29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj,
prosím o zkušenosti, jak to chodí na alergologii?....byla jsem tam kdysi před léty, ale už si nepamatuji, co se tam dělo.... letos zase šíleně kýchám, slzí a svědí mě oči, takže se chci objednat...ale mam panickou hrůzu z inkejkcí a odběru krve...
Není tady
Prosim tě, taková velká holka! Kup si zyrtec anebo ti dám něco ze svých zásob na alergii, které jsem zvykoušela a nesedly mne.
Vyplníš dotazník, řekneš jaké máš potíže, ano, budeš muset na krev. Někdy nebo rovnou ti udělá testy na alergeny...nakape na předloktí a čeká se, jak bude kůže reagovat. Možná budeš i foukat do trubky...že jaký máš "fuk".
Budeš čekat na objednání dlouho...mívají přeplněno a budou dovolené.
Pak budete hledat, který lék na alergii ti vyhovuje nejvíc. Mne ten, co mne neuspává, což je právě zyrtec, ale raději si ho beru stejně večer.
Není tady
Hmhmhm, pomoooooc
No, já právě zkoušela Claritine, Zyrtec, Zodac, ale to je pro mě jak rajskej plyn.... zobnu si a do hodinu vytuhnu, klidně v práci na židli.... no, tak mi v jednu drž palce, at se někam vmáčknu
Není tady
Maruško, to zvládneš, zvládaj to i obě mé malé děti, a tys velká holka
Jinak čekací doba je opravdu šílená - já čekala skoro 4 měsíce a to byl kluk po hospitalizaci v nemocnici a lékař byl nutný kvůli lékům. Většina léků je totiž pak na předpis. Čeká Tě hlavně podrobná anamnéze, při které bude zkoumat i dobu Tvých obtíží a tak dále a tak dále. Pak klasické vyšetření, poslech, uzliny, krk a tak. Sleduje rovněž i váhu a výšky, vždy je měří a váží.
Odběr krve - tak ten Tě asi čeká, záleží na doktorovi, jak posoudí Tvůj stav, nicméně alergeny zjistí jedině z krve, případně z těch kožních testů (ty zrovna dělal klukovi v únoru ). Co se týká "foukání do trubky", ta to je vyšetření spíše pro astmatiky, taky známe a kluka to moc baví - musí totiž prasknout balónek
a pak doktor ho povzbuzuje.
Není tady
No jo, Andrejko, jenže já u toho krásně omdlívám, mě stačí vidět jehlu v tv a už je mi šoufl uvidíme, protože o víkendu mě něco tak dráždilo, že jsem neviděla na jedno oko, jak mi nateklo a slzela sem jak blázen.... jeden rok mam klidnej, jindy strašnej....
Není tady
No, moje dítě má tendence po odběru krve omdlévat, taky nesnáší ten pohled nebo pocit. Minule u nové sestřičky na imunologii jsem se jí ptala, zda tedy omdlí nebo ne. A sestřička řekla, že jsme měly hlásit tento stav, že ji mohla brát krev v leže!!!! Tak, takový luxus jsem zažila poprvé. Příště to bude v leže.
A dnes už to nic není oproti kdysi. Už to málem ani nebolí, tak se tam nekoukej a basta. Je to filmová krev, kečup...
Není tady
Ano je to tak, pokud máš sklony k omdlívání, musíš to nahlásit a krev Ti vezmou vleže. A pochopitelně koukat jinam
Není tady
No já u toho ležím, já to hlásím, stejně je mi zle...jdu volat, ufff
Není tady
Hmm, mám přijít až v září, že stejně by mi ted nic nezjistili...a mám si dojít pro Claritine... :-/
Není tady
průmyslovačka napsal(a):
Hmm, mám přijít až v září, že stejně by mi ted nic nezjistili...a mám si dojít pro Claritine... :-/
Čekací doba mě nepřekvapuje, odpovídá to, bohužel. Co se týká testů, tak je to tak, dělají se vždy mimo "alergickou" sezónu - synovi třeba ty kožní testy dělal v lednu - a právě to vysvětloval tím, že v propuku alergického období se to nedělá. Jinak nevím, zda Ti to lékař řekl, ale pokud bereš nějaké antihistamika, což bereš, jak píšeš, tak je nutné je před kontrolou vysadit - tak cca 3 dny.
Není tady
Jj, prý nemám mít menses a týden před před tím vysadit prášky, pro něco si dojdu, protože to je zlo...ale nechápu, že jen někde a jen někdy... dneska bylo božské, jak tak strašně lilo, krásně se mi dýchalo a nic mě neprudilo
Není tady
Já třeba vím, naco mám alergii, ovšem, další mne bylo zjištěno z krvi. Tak to vysleduj. U mne to jde lehce. Když je někde můj alergen, začnu kýchat, svědí mne v puse, teče z nosu a ucpaný nos a pod. Kůže zčervená, svědí... Po dešti se vždy uleví...alergeny ze vzduchu jsou spláchnutéééé.
Nechceš řešení NAET a jehličkama? Tam bys mohla třeba za týden, jsi-li z Ph.
Upravil(a) miaa (6. 6. 2011 19:01)
Není tady
Mio, pokud Maruška omdlévá při pohledu na jehlu jako já, nepůjde najehličky !!!!!!!
Také Maruško počítej s tím, že můžou něco najít, ale stejně nepomůžou , jak píše Miaa, najdi si svůj alergen sama
Není tady
Ahoj holky, je to zvláštní ale mě krev nebrali, nebo si nevzpomínám. Já mám taky strach z jehel, tudiž jsem šílela když jsem měla jít na zjištění alergenu, což jsou různé kapičky alergenu,které ti dají na ruku a do toho ti pichoun. Tím se ty látky dostanou pod kůži, pak se čeká na reakci, pokud ti to zčervená a nabobtná, tak na to jsi alergická. Ale naštěstí to nic nebylo, takže buď v klidu. Foukání dělám při každé návštěvě. Za dva dny jdu na kontrolu. Jo a brát cizí léky bych nedoporučovala, ať si neublížíš ještě víc. Tak hodně štěstí, hlavně přežít tuhle sezonu, a na příští se už připravíš, zjistí ti na co jsi alergická a dají ty správné léky.
Není tady
Aha, to mne nenapadlo. Já jsem myslela, že se bojí odběru krve jako pohled na krev, ne jehel. Akupunktura přece není o krvi. A jelikož mne taky nebaví brát léky tak se snažím dál hledat, abych je nemusela brát. A alergie je následek, takže je třeba hledat, proč ta alergie vznikla a kdy a když se odstraní původní důvod (v hlavě) tak třeba nebude alergie.
Třeba tedy u mé dcery je odběr problém, ale poslední dobou už nemusela po odběru lehat. A třeba akupunkturu snáší mnohém líp než já, ba řekla, bych, nevadí jí to. Mne některé vpichy bolí a mám "kecy" při zavedení jehly, ona mlčela, jí to nebolelo.
Vnucuji se, ale hodně nám letos v zimě na alergii pomohl rýmovník, už jsem o tom tady psala.
Upravil(a) miaa (7. 6. 2011 8:20)
Není tady
Už jsem si ten příspěvek našla, to vypadá zajímavě
akupunktura taky nepřichází v úvahu, představa, jak mi bodá mraky jehliček, no to by mě zabilo
Není tady
Teď mají asi problémy lidé s horší imunitou, pšoukla zase nějaká sopka, Fukušima není dořešená a další speciality, to je vše v ovzduší. Když někde ve válce použijí biol. zbraně / a válčí se pořád/ , to jsou infekty, tak je to také v ovzduší a foukne nám to sem až z druhého konce světa. Lidi jsou na tom pak hůř, když vdechují viry, bakterie a pod. Proto pořád chřipky a různé nemoci, záhady a taje, že ten a ten vir neznají, je zmutovaný a pod.....se ani nedivím. A pořád nám lžou, jako když bouchl Černobyl, něco málo se dozvíme za 20 let potom....
Já už jsme byla ohledně píchání jehel na regresi a nepovedlo se
Není tady
miaa : já si taky myslím že alergie je v hlavně, myslím to tak že tělo se brání na určitý problém nějakou nemocí, ať už jde o alergii, nebo o cokoli jiného. Jen člověk musí přijít na to o jaký problém se jedná. Což není tak lehké, já zatím na to nepřišla
Není tady
hmmmm.... tak mam brouka v hlavě
Není tady
Průmyslovačko, další možnost je vyhledat ve svém okolí lékaře, který pracuje s EAV. (možno i Bicom) Pojišťovny to sice nehradí,ale vyhneš se nemožné čekací době, injekcím, pojídání prášků a budeš mít mnohem větší šanci na trvalé zbavení obtíží. Hledej někoho, kdo to dělá dlouho a má zkušenosti.
Není tady
Ok, díky, to se zkusím podívat
Není tady
Dnes jsem byla na kontrole, napsali mi jen kapky do očí (ostatní léky už mám) a příští rok na kontrolu. Krev mi nebrali...
To "EAV. (možno i Bicom)" slyším poprvé, ale taky na to mrknu, bylo by fajn se všeho zbavit.
Není tady
Adriano, kontrola za rok? Ty jooo, to já tam s dětma lítám co tři měsíce
Co to je to EAV? Neznám, musím mrknout, je to vhodné pro děti?
Není tady
Já to nemám tak silné asi jako tvoje děti. Já trpím jen v období konec května a červen, jinak mám klid. Proto až za rok na kontrolu. Mám alergii na trávy, a tvoje děti na co? Je zvláštní že tam musíte chodit co 3 měsíce.
Není tady
Elektroakupunktura dle Volla. info např. tady:
http://www.celostnimedicina.cz/elektroa … cnosti.htm
Bicom je biorezonance, info např. tady:
http://www.bicom-optima.cz/index.php?section=o-nas
Andreo, pro děti je to bez rizika, já bych dnes už s malým dítětem na alergologii do nemocnice nešla. Tam jsme chodili asi 4 roky a bezvýsledně, pořád klukovi zjišťovali nový a nový alergie, nesměl pomalu nikam jít, skoro nic jíst, dýchačku pořád sebou...škoda mluvit.
Když měl asi 5 let, tak nás kdosi nasměroval na tu biorezonanci, jezdili jsme tehdy do Prahy do Naturcentra Salvea. Tam ho odiagnostikovali, mne taky, (matku též, protože se jedná o celostní medicínu,tak berou matku a dítě jako propojenou jednotku), vytestovali skutečné alergeny, nasadili dietu na dobu celé léčby, což trvalo u nás asi 3 měsíce, dieta nakonec jen měsíc, už si to přesně nepamatuju. Zkrátka celkem jsme tam byli asi pětkrát nebo šestkrát v průběhu těch 3 měsíců, vždycky asi půl hodiny až hodinu byl připojený na ten přístroj, nudil se tam a brblal, no ale vždycky jsme viděli, že tohle konečně někam povede. Od té doby byl bez potíží. Pak jsme ale ještě asi třikrát byli na kontrole tady v okresním městě, na tom EAV,pro jistotu i na biorezonanci, ale už mu nikdy nic nenašli. Byl od té doby nemocný jen s nachlazením, tak jednou za rok dostane rýmu a to je vše. Před tou léčbou nám doktorka na dětským říkala, že to bude mít na celý život a taky že nemáme počítat s tím, že by někdy sportoval. On totiž pořád kašlal, celé noci, několik let to trvalo, to jsem prve nenapsala. Vždycky jen asi 14 dní býval dobrej a pak zas měsíc marod....pořád dokola. Dnes je mu 18 let a věnuje se naplno atletice.
Není tady