27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Hezký den, pokud sledujete i ná magazín, určitě Vám neunikl ná včerejí článek, který popisuje, co vechno udělat pro to, aby se z Vás stal větěc, nebo větkyně. Přece jen je to kontroverzní téma, tak by nás zajímalo, jestli si myslíte, e se dá věteckým schopnostem naučit. Není větění jen pro vyvolené? A věříte vůbec, e lze nahlíet do budoucnosti?
Není tady
myslím, e se to nedá naučit. Pokud to v sobě "má" samozřejmě pomůe, kdy ti někdo v začátcích poradí , jak na to. I kdy svůj systém si pak najde sám.Ale e ti někdo řekne , jak propojit informace, které dostává, jak se napojit ....to se nenaučí.
Není tady
Zamýlím se nad tím a hledám způsob jak tenhle dotaz uchopit. U sám název "větění" je sice obvyklý, ale v mnoha ohledech spí zavádějící. To co dělám já bych definovala spí jako: mediálního průvodce podvědomím tazatele. Jsem jen zpřostředkovatel nebo překladatel řeči symbolů a obrazů do hovorové řeči.
Ten článek o zaloené kole jsem četla. Jsem toho názoru, e můe zprostředkovat jen úplné základy pro začátečníky . Tím absolvováním se člověk stane například čtenářem karet a můe pochopit základní pricipy nebo etické principy. Ale dál u musí jít sám a hledat skutečnou motivaci a osobní vztah k těmto věcem. Dalím nepostradatelným rozměrem je porozumět lidské dui a to u se naučit za pár semestrů v nějaké kole nedá, to je ten prazáklad, který odliuje dobré "větce" od obyčejných. ( to je to, co zmiňuje Ageva e buď v sobě "má" nebo ne). Stejně jako například ve kolství , v běném ivotě, tento zmiňovaný fenomén rozdělí pedagogy na obyčejné a vynikající, přestoe vystudovali stejné koly.
Pro mě byl zájem o tarotové karty běh na dlouhou tra a a v okamiku , kdy jsem dospěla k vlastnímu systému , tak jsem se z čtenáře obrazů změnila na skutečného mediátora.
A kdyby po mě někdo chtěl, abych ho to naučila? obávám se, e to prostě jednodue nejde.
Upravil(a) Johana50 (8. 6. 2011 14:51)
Není tady
Kdyz slysim slovo "vyvoleny" nevim co si pod tim predstavit.
Napada me ale to rict takhle: clovek ma talent (jakykoliv) nebo dispozice k necemu proto, ze si to sebou uz na tenhle svet prinesl sebou. To proto proste podle mne ze se s tim uz setkal. Mozna ze ho tedy muzeme nazvat vyvolenym.
Verim ze se to nemuze naucit kazdy,neboli nekdo kdo k tomu nema ten spravny vztah,postoj a hlavne hluboke vnitrni nastaveni.
Svym zpusobem vlastne souhlasim s agewou i s tim co pise Johana.
Naucit se 'vestit' muze kazdy podle meho nazoru tak ale ze si bude vestit doma sam pro sebe,ale jedine ten kdo tomu da svoji dusi a vsechno,ten je uz schopny jit hloubeji a byt skutecne dobry.
Na budoucnost neverim,vsechno se podle mne deje prave ted.
A protoze se to deje ted lze tam nahlednout.
Není tady
Naučit se větit můe kadý, sám sobě i jiným. Naučit se jasnovidnosti - nelze, to je dar. A nakonec je stejně na nás samých jak tyto predikce přijmeme. Zda-li jen jako monost se kterou lze pracovat, nebo jako jízdní řád a nebo se jí vysmějeme....
Není tady
já to připodobňuji , jako kdy se naučí noty. Naučit se číst noty dokáe kadý, ale sloit z nich píseň, skladbu či třeba operu u jen někdo . Má to prostě " v sobě". A jeden umí príma chytlavé písničky a jiný sloí symfonickou skladbu.
Není tady
Pekny prirovnani agewo.
V tom clanku se pise: "Ve kole se vyučují následující hlavní předměty: Numerologie, Astrologie, výklad Crouwleyho tarotu, Kyvadlo a Chiromantie. Vedlejí předměty jsou Mineralogie, Runy, Aura s automatickou kresbou. V praxi se studenti setkají s větbou z čajových lístků, větění z kávové sedliny, větění ze liček. Doprovodnou metodou bude osvojení afirmací a posílení sebedůvěry."
Kdyz o tom znova premyslim,tak tyhle predmety se svym zpusobem naucit daji -jako treba prave ty noty.
(no, ale ja napriklad jsem na noty leva )
Ale zase jde o to ze to bud ma v sobe ,nebo nema. Jako kdyz se nekdo nauci cizi jazyk/y jedna dva,jinemu to pekne drhne.
Ale jak uvedla Pavla,napriklad schopnost jasnovidnosti tak te naucit taky podle me skutecne nejde.
Jako myslim to tak ze nas ji nikdo jiny naucit nemuze.
Ale verim ze Ti co ji maji k ni nejak dojit museli .Nejak si tu cestu otevreli. Nic neni jen tak aby to spadlo z nebe (teda alespon podle mne)
Není tady
Dá sa nauči vypnú vedomie, mysež, ego a necha informácie sebou prehcádza ako prietokovým ohrievačom ... ale je to fuka. Budúcnos sa dá vidie a občas sa sama vnucuje, ale ja som dokonca poiadala "vrchnos", aby mi vzali istú shchopnos, ktorú som mala, lebo to bolo skôr prekliatie. A poznám ete jednu osobu, ktorá poprosila, aby u nevídala auru, lebo z toho mala tie skôr len problémy.
Není tady
Jo to je ono.
Není tady
Selima napsal(a):
Dá sa nauči vypnú vedomie, mysež, ego a necha informácie sebou prehcádza ako prietokovým ohrievačom
... ale je to fuka. Budúcnos sa dá vidie a občas sa sama vnucuje, ale ja som dokonca poiadala "vrchnos", aby mi vzali istú shchopnos, ktorú som mala, lebo to bolo skôr prekliatie. A poznám ete jednu osobu, ktorá poprosila, aby u nevídala auru, lebo z toho mala tie skôr len problémy.
Sel,
já také dostala do vínku schopnost vidět budoucnost, ale měla jsem monost ji vyzkouet jetě v bříku a jetě v bříku jsem se jí vzdala.
Není tady
Myslim si, e dá. Tedy aspoň základy, jak říká pani Eva. No a pak navíce ten talent nebo dar, či jak to nazvat. novakovaeva85.blog.cz, najdete tam články o větění, rady a typy
Není tady
Větění - myslí z karet, nebo tak?
No....na vem tom předvídání budoucnosti je jeden háček: vychází se (nutně) ze sumy vědomostí, kterou máme tady a teď, respektive doteď. Ten souhrn dá nějakou pravděpodobnou budoucnost. Jene cokoliv se k němu přidá, můe tohle směřování změnit-co je i moje osobní zkuenost. Záleí samosebou na setrvačnosti současných událostí, na jejich mocnosti, na síle jednotlivých komponent.
Mně se stalo pouze třikrát v ivotě, e jsem cítlia budoucnost - respektive monou budoucnost, hrozbu v tomto případě.
(zapomněla jsem dodat, e důleité bude asi i emoční naladění)
NAtěstí se ani jednou ta hrozba nevyplnila.
Záměrně říkám, e cítila i kdy poslední případ "vidím" v symbolice - rozhodně to ale není nic konkrétního ve smyslu "18. prosince vypukne v Krasnojarsku povstání, které se následně rozíří na celou Asii" nebo tak něco
Taky myslím, e jsem to cítila právě proto, e se jednalo o záleitost celého lidstva, tudí velmi intenzivně působící.
Jinak je ve hře prostě příli mnoho neznámých. Osobně povauju za rozumnou variantu vekerého větění způsob "pokud bude pokračovat takhle, dopadne tak a tak"
Není tady
Já si myslím, e se to určitě naučit dá , e se to dá vypěstovat .
Řada en kolem 50 let začíná mít nadpřirozené schopnosti, protoe se leta vciují do svých děti a tu schopnost si vytrénují, jako člověk, který oslepne , začne svět vnímat citlivě jinými smysly a slyí trávu růst .
Já mám hodně silnou intuici a občas cítím někoho, kdo je nablízku a vím, e kdybych se tomu začala věnovat a studovat karty nebo komunikovat s andílky, e bych tím mohla pomáhat lidem. Ale to bych nesměla bejt neuvěřitelnej lenoch a moná taky to není moje cesta, jinak by mě to tam cpalo asi víc .
Třeba jsem zjistila, e kdy na mě mluví moje klientka anglicky a já se snaím se svou nulovou znalostí poznat, co říká , nerozumím ani slovo .... Kdy se přestanu snait rozumět SLOVŮM ......cítím přesně, co mi povídá a odpovím některým z pěti anglických slov , které znám
Ovem jsou lidi, kteří mají tu schopnost silnou od narození .
Není tady
maring napsal(a):
Řada en kolem 50 let začíná mít nadpřirozené schopnosti, protoe se leta vciují do svých děti a tu schopnost si vytrénují, jako člověk, který oslepne , začne svět vnímat citlivě jinými smysly a slyí trávu růst .
Já mám hodně silnou intuici a občas cítím někoho, kdo je nablízku a vím, e kdybych se tomu začala věnovat a studovat karty nebo komunikovat s andílky, e bych tím mohla pomáhat lidem. Ale to bych nesměla bejt neuvěřitelnej lenoch a moná taky to není moje cesta, jinak by mě to tam cpalo asi víc .
Třeba jsem zjistila, e kdy na mě mluví moje klientka anglicky a já se snaím se svou nulovou znalostí poznat, co říká , nerozumím ani slovo .... Kdy se přestanu snait rozumět SLOVŮM ......cítím přesně, co mi povídá a odpovím některým z pěti anglických slov , které znám
jene vypěstovat můe jen co, co má u v sobě.Intuici má kadý z nás. jen někdo jí pouívá a jiný ne. Někdo jí rozvíjí a někdo jí potlačuje.To nejsou ádné nadpřirozené schopnosti. naopak je to přirozenost člověka. Jene časem přestal člověk věřit instinktům a intuici a věří více rozumu.
Zeptám se jinak ...dá se naučit malování? Technika jistě. Ale aby obraz "něco " sdělil, aby dokázal druhého " chyiti za srdce" to u ne. To bud v sobě má nebo ne.
Není tady
agewa napsal(a):
maring napsal(a):
Ovem jsou lidi, kteří mají tu schopnost silnou od narození .jene vypěstovat můe jen co, co má u v sobě.Intuici má kadý z nás. jen někdo jí pouívá a jiný ne. Někdo jí rozvíjí a někdo jí potlačuje.To nejsou ádné nadpřirozené schopnosti. naopak je to přirozenost člověka. Jene časem přestal člověk věřit instinktům a intuici a věří více rozumu.
Zeptám se jinak ...dá se naučit malování? Technika jistě. Ale aby obraz "něco " sdělil, aby dokázal druhého " chyiti za srdce" to u ne. To bud v sobě má nebo ne.
Já si právě myslím, e to je vechno jen ta intuice , která třeba lidem umonuje číst z karet budoucnost, nebo z kafe atd.
Kdy od ted budu denně pracovat s kartama , během několika let se mi vytříbí ta citlivost a budu lepí a lepí, jako ten slepec , kterej přiel o zrak a časem získal citlivej sluch .
S učením něčeho (malování, noty ) to vůbec nesouvisí, prostě jakmile jsi schopná vycítít citlivě, co se bude dít, nebo kterým směrem má jít , má to v kapse a můe to rozvíjet i pro druhé lidi..
A to není vůbec nic těkýho i moje kočka cítí vechno, i věci, co se stanou cítí napřed.
Jsou ovem lidi, kteří jsou mimořádně tvrdí a se svou intuicí nekomunikují vůbec, ti pak nemají anci.
Není tady
maring napsal(a):
jak jsi přila na to, e je to u en kolem 50 a navíc e je důvod, e se leta vciují do svých dětí.
mně se nejdivnějí věci děly jako děcku, v pubertě a teď taky a to mám do 50 hodně daleko
a čemu vůbec říká nadpřirozené schopnosti ?
Není tady
maring napsal(a):
agewa napsal(a):
maring napsal(a):
Ovem jsou lidi, kteří mají tu schopnost silnou od narození .jene vypěstovat můe jen co, co má u v sobě.Intuici má kadý z nás. jen někdo jí pouívá a jiný ne. Někdo jí rozvíjí a někdo jí potlačuje.To nejsou ádné nadpřirozené schopnosti. naopak je to přirozenost člověka. Jene časem přestal člověk věřit instinktům a intuici a věří více rozumu.
Zeptám se jinak ...dá se naučit malování? Technika jistě. Ale aby obraz "něco " sdělil, aby dokázal druhého " chyiti za srdce" to u ne. To bud v sobě má nebo ne.Já si právě myslím, e to je vechno jen ta intuice , která třeba lidem umonuje číst z karet budoucnost, nebo z kafe atd.
Kdy od ted budu denně pracovat s kartama , během několika let se mi vytříbí ta citlivost a budu lepí a lepí, jako ten slepec , kterej přiel o zrak a časem získal citlivej sluch .
S učením něčeho (malování, noty ) to vůbec nesouvisí, prostě jakmile jsi schopná vycítít citlivě, co se bude dít, nebo kterým směrem má jít , má to v kapse a můe to rozvíjet i pro druhé lidi..
A to není vůbec nic těkýho i moje kočka cítí vechno, i věci, co se stanou cítí napřed.
Jsou ovem lidi, kteří jsou mimořádně tvrdí a se svou intuicí nekomunikují vůbec, ti pak nemají anci.
tak to by pak vechny kartářky měly být naprosto skvělý, ne ? kdy dělají dnes a denně s kartami, vypěstovaly si citlivost .. a já znám jen jednu, před kterou můu fakt smeknout a ze který mi naskakuje husí kůe. za to těch průměrných a podprůměrných jsou vude na lopaty ..
Není tady
maring napsal(a):
agewa napsal(a):
maring napsal(a):
Zeptám se jinak ...dá se naučit malování? Technika jistě. Ale aby obraz "něco " sdělil, aby dokázal druhého " chyiti za srdce" to u ne. To bud v sobě má nebo ne.Já si právě myslím, e to je vechno jen ta intuice , která třeba lidem umonuje číst z karet budoucnost, nebo z kafe atd.
jo děvče, kdyby to bylo tak jednoduché , byly bychom skvělými kartáři úplně vichni. Pak je tedy s podivem, e to tak není, a e někdo dokáe číst např. z ruky , ale z kafe ti nepřečte ani dobrý den. Dalí umí karty , ale jen pro jiné, sobě nevyvětí nic.
Není tady
maring napsal(a):
agewa napsal(a):
maring napsal(a):
to mě zajímá. Jak ví , co kočka cítí? A jak ví, co si z toho dokáe vyvodit?
Není tady
agewa napsal(a):
maring napsal(a):
agewa napsal(a):
.
Já si právě myslím, e to je vechno jen ta intuice , která třeba lidem umonuje číst z karet budoucnost, nebo z kafe atd.
Jsou ovem lidi, kteří jsou mimořádně tvrdí a se svou intuicí nekomunikují vůbec, ti pak nemají anci.jo děvče, kdyby to bylo tak jednoduché , byly bychom skvělými kartáři úplně vichni. Pak je tedy s podivem, e to tak není, a e někdo dokáe číst např. z ruky , ale z kafe ti nepřečte ani dobrý den. Dalí umí karty , ale jen pro jiné, sobě nevyvětí nic.
Ale za to si dosaď cokoliv, karty, kyvadélko kresbu , kadý má to svoje přece, ke kterýmu tíhne.
Já píu o lidech , kterým ta intuice skutečně funguje, ne o kadém, kdo se rozhodne bejt kartářka nebo léčitelka a jde na kurz .
A s kočkou si rozumím beze slov , jako s dítětem, to se ti nikdy nestalo, e ví na co ten druhý myslí? Ona ví co udělám, jetě ne to udělám , jen na to pomyslím, u se zvedne . Třeba mě bolí svaly na noze a kočka, která se normálně věnuje dceři si lehne přesně na to místo a léčí mě . Nebo kdy jsem vynervovaná , tak si můj miláček na mě sedne a konejí mě , pak to třeba půl roku neudělá , ví přesně, jak mi je .
Kdy se kamarádce zabil přítel v autě , dva dny předtím se jim po mnoha měsících vrátila kočka, aby se pomazlila a rozloučila . Věděla to dva dny předem, byla dobře ivená a očividně měla jinýho pána., přila jen dát oběma sbohem .
Upravil(a) maring (26. 12. 2011 16:54)
Není tady
aha, tak maring ví, na co její kočka myslí
o schopnostech kočky samozřejmě nepochybuju, o maring ano.
Není tady
Mně se zdá, e Maring mluví rozumně...co zvíře "říká" to se vnímavej člověk naučí souitím s ním docela dobře poznat. Klíčový je tam slovo vnímavej, ovem. Ale to je koneckonců i to, o čem mluví i Maring, jestli jsem dobře pochopila.
Jasně, vnímavý je kdekdo, kadej druhej na něco jinýho teď se tu myslí vnímavost pro druhého, v tomhle případě zviře.
Desenský tvrdí, e komunikuje se svými psy vyloeně telepaticky a já tomu věřím: párkrát jsem se psy zaila něco, co se jinak ne telepatií vysvětlit nedalo a mám tu zkuenost, e oni "rozumějí" tak, e nějak odchytávají obrazy, který člověk vytváří tím, nač myslí. Mám taky zkuenost, e líp se s nima domluvím, kdy abstraktní pojmy převedu právě do obrazů....kočka bude nejspí toté, ejo.
Není tady
jistě, pes ti rozumí, kočka ti rozumí, to jsou pořád kecy dokola. tohle není nic novýho pod sluncem.
já chci vědět situaci, kdes ty konkrétně rozuměla tomu tvýmu psovi nebo maring kočce. a fakt tím nemyslím, e chtěl narat, nebo jít na procházku chci vidět tu vai vnímavost k nim. ne tu jejich k vám, o té nepochybuju.
Není tady
Moji k nim? No já nevím, jestli ti můj příklad bude stačit, ale je právě o těch obrazech: odjíděla dcera, měla sbaleno a bylo jasný i psovi, e na déle. Nicméně vyváděla tak, e i mně začlo být jasný, e jí je jasný, e je to nadlouho. Tak jsem jí říkala "neboj, ona přijede" (tohle běně funguje) a nic.
Tak jsem jí říkala, e přijede za měsíc - a nic.
Samozřejmě, je to abstraktní slovo. Byl ale zrovna úplněk a tak jsem fence řekla "koukni, je kulatej měsíc. A bude dalí kulatej měsíc, bude zpátky"
A byl klid.
Není tady
nj, ale to mi pořád přijde o tom, e ten pes rozumí tobě, ne, e ty rozumí jemu.
nebo to kadá chápeme jinak.
Není tady