Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 13. 6. 2011 17:00

Juraj
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Web

Sebeobrana žen: Ano nebo ne?

Potřebuje se žena umět bránit?
Opět se u nás objevil článek odborníka a instruktora na sebeobranu Martina Jelinka. Tenhle poslední je na téma  Strach pomoci.
http://www.babinet.cz/clanek-8603-strach-pomoci.html

Předcházející najdete nize.

Co si myslíte vy o tomto problému? Potřebuje se umět žena bránit? Máte sama už negativní osobní zkušenost z napadením, nebo vašich blízkých, dětí? Byla jste schopna se bránit? Co by jste udělala příště lépe, jinak?
Myslíte, že má smysl investovat do vaší sebeobrany? Jak známo, každá "sranda" něco stojí dnes...
Uvítáme vaše názory a taky dotazy na autora článků Martina Jelinka, věříme, že se tady nas forech rovnez brzo objeví, aby vám je pak zodpověděl... Zalezi tedy i na vasem zajmu...

Články dalsi na dane tema jiz na Babinet:
  Co dělat, když slyšíte kroky za sebou? http://www.babinet.cz/clanek-6981-co-de … sebou.html
Ženy a sebeobrana http://www.babinet.cz/clanek-6906-zeny- … brana.html
SEBEOBRANA - posloucháte svůj strach? http://www.babinet.cz/clanek-469-sebeob … trach.html

II. Ja mel pred par lety osobni zkusenost, ze jsem se naopak pokousel pomoci zene, ktera se branila fyzicky ji atakujicimu druhovi na verejne miste u zastavky metra Sokolovska v Praze. Driv nez jsem dotycneho spacifackoval k zemi a cekal na Policii, mi rozbil nos, protoze jsem jej na zacatku nejprv slusne upozornil, at ji necha (co se mu nelibilo evidnente a rekl at se do nich nepletu, co se zase nelibilo mne, tak jsme jej odsunul od zeny pryc) a dostal jsem prvni ranu... Pak jsme cekal asi 15 minut na Policii, a dalsi hodiny stravil psanim zapisu na policejni sluzebne, ale jeste predtim me poslali na kontrolu k lekari, kde jsme stravil dalsi hodinu zevrubnou prohlidkou (a dalsi hodinu celkem cestu do nemocnice a zpatky, vcetne papirovani), jakou jsme nezazil snad od detstvi, jeslti mi neublizil - kvuli Policii. Takze ted nevim, jeslti se priste opet budu do podobnych zalezitosti opet vmesovat (i kdyz dekovani kolemjdoucich mi pak udelalo samozrejme dobre, zejmena kdyz mi prikladali svuj kapesnik k nosu zeny kolem...) Ale ty hodiny nasledne zabite byrokracii... Stejne s tim nasilnikem nic nikdo nezmuze, pry to meli na dennim poradku tyhle dva, jak jsem se dovedel, a on navic jede v drogach... Takze jsem mozna rad, ze jsme zustal celkem nazivu... Ale kdyby mu ta zena dokazala kopnout do rozkroku sama, nepotrebovala by na to kolemjdouci, ne...?

"Hate Cannot Drive Out Hate; Only Love Can Do That." M.L.King Jr.
"Jsa u moci, jsem si permanentně podezřelý." Václav Havel

Není tady

#2 13. 6. 2011 17:06

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Re: Sebeobrana žen: Ano nebo ne?

Každý sa potrebuje vedieť brániť - a hlavne mať pocit, že sa dokáže ubrániť. Ženy ako fyzicky väčšinou slabšie to potrebujú asi ešte viac... ale hlavne ale nastaviť psychiku tak, aby sa brániť prípadne vôbec nemuseli alebo aby, keď už, tak neochromeli od strachu, ale na tú obranu sa zmohli.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#3 13. 6. 2011 19:23

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

Ženy by se měly umět bránit a měly by investovat do své sebeobrany. Každá by měla u sebe mít alespoň pepřák a umět s ním zacházet.

Já přidám zkušenost z doby, kdy jsem ještě byla holka pubertálního věku. Bylo to v podvečer a my jeli s mámou domů od prarodičů. Protože jsem byla na mámu naštvaná, nastoupila jsem do jiného vozu šaliny než ona s bráchou....ani jsem o tom nevěděla. Po pár zastávkách tam nastoupili 3 kluci/chlapi ...teď už nedokážu posoudit... a byli opilí. Po chvíli se jeden z nich do mě pustil. Slovně. Pořád do mě hučel. Já to tenkrát nevydržela a požádala ho aby mě nechal. Slušně. To co následovalo byla síla. Začal po mě přes celou tramvaj řvát, že mě vyhodí z okýnka a sprostě mi nadávat. Tramvaj byla plná....byli tam i dospělí chlapi. Nikdo mu neřekl ani půl slova. Nikdo se mne nezastal. Jen jeden z jeho kamarádů mu řekl, že už stačí, tak ho chytil pod krk a i on byl pak zticha. Dopadlo to "dobře". Já na své zastávce vystoupila a oni naštěstí jeli dál. Pro holku okolo 14 let docela síla.

Před pár lety jsem zažila podobnou scénu, které jsem ale byla tentokrát svědkem. Dyla jsem v doprovodu tehdejšího přítele (policisty) a předpokládala, že zasáhne. A....on nic. Vystoupil na zastávce tam kde chtěl a chtěl jít. Tenkrát jsme se děsně pohádali, protože představa, že když mi bylo oněch 14 let a v té tramvaji jel policajt, mě šíleně vytočila.
A jeho vysvětlení? "Se dívej kolik jich je a jak jsou ožralí. Co když má některý z nich u sebe nůž. Se přece nenechám píchnout."

Není tady

#4 13. 6. 2011 19:32

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

smile A tak to ja sa ozývam, aj keď nie som policajt, ani ozbrojený chlap. Niekedy len volám 158, inokedy aktívne zasahujem - podľa počtu, opitosti účastníkov a naliehavosti situácie.  Ešte som nikdy nedostala po hu.b.e, asi nevyzerám ako niekto, s kým by bol pôžitok zápasiť. big_smile Ale pred pár rokmi a pár kilami sa ma pokúšali znásilniť (vlastne to druhé ani nebolo tak dávno), ale našťastie nebol ani jeden úplne odhodlaný ísť do konca (lebo mňa by fakt museli spacifikovať a neskôr teda asi aj zabiť, inak by som ich prenasledovala a zničila...) a mne vydržalo bránenie dlhšie ako im erotické chúťky.
Je fakt, že lepšou prevenciou (a zdravým rozumom) som mohla obom zápasom predísť - a to sa mi vidí ako naliehavejšie než fyzické "sebaobranné chmaty": naučiť ženy vyhýbať sa rizikovým ľuďom a rizikovým situáciám. Nie vždy sa to dá (ja som v druhej situácii už bola obeť jedného trestného činu a tento chlapík sa tváril, že mi pomôže,  a potom sa začal po mne sápať. grater ), ale niektoré blbé chyby by sa nemuseli stávať.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#5 13. 6. 2011 20:57

Lucie Asenová
♥♥-----

Juraj napsal(a):

Potřebuje se žena umět bránit?
Opět se u nás objevil článek odborníka a instruktora na sebeobranu Martina Jelinka. Tenhle poslední je na téma  Strach pomoci.
http://www.babinet.cz/clanek-8603-strach-pomoci.html

Předcházející najdete nize.

Co si myslíte vy o tomto problému? Potřebuje se umět žena bránit? Máte sama už negativní osobní zkušenost z napadením, nebo vašich blízkých, dětí? Byla jste schopna se bránit? Co by jste udělala příště lépe, jinak?
Myslíte, že má smysl investovat do vaší sebeobrany? Jak známo, každá "sranda" něco stojí dnes...
Uvítáme vaše názory a taky dotazy na autora článků Martina Jelinka, věříme, že se tady nas forech rovnez brzo objeví, aby vám je pak zodpověděl... Zalezi tedy i na vasem zajmu...

Články dalsi na dane tema jiz na Babinet:
  Co dělat, když slyšíte kroky za sebou? http://www.babinet.cz/clanek-6981-co-de … sebou.html
Ženy a sebeobrana http://www.babinet.cz/clanek-6906-zeny- … brana.html
SEBEOBRANA - posloucháte svůj strach? http://www.babinet.cz/clanek-469-sebeob … trach.html

II. Ja mel pred par lety osobni zkusenost, ze jsem se naopak pokousel pomoci zene, ktera se branila fyzicky ji atakujicimu druhovi na verejne miste u zastavky metra Sokolovska v Praze. Driv nez jsem dotycneho spacifackoval k zemi a cekal na Policii, mi rozbil nos, protoze jsem jej na zacatku nejprv slusne upozornil, at ji necha (co se mu nelibilo evidnente a rekl at se do nich nepletu, co se zase nelibilo mne, tak jsme jej odsunul od zeny pryc) a dostal jsem prvni ranu... Pak jsme cekal asi 15 minut na Policii, a dalsi hodiny stravil psanim zapisu na policejni sluzebne, ale jeste predtim me poslali na kontrolu k lekari, kde jsme stravil dalsi hodinu zevrubnou prohlidkou (a dalsi hodinu celkem cestu do nemocnice a zpatky, vcetne papirovani), jakou jsme nezazil snad od detstvi, jeslti mi neublizil - kvuli Policii. Takze ted nevim, jeslti se priste opet budu do podobnych zalezitosti opet vmesovat (i kdyz dekovani kolemjdoucich mi pak udelalo samozrejme dobre, zejmena kdyz mi prikladali svuj kapesnik k nosu zeny kolem...) Ale ty hodiny nasledne zabite byrokracii... Stejne s tim nasilnikem nic nikdo nezmuze, pry to meli na dennim poradku tyhle dva, jak jsem se dovedel, a on navic jede v drogach... Takze jsem mozna rad, ze jsme zustal celkem nazivu... Ale kdyby mu ta zena dokazala kopnout do rozkroku sama, nepotrebovala by na to kolemjdouci, ne...?

Určitě jsem pro, aby každá žena zvládla základy sebeobrany, resp, toho, jak se k dané situaci postavit a měla reakci, která nebude pouze panikou. Nicméně z osobní zkušenosti vím, že se muži bohužel ubrátnit nedá.

Lucie Asenová, Asociace neúplných rodin, o.s. www.asociaceneuplnychrodin.cz

Není tady

#6 13. 6. 2011 21:16

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Každý člověk by se měl umět bránit, nevím proč jen ženy!

Není tady

#7 13. 6. 2011 23:08

BrenTen
♥♥♥----

Lucie Asenová napsal(a):

Určitě jsem pro, aby každá žena zvládla základy sebeobrany, resp, toho, jak se k dané situaci postavit a měla reakci, která nebude pouze panikou. Nicméně z osobní zkušenosti vím, že se muži bohužel ubrátnit nedá.

Tohle je nepříjemná pravda. Doporučuji tento realistický článek - http://kozmova.blog.idnes.cz/c/194252/K … alitu.html

Není tady

#8 15. 7. 2011 15:06

Martin Jelínek
Partner Babinet.cz
Web

BrenTen napsal(a):

Lucie Asenová napsal(a):

Tohle je nepříjemná pravda. Doporučuji tento realistický článek - http://kozmova.blog.idnes.cz/c/194252/K … alitu.html

Zdravím Vás. Z Vaší diskuze vyplývá, že kuzy sebeobrany pro ženy nemají smysl, protože se stejně žena neubrání. Jakožto učitel sebeobrany a bojového umění musím reagovat. Kurzy jak pro ženy i pro muže mají zvýšit šanci na obranu a to taky dělají. Je pravda, že někomu ani sebelepší kurz nepomůže, ale to neznamená že by se člověk neměl snažit se připravit na to co se děje kolem nás. Na kurzu se učí i psychologie a jak správně pomoci druhým. Proto jsou kurzy důležité. Nikdo jiný neučí co má člověk dělat. Vědět jak se nedostat do nebezpečné situace jen proto, že chtěl někomu pomoci je důležité. V opačném případě pomáhat nebudete. Lidé mají strach pomáhat, protože nevědí, jak na to a nikdo krom pár kurzů se tuto situaci nesnaží změnit. Je potřeba pořádná osvěta jinak se nic nezmění.

Upravil(a) Martin Jelínek (15. 7. 2011 15:15)

Učitel sebeobrany

Není tady

#9 15. 7. 2011 22:31

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

A čo ak na kurzy sebaobrany chodia aj - alebo hlavne - útočníci? wink Nemalo by sa to premenovať na kurzy útočenia?

Brita

Není tady

#10 16. 7. 2011 9:13

Martin Jelínek
Partner Babinet.cz
Web

Selima napsal(a):

A čo ak na kurzy sebaobrany chodia aj - alebo hlavne - útočníci? wink Nemalo by sa to premenovať na kurzy útočenia?

Já učím ženy v kurzech především útočit. Ženy nemůžou bojovat jen silou, tak jak to dělají jen muži, pokud tak bojují prohrají, protože vyhrává ten silnější. Nebojujte silou proti síle! Prohrajete. Bojujte jako ženy. Využívejte lsti a překvapení ! Hlavně se musíte naučit kam se vyplatí dávát údery a kam to nemá cenu a když už se vám podaří útočníka překvapit, tak nepřestávejte po prvním úderu útočit. Utočte dál dokud se útočník snaží na vás dostat nebo dokud neupadne na zem a vy máte šanci utéct. Muži nejsou neporazitelní, jen musíte vědět jak na ně. Naučte se víc taktizovat a počkat si na lepší příežitost. Mám za to, že ženy vynikají právě taktikou a psychologií. Zde se dá uplatnit obávaná ženská lest dumbom. Buďte chytřejší ne silnější.

Učitel sebeobrany

Není tady

#11 16. 7. 2011 9:25

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

já se obávám, že většina ženských si v tom stresu a tý panice si na nějákou taktiku ani nevzpomene.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#12 16. 7. 2011 10:44

Martin Jelínek
Partner Babinet.cz
Web

PPavlaa napsal(a):

já se obávám, že většina ženských si v tom stresu a tý panice si na nějákou taktiku ani nevzpomene.

Máte pravdu. Vzpomenout si na něco, co jsem kdysi dělal  a vůbec něco promýšlet ve stresu je téměř nemožné. To je kámen úrazu. Stres, že nevíte, co útočník udělá a co mám dělat já. Jediné východisko jak to vyřešit, je mít vše poctivě natrénované a to tak, že otázky jak útočit a co dál, si nepokládáme. Jen čekáme, kdy se budeme bránit útokem. Bude to funkční jen když vše budete mít natrénované. Nemám na mysli účast na jednom kurzu sebeobrany, kde zjistíte jak na to, ale kde se už zdokonalujete jen v reakcích a ve správném načasování, kdy nebudete váhat, když příjde správný okamžit na protiútok. Pokud toto neumíte, tak dáváte šanci jen útočníkovi. Vše je v hlavě. Člověk si něco představuje ještě dříve než se to do opravdy děje. Má tendenci přehánět a tím si zvyšovat uměle i strach z toho, co by mohlo nastat. Tímto se jen paralizuje a pak propadne panice a nic neudělá, ikdyž šance na obranu je. Jsou tu cesty jak tyto psychické bloky odstranit a soustředit se na to, co se opravdu děje a na to reagovat. K tomuto učelu slouží speciálně vytvořené situace, které musí být do výuky obrany zahrnuty. Toto platí nejen u žen ale i u mužů. Většinou vás zradí psychika ne tělo.

Učitel sebeobrany

Není tady

#13 16. 7. 2011 11:34

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Souhasím s Martinem.
Všechno je v hlavě.
A to se týká nejen paniky, která nás dostane v případě napadení, ale i paniky, která nás dostane v případě nevěry partnera, ztráty zaměstnání, blízké osoby a podobných mezních situací....

Navíc myslet si, že absolvování jediného kurzu sebeobrany mi dává štempl, abych se pak třeba po roce ubránila útoku na ulici, je dost scestné.
Stejně tak jako tvrdit, že žena nemá žádnou šanci ubránit se muži, potoež ten je fyzicky silnější.
No.... když si to takhle nasadí do hlavy, tak oprvdu nemá.

Tahle osvěta a práce se ženami stejně jako muži, aby se uměli bránit a správně v mezních situacích rozhodovat, je nesmírně důležitá a já všem, jako je například Martin, držím palce, aby se jim dařila stolt

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#14 16. 7. 2011 14:46

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Martin Jelínek napsal(a):

Selima napsal(a):

Já učím ženy v kurzech především útočit. Ženy nemůžou bojovat jen silou, tak jak to dělají jen muži, pokud tak bojují prohrají, protože vyhrává ten silnější. Nebojujte silou proti síle! Prohrajete. Bojujte jako ženy. Využívejte lsti a překvapení ! Hlavně se musíte naučit kam se vyplatí dávát údery a kam to nemá cenu a když už se vám podaří útočníka překvapit, tak nepřestávejte po prvním úderu útočit. Utočte dál dokud se útočník snaží na vás dostat nebo dokud neupadne na zem a vy máte šanci utéct. Muži nejsou neporazitelní, jen musíte vědět jak na ně. Naučte se víc taktizovat a počkat si na lepší příežitost. Mám za to, že ženy vynikají právě taktikou a psychologií. Zde se dá uplatnit obávaná ženská lest dumbom. Buďte chytřejší ne silnější.

Ja nie som ani tintítko a nejakú silu mám... smile A asi preto ani neláka útočníkov pustiť sa do mňa. Ale súhlasím, že lsťou a šikovnosoťu s adá dosiahnuť viac. Mňa priateľ naučil ešte jednu vec, ktorá znie zle, ale je pravdivá - ísť do boja, len keď viem, že som fakt odhodlaná bojovať - trebárs až do konca. hmm Dá sa to vycítiť a mnohých potenciálnych útočníkov odradí už len keď vycítia to odhodlanie. Inak je lepšie pokúsiť s aradšej nejako vykrútiť (alebo vykecať wink ) a ujsť.

Brita

Není tady

#15 17. 7. 2011 14:09

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Na druhem brehu a tady

Tak ja jsem jednoznacne pro to aby se zeny i muzi ucili se ubranit-utocit.
Osvetu naprosto schvaluju,je to vyborny napad. smile

Mam osobne mnoho zkusensosti a jsem presvedcena ze me pomohlo se predesvim nebat-nezpanikarit,vyuzit intuici,vyuzit mentalni psychickou silu ktera me dodala dokonce i silu fyzickou.
Psychicka sila dela kouzla. To je ta taktika,chytrost a lest. 
A kdyz zena (i muz) zna (nauci se ) psycickou taktiku  a navic chvaty fyzicke, je to definitivne logicky lepsi nez to neznat vubec.

Nicmene neni to nic snadnyho kdyz se ocitnem v takove nejake situaci a navic kazda situace je pokazde jina. Vyzaduje jiny pristup.

Kde sidli strach ,tam neni misto pro soucit,
protoze strach je postaveny na nelasce a odporu.
Nemame strach kdyz nekoho a neco milujeme,
mame strach pouze kdyz nemilujeme.   

Není tady

#16 17. 7. 2011 16:46

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Určitě to má smysl se naučit bránit. Řekl bych, že nejdůležitější je psychika. Člověk může vědět co a jak, ale jakmile dojde na věc, člověka paralyzuje strach. Pro ženy (a nejen pro ně) je nejúčinější umět kopnout chlapa mezi nohy, prostě jednu ránu, která útočníka dostane na zem. Moment překvapení je rovněž důležitý. Mnohdy jen ve vhodnou chvíli stačí proti útočníkově hlavě "vystřeli" dlaň a útočník padne jak hruška. To mi vyprávěl náš cvičitel aikida (3. dan) při otázce, zda-li aikido v reálu už uplatnil. Dotyčný po takovéto maličkosti sám lehl na zem, aniž by se ho kdokoliv dotknul a vůbec nevěděl, kde je. Rovněž tu dobře padlo, že jedna rána zpravidla nestačí a pokud dám jednu ránu, pak je potřeba v útoku pokračovat až do úplného zneškodnění útočníka, páč po jedné ráně se může útočník dobře oklepat a pak vás "zabít". Je lepší, aby k tomu nedošlo. Pro ženy snad víc než pro muže je nutné vše řádně nacvičit a proto podobné kurzy vítám. Přítelkyně sama na jeden takový kurz šla a pochvalovala si to smile

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#17 17. 7. 2011 17:58

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno

KAliku, jeste ti v tom podpisu chybi "amen", jinac se to nestane... kapitulation

Michelangelo prý odpověděl na otázku, jak to dě­lá, že je schopen vytvořit tak dokonalou sochu lva, která vypadá jako živá: „Odstraňuji prostě všechno, co nevy­padá jako lev."

Není tady

#18 17. 7. 2011 18:08

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

amen ne, to je levičácké jak Brno stolt

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#19 17. 7. 2011 22:46

Martin Jelínek
Partner Babinet.cz
Web

Selima napsal(a):

Martin Jelínek napsal(a):

Selima napsal(a):

Ja nie som ani tintítko a nejakú silu mám... smile A asi preto ani neláka útočníkov pustiť sa do mňa. Ale súhlasím, že lsťou a šikovnosoťu s adá dosiahnuť viac. Mňa priateľ naučil ešte jednu vec, ktorá znie zle, ale je pravdivá - ísť do boja, len keď viem, že som fakt odhodlaná bojovať - trebárs až do konca. hmm Dá sa to vycítiť a mnohých potenciálnych útočníkov odradí už len keď vycítia to odhodlanie. Inak je lepšie pokúsiť s aradšej nejako vykrútiť (alebo vykecať wink ) a ujsť.

Zdravím Selimo, Váš přítel má pravdu ohledně odhodlání. Útočník svou potenciální oběť studuje a když vidí že zmatkujete a příliš se bojíte, tak to toho půjde a zaútočí, protože ví, že mu to vyjde a nic mu nehrozí ,protože se necháte zastrašit. Znejistí jen když vidí odhodlání se bránit. Vidí nebezpečí, které ho ohrožuje a neví co čekat. Je mu jasné, že jste odhodlaní mu aktivně odporovat a raději to vzdá a půjde obtěžovat jinam, kde má větší šanci na úspěch bez zbytečného rizika. Útočníci zvažují svou šanci na úspěch a volí tu snažší cestu bez velkého odporu. Proto se dají odradit, když vidí odhodlání se bránit. Jasně že se najdou ti, co se nedají odradit a zaútočí vždy. Naštěstí to je jen menšina. Na tuto menšinu se musíme připravit fyzicky, viz. kurz sebeobrany atd. Říká se, že pes co štěká nekouše. Naučte se nejen štěkat ale i kousat : ). Útočník vás může testovat, tak ať nezjistí, že jen štěkáte.

Učitel sebeobrany

Není tady

#20 18. 7. 2011 9:21

Blossom
Host

Myslím si, že nejpodstatnější je rizikovým situacím předcházet.
Snad jsem měla štěstí, ale do nebezpečí přímého napadení jsem se zatím nedostala....

Kdyby ano, tak spoléhám na 2 věci: Na kop útočníkovi mezi nohy a na "vidličky" do očí. Podle mě těmito dvěma věcmi má žena jakous-takous šanci...

Navštěvováíní kursů sebeobrany vidím jako zvýšení možnosti se bránit, ale ne (pro mě) tak podstatné, aby mě osobně to přinutilo takové kursy absolvovat.
Možná kdyby se nabízel kurs tady někde u nás, tak bych chodila, ale dojíždět kamsi, a bůhvíkolik za to platit- to mě zatím nemotivovalo.

A pokud napadení teprve "jen" hrozí,tak údajně pomáhá i vykecat se z toho - říct o sobě útočníkovi co nejvíc konkrétních věcí, např. víte, doma na mě čeká syn a dcera, táta jim umřel, a oni studujou tam a tam, a a blablbabla...prý údajně pomáhá, když pro útočníka přestanete být anonymní ženou, ale konkrétní ženou s osobním příběhem.
Údajně útočníci vyhledávají právě oběti, které jsou pro ně anonymními bytostmi...
Ale tohle jsem jen vyčetla z jednoho článku, jestli to působí nevím a doufám a věřím, že nebudu mít příležitost si to vyzkoušet na vlastní kůži...

Ale připomněli jste mi tímto tématem to, že si opět koupím sobě i dceři pepřák...ten můj starý jsem někde ztratila a dceři ten její prokousl přítelův pes...

#21 18. 7. 2011 9:55

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Bloss, jenže i ten kop mezi nohy nebo vidlička je závislá na psychice. Když dojde na věc, mnohdy člověk zapomene i to, jak se jmenuje, natož aby si vzpomenul na kop nebo vidličku. Myslím si, že přávě nejdůležitější je vytrénovat psychiku. Načasování je taky velmi významné. Dobré je tohleto všechno natrénovat předem a ne jen si myslet, že to pak nějak zvládnu. Sám jsem měl problémy u těchto situací právě s psychikou, kdy jsem měl co dělat, abych zastavil kolena se klepat smile V té době mě nenapadlo ani to aikido, páč prostě nebylo dostatečně zažité. Něco ale přeci jsem si z aikida vzal a to uhnout z osy útoku (ve správný čas), což je taky dost podstatná věc. Nesmí to ale u toho skončit.

Není tady

#22 18. 7. 2011 10:13

helena
♥♥♥♥♥♥♥

natož aby si vzpomenul na kop nebo vidličku
Tak tak... znám paní, která taky chodila na kurz, protože se z práce vracela v noci poměrně nevlídnými místy. Absolvovala perfektně, všude se chlubila, co všechno umí... a když na ni vyrukoval zpoza rohu chlap, ztřískala ho parapletem. Aspoň ta psychika, že nezklamala... http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

Upravil(a) helena (18. 7. 2011 10:13)

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#23 18. 7. 2011 16:41

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

aprill napsal(a):

Každý člověk by se měl umět bránit, nevím proč jen ženy!

Prosim te April, furt  a furt takovy vykriky. Tady nikdo netvrdi, ze "JEN" zeny. Ach jo. offtopic

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#24 18. 7. 2011 16:50

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Proč výkřiky, téma se jmenuje - » Sebeobrana žen: Ano nebo ne? A na to Aprill celkem k věci reaguje.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#25 18. 7. 2011 17:53

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Nebuďťe takové detailistky smile
Nakonec: kolipak znáte zbitých a znásilněných mužů?
Hmmm?
Tak možná právě proto se to jmenuje sebeobrana ŽENY, i když se tu mluví o sebeobraně obecně.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí