6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
rozdíl mezi zamilovaností a dlouhodobým vztahem - cituji eternity
rozdíl mezi zamilovaností a láskou.........................................
Dlouhodobý vztah bez lásky toti není eternity.
Rozdiel medzi zamilovanosou a láskou - to je asi mnohým jasné... a rozdiel medzi krátkym vzahom, poháňaným práve tou zamilovanosou, a dlhím, kde je (mono) iný druh lásky - čo je na tom nejasné? Láska je tu aj tam, len má inú formu, mono intenzitu, mono prejavy... Nič proti ničomu. Nechápem, Majkafa. Ja necítim u Eternity nedostatok lásky k manelovi, aj keď teraz asi prevláda skôr (pochopitežný) strach. Ale mono keby si to trochu rozviedla...
Upravil(a) Selima (13. 6. 2011 19:25)
Není tady
eternity nepsala o rozdílu mezi zamilovaností a láskou. To jsem psala já. A na to právě poukazuju.
Ona psala JEN o rozdílu mezi zamilovaností a dlouhodobým vztahem, e to její mu pochopí, či zjistí, teď přesně nevím.
Prostě postrádám její lásku k němu. Cítím to jen jako kalkul a vypočítavost, stejně jako ten počátek - ne si být nevěrní, to si raději přivedou milence a milenky domů.
Seli, prelo si v tej mojej poslednej vete eternity do slovenčiny.
Upravil(a) majkafa (13. 6. 2011 20:51)
eternity napsal(a):
Musím říct, e já za tu dobu pochopila hodně věcí, ná vztah byl sice krásný, ale spousta věcí byla patně. ivot není jedna velká pařba se spoustou sexu a bez dětí. To ve jsem si uvědomila a poté, co se stala tahle hrozná věc. Vím, e nevstoupím podruhé do stejné řeky a ani to nechci. Chci do nové řeky, ale se svým manelem. Změnila jsem u hodně věcí, ale na některé změny jsou potřeba dva.... Manel tyto změny vidí a váí si jich, ale říká, e to celé nemůe vyřeit hned, protoe milenku i mne miluje. Chci věřit tomu, e pochopí rozdíl mezi zamilovaností a dlouhodobým vztahem, kdy já jsem schopna po 13 letech připustit chyby, které se staly, potlačit svoje ego a změnit sama sebe pro něho. Teď jsme spolu, kdy není u ní. a je nám spolu moc hezky, on sám řekl, e je pro něj milování se mnou nejhezčí za poslední roky.
Prosím, poraďte jak mám pokračovat a drte nám palce...
Změnit sama sebe pro něho a ne pro sebe - to zavání pořádným průvihem.
Ano, majkafo, v tom s Tebou souhlasím. Měnit či změnit se má člověk sám kvůli sobě, nikoliv kvůli tomu, e si nepřeje být oputěn a pro zachování vztahu dělá druhému "co mu na očích vidí".
MMCH eternity, ve vaem vztahu jsi ila natolik otevřeně, e by kadý jiný chlap za takovouhle vstřícnou manelku mohl oblíznout vech deset. Ví, kolik je chlapů, kteří mají tajné sexuální fantazie o variantě 2+1 a nemůou o nich doma ani pitnout, protoe by s nimi ta jejich pěkně vyběhla ... a Tvůj manel si takového luxusu uíval 13 let měrou vrchovatou a jetě pořád mu to bylo málo Nevím, z jakého důvodu bys vůbec měla "připustit chyby, které se staly, potlačit svoje ego a změnit sama sebe", probůh, proč si myslí, e bys tohle měla dělat TY?!?
Manel selhal, přesmykl cool sex úplně jinam, ne kam bylo původně domluveno, snait by se měl v první řadě ON a nikoliv obě, která nic neprovedla !!!
Není tady
To POTLAČENÍ ega zní taky dost násilně. Takhle by to nelo.
eternity napsal(a):
S manelem jsme 13 let, z toho 8 od svatby. Ná vztah byl vdycky velmi silný a intenzivní, byli jsme okolím vnímáni jako dokonylý pár. Uívali jsme ivota naplno s heslem "ne být nevěrný, tak radi milence/milenku přivést domů a být ve třech". Tato metoda fungovala, dokud jsme před rokem neobjevili slečnu, která se rozhodla mého manela urvat jen pro sebe. Na začátku ve fungovalo, měli jsme ji oba rádi, ale postupně se manel přiblioval víc a víc k ní a co je to za trojku, kdy jeden kouká do stropu, e.... Tak jsem začala být árlivá a dělat scény, co tahle slečna obratně vyuila a postupně dala mému mui do hlavy, e ije se semetrikou a zaslouí si někoho lepího. No a ta lepí je samozřejmě ONA.
Před dvěma měsíci mi manel sdělil, e ode mne odchází, chce se rozvést, být jen s ní... 14 dní nato se vrátil do naí společné lonice, řekl, e mne nechce ztratit a e má v hlavě straný zmatek a vůbec neví, co má dělat.
Musím říct, e já za tu dobu pochopila hodně věcí, ná vztah byl sice krásný, ale spousta věcí byla patně. ivot není jedna velká pařba se spoustou sexu a bez dětí. To ve jsem si uvědomila a poté, co se stala tahle hrozná věc. Vím, e nevstoupím podruhé do stejné řeky a ani to nechci. Chci do nové řeky, ale se svým manelem. Změnila jsem u hodně věcí, ale na některé změny jsou potřeba dva.... Manel tyto změny vidí a váí si jich, ale říká, e to celé nemůe vyřeit hned, protoe milenku i mne miluje. Chci věřit tomu, e pochopí rozdíl mezi zamilovaností a dlouhodobým vztahem, kdy já jsem schopna po 13 letech připustit chyby, které se staly, potlačit svoje ego a změnit sama sebe pro něho. Teď jsme spolu, kdy není u ní. a je nám spolu moc hezky, on sám řekl, e je pro něj milování se mnou nejhezčí za poslední roky.
MILOVALA SI VUBEC NEKDY SVEHO MUZE?Ja si vubec nedovedu predstavit,ze by me muj milovany partner privedl domu nejakou jinou zenu do postele a provadeli s ni sex ve trech.To te nevadilo se na ne divat jak si spolu uzivaji?Tohle me hlava nebere.
To si mohla predpokladat,ze to takhle skonci.Vas vztah byl ciste sexualni nic jineho v tom ani byt nemohlo.Kdo miluje by tohle nedopustil.
Není tady
eternity napsal(a):
S manelem jsme 13 let, z toho 8 od svatby. Ná vztah byl vdycky velmi silný a intenzivní, byli jsme okolím vnímáni jako dokonylý pár. Uívali jsme ivota naplno s heslem "ne být nevěrný, tak radi milence/milenku přivést domů a být ve třech". Tato metoda fungovala, dokud jsme před rokem neobjevili slečnu, která se rozhodla mého manela urvat jen pro sebe. Na začátku ve fungovalo, měli jsme ji oba rádi, ale postupně se manel přiblioval víc a víc k ní a co je to za trojku, kdy jeden kouká do stropu, e.... Tak jsem začala být árlivá a dělat scény, co tahle slečna obratně vyuila a postupně dala mému mui do hlavy, e ije se semetrikou a zaslouí si někoho lepího. No a ta lepí je samozřejmě ONA.
Před dvěma měsíci mi manel sdělil, e ode mne odchází, chce se rozvést, být jen s ní... 14 dní nato se vrátil do naí společné lonice, řekl, e mne nechce ztratit a e má v hlavě straný zmatek a vůbec neví, co má dělat.
MILOVALA SI VUBEC NEKDY SVEHO MUZE?Ja si vubec nedovedu predstavit,ze by me muj milovany partner privedl domu nejakou jinou zenu do postele a provadeli s ni sex ve trech.To te nevadilo se na ne divat jak si spolu uzivaji?Tohle me hlava nebere.
To si mohla predpokladat,ze to takhle skonci.Vas vztah byl ciste sexualni nic jineho v tom ani byt nemohlo.Kdo miluje by tohle nedopustil.
Není tady
A taky nechápu, jak můe začít árlit člověk na někoho, koho vídává spát s vlastním manelem...
Ono je to troku jinak, kočky... dokud jde "jenom" o sex (a připuste, e kadému vyhovuje něco jinýho), není důvod árlit a dokonce se ti dva můou milovat - slečna do trojky je v podobných případech akorát něco jako hračka ze sexshopu, jenome ivá Ale jak tu u padlo - buď je nutný udlátka střídat, nebo při prvním náznaku "neposlunosti" hračky s ní okamitě skončit. A upřímně řečeno, v případě, e "ona je toti jeho studentka", je to rizikový materiál od začátku... nelze toti vyloučit kontakty i mimo postel, slečna má tedy lov značně ulehčen - a původní nerovnováha vztahu učitel-studentka se velmi rychle přesmykne do opačného gardu. Není toti vyloučeno, e slečna můe malinko přitlačit, ne-li vydírat, protoe provalení podobných hrátek můe mít i dopad existenční, o ostudě nemluvě.
zahálka je matkou hříchu, take jestli to dobře dopadne, tak kočár do ruky a bude po blbostech
I kdy ono to a tak k smíchu není... léčit vztahové prů.se.ry kočárkem je, sluně řečeno, poněkud nedomylené.
Není tady
eremuruss napsal(a):
erem, neodsuzuj ... ty jsi taky nikdy neila příli standardně, viz románek se enáčem (to tě nevadilo, e enáč si uije s Tebou a pak jde domů a uije si i s manelkou ?), o Tvojí známosti na jednu noc ani nemluvě
Já do Tebe chraňpámbu nechci rejpat a nechci Ti předhazovat minulost, ale tak Ti mě nějak napadlo, e nad védskými trojkami se tady pohorily předevím ty dámy, které měly/mají enatého milence a de-facto taky provozovaly/provozují sex ve třech - i kdy, pravda, nikoliv najednou, ale popořadě
Je zajímavé, jak se tady pohorujete ve stylu: "Jeiikriste, fůj, to já bych nikdy nemohla, ve vaem manelství lo od samého začátku jenom o sex, vy jste se nikdy nemohli doopravdy milovat, kdy jste TOHLE dopustili ..." a uniká vám, e i v manelství můe být pevný vztah, který zůstává, i kdy si jeden z partnerů odskočí do postele s někým jiným. Pravda, i tohle se můe jaksi - jako vechno - vymknout z rukou a napáchat značně velké kody, obzvlá, kdy se z pouhého odskočení vyvine paralelní vztah ...
Není tady
Kiara napsal(a):
Já do Tebe chraňpámbu nechci rejpat a nechci Ti předhazovat minulost, ale tak Ti mě nějak napadlo, e nad védskými trojkami se tady pohorily předevím ty dámy, které měly/mají enatého milence a de-facto taky provozovaly/provozují sex ve třech - i kdy, pravda, nikoliv najednou, ale popořadě
Pro mě je v tom, jestli najednou nebo ne, zásadní rozdíl. Jak fyzický, tak psychický.
Btw ani o majitelích harémů jsem zatím nečetla ani neslyela, e by se se svými odaliskami milovali v grupáči.
majkafa napsal(a):
eternity nepsala o rozdílu mezi zamilovaností a láskou. To jsem psala já. A na to právě poukazuju.
Ona psala JEN o rozdílu mezi zamilovaností a dlouhodobým vztahem, e to její mu pochopí, či zjistí, teď přesně nevím.
Prostě postrádám její lásku k němu. Cítím to jen jako kalkul a vypočítavost, stejně jako ten počátek - ne si být nevěrní, to si raději přivedou milence a milenky domů.
Seli, prelo si v tej mojej poslednej vete eternity do slovenčiny.
A ja v tom cítim snahu o "čistý vzah", ale dos naivnú pravudpovediac. Viem si predstavi, e v 20tke si niekto myslí, e má takto úúúúasný a jedinečný a úprimný vzah (a ono to je chvížu asi aj pravda), ale v 30tke u nastúpia iné prúdy, iné tlaky, iné poznania... A dlhodobý vzah JE iný ako to obdobie zamilovanosti, apsoň teda dlhodobý vzah PO období zamilovanosti. Nie lepí, nie horí, ale iný. A s láskou to môe, ale nemusí ma nutne do činenia.
Není tady
ready napsal(a):
Tak já mám pro Eternity asi větí pochopení. V podstatě se chovala férověj ne spousta jinejch nevěrnejch a nematlala do nevěry a trojky navíc li, byli dohodnutí.. e to bylo naivní myslím ví dobře sama. Ale stejně tak je naivní, kdy má někdo dojem, e si jen něco zkusí, bude to o jen o sexu a ejhle, pak neví, jak se "odmilovat", tj. zbavit hormonů.
Eternity, co ale zva prosím, jestli si pořizovat spolu s partnerem děti. Jestli se vám jednomu, nebo druhému nezasteskne po starých časech...
Majkafo, boí mlýny? To se naivní zase ty... Já vlastně nevím, podle jakého klíče jsi schopna někoho povzbudit a někoho odsoudit...
Kiaro, jinak sleduju tvé postřehy a konvenují mi. koda, e si nepamatuju, co jsi mi tenkrát psala ty a co jiní
No to já taky...
Oni dělali jen to, e se spolu milovali po domluvě vichni ve stejné chvíli, kdeto já jako svobodná juchajíce se zadaným pánem, který pak jde juchat domů ke své partnerce (kdovíkde juchající, nejuchající...) děláme sice to samý, ovem nejspí taknějak společensky přijatelnějí...
Jak psala kiara - Eternity a spol. poruili několik daných pravidel a je problém.
Já bych se na jejím místě pokusila navázat s manelem na nějaký základ, co mají po 13-ti letech, zruila trojku zatím na dobu neurčitou a pak moná provozovala jen dle pravidel Kiarou popsaných a s dítětem bych nespěchala. Čeká vás nejspí krkolomná cesta, nestěovala bych si ji těhotenstvím...
Není tady
eremuruss napsal(a):
Erem ty si toho nevie predstavi dos veža (napríklad, e aj duevná práca môe by námaha... bez uráky), ale to neznamená, e tie veci neexistujú, aj keď ich Erem nechápe alebo si ich nevie predstavi. iarlivos nemusí nutne rovna sa láske, niekedy (často) je za ňou viac sebalásky ako lásky k druhému. A neistoty, malej sebadôvery, nelásky k sebe - paradoxne... mám pokračova? (Aj keď uznávam, e takýto vzah by bol hardcore aj na mňa - ja naopak vyznávam, e nerieim a nechcem riei, čo robí partner, keď nie je so mnou... a u vôbec netúim svieti pri tom lampáom.) Ale lidé josu rúzné... ber to tak.
Upravil(a) Selima (14. 6. 2011 14:15)
Není tady
majkafa napsal(a):
Kiara napsal(a):
Pro mě je v tom, jestli najednou nebo ne, zásadní rozdíl. Jak fyzický, tak psychický.
Btw ani o majitelích harémů jsem zatím nečetla ani neslyela, e by se se svými odaliskami milovali v grupáči.
To môe by len preto, e harémové tajomstvá sa nevynáali. Niekedy eunuchom aj vytŕhali jazyk.
Není tady
Ja si vubec nedovedu predstavit,ze by me muj milovany partner privedl domu nejakou jinou zenu do postele a provadeli s ni sex ve trech.To te nevadilo se na ne divat jak si spolu uzivaji?
Erem, teď se fakt bavím... To nefunguje tak, e si pán přivede domů někoho, koho poloí v lonici na manelčino místo a ona jim zatím vychladí ampus... a ne začne mazat jednohubky, tak se můe kouknout.
Krom toho, Etrenity to píe jasně - v momentě, kdy si manel začal vímat víc té druhé, začalo jí to vadit.
Kdo miluje udělá pro sváho miláčka i to, e zapomene, e má zákonitou manelku... to si tady nebudeme tak moc lhát, ne?
Není tady
Ani o pračlověkovi, opočlověkovi, opicích, ádných jiných zvířatech, francouzském dvoře... jsem neslyela, e by provozovali grupáč.
Myslím si, e to není přirozené, e je to výmysl některých lidí. A pak se jim to náleitě vymstí. Halt ty boí mlýny.
Můj názor je ten, a realita mi to potvrzuje, e grupáč lze provozovat bez psychických následků, a nato dlouhodobě pouze s lidmi, se kterými nejsem nijak citově zainteresovaná, nato s partnerem. Kdy u po tom tolik touím.
Upravil(a) majkafa (14. 6. 2011 14:31)
majkafa napsal(a):
Ani o pračlověkovi, opočlověkovi, opicích, ádných jiných zvířatech, francouzském dvoře... jsem neslyela, e by provozovali grupáč.
Myslím si, e to není přirozené, e je to výmysl některých lidí. A pak se jim to náleitě vymstí. Halt ty boí mlýny.
Ani monogamný vzah nie je v prírode celkom "prirodzený" a čisto tatisticky vzaté ho má menej ivočínych druhov ako vožné vzahy... a zato to neznamená, e by sme ju museli mahom zavrhnú... Mmch, v starovkeom Ríme sa zrejme grupáčske orgie diali, o Egyote a ďalích to nemáme dochované, ale to neznamená, e neboli. A v prírode? Určite je grupáč bený - len my žudia ho proste nevidíme. Pochybujem, e bys i opočlovek alebo opice objednávali extra salónik, aby si mohli neruene vychutna sex... a dovož mi poznamena, Majka, e monogamia sa práve obajvuje a hodne nedávno v dejinách žudstva (a pražudstva), PO tom, čo zanikol matriarchát a prevzal to patriarchát.
Není tady
Seli, nemieaj neruené vychutnanie sexu s grupáčom. To sú dve naprosto rozdielne veci, či má sex viac ne dvaja účastníci dokopy v jednom chumli, alebo dvaja niekde v nesúkromí, kde sú v tom nesúkromí iné páry.
Majka, neviem, kožkých grupáčov, si sa zúčastnila, e ti realita potvrdzuje tvoje Bičboie tuáky , ale vzhžaodm na to, ako sa v minulosti vyvíjala tvoja kríová výprava proti milenkám enáčov, by som sa na tvojom mieste u trochu začal bá, či sa ti nezačína ivotné obdobie grupáčov... (Tak trochu mono závidím, ja som zatiaž nestretla potrebnú partiu - vdy niekto na poslednú chvížu vymäkol..):
Není tady
Majka, keď u si sem zatiahla ivočínu ríu, tzak dovož poznamena, e tam okolo sexu také okolky zďaleka nerobia - väčinou... a grupáče robili (sem-tam) minimálne konské gorily; u iných zvierat neboli dostatočne podrobné výskumy.
Není tady
majkafa napsal(a):
Můj názor je ten, a realita mi to potvrzuje, e grupáč lze provozovat bez psychických následků, a nato dlouhodobě pouze s lidmi, se kterými nejsem nijak citově zainteresovaná, nato s partnerem. Kdy u po tom tolik touím.
Souhlasím, jinak toti nevěřím,e by si to partneři při nějaké příleitosti nevyčítali. Tak jako v případě eternity. Dokud ji při sexu nezanedbávali,tak dobrý.Najednou bum,manel se věnuje víc té druhé,na eternity se nedostalo a u je oheň na střee. Kdo s čím zachází......
Není tady
Selima napsal(a):
Majka, neviem, kožkých grupáčov, si sa zúčastnila, e ti realita potvrdzuje tvoje Bičboie tuáky , ale vzhžaodm na to, ako sa v minulosti vyvíjala tvoja kríová výprava proti milenkám enáčov, by som sa na tvojom mieste u trochu začal bá, či sa ti nezačína ivotné obdobie grupáčov... (Tak trochu mono závidím, ja som zatiaž nestretla potrebnú partiu - vdy niekto na poslednú chvížu vymäkol..):
Z mojho písania je naprosto jasné, (tebe Seli, ale mono stále nie), e nevediem iadné kríové výpravy proti grupáčom. Len som dos presvedčená, e grupáč, aký "provozovala" eternity, jej manel a spol. je cestou do pekla. Vak ho teraz aj majú. e ak grupáč, tak s citovo nezainteresovanými, inak sa to vypomstí, čoho je eternity názorným príkladom. A nie je jediným. Mnohí by mohli vypráva o psychickej kocovine po grupáčoch, keď boli s niektorým(i) účastníkom citovo zainteresovaní, zvlá keď sa opakoval. Nebudeme si maza med okolo huby. Toto nemá s láskou nič spoločného a človek je v tomto len človek a iadny čistý vzah, to pokladám za nezmysel.
rejka napsal(a):
majkafa napsal(a):
Souhlasím, jinak toti nevěřím,e by si to partneři při nějaké příleitosti nevyčítali. Tak jako v případě eternity. Dokud ji při sexu nezanedbávali,tak dobrý.Najednou bum,manel se věnuje víc té druhé,na eternity se nedostalo a u je oheň na střee. Kdo s čím zachází......
No ale sta sa to mohlo aj tak - akurát by o tom nevedela... Netvárme sa, e sa rozvádzajú len prívrenci grupáčov. (Ani neverníci nie sú len grupáčovci -nenene...). A ymslím, e zmysluplnejie, ako kýva jej prstom pred nosom a robi ki-ki, tak ti treba je prípadne navrhnú (ak máte nejaký rozumný návrh), čo s tým...
Není tady