27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Bramborka napsal(a):
Haiel, nepřeceňujeme snahu? Můe znát slepý, resp. zaslepený, směr? (Představuji si, e slepý by el třeba po čichu). Nemůe se samou snahou točit na místě nebo se vydat do úplný pr...?
Nebo je ta snaha třeba ten čich?
Bramborko, myslím, e dret se toho přirovnání k fyzicky nevidomému je v tomto smyslu oidné a omezující. On je limitován svým postiením a monostmi současné medicíny. Člověk, o kterém teďko píeme, není nijak limitován. On má monost a buď má nebo nemá vůli(snahu, touhu, chu..) ji vyuít. Ten směr - vůle k proniknutí té tmy je vlastně poznáním směru a zároveň vykročením. Točit na místě nebo se vydat do pr... můe, to hrozí vdycky, kdy člověk přestane být bdělý a usne na bobkovým listě. To se stává kadýmu, no to nevadí, zase se probere a nasměruje a dobrý
Není tady
Bramborka napsal(a):
Svědomí je v psychologii, teologii a filosofii (v různých kolách různě, někde neexistuje
) definované, čili můe být relativní, ale vdy je k čemu se vztahovat, chceme-li.
U zaslepenosti nevím, jestli jsou tam podobné monosti, ale nejsem v tom honěná, ráda se dozvím.
Myslím si, e otázky Zklamané jsou poloeny jinak.
marjá, a já myslela, e je to záleitost chlapů. To je noumální přeci, e nejsi honěná. Tos mě rozesmála :-) Taková malá příprava na večerní Pravdu o zkáze Titaniku v naem Open Air divadle od Frantika Čecha.
Majko, ty jsi dneska nějaká rozmrzelá Posílám ti krásnou písničku, třeba ti zlepí náladu
http://www.youtube.com/watch?v=pfvC6syX8K8
Není tady
Díky, Elány a Ráe speciálně miluji ve vech jejich podobách.
A tuhle mám moc ráda. Vidím se tam.
Upravil(a) majkafa (3. 6. 2011 19:33)
Bramborka napsal(a):
Ta neschopnost můe být třeba dočasná ........ dejme tomu zamilovanost.
Člověče, to si spí myslím, e zamilovanost je zesílená schopnost. Ona je zneschopňující ve kole, v práci....no skoro vude, jak jsem si měla monost vyzkouet kdysi v pravěku
, ale vimla jsem si , e pro hodně lidí je zamilovanost takovým jako začátkem toho pronikání a cesty. A pro jetě víc lidí je to pak zklamání v lásce, neopětovaná láska, rozchod, to jsou ty stavy, které nutí člověka klást otázky. Po smyslu veho a tak a vůbec
Není tady
haiel napsal(a):
Neschopnost spí ne. Neschopnost je prostě neschopnost, za tu člověk nemůe
No dý
Neschopnopst je prostě neschopnost a za tu člověk nemůe
V tomhle případku je ale vdycky monost, e ji přemůe
Jde jen o to, kerým směrem se vydá.
A kdy blbým, jestli je ochotný se vrátit a zkusit to znova... a znova.....a znova.....
No, von nakonec stejně bude MUSET
Jo a kodolibost, tak to bezesporu
Moná i zoufalství, e se nedaří najít ten správněj směr....moná jen smutek z toho věčnýho hledání...
A zamilovanost?
Myslím,e je třeba se v první řadě zamilovat do sebe , pak ádná nevěra nehrozí, tedy nehrozí ani emocionální výkyvy a směr se líp hledá
Není tady
lupina montana napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
....ptám se, jak to ví?)
Normálně - koukne a vidí
To je naprosto presna odpoved. =koukne a vidi.
Nicmene moje presna odpoved na to jak {ona} vi, je uz davno davno vepsana do tohodle vlakna. Odpoved tady lezi,a nejen tady . Staci si ji jen vsimnout ,neboli zaznamenat ji.
Pokud ji ale Ty nevidis pak by to odpovidalo Tve zaslepenosti=tomu ze nemuzes videt to co je tobe nevidene.
Není tady
kouknu a vidím - to je hláka z filmu.
hirondel
Nu, a jak on ví - to taky.
Prču si, hirondel, z teba robím.
Prču si robí - je zase hláka z jedné divadelní hry.
Jéje, já jsem dnes večer tak krásně kodolibá.
Upravil(a) majkafa (3. 6. 2011 23:33)
majkafa napsal(a):
kouknu a vidím - to je hláka z filmu.
hirondel
Nu, a jak on ví - to taky.
Prču si, hirondel, z teba robím.
Prču si robí - je zase hláka z jedné divadelní hry.
Jéje, já jsem dnes večer tak krásně kodolibá.
A preco si skodoliba?
Není tady
Prostě se mi zachtělo. V tuto chvíli naprosto odpovídající a chtěná reakce na tvé psaní na babi.
majkafa napsal(a):
Pan, ta otázka z něčeho vychází. A to z toho, jak tady někteří tvrdí, e jiní jsou zaslepeni, ovem ne s tím, e je to jejich názor, e jsou zaslepeni, ale e to tak prostě fakticky je.
Jo ,tak tady majkafo se jedna o jedno tvoje zaslepeni. Je tohle Tvuj nazor (iluze) ano ano,avsak to jeste neznamena ze tomu tak fakticky je.
No, jenze s tim si uz muzes poradit jen sama.
Jestli pochnapes opravdu az na kost tu vetu- ze veci nejsou takovy jak se zdaji ,pak jsi na ceste.
Není tady
Arcanum napsal(a):
lupina montana napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
....ptám se, jak to ví?)
Normálně - koukne a vidí
To je naprosto presna odpoved. =koukne a vidi.
no super, take v podstatě jsme (vichni) normální, nebo kouknem a vidíme. jen někteří si prostě myslí, e vidí víc, ne ostatní -zejména vidí druhým do hlavy, co a jak kdo myslí a dokonce JAK NEMYSLÍ, NEBO TO MU JAKSI VYTVÁŘÍ TEN MOZEK SÁM A TEN CHUDÁK (myslitel) O TOM, CO SI VLASTNĚ MYSLÍ, VŮBEC NEVÍ, NEBO TO, CO SI MYSLÍ, NENÍ TO, CO SI MYSLÍ, ALE JE TO TO, CO SI NEMYSLÍ, ALE PŘITOM SI TO TEN JEHO MOZEK MYSLÍ.
Například perfektní ukázka - poloila jsem otázku - JAK TO VÍ? A hirondel , díky tomu, e koukne Zklamané do hlavy a vidí víc, ne Zklamaná vůbec měla na mysli a myslí tou otázkou, hbitě odpovídá majkafě, e je majkafa zaslepená a dokonce to podává jako jedno z jejích zaslepení a určitě jich musí mít majkafa víc, jinak by hirondel nepouila číslovku = měla potřebu specifikovat tuto zaslepenost jako tu jednu. Ale aby nám tedy hirondel popsala, jak k tomuto zjitění vůbec dola a co pokládá na důkazní oltář - tak to se dozvíme asi jen nějaké nejasné domněnky, nejpravděpodobněji, jak co asi myslí...ale díky tomu, e i její mozek produkuje něco, co si myslí, ale přitom si to hirondel nemyslí, to on ten mozek jaksi sám....take opět otázka - jak to ví (ta hirondel, e to, co si nemyslí, je vlastně to, co si myslí, ale nemůe to vědět, nebo to nemyslí)
Správně toti majkafa podotkla, e ta otázka z něčeho vycházela a dokonce to i přesně popsala, jak to vůbec Zklamaná myslela (pojímám podezření, e majkafa není vůbec zaslepená, jen se tak druhým jeví - kdoví, jestli nepouívá zaslepenost jako mimikry, nebo tímto mě vlastně přesvědčila, e koukne a vidí Zklamané do hlavy, co si ona myslí...asi začnu mít strach, aby mi náhodou nečetla i to, co si vlastně NEMYSLÍM a přitom vlastně myslím)
Není tady
Bramborka napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
Ale polome si velmi důleitou otázku - kdo určil, e něco není zaslepenost (kdy to není zaslepenost, co to potom ale je?
) a e něco ta zaslepenost prostě u je a basta fidli. A zejména se poukazuje na zaslepenost cizí...(a já dodávám) bez toho, aby se podíval na své psané řádky, zda-li je ve v rychtyku...
Zklamaná, vůbec se nechci montovat do tvých názorů, do názorů Arcanum, do tvé polemiky s ní. Jen zvedám tu otázku, kterous tu upustila, ji jsi nazvala důleitou a je v podstatě hledáním rozhodčího, normotvůrce. Tu otázku jsem si s tebou skutečně poloila (ačkoli nevím, jestli plurál není maiestaticus) a pokouím se na ni odpovídat, ačkoli rovně nevím, zda nebyla poloena jen jako řečnická.
1) Kdo určil, e něco není zaslepenost?
2) Kdy to není zaslepenost, co to potom je?
3) ? (nepodařilo se mi převést v otázku, ačkoli mám tuení, e snad nějaká byla míněna).
Zatím nejsem sto na tyto otázky odpovědět. Ráda bych tě poádala o případné doplnění, moná i přeformulování tak, abych i já pochopila.
Zároveň bych je, nemá-li, jako jejich autorka, nic proti tomu, ráda předloila k případné diskusi.
Tak otázky tam jsou poloeny pouze dvě - pokud by tam byla i otázka třetí, určitě by za ní byl otazník.
ad 1/ kdo určil, e něco není zaslepenost? - no přeci hirondel
ad 2/ kdy to není zaslepenost - co to je? - odpověď také zná hirondel
ad 3/ ty si myslí, e je to otázka, já to podala čistě jako konstatování neměnného(proto tam je také to basta fidli) - prostě e něco u ta zaslepenost je....ale otázka se také nabízí, kdo to určil? No opět přeci hirondel.
Viz. například - jak jsem poukázala na psaní hirondel k majkafě ... ale takových příkladů tu najde mnohem víc
Arcanum/hirondel napsal(a):
Jo ,tak tady majkafo se jedna o jedno tvoje zaslepeni.
Není tady
Iluze jako hrom. Blaznovstvi jako hrom. A to jen proto ze si to tak Zetko vybralo.
Hezky den vsem.
Není tady
Arcanum napsal(a):
Iluze jako hrom. Blaznovstvi jako hrom. A to jen proto ze si to tak Zetko vybralo.
Hezky den vsem.
A není to právě u tebe iluze jako hrom a bláznovství jako hrom, nejsi právě ty zaslepená? Hirondel, já tě nepoznávám, nějak jsi nám zpandorovatěla.
Není tady
haiel napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
haiel napsal(a):
Bramborko, já to zkusím takhle: zaslepenost je neochota vidět a respektovat důleité souvislosti a zákonitosti. Nezaslepenost je ochota, snaha vidět a respektovat.... Nemusí se vdy dařit, důleitá je ta vůle k tomu.
A teď se můeme zabývat tím, kdo to určilA proč? K čemu? Na co by nám to bylo?
To přece určuje kadý, kdo se tak či tak chová. Sám za sebe. Sám si to taky u/pro - ijePočkej, kam kvaltuje? To není moje otázka, ale Zlamčina otázka a Bramborčina otázka a já to nevím a třeba to tady někdo ví. A tak a se to dozvíme, tak budeme taky vědět, k čemu nám to bude.
kdo určuje, co je důleitá souvislost a zákonitost? O jaké souvislosti a zákonitosti se jedná?
Proč se tím zabývat a k čemu nám to bude? No přeci, abychom věděli, nebo konkrétně zde, na těchto babinetích fórech je to důleitý - být, či nebýt zaslepený, nebo v tom je jádro pudla - jsi-li zaslepený, nemůe diskutovat, nebo nepronáí své názory, pohledy, pocity, vjemy - ale vdy jen zaslepenost a pokud jsi nezaslepený, pak vlastně kadá diskuze je jen mlácením prázdné slámy, nebo díky nezaslepenosti si ji nemá s druhými co říct, nebo ty přeci VÍ, stejně, jak ten druhý.
Ale jak vidím, účastníků diskuze je tu stále dost a dost a občas i dojdou dalí....
Není tady
Zklamčo tě eru kozo, chi chi. Jsem zvědavá jestli se ti povede dámy odslepit či zaslepit :-))
Není tady
majkafa napsal(a):
Prostě se mi zachtělo. V tuto chvíli naprosto odpovídající a chtěná reakce na tvé psaní na babi.
Majko, tak to je super.
Ale neboj, já nejsem smutná z tvého chování na tomhle vlákně.
Taky není proč být
Není tady
Pandorraa napsal(a):
majkafa napsal(a):
Majko, tak to je super.
Taky není proč být
Nerozumím, ohle, co jsi zkopírovala, Pan, je má reakce na hirondelin dotaz.
majkafa napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
majkafa napsal(a):
Majko, tak to je super.
Taky není proč býtNerozumím, ohle, co jsi zkopírovala, Pan, je má reakce na hirondelin dotaz.
A cemu jako nerozumis Majkafo?
Není tady
Zklamaná napsal(a):
haiel napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
A proč? K čemu? Na co by nám to bylo?
To přece určuje kadý, kdo se tak či tak chová. Sám za sebe. Sám si to taky u/pro - ijePočkej, kam kvaltuje? To není moje otázka, ale Zlamčina otázka a Bramborčina otázka a já to nevím a třeba to tady někdo ví. A tak a se to dozvíme, tak budeme taky vědět, k čemu nám to bude.
kdo určuje, co je důleitá souvislost a zákonitost? O jaké souvislosti a zákonitosti se jedná?
Otazka zni : Zet,lames si snad nad tim hlavu ? Ano? Tak to nedelej. Je to zbytecne,protoze je to pro Tebe neresitelny.
Ne? Nelames? OK tak to by bylo v poradku ,ale pak o tom neni potreba zvatlat.
Není tady
Vějířovka napsal(a):
Arcanum napsal(a):
Hezky den vsem.A není to právě u tebe iluze jako hrom a bláznovství jako hrom, nejsi právě ty zaslepená? Hirondel, já tě nepoznávám, nějak jsi nám zpandorovatěla.
Vejirovko ,vubec Te neznam,ale neco ti prozradim-jsem kouzelnik.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
......protoe nevlezu druhému do hlavy, i kdy bych kolikrát i mohla. I kdy je to kolikrát do očí bijící. Na co by mi to ale bylo? Jemu ani sobě tím nijak nepomůu. On nic stejně nepochopí, dokud si na to sám nepříjde
Ano ,Pandoro ,i tentokrat s Tebou souhlasim.
Lezt jinym do hlavy pro mne neni problem uz od sveho detstvi,ale k nicemu to neni.Jemu tim nepomuzu.
Byly doby kdy me to cinilo potize,dnes se s tim ucim zit.
Pamtuju si na to uz jako dite ,kdy me lide rikali nahlas neco jineho nez meli na mysli ,rikali neco jineho nez citili a neco jineho nez delali. Tenkrat jako mala holka jsem nechapala proc to delaji,dnes uz to nastesti vim a vim ze to abych na to prisla byl muj zivotni plan-ukol.
Jeste porad jdu na sve ceste dal za svym planem.
Ale co chci tim rict je to ze ti rozumim.
Není tady
haiel napsal(a):
Bramborko, já to zkusím takhle: zaslepenost je neochota vidět a respektovat důleité souvislosti a zákonitosti. Nezaslepenost je ochota, snaha vidět a respektovat.... Nemusí se vdy dařit, důleitá je ta vůle k tomu.
Zaslepenost- To je to jak jsem psala ten priklad,ze kdyz si clovek prilozi ruku primo na oko pak si ji proste nemuze prohlednout,neboli ji pozorovat a videt.
Tady jde o to videt sama sebe a videt sve vnitrni procesy ciste -proste na svetle. Ve tme a nebo rekneme v zakouti vidime tak akorat prdlacky.
Rikam tomu nevedome procesy=neuvedomele=bez bdelosti. Jaskmile si clovek neuvedomuje co se v nem odehrava,pak je asi tak slepej jako ondatra. (prej je slepa ? je nebo neni?
)
Není tady
Arcanum napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
haiel napsal(a):
Počkej, kam kvaltuje? To není moje otázka, ale Zlamčina otázka a Bramborčina otázka a já to nevím a třeba to tady někdo ví. A tak a se to dozvíme, tak budeme taky vědět, k čemu nám to bude.
Otazka zni : Zet,lames si snad nad tim hlavu ? Ano? Tak to nedelej. Je to zbytecne,protoze je to pro Tebe neresitelny.
Ne? Nelames? OKtak to by bylo v poradku ,ale pak o tom neni potreba zvatlat.
Sice ty otázky nebyly poloeny tobě hirondel, ale jsi na diskuzi a je tvé výsostné právo psát, ale jak vidím, ani na otázky neumí odpovědět, čím to asi bude? Moná tím, e na poloenou otázku, nezná odpověď, proto je lepí raději se vytáčet.
No a jeliko jak píe o kousek dál, vidí lidem do hlavy a dokonce se tím tady i prezentuje, zajisté bude znát odpověď přesně na otázky, cos poloila mě - tak jak to je...? - lámu si s otázkami, co jsem poloila haiel hlavu, nebo nelámu? Postačí napsat jen ano, láme si s tím hlavu, nebo ne, neláme si s tím hlavu - tu omáčku okolo nemusí, zkus jednou jedinkrát stručně a jasně odpovědět (moje oblíbené - černá, nebo bílá?)..
Upravil(a) Zklamaná (4. 6. 2011 22:37)
Není tady