Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#76 7. 6. 2011 18:02

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Re: Pomáhají vám doma muži a s čím?

sahleb napsal(a):

Barborka napsal(a):

naučila syna, že nemusí hnout prstem, že to za něj udělá!

Tak nejak automaticky......a furt se v tom machame....Ta synova matka totiz ty domaci prace delat musela, duvod je prosty, ono se musi uvarit, nakoupit a vyprat. Umejt nadobi. Proste musi.
Tim, ze se nekdo sam stara o domacnost musi to zvladnout, tim neuci nejakeho cloveka lenosti a nezodpovednosti. Ten syn je zodpovedny za svoje chovani a pristup k domacnosti sam. Prinejmensim od 15 let. Kdyz nekdo neni schopen vynest odpadky nebo umejt nadobi ci si vyprat fusekle, tak to neni vina jeho matky, ale spis jeho sameho. Pokud tohle nedela muz, je jaksi zastiten celou spolecnosti, ktera toto nikdy nepropagovala a netematizovala.
Dokonce nekdy ani tvrda vychova nepomuze, kdyz SYN VIDI, ZE OTEC (stryc, bratr, ) NIC takoveho nedela. Kdyz vidi v mediich a ve spolecnosti jen pripady, kdy muzi zcela samozrejme deleguji domacnost smerem k zenam.....
Spousta chlapu je presvedcena , ze domaci prace = zenska prace. A kdyz uz jde do "tuheho", tak "pomahaji".
Jako zajimavost dodam:
Muj pribuzny mi vypravel "neskutecnou vec"!!! Znal kdysi kolegu z prace, ktery prevzal domacnost. Muj pribuzny to sarkasticky popsal jako, ze "jeho zena si poridila sluzku s vysokoskolskym diplomem". Absolutne neslychane. Neuveritelne.
Ja jsem se otocila na manzelku tohoto pribuzneho a rikam ji NAHLAS: A co ty, ty nejsi sluzka s vysokoskym diplomem.Chvili bylo ticho......A ja jsem zase premyslela o faktickem postaveni zen ve spolecnosti. OBA meli totiz stejna zamestnani.
COz demosntruje , ze domacnost a muz je pro spoustu muzu naprosto absurdni predstava.

Podľa mňa nemáš pravdu. Keď matka všetko za syna urobí (t.j. navarí mu, naservíruje, umyje riad, nakúpi, vynesie odpadky, uprace mu izbu, vyperie, vyžehlí a vyčistí topánky - len idiot by sa hrabal niečo robiť. big_smile a mnohí muži ani netušia, že potraviny sa nekotia samy v chladničke va a prádlo neodcupká samo rovno do práčky... Asi občas niekde čítajú, že existujú obchody s potravinami a práčovne, ale sú zrejme presvedčení, že to je nejaký iný, krutý svet. grater Ťažko očakávať, že muž sám od seba dostane chuť byť samostatný a prevziať na seba časť starosti o domácnosť, keď to nikdy nikde nevidí (bez ohľadu na to, čo dávajú v reklamách alebo propagačných materiáloch - osobný príklad zo života je podľa mňa najsilnejší formovací moment, to je márna sláva).

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#77 7. 6. 2011 18:10

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Kubula napsal(a):

topazio napsal(a):

Dává mi i prádlo do pračky.

Dává TI prádlo do pračky? dumbomdumbomdumbom  Nedává ti SI prádlo do pračky? big_smile
(sorry, neber to smrtelně vážně, jen jsem se neudržela big_smile)

No tak u trojročného (tuším) decka by som to ešte brala, že MI pomáha a dáva MI prádlo do práčky. big_smile U malých detí to beriem tak, že pomáhajú mame - väčšie to už robia PRE SEBA A PRE RODINU, podľa mňa.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#78 7. 6. 2011 21:50

Axi
♥♥♥♥♥♥-

Blossom napsal(a):

Já si myslím, že to není o slovíčkách, ale o rovnováze ve vztahu.
A ta může být v každém páru jiná, různorodá.

Jen pár příkladů:

Žena dělá víceméně "ženské " práce, muž "mužské".

Oba dělají doma vše, to co je právě potřeba.

Jeden z páru má náročnější povolání a v převážné míře rodinu živí, druhý, co má víc času na rodinu, se zas postará o většinu starostí kolem domácnosti a dětí.

Těch možností je spousta. Je přeci blbost chtít , aby oba dva přispívali do rozpočtu naprosto stejně a současně aby oba dělali přesně polovinu všech domácích prací.

Důležité je to, aby v páru nebyla výrazná nerovnováha (jeden dělá skoro vše, druhý skoro nic) a aby model rovnováhy, co si doma stanovili, oběma víceméně vyhovoval. stolt

Pěkný.

Jsme příliš slábi ve víře a svatou pravdu na kříž vlekou...

Není tady

#79 7. 6. 2011 22:45

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

Kubula napsal(a):

topazio napsal(a):

Dává TI prádlo do pračky? dumbomdumbomdumbom  Nedává ti SI prádlo do pračky? big_smile

No tak u trojročného (tuším) decka by som to ešte brala, že MI pomáha a dáva MI prádlo do práčky. big_smile U malých detí to beriem tak, že pomáhajú mame - väčšie to už robia PRE SEBA A PRE RODINU, podľa mňa.

No tak jestli pro rodinu, tak NÁM dávaj prádlo do pračky, ne? wink

Není tady

#80 7. 6. 2011 22:47

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

topazio napsal(a):

Omlouvám se!! Špatně jsem se vyjádřila. Dává oblečení do pračky!!

big_smiletummenupp

Není tady

#81 7. 6. 2011 22:49

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

Blackie napsal(a):

Kubula napsal(a):

topazio napsal(a):

No svoje možná, ale těžko SI bude Matýsek dávat do pračky svoje tanga a podprsenku lol (sorry taky jsem se neudržel v duchu minulých diskusí visslawink)

big_smilebig_smilebig_smile

Blackie, ono to možná zapadlo, já ti ještě před pár dny psala - radši to zkopíruju. Kdybys měl minutku, fakt by mě to zajímalo.

Není tady

#82 7. 6. 2011 22:49

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

Kubula napsal(a):

Blackie napsal(a):

Kubula napsal(a):

Jen ještě detail pro Blackieho: Ty jsi, podle toho, co píšeš, ten typ, který si sloužit nenechává, takže na terminologii o pomáhání nevidíš nic závadného. Ale pokud bys byl člověk, kterému není hloupé nechat se obskakovat a ještě prudit, tak tady na stříbrném podnostu dostaneš důkaz, že můžeš - přece pomáhat není povinnost, to je "nad rámec".  Rozumíš, proč to tolika ženám vadí?  smile

Hm, no asi ano, já to tak rozhodně nemám (nad rámec, něco navíc ap.) - je to prostě pro rodinu, pro nás dva a jestli já zrovna musím dřepákovat u pc a programováním vydělávat prachy a žena zatím uvaří večeři, nebo jestli ona jde třeba s kámoškou na kafe a večeři uvařím já v tom nevidím rozdíl. Rozhodně by chlapovi mělo vadit, když ženská maká a on se válí.

No a to je právě ono - že to nevadí každýmu. smile
Mmch ty máš kolem sebe samý osvícence? Nemáš žádný známý, který vědí, že chlap od koštěte chytí lepru, zatímco ženská se v podstatě narodila s hadrem v ruce? big_smile

Tady to vytučněné.

Není tady

#83 8. 6. 2011 6:31

helena
♥♥♥♥♥♥♥

No tak jestli pro rodinu, tak NÁM dávaj prádlo do pračky, ne?
Novomanželé se nastěhují do nového bytu. Manželka: "Pepo, odnauč se říkat moje. Musíš říkat naše!" Manžel něco hledá a žena se ho ptá: "Co hledáš?" Manžel: "Naše trenýrky." http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#84 8. 6. 2011 8:16

katka.lipova1@seznam.cz
♥------

Axi napsal(a):

Blossom napsal(a):

Já si myslím, že to není o slovíčkách, ale o rovnováze ve vztahu.
A ta může být v každém páru jiná, různorodá.

Jen pár příkladů:

Žena dělá víceméně "ženské " práce, muž "mužské".

Oba dělají doma vše, to co je právě potřeba.

Jeden z páru má náročnější povolání a v převážné míře rodinu živí, druhý, co má víc času na rodinu, se zas postará o většinu starostí kolem domácnosti a dětí.

Těch možností je spousta. Je přeci blbost chtít , aby oba dva přispívali do rozpočtu naprosto stejně a současně aby oba dělali přesně polovinu všech domácích prací.

Důležité je to, aby v páru nebyla výrazná nerovnováha (jeden dělá skoro vše, druhý skoro nic) a aby model rovnováhy, co si doma stanovili, oběma víceméně vyhovoval. stolt

Pěkný.

tummenupp Tak tohle je napsané, úplně přesně tummenupp

Není tady

#85 8. 6. 2011 9:48

Blackie
Host

Kubula napsal(a):

Mmch ty máš kolem sebe samý osvícence? Nemáš žádný známý, který vědí, že chlap od koštěte chytí lepru, zatímco ženská se v podstatě narodila s hadrem v ruce? big_smile
Tady to vytučněné.

Zase tolik známých nemám, kde bych věděl jak to funguje u nich doma.  U kamarádů je to v podstatě půl na půl (teď nemyslím pomoc) - jeden je rozvedenej, takže tam je to jasný, maká sám, druhej jak z legrace říkáme je "sběratel funkcí" od předsedy SVJ, přes manažera fotbal. klubu, a já nevím co všechno ještě - a jak tam je to s pomocí nevím, protože má hodně málo volného času. Ale pokud vím, navaří, uklidí když je zapotřebí.

#86 8. 6. 2011 14:41

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Kubula napsal(a):

Selima napsal(a):

Kubula napsal(a):

No tak jestli pro rodinu, tak NÁM dávaj prádlo do pračky, ne? wink

stolt

Brita

Není tady

#87 15. 6. 2011 14:08

eva4444
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Česko

Kubula napsal(a):

Jen terminologická - oni vám POMÁHAJÍ  s něčím, co je tak nějak vaše práce? Není to spíš tak, že je to i JEJICH domácnost a dělají (nebo případně nedělají dumbom) svůj díl práce?  Možná pitvám hnidy, ale přijde mi, že není dobře o tom mluvit jako o pomoci, páč to pak vypadá jako laskavost vůči vám. hmm

Taky to tak cítím.
Napsat, že mi chlap pomáhá by bylo jako tvrdit, že domácnost je MOJE práce a on mi  pomáhá. Pak bych mohla já říkat, že mu pomáhám se zednickýma pracema kolem domu a se zahradou. Tak to teda ne. Máme to tak nějak "divně" rozdělené, že každý dělá všechno, pokud jde o vyloženě těžké práce, tak ty dělá on, (já neunesu např. pytel cementu), no a já jsem zase víc detailistka přes ten úklid (dle něj to moc řeším), o děti se staráme oba, jen kojení je jen na mně. Dokonce máme kažký svoje koníčky, já čtyřnohého a on posilovnu.

Není tady

#88 16. 6. 2011 7:18

morpheus
Babinet Klub
Místo: Dolní Kotěhůlky
Web

KacaKaca napsal(a):

Mám skoro skvělé manželství až na jednu věc, která mi v poslední době příde čím dál tím zásadnější. Manžel doma skoro vůbec nic nedělá. Je úžasný k dětem i ke mě, ale co se týče domácnosti nevidí a neslyší. Někdy mi připadá, že má úplně jiný level toho kdy je pro něho něco špinavé a kdy ne. Mám pocit, že ho nutím do něčeho co bytostně nesnáší a to dělám nerada, ale máme tři děti a cítím se z toho všeho jak pořád něco MUSÍM strašně utahaná. Děti zbožňuje, pohlídá, mám možnost chodit s kamarádkama na vínečko, vedeme docela dost aktivní život, jezdíme na výlety, ale jakmile dojde na to vzít vysavač do ruky tak bych se s ním snad musela pohádat aby vysál. Tak se ptám jestli vám doma manželé pomáhají a s čím?

Ano, moje spolubydlici mi pomaha se vsim, krome cisteni WC, to nesnasi a ani se tam dva najednou nevejdeme smile Trosku jsem to otocil, nevadi ? tongue
A ted k Tvemu prispevku. Bud rada ze je takovy jaky je, je to hotovy poklad smile Jiny chlasta a su*a devky a jeste navrch zenu triska a doma nic nedela...

"Upozorňujeme, že neživé objekty, jako je Kamarádka, nemluví. Pokud mluví, doporučujeme neposlouchat jejich rady"

Není tady

#89 16. 6. 2011 10:58

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Jansé, a ty buď rád za spolubydlu, pozri sa na vdovu Čubírkovú, ktorá svojich neschopných manželov a milencov zabíjala a štvrtila... big_smile zrejme za menšie previnenia ako chabý sexuálny apetít. stolt godlike Tak nevymýšľaj a buď vďačný za spolubydlu. (A pekne si deľte práce v domácnosti napoly.)

Brita

Není tady

#90 16. 6. 2011 18:37

morpheus
Babinet Klub
Místo: Dolní Kotěhůlky
Web

Sel : Napoly ne. Na MOJE WC mi nikdo sahat nebude tongue Ja si v tom primo libuju ... vissla Moje kočky jsou svedci, pokud mi neverite, pac z povzdali okukuji, pac jim asyk voni Savo. Kdyz ho vydrhnu, zavolam spolubydlu, to uz se stalo samozrejmosti a pokazde ji reknu tutez vetu : Z toho WC muzes ted i jist ! lol No a ona se pokazde malem poblinka, jen pri te predstave, ze by jedna z misy...

"Upozorňujeme, že neživé objekty, jako je Kamarádka, nemluví. Pokud mluví, doporučujeme neposlouchat jejich rady"

Není tady

#91 16. 6. 2011 19:17

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Ja by som na WC položila nejakú veľkú misu na jedenie... a ... kľudne jedla.

Brita

Není tady

#92 18. 6. 2011 18:06

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Tak já jen odpověď na úvodní otázku:
Ne, nepomáhá.
A to já mu přitom pomáhám celej život vydělávat peníze! cool

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#93 23. 6. 2011 19:05

DarkAngel
♥♥♥♥♥♥-
Místo: klášter sester karmelitánek

Myslíte klienti ? Ne, ti u mě nejsou na práci...

Chtěly jste světici, tak prosím, jsem zde! Ale měly by jste vědět, že se mi to, co dělám, dost  hnusí...

Není tady

#94 27. 6. 2011 1:43

jamich
♥------

Rád pomáhám, vařím, žehlím, uklízím. Považuji to za přirozenou součást partnerského soužití. Neumím si představit, že by mě partnerka obskakovala. Má to i svou výhodu, máme oba pak více času na společné případně své aktivity.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí