27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Já tomu moc nerozumím. Ve čtrnácti jsi u byl nezávislý, makal pořád (čili vydělával), pak se ti jednou nezadařilo a takhle to dopadlo? Na jednu stranu ví, co je dobře a co patně (viz. tvé chování v dospívání vs. chování tvé sestry), ale nechá si od ní líbit vechno. Nějak mi to netymuje - na jednu stranu zcela silný samostatný jedinec, na druhou stranu chudítko v rohu, co se do něj naváí sestra. Nemyslím to nijak útočně, jen mě ty rozpory tlučou do očí. Btw. - proč bydlí se sestrou? Proč jste spolu vůbec kdy začali bydlet?
Není tady
helena napsal(a):
Nooo - řekla bych, e jak jste si ji vychovali... http://fora.babinet.cz/img/smilies/tongue.png Ty jsi makal, abys byl nezávislej, sestra tu nezávislost vyměnila za bez prstu hnutí "vykňučené" poitky. Ty jsi ji krmil, prachy půjčoval, pomáhal- no bodej by se nechovala tak, e se ti zdálo "e máme nejhezčí vztah za domu své existence".
Jene, chlapče, mám dojem, e pokud není totální psí čumák, muselo jí aspoň v duchu tvát, e má vůči tobě dluhy (Mimochodem - vracela? Nebos nechtěl, kdy je to "v rodině"?) - a u skutečné nebo abstraktní. Tak ti to teď dává serat i s chlupama... to krouení kolem dveří, aby dostala večeři, ty (asi) pocity poněkud nepříjemné, kdy od tebe něco potřebovala... a u si o to říkala, nebo jí to bylo tebou "vnucováno".
Take jo, rozumím jejím úklebkům a nadávkám (čím nechci říct, e s tím souhlasím) - ona má toti konečně velkýho bráchu na kolenou... toho bráchu, kterej měl, zatímco ona musela kňučet, kterej jí (moná) byl dávanej za příklad... nevím. Ale vím, e kdy se slabí kusy "vyvihnou", holt si musí dokázat svoji (pofidérní) sílu. Něco jako kdy tě velkej pes v klidu obejde, zatímco ratlík si s chutí rafne http://fora.babinet.cz/img/smilies/stolt.gif, nebo aspoň hlasitě řve.
Toto bych řekl, e je nejpřesnějí, a na fakt, e jsem jí něco vnucoval. Ono se z otázky pozná, tak jsem se zeptal, jestli nechce taky a ona chtěla vdy. Kdy mi teď vnucuje svoje blafy, nebo sloí prádlo tak, e jej musím znova vyprat, tak se musím dret, protoe kdybych jí to vytkl, tak by byl oheň na střee. Kadou maličkost mi závidí a já nechápu proč, kadý máme svůj ivot.
V jednom má velkou pravdu. Celý ivot má potřebu se se mnou srovnávat a podřizuje tomu i své zájmy, přestoe má podle mě talent na jiné věci ne já. U jsem něco četl o druhorozených, ale tohle je přitaené za vlasy.
Není tady
Zlomený ne napořád napsal(a):
Mimochodem, s rodiči mám korektní vztah a pokud potřebují poradit, pomoci, jdou za mnou.
Zlomený ne napořád, za kým jde ty?!?
Jsi dobrý, e tak v ivotě obstává, opravdu. e se o sebe dovede sám postarat, e jsi pracovitý, .... Jestli jsi od dětství takhle makal, abys dosáhl toho, co sis přál, muselo tě to těit, samotná ta práce. A to je tvou odměnou.
Sestra si to zařídila jinak, můe (=je odpovědná) za to, jak, ale to není tvoje věc.
Z toho, co jsi psal o své úspěné minulosti se mi zdá, e jsi chtěl být bez pomoci, e jsi na to byl hrdý a bylo to součástí tvé image. A asi to tak zůstává i nadále. A po svém "zlomu" sis ais přál, aby sestra ty sloenky platila co moná nejvděčněji a nejnenápadněji a byla ti oporou. Ona je platí, ale dělá u toho scénky a oporou se ti nejeví. A "dává si tě".
Ty ses k ní chvával shovívavě, ale dávával sis ji taky (peníze, krouení kol dveří s večeří), jen ti to tak nepřilo, byl jsi silnějí, starí, sebevědomý, "nad tím". Dovedu si představit, e ona to ale musela nést velmi úkorně.
Jaké máte rodiče? Jak reagovli na tvůj "propad"?
Není tady
ADFka2 napsal(a):
Já tomu moc nerozumím. Ve čtrnácti jsi u byl nezávislý, makal pořád (čili vydělával), pak se ti jednou nezadařilo a takhle to dopadlo? Na jednu stranu ví, co je dobře a co patně (viz. tvé chování v dospívání vs. chování tvé sestry), ale nechá si od ní líbit vechno. Nějak mi to netymuje - na jednu stranu zcela silný samostatný jedinec, na druhou stranu chudítko v rohu, co se do něj naváí sestra. Nemyslím to nijak útočně, jen mě ty rozpory tlučou do očí. Btw. - proč bydlí se sestrou? Proč jste spolu vůbec kdy začali bydlet?
To se tak někdy stává, jednou jsi nahoře, jednou dole. Ale kdy si dole a někdo do tebe kope, tak to bolí dvojnásob. Nahoře to ani neucítí.
Není tady
julianastara napsal(a):
Proč si myslíte e je chyba v něm a né v sestře? Vak on se jí vdy snail pomoct, ona toho vyuívala a kdy je to naopak tak ho poniuje, a ubliuje mu, místo toho aby mu pomohla tentokrát ona!!
"Chyba" je v oboch, kadý asi prispel/prispieva svojou trokou do mlyna...
Není tady
Mimochodem, s rodiči mám korektní vztah a pokud potřebují poradit, pomoci, jdou za mnou.
A funguje to aj naopak?
Není tady
ADFka2 napsal(a):
To se tak někdy stává, jednou jsi nahoře, jednou dole. Ale kdy si dole a někdo do tebe kope, tak to bolí dvojnásob. Nahoře to ani neucítí.
Já bych radi znala odpověď na své dvě otázky.
Mmch. - ty jsi sem vlastně přiel, aby sis poztěoval. To chápu. Jenom nechápu, co s tím chce dál dělat, pokud vůbec něco. O tom se nezmiňuje.
Není tady
V domě bydlím sám se sestrou a co mi radí ty je do nebe volající. Nevím co jsem napsal nehezkého o rodičích a litovat, e jsem si vechno nevykňučel jako sestra, no to snad proboha nemyslí váně. Nehodlám čekat s nataenou ručičkou. Ano, moná právě proto, e jsem nikdy nic nedostal před čumáček. Moná ty to vidí ze stejné perspektivy jako sestra, proto to nikdy nepochopí.
Tohle se mi snad jenom zdá
Nerozčužuj s atak, kodí to pleti... a lčníku. Je to len netová diskusia, nejde o ivot.
Není tady
Řekla bych,ese bere moc váně a chtělo by to odlehčit.Nevím,kolik ti je přiblině let,ani jak dlouho si pracoval,ne si o práci přiel.Předpokládám ale,e si pracoval těch let několik,brigády nepočítám a tudí tak trochu nechápu,jak tě ztráta práce -svobodného člověka bez závazků mohla a takto zničit a vyklejit.A e moc dobře vím,o čem mluvím,práci jsem si hledala u mnohokrát a vlastně se stále průběně dívám kolem sebe,nenaskytne-li se někde jetě něco lepího,nikdy tu dosavadní práci neberu jako posl.taci a tak ani dramaticky neproívám její ztrátu.Vdy ale samozřejmě je vytvořena jakási peřina pro takové a podobné případy.
Chce radu - přestaň se litovat,myslet na sebevradu apod.,neře co bylo,pouč se pouze z minulosti a přestaň brečet nad rozlitým mlíkem.Pokud ti bydlení se sestrou v 1 domě nevyhovuje - u proto jaká je,nala bych si místo sebe nějakého podnájemníka do tebou obývaných prostor a já bych se zařídila někde jinde.
Není tady
duplikováno -smazáno
Upravil(a) Kuty (15. 6. 2011 15:23)
Není tady
To jsi napsal úplně přesně. Moná, e tvá sestra si přila celou dobu, cos byl ty nahoře, dole. A byla tak měkká, es to ani necítil, kdy bota narazila.
Myslím, e se tím teď vůbec netrap. Spí vnímej a nezapomeň ten pocit dole, protoe s ním bude
bohatí.
Není tady
Toto si zapamätaj, a a raz zas abude TY hore a sestra dole, skús sa tým riadi.
Není tady
Bramborka napsal(a):
Zlomený ne napořád, za kým jde ty?!?
Jsi dobrý, e tak v ivotě obstává, opravdu. e se o sebe dovede sám postarat, e jsi pracovitý, .... Jestli jsi od dětství takhle makal, abys dosáhl toho, co sis přál, muselo tě to těit, samotná ta práce. A to je tvou odměnou.
Sestra si to zařídila jinak, můe (=je odpovědná) za to, jak, ale to není tvoje věc.
Z toho, co jsi psal o své úspěné minulosti se mi zdá, e jsi chtěl být bez pomoci, e jsi na to byl hrdý a bylo to součástí tvé image. A asi to tak zůstává i nadále. A po svém "zlomu" sis ais přál, aby sestra ty sloenky platila co moná nejvděčněji a nejnenápadněji a byla ti oporou. Ona je platí, ale dělá u toho scénky a oporou se ti nejeví. A "dává si tě".
Ty ses k ní chvával shovívavě, ale dávával sis ji taky (peníze, krouení kol dveří s večeří), jen ti to tak nepřilo, byl jsi silnějí, starí, sebevědomý, "nad tím". Dovedu si představit, e ona to ale musela nést velmi úkorně.
Jaké máte rodiče? Jak reagovli na tvůj "propad"?
Na větinu dotazů jsem odpověděl níe, ale u dveří jsem nikdy nekrouil, ani minulý rok. Umím si uvařit a stravuji se specificky, take kdy mi ona vnucuje své výtvory, tak pokud to jde, sluně odmítnu, ale někdy to nejde a ona pak vypráví, e mě iví, přestoe jídlo končí v koi.
Vztah k rodičům? Řekl bych, e se zlepil. Oni vědí, e si neřeknu, ale občas pomohou, moná nejvíce ja kdy předtím. Ale mají své starosti a své ivoty (neijí spolu) a hlavně neijí zde.
Není tady
Selima napsal(a):
Tak ty jsi to evidentně nečetla, jinak bys takovou pitomost nenapsala. Kdy jsem byl nahoře, staral jsem se o sestru jak jsem jen mohl. Tohle se ti teda povedlo.
Není tady
Selima napsal(a):
Tak ty jsi to evidentně nečetla, jinak bys takovou pitomost nenapsala. Kdy jsem byl nahoře, staral jsem se o sestru jak jsem jen mohl. Tohle se ti teda povedlo.
A ji to moná bolelo, protoe byla dole. U chápe?
A přijde mi dost útočnej. Takhle se baví i se sestrou?
Není tady
A určite si jej nič nedal pocíti... veď aj ona sa o Teba teraz stará nie? Síce ti neskladá prádlo podža Tvojho elania a varí asi blafy, ale... stará sa. Ibae Ti to proste dá zároveň pocíti... (a nehovor, e ty jej nie, keď si sám napísal, e si ju "kritizoval a radil jej"). Kritika je podža mňa najničivejia korózia vzahov, hlavne dlhodobá a systematická (nemyslím, keď milovaný človek RAZ urobí niečo zle a vy na poukáete, ale dlhodobé "masírovanie sebavedomia").
Ale stále si nenapísal, či si niekedy sestre povedal o svojich pocitoch - v minulosti alebo teraz. Myslím, e otvorená komunikácia je základ dobrých vzahov. Ne-komunikácia je mono ete horia ako hádky a zlos.
Upravil(a) Selima (15. 6. 2011 15:34)
Není tady
ADFka2 napsal(a):
ADFka2 napsal(a):
Já bych radi znala odpověď na své dvě otázky.
Mmch. - ty jsi sem vlastně přiel, aby sis poztěoval. To chápu. Jenom nechápu, co s tím chce dál dělat, pokud vůbec něco. O tom se nezmiňuje.
Proč bydlím se sestrou? Obvykle bydlí rodina pohromadě a kdy se rodiče odstěhují...
Nechci si ztěovat, vývoj je jasný. A začnu vydělávat, a splatím dluhy, prodá se dům a kadý půjdeme do svého a tam a se kadý stará, jak umí.
Není tady
Selima napsal(a):
A určite si jej nič nedal pocíti... veď aj ona sa o Teba teraz stará nie? Síce ti neskladá prádlo podža Tvojho elania a varí asi blafy, ale... stará sa. Ibae Ti to proste dá zároveň pocíti... (a nehovor, e ty jej nie, keď si sám napísal, e si ju "kritizoval a radil jej"). Kritika je podža mňa najničivejia korózia vzahov, hlavne dlhodobá a systematická (nemyslím, keď milovaný človek RAZ urobí niečo zle a vy na poukáete, ale dlhodobé "masírovanie sebavedomia").
Ale stále si nenapísal, či si niekedy sestre povedal o svojich pocitoch - v minulosti alebo teraz. Myslím, e otvorená komunikácia je základ dobrých vzahov. Ne-komunikácia je mono ete horia ako hádky a zlos.
Nedal
Tak jak ty myslí ne
Povída
Ale tvé otázky byly VECHNY u zodpovězené níe.
Není tady
Ale jo, ale asi nejsem jediná, kdo tady má dojem, e 18 u ti bylo před nějakým časem, take pak u není tak obvyklé a časté, aby dva sourozenci bydleli spolu v domě (rozuměj kdy si představím, e je vám oběma kolem třiceti - věk jsi neuvedl).
Není tady
ADFka2 napsal(a):
Selima napsal(a):
A ji to moná bolelo, protoe byla dole. U chápe?
A přijde mi dost útočnej. Takhle se baví i se sestrou?
Pro někoho útočný, pro někoho přiměřeně asertivní.
Co jí mohlo bolet, já jsem do ní nekopal a dole i díky mě nikdy nebyla.
Pravda je, e ona potřebuje pořád lidký kontakt, já jsem raději leckdy sám.
Není tady
Selima napsal(a):
Ale stále si nenapísal, či si niekedy sestre povedal o svojich pocitoch - v minulosti alebo teraz. Myslím, e otvorená komunikácia je základ dobrých vzahov. Ne-komunikácia je mono ete horia ako hádky a zlos.Nedal
Tak jak ty myslí ne
Povída
Ale tvé otázky byly VECHNY u zodpovězené níe.
Tak v tom prípade nič, no. Tak si si "vylosoval" blbú sestru a nič s tým nenarobí, len musí zarobi prachy, preda dom a rozsahova sa.
Není tady
ADFka2 napsal(a):
Tak ty jsi to evidentně nečetla, jinak bys takovou pitomost nenapsala. Kdy jsem byl nahoře, staral jsem se o sestru jak jsem jen mohl. Tohle se ti teda povedlo.A ji to moná bolelo, protoe byla dole. U chápe?
A přijde mi dost útočnej. Takhle se baví i se sestrou?Pro někoho útočný, pro někoho přiměřeně asertivní.
Co jí mohlo bolet, já jsem do ní nekopal a dole i díky mě nikdy nebyla.
Pravda je, e ona potřebuje pořád lidký kontakt, já jsem raději leckdy sám.
OK, kdy to bere tak, e kdy ty si myslí, e jí to nemohlo bolet, tak jí to nebolelo, tak jdu od diskuze. Ty sis vůbec nikdy nepřipustil, es něco udělal třeba taky patně.
Není tady
ADFka2 napsal(a):
To se tak někdy stává, jednou jsi nahoře, jednou dole. Ale kdy si dole a někdo do tebe kope, tak to bolí dvojnásob. Nahoře to ani neucítí.Já bych radi znala odpověď na své dvě otázky.
Mmch. - ty jsi sem vlastně přiel, aby sis poztěoval. To chápu. Jenom nechápu, co s tím chce dál dělat, pokud vůbec něco. O tom se nezmiňuje.Proč bydlím se sestrou? Obvykle bydlí rodina pohromadě a kdy se rodiče odstěhují...
Nechci si ztěovat, vývoj je jasný. A začnu vydělávat, a splatím dluhy, prodá se dům a kadý půjdeme do svého a tam a se kadý stará, jak umí.
Není vůbec obvyklé,e dospělé děti bydlí neustále s rodiči,či dospělí sourozenci stále v jednom domě!
Píe samé a... a... a.A dům s e taky sám neprodá a píe to zároveň tak,jako by si byl jeho jediným majitelem,který o tomto můe rozhodovat.Je to opravdu tak?
Na 1.straně píe o tom,e ses ocitl ve společnosti lidí s hroí kůí a nedostatkem sebevědomí - mě přijde,e hlavně si to ty,který tím nedostatkem sebevědomí trpí a který nebyl schopen odstřihnout tzv.pupeční ňůru od své rodiny.
Proč si jetě neodpověděl na můj nepřímý dotaz a zajímalo by to určitě více z nástady - co nějaká fin.rezerva,kdy jsi doposud "celý ivot" pracoval?Člověk by se z takové banality,jako je dnes ztráta práce,neměl vůbec hroutit.A svoje rodiče u s tímto skutečně dospělí jedinci vůbec nezatěují.Nezatěují,nestěují si,ale předevím ŘEÍ.
Není tady
ADFka2 napsal(a):
Ale jo, ale asi nejsem jediná, kdo tady má dojem, e 18 u ti bylo před nějakým časem, take pak u není tak obvyklé a časté, aby dva sourozenci bydleli spolu v domě (rozuměj kdy si představím, e je vám oběma kolem třiceti - věk jsi neuvedl).
Jistě, ale já se stěhovat nikdy nechtěl, u jen proto, e jsem se podílel na stavbě domu a rád pracuju na zahrádce a veobecně to místo mám rád. Mimochodem jako jediný jsem nesouhlasil s prodejem, ale v rámci demokracie je prodej nejkompromisnějí řeení.
Její pohnutky jsou na bíledni. Jenom já jsem schopen tolerovat, e si ve 2 ráno pustí hudbu nadoraz, to jí ale brzy pokud půjde bydlet jinam, skončí.
Není tady
Selima napsal(a):
Selima napsal(a):
Ale stále si nenapísal, či si niekedy sestre povedal o svojich pocitoch - v minulosti alebo teraz. Myslím, e otvorená komunikácia je základ dobrých vzahov. Ne-komunikácia je mono ete horia ako hádky a zlos.Nedal
Tak jak ty myslí ne
Povída
Ale tvé otázky byly VECHNY u zodpovězené níe.Tak v tom prípade nič, no. Tak si si "vylosoval" blbú sestru a nič s tým nenarobí, len musí zarobi prachy, preda dom a rozsahova sa.
Toto nebudu komentovat, sama jsi předvedla jak umí poradit, pomoci, případně kopnout, u mi sem raději nepi, vůbec jsi se nezměnila.
Není tady