21. října : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 21. října : Straidelné čokoládové muffiny pro odváné děti. Zabaví i zasytí! 21. října : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Sevření v takovémhle mylení je dost děsný.....nejhorí je, e si to dotyčný-á neuvědomuje, dokud to poprvé neudělá silně KŘUP!
Bůh s ním-ní
Není tady
Zklamaná napsal(a):
Hele a kdy u jsme v té duchovní sféře, tak tady takový rychlokurz, bez placení, bez cestování - a jak je teď IN, tak je přímo ON-LINE
http://www.youtube.com/watch?NR=1&f … -3rLfG_8bA
Díky, taky jsem ti něco nala ...
http://www.youtube.com/embed/uR8HJx4bYMI
jo, ten název se musí číst s diakritikou
Není tady
Není tady
Teda tohle musím dát sem, protoe tohle se fakt jen tak nevidí a neslyí...
a jak jsem vůbec k tomu přila? No na svém FB mám mezi přáteli i lidi, co se nezajímají jen o matriálno, nýbr i o ezoteriku (já tomu říkám o "rozumnou ezoteriku")... a s prominutím, také nevěřili svým uím a očím
http://www.youtube.com/watch?v=MjF3pRIT7wI
jako...graduje to postupem času fakt, pokud budete mít tu trpělivost - vytrvejte
(fakt jsem oelela večerní pořad v TV, či přečtení pár kapitol v knize)
No a jeliko jsem osoba zvídavá, mrkla jsem i na alukiny stránky - upřímně přiznávám, "la" jsem po její napsané knize - take jsem si přečetla úryvek z knihy (pouze začátek str. 54) a pak mrkla na videoupoutávku ke knize.
Tuto knihu avizuje jako "Kniha Svět za oponou je duchovně laděná beletrie, inspirovaná vlastním ivotem autorky"
A pak mi svitlo - Aluka zastydla v Nekonečném příběhu ( Evelin, Atrej, mix hudby ze zmíněného filmu)
No a Aluka uvěří tomu, e umí létat, moná bude nominována na Darwinovu cenu (konečně získá to patřičné uznání)
Není tady
v pasái na 1.05.00 přímo z videa po mě el mráz....normálně jsem cítila, jak vylučuje směrem ven tolik geopatogeních zón, a se mi zkroutil aludek
Upravil(a) Zklamaná (8. 4. 2012 21:35)
Není tady
Zajímavý je, e já na Aluku narazila včera zcela nezávisle na tobě. Protoe mám nos, ani jsem do ní nenakoukla - a teď vidím, e jsem moná udělala dobře.
Já bych ji tudí nepodceňovala......
Ale koukat na to nebudu, nos nedovolí.
Není tady
Já jsem se teda na Aluku podívat chtěla (je dobré znáti argumenty druhé strany), ale na vech stránkách mi to nahlásilo, e video nebylo nelezeno... Asi v tom má prsty Sisifos
Není tady
Já myslím, e na tohle Sisyfos nemá, Jess Ten tak bezzubě prudit.
Není tady
Jessika napsal(a):
Já jsem se teda na Aluku podívat chtěla (je dobré znáti argumenty druhé strany), ale na vech stránkách mi to nahlásilo, e video nebylo nelezeno... Asi v tom má prsty Sisifos
ouvej, to jsem to dopracovala... jessyka
Není tady
e se v tom ourá ví, jak dlouho mi trvalo, ne jsem přila, vo co gou?
Není tady
Páni docenti u nevědí, na kom by se pomocí balvanů zviditelnili, tak k tomu pouijí devatenáctiletou holku? (Jednu z desítek nebo stovek těch, které ze zájmu a nadení provozují webovky s esoterním zaměřením?) Jak působivé Vbrzku tedy můeme očekávat, e bludný balvan obdrí děcko, které věří na Jeíka.
Není tady
Divím se Aluce, e se počínáním tohoto spolku vůbec zabývá. Navíc je holka v moc dobré společnosti, driteli balvanů jsou instituce i jednotlivci, lékaři, teologové, vědci, umělci.....tuím dokonce i sám Mistr
Potřebuje si holka udělat jen pořádek ve svých emocích a pak ji takovýhle spolek tupounů nechá úplně v klídku
Prostě starýho psa u novým kouskům nenaučí, Aluko
Není tady
A jak s ní teda souvisí ten Sísyfos? Mmch, na grafologickým webu jsem se včera dočetla, e se jim povedlo usvědčit ze arlatánství i chudinku grafologii.....teď aby si soudy daly nohu za krk!
Není tady
lupina montana napsal(a):
e se v tom ourá
ví, jak dlouho mi trvalo, ne jsem přila, vo co gou?
vím, maximálně 21 minut
ale o co teda lo v tom videu?
Není tady
A jak s ní teda souvisí ten Sísyfos? Mmch, na grafologickým webu jsem se včera dočetla, e se jim povedlo usvědčit ze arlatánství i chudinku grafologii.....teď aby si soudy daly nohu za krk!
Dostala balvan Údajně za doporučování k hledění do slunce.
Jj, letos má balvan i grafologie
To...lepí u to nebude
Není tady
Jessika napsal(a):
e se v tom ourá
ví, jak dlouho mi trvalo, ne jsem přila, vo co gou?
vím, maximálně 21 minut
ale o co teda lo v tom videu?
To je reakce na ten balvan. Povídá sisyfousům, co si o nich myslí. Argumentuje adekvátně věku a místy emotivně, ale venkoncem je stokrát chytřejí ne vici ti staří plesnivci a uschlé větve dohromady. Stránky má bohaté, zajímavé, píe dobře. Ani tam Ti to video neběí? Kdy si zadá do vyhledávače Aluka, tak ona má to video hned na první stránce.
Není tady
haiel napsal(a):
Dostala balvan
Údajně za doporučování k hledění do slunce.
Jj, letos má balvan i grafologie
To...lepí u to nebude
To já jsem zase optimista! Myslím si, e jak klasická medicína bere na milost i alternativní léčbu, včetně homeopatie, tak i Sisyfos musí couvnou. Dostávají se do slepé uličky, v které je na ně vidět, jak nestačí v rozvojem dneního mylení.
A tak váení to byli lidé.
Není tady
Mandragora napsal(a):
....
To já jsem zase optimista!Myslím si, e jak klasická medicína bere na milost i alternativní léčbu, včetně homeopatie, tak i Sisyfos musí couvnou. Dostávají se do slepé uličky, v které je na ně vidět, jak nestačí v rozvojem dneního mylení.
A tak váení to byli lidé.
Oni couvat nebudou, Mandragoro Na to jsou moc zkostnatělí a taky by to nemělo ani ádný význam, ty jejich aktivity u skoro nikdo nesleduje.
Není tady
Tak Aluka nedostala balvan za "hledění do slunce" jako takové, nýbr za:
1/ hledění do slunce TI NEMŮE UBLÍIT ale síla fotonů zanechá na čočce flek, přes který nejde vidět.
2/ hledění do slunce ti ODBLOKUJE MOZEK
3/ HLEDĚNÍ DO SLUNCE VYTVÁŘÍ VITAMÍNY (dobíjí tělo vitamíny) - myslela tím zejména vitamín D - co tedy fakt hleděním do slunce nezíská, páč můe být otočená klidně i k slunci zády a vitamín D získá, neb se vytváří v kůi...ale ve videu se snaila opravdu vědcům říct, e jsou blbci, kdy tuhle základní vědomost neznají a omílala dokola funci slunce a vitamínu D - ale balvan byl za to, e HLEDĚNÍM DO SLUNCE SE ZÍSKÁ VITAMÍN D..CO JE TEDY FAKT ROZDÍL.
4/ na slunce byste si mohli sáhnout a nic se vám nestane, je na povrchu teplý asi tak, jako nae pokoka no comment
5/ mozek nepřijímá vědomosti, nepřijímá a neukádá data - ve videu docela nechutně popisuje, jak Joovi Ráovi vytekl z 80% mozek na silnici a hle - on ije, přitom oetřující lékař po nehodě řekl, e díky tomu, e mozek Joi Ráe natěstí nebyl pokozen, přestoe měl dost váné pokození hlavy (lbi)
6/ Aluka u jako malá věděla, e ije uvnitř duté země (ne, jak se ji snaili ve kole vtlouct do hlavy, e ije na povrchu země)
7/ zmínka o varu hlívy při 50-60st. Celsia spíe beru za slovíčkaření
Aluka je arogantní, svéhlavá mladá dáma, co má svůj svět, o kterém je přesvědčena, e je pravdivý. osobně - mě to vůbec nevadí, e někteří lidé mají takovéto svá přesvědčení, já mám zase svoje, e.
Ale nemohu bez povimnutí přejít ten fakt, e tedy na jednu stranu říká svým čtenářům, e člověk by měl být otevřený, morálně čistý, dobrý, bez patných mylenek - e pouze tito lidé mají tu výsadu být prostě vý a vnímat "to boské" co je sice dáno vem, ale jen tito lidé mají tu výsadu a je jim dovoleno toto uívat a pouívat (zneuije-li to k nedobrým účelům, jsou mu tyto výsady odebrány)...take nemohu bez povimnutí přejít tu arogantnost, s jakou vedla celý ten monolog vůči Sysifovcům, zejména vůči té, která přednesla řeč (co je v přepise v odkazu níe), a s jakým despektem vlastně vůči těmto lidem vystupovala...co by tedy dle mého naprosto laického názoru a chápání těchto "lidí ve vyích levelech" nemělo přicházet vůbec v úvahu. Aluka se prostě ukázala jako takový malý "sprateček" co mu někdo skočil do pískovitě a rozdupal mu pár báboviček.
http://www.sysifos.cz/index.php?id=vypi … 1333129029
No a jetě tedy můj názor k tomu slunci
Cítím se velice "nabitá" energií, jestlie jen co ráno oko otevřu a vidím, e bude krásný a slunečný den. Při dobré teplotě (prostě kdy nemrzne), tak neváhám brzy ráno zajít ven a pozorovat východ slunce. Cítím se fakt hezky, uvolněně, pozitivně. Pozoruji, jak vychází. Přes den se vyhřívám, večer pozoruji krásné západy slunce. Nejsem divná a nejsem ani vyjímečná, nato, abych si měla myslet, e se "krmím" energií. To je pouze můj vnitřní pocit, e je mi fajn.
Můu si tedy i klidně myslet, e jsem nakrmena, e se mé chmury pobytem na slunci rozplývají, e odchází jakékoliv mé onemocnění....je to prostě pouze psychický pocit. Bude-li hnusně, budu se cítit nervozní - budu se nervovat třeba kvůli ptákovinám, které by mě při slunečním svitu "nerozhazovaly". Nebudu si naprosto myslet, e slunce je rozonátor, e si na něj mohu sáhnout, e je teplý pouze, jako mé tělo, e mi přímé hledění do slunce nemůe pokodit zrak a e mohu ít pouze ze slunce. Mohu ale klidně pobývat na slunci a být vystavena jeho svitu, mohu pouze pít vodu, či čaj, či kafe a nebudu se muset ivit jinou stravou (to mohu dělat klidně i teď hned - ostatně, u jsem si to i vyzkouela - cítila jsem se skvěle - proč? shodila jsme nepotřebná kila, přestal se mi "vařit" aludek a kroutit střeva, cítila jsem se lehčí, poskakovala jsem si i po schodech, neb mě přestaly bolet klouby....nebylo to fakt sluncem a jeho krmí, bylo to pouze a jen tím, e jsem odlehčila svému tělu zátě ve formě odbourání tukových zásob a jiné toxické píny)
Ale kdy to podám mluvou "vyvolených" moná by mě mohli začít i uctívat, e? Někteří jedinci na to prostě slyí
mimochodem - Sysifos udělil balvan i Bioinstitutu - co se také někdo rozčiloval, co e si to vůbec mohly dovolit. Jistě e mohly, páč ač Sysifos uznává biozemědělství jako přínos, rozhodně vak odmítá některé praktiky, jak té BIO dosáhnout:
Pouívá se speciálních preparátů, které se v homeopatických dávkách vkládají do půdy. Nejde o hnojení, ale o stimulaci půdy vědě neznámými silami kosmu. Je to asi takhle: Nejprve se tajemnými astrálními silami během ivota aktivují vzhůru čnící rohy dobytka. Po úhynu zvířete se kravský roh plní substrátem organické nebo anorganické povahy (můe jím být i čistý křemitý písek). Kosmické síly posléze přejdou kontaktem do substrátu a po aplikaci je půda jimi oivena tak, aby se dle Steinera sama chtěla stát rostlinou. Je to příklad čiré kontaktní magie. Výnosy jsou sice asi o 20% nií, ne při obvyklém hospodaření, nicméně produkty jsou na trhu značně ceněny. Máte o ně zájem? Hledejte pod značkou Demeter má ji v oblibě také nejvýe společensky postavený biofarmář, princ Charles.
http://www.sysifos.cz/index.php?id=vypi … 1333129103
FAKT POUÍVAT SELSKÝ ROZUM POSTAČÍ...ale pokud tedy chce někdo odblokovat mozek, vzhůru do toho, co nevidět začne sluneční záření. jaro, léto....vzhůru do slepoty.
Není tady
Ale abych jen nekřivdila - mohu s Alukou dokonce i souhlasit, páč například tento její článek má hodně co do sebe (budu-li ho vnímat pouze svým selským vnímáním)
http://karolinaloskotova.blog.cz/1003/p … doporucuji
Vichni ti absolventi a zasvěcenci různých REIKY, Merkaby, EFT, RU. Akademií J.Maka (osud.cz ) a jiných zakoupených "vědomostí" .... neprotiřečí si tak náhodou v tom vem, o čem vykládají? Oni si vlastně tyto vědomosti (které se jim de facto vlastně ani do mozku neukládají) ZAKUPUJÍ - a přitom by to měl být DAR shůry ! Take oni jsou to takový KORUPČÍCI - co si myslí, e za peníze si mohou koupit SCHOPNOSTI.
Buď to (na)to má, nebo nemá - tečka.
Není tady
Ale nech toho, Xénu Take kdy bude mít hudební talent, tak má talent a tečka? Nebude platit za hodiny, ani chodit do koly, jo? A jednoho dne prostě zasyrova vyleze na podium Rudilfina a zaexceluje si jen tak z voleje
Nekupuje si přece SCHOPNOSTI ba ani schopnosti, nýbr jejich rozvíjení.
Není tady
Zklamaná napsal(a):
Tak Aluka nedostala balvan za "hledění do slunce" jako takové, nýbr za:
1/ hledění do slunce TI NEMŮE UBLÍIT ale síla fotonů zanechá na čočce flek, přes který nejde vidět.
2/ hledění do slunce ti ODBLOKUJE MOZEK
3/ HLEDĚNÍ DO SLUNCE VYTVÁŘÍ VITAMÍNY (dobíjí tělo vitamíny) - myslela tím zejména vitamín D - co tedy fakt hleděním do slunce nezíská, páč můe být otočená klidně i k slunci zády a vitamín D získá, neb se vytváří v kůi...ale ve videu se snaila opravdu vědcům říct, e jsou blbci, kdy tuhle základní vědomost neznají a omílala dokola funci slunce a vitamínu D - ale balvan byl za to, e HLEDĚNÍM DO SLUNCE SE ZÍSKÁ VITAMÍN D..CO JE TEDY FAKT ROZDÍL.
4/ na slunce byste si mohli sáhnout a nic se vám nestane, je na povrchu teplý asi tak, jako nae pokoka no comment ...
Toto je to podstatné. Mně je jedno, kolik je příjemci balvanu let ... ale káe bludy? V tomto případě jednoznačně. Můe to někomu ublíit? Pokud jí někdo uvěří, tak jednoznačně ... zrak je jeden z nejdůleitějích smyslů. Tak proč by za to nemohla obdret bludný balvan?
Vichni víme, e existují věci nebo síly, které jsou zatím vědou neodhalené, nepopsané a nevysvětlené. Přesto existují lidé, kteří je umí pouívat, pouívají je ... a někdy dokonce i správně.
Ale vichni taky víme, e mezi námi existuje mnoho lidí, kteří jen vydělávají na důvěře ostatních.
Buďme rádi, e nám Sysifovci pomáhají oddělit zrno od plev ... resp. pomáhají nám zamyslet se, zda je to, či ono moné, skutečné nebo ádoucí (např. grafologie ve kolách - je opravdu ádoucí?).
Nemusíme s nimi ve vem souhlasit, stejně jako oni s námi v mnohém nesouhlasí. Ale můeme respektovat jejich názor a vyuít ho jako zpětnou vazbu.
Upravil(a) Mía Kulička (10. 4. 2012 15:44)
Není tady
Ale nech toho, Xénu
Take kdy bude mít hudební talent, tak má talent a tečka? Nebude platit za hodiny, ani chodit do koly, jo? A jednoho dne prostě zasyrova vyleze na podium Rudilfina a zaexceluje si jen tak z voleje
Nekupuje si přece SCHOPNOSTI ba ani schopnosti, nýbr jejich rozvíjení.
ale Lupi - neotáčej to tam, kam to vůbec nesměřuje. Talent (hudba, malování...) a schopnosti (které neumíme rozumem mnohdy popsat) jsou diametrálně odliné. Odkaz, který jsem sem dala a kterým de facto se Aluce "klaním" za rozumný přístup, je o tom, e tedy já nemohu nějak zpochybnit určité schopnosti lidí - nevím, jak k nim přili, nevím, jak fungují a ony moná i fungují (nevím, nezkouela jsem nebo nenechala na sobě vyzkouet) - ale jde o to, e někdo ?? si osobuje nějaké právo zpeněit něco, co ani nemůe vědět, jestli ten dotyčný kupující v sobě má.
Jinak ale mě osobně je putna, jestli někdo si zajde k arlatánovi s nakoupenými schopnostmi a nechá se manipulovat a kdy to jaksi nebude fungovat, tak se to jako hodí na příjemce, e asi není dostatečně otevřený.
Tady jde o to, e kdokoliv, kdo tíhne k určitému "něco mezi nebem a zemí" a rozhodne se, e by teda na tom mohl i něco trhnout (peníze, slávu), tak si zaběhne k někomu, kdo za tučný peníz předává nějaké zasvěcení, nějaké schopnosti. Schopnosti nelze předávat - schopnosti buď dotyčný má a nebo nemá - tečka. A jestlie bych tedy měla uvěřit jakémusi bokému daru, tak je to dar od Boha a tudí ho nemůe předávat (dokonce za peníze) kdejaký onen...neBůh.
Jistě, e můe se učit, chodit se učit zdokonalovat, nebo více chápat.... ale schopnosti nejsou housky na krámě, aby si kdekdo přiel a řekl, e chce makovanou
ale je to i podobné s tím talentem...můe si nakoupit kolik chce hodin houslí, či klavíru, můe dostat i "diplom", e jsi absolvoval 10 let hudební a výtvarné koly...ale da Vinci, či Stradivari z tebe nebude...ňápe, jak to myslím? Ale právě u těch "neuvěřitelných" schopností to není ani o zavrzání skákal pes přes oves na podiu, či načmárání vázy na stole...tady si to u zahrává s ivoty (v lepím případě s psychikou) lidí.
Není tady
Mía Kulička napsal(a):
Toto je to podstatné. Mně je jedno, kolik je příjemci balvanu let ... ale káe bludy? V tomto případě jednoznačně. Můe to někomu ublíit? Pokud jí někdo uvěří, tak jednoznačně ... zrak je jeden z nejdůleitějích smyslů. Tak proč by za to nemohla obdret bludný balvan?
Vichni víme, e existují věci nebo síly, které jsou zatím vědou neodhalené, nepopsané a nevysvětlené. Přesto existují lidé, kteří je umí pouívat, pouívají je ... a někdy dokonce i správně.
Ale vichni taky víme, e mezi námi existuje mnoho lidí, kteří jen vydělávají na důvěře ostatních.
Buďme rádi, e nám Sysifovci pomáhají oddělit zrno od plev ... resp. pomáhají nám zamyslet se, zda je to, či ono moné, skutečné nebo ádoucí (např. grafologie ve kolách - je opravdu ádoucí?).
Nemusíme s nimi ve vem souhlasit, stejně jako oni s námi v mnohém nesouhlasí. Ale můeme respektovat jejich názor a vyuít ho jako zpětnou vazbu.
Mío, vychází z keců zde a nebo sis skutečně přečetla to, co píe Alue?
Mmch, proč se nikdo neodváíte to napsat na blog přímo jí?
Pokud jde o oddělování zrna od plev, tak potě pánbůh ty, kteří k tomu pouívají názory sisyfovců a jim podobných.
Není tady