18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Holky rodila jsem před 11-ti lety a u si vůbec nejsem schopná vybavit, co jsem měla tenkrát připravené. Samozřejmě kromě postýlky, přebalováku atd. Kolik máte lahví, dudlíků, plen do začátku (myslím jednorázovek) a jaké jsou teď dobré a ne příli drahé?
Není tady
Majka sice nemám mimčo ani nejsem těhu ale dívala jsem se na test spotřebitele, take v tom testu testovali asi 20 druhů plen, samozřejmě ty drahé a i ty levnějí. Z drahých vyly nejlépe "pemprs" z těch levnějích vyly nejlépe pleny značky obchodního řetězce billa.
Hodně mamin kupuje pleny na www.mimibazar.cz ale bohuel o těch nevím vůbec nic, jen to,e kus stojí kolem 3 - 4Kč.
Není tady
Majko, plenky jsem začala kupovat ke konci těhotenství a čekala jsem na tzv. akce. Opravdu se mi to vyplatilo, protoe jsem z malého města, kde je ve straně předraené, byla jsem nakonec ráda, e jsem měla takové zásoby. Kupovala jsem jen Pampers. Jsou kvalitní, i kdy jen o málo draí ne ostatní plínky. Vyzkouela jsem i Huggies, ale to bylo straný. Vdycky se malý pročůral, i kdy měl plínku jen chviličku. Plen jsem do začátku těch 3-6 kg měla dva balíky, ale protoe se malý narodil a váil necelé 2,90 kg, tak jsme je jetě dokupovali. Ale myslím, e Ti dva balíky budou pro začátek stačit. Kdy by se Ti náhodou mimčo narodilo větí. Protoe dalí plínky jsou 4-9 kg. Vdycky jsem dávala plínky (např. 3-6 do té doby, ne měl malý tak nanejvý 4,5 kg). Pak u se patně zapínaly. Take, jestli se Ti u blíí termín porodu a narazí na nějaké akce, tak si určitě kup třeba 1-2 balíky těch 3-6 kg a pak můe kupovat i větí. Určitě se to potom hodí. Teda já to tak dělala a byla jsem ráda. Dudlíky jsem si koupila dva od firmy Baby-nova. Kdy jsem jetě byla těhotná tak jsem se koukala, jak testují savičky u lahviček a vyhrála právě firma Baby-nova, take od této firmy mám i lahvičky a savičky. Ty jsem si koupila dvě. Ale skoro jsem je nepotřebovala a u ani potřebovat nebudu. Mimču bude brzy osm měsíců a je kojený, z lahvičky se neumí napít. Čajík mu dávám z hrnečku s hubičkou. Tu malou lahev jsem vyuila párkrát, abych to vyzkouela, jestli se nenapije. Ale zase, kdybys z nějakého důvodu nemohla kojit, tak bys to určitě vyuila. Dalí zásoby si můe uděla vlhých ubrousků. Ze začátku jsem pouívala Pampers sensitive, jsou heřmánkové, aby to malému neublíilo. Snáel je perfektně. Teď u je větí, take kupuju i Johnsons, Huggies, ale i obyčejné levné ubrousky. Těch není nikdy dost. Ale jak jsem říkala, těma sensitive určitě nic nezkazí (kdyby náhodou mimčo bylo alergické). Pak si určitě do porodnice kup mastičku Bepanthen. Prodávají ji v lékárně, ta malá stojí kolem 100 Kč (100ml) a ta větí 250ml kolem 200 Kč. Je na bolavé bradavky. Na to jsem ji sice nepouívala, ale kdy byl Vojtíek úplné miminko, tak měl věčně bolavý zadeček, jak pořád kakal a tahle mastička fakt pomohla. Kdy není problém, stačí pouívat Rybilku nebo Johnsons nebo mám teď Nivea, to je taky super. Tak nevím, co bych ti jetě poradila. Teploměr digitální "rychloběku" u asi má, odsavačku hlenů, kdyby náhodou, hřebínek na vlásky, pak gel na bříko při nadýmání (taky prodávají v lékárně a hodně jsem ji vyuila) a pak taky rektární rourku - malý hodně trpěl na prdíky, take jsem mu tím hodně pomohla. Jo, abych nezapomněla. Na přebalovací pult vyrábí takové super podloky, kdy se ti počůrá, ..... prodávají je od Fixies, nebo Huggies, oboje jsou super. Toho si taky můe udělat zásoby.
Tak nevím, Majko, vechno jsem určitě nenapsala. Kdybys jetě něco chtěla vědět, odpovím Ti.
Tak ahoj a hodně těstí !!!!!
Není tady
Majko, teď koukám, e jsem se upsala. Ten Bepanthen za stovku je jen 50ml a ta větí má 100 ml. Tak se omlouvám.
Není tady
Petino díky moc, u jsem toho spoustu zapomněla, co mám doma mít. Jeliko jsem taky z malého města, tak si musím nadělat zásoby ve "velkém" městě :-D a tak musím sledovat dopředu akce. Jetě mám čas, jsem v 7.měsíci, ale člověk nikdy neví co se můe stát a kdy nebude doma nic, tak to by bylo blbé.
Díky za rady!
Není tady
Majko, to má pravdu. Já pořád kupovala zásoby a manel pořád, e blázním, ...... a pak byl rád, e to nemusel shánět, e jsem byla připravená. Navíc jsem rodila o měsíc dřív naprosto nečekaně. Fakt je lepí, kdy jsi připravená. Stejně pak nebude mít čas běhat po obchodech.
Není tady
Holky já si taky dělala zásoby plen, já byla nakoupit v polsku, tam vyel balík o 50,§ levně+ji ne u nás. Kupovala jsem jen pampers a dobře jsem udělala, měla jsem jeden balík Huggies v akci a malá kdy plenu počůrala, tak buničina (nebo co tam vevnitř je) ztuhla a měla to mezi nokama jako kámen .
Jinak malá má 3měsíce a stále pouíváme pampers 3-6kg, tedy č. 2 a má je pořád dobré. Jetě mám jeden balík a pak asi přejdu na 4-9kg.
Jinak jak píe Petina určitě zásoby ubrousků. My to máme o to horí , e nemáme jetě v koupelně vanu, rekonstruujeme dům a dole máme jen sprchový kout ale celý dláděný, take tam mimi sprchoat nemůu, to bych se musela celá vysléknout take musím poüívat ubrousky. Kdy byla malá jetě hodně malinká, tak se to občas jetě dalo v umyvadle, ale teD´u ne. Take zásoby ubrousků taky dobře.
Z těch ostatních věcí, krom dupaček, koilek či bodíků, ten pebanthen je super, já kdy u nekojím, tak ho pouívám na zadeček a ho upotřebím, podloka na přebalovák je dobrá, my sice máme i takovou tu pevnou polstrovanou, ale je na ni igelit, take studí, tak pouívám klasické podloky - nejlevnějí jsou helen harper - u těch není co řeit, jsou vechny stejné. Pouíváme je i kdy necháváme malou "pokopat" si na postýlce s volnýma nokama - kvůli abdukci kyčlí je pořád taková ztěsnaná, tak se nám u stalo se počůrala do peřin
No plenky látkové určitě má z drřívějka, já mám asi 25ks a pořád je málo - ono je někdy problém naplnit pračku tak malinkýma věcma, i kdy máme velkou spotřebu, tak aspoň ty plenky to místo v pračce zaplní .
Já mám lahvičky klasické, jen savičky mám od bebejou, jsou tvarované, samy netečou, mimi musí sát a tahat.
Dudlíky jen kvalitní, aby se miminku nepoakazil zkus a ne¨mělo pak problém se zoubky. Já měla jeden dudlík po návratu z porodnice - no koupilijsme pak mení, malá to měla ajko kolo od vozu. TeĎ máme asi 5dudlíků (ale my je nekupovali), přestoe jsem zastánce dudlíky nedávat, někdy není zbytí
Jinak do porodnice mohu vřele doporučit zdravotní síované kalhotky, stojí pár korun, ale člověk je mění několikrát za den, přepere a do pár minut sjou suché. Já je pouívala jetě doma během estinedělí. Fakt doporučuju
Není tady
Já z plenek doporučuju pampersky ( dají se koupit v akci jako Jumbo balení za 350 kč)
Jinak jsem byla nadmíru spokojena s huggies super-flex (mají na zádíčkách gumičky ( na rozdíl od pampers) a kdy se mimčo pokákne, neteče to po celých zádíčkách.Velmi dobré jsou plenky z Lidlu. Ale i ty neigelitové z tesca ( fialový balík).
Na přebalováku mám látkovou plenu, jednorázové podloky jsou dobré u lékaře, nebo na plavání ale na kadodenní pouívání na přebalováku na mě moc drahé.
Dobré je mít připavené něco v lékárničce (jako parelenový syrup, rehydratační nápoj Kulíek, nějakou tu mrkvovou ávu ORS na průjem a pod).
Nějaké ty čtverečky z lékárny na čitění ouek, bryndáček. V Ikee prodávají chránič matrace, je to taková podloka, kterou mimčo nepročůrá, lepí ne igelit (necelé 200 ).
Malá mi občas v noci patně spala e měla ucpaný nosík, na po skvěle zafungovala mořská voda ve spreji ( sterimar, ale teď u je daleko větí výběr)
Není tady
To masa : Přítí týden po UTZ, zatím to nechci zakřiknout
Není tady
Jo a nezapomeň mít nějaké mazání po vykoupání, případně něco do koupele, nebo mýdlo, inky....
S dudlíkama je to těký, já měla anatomické o dNuka a jetě nějaké , ale dcera to plivala a chtěla ty nejobyčejnějí kulaté, gumové.....
Lahvičky jsem měla od Aventu, ale tu bych běela koupit a s případným umělým mlékem, ty antikolikové stojí od 150 kč.....
Není tady
Ahoj holky,které pampers jsou lepí, sleep and play ty jsou v tom oranovém balíku nebo ty pampersky v tom zeleném balíku?Ja je měla oboje a zdají se mi stejné.Díky za odpovědi
Není tady
JJanulko, já pouívám oboje, ty oranové Sleep and play pouívám jen přes den a na noc dávám ty zelené (ty draí). Oboje jsou sice dobré a nesrovnatelně lepí ne např. Huggies, ale ty oranové nevydrí tolik jak ty zelené.
Není tady
Já bych moc nevedla diskuzi o kvalitě plenek, protoe i huggies má dvoje plenky...... a super flex jsou dle mě nej.
Ale hlavně hodně záleí na tom jak je děátko baculaté, jestli je to chlapeček a pod. Proto kadá maminka preferuje jiné plenky. U Pampersek se spoustě maminek stávalo e děátka plenku prokákla přes zádíčka......
Není tady
JO a vřele doporučuju do porodnice gumové pantofle do sprchy. Přeci jen se tam sprchuje spousta maminek a sprcha se nemeje po kadém pouití
Není tady
A já bych tu diskuzi zase vedla .... Kdy se JJanulka ptá, tak jí přeci odpovím!
Není tady
diky holky
Není tady
Vím, e teď napíu, něco jiného, ne chce číst, ale nemůu si pomoct, to mně napadlo hned, jak jsem viděla tenhle dotaz. Hlavně mít připravenou otevřenou a teplou náruč. Krásné a zdravé miminko Ti přeje ,,maminka", která měla 1koro 18ti letý odstup dětí (mám syna skoro 21let a dcerku 3roky). Měla jsem po tak dlouhé době strach, e u nic neumím, bylo to vechno zase jako poprvé. Nejhorí bylo, e mně v porodnici sestry braly jako zkuenou matku, ale já potřebovala zase vechno znovu vysvětlit a pomoci. Pak u to lo samo.
Není tady
Jo, a jetě k plínám. Vyzkouela jsem snad vechny a zjistila jsem, e v Tescu vyjdou ( ty teskácké) nejlevněji a jsou srovnatelné s drahýma (Pampers....).Nedala jsem na ně dopustit. Ale první měsíc jsem stejně pouívala klasické bavlněné plenky.
Není tady
Petino, neber to osobně, já taky odpověděla, ale myslela jsem to tak, e kadá maminka doporučí jiné plenky. A to právě hlavně podle tvaru tělíčka miminka. Mě se dcera po jedněch plenkách osypala, prodala jsem je kamarádce a ta si je nemohla vynachválit. Hodně jsem četla o tom e ty nové Pampers sleep and play jsou patné, protékají, cuckovatí.... a vidí, tobě vyhovují. Někdo tu také psal e nepouívá drahé pampers, ale Jumbo balení v akci za 350 (případně 300 - jednou u Alberta) není zas tak drahé, huggies super flex, nebo Fixies, jsou rozhodně draí. Proto jsem psala e bych to nerozváděla.....
Jedinné na čem se asi větina maminek schodne je dávat si pozor na igelitové plenky (levné tesco, Albert a pod.) I kdy taky znám jednu maminku která zásadně pouívala tyto a chlapeček nebyl nikdy opruzený.....
Prostě záleí na miminku
Není tady
Zrovna jsem tady psala, e teskácké mi přily vynikající.
Není tady