29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
maring napsal(a):
agewa napsal(a):
maring napsal(a):
Já si myslím, že se to určitě naučit dá , že se to dá vypěstovat .
Ovšem jsou lidi, kteří mají tu schopnost silnou od narození .jenže vypěstovat můžeš jen co, co máš už v sobě.Intuici má každý z nás. jen někdo jí používá a jiný ne. Někdo jí rozvíjí a někdo jí potlačuje.To nejsou žádné nadpřirozené schopnosti. naopak je to přirozenost člověka. Jenže časem přestal člověk věřit instinktům a intuici a věří více rozumu.
Zeptám se jinak ...dá se naučit malování? Technika jistě. Ale aby obraz "něco " sdělil, aby dokázal druhého " chyiti za srdce" to už ne. To bud v sobě máš nebo ne.Já si právě myslím, že to je všechno jen ta intuice , která třeba lidem umožnuje číst z karet budoucnost, nebo z kafe atd.
Když od ted budu denně pracovat s kartama , během několika let se mi vytříbí ta citlivost a budu lepší a lepší, jako ten slepec , kterej přišel o zrak a časem získal citlivej sluch .
S učením něčeho (malování, noty ) to vůbec nesouvisí, prostě jakmile jsi schopná vycítít citlivě, co se bude dít, nebo kterým směrem máš jít , máš to v kapse a můžeš to rozvíjet i pro druhé lidi..
A to není vůbec nic těžkýho i moje kočka cítí všechno, i věci, co se stanou cítí napřed.
jsou ovšem lidi, kteří jsou mimořádně tvJrdí a se svou intuicí nekomunikují vůbec, ti pak nemají šanci.
Souhlasím.
Je potřeba i u citlivých lidí rozvíjet intuici, protože v dnešní době převládá všude rozum nad citem.
Není tady
tak tak
jak říkával soudruh Lenin "seučit, seučit"
Není tady
PPavlaa napsal(a):
nj, ale to mi pořád přijde o tom, že ten pes rozumí tobě, ne, že ty rozumíš jemu.
nebo to každá chápeme jinak.
No v tomto případě kdybych já neporozuměla jemu (jí) tak by ona neporozuměla mně
Seučím, seučíš, seučíme se.......
Není tady
neber si to vy zlým, ale bylo by divný, kdybys neporozuměla
Není tady
Neberu, Pavli. Ale neznám nikoho jinýho, kdo by porozuměl tomuto a tímto způsobem, takže tak všeobecně rozšířený druh porozumění to asi nebude
Naopak - většinou se tomuto neporozumí....
Není tady
lupina montana napsal(a):
Neberu, Pavli. Ale neznám nikoho jinýho, kdo by porozuměl tomuto a tímto způsobem, takže tak všeobecně rozšířený druh porozumění to asi nebude
Naopak - většinou se tomuto neporozumí....
Bud jsi fenečce porozuměla, na co se ptala, a po několika nezdařených pokusech jsi odpověděla, tak, aby porozuměla ona. Nebo jsi opakované otázce neporozuměla a to ubohé dobré zvíře to vzdalo a řeklo si, že už tě nebude trápit, odkývalo tvou odpověď a zeptalo se jinde .
Když ne porozumění, alespoň snaha a zdvořilost je vám oběma vlastní. A to je moc dobře a nadějné.
Není tady
Nene - porozumělo, to vím docela určitě Od té doby to používám (pokud to jde, snažím se abstraktno převádět na obrazy) a je to splavnější. Problémy nastanou, když znervózním, což se mi želbohu stává právě tehdy, kdy to nejmíň potřebuju - pak se to blokne.
Ty obrazy jako.
Mám kamarádku, která překládá svýho psa zcela úchvatně
Není tady
No tak to je vynikající ......
Není tady
Moji k nim? No já nevím, jestli ti můj příklad bude stačit, ale je právě o těch obrazech: odjížděla dcera, měla sbaleno a bylo jasný i psovi, že na déle. Nicméně vyváděla tak, že i mně začlo být jasný, že jí je jasný, že je to nadlouho. Tak jsem jí říkala "neboj, ona přijede" (tohle běžně funguje) a nic.
Tak jsem jí říkala, že přijede za měsíc - a nic.
Samozřejmě, je to abstraktní slovo. Byl ale zrovna úplněk a tak jsem fence řekla "koukni, je kulatej měsíc. Až bude další kulatej měsíc, bude zpátky"
A byl klid.
hm a ona pochopila co je to měsíc a co znamená ..je kulatý
Není tady
Nerozumím Pochopila prostě, jakej časovej úsek mám na mysli.
Pochopí "V půli noci" ale ne ve dvanáct, dejme tomu.....
Není tady
ale ,agewo - lupina přece nemluví se psem slovy
to jen že neumí štěkat, tak to řekla po svým - nepřesným lidským jazykem
obě ale myslely stejně
Není tady
agewa napsal(a):
Moji k nim? No já nevím, jestli ti můj příklad bude stačit, ale je právě o těch obrazech: odjížděla dcera, měla sbaleno a bylo jasný i psovi, že na déle. Nicméně vyváděla tak, že i mně začlo být jasný, že jí je jasný, že je to nadlouho. Tak jsem jí říkala "neboj, ona přijede" (tohle běžně funguje) a nic.
Tak jsem jí říkala, že přijede za měsíc - a nic.
Samozřejmě, je to abstraktní slovo. Byl ale zrovna úplněk a tak jsem fence řekla "koukni, je kulatej měsíc. Až bude další kulatej měsíc, bude zpátky"
A byl klid.hm a ona pochopila co je to měsíc a co znamená ..je kulatý
Proč ne. Je velmi pravděpodobné, že s ní nebo v její přítomnosti Lupina nejednou při večerních procházkách rozprávěla o měsíci. Slovo kulatý a o co jde zná nejspíše taky. A že by ausgerechnet šelmy psovité nesledovaly měsíc i v jeho proměnách, to je k neuvěření.
Není tady
Jessika napsal(a):
obě ale myslely stejně
Díky
Přesněji řečeno, slovy samozřejmě jo, ale snažím se je volit tak, abych si mohla představit psovi srozumitelný obraz v mysli - a to pobere. Tápu trochu, jak jí přiblížit nebezpečnost členů mysliveckého sboru jak vysvětlit šelmě, že u lidí loví jen někdo a všichni ostatní maj ZÁKAZ?
Blbě, žejo....
Není tady
Jessika napsal(a):
obě ale myslely stejněDíky
Přesněji řečeno, slovy samozřejmě jo, ale snažím se je volit tak, abych si mohla představit psovi srozumitelný obraz v mysli - a to pobere. Tápu trochu, jak jí přiblížit nebezpečnost členů mysliveckého sborujak vysvětlit šelmě, že u lidí loví jen někdo a všichni ostatní maj ZÁKAZ?
Blbě, žejo....
To bude nejspíš ono. Když mě naše želva kousne do palce u nohy, to se vždycky tak leknu a někdy jí řeknu něco o tom, že poletí z okna a když si ten obraz nepředstavím, tak nic, a když si to představím, jak letí z okna, to máš vidět tu reakci. Otočí se ke mně bokem a pohlídá na mě jedním okem hrozivě vyčítavým, to se nedá ani popsat, musela bys to vidět
Upravil(a) haiel (27. 12. 2011 22:48)
Není tady
Ráda věřím Myslím si, že naše abstraktní myšlenky jsou jako pro leckoho abstraktní malířství - prostě v tom nic neviděj. Ale konkréta, obrazy, to je jiná.....u želvy by mě to sice nenapadlo, ale už jsem se taky naučila, že je neradno podceňovat
Není tady
Želvy jsou daleko bystřejší, než si kde kdo myslí.
Bohužel jsem se své želvě nikdy nepokusila sdělit něco moc abstraktního a nebo, pokud, nedělala jsem to opakovaně a nesledovala její reakci. A teď už asi nebudu mít příležitost.
Na jaře se chystám přivést si do bytu novou želvu, ta ale bude maličká a její dospělosti a vnímavosti možná nedožiji. Přesto budu sdělovat a sledovat.
Kolik je vaší želvě, Haiel? A jakého je pohlaví?
Není tady
Bramborka napsal(a):
Želvy jsou daleko bystřejší, než si kde kdo myslí.
Bohužel jsem se své želvě nikdy nepokusila sdělit něco moc abstraktního a nebo, pokud, nedělala jsem to opakovaně a nesledovala její reakci. A teď už asi nebudu mít příležitost.
Na jaře se chystám přivést si do bytu novou želvu, ta ale bude maličká a její dospělosti a vnímavosti možná nedožiji. Přesto budu sdělovat a sledovat.
Kolik je vaší želvě, Haiel? A jakého je pohlaví?
Je to želvák. Má asi 14 let. Syn si přál želvičku, když mu bylo asi 5 let a byl nemocný, manžel tehdy přinesl malýho želváčka, já nejsem přítelem zvířat v bytě, ale když jsem posbírala základní informace o chovu želvy, tak jsem se uklidnila, no hlavně jsem byla ráda, že to není něco, co by se muselo pravidelně venčit
No nakonec se situace vyvinula tak, že želvák bydlí u mě v pokoji a od jara do podzimu ve výběhu venku. Želva je moc sympatické zvíře, hlavně tím, že netrpí mojí roztržitostí a zapomnětlivostí….někdy mu zapomenu dát nažrat, on se nedožaduje, nic nevyčítá, kliďánko si usne v koutě terárka…. fakt sympatický společník .
Má zvláštní zálibu – jakmile začne ťukat krunýřem o sklo terária, chce na špacír po bytě a to má svá oblíbená místa, která si musí obejít a pak je spokojenej. Jsou to asi tři kouty, ve kterých zjevně velice spokojeně pobude, tak hodinu dvě a pak zase chce do terárka. Nerozumím, proč zrovna ta místa, dle mého hrubého odhadu jsou vyloženě nepříjemná, jsou to kouty s el. zásuvkami a šňůrami k počítači, k televizi, k lampě, proč se mu líbí zrovna tohle. Vleze si ke šňůře a kdyby uměl vrnět, tak vrní. Nedostatkem tepla netrpí, v teráriu má spec. žárovku, pod kterou se rád nahřívá…fakt nevím.
Hrozně rád se koupe, jednou týdně ho sprchuju a to je tak srandovní, jak si to užívá, vystrkuje hlavu nahoru a nastavuje doleva, doprava, pod krk, někdy chytá kapky do zobáku
Několikrát se mi stalo, že jak byl vypuštěnej v bytě, tak já jsem zrovna byla nějak mimo a zapomněla na něj a otevřela jsem při tom poletování po bytě dveře tak prudce, že jsem do želváčka vší silou vrazila a to byla taková rána a on pak byl chvíli úplně zalezlej v krunýři a já jsem si jenom přála, aby mi to odpustil, člověk by se někdy nejraději neviděl..
Pamatuju slova jednoho léčitele, kterého si vážím, on mi kdysi při mojí zmínce o našem želvákovi kladl na srdce, že želva je tady na zemi mnohem starší duch než my lidi a že se mnou bude (želvák) komunikovat prostřednictvím snů a prastarých symbolů v těch snech. Je to pravda, želva je zřejmě dost spolehlivý hlásič událostí budoucích, jenže já jsem poněkud benevolentní přijímač a tak jsem několik hlášení blbě podcenila. Naštěstí to byly prozatím jenom záležitosti, které jsem uměla vykormidlovat, ale i tak mě to poučilo, příště budu pozornější a pokornější.
Není tady
No vida - já jsem chtěla želvu tak nějak průběžně, ale netroufám si ji pořídit....bojím se, že bych šelmám sice vysvětlila, že je to naše zvíře, ale že by byla příliš lákavým objektem. Zažila jsem to kdysi, když jsme s naším psem potkali želvu na ulici - čuba se mohla zbláznit, co je to za zvíře, které jí tak nedobytně zmizelo z očí, ale pořád ho cejtí. Bylo to strašný divadlo Jenže kdyby mi to předváděli doma, tak nevím.
I když - naučila jsem je, že myši a morčata a pískomilové a papoušci a had jsou naši - tak možná by prošla i želva.
Ty šňůry - Draku, ony přece mají okolo sebe stoprocentně nějaký vyzařování - izolace - neizolace. Zřejmě to želváka příjemně šimrá, ne? Kamarádky králík jim vždycky všechny kabely překousal
Bramborko, mně došlo, že jsou bystřejší před pár lety v ZOO, kdy jsem byla svědkem,(teda svědkyní ) jak do výběhu obřích želv vlezla nějaká zkoumací delegace z přírodovědy, nebo tak něco - prostě tam bylo asi šest lidí. To jste neviděli, co to bylo doslova za tanec - želvy se k nim seskupily, evidentně žadonily o mlsku, nebo nějaký to podrbáníčko, kdyby se mohly svalit na záda, tak by to asi udělaly
No fakt je, že na většinu zviřat jednoznačně platí laskavost,zdvořilost, nebo obojí.
Není tady
Žila jsem se želvou - samicí. Neumřela, ale přestěhovala jsem se a jí tam nebylo dobře. Je tu moc vlhko a ona nebyla zvyklá na terárko a nebyla ochotná si na starší (šestadvacetiletá) kolena zvykat. Tak se vrátila do sucha.:. Stýská se mi po ní.
. Docela dobře jsme spolu komunikovaly.... je schopna vydávat i komunikační zvuky, něco jako "vrzání" čelistmi.
Jinak, želvy se prý dobře snášejí s kočkami. Mám to i osobně ověřeno. Opakovaně se mi o ní zdálo a byly to sny velmi vydatné....... Z poslední doby si ale nějak nic nepamatuju.
Není tady
Sry za ale nedá mi to ...
Už mám předobjednanou Testudo hermanni.
Není tady
Vlku, já myslím, že želva se může se psy docela dobře snášet. Když náš želvák bývá v létě na zahradě a přijde někdo se psem, tak pro toho psa je to chvíli cosi novýho, ale za chvíli pochopí a želva ho přestane zajímat. Možná ani ne zajímat, ale rozhodně ho přestane iritovat A taky jsem kdysi tuším na netu narazila na diskusi, kde někdo psal, že jejich želva chodí ke psům do misky mlsat granule. A psékům prej to nijak nevadí.
Není tady
Jessika napsal(a):
Sry za
ale nedá mi to ...
Už mám předobjednanou Testudo hermanni.
To není
Tady je to o věštění a želva je vědma jak vyšitá
Není tady
Já si o tom něco přečtu, abych tady zbytečně neplkala.
Ale opravdu se na nového tvorečka těším. Jen to píšu a mám úsměv na tváři (prostě šklebím se jak idiot) ...
Mmch - umí se želva usmívat?
Není tady
Jessika napsal(a):
Já si o tom něco přečtu, abych tady zbytečně neplkala.
Ale opravdu se na nového tvorečka těším. Jen to píšu a mám úsměv na tváři (prostě šklebím se jak idiot) ...
Mmch - umí se želva usmívat?
Když ji budeš bedlivě pozorovat, po čase si všimneš veselých očiček. Ale ne vždycky! Jen v určitých situacích. Želva není žádný debil.
Upravil(a) Bramborka (28. 12. 2011 15:57)
Není tady
haiel napsal(a):
že jejich želva chodí ke psům do misky mlsat granule. A psékům prej to nijak nevadí.
Jo, já kdysi dostala videjko, který jsem si bohužel neschovala, páč jsem to tehdy ještě neuměla.
Tam žral normálně pes z misky - takovej větší, myslím loveckej. I přišla želva a hryzla ho do paty. Pes, nepřestávaje žrát, trochu ustoupil....želva popošla a zase hryzla, pes ustoupil a furt u toho žral, což se opakovalo asi 5x, až ho to otrávilo a odešel - a želva se mu do toho pustila Tak mi došlo, proč chudák baštil tak rychle. Možná by nějaká želva naučila rychle žrát i naši Amálku, která je jinak velký degustáror a často si nechává na potom....
No, já se spíše bojím, Draku, aby želva nepřišla psovi jako oblíbená hračka a neměla z toho následně psotník. Ale třeba by se ubránila?
Není tady