH RÁD, ale nemôžem za to, že sa Ti nepáčia a nehodia sa Ti do rámčeka.

Vždycky jsi byla známá spíše kvantitou a ani toto vlákno není výjimkou. Klidně piš do bezvědomí, jak je libo, ale já už to komentovat nehodlám. Relevance tvých "rad" je samovypovídající. A fakt, že jsem se registroval až dnes neznamená, že jsem sem dříve nechodil.

Není tady

#59 15. 6. 2011 16:12

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

ADFka2 napsal(a):

Já si myslím, že Zlomený po nás radu nežádal, jen nám chtěl na příkladu ze svého života sdělit to, co napsal v názvu svého tématu.
Já mu na to odpovídám: Nepoznáš, Zlomený. Trochu víc se o nich a ještě víc o sobě, když budeš chtít, můžeš dozvědět. To, jací lidé jsou, poznáš jen, když tě to bude opravdu a bezpředsudečně zajímat. V nouzi i mimo ni.

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#60 15. 6. 2011 16:14

Zlomený ne napořád
♥♥-----

ADFka2 napsal(a):

ADFka2 napsal(a):

To já jen reagovala na to, žes odpálkoval Selimu, že jako neumí poradit a  pomoct a ať nepíše... Kým jsi tady vlastně byl v minulosti, že ji už znáš?

Kdybych to řekl, objektivita některých by byla narušena a má anonymita prozrazena, to jistě chápeš.

A já bych chtěl nezaujaté odpovědi.

Není tady

#61 15. 6. 2011 16:35

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

smile Nezaujatý prispievateľ nezaujaté odpovede... ale myslím, že druhých podozrievaš zo zaujatosti len preto, že si sám zaujatý - viď ja. A to som Ti ešte fakt písala ničnetušiac o tvojej pravej identite, Péťo.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#62 15. 6. 2011 18:21

majkafa
Host

Zlomený, tohle není tvůj první nick, pod kterým píšeš na babinet.
Není tak těžké vědět ze stylu tvého psaní, kdo jsi.

Upravil(a) majkafa (15. 6. 2011 18:23)

#63 15. 6. 2011 18:27

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Milý Zlomený, pomáhal jsi pácháním dobra a ted to cítíš na vlastní kůži. I tak to totiž mže vypadat.
Zatímco tvoje sestra umí přijímat, ty umíš dávat. Ale tvoje sestra neumí dávat a ty neumíš přijmout. Je to takto pro tebe fér?

Tvůj problém má totiž dvě strany. Jako mince.

Už víš, jak se tvoje sestra chová v nouzi, můžeš taky poznat, jak se v nouzi umíš chovat ty. Srovnat obé. A zkusit srovnat i bez ega - což je skutečná práce. Protože ocit velkého bráchy může všechny drobné minusy přebít.

Sestru a její chování ty nezměníš, ale můžeš změnit to svoje. Proto jsi dostal k dobru tuto zkušenost. Ne aby ses litoval, ne aby ses složil a hubnul, ale aby ses něco dozvěděl  sobě a sestře.  Vytěž pro sebe co nejvíc poznatků o sobě a své rodině. Bude ti to ještě k dobru.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#64 15. 6. 2011 19:25

Zlomený ne napořád
♥♥-----

majkafa napsal(a):

Zlomený, tohle není tvůj první nick, pod kterým píšeš na babinet.
Není tak těžké vědět ze stylu tvého psaní, kdo jsi.

Jisteže to pozorný čtenář může rozpoznat, to ale nebylo účelem, jinak bych psal pod jedním ze svých původních nicků. Pídit se po mé identitě ničemu nepomůže, naopak. A nejsem ani Petr ani Pavel a opravdu je to nyní irelevantní.

Není tady

#65 15. 6. 2011 19:28

majkafa
Host

Sám před sebou se neschováš.

#66 15. 6. 2011 19:42

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

.........jsem sbíral papír, hliník a vše co se dalo a později jsem chodil různě po brigádách a o víkendech pomáhal doma na stavbě..... Když neměla peníze, nebo něco potřebovala, raději jsem ji pomohl, než aby si půjčovala od bank.... Cizí lidé se ke mě chovají lépe.

Děkuji všem, kteří to dočetli až sem.

Ja jsem docetla..a je mi smutno.

Upravil(a) sahleb (31. 1. 2012 22:24)

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#67 15. 6. 2011 20:01

Zlomený ne napořád
♥♥-----

majkafa napsal(a):

A toto klišé má v této souvislosti značit co?

Není tady

#68 15. 6. 2011 20:02

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

Nechápu, proč vůbec od své sestry něco chceš, proč s ní (zřejmě) bydlíš, když píšeš, že platí složenky...
Proč už dávno nestojíš na vlastních nohách a nebydlíš ve svém nebo pronajatém bytě.
Nechápu, proč bych měla viset na krku sestře, nebo ona mě, ve tvém věku, předpokládám, že 18 ti není, dle popisu tvé životní anabáze.
A taky mě zaráží, jak píšeš o svých rodičích.
Však ses mohl chovat jako tvá sestra, když jsi byl dítě a nemusel jsi jí závidět. Když jsi dělal brigády, tak zřejmě ze svého vlastního rozhodnutí, tak proč závidíš? Ty sám ses rozhodl.

Buď jsi četla jen půl textu nebo jsi to absolutně nepochopila, komentáře netřeba, ani slovo co jsi napsala není pravda. Po nikom nic nechci, proboha.

To je u Majkafa norma. Nic si z toho nedelej. Ona si to urcite precetla cely, ale ji to ci ono "zarazi". kapitulation

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#69 15. 6. 2011 20:09

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

Máš v sobě plno vzteku a závisti z dětství ke své sestře a přitom jsi pracoval dle tvého psaní dobrovolně. A to si neseš sebou i teď.
Jestli bydlíš v domě, který jsi pomáhal stavět, tak zřejmě bydlíš i se svými rodiči.
Kdybych o nich psala jako ty, už dávno bych tam nebydlela.
Na něco jsou ti příbuzní dobří a na něco ne.
Tím neschvaluji, jak se k tobě chová tvá sestra. Ale - zřejmě se k tobě chová tak, jak ty jí to dovolíš. To tě někdy nenapadlo?

Někdy to tak prostě je, že - jak píšeš - cizí lidé se k tobě chovají lépe.
Přemýšlel jsi někdy nad tím, že i ty se možná k cizím chováš lépe než k tvým rodičům a sestře? Teď nepíšu, jak se chovají oni k tobě. Ale pouze to, jak ty k nim. Tam bude spousta nedořešených frustrací a ty se ti teď prostě vyvalily na světlo.

Jednim slovem : NEHORAZNOST!!!!Ty teda mas asi stastnej zivot, kopat do cloveka v tyhle situaci.....

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#70 15. 6. 2011 20:10

Zlomený ne napořád
♥♥-----

sahleb napsal(a):

.........jsem sbíral papír, hliník a vše co se dalo a později jsem chodil různě po brigádách a o víkendech pomáhal doma na stavbě..... Když neměla peníze, nebo něco potřebovala, raději jsem ji pomohl, než aby si půjčovala od bank.... Cizí lidé se ke mě chovají lépe.

Děkuji všem, kteří to dočetli až sem.

Ja jsem docetla..a je mi smutno. Tak trochu to znam. Dnes si najem a vse platim samozrejme sama, ale znam. Kdyz mi bylo 15 pracovala jsem , uz je to docela dlouho pred revoluci- a platila najem za celou rodinu. Doma jsem prispivala vzdy polovinou z meho platu. Druhy sourozenec neplatil nikdy nic a dostal na potrebu finance vetsi, nez co jsem ja vydelala za mesic.  I kdyz spourozenec mel opravdu dobry plat, bylo mu hutne pomahano stale az do vysokeho veku, jak vim, tak dodnes. Kouka na me, proc nemam znackove obleceni, super kuchyni za statisice, auto, ale dedicem je jiz ted sourozenec, ne ja. Ja totiz nevim, jaky to je prestavovat  barak. Hmmm. No nevim. Tak se musi preci potomkum pomahat. delPosleze z nej vypadne, ze uz pred 15 lety mel i sto tisic mesicne....ale je nutno mu pomahat. Je to blby. Od rodicu hodne.... Nikomu si o penize nereknu. Neumim to.

A mně je smutno z toho co jsi napsala Ty, protože to je druhý extrém.
Mí rodiče i když nejsou, tak se spravedlivý být snaží a přestože jsem své dětství i dospívání strávil na stavbě, výnos z prodeje domu půjde půl napůl, přestože jsem lecos, např. pokládku skelné vaty, odstonal. A i když intuitivně cítím nespravedlnost, mají asi pravdu.

Není tady

#71 16. 6. 2011 6:41

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

ADFka2 napsal(a):

To se tak někdy stává, jednou jsi nahoře, jednou dole. Ale když si dole a někdo do tebe kope, tak to bolí dvojnásob. Nahoře to ani neucítíš.

Mmch. - ty jsi sem vlastně přišel, aby sis poztěžoval. To chápu. Jenom nechápu, co s tím chceš dál dělat, pokud vůbec něco. O tom se nezmiňuješ.

Proč bydlím se sestrou? Obvykle bydlí rodina pohromadě a když se rodiče odstěhují...
Nechci si ztěžovat, vývoj je jasný. Až začnu vydělávat, až splatím dluhy, prodá se dům a každý půjdeme do svého a tam ať se každý stará, jak umí.

A tvoje sestra bude souhlasit s prodejem domu?Ty budes mit to srdce prodat dum ve kterym si vyrustal na kterym si pomahal pracovat?

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#72 16. 6. 2011 7:16

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Zlomeny,znam to,kdyz rodice davaji najevo lasku jednomu diteti vic a druhemu min.Kdy rodice fianance podporuji jedno dite .Mam bratra svobodneho skoro 40 leteho.Doma nemusel nic,kdyz se zacalo propoustet v podniku ,kde jsem pracovala s bratrem,muj otec mel strach,aby nepropustili brachu,ze propustili me,uz mu bylo jedno,pritom ja sama zivila dve deti.
Brachu propustili taky,otec mu koupil ojete auto,zaplatil v jeho pulce domu plastova okna,kdyby nahodou otec umrel,aby bracha nemusel do niceho vrazet penize.Neustale jenom uprednostnoval brachu,pritom bratr se s nim spraval jako hulvat.Bracha praci nasel a otec ho zivy,vyvaruje mu a pak si me otec stezuje,ze mu z duchodu nezdyde nic.
Ja se svym bratrem taky dobry vztah nemam a pochybuju,ze kdybych zila se svym bratrem,ze by platil za me slozenky.Nekdy jsou opravdu cizy lidi lepsi nez vlastni rodina,uz jsem se o tom presvedcila nekolikrat.
Neboj bude lip

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#73 16. 6. 2011 8:08

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

že je někdo tydýt, ale ty to nejsi!

Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

#74 16. 6. 2011 8:25

majkafa
Host

majkafa napsal(a):

To není klišé. To je fakt.
Kdybys 100x změnil nick, sám před sebou se neschováš. A dokud si nevyřešíš sebe, tak budeš pořád psát podobná vlákna a hlavně budeš mít pořád vnitřní problémy.

#75 16. 6. 2011 8:36

Zlomený ne napořád
♥♥-----

eremuruss napsal(a):

ADFka2 napsal(a):

A tvoje sestra bude souhlasit s prodejem domu?Ty budes mit to srdce prodat dum ve kterym si vyrustal na kterym si pomahal pracovat?

Je to takto. Otec se znovu oženil a bydlí jinde, matka je mimo ČR a sestra na ten barák nikdy ani nesáhla. Jediný, koho to bude bolet jsem já. Že to je jedno matce a sestře je zřejmé, mohlo by to možná vadit otci, který tam taky strávil drahno času, ale ten už má teď jiný život a svou energii investuje do jiného domku.

Bolet to bude jedině mě a to víš, že mi to svírá srdce, ale přeci to nebudu ukazovat a hlavně by to nebylo fér. Barák se prodá, výtěžek se rozdělí spravedlivě na 4 díly a já si vezmu hypotéku na byt, protože ze čtvrtiny z prodeje domu těžko ufinancuju sebemenší byt. Fakt, že sestře spadne čtvrtina do klína je asi můj subjektivní vjem, cítím to tak, pravda, ale objektivně to tak asi není.

Upravil(a) Zlomený ne napořád (16. 6. 2011 8:39)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí