Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 27. 2. 2006 7:55

Michalaa
♥♥-----

Domácí lékař....zvěrolékař

:kapitulation:pomoc...potrebuji akutni pomoc......muj pejsek krizenec jezevcika a inga je asi silne nemocny....nas veterinar mi k tomu nic nerekl akorat jsme tam nechala tri tisice a poslal me domu se slovy ze uz asi dlouho nevydrzi.....grater
popisu jeji trapenicko a nad se tady nekdo najde ko bude moci poradit
Rkine je 8 let..na oriska v nejlepsich letech...na prvni pohled na ni neni nic poznat,pes je stastnej  a hravej a no proste uplna nomalka stav...jenze vzdycky tak nejak pokaslavala...ale jen kdyz byla hodne uhonena a a nebo kdyz treba vdechla chlup(jinak extremne lina-celorocne)jenze posledni rok kasle atale...lezi vstane a zacne nepredstavitelne kaslat...pripadami to jako kdyz peszvaci ale jeste zni nikdy nic neslo,proste jenom takovy to gesto kdy ceni zuby a jazykem mele v hube a v hrudniku a na brise ji je videt jak se ji to cele nafukuje kdyz se "kucka"mylsim ze ji to asi nejak moc neboli protoze by jinak nebyla tak vesela jako vzdycky ale me to trapi kdyz ji vidim jak vlastne "trpi"......neznate to nekdo?????pripadne mi to jako nejake astma....jako ze ji dela problemy se nadechnout,nebo naka zaducha a podobne nemoci....nemate zkusenosti????jedine co vim je ze jsem si jista ze v krku nema nic zapichleho,byly jsme na rentgenu a tam ji projeli celou a nikde nic...jen ma uz od mala vetsi srdicko nezly by na sve telo potrebovala......uz fakt nevim jak ji pomoci kdyz ani  doktor nevi a nebo spis on je to takovej "BLB" takze i tim to muze byt....a jit zase nekam jinam a nechat tam dalsi tisice...taky na to nemam..uz me tenhle problem stal 15 tisic a to jsem sama s ditetem...takze vic uz si nemuzu taky dovolit.....kdyby to aspon k necemu bylo,ale jsou to marne vyhozene penize...ale nedokazu ji dat utratit kdz si ja osobne myslim ze "netrpi" a hlavne bych to asi ani nedokazala...pomuzete tedy nekdo???,myslim treba poradit cim by se to po doma dalo lecit????

Není tady

#2 27. 2. 2006 8:43

cilka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ústecký kraj

Re: Domácí lékař....zvěrolékař

Podle toho co popisuješ by se mohlo jednat opravdu o astmatické záchvaty. Ale zarazilo mne to velké srdíčko. Jak je na tom s fyzičkou, ráda a sama od sebe běhá, nebo nemá ráda aktivitu - straní se jí? Jak vydrží oproti dřívějšku?

Není tady

#3 27. 2. 2006 9:03

Michalaa
♥♥-----

diky za reakci :-)   jo Riksa ma rada pohyb,miluje hazeni micku....kdyz byla mladsi tak jsme ji ho hazely tak dlouho ze uz ani nemohla chodit...opravdu a nedala si rict a porad ho po nas hazela ze chce jeste,rada lita se svym psim kamaradem a miluje dlouhe prochazky...mam 5leteho syna a ten ji take nenecha  na pokoji....posledni dobou uz nemam tolik casu sni chodit ven takze jde tak trikrat a ctyrikrat ven.....o vikendu casteji ale je zvykla takze vydrzi...ale pohybu ma dost a je rada za kazdy hozeny tenisak nebo klacek......kolikrat si ho vyhrabe zpod skrine a sama mi ho hodi do klina......vetsi srdce ma,to mi rekla doktorka uz asi pred 4 rokama...ale rikala ze to stim nema nic spolecneho...ze ho sice ma vetsi nez je obvykle ale na jejim zdravotnim stavu to nic nemeni.....jeste si delala srandu ze kdyby potrebovala novy srdicko..muze poprosit treba i nejakou dogu :-)
tak nevim jestli se da sehnat naky lecivo bez predpisu....

Není tady

#4 27. 2. 2006 9:18

cilka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ústecký kraj

bez předpisu toho moc neseženš, je to asi jako u lidí - spíš doplňky.
To větší srdce může s věkem slábnout a zpomalovat. A jelikož astma jde lidově řečeno na srdce, viděla bych problém tady. To že při kašli pracuje břichem znamená, že ten kašel je na ní moc silný a musí si pomáhat břišním lisem.
Na podobný stav u jiného zvířete (upozorňuji předem) mi veterinářka poradila dávat  L-carnitin. Koupila jsem ho v prodejně pro kulturisty , pokud možno ten nejsilnější a bez příchutě. Stojí ta lahev asi 300-400 kč. Je tam dávkování pro lidi na posílení srdečního svalu, nevím jak je pejsek velký, ale ty to jistě odhadneš. Zkus jí dávat tohle, mne to u zvířat pomáhá. S tím kašlem toho asi moc nesvedeš, na to opravdu veterináře ale sílu do svalů a chuť do života můžeš přidat carnitinem.
Najdi si jiného veterináře a požádej ho a prohlídku, aby ti řekl co si myslí o jeho stavu, co má nebo nemá cenu, na kolik by asi mohlo léčení přijít a jestli to vůbec pomůže. A pak se rozhodni.

Není tady

#5 27. 2. 2006 9:28

Hellga
♥♥♥♥♥♥♥

Já bych zkusila jinýho veterináře... Než se dívat na člena rodiny, jak trpí, riskla bych to. Vyptej se ostatních pejskařů, kam chodí oni. Ne každý veterinář je dobrý na všechno, je to profese, jako každá jiná. Ten umí to a ten zas tohle, tak hledej "psího" doktora. My jezdíme za "kočičím" 30 km...smile Ne, že by v místě veterinář nebyl, ale je to profík na hospodářská a velká zvířata. Za ním zas jezdí z dálky sem. (Hlavně si nestěžuj na toho předchozího, jsou na to háklivý... wink) Můžeš se předem domluvit jen na prohlídce, to tolik nestojí a na vyšetřeních, či případné léčbě, až pak. Dobrý veterinář ti hned na poprvé diagnozu, alespoň přibližnou řekne. Hodně štěstí!

Není tady

#6 27. 2. 2006 10:46

Rita
Host

Zkus to tady  http://www.cz-pes.cz/diskuse/index.php? … mp;forum=4    určitě ti někdo poradí.

#7 27. 2. 2006 11:01

pupicek
♥♥♥♥♥♥-

zkus jiného veterináře. Vůbec nechápu proč jsi nechala tolik penez u lékaře, který ti vlastně ani nic neřekl. Zajed si do nějaké dobré kliniky. Určitě ti někdo poradí poblíž tvého bydliště nějakou.
Jo zvířátka jsou hodně finančně náročné, lékař by ti také mohl dopředu říci cenu vyšetření.
Opravud bych doporučovala nějaké základní vyšetření, potom by se dále vidělo. Bud se rozhodnout pro léčbu a nebo bohužel nechat pejska utratit. Hlavně at se netrápí, může vypadat vesele, ale to neznamená, že je štastný.

Není tady

#8 27. 2. 2006 21:43

Michalaa
♥♥-----

moc moc dekuju za rady...bydlim v Mlade Boleslavi...veterinaru je tu asi pet co ja vim...u trech sem byla a nic....zkusim to jeste na ty diskuzi jak jsem dostala tip..mimochodem dekuju :-)
zitra zajdu do zvireci lekarny..pozeptam se,urcite tam bude nejaky doktor co mi snad trosku poradi...... treba i neco nabidne i bez predpisu....uvidim.....
zkousim se ptat vsude mozne na nejake rady "nasich babicek" jak se lecilo astma drive ale zatim jsem nic nezjistila....zkusim jeste jednoho doktora na ktereho jsem dostala kontakt,ale fakt se tam snad uz i bojim jit :-)
ale jinka jeste jednou dekuji za pomoc :-)

Není tady

#9 27. 2. 2006 21:45

Michalaa
♥♥-----

jo a ten L-carnitin jsem brala i ja...teda pila smile casto chodim do posilky takze ho i najdu doma mozna :-) jen si nevim rady s davkou...Rikina ma kolem 12 kil a je to prerostlej krizenej jezevcik.......hodim nekam fotku a dam sem link....

Není tady

#10 1. 3. 2006 23:16

ctyr,listek
♥♥♥♥---

Jenom se chci zeptat.V dubnu jsme si vzali roční fenku z útulku,v té době hárala.Od té doby ne.Volala jsem doktorovi a říkal,že mladý feny to mají někdy nepravidelně,že mám počkat.A taky co si myslíte o kastraci,někdo říká,že potom nemají problémy se zanětama atd.,druhej to zase odsuzuje.DÍKY

Není tady

#11 2. 3. 2006 7:43

Ela..
♥♥♥♥♥♥-

Ještě můžeš zkusit internetovou veterinární poradnu na http://www.weilovna.cz/dotazy.php 

to čtyr,listek:  máme 3letou pudlinku a nyní je čerstvě po kastraci (v sobotu jí operovali). Dlouho jsme se tomu bránili, připadalo nám to proti přírodě, navíc říkali jsme si, že jednou třebas budeme od ní chtít štěňata .. ale enormní neposlušnost  v jejích dnech byla děsivá, volání přírody bylo silné, na potkání se nastavovala každému a když k nám přibylo štěně zlatého retrívra (kluk), bylo rozhodnuto - kastrace bude. Veterinářka nám vysvětlila, že je to tak pro fenečky lepší, netrpí hormonálními výkyvy, falešnou březostí, nádory dělohy či mléčných žláz.. 
Zákrok jako takový určitě příjemný není, je to operace se vším všudy, ale veterinářka je naše kamarádka, tak se snažila být co nejšetrnější, řez  relativně malý a sešitý vnitřně samorozpadajícími se stehy, takže  pudlinku nemusí trápit ještě jejich vyndaváním a dostala antibiotikovou injekci na 2 dny, další pak ještě v pondělí a včera poslední.
V pátek ještě mohla do večera baštit, pak už jen pít, v sobotu ráno operace v celkové narkoze, ten den v podstatě stále jen spala, to jsem jí pelíšek dala k topení v ložnici a ještě jsem jí přikryla, protože po té operaci jsou zvířátka hrozně studená, prochladlá, prostě ztráta krve je znát, na noc jsem si jí dala k sobě do postele, kde je zvyklá a kde se cítí nejlíp, nad ránem už mě vítala vrtícím ocáskem a dávala jasně najevo, že se jí chce na oo, tak jsem jí opatrně vynesla ven, tam se vyčůrala a zase zpátky domů.  V tu neděli jsme jí ještě na gauč či postel vysazovali, ale v pondělí už byla úplně v pohodě, sama si vyskočila, kam chtěla, baští, hraje si .. je šikulka.
Jsem ráda, že to má za sebou a že to tak dobře ustála.

Není tady

#12 2. 3. 2006 8:03

ctyr,listek
♥♥♥♥---

Ela

Díky ,my jsme dávali vykastrovat kočku,tak trochu vím co a jak.Ahoj

Není tady

#13 2. 3. 2006 8:06

Ela..
♥♥♥♥♥♥-

U kočky je zákrok trochu jednodušší, těm nevyndavají celý vnitřek. Taky jsme nechali kastrovat obě čiči, tak jsme to tady měli jak trojitý lazaret.

Není tady

#14 2. 3. 2006 15:17

Kamčitka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: FM

ctyr,listek napsal(a):

Jenom se chci zeptat.V dubnu jsme si vzali roční fenku z útulku,v té době hárala.Od té doby ne.Volala jsem doktorovi a říkal,že mladý feny to mají někdy nepravidelně,že mám počkat.A taky co si myslíte o kastraci,někdo říká,že potom nemají problémy se zanětama atd.,druhej to zase odsuzuje.DÍKY

Když víš, že nikdy nebudeš chtít mimina od tvé čubinky, tak ji nechej vykastrovat. Jestli ještě nehárala, tak to může být také tím, že je křížena se psem, kteří hárají méně často, jsou rasy, které hárají 3x během 2 let, já mám rasu, kdy fenky hárají 1x ročně.
Kastrace má své pro a proti. Já jsem nechtěla nechat svou čubinku vykastrovat, protože jsem siji přivezla na chov, projezdili jsme celou evropu kvůli krytí a stejně nikdy miminka neměla. A loni se nám stalo to, že po kdytí, namísto a by v ní byly miminka, jak tlustla, její děloha byla plná hnisu - dostala tzv. Pyometru. Byl to hrozný zážitek, nikomu bych to nepřála, musela jsem ji dát dětské pampersky Jumbo, do kterých sjem udělala dírku pro ocásek, a během noci a dne jsem ji skoro co hodinu měnila, protože ten hnis chtěl jít všechen ven. Byla to fakt hrůza, ale má to za sebou a je spokojená. JENŽE teD´zase šíleně tloustne, což je druhá stránka kastrace - fena mají velké sklony k tloustnutí, byť dostávají stejnou dávku krmiva yikes

Není tady

#15 5. 3. 2006 13:33

luluchen
♥♥♥♥♥--
Web

potrebovala bych,prosim,nutne radu.moje 4rocni fenka shit-zu ma na hlave malej flicek.vypada jako jizvicka,ale pry je to plisen.nemam s tim absolutne zadne zkusenosti,vet mi poradil,abych ji 2*tydne koupala v nizoralu a nechala ji pokazde tak 20min ve vane stat,aby pusobil.zda se mi to ponekud drasticka metoda,mam co delat,kdyz ji koupu jednou do mesice.nechci ji tak moc stresovat,nemate,prosim vas,nekdo nejake zkusenosti?muzete mi neco spolehliveho poradit??predem dekuji mockrat za radu...

Není tady

#16 5. 3. 2006 18:38

ctyr,listek
♥♥♥♥---

http://www.weilovna.cz/dotazy.php 

Zkus toto,ale asi ti stejnak doporučí jít k doktorovi.Ono je hodně druhů plísní a mohla bys to ještě zhoršit,než pomoct.

Není tady

#17 5. 3. 2006 21:01

luluchen
♥♥♥♥♥--
Web

dekuju moc,ale tam uz mam taky dotaz,zatim cekam na odpoved.

Není tady

#18 29. 11. 2007 19:10

petrzelovaivona
♥------

Dobrý den podvečer všem příznivcům pejsků. Mám jednu prosbu, pořebuji poradit ohledně zlatého retrívra- štěnátka. Ta týden si jedeme pro štěnátko -fenku zl.retrivra.Bude jí 8 týdnů.Bydlíme v rodiném domečku se zahradou.Od jakého věku štěněte je možné ho nechat venku v zateplené boudě.(je mi jasné , že v 8 týdnech ne)Pejsek bude mít volný pohyb po zahradě( nebude v žádném kotci).Navíc já jsem maminka na MD a rodiče, kteří bydlí s námi, takže pejsek bude mít neustále kontakt s lidmi, kteří ho budou milovat!!!Má někdo z vás zkušenosti se zlatým retrívrem-štěnátkem na zimu?.Zatím ho budeme mít doma, nebo je lepší ho nechat v chladnějsší místnosti garaž....Budu vděčná,za jakoukoliv radu. Moc všem děkuji.

Není tady

#19 2. 12. 2007 22:24

ita
♥♥♥♥♥♥-

Ze začátku určitě doma, bude se mu stýskat. V únoru jsem si přivezla 8 týdenního NO, byl se mnou pořád. Nemáme zahradu a tak si našel místo v koupelně u vany. Přes zimu bych ho ven nedávala, mohl by se nachladit.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí