29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
helena napsal(a):
vážně nemám obavu v tom směru, že by najednou, jak mávnutím kouzelného proutku chtěli být všichni těmi majiteli firem....pokud dosud k tomu neudělali ani jeden krok, a to již uběhlo od počátku "možnosti" 22 let, tak te´d najednou ty kroky neudělají... takže můj názor NO PROBLEM, přesto chci říct, že ty možnosti tu stále jsou...
To je pořád dokola... možnosti jsou, jen ti lidi je nevidí... neseberou prachy, co se válej na ulici... lenoši hloupí...
Ty prostě trpíš selektivní slepotou/hluchotou http://fora.babinet.cz/img/smilies/tongue.png - nevidíš/neslyšíš (ale spíš nechceš vidět/slyšet, páč se ti to nehodí do krámu), že jsou i tací, co jim tahle "možnost" z nějakého důvodu buď nevyhovuje, nebo je odepřena, i tací, kteří prostě "musejí" dělat na ony majitele, protože se holt vzájemně potřebujou.
Ano,máš naprostou pravdu,je to pořád dokola,tak jako všechny lidské problémy a starosti se na tomto světě stále dokola opakují a lidé jsou jenom lidé a tak je stále dokola řeší,aby měli co řešit.A jsem ráda,že takoví lidé,o kterých píšeš-že nemůžou,nechtějí a já nevím co ještě všechno,vlastně jsou,protože nám co můžeme,chceme a přijímáme výzvy a jen neskuhráme se tak žije mnohem,mnohem lépe.Viď Zklamaná!
Není tady
nemohou, nechtějí, mají odepřeno (oni si to myslí) a musí makat na majitele...
Děvče, děvče... jsou lidi, kteří nemají fyzickou nebo duševní kapacitu, jsou další, bez kterých by majitelé byli na lopatě a jsou profese, v nichž se prostě podnikat nedá, ale jsou docela obyčejně nutné.
nám co můžeme,chceme a přijímáme výzvy a jen neskuhráme se tak žije mnohem,mnohem lépe.
Bych tě ráda viděla, jak se ti žije lépe bez "skuhrajícího plebsu" - některý z nich prostě potřebuješ ať máš jak chceš svalnatý řeči, že se obejdeš... Neobejdeš.
Upravil(a) helena (20. 6. 2011 9:39)
Není tady
helena napsal(a):
nemohou, nechtějí, mají odepřeno (oni si to myslí) a musí makat na majitele...
Děvče, děvče... jsou lidi, kteří nemají fyzickou nebo duševní kapacitu, jsou další, bez kterých by majitelé byli na lopatě a jsou profese, v nichž se prostě podnikat nedá, ale jsou docela obyčejně nutné.
nám co můžeme,chceme a přijímáme výzvy a jen neskuhráme se tak žije mnohem,mnohem lépe.
Bych tě ráda viděla, jak se ti žije lépe bez "skuhrajícího plebsu" - některý z nich prostě potřebuješ ať máš jak chceš svalnatý řeči, že se obejdeš... Neobejdeš.
No však ti Kuty zcela otevřeně napsala, že děkuje, že tu skuhrající plebs je a jen tak nezmizí....jak píše Kalik - dle statistik 80%
i ti, co nemají fyzickou kapacitu dokáží divy, pokud ovšem chtějí. Co se týče těch bez duševní kapacity, ti jsou kapitola sama pro sebe - od toho tu je stát, nebo jiní, činní lidé, kteří se o tyto lidi postarají....no a pokud by ti, kteří nemají tento duševní hendikep neždímali stát, tak pro tyto lidi by bylo více do talíře a nemuselo by se mlít třeba o tom, že stát se po těchto lidech vozí. A navíc, každý má někde svou blízkou rodinu - a tam by se mělo především hledět na to, aby lidé nestrádali, ne očekávat, že je tu stát a když už se někdo takto narodil, tak ho na hrb státu (a všem ostatním) hodit.
Není tady
že tu skuhrající plebs je... a jen tak nezmizí
Ale obě jste se jaksi opomenuly zmínit, jak byste fungovaly bez něj... zas ta selekce...
každý má někde svou blízkou rodinu
Mýlíš se - nemá.
A navíc si malinko odporuješ "od toho tu je stát, nebo jiní, činní lidé, kteří se o tyto lidi postarají - ne očekávat, že je tu stát a když už se někdo takto narodil, tak ho na hrb státu (a všem ostatním) hodit."
Není tady
Ale obě jste se jaksi opomenuly zmínit, jak byste fungovaly bez něj...
Tak to heleno nemáš pravdu,přečti si můj příspěvek č.51 tady.Já jsem ráda,že jsou takoví lidé a Zklamaná určitě taky,jen nám vadí to skuhrání,že to jinak nejde,tak to asi Zklamča myslela především.
Není tady
Kuty, někdy to opravdu jinak nejde... takže pak je "skuhrání" jediná možnost, jak si ulevit. Teda pardon - ještě taky lze brečet nebo sprostě nadávat...
Jinak si myslím, že když se ti díky těmto lidem "se tak žije mnohem,mnohem lépe", není to odpověď na moji otázku.
Není tady
Zaráží mě formulace jako "skuhrající plebs" a nebo "musejí makat na majitele".
Vůbec nechápu, proč je to takto baleno do negativních emocí.
Mívali jsme (kdysi) až přes 30 zaměstnanců, a nikdy to v našich očích nebyl skuhrající plebs.
A myslím, že taky nikdy nikdo nemusí makat na majitele. Může kdyžtak klidně zkusit makat na sebe, a nebo na jiného majitele, u kterého se bude mít líp.
Že musí, protože na výše uvedené možnosti nemá schopnosti, talent, znalosti?
Inu, já bych taky nejraděj byla třeba světově známou zpěvačkou....ale holt zpívám jen průměrně, tak se prostě musím živit jinak, než muzikou... a nevidím v tom životní nespravedlnost, že mi nebyl dán talent jako třeba Lucii Bílé, a nenazývám se proto skřehotajícím plebsem....
helena napsal(a):
že tu skuhrající plebs je... a jen tak nezmizí
Ale obě jste se jaksi opomenuly zmínit, jak byste fungovaly bez něj... zas ta selekce... http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gif
každý má někde svou blízkou rodinu
Mýlíš se - nemá.
A navíc si malinko odporuješ "od toho tu je stát, nebo jiní, činní lidé, kteří se o tyto lidi postarají - ne očekávat, že je tu stát a když už se někdo takto narodil, tak ho na hrb státu (a všem ostatním) hodit."
helčo, vytrháváním části vět z kontextu pozbývá mé psaní souvisloti.
od toho je tu stát a jiní....+ je zapotřebí k tomu dodat to, že dál píšu o tom, že ...bylo by víc pro tyto lidi do talíře, pokud by ti, co jsou schopní neždímali stát. Já opravdu nikde neříkám, že by stát neměl přispívat lidem, kteří to potřebují a nejsou z objektivních důvodů schopni si přiměřenou životní úroveň zajistit. Jen říkám, že stát dává i těm nepotřebným, co skučí - nebo lépe - co umí skučet, a proto se na potřebné dostává málo a přitom by se mohlo dostávat mnohem víc. Pak se tedy stává, že ti nejbližší, co by se měli starat o svého blízkého člena ho raději hodí na hrb státu, což se zase některým nelíbí - a já se nedivím, protože je to hyenismus takového člověka odkopnout...a nejsme ve Spartě, kde by se selektovalo, že....
ad1/ ohledně toho skuhrajícího plebsu....znovu ti píšu, že je to utopie se domnívat, že tu plebs skučící kdykoliv na cokoliv najednou zmizí....takže tímto směrem se opravdu nezaobírám a jinak, konkrétně - já bych fungovala (a funguji) i bez toho plebsu, btw. mám raději neskuhrající, nýbrž aktivní lidi. S nima se mnohem lépe pracuje, protože vědí, co chtějí, nebo kam směřují.
ještě doplňuji.... každý má někde blízkou osobu...ty píšeš, že nemá, musím ti odporovat, má...
v prvé řadě má tu osobu, co ho porodila a toho druhého elementa, co se o to také zasloužil (matka a otec), dál jsou to třeba sourozenci, bratranci, sestřenice, tetičky, strýcové, babičky, dědové....nikdo není sám, vždy se dá najít někdo, kdo k takovému člověku byť trochu "patří"
Upravil(a) Zklamaná (20. 6. 2011 12:10)
Není tady
Blossom napsal(a):
Zaráží mě formulace jako "skuhrající plebs" a nebo "musejí makat na majitele".
Vůbec nechápu, proč je to takto baleno do negativních emocí.
Mívali jsme (kdysi) až přes 30 zaměstnanců, a nikdy to v našich očích nebyl skuhrající plebs.
A myslím, že taky nikdy nikdo nemusí makat na majitele. Může kdyžtak klidně zkusit makat na sebe, a nebo na jiného majitele, u kterého se bude mít líp.
Že musí, protože na výše uvedené možnosti nemá schopnosti, talent, znalosti?
Inu, já bych taky nejraděj byla třeba světově známou zpěvačkou....ale holt zpívám jen průměrně, tak se prostě musím živit jinak, než muzikou... a nevidím v tom životní nespravedlnost, že mi nebyl dán talent jako třeba Lucii Bílé, a nenazývám se proto skřehotajícím plebsem....
Mě osobně zaráží, že se tak tito lidé mezi sebou sami titulují, popřípadě jim dokonce dělá "dobře" že se o nich tak i mluví - viz. např. "obyčejný člověk"....toto sousloví zabrnkalo na strunu hned tomu 80% davu, kteří se domnívají, že Paroubek na ně "myslí"....myslí na ně jako na obyčejného člověka....proč na ně nemyslí jako na jedinečné osobnosti? Pak se nemůžeme divit, že je tak někdo nazývá, když se tak nazývají sami. Obyčejný člověk dělá obyčejné věci, jedinečný člověk dělá jedinečné věci....to je rozdíl.
jestliže se někdo dobrovolně řadí do "skuhrajícího plebsu" a tak o sobě i mluví, proč je v té jejich dobrovolnosti neponechat? nevšimla jsem si, že by ti neobyčejní nebo jedineční počali diskuzi právě s tímto oslovením druhé strany....a samozřejmě, že potom už jsou v tom ponecháni, vždyť si to sami vybrali...
Není tady
každý má někde blízkou osobu...ty píšeš, že nemá, musím ti odporovat, má...
Ale prd a vořech... jen tak pro příklad - dítě matky-cizinky, která zdrhne z porodnice(kde navíc může porodit na cizí doklady), děcko bez otce (ať už ho matka neudá nebo doopravdy nezná), kterýmu máma těžce onemocní nebo umře a vlastní rodiče (babi/dědu) už nemá, miminko z babyboxu...
Upravil(a) helena (20. 6. 2011 12:55)
Není tady
Ohledně pojmu finanční nezávislost.... mám pocit, že to je pojem velmi relativní. Že závisí i na osobě dotyčného, jeho nastavení a potřebách. Že je to pojem spíš na psychologické vlákno...
Ano, z hlediska odborného tu bylo řečeno - finanční nezávislost je, když máte třeba pod sebou pyramidu lidí a ta na Vás, bez Vašeho přispění,vydělává.
A nebo třeba když máte investováno v nemovitostech a ty Vám formou nájmu vydělávají.
Jenže - i o toto se musíte strat, aspoň trochu. Ty své vydělávající podřízené aspoň občas kontrolovat, motivovat, ty nemovitosti spravovat, řešit problémys nájemníky...i když i na toto můžete mít najatou firmu, i tu musíte občas kontaktovat a hlídat...
Jenže k pocitu finanční nezávislosti je nutné vnímat i stránku potřeb. Např. mí rodiče mají kolem 10.000 důchodu, a oba nezávisle na sobě mi říkali, že jim toto stačí, že jsou s tím spokojení, a že dokonce nyní v důchodu mají větší pocit finanční nezávislosti a svobody, než měli kdykoli dřív.Ono je to taky tím, že jsou od přírody celkem skromní..
Protože můžete mít třeba 100.000 měsíčně z Vašich nemovitostí a nebo systému MLM...ale určitě by se našli i tací, kterým to prostě nestačí... třeba si "potřebují" koupit v Karibiku ostrov nebo tak něco.
Kterým ani takováto částka k pocitu finanční nezávislosti nestačí.
Chci tím říct - vše je relativní, i ta finanční nezávislost. Čímž to téma zasahuje i na psychologické a nebo nějaké filosofické fórum...
Za mě bych teda napsala,že mnohem víc sami sebe ohrožují ne ti,kteří si skutečně chtějí koupit ostrov v Karibiku,ale ti,kteří nepoužívají svoji hlavu k tomu,k čemu je původně určená a to k mylšení a roztáčí i to "málo"co mají neuvěřitelně:mobil stále u ucha,úvěry na všechno možné i nemožné,protože musí mít honem všechno co vidí v reklamě nebo u známých a jepůl měsíce od výplaty či k další výplatě a oni mají jednu kapsu prázdnou a druhou vysypanou.Ale o tom se už tady vedly sáhodlouhé diskuse.
Není tady
lupina montana napsal(a):
Wiki napsal(a):
Nejhorší je získat tem první milion (stačí i půl
Kecáš, kočko......
To jako fakt?? S půlmelounem?
Ale jo, stačí.., jen maličkost - musí být volný , nemůže být součástí tržní ceny nemovitostí , které obýváš, ani jaksi oplechovaný v garáži.
No a taky..jasně..máš pravdu, je to jen rozjezd. Ale pěkně..potichoučku už bude pracovat sám, ty budeš jen na telefonu ( ještě ne v Karibiku, zatím jen Slapech
)
Není tady
Prvních půl milionu??
S dobrým nápadem, s odvahou jít do rizika a s trochou štěstí se dalo před 20 lety začínat s mnohem menší částkou:
My začínali s podnikáním s cca 25 tisíci korun, které jsme tehdy měli ušetřené na novou koupelnu a splachovací záchod...
Holt jsme tedy ještě pár let tedy chodili na suchý záchod, peníze dali na své podnikání, a rozjezd tehdy byl takřka raketový.... (pro případné remcaly upozorňuji - žádné podvody, žádné tunely, jen poctivá práce)
Jenže to byla jiná doba, ty časy jsou nenávratně pryč. Dnes je podle mě daleko lepší být zaměstnancem.
Věřím, že i dnes lze začít, ovšem bylo by to mnohem těžší - vklínit se někam do již obsazeného trhu, to by musel být opravdu skvělý podnikatelský plán...
Upravil(a) Blossom (20. 6. 2011 13:56)
Lukrativní džob je taky - založit si sektu nebo církev a stát se jejím vůdcem:D
Stačí umět přilákat ovečky a přesvědčit je o své vizi. Ovečky pak makají, nebo darují své majetky úžasnému vůdci.
V Americe je to prý normální - místo firmy založit církev -pro začátek stačí s rodinnými příslušníky. Postaví se dům - oficiálně se nazve kostel nebo modlitebna - a 1x týdně se tam scházejí ovečky na "bohoslužbách". činnost církve je osvobozena od daní .
Není tady
amely napsal(a):
Lukrativní džob je taky - založit si sektu nebo církev a stát se jejím vůdcem:D
Stačí umět přilákat ovečky a přesvědčit je o své vizi. Ovečky pak makají, nebo darují své majetky úžasnému vůdci.
V Americe je to prý normální - místo firmy založit církev -pro začátek stačí s rodinnými příslušníky. Postaví se dům - oficiálně se nazve kostel nebo modlitebna - a 1x týdně se tam scházejí ovečky na "bohoslužbách". činnost církve je osvobozena od daní .
To vytučněné,to je právě to kouzlo,za kterým se téměř a vždy skrývá ten podnikatelský úspěch.A to kouzlo se tváří,že je na 1.-pohled velmi,velmi jednoduché.Ale opravdu jen na ten první.Proto je všude stále nejvíce lidí,kteří jsou více či méně štastně zaměstnáni.
Není tady
Blossom napsal(a):
Ohledně pojmu finanční nezávislost.... mám pocit, že to je pojem velmi relativní. Že závisí i na osobě dotyčného, jeho nastavení a potřebách. Že je to pojem spíš na psychologické vlákno...
Ano, z hlediska odborného tu bylo řečeno - finanční nezávislost je, když máte třeba pod sebou pyramidu lidí a ta na Vás, bez Vašeho přispění,vydělává.
A nebo třeba když máte investováno v nemovitostech a ty Vám formou nájmu vydělávají.
Jenže - i o toto se musíte strat, aspoň trochu. Ty své vydělávající podřízené aspoň občas kontrolovat, motivovat, ty nemovitosti spravovat, řešit problémys nájemníky...i když i na toto můžete mít najatou firmu, i tu musíte občas kontaktovat a hlídat...
Jenže k pocitu finanční nezávislosti je nutné vnímat i stránku potřeb. Např. mí rodiče mají kolem 10.000 důchodu, a oba nezávisle na sobě mi říkali, že jim toto stačí, že jsou s tím spokojení, a že dokonce nyní v důchodu mají větší pocit finanční nezávislosti a svobody, než měli kdykoli dřív.Ono je to taky tím, že jsou od přírody celkem skromní..
Protože můžete mít třeba 100.000 měsíčně z Vašich nemovitostí a nebo systému MLM...ale určitě by se našli i tací, kterým to prostě nestačí... třeba si "potřebují" koupit v Karibiku ostrov nebo tak něco.
Chci tím říct - vše je relativní, i ta finanční nezávislost. Čímž to téma zasahuje i na psychologické a nebo nějaké filosofické fórum...
Relativní je podle mě ten pocit spokojenosti x nespokojenosti a nezávislosti. Každý má jinou la´tku. Ale finanční nezávislost je vlastně termín, ne pocit. Beru li to tedy z finančního hlediska, ne z hlediska psychologického.
Příkladně tví rodiče, třeba vystačí s důchodem, proč ne, ale může přijít změna, reforma, cokoliv a nedostanou svých 10t. Právě , že vůbec nejsou finančně nezávislí. Jsou naprosto závislí , v tomto případě na důchodu. Jsou spokojení a skrom ní. to ano. Kdyby jim oněch 10t měsíčně tvořil např. pasivní příjem, nehledě na důchod + nebo - , pak jsou skutečně nezávislí.
Není tady
Blossom napsal(a):
Prvních půl milionu??
![]()
S dobrým nápadem, s odvahou jít do rizika a s trochou štěstí se dalo před 20 lety začínat s mnohem menší částkou:
My začínali s podnikáním s cca 25 tisíci korun, které jsme tehdy měli ušetřené na novou koupelnu a splachovací záchod...
Holt jsme tedy ještě pár let tedy chodili na suchý záchod, peníze dali na své podnikání, a rozjezd tehdy byl takřka raketový.... (pro případné remcaly upozorňuji - žádné podvody, žádné tunely, jen poctivá práce)
Jenže to byla jiná doba, ty časy jsou nenávratně pryč. Dnes je podle mě daleko lepší být zaměstnancem.
Věřím, že i dnes lze začít, ovšem bylo by to mnohem těžší - vklínit se někam do již obsazeného trhu, to by musel být opravdu skvělý podnikatelský plán...
Bloss..my si nerozumíme, nepíšu o začínání s podnikání s půl mil. O vkladu do podnikání. To je jasné..
Není tady
helena napsal(a):
každý má někde blízkou osobu...ty píšeš, že nemá, musím ti odporovat, má...
Ale prd a vořech... jen tak pro příklad - dítě matky-cizinky, která zdrhne z porodnice(kde navíc může porodit na cizí doklady), děcko bez otce (ať už ho matka neudá nebo doopravdy nezná), kterýmu máma těžce onemocní nebo umře a vlastní rodiče (babi/dědu) už nemá, miminko z babyboxu...
helčo, promiň, ale tohle musím...
znáš ten film "Ať žijí duchové" ?
Ty mě silně připomínáš tu paní zvanou "Černá kronika"
Tohle, cos tu vyjmenovala, není běžné, viď?
Například zrovna včera jsem přečetla, že dětí z babyboxu je v ČR už 49 - 20 chlapců a 29 dívek. Děti, které tímto způsobem nemají "rodiče" byť je mají (až teda na to úmrtí) většinou se dostanou do dětských kojeňáků, ústavů a vzhledem, že jsou bez matky a otce, jsou volné k adopci.
Ještě jsem zmiňovala tetičky, strýce, sourozence....
Není tady
Wiki napsal(a):
Blossom napsal(a):
Chci tím říct - vše je relativní, i ta finanční nezávislost. Čímž to téma zasahuje i na psychologické a nebo nějaké filosofické fórum...Relativní je podle mě ten pocit spokojenosti x nespokojenosti a nezávislosti. Každý má jinou la´tku. Ale finanční nezávislost je vlastně termín, ne pocit. Beru li to tedy z finančního hlediska, ne z hlediska psychologického.
Příkladně tví rodiče, třeba vystačí s důchodem, proč ne, ale může přijít změna, reforma, cokoliv a nedostanou svých 10t. Právě , že vůbec nejsou finančně nezávislí. Jsou naprosto závislí , v tomto případě na důchodu. Jsou spokojení a skrom ní.to ano. Kdyby jim oněch 10t měsíčně tvořil např. pasivní příjem, nehledě na důchod + nebo - , pak jsou skutečně nezávislí.
Wiki, ale i pasivní příjem může člověku zkrachovat.
Napadá mě to říct s cimrmanovskou nadsázkou ze hry Vizionář. Vím, že Cimrmany máš taky ráda, jako já:
Důl? To je pánové díra v zemi. Ano - peněženku mi můžou vzít. Ale důl? Důl mi mohou zatopit, zasypat, ale nemůžou mi ho nikdy vzít!!!
(Cha cha cha... ozývá se v pozadí pan Smrtka...)
Wiki napsal(a):
Blossom napsal(a):
Prvních půl milionu??
![]()
Věřím, že i dnes lze začít, ovšem bylo by to mnohem těžší - vklínit se někam do již obsazeného trhu, to by musel být opravdu skvělý podnikatelský plán...Bloss..my si nerozumíme, nepíšu o začínání s podnikání s půl mil. O vkladu do podnikání. To je jasné..
Možná, že si opravdu nerozumíme....
Prosím, co se tedy správně rozumí pod tím pasivním příjmem, kromě MLM a pronájmem nemovitostí?
Blossom napsal(a):
Wiki napsal(a):
Blossom napsal(a):
Chci tím říct - vše je relativní, i ta finanční nezávislost. Čímž to téma zasahuje i na psychologické a nebo nějaké filosofické fórum...Relativní je podle mě ten pocit spokojenosti x nespokojenosti a nezávislosti. Každý má jinou la´tku. Ale finanční nezávislost je vlastně termín, ne pocit. Beru li to tedy z finančního hlediska, ne z hlediska psychologického.
Příkladně tví rodiče, třeba vystačí s důchodem, proč ne, ale může přijít změna, reforma, cokoliv a nedostanou svých 10t. Právě , že vůbec nejsou finančně nezávislí. Jsou naprosto závislí , v tomto případě na důchodu. Jsou spokojení a skrom ní.to ano. Kdyby jim oněch 10t měsíčně tvořil např. pasivní příjem, nehledě na důchod + nebo - , pak jsou skutečně nezávislí.
Wiki, ale i pasivní příjem může člověku zkrachovat.
Napadá mě to říct s cimrmanovskou nadsázkou ze hry Vizionář. Vím, že Cimrmany máš taky ráda, jako já:
Důl? To je pánové díra v zemi. Ano - peněženku mi můžou vzít. Ale důl? Důl mi mohou zatopit, zasypat, ale nemůžou mi ho nikdy vzít!!!
(Cha cha cha... ozývá se v pozadí pan Smrtka...)
Ano, to je moje výživa..
ano..důl - to jsou chodby tak, tak..
Petr? Bezruč? není to ten básník co píše protri nám ty básničky? Ale že by mu to tolik vynášelo? Piš barde, střádej....
Nejkrásnější pro mě, je věta uhlobaronova (J. Weigl) : "mě to bavííí "
Tak , když jinak nedáš, hrozíš mi znárodněním.. tak dáme rodičům tu desítku jako příjem z portfolia..
Není tady
Omlouvám se, ale neznám pojem "příjem z portfolia".
Ekonomii jsem nestudovala, používám spíš selský rozum a to, co se naučím za pochodu životem...
Prosím, konkretizujte mi vaši představu pasivního příjmu (všichni, kteří tu o pasivním příjmu mluvíte, nikoli jen Wiki, díky moc) , pokud možno co nejvíc po lopatě. Fakt by mě to zajímalo,bez ironie.
Zadala jsem si pojem pasivní příjem do vyhledavače, leccos z toho pročetla, ale stále z toho nejsem jaksi dostatečně moudrá...
Blossom napsal(a):
Wiki napsal(a):
Blossom napsal(a):
Prvních půl milionu??
![]()
Věřím, že i dnes lze začít, ovšem bylo by to mnohem těžší - vklínit se někam do již obsazeného trhu, to by musel být opravdu skvělý podnikatelský plán...Bloss..my si nerozumíme, nepíšu o začínání s podnikání s půl mil. O vkladu do podnikání. To je jasné..
Možná, že si opravdu nerozumíme....
Prosím, co se tedy správně rozumí pod tím pasivním příjmem, kromě MLM a pronájmem nemovitostí?
pasivní příjem - většinou je z nemovitostí, a další - ty nebývají časté..třeba licence, zdědíš práva k Hurvínkovi , honoráře za patenty.. Zkrátka to, co se ti rodí bez tebe, pro co už nemusíš hnout ani kotem. . (nepočítám nějakou správu nemovitostí - to bych dala do výdajů).
Upravil(a) Wiki (20. 6. 2011 17:03)
Není tady
Finanční nezávislost je opravdu jen termín. Dost neuchopitelný. Mnohem hmatatelnější už je ten pocit fin. nezávislosti. Žádná nezávislost něčeho/někoho na něčem/někom neexistuje. Nikde v nám známém světě. Všechno souvisí se vším, jedno se odvíjí od druhého….nesouvislost (neodvislost, nezávislost) je opravdu jenom zdánlivá. Jako lidé nejsme nezávislí ani trochu. V žádném směru. Vězíme až po krk v pavučinách souvislostí a závislostí a souvztažností a není možné, byť by si to mnozí přáli, se z těch souvislostí nějak vymanit. To není cesta, ať už o ní někteří sní v oblasti vztahů nebo ekonomiky nebo názorů….je to nesmysl. Jsme a zůstaneme závislí na všem, co nás určuje. Já jsem přesvědčená o tom, že snaha o jakoukoliv nezávislost je plýtvání energií. To se nám nemůže nikdy podařit. Utrhnout se ze závislosti v jednom „levelu“ je jen cestou do závislosti v dalším „levelu“ …. Každý životní styl má svá nejtypičtejší vlákna pavučiny. Myslím si, že máme jen jedinou cestu – to naše lidské souvisení co nejlépe kultivovat. Nejde utéct ze světa souvislostí, protože není kam. Můžeme si ten svět, ve kterém a na kterém jsme všichni závislí, udělat jenom co nejpříjemnější, víc se dělat nedá, si myslím. Ta otázka, zda mají být ženy fin. nezávislé, je jako z předminulého století, ale ne v tom, nač se ptá, ale v tom, že se vůbec takto ptá. Co taková žena udělá? „Osvobodí“ se od závislosti na muži tím, že bude pracovat – mít svůj vlastní příjem – čímž je opět závislá, ale v jiné rovině, stejně jako muži. Se vším všudy. Závislost mužského světa a jeho pravidla drtí obojí pohlaví,nejenom ženy...
Kam odejdeme, jak se učiníme nezávislými, až pokácíme ten poslední strom a otrávíme poslední řeku? Z té otázky po fin. nezávislosti žen není možné se přechýlit do té širší roviny. Protože ona ta naše svoboda závisí na nás všech. Když se k sobě a k Zemi budeme chovat slušně, tak nebudeme mít důvod se činit nezávislými.
Není tady