Oznámení

27. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec!

21. února : Jak využít skořápky z vlašských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůže i s kašlem

#51 3. 6. 2011 19:20

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Re: Chat o vsem.

Bramborka napsal(a):

Haiel, nepřeceňujeme snahu? Může znát slepý, resp. zaslepený, směr? (Představuji si, že slepý by šel třeba po čichu). Nemůže se samou snahou točit na místě nebo se vydat do úplný pr...?
Nebo je ta snaha třeba ten čich?

Bramborko, myslím, že držet se toho přirovnání k fyzicky nevidomému je v tomto smyslu ošidné a omezující. On je limitován svým postižením a možnostmi současné medicíny. Člověk, o kterém teďko píšeme, není nijak limitován. On má možnost a buď má nebo nemá vůli(snahu, touhu, chu..) ji využít.  Ten směr - vůle k proniknutí té tmy je vlastně poznáním směru a zároveň vykročením. Točit na místě nebo se vydat do pr... může, to hrozí vždycky, když člověk přestane být bdělý a usne na bobkovým listě. To se stává každýmu, no to nevadí, zase se probere a nasměruje a dobrý smile

Není tady

#52 3. 6. 2011 19:26

majkafa
Host

Bramborka napsal(a):

Svědomí je v psychologii, teologii a filosofii  (v různých školách různě, někde neexistuje big_smile) definované, čili může být relativní, ale vždy je k čemu se vztahovat, chceme-li.
U zaslepenosti nevím, jestli jsou tam podobné možnosti, ale nejsem v tom honěná, ráda se dozvím.
Myslím si, že otázky Zklamané jsou položeny jinak.

šmarjá, a já myslela, že je to záležitost chlapů. To je noumální přeciž, že nejsi honěná. lol Tos mě rozesmála :-) Taková malá příprava na večerní Pravdu o zkáze Titaniku v našem Open Air divadle od Františka Čecha. big_smile

#53 3. 6. 2011 19:30

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Majko, ty jsi dneska nějaká rozmrzelá skurt  Posílám ti krásnou písničku, třeba ti zlepší náladu smile
http://www.youtube.com/watch?v=pfvC6syX8K8

Není tady

#54 3. 6. 2011 19:32

majkafa
Host

Díky, Elány a Ráže speciálně miluji ve všech jejich podobách. stoltbig_smile
A tuhle mám moc ráda. Vidím se tam. stoltbig_smile

Upravil(a) majkafa (3. 6. 2011 19:33)

#55 3. 6. 2011 19:51

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Bramborka napsal(a):

Ta neschopnost může být třeba dočasná ........ dejme tomu zamilovanost. big_smile

Člověče, to si spíš myslím, že zamilovanost je zesílená schopnost.  Ona je zneschopňující ve škole, v práci....no skoro všude, jak jsem si měla možnost vyzkoušet kdysi lol v pravěku lol, ale všimla jsem si , že pro hodně lidí je zamilovanost takovým jako začátkem toho pronikání a  cesty. A pro ještě víc lidí je to pak zklamání v lásce, neopětovaná láska, rozchod, to jsou ty stavy, které nutí člověka klást otázky. Po smyslu všeho a tak a vůbec smile

Není tady

#56 3. 6. 2011 20:48

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

haiel napsal(a):

Neschopnost spíš ne. Neschopnost je prostě neschopnost, za tu člověk nemůže

No dý stoltstoltstolt
Neschopnopst je prostě neschopnost a za tu člověk nemůže stoltstoltstolt
V tomhle případku je ale vždycky možnost, že ji přemůže stoltstoltstolt
Jde jen o to, kerým směrem se vydá.
A když blbým, jestli je ochotný se vrátit a zkusit to znova... a znova.....a znova.....
No, von nakonec stejně bude MUSET stoltstoltstolt

Jo a škodolibost, tak to bezesporu stoltstoltstoltwink
Možná i zoufalství, že se nedaří najít ten správněj směr....možná jen smutek z toho věčnýho hledání...

A zamilovanost?
Myslím,že je třeba se v první řadě zamilovat do sebe stolt, pak žádná nevěra nehrozí, tedy nehrozí ani emocionální výkyvy a směr se líp hledá wink

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#57 3. 6. 2011 23:24

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Na druhem brehu a tady

lupina montana napsal(a):

Zklamaná napsal(a):

....ptám se, jak to ví?)

Normálně - koukne a vidí tongue

To je naprosto presna odpoved.   =koukne a vidi. smile

Nicmene moje presna odpoved na to jak {ona} vi, je uz davno davno vepsana do tohodle vlakna. Odpoved tady lezi,a nejen tady . Staci si ji jen vsimnout ,neboli zaznamenat ji.  wink
Pokud ji ale Ty nevidis pak by to odpovidalo Tve zaslepenosti=tomu ze nemuzes videt to co je tobe nevidene.  smile

Kde sidli strach ,tam neni misto pro soucit,
protoze strach je postaveny na nelasce a odporu.
Nemame strach kdyz nekoho a neco milujeme,
mame strach pouze kdyz nemilujeme.   

Není tady

#58 3. 6. 2011 23:31

majkafa
Host

kouknu a vidím - to je hláška z filmu. big_smile
hirondel wink
Nu, a jak on ví - to taky. lol

Prču si, hirondel, z teba robím.  lol

Prču si robí - je zase hláška z jedné divadelní hry. winkstoltlol
Jéje, já jsem dnes večer tak krásně škodolibá. stoltbig_smile

Upravil(a) majkafa (3. 6. 2011 23:33)

#59 3. 6. 2011 23:36

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

kouknu a vidím - to je hláška z filmu. big_smile
hirondel wink
Nu, a jak on ví - to taky. lol

Prču si, hirondel, z teba robím.  lol

Prču si robí - je zase hláška z jedné divadelní hry. winkstoltlol
Jéje, já jsem dnes večer tak krásně škodolibá. stoltbig_smile

big_smile
A preco si skodoliba?

Není tady

#60 3. 6. 2011 23:44

majkafa
Host

Prostě se mi zachtělo. V tuto chvíli naprosto odpovídající a chtěná reakce na tvé psaní na babi. big_smile

#61 4. 6. 2011 10:38

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Pan, ta otázka z něčeho vychází. A to z toho, jak tady někteří tvrdí, že jiní jsou zaslepeni, ovšem ne s tím, že je to jejich názor, že jsou zaslepeni, ale že to tak prostě fakticky je.

Jo ,tak tady majkafo se jedna o jedno tvoje zaslepeni.  Je tohle Tvuj nazor (iluze) ano ano,avsak to jeste neznamena ze tomu tak fakticky je.  stolt  lol
No, jenze s tim si uz muzes poradit jen sama.

Jestli pochnapes opravdu az na kost tu vetu- ze veci nejsou takovy jak se zdaji ,pak jsi na ceste. smile

Není tady

#62 4. 6. 2011 12:23

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: u nás v Galaxii :-))
Web

Arcanum napsal(a):

lupina montana napsal(a):

Zklamaná napsal(a):

....ptám se, jak to ví?)

Normálně - koukne a vidí tongue

To je naprosto presna odpoved.   =koukne a vidi. smile

no super, takže v podstatě jsme (všichni) normální, nebo kouknem a vidíme. jen někteří si prostě myslí, že vidí víc, než ostatní -zejména vidí druhým do hlavy, co a jak kdo myslí a dokonce JAK NEMYSLÍ, NEBO TO MU JAKSI VYTVÁŘÍ TEN MOZEK SÁM A TEN CHUDÁK (myslitel) O TOM, CO SI VLASTNĚ MYSLÍ, VŮBEC NEVÍ, NEBO TO, CO SI MYSLÍ, NENÍ TO, CO SI MYSLÍ, ALE JE TO TO, CO SI NEMYSLÍ, ALE PŘITOM SI TO TEN JEHO MOZEK MYSLÍ.

Například perfektní ukázka - položila jsem otázku - JAK TO VÍ?  A hirondel , díky tomu, že koukne Zklamané do hlavy a vidí víc, než Zklamaná vůbec měla na mysli a myslí  tou otázkou, hbitě odpovídá majkafě, že je majkafa zaslepená a dokonce to podává jako jedno z jejích zaslepení a určitě jich musí mít majkafa víc, jinak by hirondel nepoužila číslovku = měla potřebu specifikovat tuto zaslepenost jako tu jednu. Ale aby nám tedy hirondel popsala, jak k tomuto zjištění vůbec došla a co pokládá na důkazní oltář - tak to se dozvíme asi jen nějaké nejasné domněnky, nejpravděpodobněji, jak co asi myslí...ale díky tomu, že i její mozek produkuje něco, co si myslí, ale přitom si to hirondel nemyslí, to on ten mozek jaksi sám....takže opět otázka - jak to ví (ta hirondel, že to, co si nemyslí, je vlastně to, co si myslí, ale nemůže to vědět, nebo to nemyslí)

Správně totiž majkafa podotkla, že ta otázka z něčeho vycházela a dokonce to i přesně popsala, jak to vůbec Zklamaná myslela (pojímám podezření, že majkafa není vůbec zaslepená, jen se tak druhým jeví  - kdoví, jestli nepoužívá zaslepenost jako mimikry, nebo tímto mě vlastně přesvědčila, že koukne a vidí Zklamané do hlavy, co si ona myslí...asi začnu mít strach, aby mi náhodou nečetla i to, co si vlastně NEMYSLÍM a přitom vlastně myslím)

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!
Svět nekonečných možností - ten tvoří F+F+F+F+F+F {přesně v tomto pořadí}.
http://www.youtube.com/watch?v=uVR-jLWz_7A

Není tady

#63 4. 6. 2011 12:40

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Bramborka napsal(a):

Zklamaná napsal(a):

Ale položme si velmi důležitou otázku - kdo určil, že něco není zaslepenost (když to není zaslepenost, co to potom ale je? roll) a že něco ta zaslepenost prostě už je a basta fidli. A zejména se poukazuje na zaslepenost cizí...(a já dodávám) bez toho, aby se podíval na své psané řádky, zda-li je vše v rychtyku...

Zklamaná, vůbec se nechci montovat do tvých názorů, do názorů Arcanum, do tvé polemiky s ní. Jen zvedám tu otázku, kterous tu upustila, již jsi nazvala důležitou a je v podstatě hledáním rozhodčího, normotvůrce. Tu otázku jsem si s tebou skutečně položila (ačkoli nevím, jestli plurál není maiestaticus) a pokouším se na ni odpovídat, ačkoli rovněž nevím, zda nebyla položena jen jako řečnická.
1) Kdo určil, že něco není zaslepenost?
2) Když to není zaslepenost, co to potom je?
3) ? (nepodařilo se mi převést v otázku, ačkoli mám tušení, že snad nějaká byla míněna).
Zatím nejsem sto na tyto otázky odpovědět. Ráda bych tě požádala o případné doplnění, možná i přeformulování tak, abych i já pochopila.
Zároveň bych je, nemáš-li, jako jejich autorka, nic proti tomu, ráda předložila k případné diskusi.

Tak otázky tam jsou položeny pouze dvě - pokud by tam byla i otázka třetí, určitě by za ní byl otazník.
ad 1/ kdo určil, že něco není zaslepenost? - no přeci hirondel
ad 2/ když to není zaslepenost - co to je? - odpověď také zná hirondel
ad 3/ ty si myslíš, že je to otázka, já to podala čistě jako konstatování neměnného(proto tam je také to basta fidli) - prostě že něco už ta zaslepenost je....ale otázka se také nabízí, kdo to určil? No opět přeci hirondel.
Viz. například - jak jsem poukázala na psaní hirondel k majkafě ... ale takových příkladů tu najdeš mnohem víc

Arcanum/hirondel napsal(a):

Jo ,tak tady majkafo se jedna o jedno tvoje zaslepeni.

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!

Není tady

#64 4. 6. 2011 12:44

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

Iluze jako hrom. Blaznovstvi jako hrom. A to jen proto ze si to tak Zetko vybralo. stolt

Hezky den vsem. smile

Není tady

#65 4. 6. 2011 13:00

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

Arcanum napsal(a):

Iluze jako hrom. Blaznovstvi jako hrom. A to jen proto ze si to tak Zetko vybralo. stolt

Hezky den vsem. smile

A není to právě u tebe iluze jako hrom a bláznovství jako hrom, nejsi právě ty zaslepená? Hirondel, já tě nepoznávám, nějak jsi nám zpandorovatěla.

... pomalu se přesunul do světa nočních můr, kde si hodní a zlí hoši, bez nejmenšího varování, tak často vyměňují klobouky ...   Terry Pratchett

Není tady

#66 4. 6. 2011 13:08

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

haiel napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

haiel napsal(a):

Bramborko, já to zkusím takhle: zaslepenost je neochota vidět a respektovat důležité souvislosti a zákonitosti. Nezaslepenost je ochota, snaha vidět a respektovat.... Nemusí se vždy dařit, důležitá je ta vůle k tomu.

A teď se můžeme zabývat tím, kdo to určil big_smile

A proč? K čemu? Na co by nám to bylo? va
To přece určuje každý, kdo se tak či tak chová. Sám za sebe. Sám si to taky u/pro - žije wink

Počkej, kam kvaltuješ? To není moje otázka, ale Zlamčina otázka a Bramborčina otázka a já to nevím a třeba to tady někdo ví.  A tak až se to dozvíme, tak budeme taky vědět, k čemu nám to bude. smile

kdo určuje, co je důležitá souvislost a zákonitost? O jaké souvislosti a zákonitosti se jedná?

Proč se tím zabývat a k čemu nám to bude? No přeci, abychom věděli, nebo konkrétně zde, na těchto babinetích fórech je to důležitý - být, či nebýt zaslepený, nebo v tom je jádro pudla - jsi-li zaslepený, nemůžeš diskutovat, nebo nepronášíš své názory, pohledy, pocity, vjemy - ale vždy jen zaslepenost a pokud jsi nezaslepený, pak vlastně každá diskuze je jen mlácením prázdné slámy, nebo díky nezaslepenosti si již nemᚠs druhými co říct, nebo ty přeci V͊, stejně, jak ten druhý.
Ale jak vidím, účastníků diskuze je tu stále dost a dost a občas i dojdou další....

Není tady

#67 4. 6. 2011 14:21

Adela11
♥♥-----

Zklamčo tě žeru kozo, chi chi. Jsem zvědavá jestli se ti povede dámy odslepit či zaslepit :-))

Není tady

#68 4. 6. 2011 16:47

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

majkafa napsal(a):

Prostě se mi zachtělo. V tuto chvíli naprosto odpovídající a chtěná reakce na tvé psaní na babi. big_smile

Majko, tak to je super.
Ale neboj, já nejsem smutná z tvého chování na tomhle vlákně.
Taky není proč být stoltwink

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#69 4. 6. 2011 20:21

majkafa
Host

Pandorraa napsal(a):

majkafa napsal(a):

Majko, tak to je super.

Nerozumím, ohle, co jsi zkopírovala, Pan, je má reakce na hirondelin dotaz. va

#70 4. 6. 2011 20:38

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

majkafa napsal(a):

Majko, tak to je super.

Nerozumím, ohle, co jsi zkopírovala, Pan, je má reakce na hirondelin dotaz. va

A cemu jako nerozumis Majkafo?

Není tady

#71 4. 6. 2011 20:43

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

Zklamaná napsal(a):

haiel napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

A proč? K čemu? Na co by nám to bylo? va
To přece určuje každý, kdo se tak či tak chová. Sám za sebe. Sám si to taky u/pro - žije wink

Počkej, kam kvaltuješ? To není moje otázka, ale Zlamčina otázka a Bramborčina otázka a já to nevím a třeba to tady někdo ví.  A tak až se to dozvíme, tak budeme taky vědět, k čemu nám to bude. smile

kdo určuje, co je důležitá souvislost a zákonitost? O jaké souvislosti a zákonitosti se jedná?

Otazka zni : Zet,lames si snad nad tim hlavu ? Ano? Tak to nedelej. Je to zbytecne,protoze je to pro Tebe neresitelny.
Ne? Nelames? OK big_smile tak to by bylo v poradku ,ale pak o tom neni potreba zvatlat.  pussa

Není tady

#72 4. 6. 2011 20:44

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

Vějířovka napsal(a):

Arcanum napsal(a):

Hezky den vsem. smile

A není to právě u tebe iluze jako hrom a bláznovství jako hrom, nejsi právě ty zaslepená? Hirondel, já tě nepoznávám, nějak jsi nám zpandorovatěla.

Vejirovko ,vubec Te neznam,ale neco ti prozradim-jsem kouzelnik. stolt

Není tady

#73 4. 6. 2011 21:04

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

......protože nevlezu druhému do hlavy, i když bych kolikrát i mohla. I když je to kolikrát do očí bijící. Na co by mi to ale bylo? Jemu ani sobě tím nijak nepomůžu.  On nic stejně nepochopí, dokud si na to sám nepříjde

Ano ,Pandoro ,i tentokrat s Tebou souhlasim.  smile
Lezt jinym do hlavy pro mne neni problem uz od sveho detstvi,ale k nicemu to neni.Jemu tim nepomuzu.
Byly doby kdy me to cinilo potize,dnes se s tim ucim zit. smile 

Pamtuju si na to uz jako dite ,kdy me lide rikali nahlas neco jineho nez meli na mysli ,rikali neco jineho nez citili a neco jineho nez delali.  Tenkrat jako mala holka jsem nechapala proc to delaji,dnes uz to nastesti vim a vim ze to abych na to prisla byl muj zivotni plan-ukol.  smile

Jeste porad jdu na sve ceste dal za svym planem. smile

Ale co chci tim rict je to ze ti rozumim. smile

Není tady

#74 4. 6. 2011 22:08

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

haiel napsal(a):

Bramborko, já to zkusím takhle: zaslepenost je neochota vidět a respektovat důležité souvislosti a zákonitosti. Nezaslepenost je ochota, snaha vidět a respektovat.... Nemusí se vždy dařit, důležitá je ta vůle k tomu.

Zaslepenost-  To je to jak jsem psala ten priklad,ze kdyz si clovek prilozi ruku primo na oko pak si ji proste nemuze prohlednout,neboli ji pozorovat a videt.

Tady jde o to videt sama sebe a videt sve vnitrni procesy ciste -proste na svetle. Ve tme a nebo rekneme v zakouti vidime tak akorat prdlacky. smile 

Rikam tomu nevedome procesy=neuvedomele=bez bdelosti. Jaskmile si clovek neuvedomuje co se v nem odehrava,pak je asi tak slepej jako ondatra. big_smile  (prej je slepa ? je nebo neni? big_smile )

Není tady

#75 4. 6. 2011 22:27

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Arcanum napsal(a):

Zklamaná napsal(a):

haiel napsal(a):

Otazka zni : Zet,lames si snad nad tim hlavu ? Ano? Tak to nedelej. Je to zbytecne,protoze je to pro Tebe neresitelny.
Ne? Nelames? OK big_smile tak to by bylo v poradku ,ale pak o tom neni potreba zvatlat.  pussa

Sice ty otázky nebyly položeny tobě hirondel, ale jsi na diskuzi a je tvé výsostné právo psát, ale jak vidím, ani na otázky neumíš odpovědět, čím to asi bude? Možná tím, že na položenou otázku, neznᚠodpověď, proto je lepší raději se vytáčet.
No a jelikož jak píšeš o kousek dál, vidíš lidem do hlavy a dokonce se tím tady i prezentuješ, zajisté budeš znát odpověď přesně na otázky, cos položila mě - tak jak to je...? - lámu si s otázkami, co jsem položila haiel hlavu, nebo nelámu? Postačí napsat  jen ano, lámeš si s tím hlavu, nebo ne, nelámeš si s tím hlavu - tu omáčku okolo nemusíš, zkus jednou jedinkrát stručně a jasně odpovědět (moje oblíbené - černá, nebo bílá?)..

Upravil(a) Zklamaná (4. 6. 2011 22:37)

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí