29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Juraj napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Juraj napsal(a):
Na Babinet proaktivne muze diskriminujeme, jsou nam ukradeni... ;-) Kalik a pod. jsou vyjimkou (potvrzujici pravidlo). At se muzi staraji o kurzy sebeobrany na nejakem serveru pro muze... :-)
Juraji, i ty lišáku, počítáš s tím, že některé babinetky nemají právě smysl pro humor
Ja ale verim, ze me pripadne zmasakruji jen virtualne - a to preziju... ;-)
Tak to znám. To se nejen dá přežít,a le to je někdy docela i legrace
Není tady
helena napsal(a):
Já si myslím, že aby žena nepůsobila jako snadná kořist, neměla by (když už někam jde v podvečer či sama v noci) mít vysoké podpatky a sukni.
Ty mluvíš jako někteří policajti - "No to se nemůžete divit, že vás přepadl, když jste ho vyprovokovala oblečením." - když oběť měla normální letní šaty a násilník byl recidivista. (Ze života, byť ne mého, zaplaťpanbůh.)
Jistě, určitá obezřetnost a soudnost je na místě, ale přece jako prevenci proti násilníkům nebudeme oblíkat bramborový pytel a tretry http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
ovšem tretry, co by "ruční zbraň" by nebylo špatné.....bych i pilníčkem přibrušovala
Upravil(a) Zklamaná (19. 7. 2011 9:16)
Není tady
KALIK napsal(a):
Mít zbraň taky předpokládá, že si ji schopna použít a někoho dokonce zabít.
Nepochybne. V prípade sebaobrany proti viacerým útočníkom to neznie ako utópia.
Není tady
Blossom napsal(a):
Ano, heleno, samozřejmě nedoporučuju nosit bramborový pytel. Mimochodem, já teď v létě nosím trička na ramínka a minisukni a botky na podpatcích k tomu
![]()
. (Sluší mi totiž
![]()
) Ale ve dne.
V noci bych v tom nevyšla, právě proto, abych předcházela rizikům napadení.
Argumenty policajtů formulované "jste ho vyprovokovala oblečením" bych od nich nebrala. Oni musí konat a honit násilníky, i kdybychom chodily třeba nahé.
Ale v zájmu své bezpečnosti spoře a sexy oblečená po večerech a nocích nechodím. Prostě předcházím riziku.A zatím se mi to vyplatilo - ťukám o dřevo - žádný násilnický zážitek za sebou nemám.
Nechcem nikoho na zlé nahovárať , ale oba razy, čo sa ma pokúšali znásilniť, som bola dosť neprovokatívne oblečená... Prvý raz rifle (na zauzlovaný opasok, vtedy to bola móda a keď sa mu nedarilo uzol rozviazať, ocenila som jej praktický význam), blúzku až ku krku a previazanú ešte zamatovou mašľou (aj tá mu sťažovala prístup
; bohužiaľ to chudinka odniesla a niekde som ju pri zápase stratila). Druhý raz som mala ani neviem čo, ale keďže to boli záplavy roku 2002, navrchu som mala antikoncepčný veľký kabát proti dažďu po lýtka, dlhý, široký (už chýba len Bystrozraký), bola som premočená až na kosť, splihlé vlasy - a nič mi to nepomohlo...
Vraj ho vzrušovali moje prírodné päťky. Len Pánboh vie, ako ich cez ten stan vytušil.
Proste je fajn obliekať sa antikoncepčne a športovo, ale keď úročník dostane chuť, nepomôže ti ani kimono.
Upravil(a) Selima (19. 7. 2011 9:57)
Není tady
Selima napsal(a):
KALIK napsal(a):
Mít zbraň taky předpokládá, že si ji schopna použít a někoho dokonce zabít.
Nepochybne. V prípade sebaobrany proti viacerým útočníkom to neznie ako utópia.
....což je jistě pravda, výsledek je ale pak bohužel takový, že nakonec dotyčný(á), co se bránil, bude obviněn z nepřiměřené obrany a podobných lahůdek. Kocourkov hadr.
Není tady
Tak keď som žena, dosiaľ netrestaná, a okolo mňa leží skosených NIEKOĽKO útočníkov, tak sa asi ľahšie preukazuje, že som nenpadla ja ich, ale naopak, a že som BOLA NÚTENÁ sa brániť. Aj keď presne s mierou nutnej sebaobrany mám bohužiaľ bohaté skúsenosti, skoro osobné , ale nakoniec, po rokoch a mnohých krízach a absurdných prieťahoch, sa to dobre skončilo. Ale moje ilúzie o právnom šttáe, slovenskej polúcii a tak sa rozptýlili.
Není tady
Obecně se doporučuje, když už vytáhnete zbraň, ji použít a útočníky ne postřelit, ale rovnou zabít, aby nemohli vypovídat.
Není tady
KALIK napsal(a):
Obecně se doporučuje, když už vytáhnete zbraň, ji použít a útočníky ne postřelit, ale rovnou zabít, aby nemohli vypovídat.
Bohužel, když jsou např.střeleni a zabiti zezadu, tak to vypovídá v neprospěch napadené ženy -střelkyně.
Ale v zájmu své bezpečnosti spoře a sexy oblečená po večerech a nocích nechodím.
To ti chválím
Ale na mě vyrukoval dobytek v parku v pět odpoledne, tedy ve dne (pravda, na podzim se stmívá dřív), měla jsem kalhoty, bundu a kočár s miminem...
Není tady
KALIK napsal(a):
Nepočula som to až takto drsne, ale odporúčali mi "spoľahlivo útočníkov vyradiť z ďalšieho boja", čo prakticky môže znamenať to isté. Jasné, že keď si predstavím tlupu postrelených, ale akcieschopných rozzúrených útočníkov , tak radšej bezpečne zneškodniť. Jedine mi potom ešte napadá nosiť veterinárnu omamovaciu pištoľ na veľké zvieratá
, ale na tú sa asi ťažko zháňa povolenie.
Upravil(a) Selima (19. 7. 2011 9:58)
Není tady
Sel, omamovací pistol A tak mě napadlo, co takové různé ty elektrické paralyzéry, je to vůbec k něčemu a nebo se útočník spíše vysměje a ještě to použije proti napadenému?
A to mě vlastně přivádí k otázce, směřující právě k panu Jelínkovi, zda je součástí takových kurzů sebeobrany nějaká nauka právě o takových obranných pomůckách, a případně jak a kdy je použít.
Není tady
Nejlepší je asi ten pepřák. Nastříkat do očí a zdrhnout.
Není tady
KALIK napsal(a):
To je nejiste.
Avsak mam trik. Poradil mi jeden znamy, bohaty zubar. Kdyz se k vam nekdo vloupa zastrelit a pak napalit par ran do zdi. Nikdo vam nedokaze, ze jste se snazil lupice varovat. To same treba na ty znasilnovace.
Není tady
AndreaP. napsal(a):
Sel, omamovací pistol
A tak mě napadlo, co takové různé ty elektrické paralyzéry, je to vůbec k něčemu a nebo se útočník spíše vysměje a ještě to použije proti napadenému?
A to mě vlastně přivádí k otázce, směřující právě k panu Jelínkovi, zda je součástí takových kurzů sebeobrany nějaká nauka právě o takových obranných pomůckách, a případně jak a kdy je použít.
Môj bývalý asi akurát paralyzoval ľavú ruku. tak preto potom zvolil razantnejšiu zbraň.
Není tady
KALIK napsal(a):
Nejlepší je asi ten pepřák. Nastříkat do očí a zdrhnout.
Tss, profi kriminálnik by ti ukázal (ako mne), ako si treba rýchlo vyzliecť sveter alebo kabát a všekto to nasmerovať do očí "obranára".
Není tady
Víte přece jak to dělala bába z kameńáku, když se jí šel ukázat úchylák v balońáku - - ááááá - jo, vajíčka !!tak ty jsem zapomněla !
Osobní zkušenost nemám, prát se neumím, násilí je mi proti srsti a myslím, že bych nezvládala chodit do kurzu "za účelem" naučit se někoho zbít. I když na svoji obranu. Vím, že to zní asi dost odevzdaně, možná i naivně, ale opravdu se mi to ekluje.
Pepřák bych možná zvládla. O tom jsem uvažovala, ale nezabývala jsem se případným napadením a vykašlala jsem se na to
Vlastně myslím, že nikomu nedávám moc šancí k mému napadení. I když...stát se může ledasco. Spíš na to jdu duševně a duchovně, než fyzicky. Zatím.
Samozřejmě je možné, že do d*žky dostanu, a to zcela neduchovně.
Selimo - nerozumím - proč vyslíkat svetr a kabát??
Není tady
sahleb napsal(a):
KALIK napsal(a):
To je nejiste.
Avsak mam trik. Poradil mi jeden znamy, bohaty zubar. Kdyz se k vam nekdo vloupa zastrelit a pak napalit par ran do zdi. Nikdo vam nedokaze, ze jste se snazil lupice varovat. To same treba na ty znasilnovace.
To by mě zajímalo kolik ze zde přítomných má zbrojní průkaz a vlastní zbraň !
Upravil(a) aprill (19. 7. 2011 14:32)
Není tady
Wiki napsal(a):
Víte přece jak to dělala bába z kameńáku, když se jí šel ukázat úchylák v balońáku - - ááááá - jo, vajíčka !!tak ty jsem zapomněla !
Osobní zkušenost nemám, prát se neumím, násilí je mi proti srsti a myslím, že bych nezvládala chodit do kurzu "za účelem" naučit se někoho zbít. I když na svoji obranu. Vím, že to zní asi dost odevzdaně, možná i naivně, ale opravdu se mi to ekluje.
Pepřák bych možná zvládla. O tom jsem uvažovala, ale nezabývala jsem se případným napadením a vykašlala jsem se na to
Vlastně myslím, že nikomu nedávám moc šancí k mému napadení. I když...stát se může ledasco. Spíš na to jdu duševně a duchovně, než fyzicky. Zatím.
Ano, každá zbraň s kterou umíte zacházet vám zvyšuje šanci na úspěch. Je pravda, že plno lidí bylo zraněno vlastní zbraní, kterou jím útočník sebral a použil proti nim. Proto nestačí si jen koupit pepřák nebo paralyzér či rovnou pistol, ale nejlépe si zaplatit některý kurz kde vás naučí s těmito pomůckami zacházet bezpečně a efektivněji. Také vás naučí jak si svou zbraň uchránili při blízkém kontaktu s útočníkem, který se vám snaží zbraň vzít. Plno policistů bylo postřeleno právě svou služební zbraní, když o ní přišeli při střetu s útočníkem v boji tělo na tělo. Vše se zlepšilo až když policie zapojila do výcviku i obranu své zbraně na blízký kontakt. Speciální kurzy sebeobrany. Tyto kuzy jsou i pro laiky jako vy. Nespoléhejte na náhodu a na falešný pocit síly, která vzniká při zakoupení jakékoli zbraně a raději běžte na vhodný kurz, kde se dovíte mnohem víc než tušíte. Hlevně se dovíte co nikdy nedělat : ).
Není tady
Wiki napsal(a):
jdeš do kurzu , aby ses naučila bránit, nejdeš tam, aby ses naučila někoho zmlátit
Není tady
Juraj napsal(a):
Modroočka napsal(a):
Proč výkřiky, téma se jmenuje - » Sebeobrana žen: Ano nebo ne? A na to Aprill celkem k věci reaguje.
Na Babinet proaktivne muze diskriminujeme, jsou nam ukradeni... ;-) Kalik a pod. jsou vyjimkou (potvrzujici pravidlo). At se muzi staraji o kurzy sebeobrany na nejakem serveru pro muze... :-)
hmmmmmmmm, to je divné, nedávno jsem tady četla takový článek, že na úřadech je málo chlapů. asi doba se mění
Není tady
aprill napsal(a):
sahleb napsal(a):
KALIK napsal(a):
To je nejiste.
Avsak mam trik. Poradil mi jeden znamy, bohaty zubar. Kdyz se k vam nekdo vloupa zastrelit a pak napalit par ran do zdi. Nikdo vam nedokaze, ze jste se snazil lupice varovat. To same treba na ty znasilnovace.To by mě zajímalo kolik ze zde přítomných má zbrojní průkaz a vlastní zbraň
!
Tak se mi zdá, že se tu radí jak zabíjet a ne se jen ubránit. Položte si každý zvás otýzku " Když zabiji útočníka nebo lupiče, aniž by to byla nevyhnutelnost, dokážu s tímto faktem, že jsem zabil žít? " Něco jiného jsou silácké rady a opravdové rozhodnutí zabít. Je pár lidí co zabili při výkonu své práce. Tyto lidé mají do konce života narušenou psychiku a to přitom neměli na vybranou. Buď on nebo já, což je ta lepší varianta pro psychické vyrovnání s tímto faktem, že zabil člověka.
Jsem rád, že si uvědomujete, že jste natolik nebezpeční, že mužete útočníka i zabít. To je známka jistého myšlenkového posunu, který se celkem běžný. Posun z nedokážu ublížit do vždy zabít. Teď zbývá ještě najít ten střed. Ubránit se všemi dostupnými prostředky a přitom se vyhnout úmyslnému zabití. Moje rada je: Raději lidi nezabíjejte, když to situace dovolí. Zvolte nutnou obranu neboli sebeobranu. Pokud při nutné obraně útočníka zabijete, tak se s tím nedá nic dělat, ale s tímto faktem se dá žít. Nemyslete jen na právní komplikace, to nechte právníkům. Navíc se situace zlepšuje k lepšímu. Tak dejte šanci na život a dobrým právníkum.
Není tady
Martin Jelínek napsal(a):
aprill napsal(a):
sahleb napsal(a):
To je nejiste.
Avsak mam trik. Poradil mi jeden znamy, bohaty zubar. Kdyz se k vam nekdo vloupa zastrelit a pak napalit par ran do zdi. Nikdo vam nedokaze, ze jste se snazil lupice varovat. To same treba na ty znasilnovace.To by mě zajímalo kolik ze zde přítomných má zbrojní průkaz a vlastní zbraň
!
Tak se mi zdá, že se tu radí jak zabíjet a ne se jen ubránit. Položte si každý zvás otýzku " Když zabiji útočníka nebo lupiče, aniž by to byla nevyhnutelnost, dokážu s tímto faktem, že jsem zabil žít? " Něco jiného jsou silácké rady a opravdové rozhodnutí zabít. Je pár lidí co zabili při výkonu své práce. Tyto lidé mají do konce života narušenou psychiku a to přitom neměli na vybranou. Buď on nebo já, což je ta lepší varianta pro psychické vyrovnání s tímto faktem, že zabil člověka.
Jsem rád, že si uvědomujete, že jste natolik nebezpeční, že mužete útočníka i zabít. To je známka jistého myšlenkového posunu, který se celkem běžný. Posun z nedokážu ublížit do vždy zabít. Teď zbývá ještě najít ten střed. Ubránit se všemi dostupnými prostředky a přitom se vyhnout úmyslnému zabití. Moje rada je: Raději lidi nezabíjejte, když to situace dovolí. Zvolte nutnou obranu neboli sebeobranu. Pokud při nutné obraně útočníka zabijete, tak se s tím nedá nic dělat, ale s tímto faktem se dá žít. Nemyslete jen na právní komplikace, to nechte právníkům. Navíc se situace zlepšuje k lepšímu. Tak dejte šanci na život a dobrým právníkum.
ti co tady hrdě píšou jak by a co by dělali, by měli v pravděpododně v kalhotech ......., kdyby došlo k nějaké události. už je vidím, jak má každá/ý v kabelce 9 a ruce obtěžkané třeba nákupem a dokážou ji v té rychlosti vytáhnout a použít. nevím jak bych se já osobně dokázala vyrovnat s tím, že jsem někoho zabila , byť by to bylo v sebeobraně.
Není tady
aprill napsal(a):
Wiki napsal(a):
Selimo - nerozumím - proč vyslíkat svetr a kabát??jdeš do kurzu , aby ses naučila bránit, nejdeš tam, aby ses naučila někoho zmlátit
chodit do kurzu "za účelem" naučit se někoho zbít. I když na svoji obranu.
stačí pořádně číst
Upravil(a) Wiki (19. 7. 2011 15:36)
Není tady
Wiki napsal(a):
aprill napsal(a):
Wiki napsal(a):
Selimo - nerozumím - proč vyslíkat svetr a kabát??jdeš do kurzu , aby ses naučila bránit, nejdeš tam, aby ses naučila někoho zmlátit
chodit do kurzu "za účelem" naučit se někoho zbít. I když na svoji obranu.
stačí pořádně číst
já to fakt myslím jinak, bránit se, neznamená zbít
a často se stává, že útočník, přestane útočit, když zjistí, že má proti sobě někoho, kdo se umít účelně bránit
Upravil(a) aprill (19. 7. 2011 15:44)
Není tady
sahleb napsal(a):
KALIK napsal(a):
To je nejiste.
No jo, a co když to přijde vyšetřit Colombo nebo mě bude obhajovat Matlock?
Není tady