29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
aprill napsal(a):
Wiki napsal(a):
aprill napsal(a):
jdeš do kurzu , aby ses naučila bránit, nejdeš tam, aby ses naučila někoho zmlátitchodit do kurzu "za účelem" naučit se někoho zbít. I když na svoji obranu.
stačí pořádně čístjá to fakt myslím jinak, bránit se, neznamená zbít
a často se stává, že útočník, přestane útočit, když zjistí, že má proti sobě někoho, kdo se umít účelně bránit
ok, tak já to teda upravím : vadí mi použít fyzické násilí k čemukoliv (i k trestání psa - bohužel pro mě )
Není tady
Wiki napsal(a):
aprill napsal(a):
Wiki napsal(a):
chodit do kurzu "za účelem" naučit se někoho zbít. I když na svoji obranu.
a často se stává, že útočník, přestane útočit, když zjistí, že má proti sobě někoho, kdo se umít účelně bránitok, tak já to teda upravím : vadí mi použít fyzické násilí k čemukoliv (i k trestání psa - bohužel pro mě
)
tak to je škoda, protože v tomto případě se může stát, že vydáš obsah kabelky nebo svoji čest někomu, komu nevadí použít násilí k čemukoliv
psa a děti jsem nikdy nebila, ale věřím tomu, že v případě, že by mě někdo napadl bych použila všechno co umím i neumím
Upravil(a) aprill (19. 7. 2011 16:30)
Není tady
Wiki napsal(a):
Víte přece jak to dělala bába z kameńáku, když se jí šel ukázat úchylák v balońáku - - ááááá - jo, vajíčka !!tak ty jsem zapomněla !
Osobní zkušenost nemám, prát se neumím, násilí je mi proti srsti a myslím, že bych nezvládala chodit do kurzu "za účelem" naučit se někoho zbít. I když na svoji obranu. Vím, že to zní asi dost odevzdaně, možná i naivně, ale opravdu se mi to ekluje.
Pepřák bych možná zvládla. O tom jsem uvažovala, ale nezabývala jsem se případným napadením a vykašlala jsem se na to
Vlastně myslím, že nikomu nedávám moc šancí k mému napadení. I když...stát se může ledasco. Spíš na to jdu duševně a duchovně, než fyzicky. Zatím.
Samozřejmě je možné, že do d*žky dostanu, a to zcela neduchovně.
Selimo - nerozumím - proč vyslíkat svetr a kabát??
Mávať s ním smerom k tomu, kto na teba nasmeroval sprej - ono sa to vráti do očí jemu. Inak, ja som tiež pacifistka, ale nie vždy mi to pomohlo. Niekedy ťa dobehne práve to, čomu sa zámerne a cielene vyhýbaš...
Upravil(a) Selima (19. 7. 2011 16:42)
Není tady
Martin Jelínek napsal(a):
aprill napsal(a):
sahleb napsal(a):
To je nejiste.
Avsak mam trik. Poradil mi jeden znamy, bohaty zubar. Kdyz se k vam nekdo vloupa zastrelit a pak napalit par ran do zdi. Nikdo vam nedokaze, ze jste se snazil lupice varovat. To same treba na ty znasilnovace.To by mě zajímalo kolik ze zde přítomných má zbrojní průkaz a vlastní zbraň
!
Tak se mi zdá, že se tu radí jak zabíjet a ne se jen ubránit. Položte si každý zvás otýzku " Když zabiji útočníka nebo lupiče, aniž by to byla nevyhnutelnost, dokážu s tímto faktem, že jsem zabil žít? " Něco jiného jsou silácké rady a opravdové rozhodnutí zabít. Je pár lidí co zabili při výkonu své práce. Tyto lidé mají do konce života narušenou psychiku a to přitom neměli na vybranou. Buď on nebo já, což je ta lepší varianta pro psychické vyrovnání s tímto faktem, že zabil člověka.
Jsem rád, že si uvědomujete, že jste natolik nebezpeční, že mužete útočníka i zabít. To je známka jistého myšlenkového posunu, který se celkem běžný. Posun z nedokážu ublížit do vždy zabít. Teď zbývá ještě najít ten střed. Ubránit se všemi dostupnými prostředky a přitom se vyhnout úmyslnému zabití. Moje rada je: Raději lidi nezabíjejte, když to situace dovolí. Zvolte nutnou obranu neboli sebeobranu. Pokud při nutné obraně útočníka zabijete, tak se s tím nedá nic dělat, ale s tímto faktem se dá žít. Nemyslete jen na právní komplikace, to nechte právníkům. Navíc se situace zlepšuje k lepšímu. Tak dejte šanci na život a dobrým právníkum.
Možno ani ten útočník nejde do toho s cieľom zabíjať - ale keď sa obeť začne brániť, pritvrdí muziku... A ono asi v zápale boja nie je čas robiť interview -"Haló, ako ďaleko v tom boji mienite zájsť? A kedy prípadne hodíte šál do ringu...?"
Není tady
Wiki napsal(a):
aprill napsal(a):
Wiki napsal(a):
chodit do kurzu "za účelem" naučit se někoho zbít. I když na svoji obranu.
a často se stává, že útočník, přestane útočit, když zjistí, že má proti sobě někoho, kdo se umít účelně bránitok, tak já to teda upravím : vadí mi použít fyzické násilí k čemukoliv (i k trestání psa - bohužel pro mě
)
Niekedy si nevyberieš - alebo mieniš útočníkom, keby ťa napadli, recitovať Chalíla Džibrána? Alebo Seiferta? (Ja môžem na sebaobranu aspoň spievať, vraj by to zahnalo aj najotrlejších kriminálnikov...
ň
Není tady
AndreaP. napsal(a):
Sel, omamovací pistol
A tak mě napadlo, co takové různé ty elektrické paralyzéry, je to vůbec k něčemu a nebo se útočník spíše vysměje a ještě to použije proti napadenému?
A to mě vlastně přivádí k otázce, směřující právě k panu Jelínkovi, zda je součástí takových kurzů sebeobrany nějaká nauka právě o takových obranných pomůckách, a případně jak a kdy je použít.
Ano, jsou to dobré pomůcky. Každá zbraň má své silné i slabé stránky, je dobré je znát a podle toho je i používat. Tak, například pepřový sprej. Ideální pužití je na dálku, dokud vás útočník ještě nedrží. Při dobře mířené dávce tekuté střely do očí, znemožníte útočníkovi vás sledovat. Získáváte dostatek času na útěk do bezpečí. Útočník nevidí kam utíkáte a ani nemůže za vámi rychle běžet, když pořádně nevidí ani na cestu. Pokud vás útočník už drží, tak to je jiná situace. Zde nemá cenu neustále stříkad do očí sprej. Jakmile pepřová tekutina zasáhne oči, tak nastává bolest a oči slzí. Nervové centrum cítí bolest na maximum a další dávka pepře bolest nezvyšuje, je to už zbytečné. Raději útočníka mlátit pěstmi, lokty, koleny, dokud vás nepustí, jakmile to udělá, tak útěk. Utečete, protože vás nevidí a nemůže za vámi rychle běžet.
Tak to je jen jeden příklad jak používat pepřový sprej. Paralyzér je zase na blízko. Pozor, jsou ruzné druhy i síla výboje. Na trhu jsou i kombinované s pepřovým sprejem.
Já osobně mám i kurzy zaměřené na správné používání pepřového spreje i kurz pro paralyzér. Pravidelně tento kurz doporučuji ženám po dokončení základního kurzu sebeobrany. Součásti kurzu je i to že ženy si musí vyzkoušet, alespoň jednu náplň vystříkat venku do terče. To proto, aby věděly, kam až dostříkne paprsek a jak dlouho nápoň vydrží. Je to růzdné, dle výrobku.
Bylo by trapné zazmatkovat a vystříkat si náplň dříve než je reálný dosah : ).
Není tady
Akože použijem to ako smradľavý dezodorant?
Není tady
nevím jestli to tady už zaznělo, ale i pepřák má určitou dobu použitelnosti. může se stát, že prošlý bude prd platný
Není tady
Selima napsal(a):
aprill napsal(a):
To by mě zajímalo kolik ze zde přítomných má zbrojní průkaz a vlastní zbraň!
Tak se mi zdá, že se tu radí jak zabíjet a ne se jen ubránit. Položte si každý zvás otýzku " Když zabiji útočníka nebo lupiče, aniž by to byla nevyhnutelnost, dokážu s tímto faktem, že jsem zabil žít? " Něco jiného jsou silácké rady a opravdové rozhodnutí zabít. Je pár lidí co zabili při výkonu své práce. Tyto lidé mají do konce života narušenou psychiku a to přitom neměli na vybranou. Buď on nebo já, což je ta lepší varianta pro psychické vyrovnání s tímto faktem, že zabil člověka.
Jsem rád, že si uvědomujete, že jste natolik nebezpeční, že mužete útočníka i zabít. To je známka jistého myšlenkového posunu, který se celkem běžný. Posun z nedokážu ublížit do vždy zabít. Teď zbývá ještě najít ten střed. Ubránit se všemi dostupnými prostředky a přitom se vyhnout úmyslnému zabití. Moje rada je: Raději lidi nezabíjejte, když to situace dovolí. Zvolte nutnou obranu neboli sebeobranu. Pokud při nutné obraně útočníka zabijete, tak se s tím nedá nic dělat, ale s tímto faktem se dá žít. Nemyslete jen na právní komplikace, to nechte právníkům. Navíc se situace zlepšuje k lepšímu. Tak dejte šanci na život a dobrým právníkum.Možno ani ten útočník nejde do toho s cieľom zabíjať - ale keď sa obeť začne brániť, pritvrdí muziku... A ono asi v zápale boja nie je čas robiť interview -"Haló, ako ďaleko v tom boji mienite zájsť? A kedy prípadne hodíte šál do ringu...?"
Jakmile útočník třeba upadne na zem a já mám možnost utéct, tak uteču. Případně si můžu vzít zbraň, to pro případ, kdyby znova chtěl zaútočit. Ne, že si vezmu zbraň za účelem ho jít dorazit. To je rozdíl. Přitvrdí-li, tak musím taky a naopak přitvrdit víc než on. Musíme útočit dokud se na nás snaží dostat. Jakmile útočník odpadne a svíjí se bolestí na zemi, tudíž nás už v tomto momentu neohrožuje, tak utečte do bezpečí a zavolejte policii. Nesnažte se ho jít dorazit, jinak to bude brané jako vražda. Právník se pořádně zapotí, než vás z toho dostane. Nenechte si ubližovat, ale ani zbytečně neubližujte vy. To není řešení preventivně každý pokus o násilí řešit trestem smrti.
Není tady
aprill napsal(a):
nevím jestli to tady už zaznělo, ale i pepřák má určitou dobu použitelnosti. může se stát, že prošlý bude prd platný
![]()
![]()
Nezaznělo a máte pravdu. Plno žen si ho koupí a nejenže si ho nevyzkouší, ale leží i dlouhé roky někde v šuplíku či na dně kabelce : ). Pak si vzpomenout po roce kde je a jak funguje, jak se odjišťuje. Po tom všem selže stářím. No, to naštve.
Není tady
Selima napsal(a):
Akože použijem to ako smradľavý dezodorant?
Dá se použít i sprej na vlasy nebo voňavka. Získáme trochu času na získání lepší zbraně nebo na svuj protiútok.
Není tady
Já bych tu nepoužíval dorazit ve výrazu zabít, ale dorazit tak, aby nebyl schopný už pokračovat v útoku. To znamená do trošku pomordovat třeba na zemi nohou a podobně Stalo se mi, že jsem dal sice první ránu, ale ta dotyčného nesložila a poté on mohl normálně pokračovat v útoku. Tady byla jasně chyba přestat v útoku
Není tady
Jakmile útočník třeba upadne na zem a já mám možnost utéct, tak uteču. Případně si můžu vzít zbraň, to pro případ, kdyby znova chtěl zaútočit. Ne, že si vezmu zbraň za účelem ho jít dorazit. To je rozdíl. Přitvrdí-li, tak musím taky a naopak přitvrdit víc než on. Musíme útočit dokud se na nás snaží dostat. Jakmile útočník odpadne a svíjí se bolestí na zemi, tudíž nás už v tomto momentu neohrožuje, tak utečte do bezpečí a zavolejte policii. Nesnažte se ho jít dorazit, jinak to bude brané jako vražda. Právník se pořádně zapotí, než vás z toho dostane. Nenechte si ubližovat, ale ani zbytečně neubližujte vy. To není řešení preventivně každý pokus o násilí řešit trestem smrti.
Myslím, že som nikde nepísala nič iné ako píšete vy... Možno by som ešte toho človeka nejako zviazala, keby to šlo (keby mal náhodou aj on zbraň, tak aby som neskončila s guľkou v chrbte), ale inak 100% súhlasím. Dokonca by som mu možno z bezpečia aj zavolala sanitku (a políciu a hasičov), taký som ja ľudomil. Len ma netreba moc provokovať.
Není tady
aprill napsal(a):
![]()
![]()
Nezaznělo a máte pravdu. Plno žen si ho koupí a nejenže si ho nevyzkouší, ale leží i dlouhé roky někde v šuplíku či na dně kabelce : ). Pak si vzpomenout po roce kde je a jak funguje, jak se odjišťuje. Po tom všem selže stářím. No, to naštve.
Běžně jsem mívala pepřák v kabelce. Když jsem šla někam večer nebo v noci, tak jsem si ho odjistila a odjištěný vzala do ruky a v ní nesla. Snažila jsem se být připravená.
Naštěstí - nemusela jsem ho zatím nikdy použít. Ale cítila jsem se s ním bezpečněji.
Blossom napsal(a):
aprill napsal(a):
![]()
![]()
Běžně jsem mívala pepřák v kabelce. Když jsem šla někam večer nebo v noci, tak jsem si ho odjistila a odjištěný vzala do ruky a v ní nesla. Snažila jsem se být připravená.
Naštěstí - nemusela jsem ho zatím nikdy použít. Ale cítila jsem se s ním bezpečněji.
Tento zvyk je dobrý a můžu ho doporučit i jiným ženám. Nyní doba pokročila a na trhu je o poznání více pomůcek k sebeobraně (mimo pepřáku je tu např. ještě paralyzer a nebo kombinace obou) a navíc, jak jsem už zmínil, je možnost se naučit, jak se se zakoupenou pomůckou lépe bránit na některém kurzu sebeobrany se zbraněmi. Předtím než si zakoupíte dražší pomůcku, jako je třeba paralyzer, doporučuji jít na kurz sebeobrany a pomůcku si vyzkoušet. Tímto se dá předejít nechtěné koupi. Nejlepší je si přístroj vyzkoušet na kurzu v různých situacích, které vás mohou potkat. Zde nejlépe zjistíte, jestli vám přístroj vyhovuje nebo raději si vybrat jiný. V obchodě nemáte možnost toto zjistit a tak se často stává, že sice máte koupenou pomůcku na sebeobranu, ale je v šuplíku, protože je třeba neskladný do kabelky nebo příliš těžký.
Není tady
To já jsem si koupila paralyzér a jsem naprosto spokojená.
Cítím se o mnoho bezpečněji. Zatím jsem ho díkybohu nepoužila.
Koupila jsem raději kvalitní zboží zde: reklama, smazáno
Upravil(a) AndreaP. (3. 10. 2012 8:11)
Není tady
Jo, já se sama docela bojím, proto když jdu po městě (hlavně na večer), tak nosím v kapse alespoň pepřák a teď se mi docela zalíbila taková malá věcička jako na obrázku tady - http://ocimazeny.cz/494/peprovy-sprej-a … i-ochrany/ - hezký paralyzér na ruku, nevíte kde ho koupím?
Není tady
Ano, zajímavý paralyzér do ruky. Nahrazuje boxér. Já osobně na kurzech sebeobrany s paralyzérem doporučuji jiný. Vypadá jako obyčejná baterka s led-diodami a také se tak dá používat, jako kvalitní baterka. Tato baterka je hlavně paralyzér, který je celkem výkonný a není na první pohled poznat, že v ruce držíte paralyzér, což útočníka překvapí. Navíc se nepoužívají do baterky baterie, ale je tam zabudovaný akumulátor. Baterka je tím pádem lehká a její výdrž větší. I obal baterky se dá použít k sebeobraně a to jako obušek. No prostě jsem si oblíbil tento nový výrobek, který používá i policie.
Jinak všechny paralyzéry se dají koupit převážně v obchodě s loveckým vybavením i ten váš. Já osobně jsem to koupil v Kotvě (Praha). Cena se pohybuje kolem 900,-Kč.
Není tady