Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#226 17. 6. 2011 14:35

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Re: V nouzi poznáš jací lidé opravdu jsou

dusička napsal(a):

Sahleb- takže
když jsem byla s dětma na mateřský, tak mě a děti manžel živil. Ted už na mateřský nejsem, mám zaměstnání, manžel je rok bez práce (sem tam brigády jako Zlomený) takže chceš říct, že můj manžel je taktéž jako Zlomený - životně na tom špatně, že bych měla mlčet, když on mě živil při mateřský ,tak ted platit složenky i za něho?
Mmch - je rozdíl manžel a sourozenec. Je rozdíl v tom,že můj manžel se nelituje. On si věří, on hledá práci za hodně peněz, a nejde za málo.
Kalikovi se omlouvám,jestli si myslí, že to je plevelení, ale myslím,že vše má se vším souvislost.

Nikdo tu vubec nepise, ze ma nekdo mlcet. Manzelstvi je neco jinyho....fakt. O tobe vubec nepisu.

Jemi lito, Dusicko, ale co jsi psala o svym manzelovi, nevim, nevim......alkoholici se v podstate dost lituji.

Na tom Zlomenym jsem to nepostrehla az tak moc.Proste si nevi rady a nekdo to tu interpretoval jako ze se lituje a nic nedela.

PS:ja fakt vim, co to je hledat praci. Zrovna mi nedali ani brigadu pres leto v bazene. Chtela jsem privydelat......

Upravil(a) sahleb (17. 6. 2011 14:36)

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#227 17. 6. 2011 14:41

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Sahleb - jak dobře znáš alkoholiky?
Náš táta se nikdy nelitoval - a třikrát se léčil . Byl pracant ,makal.
Když píšu,že se můj manžel nelituje, tak nelituje.Protože on žádný problém nemá. On totiž až si bude vydělávat ty těžký prachy, tak přeci splatí ty dluhy, co má. V tom mi připoměl Zlomený manžel - až jednou budou prachy, tak to všechno splatím, pak se budu mít dobře. Věří tomu. To jsou jedny a ty slova Zlomeného a mého manžela.
Já vím,problém mám já, že takto žít nechci. Chci mít jistotu a ne někdy, někdy je jako nikdy. Na svatýho Dindy? dumbom

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#228 17. 6. 2011 16:27

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Jistota je iluze a chlap, který nepřizná, že má problémy, který se nesvěří, není úplnej chlap smile

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#229 17. 6. 2011 17:42

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

KALIK napsal(a):

Jistota je iluze a chlap, který nepřizná, že má problémy, který se nesvěří, není úplnej chlap smile

Ano Kaliku, máš pravdu
Iluze - jistota - možná jsem to nenapsala až tak přesně. Prostě potřebuju se na chlapa spolehnout. ANo, může uklouznout, podám mu pomocnou ruku, ale když už to trvá dlouho, jak říkáš, nesvěří se a nemá problém, je to nejistota. A nejistota je nejhorší.

Není tady

#230 17. 6. 2011 17:43

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno

KALIK napsal(a):

Teda Kaliku, godlike (bych si prala, aby si ten smajla nejdriv sundal klobouk), ze by? A mas nejake problemy? Priznej kapitulation stolt

Michelangelo prý odpověděl na otázku, jak to dě­lá, že je schopen vytvořit tak dokonalou sochu lva, která vypadá jako živá: „Odstraňuji prostě všechno, co nevy­padá jako lev."

Není tady

#231 17. 6. 2011 18:05

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Viktorko, každej má kupu problémů, který si prostě musí vyřešit smile

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#232 17. 6. 2011 18:31

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Zlomený ne napořád, prokousala jsem se všemi deseti stranami až sem smile a chci Ti říci k Tvé situaci než jedno:

To, čím si teď momentálně procházíš, je velmi tvrdá životní lekce, která Tě má lecčemu naučit - v první řadě tomu, aby ses do budoucna spoléhal jen a jen na sebe, abys příště dokázal předvídat možná rizika a dopředu ses podle nich zařídil: konkrétně aby sis vytvářel nějaké finanční rezervy, nechával se zaměstnávat pouze jako zaměstnanec s výhledem pevného měsíčního platu a nespoléhal ses na vidinu "rychlého zbohatnutí" při práci na ŽL.

Já chápu, že Tě vzniklá situace srazila tak trochu do kolen, že jsi nejistý, zmatený, před rodinou se "stydíš" za svoje "selhání" a neskutečně Tě žere, že jsi momentálně finančně závislý na sestře. Pokud Tě to uklidní, v dnešní době je bohužel více takových lidí, kterým se jaksi "nezadařilo" a jejich celoživotní touhy a plány vzaly definitivně za své, navíc se třeba zadlužili tak brutálně, že přišli o vlastní střechu nad hlavou a začínají znovu definitivně od nuly někde v podnájmu nebo na ubytovně stolt

Buď rád, že vzhledem ke své mizerné situaci máš ještě pořád kde bydlet, že Ti finančně pomáhá sestra, i když kvůli tomu skřípeš zubama a můžeš se v čerta obrátit stolt Taky jsi mohl dopadnout mnohem hůř, kdybys dopustil, aby se Ti dluhy navalily přes hlavu, mohl jsi přijít o střechu nad hlavou a živořit o chlebu a vodě někde na ubytovně. Sestra Tě zatím nenechala padnout, i když Ti připadá, že s Tebou zachází hůř než s čeledínem a počítá Ti pomalu rejži i do polívky. Buď rád, že ji máš, i když je Ti její "pomoc" momentálně proti mysli - jsou lidé, kteří nemají vůbec žádnou pomocnou ruku a skončí kvůli dluhům v azylovém domě Armády Spásy!!!

A že sestra každou půjčenou stokorunu směrem k Tobě desetkrát omele?!? Chlapče zlatá, to je od ní podvědomá tvrdá životní škola, aby ses příště do budoucna měl na pozoru a zaopatřil ses finančně tak, abys nebyl v případě nouze odkázán na milosrdenství druhých. Ono je to možná tak, že kdyby na Tebe nebyla sestra kvůli každé koruně jako ras, novou práci by sis třeba hledal velmi, velmi pomalu big_smile Když nejsou peníze a jsou ještě dluhy, musí se holt brát práce i "pod úroveň" a "za málo peněz", a to velmi rychle, aby dluhy nenarůstaly a člověk je mohl pomalu, ale jistě umořovat stolt

Držím Ti palce, aby ses pozvolna dostal ze své prekérní situace a na sestru moc nezahořkl big_smile To víš, každý dělá to, co musí ... big_smile

Upravil(a) Kiara (17. 6. 2011 18:32)

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#233 17. 6. 2011 18:46

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Kairo - klobouk dolů, napsaný naprosto fantasticky , supr tummenupptummenupptummenupptummenuppgodlikegodlikegodlike

Není tady

#234 17. 6. 2011 19:15

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno

KALIK napsal(a):

Viktorko, každej má kupu problémů, který si prostě musí vyřešit smile

pussa pussa pussa Az budeme v tom Novem svete, budes muj osobni poradce, ok? pussa pussa pussa

Michelangelo prý odpověděl na otázku, jak to dě­lá, že je schopen vytvořit tak dokonalou sochu lva, která vypadá jako živá: „Odstraňuji prostě všechno, co nevy­padá jako lev."

Není tady

#235 17. 6. 2011 21:53

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Frigo napsal(a):

A tobě to protěžování bráchy nevadilo ? Proč si to tedy pamatuješ ?  tillfreds
Jasně.. řešit to asi moc nešlo (?) .. ale to nedokážu posoudit, neboť jsem se do takové situace neměla příležitost se dostat.

"Vadilo" je velejemný eufemismus smile Trpěla jsem jako vařenej humr. Chtěla jsem tím jen říct, že zaseknout se v tom nemá podle mně smysl.
A reagovala jsem takh, jak jsem reagovala proto, že tys sice napsala "dle něj ho sestra..." atd. ale ukončilas to "to JE přece sviňárna".
No...takže jsem tím chtěla říct, že DLE ZLOMENÉHO je to sviňárna. Jestli je to doopravdy sviňárna, to nevíme.....

Upravil(a) lupina montana (17. 6. 2011 21:56)

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#236 17. 6. 2011 22:01

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Frigo napsal(a):

Mně to tady prostě přijde, že kopete do mrtvoly.  Zlomený prostě potřeboval "pofoukat koleno"
a vy jste ho rozcupovali na kousky. Každý je prostě jiný.. někdo bude dělat hrdinu navenek.. a někdo se bude chovat jinak..  ale to už se opakuju.

Jasně... kňučící chlap může být pro někoho nechutný (pro mně tedy normálně je tillfreds), ale tady
mi to přišlo trochu moc

Krindypindy, tohle je fotbalový vlákno, nebo co? cool
njn, mně přijde moc toho kopání lol

Není tady

#237 17. 6. 2011 22:10

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Voyta napsal(a):

ale mela by sis uvedomit, ze i chlap ma city, emoce a podobny tydlety psychozalezitosti (nebo snad znas nekoho inter vivos, kdo ma srdce nebo mozek "z kamene", jinymi slovy je absolutni flegmatik za kazdych okolnosti ?) a prave proto, ze si chce vne zachovat jakous takous tvar a nebyt tim uplakankem,?

No já ti nevím, Vojto: nevylejval sis tady taky city, nebo jak? Upřímně, nepamatuju se, jen mám matný dojem.
A neměla jsem přitom naopak dojem, že bys fňukal.
Tohle je jedno, jestli chlap, nebo ženská - profi fňukalové prostě nenadchnou. Slyšela jsem chlapy si stěžovat, věř či nevěř a je to s nima podobně, jako se ženskýma...i u ženy bych nastražila uši a trochu couvla, slyšet od ní "jen si do mně kopněte, jen do mně".
Jenom u chlapa couvá normální ženská prostě dál - vysvětlila jsem ti proč.
O ničem jiném jsem nemluvila a upřímně - kdyby ses s něčím takovým setkal u svého kamaráda, jak bys reagoval? wink

Není tady

#238 17. 6. 2011 22:37

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Zlomený ne napořád, nic si z toho nakonec nedělej. Mě název Tvého vlákna: "V nouzi poznáš, jací lidé opravdu jsou" dost oslovil, protože je to svým způsobem ze života.

Měla jsem přítele, známost trvala 2,5 roku a všechno se zdálo zalité sluncem, dokud nepřišla první zkouška ohněm: zkolaboval mi jeden z mých mafiánů (koček, pozn. pro neznalé smile) a bylo nutno ho odvézt do veterinární nemocnice, vzdálené 40 km od místa mého trv. bydliště. Přítel bydlel v Praze, já na okrese Praha-východ, známost vypadala tak, že jsem jezdila za ním já do Prahy a bydleli jsme v jeho bytě.

První, kdo mi podal pomocnou ruku, byl můj BM, se kterým jsem řadu let nežila a se kterým jsem se za dramatických okolností po dlouhotrvajícím rozvodovém řízení rozvedla: půjčil mi peníze na základní ošetření kocoura, poskytl mi svůj vůz a sehnal i řidiče, protože byla pokročilá doba noční. Příteli jsem psala z nemocnice, co se stalo, přítel nereagoval a volal mi až druhý den, kdy se choval do telefonu značně ignorantsky a nakonec mi sdělil, že protože nemám zrovna nejlepší náladu, hovor raději ukončíme dumbom Kocour měl těžký zápal plic a zasažené ledviny, ze zápalu plic se vykřesal, ale z ledvinového onemocnění bohužel ne, pomalu mi celý týden odcházel před očima, starala jsem se o něj jako o miminko, ale už jsme všichni věděli, že veškerá snaha je marná grater

V sobotu jsem psala přítelovi, že kocourka budeme muset nechat uspat - přítel ani nezavolal, ani nenapsal, nedejbože aby přijel přes víkend z Prahy a podpořil mě v nelehké životní situaci. Prostě mě nechal, abych si celou situaci od A až do Z vyžrala úplně sama pod heslem: "Svoje problémy si musí každej vyřešit sám". Po dvou a půl letém vztahu holt přišel první malér, spojený s lámáním chleba a můj přítel v této zkoušce ohněm totálně zklamal, kdy mi dal jasně najevo, že podpora partnerky v její těžké situaci je něco, co mu vůbec nic neříká. Poctivě jsem se zamyslela, zdali takového partnera potřebuju pro život i nadále, tak nějak jsem usoudila, že asi ne smile a protože jsem ještě ke všemu jezdila do Prahy do práce, počkala jsem si, až mi skončí noční, přijela jsem k příteli, sbalila jsem si svých pět švestek, na stole jsem mu nechala dopis s patřičným vysvětlením, zamkla jsem, do schránky jsem mu hodila v obálce klíče od bytu a dvou a půlletý vztah tím okamžikem definitivně skončil big_smile

Zlomený ne napořád, pamatuj si, že všechny průšvihy jsou tady za prvé od toho, aby se zdárně překonávaly, za druhé jsou síto na přátele, kdy se definitivně pozná, kdo je kdo a za třetí si z té situace máš vzít určité poučení ve stylu: Všechno zlé je k něčemu dobré. Smrt kocourka mi ukázala, že můj BM přece jenom není takové bezcitné monstrum, za jakého jsem ho vždycky měla, i to, že vztah, do té doby zalitý slunečním svitem se pod náporem prvního průse*u může zhroutit, jako domeček z karet a odhalit nepěknou stránku povahy určitého člověka stolt A můžu poděkovat Boží prozřetelnosti, která mě při zdravém rozumu zachovati ráčila a s jejíž pomocí jsem si vztah po rozvodu zařídila tak, abych - když to přestane klapat - si mohla zase sbalit svých pět švestek a tiše zmizet v dáli big_smile

Není tady

#239 17. 6. 2011 22:59

majkafa
Host

Hm, Kiaro. Tvé psaní mi připomnělo, že před dvěma roky v létě jsem dlouho nedostala měsíčky, to jsem byla poprvé s mým milým, ženatým. Hrozně moc mile mě překvapilo, že ač říkal, že od rodiny neodejde, protože se už od jedné milenky vrátil zpět, jelikož chce svého syna vidět každý den, že by mu moc chyběl, postavil se k tomu čelem. Že jestli jsem těhotná, tak si přeje, aby se nám děťátko narodilo a od své nynější rodiny odejde.  Těhotná jsem nakonec nebyla ale dodnes to ve mně je, že krizovku zvládl a stál při mně. Nebyla by legrace mít děťátko ve 46 s mužem o 10 let mladším.
A pak pokaždé, když něco potřebuji, momentálně při rekonstrukci mého bytu, když něco nečekaně přivezli a on byl v práci, zařídil si, aby pro mě přijel dost daleko a zase mě pak odvezl zpět do mé práce a vrátil se do své.
Když jsem ho potřebovala, zatím nikdy nezklamal.
I když jsem se s ním 3x rozešla právě proto, že je ženatý a po čtvrté se zase vrátila, je stále stejně skvělý.
Mohla bych "dopadnout" hůř, než "jen" že je ženatý.

Myslím, že Zlomený taky v nouzi poznal, že ho sestra nenechá padnout, možná s řečma, ale není svatá, jako není ani on. Jak už tu někdo psal, neumějí dávat ani přijímat. Bezvýhradně, bez očekávání, co za to. Ale myslím, že i on v nouzi poznal, jaká sestra je, jen to nevidí, jak je to doopravdy.

#240 17. 6. 2011 23:05

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Tak Majkafo, větší škoda byla toho kocourka, nežli přítele smile asi takhle to já beru smile

Není tady

#241 17. 6. 2011 23:40

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Kiara napsal(a):

Tak Majkafo, větší škoda byla toho kocourka, nežli přítele smile asi takhle to já beru smile

Pochopil pritel vubec proc si se s nim rozesla?Je mi lito tveho kocourka.To je ten co ho mas na avataru?

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#242 18. 6. 2011 10:40

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

erem, přítelovi jsem to jasně a zřetelně několikrát po sobě vysvětlila, proč jsem se s ním rozešla a vzhledem k tomu, že mi ještě sem-tam měsíc po rozchodu od něj chodí krátké maily á-la "že nemůže věřit tomu, že pro mě celých 4,5 roku nic neznamenal" (4,5 roku píše proto, že už jsme spolu v mládí jednou chodili big_smile) tak mi to připadá, že sice chápe velmi dobře důvod rozchodu, ale odmítá se s ním smířit.

Na avataru mám cizí kočku, která je shodou náhod velmi podobná mému nejstaršímu mafiánovi. Ten chudák, co zemřel, byl černej jako uhel s velkýma žlutýma očima grater

Není tady

#243 18. 6. 2011 17:26

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

sahleb napsal(a):

B) s dalsim souhlasim. On to potrebuje nejak resit. A tady vyhledal pomoc. Reakce dneska fakt nechapu.

Riešiť TU nič nevyrieši.  A keď dostal radu alebo návrh, akurát sa rozzúril. stolt OK, ak potrebuje len poľutovať a poškrabkať za uchom (aj to je možné), tak stačilo na začiatku napísať NEPÍŠTE MI RADY A SVOJE ROZUMY, ALE LEN MA POĽUTUJTE! Stavím sa, že polovica ľudí (muži medzi prvými big_smile a aj hodne žien) by toto vlákno preskočili a pokračovali by ďalej. No a tí, ktorí radi ľutujú a vciťujú sa do druhých - tí by mu poskytli to, čo potrebuje, a všetci by boli spokojní. Ja uznávam, že niekedy človek potrebuje len vyžalovať a poľutovať (sám seba aj aj od druhých...) a nič viac; ale je fér podľa mňa nejako to odkomunikovať. Takto by všetci len s chuťou radili a prudili. wink

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#244 18. 6. 2011 17:41

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Ja si tiež myslím, že krízy pekne ukážu, kto je aký - vrátnae MŇA SAMEJ. stolt Mmch, páči s ami myšlienka, že kríza je odvodená od slova "križovatka" a nie od slova "kríž", kao by s amohlo zdať. wink
(Kocúra mi je ľúto, muselo to byť zlé... hlavne pre teba. Naše mačky boli "vonkajšie" a ušetirloi nás takýchto koncov - buď umreli v akcii grater , alebo s aproste ejdného dňa straitli... Zato psov som už dala uspať dvoch. kapitulation)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#245 19. 6. 2011 12:23

DarkAngel
♥♥♥♥♥♥-
Místo: klášter sester karmelitánek

Zlomený ne napořád napsal(a):

Odpovídejte sem, to druhé vlákno se duplikovalo patrně refreshem.

Možná krásně napsané, ale nečtu to celé...Miluju stručné a výstižné příspěvky, takže se zdržím komentáře. Promiňte.

Chtěly jste světici, tak prosím, jsem zde! Ale měly by jste vědět, že se mi to, co dělám, dost  hnusí...

Není tady

#246 19. 6. 2011 20:57

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Kiara napsal(a):

Zlomený ne napořád, prokousala jsem se všemi deseti stranami až sem smile a chci Ti říci k Tvé situaci než jedno....

Kiaro brilantni. Diky i z me strany za tyhle slova.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#247 19. 6. 2011 23:35

elena007
♥♥♥♥♥♥-

Kiara napsal(a):

...V sobotu jsem psala přítelovi, že kocourka budeme muset nechat uspat - přítel ani nezavolal, ani nenapsal, nedejbože aby přijel přes víkend z Prahy a podpořil mě v nelehké životní situaci. Prostě mě nechal, abych si celou situaci od A až do Z vyžrala úplně sama pod heslem: "Svoje problémy si musí každej vyřešit sám". Po dvou a půl letém vztahu holt přišel první malér, spojený s lámáním chleba a můj přítel v této zkoušce ohněm totálně zklamal, kdy mi dal jasně najevo, že podpora partnerky v její těžké situaci je něco, co mu vůbec nic neříká. Poctivě jsem se zamyslela, zdali takového partnera potřebuju pro život i nadále, tak nějak jsem usoudila, že asi ne smile a protože jsem ještě ke všemu jezdila do Prahy do práce, počkala jsem si, až mi skončí noční, přijela jsem k příteli, sbalila jsem si svých pět švestek, na stole jsem mu nechala dopis s patřičným vysvětlením, zamkla jsem, do schránky jsem mu hodila v obálce klíče od bytu a dvou a půlletý vztah tím okamžikem definitivně skončil big_smile

Toto je, Kiaro, dle meho vnimani primo esence garsonkoveho vztahu. Snaha udrzet problemy toho druheho v bezpecne vzdalenosti. Proto porad rikam, ze nechci.
Svych pet svesticek bych mela rovnez zbalenych v cukuletu.

S tim jednim Zlomenemu to vidim stejne. smile

Není tady

#248 20. 6. 2011 6:47

helena
♥♥♥♥♥♥♥

že kríza je odvodená od slova "križovatka" a nie od slova "kríž", kao by s amohlo zdať
Kdysi kdesi jsem četla, že v čínštině je slovo "krize" složeno ze dvou znaků, z nichž jeden znamená cosi jako "smůla, neštěstí" a ten druhý "dobrá příležitost".
Je to samozřejmě info bez záruky, ale mně se to moc líbí. http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#249 20. 6. 2011 15:18

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Elen, mňa môj garsónkový vzťah podržal, keď mi umieral pes, a potom ešte párkrát... Pravda, nemôžem dať ruku do ohňa za to, kao by reagoval najbližšie (ale to nedám ani za seba, bohužiaľ, hoci... snaha tu je...). Zdá sa mi ale trochu povrchné nahrabať všetky "garsónkové vzťahy" na kopu a zamiesť ju pod koberec s nálepkou "citová nezainteresovanosť". To, že netúžim niekomu štopkať ponožky, nemusí znamenať, že ho nepodržím, až to bude potrebovať (napr. s kamoškami to mám presne takto...).

Brita

Není tady

#250 20. 6. 2011 18:07

elena007
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

Elen, mňa môj garsónkový vzťah podržal, keď mi umieral pes, a potom ešte párkrát... Pravda, nemôžem dať ruku do ohňa za to, kao by reagoval najbližšie (ale to nedám ani za seba, bohužiaľ, hoci... snaha tu je...). Zdá sa mi ale trochu povrchné nahrabať všetky "garsónkové vzťahy" na kopu a zamiesť ju pod koberec s nálepkou "citová nezainteresovanosť". To, že netúžim niekomu štopkať ponožky, nemusí znamenať, že ho nepodržím, až to bude potrebovať (napr. s kamoškami to mám presne takto...).

Seli, netvrdim, ze u garsonkoveho vztahu jde o uplnou citovou nezainteresovanost, to by ten clovek byl jen tvuj sex buddy. Uplne tak to asi nema nikdo.

Jenze pro mne je vztah s mym chlapem kvalitativne neco uplne jineho nez kamaradstvi + sex. Ja jsem pomerne uzavreny clovek, do spolubydleni se nehrnu, uz vubec ne proto, abych zjistila, jak nam to bude klapat. Vzdyt nakonec ani Kiara s tim clovekem nepotrebovala bydlet, aby zjistila, ze neni ten spravny.

Kdyz uz ale pristoupim na neco tak intimniho jako souziti, znamena to, ze jsem ochotna pro toho cloveka i stupovat ponozky - to znaci, ze udelat pro nej cokoli mi neni zatezko a ze jsem ochotna snaset i stinne stranky jeho povahy, ze nepotrebuji mit moznost uniku do sveho doupete, beru ho celeho, tak jak je, nevim, jak bych to lip rekla. Chlap, ktery by moznost spolecneho souziti natvrdo vyloucil, by mi z meho pohledu naznacil, ze chce ze mne jenom neco a zbytek si muzu nechat nadoma nebo ze ma strach ze zavazku, strach z odpovednosti, ze potrebuje mit hmatatelnou jistotu, ze muze kdykoli bez komplikaci vycouvat. Jednoduse neduveruje ani sobe, ani mne, do zadneho rizika se mnou nepujde a at je to tak z jakehokoli duvodu, treba i kvuli predchozi spatne zkusenosti, pro mne takovato lehka vztahova paranoia neni dobry vklad do vztahu. Asi bych v sobe nenasla dost vule a trpelivosti nekomu pomahat tyto strachy prekonavat. Coz zdanlive protireci me ochote snaset i stinne stranky protejsku, ale jenom zdanlive. big_smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí