19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
aprill napsal(a):
Wiki napsal(a):
aprill napsal(a):
jde do kurzu , aby ses naučila bránit, nejde tam, aby ses naučila někoho zmlátitchodit do kurzu "za účelem" naučit se někoho zbít. I kdy na svoji obranu.
stačí pořádně čístjá to fakt myslím jinak, bránit se, neznamená zbít
a často se stává, e útočník, přestane útočit, kdy zjistí, e má proti sobě někoho, kdo se umít účelně bránit
ok, tak já to teda upravím : vadí mi pouít fyzické násilí k čemukoliv (i k trestání psa - bohuel pro mě )
Není tady
Wiki napsal(a):
aprill napsal(a):
Wiki napsal(a):
chodit do kurzu "za účelem" naučit se někoho zbít. I kdy na svoji obranu.
a často se stává, e útočník, přestane útočit, kdy zjistí, e má proti sobě někoho, kdo se umít účelně bránitok, tak já to teda upravím : vadí mi pouít fyzické násilí k čemukoliv (i k trestání psa - bohuel pro mě
)
tak to je koda, protoe v tomto případě se můe stát, e vydá obsah kabelky nebo svoji čest někomu, komu nevadí pouít násilí k čemukoliv
psa a děti jsem nikdy nebila, ale věřím tomu, e v případě, e by mě někdo napadl bych pouila vechno co umím i neumím
Upravil(a) aprill (19. 7. 2011 16:30)
Není tady
Wiki napsal(a):
Víte přece jak to dělala bába z kameńáku, kdy se jí el ukázat úchylák v balońáku - - ááááá - jo, vajíčka !!tak ty jsem zapomněla !
Osobní zkuenost nemám, prát se neumím, násilí je mi proti srsti a myslím, e bych nezvládala chodit do kurzu "za účelem" naučit se někoho zbít. I kdy na svoji obranu. Vím, e to zní asi dost odevzdaně, moná i naivně, ale opravdu se mi to ekluje.
Pepřák bych moná zvládla. O tom jsem uvaovala, ale nezabývala jsem se případným napadením a vykalala jsem se na to
Vlastně myslím, e nikomu nedávám moc ancí k mému napadení. I kdy...stát se můe ledasco. Spí na to jdu duevně a duchovně, ne fyzicky. Zatím.
Samozřejmě je moné, e do d*ky dostanu, a to zcela neduchovně.
Selimo - nerozumím - proč vyslíkat svetr a kabát??
Máva s ním smerom k tomu, kto na teba nasmeroval sprej - ono sa to vráti do očí jemu. Inak, ja som tie pacifistka, ale nie vdy mi to pomohlo. Niekedy a dobehne práve to, čomu sa zámerne a cielene vyhýba...
Upravil(a) Selima (19. 7. 2011 16:42)
Není tady
Martin Jelínek napsal(a):
aprill napsal(a):
sahleb napsal(a):
To je nejiste.
Avsak mam trik. Poradil mi jeden znamy, bohaty zubar. Kdyz se k vam nekdo vloupa zastrelit a pak napalit par ran do zdi. Nikdo vam nedokaze, ze jste se snazil lupice varovat. To same treba na ty znasilnovace.To by mě zajímalo kolik ze zde přítomných má zbrojní průkaz a vlastní zbraň
!
Tak se mi zdá, e se tu radí jak zabíjet a ne se jen ubránit. Polote si kadý zvás otýzku " Kdy zabiji útočníka nebo lupiče, ani by to byla nevyhnutelnost, dokáu s tímto faktem, e jsem zabil ít? " Něco jiného jsou silácké rady a opravdové rozhodnutí zabít. Je pár lidí co zabili při výkonu své práce. Tyto lidé mají do konce ivota naruenou psychiku a to přitom neměli na vybranou. Buď on nebo já, co je ta lepí varianta pro psychické vyrovnání s tímto faktem, e zabil člověka.
Jsem rád, e si uvědomujete, e jste natolik nebezpeční, e muete útočníka i zabít. To je známka jistého mylenkového posunu, který se celkem běný. Posun z nedokáu ublíit do vdy zabít. Teď zbývá jetě najít ten střed. Ubránit se vemi dostupnými prostředky a přitom se vyhnout úmyslnému zabití. Moje rada je: Raději lidi nezabíjejte, kdy to situace dovolí. Zvolte nutnou obranu neboli sebeobranu. Pokud při nutné obraně útočníka zabijete, tak se s tím nedá nic dělat, ale s tímto faktem se dá ít. Nemyslete jen na právní komplikace, to nechte právníkům. Navíc se situace zlepuje k lepímu. Tak dejte anci na ivot a dobrým právníkum.
Mono ani ten útočník nejde do toho s ciežom zabíja - ale keď sa obe začne bráni, pritvrdí muziku... A ono asi v zápale boja nie je čas robi interview -"Haló, ako ďaleko v tom boji mienite zájs? A kedy prípadne hodíte ál do ringu...?"
Není tady
Wiki napsal(a):
aprill napsal(a):
Wiki napsal(a):
chodit do kurzu "za účelem" naučit se někoho zbít. I kdy na svoji obranu.
a často se stává, e útočník, přestane útočit, kdy zjistí, e má proti sobě někoho, kdo se umít účelně bránitok, tak já to teda upravím : vadí mi pouít fyzické násilí k čemukoliv (i k trestání psa - bohuel pro mě
)
Niekedy si nevyberie - alebo mieni útočníkom, keby a napadli, recitova Chalíla Dibrána? Alebo Seiferta? (Ja môem na sebaobranu aspoň spieva, vraj by to zahnalo aj najotrlejích kriminálnikov...
ň
Není tady
AndreaP. napsal(a):
Sel, omamovací pistol
A tak mě napadlo, co takové různé ty elektrické paralyzéry, je to vůbec k něčemu a nebo se útočník spíe vysměje a jetě to pouije proti napadenému?
A to mě vlastně přivádí k otázce, směřující právě k panu Jelínkovi, zda je součástí takových kurzů sebeobrany nějaká nauka právě o takových obranných pomůckách, a případně jak a kdy je pouít.
Ano, jsou to dobré pomůcky. Kadá zbraň má své silné i slabé stránky, je dobré je znát a podle toho je i pouívat. Tak, například pepřový sprej. Ideální puití je na dálku, dokud vás útočník jetě nedrí. Při dobře mířené dávce tekuté střely do očí, znemoníte útočníkovi vás sledovat. Získáváte dostatek času na útěk do bezpečí. Útočník nevidí kam utíkáte a ani nemůe za vámi rychle běet, kdy pořádně nevidí ani na cestu. Pokud vás útočník u drí, tak to je jiná situace. Zde nemá cenu neustále stříkad do očí sprej. Jakmile pepřová tekutina zasáhne oči, tak nastává bolest a oči slzí. Nervové centrum cítí bolest na maximum a dalí dávka pepře bolest nezvyuje, je to u zbytečné. Raději útočníka mlátit pěstmi, lokty, koleny, dokud vás nepustí, jakmile to udělá, tak útěk. Utečete, protoe vás nevidí a nemůe za vámi rychle běet.
Tak to je jen jeden příklad jak pouívat pepřový sprej. Paralyzér je zase na blízko. Pozor, jsou ruzné druhy i síla výboje. Na trhu jsou i kombinované s pepřovým sprejem.
Já osobně mám i kurzy zaměřené na správné pouívání pepřového spreje i kurz pro paralyzér. Pravidelně tento kurz doporučuji enám po dokončení základního kurzu sebeobrany. Součásti kurzu je i to e eny si musí vyzkouet, alespoň jednu náplň vystříkat venku do terče. To proto, aby věděly, kam a dostříkne paprsek a jak dlouho nápoň vydrí. Je to růzdné, dle výrobku.
Bylo by trapné zazmatkovat a vystříkat si náplň dříve ne je reálný dosah : ).
Není tady
nevím jestli to tady u zaznělo, ale i pepřák má určitou dobu pouitelnosti. můe se stát, e prolý bude prd platný
Není tady
Selima napsal(a):
aprill napsal(a):
To by mě zajímalo kolik ze zde přítomných má zbrojní průkaz a vlastní zbraň!
Tak se mi zdá, e se tu radí jak zabíjet a ne se jen ubránit. Polote si kadý zvás otýzku " Kdy zabiji útočníka nebo lupiče, ani by to byla nevyhnutelnost, dokáu s tímto faktem, e jsem zabil ít? " Něco jiného jsou silácké rady a opravdové rozhodnutí zabít. Je pár lidí co zabili při výkonu své práce. Tyto lidé mají do konce ivota naruenou psychiku a to přitom neměli na vybranou. Buď on nebo já, co je ta lepí varianta pro psychické vyrovnání s tímto faktem, e zabil člověka.
Jsem rád, e si uvědomujete, e jste natolik nebezpeční, e muete útočníka i zabít. To je známka jistého mylenkového posunu, který se celkem běný. Posun z nedokáu ublíit do vdy zabít. Teď zbývá jetě najít ten střed. Ubránit se vemi dostupnými prostředky a přitom se vyhnout úmyslnému zabití. Moje rada je: Raději lidi nezabíjejte, kdy to situace dovolí. Zvolte nutnou obranu neboli sebeobranu. Pokud při nutné obraně útočníka zabijete, tak se s tím nedá nic dělat, ale s tímto faktem se dá ít. Nemyslete jen na právní komplikace, to nechte právníkům. Navíc se situace zlepuje k lepímu. Tak dejte anci na ivot a dobrým právníkum.Mono ani ten útočník nejde do toho s ciežom zabíja - ale keď sa obe začne bráni, pritvrdí muziku... A ono asi v zápale boja nie je čas robi interview -"Haló, ako ďaleko v tom boji mienite zájs? A kedy prípadne hodíte ál do ringu...?"
Jakmile útočník třeba upadne na zem a já mám monost utéct, tak uteču. Případně si můu vzít zbraň, to pro případ, kdyby znova chtěl zaútočit. Ne, e si vezmu zbraň za účelem ho jít dorazit. To je rozdíl. Přitvrdí-li, tak musím taky a naopak přitvrdit víc ne on. Musíme útočit dokud se na nás snaí dostat. Jakmile útočník odpadne a svíjí se bolestí na zemi, tudí nás u v tomto momentu neohrouje, tak utečte do bezpečí a zavolejte policii. Nesnate se ho jít dorazit, jinak to bude brané jako vrada. Právník se pořádně zapotí, ne vás z toho dostane. Nenechte si ubliovat, ale ani zbytečně neubliujte vy. To není řeení preventivně kadý pokus o násilí řeit trestem smrti.
Není tady
aprill napsal(a):
nevím jestli to tady u zaznělo, ale i pepřák má určitou dobu pouitelnosti. můe se stát, e prolý bude prd platný
![]()
![]()
Nezaznělo a máte pravdu. Plno en si ho koupí a nejene si ho nevyzkouí, ale leí i dlouhé roky někde v uplíku či na dně kabelce : ). Pak si vzpomenout po roce kde je a jak funguje, jak se odjiuje. Po tom vem sele stářím. No, to natve.
Není tady
Selima napsal(a):
Akoe pouijem to ako smradžavý dezodorant?
Dá se pouít i sprej na vlasy nebo voňavka. Získáme trochu času na získání lepí zbraně nebo na svuj protiútok.
Není tady
Já bych tu nepouíval dorazit ve výrazu zabít, ale dorazit tak, aby nebyl schopný u pokračovat v útoku. To znamená do troku pomordovat třeba na zemi nohou a podobně Stalo se mi, e jsem dal sice první ránu, ale ta dotyčného nesloila a poté on mohl normálně pokračovat v útoku. Tady byla jasně chyba přestat v útoku
Není tady
Jakmile útočník třeba upadne na zem a já mám monost utéct, tak uteču. Případně si můu vzít zbraň, to pro případ, kdyby znova chtěl zaútočit. Ne, e si vezmu zbraň za účelem ho jít dorazit. To je rozdíl. Přitvrdí-li, tak musím taky a naopak přitvrdit víc ne on. Musíme útočit dokud se na nás snaí dostat. Jakmile útočník odpadne a svíjí se bolestí na zemi, tudí nás u v tomto momentu neohrouje, tak utečte do bezpečí a zavolejte policii. Nesnate se ho jít dorazit, jinak to bude brané jako vrada. Právník se pořádně zapotí, ne vás z toho dostane. Nenechte si ubliovat, ale ani zbytečně neubliujte vy. To není řeení preventivně kadý pokus o násilí řeit trestem smrti.
Myslím, e som nikde nepísala nič iné ako píete vy... Mono by som ete toho človeka nejako zviazala, keby to lo (keby mal náhodou aj on zbraň, tak aby som neskončila s gužkou v chrbte), ale inak 100% súhlasím. Dokonca by som mu mono z bezpečia aj zavolala sanitku (a políciu a hasičov), taký som ja žudomil. Len ma netreba moc provokova.
Není tady
aprill napsal(a):
![]()
![]()
Nezaznělo a máte pravdu. Plno en si ho koupí a nejene si ho nevyzkouí, ale leí i dlouhé roky někde v uplíku či na dně kabelce : ). Pak si vzpomenout po roce kde je a jak funguje, jak se odjiuje. Po tom vem sele stářím. No, to natve.
Běně jsem mívala pepřák v kabelce. Kdy jsem la někam večer nebo v noci, tak jsem si ho odjistila a odjitěný vzala do ruky a v ní nesla. Snaila jsem se být připravená.
Natěstí - nemusela jsem ho zatím nikdy pouít. Ale cítila jsem se s ním bezpečněji.
Blossom napsal(a):
aprill napsal(a):
![]()
![]()
Běně jsem mívala pepřák v kabelce. Kdy jsem la někam večer nebo v noci, tak jsem si ho odjistila a odjitěný vzala do ruky a v ní nesla. Snaila jsem se být připravená.
Natěstí - nemusela jsem ho zatím nikdy pouít. Ale cítila jsem se s ním bezpečněji.
Tento zvyk je dobrý a můu ho doporučit i jiným enám. Nyní doba pokročila a na trhu je o poznání více pomůcek k sebeobraně (mimo pepřáku je tu např. jetě paralyzer a nebo kombinace obou) a navíc, jak jsem u zmínil, je monost se naučit, jak se se zakoupenou pomůckou lépe bránit na některém kurzu sebeobrany se zbraněmi. Předtím ne si zakoupíte draí pomůcku, jako je třeba paralyzer, doporučuji jít na kurz sebeobrany a pomůcku si vyzkouet. Tímto se dá předejít nechtěné koupi. Nejlepí je si přístroj vyzkouet na kurzu v různých situacích, které vás mohou potkat. Zde nejlépe zjistíte, jestli vám přístroj vyhovuje nebo raději si vybrat jiný. V obchodě nemáte monost toto zjistit a tak se často stává, e sice máte koupenou pomůcku na sebeobranu, ale je v uplíku, protoe je třeba neskladný do kabelky nebo příli těký.
Není tady
To já jsem si koupila paralyzér a jsem naprosto spokojená.
Cítím se o mnoho bezpečněji. Zatím jsem ho díkybohu nepouila.
Koupila jsem raději kvalitní zboí zde: reklama, smazáno
Upravil(a) AndreaP. (3. 10. 2012 8:11)
Není tady
Jo, já se sama docela bojím, proto kdy jdu po městě (hlavně na večer), tak nosím v kapse alespoň pepřák a teď se mi docela zalíbila taková malá věcička jako na obrázku tady - http://ocimazeny.cz/494/peprovy-sprej-a … i-ochrany/ - hezký paralyzér na ruku, nevíte kde ho koupím?
Není tady
Ano, zajímavý paralyzér do ruky. Nahrazuje boxér. Já osobně na kurzech sebeobrany s paralyzérem doporučuji jiný. Vypadá jako obyčejná baterka s led-diodami a také se tak dá pouívat, jako kvalitní baterka. Tato baterka je hlavně paralyzér, který je celkem výkonný a není na první pohled poznat, e v ruce dríte paralyzér, co útočníka překvapí. Navíc se nepouívají do baterky baterie, ale je tam zabudovaný akumulátor. Baterka je tím pádem lehká a její výdr větí. I obal baterky se dá pouít k sebeobraně a to jako obuek. No prostě jsem si oblíbil tento nový výrobek, který pouívá i policie.
Jinak vechny paralyzéry se dají koupit převáně v obchodě s loveckým vybavením i ten vá. Já osobně jsem to koupil v Kotvě (Praha). Cena se pohybuje kolem 900,-Kč.
Není tady