19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Prosím o radu, během dvou týdnů z lehkého zadrhávání začal syn koktat tak, e neřekne jediné slovo souvisle. Musím říct, e syn je velmi ivý, divoká paličatá povaha, vdy toho spoustu napovídal, takový "rychlík". Bohuel se rozvádím, syn u půl roku ije ve střídavé péči po týdnu. Za celou dobu jsem nezaznamenala ádný problém a právě před dvěma týdny, kdy začalo zadrhávání a teď takovou rychlostí i koktání jdeme na logopedii, ale sháním i dalí pomoc v podobě jakékoli rady či tipu, napadly mě homeopatika, ale moc se nevyznám v dávkování..... díky za jakoukoli radu nebo zkuenost....
Není tady
zamilovana111 napsal(a):
Prosím o radu, během dvou týdnů z lehkého zadrhávání začal syn koktat tak, e neřekne jediné slovo souvisle. Musím říct, e syn je velmi ivý, divoká paličatá povaha, vdy toho spoustu napovídal, takový "rychlík". Bohuel se rozvádím, syn u půl roku ije ve střídavé péči po týdnu. Za celou dobu jsem nezaznamenala ádný problém a právě před dvěma týdny, kdy začalo zadrhávání a teď takovou rychlostí i koktání
jdeme na logopedii, ale sháním i dalí pomoc v podobě jakékoli rady či tipu, napadly mě homeopatika, ale moc se nevyznám v dávkování..... díky za jakoukoli radu nebo zkuenost....
A kdyby jsi se v davkovani vyznala, tak by jsi je synovi sama naordinovala? To snad nemyslis vazne! Logoped vam jiste poradi, detskeho psychologa muzete navstivit take. Vzheledem k tomu, ze se koktani objevilo az nyni, tzn. pul roku pote co syn jiz zije ve stridve peci muze mit koktani i jiny duvod nezli vas rozvod. Deti v tomto veku jeste nemaji velkou slovni zasobu, chteji se vyjadrit, ale chybi jim slova, dost casto se pak stava, ze se zakoktavaji. Stava se to i u deti dvojjazycnych rodin kdy kazdy z rodicu na dite mluvi svym jazykem, ale oboji casem odezni. Je potreba byt na dite trpelivy, hodne s nim mluvit, cist knizky a vypravet si pribehy-pohadky, ktere uz zna, davat mu stejne otazky a nechat ho at na ne odpovida. Logoped vas jiste spravne navede a poradi jak cvicit rec.
Není tady
Mela jsem to u syna zrovna tak jak pises v tom samem veku.Na logopedii,aniz by syna vyslechla pani doktorka, me ujistila,ze se s tim mam smirit,ze syn bude zadrhavat..
Syn zadrhaval takovym zpusobem,ze kdyz ho lide slyseli, tak se venku otaceli.
Vse se srovnalo a syn vubec zadnou vadu reci nema. jen rychleji myslel nez mluvil,proto nastal tento problem.
Není tady
s homeopatiky mám zkuenosti, ale samo se poradím (bohuel k dr a za dva týdny), chtěla jsem to podchytit co nejdříve a třeba nasadit lehké ředění jen něčeho na zklidnění. Jinak děkuji za příspěvky, jsem z toho opravdu patná
Není tady
Ahoj , nevím, jestli u je problém vyřeen, ale píí svou zkuenost, dcera také začala z ničeho nic koktat tak, e nemohla doříct ani slovo- povahově bych řekla, e bude asi podobná jak píe... byla jsem na logopedii, řekla mi, e je to v tomto věku normální a ve velkém procentu je to způsobena bouřlivým vývojem řeči, kdy to prostě mozek nestíhá... a pravděpodobně to přejde samo.. co se týče nápravy, tak se soustředila na dýchání (břiní) a různé zklidňující relaxační cviky. ale byly jsme to asi jen dvakrát,protoe tak jak koktání přilo, tak zhruba tak do 4 měsíců přelo úplně samo....
Není tady
Bohuel také musím říct, e syn začal v téměř 4 letech koktat. Dr říkala a to necháme tak 2-3 týdny, e by se to mělo uklidnit. Myslíme si, e je to vlivem nějakého oku nebo leknutí. Zadrhává, kdy chce říct dlouhou větu, ale také i u běných slov, jako ba-ba-ba-babi a tak. Ale ne vdy, i kdy zadrhává docela často. Pokud se to neupraví samo, budeme muset jít na logopedii, co budeme muset i tak, protoe mám dojem, e je mu stále hůř rozumět. Také asi budeme muset odloit kolku, protoe na cizí lidi moc zvyklý není a nikdy nebyl nikde sám bez nás. Je docela stydlivý, bojácný, ale doma je to neskutečný rychlík, nikde neposedí a tak. Pokud máte nějaké dalí informace, napite. Doufám, e se to u naich dětiček brzy zpraví.
Není tady