Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 7. 6. 2011 13:47

Revliba
♥♥♥♥♥♥-

Re: Pritel...co s nim/tim?

Allice napsal(a):

ja jsem o tri roky mladsi, a chodim jeste do skoly. a sestehovat jsme se prave chteli,az budeme oba dva v praci, coz by snad bylo v zari. Pri skole jsem zvladala jen jednorazove brigady,z toho bych se neuzivila. Porizeni psa jsem brala jako posunuti, protoze se o nej oba dva starame. Jeden den spime u me (nasich), druhy den spime u neho, dalsi treba kazdy zvlast.
Majkafa: Takze posunuti jsou jen bydleni a deti? ja vim, potkali jsme se mladi, ale ted s tim nic neudelame.

Ano,bohužel dnešní doba je taková,není možnost osamostatnění....je úplně proti přírodě,aby 30ti letý muž a 27letá žena přespávali u svých rodičů...Nejsem o generaci starší,ale my jsme měli tu výhodu,že jsme mohli vypadnout v 18ti na vysokou na kolej a tak se osamostatnit...dnešní skorotřicátnící,zvlášť z velkých měst donekonečna studují a bydlí zadara na mamahotelu....vůbec to nemyslím zle Allice,jen jsem přesvědčená,že jsou z toho potom tyto vztahové problémy...
Někteří mladí lidé se po 20ce sestěhovávají do jednoho bytu,třeba 2 páry,jde to...
Souhlasím s Majkou ohledně bydlení,dávno jste měli zkusit toto,už jste trošku přestárlíci na začátky...kapitulation

Není tady

#27 7. 6. 2011 13:47

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Alice, viděla bych to,že začíná mít strach ze společ.bydlení,začíná mu zkrátka z toho "lepit".Docela mě i zaujala info,že ti už je téměř 30 a že snad tedy od září slavně nastoupíš do práce.Obvykle se studuje kratšídobu,ne?
Ve vašem případě se to zrkátka vše tak nějak táhne,táhne - ažse utrhne!

Nezávidím vůbec a ani trochu této vaši generaci ten strašně pomalý a nekonečně dlouho odkládaný vstup do skutečné dospělosti a mateřství.V mnoha případech už singly zůstanou singlama,takovýma sobečkama jen sami pro sebe.A já se jim či vám ani nedivím,kdybych do 30 se starala jen o svou osobu,nechtělo by se mi na tom už dost pravděpodobně nic měnit.

Není tady

#28 7. 6. 2011 13:49

majkafa
Host

Tolik let přespávat střídavě u rodičů, to už musí být děsný, nechápu, proč si nenajít malilinkatý podnájem, třeba jen garsonku. To by mě fakty nebavilo. Jak to šlo, tak jsem se stavěla na vlastní nohy, byť s malým dítětem, studujícím manželem a penězi jen za mateřskou a RP.

#29 7. 6. 2011 14:02

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Tolik let přespávat střídavě u rodičů, to už musí být děsný, nechápu, proč si nenajít malilinkatý podnájem, třeba jen garsonku. To by mě fakty nebavilo. Jak to šlo, tak jsem se stavěla na vlastní nohy, byť s malým dítětem, studujícím manželem a penězi jen za mateřskou a RP.

Nezapomeň Majkafo,že za nás,byli-li studenti i jenom manželé,tak se vyplácelo i sociální,měli-li dítě tak určitě to bylo mnohem víc.A byly to takové pobídky,že jsme se jako manželé- student+pracující měli jak grófi.Takže nejen mateřská a rd.

Není tady

#30 7. 6. 2011 14:13

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Já taky nechápu, proč vás nenapadlo se společně sestěhovat dřív, třeba po půl až jednom roce vztahu a v podstatě jste se celých deset let jenom scházeli hmm Vždyť vztah má po určité době k něčemu takovému vést, když ne rovnou k manželství, tak alespoň ze začátku ke spolubydlení, aby se ti dva poznali do všech detailů a zjistili, zda jim to spolu vyhovuje nebo ne.

