6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
vejirovka napsal(a):
A Wiki, ty tady nějakého takového kovaného odborníka na duchovno vidíš?
wiki napsal(a):
Ano pár holek tady je (i kluka jednoho, né dva.. ) hodně dobrých. Za ta léta, co sem chodím a čtu je, si troufám říct, že jsou dobří. A pozná se to jednoduše - dá se od nich něco naučit. A neučila jsem se tu jen já, právě to je nejpozoruhodnější. Což já, já chtěla, já se nabránila, to je pak jednoduché a jasné..Ale nejvíc zde nasáli ti, kteří nemohou duchovnu a pandoře přijít na jméno. To je nádherný paradox. Dnes už princip zrcadel, nesení zodpovědnosti, znázorńování nastavení (takové blbosti - žejo ) používá k argumentaci zejména ten, kdo na duchovní chodí jen provokovat a zesměšńovat.Možná by spíš měli říct: hmm.. zdarma... jo, dík Jo, důležité (!), já nemluvila o samotné esoterice, ale o dalším, což s tím souvisí a prolíná se - nevím jak to rozškatulkovatpřesně... Oblasti poznávání sama sebe, seberealizace, mezilidnské vztahy, sebeuvědomí - ty věci, které se píší sem na duchovno. Takže ducho x psycho.
To je ale, Wiki, tvůj pohled na věc, ty je obdivuješ, ty ses od nich údajně něco naučila, ale jiným tak skvělí nepřipadají a vidí na nich chyby, které ty, ve svém nadšení, nevidíš.
Já tady žádného gurua nevidím, bohužel. Jsou tu jen běžní lidé, a jak říká Majkafa a Bloos, od každého z nich je možné se něco naučit, ale je tu skupina těch, kteří jsou hodně namyšlení, až z nich ta jejich namyšlenost odkapává (a bohužel nemají být na co namyšlení).
Není tady
Teď mi padnul zrak na ten "ocásek", který má Vějířovka (Skoblík o pokoře) a napadlo mě, že to prohlédnutí je takto pojatá pokora + to její poznání.
Není tady
majkafa napsal(a):
hir, ty skutečně nejsi schopna aspoň jednou normálně odpovědět na normální otázku?
Ano, považuji, nebo ne nepovažuji, nebo nevím.
Proč si děláš život zbytečně složitým? Není složitý. Vše je ve tvé hlavě.
Nevim co na to hir ale Arkanum na to rekla tohle:
"On si ten clovicek Vejirovka udela tak jako tak svuj vlastni obraz o objektu a protoze to vim,neodpovidam."
Pokud ti to ale majkafo hlava nebere,to uz neni moje vec.
Odpovidam na zaklade sveho rozhodnuti,nikoli tak jak nekdo ocekava,nebo jak by si snad nekdo pral. Pokud Ti to snad hlava neumi pobrat ,nebo snad akceptovat,ze jednam jak si preju a ze Ty si vytvaris vlastni posudky podle sebe,pak uz je to jen Tva vec.
Muzu a nemusi o tom mluvit ,ale jak vidis rozhodla jsem se ze muzu.
A take jsem se rozhodla rict tohle:
V Tve hlave je ,ze si myslis ze si delam zivot slozity? No tak pokud si to myslis s tim ja uz nemam nic spolecneho.
Není tady
hir, já si to nemyslím. Já to vím.
Vějířovka napsal(a):
wiki napsal(a):
Ano pár holek tady je (i kluka jednoho, né dva.. ) hodně dobrých. Za ta léta, co sem chodím a čtu je, si troufám říct, že jsou dobří. A pozná se to jednoduše - dá se od nich něco naučit. A neučila jsem se tu jen já, právě to je nejpozoruhodnější.
Vejirovka napsal(a):
To je ale, Wiki, tvůj pohled na věc, ty je obdivuješ, ty ses od nich údajně něco naučila, ale jiným tak skvělí nepřipadají a vidí na nich chyby, které ty, ve svém nadšení, nevidíš.
Já tady žádného gurua nevidím, bohužel. Jsou tu jen běžní lidé, a jak říká Majkafa a Bloos, od každého z nich je možné se něco naučit, ale je tu skupina těch, kteří jsou hodně namyšlení, až z nich ta jejich namyšlenost odkapává (a bohužel nemají být na co namyšlení).
Tohe je az do oci bijicia tak k tomu opet neco reknu ano?
Vejirovka se pta Wiki zda Wiki svym zrakem vidi nekoho takoveho.
Wiki uprimne odpovida ze ona vidi to co vidi a ze podle ni je tady par takovych atd.
A Vejirovka reaguje naprosto nesmyslne tim ze oznanmuje smerem k Wiki ,ze je to "jen" JEJI POHLED.
To se me ale asi jenom zda zejo ,nebo to tam je fakt takhle napsany?
Otazkou je proc ma Vejirovka potrebu psat k Wiki ze je to ale jen jeji pohled jako by to snad nebylo jasny i bez toho ?a jako by to snad Wiki sama nevedela a nechapala.?
Kazdy vidi co vidi a tim to zacina i konci.
Není tady
majkafa napsal(a):
hir, já si to nemyslím. Já to vím.
Tak jako ja VIM ze si to jen myslis a tedy projektujes na objekt?
Není tady
Nevím, co víš ty a ani mě to nezajímá.
Zajímá mě, co vím já.
To jsou zase už takové bláboly o ničem. Tak jdu dělat něco smysluplnějšího.
Arcanum napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
wiki napsal(a):
Ano pár holek tady je (i kluka jednoho, né dva.. ) hodně dobrých. Za ta léta, co sem chodím a čtu je, si troufám říct, že jsou dobří. A pozná se to jednoduše - dá se od nich něco naučit. A neučila jsem se tu jen já, právě to je nejpozoruhodnější.
Vejirovka napsal(a):
Já tady žádného gurua nevidím, bohužel. Jsou tu jen běžní lidé, a jak říká Majkafa a Bloos, od každého z nich je možné se něco naučit, ale je tu skupina těch, kteří jsou hodně namyšlení, až z nich ta jejich namyšlenost odkapává (a bohužel nemají být na co namyšlení).Tohe je az do oci bijicia tak k tomu opet neco reknu ano?
Vejirovka se pta Wiki zda Wiki svym zrakem vidi nekoho takoveho.
Wiki uprimne odpovida ze ona vidi to co vidi a ze podle ni je tady par takovych atd.
A Vejirovka reaguje naprosto nesmyslne tim ze oznanmuje smerem k Wiki ,ze je to "jen" JEJI POHLED.![]()
To se me ale asi jenom zda zejo ,nebo to tam je fakt takhle napsany?
Otazkou je proc ma Vejirovka potrebu psat k Wiki ze je to ale jen jeji pohled jako by to snad nebylo jasny i bez toho ?a jako by to snad Wiki sama nevedela a nechapala.?
Kazdy vidi co vidi a tim to zacina i konci.
Já jsem se také nadechovala ke komentáři, či spíše v tomto případě obraně Wikiině, ale pak jsem si řekla, že Wiki není žádný máslo a ať reaguje přímo, bude-li chtít. Na těchto rozpravách každý asi vidí jiné věci a vidí ty své. Takže v pořádku. Beru si svoje.
Není tady
Vějířovka napsal(a):
[To je ale, Wiki, tvůj pohled na věc, ty je obdivuješ, ty ses od nich údajně něco naučila, ale jiným tak skvělí nepřipadají a vidí na nich chyby, které ty, ve svém nadšení, nevidíš.
a taky proč bys měla?
Podle mého názoru je duchovní vývoj natolik individuální a intimní záležitost, že není důvod se veřejně prezentovat výše zmiňovaným způsobem. Nehledě na to, že každý je v tomto odpovědný především sám sobě a vyhlížet autoritativní charizmatické gurui je hluboký omyl. Jednak si myslím, že jejich doba už dávno minula a druhak to funguje jinak a jednodušeji. Buď mě někdo myšlenkově a mentálně osloví a máme si co vzájemně říct a předat nebo ne. Nikdy jsem žádného gurua nevyhlížela, nehledla a neočekávala a myslím, že ani nebudu. Žádnou fanynkou Saí Báby , Oshoa nebo Guru-Járy nejsem a nebudu , i když můžu oceňovat některé myšlenkové přínosy, ale cením si jich stejně jako myšlenek jiných vyspělých a moudrých. Dokonce uznávám, že některé myšlenky a jednání moudrých pojmu bezezbytku a něco mi občas taky prostě "nesedí". Tak to nechám ležet. Přesto nemám nemám důvod zpochybňovat jejich kvality a nějak je hodnotit a posuzovat.
Nerozumím tomu, proč by takový "guru" měl být někde tady a už vůbec si nedovedu představit, jak by se tady měl vlastně projevovat . Mám spíš dojem, že některé očekávatelky by třeba Oshoa vypískaly taky, kdyby netušily, že si s nimi píše sám "velký Guru" ,ale psal by tady hypoteticky česky pod nějakým "nickem".
Nemusím přesvědčovat nikoho o tom, že jsem nějaký ten kopec už sjela ( jak píše trefně Bramborka). Jestli sjela, nesjela.... nebo se mi ještě svírá nahoře prdka strachem vím JEN já a nikdo jiný.
Upravil(a) Johana50 (6. 6. 2011 17:17)
Není tady
Guru(a?) není třeba hledat ani vyhlížet. Z toho to čiší. Tak nějak samo, i kdyby to chtěl třeba (i když mě nenapadá důvod) maskovat.
Pro mě je zajímavý poznatek, že z některého gurua to pro mě naživo čiší a v psaném s překvapením vnímám I jeho negativa. Naživo žádná nevidím. Nerozumím tomu.
Možná to bude spojeno s tím, jak říkala myslím Selima, že já jsem naživo úplně jiná, než na babi po písmenkách. Hm. Zajímavý námět pro mě.
majkafa napsal(a):
Nevím, co víš ty a ani mě to nezajímá.
Zajímá mě, co vím já.
To jsou zase už takové bláboly o ničem. Tak jdu dělat něco smysluplnějšího.
To ze Ty si myslis ze je to o nicem ,je taky Tvoje vec.
Ja VIM neco uplne jineho.
Ted Te napodobim ano? Me take nezajima co Ty si myslis ze vis,kdyz VIM ,ze si to jen myslis-projektujes.
To co VIM ja sama je pro mne take to nejpodstatnejsi.
Není tady
Mě nic nečiší. Tuším, že hlavní důvod bude asi v tom, že já sama za sebe nemám potřebu někoho stavět na piedestal a očekávat, že uvidím jen samá pozitiva. Pak nejsem ani zklamaná, když guru není není jen guru, ale člověk z masa a kostí.
Guruové jsou ve své funkci úspěšní především proto, že mají charisma, ale velké charisma může mít i člověk nemoudrý.....
Není tady
majkafa napsal(a):
Guru(a?) není třeba hledat ani vyhlížet. Z toho to čiší. Tak nějak samo, i kdyby to chtěl třeba (i když mě nenapadá důvod) maskovat.
Oni jsou možná guruové osobní. A taky v čase, tedy dočasní.
Nakonec člověk stejně musí všechno odřít sám
Není tady
Bramborka napsal(a):
majkafa napsal(a):
Nakonec člověk stejně musí všechno odřít sám![]()
Až budeš jednou stát sama před sebou a bilancovat svůj život, taky za tebou nebude stát žádný guru, aby ti radil a kecal do toho, co máš vidět
Není tady
Myslím, že je dobře, že musí člověk všechno odřít sám.
majkafa napsal(a):
Pro mě je zajímavý poznatek, že z některého gurua to pro mě naživo čiší a v psaném s překvapením vnímám I jeho negativa. Naživo žádná nevidím. Nerozumím tomu.
Možná to bude spojeno s tím, jak říkala myslím Selima, že já jsem naživo úplně jiná, než na babi po písmenkách. Hm. Zajímavý námět pro mě.
Já to vidím trochu jinak: když se sejdeš s člověkem naživo a dovedete si vzájemně naslouchat, nezbývá žádné místo pro domněnky. O prostor pro diskuzi se dělíte.
Pokud ale čteš psaný projev, může ti tvoje mysl podstrčit hafo různých domněnek. A ty je buď příjmeš a nebo nepříjmeš. V tu chvíli je celý prostor "diskuze" jen a jen tvůj.
Není tady
Bramborka napsal(a):
Nakonec člověk stejně musí všechno odřít sám
![]()
Ano- sam.
Není tady
Bramborka napsal(a):
majkafa napsal(a):
Přesně tak
Není tady
Bramborka napsal(a):
majkafa napsal(a):
To bych neřekla. Samozřejmě si jdeme každý svou cestou, ale člověk, situace, nebo třeba kniha, která nás osloví, nás může posunout na naší cestě dál.
Dál, než kam by člověk došel sám, a nebo tím projde rychleji a snáz.
Mě takto silně oslovily třeba knihy již zemřelého režizéra Jana Špáty. Asi bych ho nenazývala mým guru-em, ale rozhodně je to člověk, který mi moc dal , jehož 2 knihy jsou pro mě velmi významné, ráda se k nim vracím, a to, co napsal, velmi souzní s mojí duší.
Pan chápu, ale já bych zase tak úplně vlastní vnímání a vlastní intuici nezatracovala.
Pandorraa napsal(a):
majkafa napsal(a):
Možná to bude spojeno s tím, jak říkala myslím Selima, že já jsem naživo úplně jiná, než na babi po písmenkách. Hm. Zajímavý námět pro mě.Já to vidím trochu jinak: když se sejdeš s člověkem naživo a dovedete si vzájemně naslouchat, nezbývá žádné místo pro domněnky. O prostor pro diskuzi se dělíte.
Pokud ale čteš psaný projev, může ti tvoje mysl podstrčit hafo různých domněnek. A ty je buď příjmeš a nebo nepříjmeš. V tu chvíli je celý prostor "diskuze" jen a jen tvůj.
Rekla bych ze i nazivo se to muze stat tomu koho se zmocni neuvedomela projekce.
Není tady
Já jsem vnímala jako svého guru jednu nádhernou, laskavou křehkou vílu s andělským srdcem, která už mezi námi bohužel není.
Ale jak říkala paní, co vedla obřad - já neodcházím, jdu jenom do vedlejší místnosti. Když zavoláte, já vás uslyším.
A já vím, že mě slyší.
Nevím, jak to někteří lidé dělají, že jsou k nám laskaví pořád. Dokonce i tehdy, když uděláme něco špatného. A přesto cítíme, když jsme něco neudělali dobře. Ona taková byla.
Blossom napsal(a):
Bramborka napsal(a):
majkafa napsal(a):
To bych neřekla. Samozřejmě si jdeme každý svou cestou, ale člověk, situace, nebo třeba kniha, která nás osloví, nás může posunout na naší cestě dál.
Dál, než kam by člověk došel sám, a nebo tím projde rychleji a snáz.
Zda se mi,ze nepojimas uplnou pointu Blossom.
Jedna vec je samozrejme ta ze naslouchani,nebo zkusensoti jinych jsou napomocny tem kdo zkusenost zatim nemaji ale ta druha o ktere je tu rec je ta, ze dal se pak skutecne dostane a posune jedine kazdy sam na zaklade svoji vlastni zkusenosti a vlastnim prozitkem.
Není tady
majkafa napsal(a):
Já jsem vnímala jako svého guru jednu nádhernou, laskavou křehkou vílu s andělským srdcem, která už mezi námi bohužel není.
Ale jak říkala paní, co vedla obřad - já neodcházím, jdu jenom do vedlejší místnosti. Když zavoláte, já vás uslyším.
A já vím, že mě slyší.
Nevím, jak to někteří lidé dělají, že jsou k nám laskaví pořád. Dokonce i tehdy, když uděláme něco špatného. A přesto cítíme, když jsme něco neudělali dobře. Ona taková byla.
Protoze nejspis v sobe probudila soucit.
Není tady