29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Za sebe jako za chlapa můžu říct, že když nám umřel kluk mi tekly slzy proudem, a když mi loni v březnu umřela máma a pak hned v listopadu táta, tak jsem se zavřel v tom prázdným bytě, kde bylo všechno tak, jak jsem to znal z dětství a bulel jsem jak malej kluk...a vím, že potom už to nebylo tak strašný, jak to vypadalo. I když je pravda, že když si vzpomenu na den co den chození do nemocnic, když člověk nemůže pomoct, a prosí smrt aby přišla co nejdřív, pak mám slzy v očích i teď když to píšu.
Blackie napsal(a):
Za sebe jako za chlapa můžu říct, že když nám umřel kluk mi tekly slzy proudem, a když mi loni v březnu umřela máma a pak hned v listopadu táta, tak jsem se zavřel v tom prázdným bytě, kde bylo všechno tak, jak jsem to znal z dětství a bulel jsem jak malej kluk...a vím, že potom už to nebylo tak strašný, jak to vypadalo. I když je pravda, že když si vzpomenu na den co den chození do nemocnic, když člověk nemůže pomoct, a prosí smrt aby přišla co nejdřív, pak mám slzy v očích i teď když to píšu.
Není tady
Na slovo "správne" som už alergická... Kašlať nas to, čo je správne a čo nie! Kto to určuje???? My sami!
A K topicu: Hlavne je NEZDRAVÉ neplakať, potom sa pdoľa mňa v tele hromadia jedy, negatívne veci, smútky, hnevy.... ktoré by sa inak vyplavili. Ja som neplakala dosť veľa rokov, ale keď som sa potom konečne raz rozplakala, myslela som, že ma zadusí... Mala som v krku hrču, že to až bolelo... Odvtedy slobodne plačem, smejem sa a skoro lsobodne sa aj rozčuľujem.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
dokud ještě umíš brečet, buď ráda, blbý by bylo, kdyby se ti chtělo, ale prostě to nešlo
klidně to pusť, když se ti chce, není na tom nic špatnýho. pro mě je teda noční můra, že by mě měl někdo vidět brečet, ale každej je jinej a pokud to někomu (tobě) neva, tak proč ne.
přesně tak. Já to mám tak, že dlouho jsem vůbec nebrečela( přece jsem silná, všechno zvládnu ...), pak jsem hodně často cítila, že bych chtěla, ale nešlo to. No ted se mi několikrát stalo, že to doslova "bouchne" - až vyděsím i sama sebe. Ale nepotlačuji to, tak se to lepší.
Není tady
Já brečím taky celkem často, prostě když to tak cítím tak brečím, hodně se mi uleví. A ano myslím si že nebrečení má nebo v budoucnu bude mít vliv na psychiku. Člověk drží emoce na uzdě, dusí je v sobě, ale jednoho dne stejně vybuchne!! A z toho můžou být i různé nemoci... Tak proč to ze sebe pláčem nedostat
Není tady
Blackie napsal(a):
I když je pravda, že když si vzpomenu na den co den chození do nemocnic, když člověk nemůže pomoct, a prosí smrt aby přišla co nejdřív, pak mám slzy v očích i teď když to píšu.
Ano,mám to prožité na vlastní kůži a modlila se za konec každý den....a když při vzpomínce přijdou slzy,nechám je volně téct,nepotlačuji je...
Není tady
rejka napsal(a):
Blackie napsal(a):
I když je pravda, že když si vzpomenu na den co den chození do nemocnic, když člověk nemůže pomoct, a prosí smrt aby přišla co nejdřív, pak mám slzy v očích i teď když to píšu.
Ano,mám to prožité na vlastní kůži a modlila se za konec každý den....a když při vzpomínce přijdou slzy,nechám je volně téct,nepotlačuji je...
Přesně...taky to znám.
Modlení se za smrt. Proč jen nechá na sebe někdy tak zbytečně čekat...
A jindy přijde zcela nečekaně tam, kde bychom to nechtěli...
Není tady
Nebylo vždy nejlíp, ale na smrt jsem nikdy nemyslela. Daru života jsem si až moc vážila. Čověk jej dostává jen jednou za život, tedy teď a tady. Kolik lidí je na okraji života a tolik by si přáli žít.....
Pláč, jako takový, jako výtok, jakýkoliv, se nikdy nemá potlačovat, jde o uvolnění napětí, o čištění, o detoxikaci, o odplavení nánosu, který nás zatěžuje. Za pláč se nikdy nemáme stydět, kdo neumí plakat je člověk, který si zadělává na zcela jiné potíže....
Ano, modlim se, ale za druhé, kteří to potřebují víc než já. Je důležité své JÁ zařadit na druhé místo a nezabývat se jen sama sebou. Držím se hesla, nikdy není tak zle, aby nemohlo být hůře.
Není tady
Daniela M napsal(a):
. Je důležité své JÁ zařadit na druhé místo
Asi je to off topic, ale dovolila bych si v tomhle nesouhlasit.
Pro nás samotné jsme důležití především my sami. My musíme obsahovat to, čím chceme obdařit druhé.
Co není v nás, nemůžeme dát ostatním.
Není tady
Ametyst napsal(a):
Daniela M napsal(a):
Pro nás samotné jsme důležití především my sami. My musíme obsahovat to, čím chceme obdařit druhé.
Co není v nás, nemůžeme dát ostatním.
Nežijeme pro sebe, ale pro druhé a to nás naplňuje. Naše JÁ není nic bez lásky k bližnému. Ano, vše musí být v nás.
Není tady
Daniela M napsal(a):
Ametyst napsal(a):
Daniela M napsal(a):
Co není v nás, nemůžeme dát ostatním.Nežijeme pro sebe, ale pro druhé a to nás naplňuje. Naše JÁ není nic bez lásky k bližnému. Ano, vše musí být v nás.
S tím si dovolím nesouhlasit. Nejdřív prvořadě bychom měli mít rádi sami sebe, abychom lásku druhým mohl rozdávat. A pak život pro druhé není obět, ale radost dávat.
Není tady
dusička napsal(a):
Daniela M napsal(a):
Ametyst napsal(a):
Co není v nás, nemůžeme dát ostatním.Nežijeme pro sebe, ale pro druhé a to nás naplňuje. Naše JÁ není nic bez lásky k bližnému. Ano, vše musí být v nás.
S tím si dovolím nesouhlasit. Nejdřív prvořadě bychom měli mít rádi sami sebe, abychom lásku druhým mohl rozdávat. A pak život pro druhé není obět, ale radost dávat.
Dušičko souhlasím s tebou
Není tady
Daniela M napsal(a):
Ametyst napsal(a):
Daniela M napsal(a):
Danielo, všechno musí být v rovnováze, i láska sama k sobě, i láska k bližnímu. Abys tu lásku k bližnímu mohla vydávat, musíš ji mít odkud čerpat, musíš mít odkud se dobíjet a k tomu je potřeba pevné zázemí lidí kolem sebe, od kterých můžeš přijímat patřičnou podporu.
Jak nebudeš myslet v první řadě sama na sebe a budeš se rozdávat, aniž bys přijímala, velmi brzo vyhoříš a nepomůžeš ani sama sobě, ani těm, kteým bez patřičné zpětné vazby svoji podporu poskytuješ
Není tady
Ackulik, ja jsem se naucila neplakat podle vzorce - Kdo mi ublizuje, nezaslouzi si moje slzy, kdo me ma rad, ten je nepotrebuje. Neplakala jsem podstatne dele nez ty. Proste to nejde.... Vysledek je ten, ze nedokazu odpustit nic a nikomu. Vsechny krivdy me zerou a tak se chci jeste dneska mstit i za veci, ktere mi byli provedeny pred 5 nebo 10 lety.
Opravdu snazsi by bylo, kdybych se proste jen klidne vyplakala, vyvztekala a zivot sel dal. Snaz se.
Není tady
Kiara napsal(a):
Daniela M napsal(a):
Ametyst napsal(a):
Danielo, všechno musí být v rovnováze, i láska sama k sobě, i láska k bližnímu. Abys tu lásku k bližnímu mohla vydávat, musíš ji mít odkud čerpat, musíš mít odkud se dobíjet a k tomu je potřeba pevné zázemí lidí kolem sebe, od kterých můžeš přijímat patřičnou podporu.
Jak nebudeš myslet v první řadě sama na sebe a budeš se rozdávat, aniž bys přijímala, velmi brzo vyhoříš a nepomůžeš ani sama sobě, ani těm, kteým bez patřičné zpětné vazby svoji podporu poskytuješ
Kiaro, mám se moc ráda, a myslím na sebe, neboj. Jen dávám důraz, že NENÍ dobré přílišné zabývání se sama sebou - to často vytváří problémi, které se zde řeší. Jakmile se někdo začne mít rád a ostatní bude odsuzovat, může se i plést.
Není tady
Ackulik napsal(a):
Jak je už jistě jasné z předmětu diskuse, chci se zeptat, zda je dobře neplakat? Když mě něco rozesmutní, vždy slzy potlačím.
Dobrý večer Ackulik,
záleží na situaci a jestli je pláč v této chvíli společensky přípustný, každopádně v rodině, nebo s přáteli se není potřeba přemáhat a také je úplně normální si poplakat u nejaké dojemné telenovely. Takže můj závěr - nebraň se pustit slzicky po tvářích
Není tady
Neplakala jsem podstatne dele nez ty. Proste to nejde.... Vysledek je ten, ze nedokazu odpustit nic a nikomu. Vsechny krivdy me zerou a tak se chci jeste dneska mstit...
Pláč není k odpuštění a zapomenutí nutný.
Není tady
Kiaro, mám se moc ráda,smile a myslím na sebe, neboj. Jen dávám důraz, že NENÍ dobré přílišné zabývání se sama sebou - to často vytváří problémi, které se zde řeší. Jakmile se někdo začne mít rád a ostatní bude odsuzovat, může se i plést.
Ano, s tím souhlasím, asi jsem Tě zprvu nepochopila, že to myslíš takhle.
Není tady
Daniela M napsal(a):
Kiara napsal(a):
Daniela M napsal(a):
Nežijeme pro sebe, ale pro druhé a to nás naplňuje. Naše JÁ není nic bez lásky k bližnému. Ano, vše musí být v nás.Danielo, všechno musí být v rovnováze, i láska sama k sobě, i láska k bližnímu. Abys tu lásku k bližnímu mohla vydávat, musíš ji mít odkud čerpat, musíš mít odkud se dobíjet a k tomu je potřeba pevné zázemí lidí kolem sebe, od kterých můžeš přijímat patřičnou podporu.
Jak nebudeš myslet v první řadě sama na sebe a budeš se rozdávat, aniž bys přijímala, velmi brzo vyhoříš a nepomůžeš ani sama sobě, ani těm, kteým bez patřičné zpětné vazby svoji podporu poskytuješKiaro, mám se moc ráda,
a myslím na sebe, neboj. Jen dávám důraz, že NENÍ dobré přílišné zabývání se sama sebou - to často vytváří problémi, které se zde řeší. Jakmile se někdo začne mít rád a ostatní bude odsuzovat, může se i plést.
vidíš a já si myslím, že se máš zabývat hlavně sama seboum, protože vše ostatní ( vztahy s druhými, problémy atd. ) na to navazuje.Problémy vznikají, když máme pocit, že ti DRUZÍ by se měli chovat jinak, mluvit jinak , dělat něco jinak.A vzhledem k tomu, že změnit můžeš JEN sama sebe....jsi zase na začátku.....zabývat se hlavně sama sebou .
Není tady
Jo Agewo
ale já ted pochopila Danielu.
Domnívám se, že myslí to, že by se člověk neměl zaujímat jen sám s sebou. Ale koukat na svět, na druhý. Mělo by to být v rovnováze.
Není tady
dusička napsal(a):
Jo Agewo
ale já ted pochopila Danielu.
Domnívám se, že myslí to, že by se člověk neměl zaujímat jen sám s sebou. Ale koukat na svět, na druhý. Mělo by to být v rovnováze.
Dušičko, děkuji za upřesnění a pochopení.
Nauč se pozorně poslouchat, co říká druhý,
a ze všech sil se snaž vcítit se v myšlení mluvícího - ano, velice moudré
Není tady
helena napsal(a):
Neplakala jsem podstatne dele nez ty. Proste to nejde.... Vysledek je ten, ze nedokazu odpustit nic a nikomu. Vsechny krivdy me zerou a tak se chci jeste dneska mstit...
Pláč není k odpuštění a zapomenutí nutný.
Ja si myslim ze je. Tim neplacem neuvolnis emoce, neprozijes si je, nevyventilujes a kdyz to neudelas, vre to v tobe jako v papinaku a casem nedokazes odpustit a zapomenout uz vubec nic. Je to jako bys do toho papinaku dalsi paru jeste pripoustela. Pak kdyz bys uz chtela plakat, tak to uz nejde. Je tech emoci nahromadenych tolik.... jako kdyz je v mistnosti skupina lidi. Jeden po jednom se dostanou ven vsichni (tim myslim ten plac pro male krivdy ) ale kdyz se nahrne do dveri cela banda, tak se nedostane ven nikdo (tim myslim ty male krivdy nahromadene za spoustu let )
Není tady