Alice, tenhle vztah je něco, čemu se říká "přechozená známost" a dospěl do stadia, kdy jeden dychtivě očekává, že společným sestěhováním - po deseti letech -  vztah získá hlubší rozměr, zatímco druhému desetiletý vztah už nemá co nabídnout a hledí, jak by z něj beze ztráty kytičky vycouval stolt

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#31 7. 6. 2011 14:16

Allice
♥♥♥♥♥--

jojo, mam skolu v miste bydliste, pritel trosku dal, kolej mu nedali, tak se nam hodilo, prespavat u nas, o vikendu u nich v domku. a nejak nam uniklo, ze nam uz neni dvacet. Ja si z brigad poplatim co potrebuji, ale najem bych nedala. Ale to ze bydlim doma neznamena, ze mam mamahotel. samozrejme, ze vse si delam sama.
Kuty: pritelovi je 29, ja jsem o tri roky mladsi (uplne presne o 2 roky a 7 mesicu) a i kdyz se svedomite ucim, tak nedavam kazdou zkousku, proto se mi to trochu protahlo.
Jestli se ale "boji" spolecneho bydleni, tak by to prislo bude ted, nebo o par let drive.

Není tady

#32 7. 6. 2011 14:20

majkafa
Host

Kuty napsal(a):

Nezapomeň Majkafo,že za nás,byli-li studenti i jenom manželé,tak se vyplácelo i sociální,měli-li dítě tak určitě to bylo mnohem víc.A byly to takové pobídky,že jsme se jako manželé- student+pracující měli jak grófi.Takže nejen mateřská a rd.

Já jsem žádné sociální neměla.
Mateřská 600,- rodinné přídavky 200,- manžel od svých rodičů 500,- To bylo celé. Víc ani haléř.
Na sociálce si nechali vyplnit příjmy našich rodičů, konstatovali, že mužovi mají dost a tak nás můžou živit a nedostaneme nic.
Manžel měl 500 jenom pro sebe, protože studoval na Slovensku, takže kolej, jídlo, jízdenka.
Ale řekla bych, že ty jsi mladší.

Upravil(a) majkafa (7. 6. 2011 14:22)

#33 7. 6. 2011 14:25

majkafa
Host

Allice, vy se v podstatě vlastně neznáte, když jste spolu nebydleli ve vaší společné domácnosti. A kdoví, možná je on už ve skoro 30 mamánek a nechce se mu, nemůže to být i takhle?

#34 7. 6. 2011 14:34

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Kuty napsal(a):

Já jsem žádné sociální neměla.
Mateřská 600,- rodinné přídavky 200,- manžel od svých rodičů 500,- To bylo celé. Víc ani haléř.
Na sociálce si nechali vyplnit příjmy našich rodičů, konstatovali, že mužovi mají dost a tak nás můžou živit a nedostaneme nic.
Manžel měl 500 jenom pro sebe, protože studoval na Slovensku, takže kolej, jídlo, jízdenka.
Ale řekla bych, že ty jsi mladší.

To nebylo nic ze sociálky,to bylo soc.stipendium z výšky.A manžel taky dostával 500,- od rodičůstolt

Není tady

#35 7. 6. 2011 14:38

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Allice napsal(a):

jojo, mam skolu v miste bydliste, pritel trosku dal, kolej mu nedali, tak se nam hodilo, prespavat u nas, o vikendu u nich v domku. a nejak nam uniklo, ze nam uz neni dvacet. Ja si z brigad poplatim co potrebuji, ale najem bych nedala. Ale to ze bydlim doma neznamena, ze mam mamahotel. samozrejme, ze vse si delam sama.
Kuty: pritelovi je 29, ja jsem o tri roky mladsi (uplne presne o 2 roky a 7 mesicu) a i kdyz se svedomite ucim, tak nedavam kazdou zkousku, proto se mi to trochu protahlo.
Jestli se ale "boji" spolecneho bydleni, tak by to prislo bude ted, nebo o par let drive.

Nechápu,jak by to přišlo o pár let dříve to společ.bydlení?To má jak píšeš přijít nyní a on už začíná hledat zadní vrátka,ne?
Dříve to byl nezávazný kočovný život - jednou tam,podruhé zase onde....

Není tady

#36 7. 6. 2011 15:04

Allice
♥♥♥♥♥--

Kuty: no jo, moje vyjadrovani smile Myslela jsem to tak, ze kdyby pricinou cele teto situace byla obava ze spolecneho bydleni, tak bych se tomu stejne nevyhnula sad
Nakonec se dnes sejdeme, tak uvidim, jak se vyjadri.

Není tady

#37 7. 6. 2011 15:07

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Kuty napsal(a):

Alice, viděla bych to,že začíná mít strach ze společ.bydlení,začíná mu zkrátka z toho "lepit".Docela mě i zaujala info,že ti už je téměř 30 a že snad tedy od září slavně nastoupíš do práce.Obvykle se studuje kratšídobu,ne?
Ve vašem případě se to zrkátka vše tak nějak táhne,táhne - ažse utrhne!

Nezávidím vůbec a ani trochu této vaši generaci ten strašně pomalý a nekonečně dlouho odkládaný vstup do skutečné dospělosti a mateřství.V mnoha případech už singly zůstanou singlama,takovýma sobečkama jen sami pro sebe.A já se jim či vám ani nedivím,kdybych do 30 se starala jen o svou osobu,nechtělo by se mi na tom už dost pravděpodobně nic měnit.

Ja bych to taky videla, ze chlapec si je vedom, ze to bude nejak definitivni. A ma strach.

Mimochodem, nevidim divod, proc nekdo konci studia v 27 letech. Jaky odkladany vstup do dospelosti?
Alice neni dospela a odklada dospelost? Co ma  jako delat, byt v 27 rozvedena s detmi, bez vzdelani, bez prace? To nei dospelost. Dospelost je to, jak zije Alice. Proc tady pises o sobeckosti., kdyz nejdo nema vlastni byt? Je to tak jednoduche? Nebo se nenalepi na nejakeho muze?  Ze se chce stehovazt k priteli a zacit pracovat, kde je sakra sobectvi?

To mi hlava fakt nebere.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#38 7. 6. 2011 15:07

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Kuty, Allice tím " tak by TO přišlo..." asi myslela rozchod, ne společné bydlení wink

Alice, kdybyste spolu začali bydlet před X lety a rozchod by přišel o to dřív, získala bys výhodu - drahocenný čas k tomu, aby sis vyhledala vhodnějšího partnera:  takového, který se chce ženit a/nebo založit si rodinu. Nějak mi z Tvého psaní nevyplynulo, že by sis nechtěla v budoucnu založit rodinu nebo mít děti, tak proto stolt

Nicméně je Ti 27 a času na vyhledání vhodného partnera pro život Ti valem ubývá. Já bych na Tvém místě teď přemýšlela výhradně nad sebou a s partnerem si vážně promluvila o tom, jak váš společný vztah vidí do budoucna. Když se ukáže, že přítel žádný společný vztah do budoucna neplánuje, naopak je už jednou nohou připraven odejít, slušně mu poděkuj za společně strávených krásných deset let, popřej mu hodně štěstí a zařiď si život už sama podle sebe.

Já bych po příteli totiž vyžadovala stručnou, jasnou a okamžitou odpověď už z toho důvodu, že pánové bývají občas váhaví, nerozhodní nebo naopak velmi vyčůraní: i když loví další oběť, nechávají si želízko v ohni nebo rádi sedávají na dvou židlích současně. A je fakt o nervy žít dejme tomu půl roku až rok v nejistotě, čekat, až jak se přítel zachová a po půl roce až roce se dočkat šeredného překvapení, že s konečnou platností zvítězila ta druhá usch

Upravil(a) Kiara (7. 6. 2011 15:08)

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#39 7. 6. 2011 15:22

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Allice napsal(a):

Kuty: no jo, moje vyjadrovani smile Myslela jsem to tak, ze kdyby pricinou cele teto situace byla obava ze spolecneho bydleni, tak bych se tomu stejne nevyhnula sad
Nakonec se dnes sejdeme, tak uvidim, jak se vyjadri.

Asi bych moc netlačila ještě na pilu,ať se nám chlapeček nevyleká ještě víc.Vedla bych spíš lehčí diskuse ovšem možném i nemožném,smích a trochu forky a drahoty - jestliže je si vědom velké jistoty,kterou v tobě má,bude dobré mu trochu zabrnkat na jeho sebevědomí a i jemu dát nepřímo na vědomí,že není jenom on to kvítí...No a asi bych něco zrovna měla,tak ať se jde vyspat radši sám domů,nevím kdy příjdu,co bude a vůbec... Co?

Není tady

#40 7. 6. 2011 17:16

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

...co s tím nevím, taky to vidím jako přechozené. Prostě jste se potkali příliš brzo, ani mně by nebavilo zůstat s prvním chlapem. Ovšem zkušenost a můj "nos" mi říkají, že to jak mluví o rozchodu a v souvislosti s tím o kolegyni není samosebou. Připrav se se na to, že po čase pochopíš proč o ní mluvil a proč najednou jde raděj do "hospody" /rozuměj někam kde nejsi ty/

dum spiro spero

Není tady

#41 7. 6. 2011 17:28

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Allice napsal(a):

Dobry den,chodime s pritelem pres deset let a oba jsou to nase prvni vztahy (vek 29), nebydlime spolu. Dva mesice jsem mela zkouskove, on narocnou praci a moc jsme se nevidali. Kdyz uz ano,tak to bylo takove divne. Rikala jsem si,ze je to tim,ze je unaveny,byl malomluvny,nic moc ho nezajimalo, temat k hovoru take malo (tim,ze jsem byla fakt porad doma). Ale byl mily, pozorny, psal povzbuzujici smsky, sladkosti mi nosil, kytku a pri rozhovorech rikal, ze nevidi duvod, proc by se se mnou rozchazel,ze jsem dokonala. Tak me to potesilo,ale rikala jsem si, proc mi to rika. Kdyz jsem zavedla rec na to,ze musi byt unaveny z prace,tak rikal,ze ani ne. Uz mam po zkouskovem a nic se nezmenilo. Pritel je "nemastny neslany", o dost vice casu travi s kamarady nez drive. Uz jsem to nemohla vydrzet, tak jsem se ho zeptala,jestli se neco nedeje. On rikal, ze jo,ale ze o tom ted nechce mluvit. Rikala jsem mu,ze se to ale samo nevyresi,at mi rekne co se deje. A on na to, ze vlastne ani nevi, co se deje, ze je to se mnou pekny, ze by nemel mit duvod k tomu rozchazet se se mnou, ale ze mu tam proste neco vadi nebo chybi, co nedokaze pojmenovat. Jedinou vetu nerekl s urcitosti, v kazde vete bylo asi, mozna, nevim. Takhle nejisteho jsem ho nikdy nevidela. Ze nevi, jestli ten nas vztah je dobry, protoze ho nema s cim porovnat. Nejak jsme se jeste dostali k jeho kamaradce v praci, ze si s ni rozumi, ale ne tak jako se mnou, a ze ona nema s tema vecma nic spolenceho. Mozna zacal bilancovat, protoze v zari oslavi 30, a od zari jsme chteli spolu bydlet. a ja nevim, jak se chovat, slzy mi tekly, nevim, jestli je se mnou z rozumu nebo z citu, nebo jestli nenasel odvahu se se mnou rozejit? to se stalo vcera, ze pry jde dnes s klukama do hospody. on to asi nechape,ze mi tim ublizuje a ze tato nejistota neco vypovida o nasem vztahu i o nem samotnem.

Únava materiálu. Chce to buď niečo zmeniť (vziať sa, mať dieťa, nasťahovať spolu), alebo naopak na čas sa rozdeliť - zistíte, či si navzájom chýbate wink .

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#42 7. 6. 2011 17:31

majkafa
Host

Zřejmě to stejně rozhodne přítel, pokud si Alice nepospíší. Protože přítel má evidentně jinou ženu.

#43 7. 6. 2011 17:35

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Tak to neviem, nemám krištáľovú guľu, na rozdiel od vás. Je fakt, že zo vzťahu sa ľahšie odchádza "k niekomu", ale nemusí to tak byť vždy. Poťažmo, prechodený vzťah je dôvod sám osebe odísť, podľa mňa. wink

Upravil(a) Selima (7. 6. 2011 17:36)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#44 7. 6. 2011 17:38

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Ja by som na Allicinom mieste odišla povedzme na pár mesiacov do cudziny - namiesto spoločného sťahovania "nasilu". Podľa mňa by sa takto ukázalo, ako sa veci majú a vyjasnilo by sa to.

Brita

Není tady

#45 7. 6. 2011 21:16

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Zřejmě to stejně rozhodne přítel, pokud si Alice nepospíší. Protože přítel má evidentně jinou ženu.

...myslim si to taky. Tyhle vzorce chování "chlapa tančícího" kolem vařící kaše se tu opakují v každém tématu o nevěře i moje osobní zkušenost vypadala stejně a co vím z okolí, je to všude podobné. Najednou chlápek začně mluvit o tom, že nic nezažil a že má právo žít ještě i jinak a že tě má rád, ale jedna kolegyně / kamarádka, sousedka/ "jí" má neokoukanou...nakonec z toho povětšinou vypadne delší nevěra /kdyby byla jen jednorázová nevěra chlápek by o tom doba nemlel/ a když z toho provalení nevěry nevypadne, tak povětšinou jen proto, že kolegyně hodila zpátečku nebo je to úplná megera, není-li megera chlápek často  odkráčí za lepší /rozuměj novou/ a klidně může být ve skutečnosti i mnohem horší než "stará"

dum spiro spero

Není tady

#46 7. 6. 2011 23:03

Allice
♥♥♥♥♥--

tak je v tom ta kolegyne, ze mu pry dava dost najevo sve sympatie (pred nedavnem se rozesla se svym pritelem), zve ho na vylety aj., pritelovi to samozrejme dela dobre a popletlo mu to hlavu. Neni hezci, neni zajimavejsi, je jina-nova. (presne,jak jste tu uvedly). Neni do ni zamilovany, nic pry spolu nemeli. Ja nevim, nebyla jsem u toho a mozna reknete, ze jsem naivni, ale verim mu. Chce dat doporadku nas vztah, rozhodne v nem vidi budoucnost, nechce me ztratit. Je mu lito,ze mi ublizuje a ptal se,jestli to vydrzim. Odpovedela jsem neurcite, ze uvidime. protoze ja opravdu nevim.

Není tady

#47 7. 6. 2011 23:11

Revliba
♥♥♥♥♥♥-

Allice napsal(a):

tak je v tom ta kolegyne, ze mu pry dava dost najevo sve sympatie (pred nedavnem se rozesla se svym pritelem), zve ho na vylety aj., pritelovi to samozrejme dela dobre a popletlo mu to hlavu. Neni hezci, neni zajimavejsi, je jina-nova. (presne,jak jste tu uvedly). Neni do ni zamilovany, nic pry spolu nemeli. Ja nevim, nebyla jsem u toho a mozna reknete, ze jsem naivni, ale verim mu. Chce dat doporadku nas vztah, rozhodne v nem vidi budoucnost, nechce me ztratit. Je mu lito,ze mi ublizuje a ptal se,jestli to vydrzim. Odpovedela jsem neurcite, ze uvidime. protoze ja opravdu nevim.

Allice,na to není co říct...moc ti držím palce ať to všechno zvládneš...

Není tady

#48 7. 6. 2011 23:27

Adelajdaa
♥------

Ahoj Allice, před mnoha lety jsem prošla možná podobnou situací. S přítelem jsme tedy byli jen necelé 4 roky a byli jsme dost mladí, taky první partneři. Všechno klapalo,  az ničeho nic bylo něco "jinak" a když jsme to rozebírali, tehdejší přítel mi řekl, že náš vztah je ideální, ale možná až moc, že by chtěl poznat i něco jiného, užívat si trochu jinak, aby si to nikdy nevyčítal... Projevila o něj nějaká holčina zájem a ikdyž ho neopětoval, začalo mu to zkrátka vrtat v hlavě, i celý ten vztahový "stereotyp". Taky jsme měli spoustu pestrých aktivit a zájmů, ale zkrátka asi se to někdy přejí... Několikrát jsme se rozešli a dali zase dohromady (z jeho popudu). Nakonec už jsem se k němu vrátit nechtěla a nechci. Trvalo dlouho, než jsem se z toho dostala, ale zpětně toho nelituju. Je mi to líto, ale možná tvůj přítel smýšlí podobně.

Není tady

#49 8. 6. 2011 5:37

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

Allice napsal(a):

...jj přesně klasický vzorec chování, o kterém jsem psala. Otázka:"Jestli to vydržíš" znamená jinými slovy, že on ted neví co chce tak si bude hrát na to jak je neodolatelnej. Tebe má rád a chce napravit vztah...blá blá blá teď bude o vašem vztahu rozhodovat ta nová, protože chlapi si tak rádi nechávají podkuřovat jací jsou dobří a dělá jim to moc dobře se nechat obdivovat / v tomhle si s námi nazadaj/...Adelajdaa myslím přesně napsala co bude. Budete udržovat agonii rozchodů a návratů dokud to vydržíš (přesně jak chce on, abys to vydržela dlouho, protože zadní vrátka se hoděj / Buď ráda, že nemáte rodinu a nenechej ze sebe dělat rohatý zvířátko. Váš tojúhelník se roztáčí a dokud ho nezastavíš bude rotovat a ty s ním v kolotoči lží a ponižování.

dum spiro spero

Není tady

#50 8. 6. 2011 5:37

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

Allice napsal(a):

2x

Upravil(a) xxxx (8. 6. 2011 5:38)

dum spiro spero

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí