1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Stránky: 1
Ahoj, holky mamky, ráda bych se zeptala, zda máte někdo zkuenosti s těmito porodkami.
Na vzdálenost to máme naprosto stejně, cca 30km. Původně jsem zvaovala HK, teď ale nevím. Do HK dennodenně jezdíme, Náchod je na druhou stranu mimo běné cesty, ale to by nevadilo na těch pár dní.
Já osobně slyela e HK je na tom technicky lépe ale je to větí porodnice a jde to tam spí jak na běícím páse a to se odráí zase na jiných věcech (nechtějí moc akceptovat porodní plán) atd., které má Náchod zase díky svému příjemnějímu prostředí atd.
Ale je to vechno jedna paní povídala. Take bych slyela těch názorů víc. Díky.
Upravil(a) misha88 (8. 6. 2011 20:31)
Není tady
Ahoj Misho,
já rodila v Náchodě a byla jsem moc spokojená. Co se týká zařízení, tak jeliko porodnice je nově zrekonstruovaná, tak je ve pěkně vybavené (k dispozici má automaticky kadé miminko monitor, maminka kojící poltář nebo např. kruh na sezení). Porodní sály jsou pěkně vybavené, i kdy jsou zde 3 porodní boxy, které jsou různě velké a dle toho i různě vybavené (já měla těstí byla jsem na tom najvětím a tím pádem i nejlépe vybaveném - byla zde i např. vana, kterou já ale osobně nevyuila). Co se týká personálu, tak jsem byla spokojená, jak s doktory, kteří mě rodily, tak s porodními asistentkami i se sestřičkami. Narazila jsem pouze na jednu sestřičku, která mi moc nesedla, ale s tou jsem se setkala natěstí jen jednu noc :-) Jinak je na oddělení k dispozici i počítač s internetem, co se můe také hodit. Pokud by tě cokoliv zajímalo, písni mi kdytak radi SZ, a to tu nepřehlédnu.
Není tady
Ahoj Misho,ja jsem rodila taky v Nachode a byla jsem spokojena,az na par musek..taky jedna sestra co mi nesedla (zajimalo by me,jestli to je ta sama co nesedla Lence ) a moc mi nechutnalo jidlo.Ale jinak byli vsichni naprosto super.Fakt pohoda,od porodnich asistentek pres doktorku az k detskym sestram
Byla jsem na boxu bez vany,sice mi ji chteli nabidnout,ale to uz se rodilo,takze pry priste
Jinak na boxu byl pruh latky zavesenej od stropu,balon,kreslo pro tatinka,prehravac na cdcka i cdcko nejaky relaxacni hudby,masazni pomucky.No a jinak jsem mohla vyuzit jeste sprchu a v ni balon,tam jsem i stravila dost casu.
Není tady
Jé vidí Tanko, tak na vechny tyhle pomůcky k porodu jsem úplně zapomněla Já tedy vyuila akorát ten míč. A co my vyhovovalo, e bylo během porodu povoleno pít a třeba zobat hroznový cukr, co já si tedy porod bez pití nedovedu představit (měla jsem hrozně vyprahlo v puse a neustále popíjela buď vodu nebo i dokonce kolu, kterou normálně nemusím).
Jinak ta nesympatická sestřička byla trochu starí ne ostatní a já jí tam měla jen jednou na noční, ale jméno si nepamatuju
Není tady
A jak vedení samotného porodu třeba? Při první době jen chodili kontrolovat? A samotný porod...Tanko díky za info! Klidne mi písni do SZ.
Upravil(a) misha88 (10. 6. 2011 21:07)
Není tady
Já u si přesně nepamatuju, co byla 1. doba, 2. doba a 3. doba Ale zezačátku jsem tam byla sama s manelem a občas přila PA nebo doktorka a při samotném porodu u mě bylo narváno (to ví dvojčata), take jsem tam měla krom PA, 2 doktory, primáře dětského a já nevím koho jetě a to ta poslední část trvala myslím 5 hodin, tak občas někdo odeel
Není tady
Ahoj Misho.
Já rodila v Hradci dvakrát,ale je to u nějaká chvilka.Poprové to jetě nebylo nic moc,ale taku u porodu jsem u měla.Podruhé lepí,osobnějí přístup,ale pak rychle akutně na císaře,take taky nic moc k popisu.Já porodní plán neměla,ale vím,e lékaři,právě kvůli tomu,e se tady rodí hodně dětí,nejsou moc ochotní se přizpůsobovat a mají to rádi po svém a podle zajetého.Ale asi to taky bude záviset,koho u porodu chytne a jak na tebe budou mít čas.Někdy je to tam mazec.
Já jsem teď byla jako doprovod rodit v HK s kamarádkou,bylo to letos v březnu a přístup personálu byl vstřícný,ale ona neměla ádné zvlátní poadavky.Sálky jsou vybavené dobře,jsou tu i nějaké pomůcky a někde dokonce vana,u ostatních sprcha.Péče personálu dobrá,ale příli často nechodili,Hanka byla ráda,e mě tam měla,byla by tam dost sama.Doktro zael asi dvakrát a pak a k porodu,který byl vedený klasicky i s nástřihem.Péče na oddělení v pohodě,dětské sestry i na matkách dobré,i kdy se najdou vyjímky.Celkové se dá říct,e Hradec příli přizpůsobivý není,ale určitě se domluví na nějakém přijatelném kompromisu.Výhodou je nadstandartní péče o tebe i miminko,kdyby se něco dělo.Já jsem teď čerstvě těhotná a pokud bude ve v pořádku a dojdu a k porodu,tak budu určitě rodit v Hradci a dokonce se i pokusím si domluvit porod podle svých představ,mám výhodu,e mě snad odrodí tchán mé sestra,take troku protekce.Ale u nic neplánuju a jen doufám,e to napotřetí bude konečně porod v klidu a bez komplikací,co nejpřirozenějí.Musím říct,e se moc těím,take si to snad hezky ,,uiju,,......Tobě přeji hlavně porod v pohodě,a u tam,nebo tam a zdravé a spokojené miminko,pa pa Iva.
Není tady
Stránky: 1