Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 6. 6. 2011 8:54

průmyslovačka
♥♥♥----

Alergologie - co mám čekat?

Ahoj,

prosím o zkušenosti, jak to chodí na alergologii?....byla jsem tam kdysi před léty, ale už si nepamatuji, co se tam dělo.... letos zase šíleně kýchám, slzí a svědí mě oči, takže se chci objednat...ale mam panickou hrůzu z inkejkcí a odběru krve...

Ten, kdo vymyslel práci, by ji měl taky naučit onanovat, aby se udělala sama!! wink

Není tady

#2 6. 6. 2011 11:05

miaa
♥♥♥♥♥--

Re: Alergologie - co mám čekat?

Prosim tě, taková velká holka! Kup si zyrtec anebo ti dám něco ze svých zásob na alergii, které jsem zvykoušela a nesedly mne.
Vyplníš dotazník, řekneš jaké máš potíže, ano, budeš muset na krev. Někdy nebo rovnou ti udělá testy na alergeny...nakape na předloktí a čeká se, jak bude kůže reagovat. Možná budeš i foukat do trubky...že jaký máš "fuk".
Budeš čekat na objednání dlouho...mívají přeplněno a budou dovolené.
Pak budete hledat, který lék na alergii ti vyhovuje nejvíc. Mne ten, co mne neuspává, což je právě zyrtec, ale raději si ho beru stejně večer.

Není tady

#3 6. 6. 2011 11:42

průmyslovačka
♥♥♥----

Hmhmhm, pomoooooc smile

No, já právě zkoušela Claritine, Zyrtec, Zodac, ale to je pro mě jak rajskej plyn.... zobnu si a do hodinu vytuhnu, klidně v práci na židli.... no, tak mi v jednu drž palce, at se někam vmáčknu smile

Ten, kdo vymyslel práci, by ji měl taky naučit onanovat, aby se udělala sama!! wink

Není tady

#4 6. 6. 2011 12:24

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava

Maruško, to zvládneš, zvládaj to i obě mé malé děti, a tys velká holka tummenupp
Jinak čekací doba je opravdu šílená - já čekala skoro 4 měsíce a to byl kluk po hospitalizaci v nemocnici a lékař byl nutný kvůli lékům. Většina léků je totiž pak na předpis. Čeká Tě hlavně podrobná anamnéze, při které bude zkoumat i dobu Tvých obtíží a tak dále a tak dále. Pak klasické vyšetření, poslech, uzliny, krk a tak. Sleduje rovněž i váhu a výšky, vždy je měří a váží.
Odběr krve - tak ten Tě asi čeká, záleží na doktorovi, jak posoudí Tvůj stav, nicméně alergeny zjistí jedině z krve, případně z těch kožních testů (ty zrovna dělal klukovi v únoru smile ). Co se týká "foukání do trubky", ta to je vyšetření spíše pro astmatiky, taky známe a kluka to moc baví - musí totiž prasknout balónek big_smile a pak doktor ho povzbuzuje.

Není tady

#5 6. 6. 2011 12:30

průmyslovačka
♥♥♥----

No jo, Andrejko, jenže já u toho krásně omdlívám, mě stačí vidět jehlu v tv a už je mi šoufl smile uvidíme, protože o víkendu mě něco tak dráždilo, že jsem neviděla na jedno oko, jak mi nateklo a slzela sem jak blázen.... jeden rok mam klidnej, jindy strašnej....

Není tady

#6 6. 6. 2011 13:18

miaa
♥♥♥♥♥--

No, moje dítě má tendence po odběru krve omdlévat, taky nesnáší ten pohled nebo pocit. Minule u nové sestřičky na imunologii jsem se jí ptala, zda tedy omdlí nebo ne. A sestřička řekla, že jsme měly hlásit tento stav, že ji mohla brát krev v leže!!!! Tak, takový luxus jsem zažila poprvé. Příště to bude v leže.
A dnes už to nic není oproti kdysi. Už to málem ani nebolí, tak se tam nekoukej a basta. Je to filmová krev, kečup...

Není tady

#7 6. 6. 2011 13:21

AndreaP.
Administrátor

Ano je to tak, pokud máš sklony k omdlívání, musíš to nahlásit a krev Ti vezmou vleže. A pochopitelně koukat jinam wink

Není tady

#8 6. 6. 2011 14:15

průmyslovačka
♥♥♥----

No já u toho ležím, já to hlásím, stejně je mi zle...jdu volat, ufff

Není tady

#9 6. 6. 2011 14:20

průmyslovačka
♥♥♥----

Hmm, mám přijít až v září, že stejně by mi ted nic nezjistili...a mám si dojít pro Claritine... :-/

Není tady

#10 6. 6. 2011 15:16

AndreaP.
Administrátor

průmyslovačka napsal(a):

Hmm, mám přijít až v září, že stejně by mi ted nic nezjistili...a mám si dojít pro Claritine... :-/

Čekací doba mě nepřekvapuje, odpovídá to, bohužel. Co se týká testů, tak je to tak, dělají se vždy mimo "alergickou" sezónu - synovi třeba ty kožní testy dělal v lednu - a právě to vysvětloval tím, že v propuku alergického období se to nedělá. Jinak nevím, zda Ti to lékař řekl, ale pokud bereš nějaké antihistamika, což bereš, jak píšeš, tak je nutné je před kontrolou vysadit - tak cca 3 dny.

Není tady

#11 6. 6. 2011 18:41

průmyslovačka
♥♥♥----

Jj, prý nemám mít menses a týden před před tím vysadit prášky, pro něco si dojdu, protože to je zlo...ale nechápu, že jen někde a jen někdy... dneska bylo božské, jak tak strašně lilo, krásně se mi dýchalo a nic mě neprudilo smile

Není tady

#12 6. 6. 2011 19:00

miaa
♥♥♥♥♥--

Já třeba vím, naco mám alergii, ovšem, další mne bylo zjištěno z krvi. Tak to vysleduj. U mne to jde lehce. Když je někde můj alergen, začnu kýchat, svědí mne v puse, teče z nosu a ucpaný nos a pod. Kůže zčervená, svědí... Po dešti se vždy uleví...alergeny ze vzduchu jsou spláchnutéééé.
Nechceš řešení NAET a jehličkama? Tam bys mohla třeba za týden, jsi-li z Ph.

Upravil(a) miaa (6. 6. 2011 19:01)

Není tady

#13 7. 6. 2011 7:48

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Mio, pokud Maruška omdlévá při pohledu na jehlu jako já, nepůjde najehličky  !!!!!!! dumbom
Také Maruško počítej s tím, že můžou něco najít, ale stejně nepomůžou grater, jak píše Miaa, najdi si svůj alergen sama lol

Není tady

#14 7. 6. 2011 8:06

adriana82
♥♥-----

Ahoj holky, je to zvláštní ale mě krev nebrali, nebo si nevzpomínám. Já mám taky strach z jehel, tudiž jsem šílela když jsem měla jít na zjištění alergenu, což jsou různé kapičky alergenu,které ti dají na ruku a do toho ti pichoun. Tím se ty látky dostanou pod kůži, pak se čeká na reakci, pokud ti to zčervená a nabobtná, tak na to jsi alergická. Ale naštěstí to nic nebylo, takže buď v klidu. Foukání dělám při každé návštěvě. Za dva dny jdu na kontrolu. Jo a brát cizí léky bych nedoporučovala, ať si neublížíš ještě víc. Tak hodně štěstí, hlavně přežít tuhle sezonu, a na příští se už připravíš, zjistí ti na co jsi alergická a dají ty správné léky.

Není tady

#15 7. 6. 2011 8:18

miaa
♥♥♥♥♥--

Aha, to mne nenapadlo. Já jsem myslela, že se bojí odběru krve jako pohled na krev, ne jehel. Akupunktura přece není o krvi. A jelikož mne taky nebaví brát léky tak se snažím dál hledat, abych je nemusela brát. A alergie je následek, takže je třeba hledat, proč ta alergie vznikla a kdy a když se odstraní původní důvod (v hlavě) tak třeba nebude alergie.
Třeba tedy u mé dcery je odběr problém, ale poslední dobou už nemusela po odběru lehat. A třeba akupunkturu snáší mnohém líp než já, ba řekla, bych, nevadí jí to. Mne některé vpichy bolí a mám "kecy" při zavedení jehly, ona mlčela, jí to nebolelo.
Vnucuji se, ale hodně nám letos v zimě na alergii pomohl rýmovník, už jsem o tom tady psala.

Upravil(a) miaa (7. 6. 2011 8:20)

Není tady

#16 7. 6. 2011 10:03

průmyslovačka
♥♥♥----

Už jsem si ten příspěvek našla, to vypadá zajímavě smile

akupunktura taky nepřichází v úvahu, představa, jak mi bodá mraky jehliček, no to by mě zabilo smile

Není tady

#17 7. 6. 2011 11:26

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Teď mají asi problémy lidé s horší imunitou, pšoukla zase nějaká sopka, Fukušima není dořešená a  další speciality, to je vše v ovzduší. Když někde ve válce použijí biol. zbraně / a válčí se pořád/ , to jsou infekty, tak je to také v ovzduší a foukne nám to sem až z druhého konce světa. Lidi jsou na tom pak hůř, když vdechují viry, bakterie a pod. Proto pořád chřipky a různé nemoci, záhady a taje, že ten a ten vir neznají, je zmutovaný a pod.....se ani nedivím. A pořád nám lžou, jako když bouchl Černobyl, něco málo se dozvíme  za 20 let potom....
Já už jsme byla ohledně píchání jehel na regresi a nepovedlo se grater

Není tady

#18 8. 6. 2011 8:01

adriana82
♥♥-----

miaa : já si taky myslím že alergie je v hlavně, myslím to tak že tělo se brání na určitý problém nějakou nemocí, ať už jde o alergii, nebo o cokoli jiného. Jen člověk musí přijít na to o jaký problém se jedná. Což není tak lehké, já zatím na to nepřišla sad

Není tady

#19 8. 6. 2011 8:05

průmyslovačka
♥♥♥----

hmmmm.... tak mam brouka v hlavě

Není tady

#20 8. 6. 2011 8:27

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Průmyslovačko, další možnost je vyhledat ve svém okolí lékaře, který pracuje s EAV. (možno i Bicom) Pojišťovny to sice nehradí,ale vyhneš se nemožné čekací době, injekcím, pojídání prášků a budeš mít mnohem větší šanci na trvalé zbavení obtíží.  Hledej někoho, kdo to dělá dlouho a má zkušenosti.

Není tady

#21 8. 6. 2011 8:38

průmyslovačka
♥♥♥----

Ok, díky, to se zkusím podívat

Není tady

#22 9. 6. 2011 13:01

adriana82
♥♥-----

Dnes jsem byla na kontrole, napsali mi jen kapky do očí (ostatní léky už mám) a příští rok na kontrolu. Krev mi nebrali...
To "EAV. (možno i Bicom)" slyším poprvé, ale taky na to mrknu, bylo by fajn se všeho zbavit.

Není tady

#23 9. 6. 2011 13:38

AndreaP.
Administrátor

Adriano, kontrola za rok? va Ty jooo, to já tam s dětma lítám co tři měsíce sad Co to je to EAV? Neznám, musím mrknout, je to vhodné pro děti?

Není tady

#24 10. 6. 2011 7:58

adriana82
♥♥-----

Já to nemám tak silné asi jako tvoje děti. Já trpím jen v období konec května a červen, jinak mám klid. Proto až za rok na kontrolu. Mám alergii na trávy, a tvoje děti na co? Je zvláštní že tam musíte chodit co 3 měsíce.

Není tady

#25 10. 6. 2011 19:17

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Elektroakupunktura dle Volla.  info např. tady:
http://www.celostnimedicina.cz/elektroa … cnosti.htm

Bicom je biorezonance, info např. tady:
http://www.bicom-optima.cz/index.php?section=o-nas

Andreo, pro děti je to bez rizika, já bych dnes už s malým dítětem na alergologii do nemocnice nešla. Tam jsme chodili asi 4 roky a bezvýsledně, pořád klukovi zjišťovali nový a nový alergie, nesměl pomalu nikam jít, skoro nic jíst, dýchačku pořád sebou...škoda mluvit.

Když měl asi 5 let, tak nás kdosi nasměroval na tu biorezonanci, jezdili jsme tehdy do Prahy do Naturcentra Salvea. Tam ho odiagnostikovali, mne taky, (matku též, protože se jedná o celostní medicínu,tak berou matku a dítě jako propojenou jednotku), vytestovali skutečné alergeny, nasadili dietu na dobu celé léčby, což trvalo u nás asi 3 měsíce, dieta nakonec jen měsíc, už si to přesně nepamatuju. Zkrátka celkem jsme tam byli asi pětkrát nebo šestkrát v průběhu těch 3 měsíců, vždycky asi půl hodiny až hodinu byl připojený na ten přístroj, nudil se tam a brblal, no ale vždycky jsme viděli, že tohle konečně někam povede.  Od té doby byl bez potíží. Pak jsme ale ještě asi třikrát byli na kontrole tady v okresním městě, na tom EAV,pro jistotu i na biorezonanci, ale už mu nikdy nic nenašli. Byl od té doby nemocný jen s nachlazením, tak jednou za rok dostane rýmu a to je vše.  Před tou léčbou nám doktorka na dětským říkala, že to bude mít na celý život a taky že nemáme počítat s tím, že by někdy sportoval. On totiž pořád kašlal, celé noci, několik let to trvalo, to jsem prve nenapsala. Vždycky jen asi 14 dní býval dobrej a pak zas měsíc marod....pořád dokola.  Dnes je mu 18 let a věnuje se naplno atletice.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí