Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 15. 6. 2011 15:08

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

Re: V nouzi poznáš jací lidé opravdu jsou

Já tomu moc nerozumím. Ve čtrnácti jsi už byl nezávislý, makal pořád (čili vydělával), pak se ti jednou nezadařilo a takhle to dopadlo? Na jednu stranu víš, co je dobře a co špatně (viz. tvé chování v dospívání vs. chování tvé sestry), ale necháš si od ní líbit všechno. Nějak mi to neštymuje - na jednu stranu zcela silný samostatný jedinec, na druhou stranu chudítko v rohu, co se do něj naváží sestra. Nemyslím to nijak útočně, jen mě ty rozpory tlučou do očí. Btw. - proč bydlíš se sestrou? Proč jste spolu vůbec kdy začali bydlet?

So please, don´t slow me down, if I´m going too fast!

Není tady

#27 15. 6. 2011 15:10

Zlomený ne napořád
♥♥-----

helena napsal(a):

Nooo - řekla bych, že jak jste si ji vychovali... http://fora.babinet.cz/img/smilies/tongue.png Ty jsi makal, abys byl nezávislej, sestra tu nezávislost vyměnila za bez prstu hnutí "vykňučené" požitky. Ty jsi ji krmil, prachy půjčoval, pomáhal- no bodejť by se nechovala tak, že se ti zdálo "že máme nejhezčí vztah za domu své existence".
Jenže, chlapče, mám dojem, že pokud není totální psí čumák, muselo jí aspoň v duchu štvát, že má vůči tobě dluhy (Mimochodem - vracela? Nebos nechtěl, když je to "v rodině"?) - ať už skutečné nebo abstraktní. Tak ti to teď dává sežrat i s chlupama... to kroužení kolem dveří, aby dostala večeři, ty (asi) pocity poněkud nepříjemné, když od tebe něco potřebovala... ať už si o to říkala, nebo jí to bylo tebou "vnucováno".
Takže jo, rozumím jejím úšklebkům a nadávkám (čímž nechci říct, že s tím souhlasím) - ona má totiž konečně velkýho bráchu na kolenou... toho bráchu, kterej měl, zatímco ona musela kňučet, kterej jí (možná) byl dávanej za příklad... nevím. Ale vím, že když se slabší kusy "vyšvihnou", holt si musí dokázat svoji (pofidérní) sílu. Něco jako když tě velkej pes v klidu obejde, zatímco ratlík si s chutí rafne http://fora.babinet.cz/img/smilies/stolt.gif, nebo aspoň hlasitě řve.

Toto bych řekl, že je nejpřesnější, až na fakt, že jsem jí něco vnucoval. Ono se z otázky pozná, tak jsem se zeptal, jestli nechce taky a ona chtěla vždy. Když mi teď vnucuje svoje blafy, nebo složí prádlo tak, že jej musím znova vyprat, tak se musím držet, protože kdybych jí to vytkl, tak by byl oheň na střeše. Každou maličkost mi závidí a já nechápu proč, každý máme svůj život.

V jednom máš velkou pravdu. Celý život má potřebu se se mnou srovnávat a podřizuje tomu i své zájmy, přestože má podle mě talent na jiné věci než já. Už jsem něco četl o druhorozených, ale tohle je přitažené za vlasy.

Není tady

#28 15. 6. 2011 15:17

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

Zlomený ne napořád napsal(a):

Mimochodem, s rodiči mám korektní vztah a pokud potřebují poradit, pomoci, jdou za mnou.

Zlomený ne napořád, za kým jdeš ty?!?
Jsi dobrý, že tak v životě obstáváš, opravdu. Že se o sebe dovedeš sám postarat, že jsi pracovitý, .... Jestli jsi od dětství takhle makal, abys dosáhl toho, co sis přál, muselo tě to těšit, samotná ta práce. A to je tvou odměnou.
Sestra si to zařídila jinak, může (=je odpovědná) za to, jak, ale to není tvoje věc.
Z toho, co jsi psal o své úspěšné minulosti se mi zdá, že jsi chtěl být bez pomoci, že jsi na to byl hrdý a bylo to součástí tvé image. A asi to tak zůstává i nadále. A po svém "zlomu" sis ais přál, aby sestra ty složenky platila co možná nejvděčněji a nejnenápadněji a byla ti oporou. Ona je platí, ale dělá u toho scénky a oporou se ti nejeví. A "dává si tě".
Ty ses k ní chvával shovívavě, ale dávával sis ji taky (peníze, kroužení kol dveří s večeří), jen ti to tak nepřišlo, byl jsi silnější, starší, sebevědomý, "nad tím". Dovedu si představit, že ona to ale musela nést velmi úkorně.
Jaké máte rodiče? Jak reagovli na tvůj "propad"?

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#29 15. 6. 2011 15:17

Zlomený ne napořád
♥♥-----

ADFka2 napsal(a):

Já tomu moc nerozumím. Ve čtrnácti jsi už byl nezávislý, makal pořád (čili vydělával), pak se ti jednou nezadařilo a takhle to dopadlo? Na jednu stranu víš, co je dobře a co špatně (viz. tvé chování v dospívání vs. chování tvé sestry), ale necháš si od ní líbit všechno. Nějak mi to neštymuje - na jednu stranu zcela silný samostatný jedinec, na druhou stranu chudítko v rohu, co se do něj naváží sestra. Nemyslím to nijak útočně, jen mě ty rozpory tlučou do očí. Btw. - proč bydlíš se sestrou? Proč jste spolu vůbec kdy začali bydlet?

To se tak někdy stává, jednou jsi nahoře, jednou dole. Ale když si dole a někdo do tebe kope, tak to bolí dvojnásob. Nahoře to ani neucítíš.

Není tady

#30 15. 6. 2011 15:19

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

julianastara napsal(a):

Proč si myslíte že je chyba v něm a né v sestře? Však on se jí vždy snažil pomoct, ona toho využívala a když je to naopak tak ho ponižuje, a ubližuje mu, místo toho aby mu pomohla tentokrát ona!!

"Chyba" je v oboch, každý asi prispel/prispieva svojou troškou do mlyna... wink

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#31 15. 6. 2011 15:19

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Mimochodem, s rodiči mám korektní vztah a pokud potřebují poradit, pomoci, jdou za mnou.

A funguje to aj naopak?

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#32 15. 6. 2011 15:20

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

ADFka2 napsal(a):

To se tak někdy stává, jednou jsi nahoře, jednou dole. Ale když si dole a někdo do tebe kope, tak to bolí dvojnásob. Nahoře to ani neucítíš.

Já bych radši znala odpověď na své dvě otázky.
Mmch. - ty jsi sem vlastně přišel, aby sis poztěžoval. To chápu. Jenom nechápu, co s tím chceš dál dělat, pokud vůbec něco. O tom se nezmiňuješ.

Není tady

#33 15. 6. 2011 15:21

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

V domě bydlím sám se sestrou a co mi radíš ty je do nebe volající. Nevím co jsem napsal nehezkého o rodičích a litovat, že jsem si všechno nevykňučel jako sestra, no to snad proboha nemyslíš vážně. Nehodlám čekat s nataženou ručičkou. Ano, možná právě proto, že jsem nikdy nic nedostal před čumáček. Možná ty to vidíš ze stejné perspektivy jako sestra, proto to nikdy nepochopíš.

Tohle se mi snad jenom zdá

Nerozčuľuj s atak, škodí to pleti... a žlčníku. wink Je to len netová diskusia, nejde o život. storstark

Brita

Není tady

#34 15. 6. 2011 15:22

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Řekla bych,žese bereš moc vážně a chtělo by to odlehčit.Nevím,kolik ti je přibližně let,ani jak dlouho si pracoval,než si o práci přišel.Předpokládám ale,že si pracoval těch let několik,brigády nepočítám a tudíž tak trochu nechápu,jak tě ztráta práce -svobodného člověka bez závazků mohla až takto zničit a vyklejit.A že moc dobře vím,o čem mluvím,práci jsem si hledala už mnohokrát a vlastně se stále průběžně dívám kolem sebe,nenaskytne-li se někde ještě něco lepšího,nikdy tu dosavadní práci neberu jako posl.štaci a tak ani dramaticky neprožívám její ztrátu.Vždy ale samozřejmě je vytvořena jakási peřina pro takové a podobné případy.

Chceš radu - přestaň se litovat,myslet na sebevraždu apod.,neřeš co bylo,pouč se pouze z minulosti a přestaň brečet nad rozlitým mlíkem.Pokud ti bydlení se sestrou v 1 domě nevyhovuje - už proto jaká je,našla bych si místo sebe nějakého podnájemníka do tebou obývaných prostor a já bych se zařídila někde jinde.

Není tady

#35 15. 6. 2011 15:22

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

duplikováno -smazáno

Upravil(a) Kuty (15. 6. 2011 15:23)

Není tady

#36 15. 6. 2011 15:22

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

To jsi napsal úplně přesně. Možná, že tvá sestra si přišla celou dobu, cos byl ty nahoře, dole. A byla tak měkká, žes to ani necítil, když bota narazila.
Myslím, že se tím teď vůbec netrap. Spíš vnímej a nezapomeň ten pocit dole, protože s ním budeš 
bohatší.

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#37 15. 6. 2011 15:26

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

big_smile Toto si zapamätaj, a až raz zas abudeš TY hore a sestra dole, skús sa tým riadiť. wink

Brita

Není tady

#38 15. 6. 2011 15:26

Zlomený ne napořád
♥♥-----

Bramborka napsal(a):

Zlomený ne napořád, za kým jdeš ty?!?
Jsi dobrý, že tak v životě obstáváš, opravdu. Že se o sebe dovedeš sám postarat, že jsi pracovitý, .... Jestli jsi od dětství takhle makal, abys dosáhl toho, co sis přál, muselo tě to těšit, samotná ta práce. A to je tvou odměnou.
Sestra si to zařídila jinak, může (=je odpovědná) za to, jak, ale to není tvoje věc.
Z toho, co jsi psal o své úspěšné minulosti se mi zdá, že jsi chtěl být bez pomoci, že jsi na to byl hrdý a bylo to součástí tvé image. A asi to tak zůstává i nadále. A po svém "zlomu" sis ais přál, aby sestra ty složenky platila co možná nejvděčněji a nejnenápadněji a byla ti oporou. Ona je platí, ale dělá u toho scénky a oporou se ti nejeví. A "dává si tě".
Ty ses k ní chvával shovívavě, ale dávával sis ji taky (peníze, kroužení kol dveří s večeří), jen ti to tak nepřišlo, byl jsi silnější, starší, sebevědomý, "nad tím". Dovedu si představit, že ona to ale musela nést velmi úkorně.
Jaké máte rodiče? Jak reagovli na tvůj "propad"?

Na většinu dotazů jsem odpověděl níže, ale u dveří jsem nikdy nekroužil, ani minulý rok. Umím si uvařit a stravuji se specificky, takže když mi ona vnucuje své výtvory, tak pokud to jde, slušně odmítnu, ale někdy to nejde a ona pak vypráví, že mě živí, přestože jídlo končí v koši.

Vztah k rodičům? Řekl bych, že se zlepšil. Oni vědí, že si neřeknu, ale občas pomohou, možná nejvíce ja kdy předtím. Ale mají své starosti a své životy (nežijí spolu) a hlavně nežijí zde.

Není tady

#39 15. 6. 2011 15:27

Zlomený ne napořád
♥♥-----

Selima napsal(a):

big_smile Toto si zapamätaj, a až raz zas abudeš TY hore a sestra dole, skús sa tým riadiť. wink

Tak ty jsi to evidentně nečetla, jinak bys takovou pitomost nenapsala. Když jsem byl nahoře, staral jsem se o sestru jak jsem jen mohl. Tohle se ti teda povedlo.

Není tady

#40 15. 6. 2011 15:30

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

Tak ty jsi to evidentně nečetla, jinak bys takovou pitomost nenapsala. Když jsem byl nahoře, staral jsem se o sestru jak jsem jen mohl. Tohle se ti teda povedlo.

A ji to možná bolelo, protože byla dole. Už chápeš?
A přijdeš mi dost útočnej. Takhle se bavíš i se sestrou?

Není tady

#41 15. 6. 2011 15:33

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

A určite si jej nič nedal pocítiť... veď aj ona sa o Teba teraz stará nie? Síce ti neskladá prádlo podľa Tvojho želania a varí asi blafy, ale... stará sa. Ibaže Ti to proste dá zároveň pocítiť... (a nehovor, že ty jej nie, keď si sám napísal, že si ju "kritizoval a radil jej"). Kritika je podľa mňa najničivejšia korózia vzťahov, hlavne dlhodobá a systematická (nemyslím, keď milovaný človek RAZ urobí niečo zle a vy na poukážete, ale dlhodobé "masírovanie sebavedomia").
Ale stále si nenapísal, či si niekedy sestre povedal o svojich pocitoch - v minulosti alebo teraz. Myslím, že otvorená komunikácia je základ dobrých vzťahov. Ne-komunikácia je možno ešte horšia ako hádky a zlosť.

Upravil(a) Selima (15. 6. 2011 15:34)

Brita

Není tady

#42 15. 6. 2011 15:36

Zlomený ne napořád
♥♥-----

ADFka2 napsal(a):

ADFka2 napsal(a):

Mmch. - ty jsi sem vlastně přišel, aby sis poztěžoval. To chápu. Jenom nechápu, co s tím chceš dál dělat, pokud vůbec něco. O tom se nezmiňuješ.

Proč bydlím se sestrou? Obvykle bydlí rodina pohromadě a když se rodiče odstěhují...
Nechci si ztěžovat, vývoj je jasný. Až začnu vydělávat, až splatím dluhy, prodá se dům a každý půjdeme do svého a tam ať se každý stará, jak umí.

Není tady

#43 15. 6. 2011 15:39

Zlomený ne napořád
♥♥-----

Selima napsal(a):

A určite si jej nič nedal pocítiť... veď aj ona sa o Teba teraz stará nie? Síce ti neskladá prádlo podľa Tvojho želania a varí asi blafy, ale... stará sa. Ibaže Ti to proste dá zároveň pocítiť... (a nehovor, že ty jej nie, keď si sám napísal, že si ju "kritizoval a radil jej"). Kritika je podľa mňa najničivejšia korózia vzťahov, hlavne dlhodobá a systematická (nemyslím, keď milovaný človek RAZ urobí niečo zle a vy na poukážete, ale dlhodobé "masírovanie sebavedomia").
Ale stále si nenapísal, či si niekedy sestre povedal o svojich pocitoch - v minulosti alebo teraz. Myslím, že otvorená komunikácia je základ dobrých vzťahov. Ne-komunikácia je možno ešte horšia ako hádky a zlosť.

Nedal

Tak jak ty myslíš ne

Povída

Ale tvé otázky byly VŠECHNY  už zodpovězené níže.

Není tady

#44 15. 6. 2011 15:40

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

Ale jo, ale asi nejsem jediná, kdo tady má dojem, že 18 už ti bylo před nějakým časem, takže pak už není tak obvyklé a časté, aby dva sourozenci bydleli spolu v domě (rozuměj když si představím, že je vám oběma kolem třiceti - věk jsi neuvedl).

Není tady

#45 15. 6. 2011 15:44

Zlomený ne napořád
♥♥-----

ADFka2 napsal(a):

Selima napsal(a):

Pro někoho útočný, pro někoho přiměřeně asertivní.
Co jí mohlo bolet, já jsem do ní nekopal a dole i díky mě nikdy nebyla.

Pravda je, že ona potřebuje pořád lidký kontakt, já jsem raději leckdy sám.

Není tady

#46 15. 6. 2011 15:44

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

Nedal
Tak jak ty myslíš ne
Povída

Tak v tom prípade nič, no. Tak si si "vylosoval" blbú sestru a nič s tým nenarobíš, len musíš zarobiť prachy, predať dom a rozsťahovať sa.

Brita

Není tady

#47 15. 6. 2011 15:47

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

ADFka2 napsal(a):

Pro někoho útočný, pro někoho přiměřeně asertivní.
Co jí mohlo bolet, já jsem do ní nekopal a dole i díky mě nikdy nebyla.

Pravda je, že ona potřebuje pořád lidký kontakt, já jsem raději leckdy sám.

OK, když to bereš tak, že když ty si myslíš, že jí to nemohlo bolet, tak jí to nebolelo, tak jdu od diskuze. Ty sis vůbec nikdy nepřipustil, žes něco udělal třeba taky špatně.

Není tady

#48 15. 6. 2011 15:47

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

ADFka2 napsal(a):

Proč bydlím se sestrou? Obvykle bydlí rodina pohromadě a když se rodiče odstěhují...
Nechci si ztěžovat, vývoj je jasný. Až začnu vydělávat, až splatím dluhy, prodá se dům a každý půjdeme do svého a tam ať se každý stará, jak umí.

Není vůbec obvyklé,že dospělé děti bydlí neustále s rodiči,či dospělí sourozenci stále v jednom domě!
Píšeš samé až... až... až.A dům   s e   taky sám neprodá a píšeš to zároveň tak,jako by si byl jeho jediným majitelem,který o tomto může rozhodovat.Je to opravdu tak?

Na 1.straně píšeš o tom,že ses ocitl ve společnosti lidí s hroší kůží a nedostatkem sebevědomí - mě přijde,že hlavně si to ty,který tím nedostatkem sebevědomí trpí a který nebyl schopen odstřihnout tzv.pupeční šňůru od své rodiny.

Proč si ještě neodpověděl na můj nepřímý dotaz a zajímalo by to určitě více z nástady - co nějaká fin.rezerva,když jsi doposud "celý život" pracoval?Člověk by se z takové banality,jako je dnes ztráta práce,neměl vůbec hroutit.A svoje rodiče už s tímto skutečně dospělí jedinci vůbec nezatěžují.Nezatěžují,nestěžují si,ale především ŘEŠÍ.

Není tady

#49 15. 6. 2011 15:49

Zlomený ne napořád
♥♥-----

ADFka2 napsal(a):

Ale jo, ale asi nejsem jediná, kdo tady má dojem, že 18 už ti bylo před nějakým časem, takže pak už není tak obvyklé a časté, aby dva sourozenci bydleli spolu v domě (rozuměj když si představím, že je vám oběma kolem třiceti - věk jsi neuvedl).

Jistě, ale já se stěhovat nikdy nechtěl, už jen proto, že jsem se podílel na stavbě domu a rád pracuju na zahrádce a všeobecně to místo mám rád. Mimochodem jako jediný jsem nesouhlasil s prodejem, ale v rámci demokracie je prodej nejkompromisnější řešení.

Její pohnutky jsou na bíledni. Jenom já jsem schopen tolerovat, že si ve 2 ráno pustí hudbu nadoraz, to jí ale brzy pokud půjde bydlet jinam, skončí.

Není tady

#50 15. 6. 2011 15:52

Zlomený ne napořád
♥♥-----

Selima napsal(a):

Selima napsal(a):

Nedal
Tak jak ty myslíš ne
Povída

Tak v tom prípade nič, no. Tak si si "vylosoval" blbú sestru a nič s tým nenarobíš, len musíš zarobiť prachy, predať dom a rozsťahovať sa.

Toto nebudu komentovat, sama jsi předvedla jak umíš poradit, pomoci, případně kopnout, už mi sem raději nepiš, vůbec jsi se nezměnila.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí