Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 2. 6. 2011 18:49

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Re: Pomáhají vám doma muži a s čím?

Blackie napsal(a):

Hmmm...... no dobře tedy, ode dneška končím s pomocí se společnou domácností a začínám s podílením se.  Podle mého je úplně jedno jak se to jmenuje, důležité jsou činy, ale jak tak koukám, tak je v tom podstatnej rozdíl. Než totiž dořeším to, jak se to správně jmenuje wife bez mého podílení se lol vyšůruje celej byt. Díky za ujasnění pojmů.
Vlastně jak teď přemýšlím, i žena to říká špatně smile , třeba když mi řekne pomoh bys mi vyndat prádlo z pračky, já udělám s klukem úkoly...přijde mi to naprosto normální než kdyby řekla - podílel by ses na vyndání prádla z pračky... a rozhodně nemyslím, že by ve společné domácnosti někdo měl mít pocit, že druhému něco dluží, je samozřejmý že by měli makat oba.

Tak u nás otec proste umýval riad a občas okná wink a príležitostne žehlil, zatiaľ čo mama nakupovala, varila a zvyčajne prala. Neriešilo sa, či je to pomoc, prekážanie alebo čo... big_smile My deti sme robili rôzne veci (pomáhali sme, ale je fakt, že to bol práve častý zdroj krívd, ten pocit, že niečo robíme ZA našich rodičov, namiesto pocitu, že robíme niečo PRE rodinu, pre seba, pre všetkých...).

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#52 2. 6. 2011 18:58

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Podieľajú sa oba rodičia, ale napríklad v našej rodine, kde sa otec podieľal na domácich prácach pravidelne, primerane a bez rečí, bol brat akoby "chránený" mamou, ktorá podľa mňa jednak stále v ňom videla "mladšie mláďa, ktoré treba brániť" a druhak to, že sa Z NEJ zrodil muž, ten zázrak prírody a vyšší živočíšny durh, ktorý predsa nemá čo variť a upratovať (odhliadnuc od toho, že mu to ani nejde tak dobre ako JEJ tongue ). Ale podľa vesmírnych zákonov zákonov si bracho našiel ženu vysadenú na poriadok a na rovnoprávnosť (a zarábajúcu skoro toľko čo on smile ), takže pekne maká. stolt

Upravil(a) Selima (2. 6. 2011 18:59)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#53 2. 6. 2011 21:02

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

sahleb napsal(a):

Barborka napsal(a):

Pánové jsou prostě líný a proč se vlastně namáhat, když jim někdo poslouží dumbom. Velký podíl viny vidím ve výchově chlapců, už se to lepší pomalu, ale fakt jen pomalu. Snad další generace matek budou v tomto "osvícenější".

A uz je to zase tady! Proc matek? Copak jsou za vychovu odpovedne jenom matky? jenom zeny maji deti?  Proc je tohle neuci jejich vlastni otcove a taky spolecnost?

Ja mam syna a vim jak je to komplikovane ho neco naucit, kdyz jeho otec v domacnosti nikdy nehnul prstem (napriklad nesel ani jednou cokoliv sam nakoupit) a do hlavy mu dava nazory, ze domacnost je zenska prace.

A okoli samozrejme taky, kde jsou muzske vzory, kteri delaji to same nebo co zeny nebo kde jsou tematizovani  muzi , kteri prevzali domacnost (uz jen kvuli tomu, ze maji vic svalstva...). Nejsou nikde, ja jsem  je nejak nevidela.

Sahleb, to chápu, že ti připadá nefér, aby to někdo házel na krk tobě, že syn není vychováván rovnopránisticky.. par

Není tady

#54 2. 6. 2011 22:56

Blackie
Host

Kubula napsal(a):

Jen ještě detail pro Blackieho: Ty jsi, podle toho, co píšeš, ten typ, který si sloužit nenechává, takže na terminologii o pomáhání nevidíš nic závadného. Ale pokud bys byl člověk, kterému není hloupé nechat se obskakovat a ještě prudit, tak tady na stříbrném podnostu dostaneš důkaz, že můžeš - přece pomáhat není povinnost, to je "nad rámec".  Rozumíš, proč to tolika ženám vadí?  smile

Hm, no asi ano, já to tak rozhodně nemám (nad rámec, něco navíc ap.) - je to prostě pro rodinu, pro nás dva a jestli já zrovna musím dřepákovat u pc a programováním vydělávat prachy a žena zatím uvaří večeři, nebo jestli ona jde třeba s kámoškou na kafe a večeři uvařím já v tom nevidím rozdíl. Rozhodně by chlapovi mělo vadit, když ženská maká a on se válí.

#55 3. 6. 2011 8:03

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

Blackie napsal(a):

Kubula napsal(a):

Jen ještě detail pro Blackieho: Ty jsi, podle toho, co píšeš, ten typ, který si sloužit nenechává, takže na terminologii o pomáhání nevidíš nic závadného. Ale pokud bys byl člověk, kterému není hloupé nechat se obskakovat a ještě prudit, tak tady na stříbrném podnostu dostaneš důkaz, že můžeš - přece pomáhat není povinnost, to je "nad rámec".  Rozumíš, proč to tolika ženám vadí?  smile

Hm, no asi ano, já to tak rozhodně nemám (nad rámec, něco navíc ap.) - je to prostě pro rodinu, pro nás dva a jestli já zrovna musím dřepákovat u pc a programováním vydělávat prachy a žena zatím uvaří večeři, nebo jestli ona jde třeba s kámoškou na kafe a večeři uvařím já v tom nevidím rozdíl. Rozhodně by chlapovi mělo vadit, když ženská maká a on se válí.

No a to je právě ono - že to nevadí každýmu. smile
Mmch ty máš kolem sebe samý osvícence? Nemáš žádný známý, který vědí, že chlap od koštěte chytí lepru, zatímco ženská se v podstatě narodila s hadrem v ruce? big_smile

Není tady

#56 3. 6. 2011 8:10

Barborka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Karlovy Vary

sahleb napsal(a):

Barborka napsal(a):

Pánové jsou prostě líný a proč se vlastně namáhat, když jim někdo poslouží dumbom. Velký podíl viny vidím ve výchově chlapců, už se to lepší pomalu, ale fakt jen pomalu. Snad další generace matek budou v tomto "osvícenější".

A uz je to zase tady! Proc matek? Copak jsou za vychovu odpovedne jenom matky? jenom zeny maji deti?  Proc je tohle neuci jejich vlastni otcove a taky spolecnost?

Ja mam syna a vim jak je to komplikovane ho neco naucit, kdyz jeho otec v domacnosti nikdy nehnul prstem (napriklad nesel ani jednou cokoliv sam nakoupit) a do hlavy mu dava nazory, ze domacnost je zenska prace.

A okoli samozrejme taky, kde jsou muzske vzory, kteri delaji to same nebo co zeny nebo kde jsou tematizovani  muzi , kteri prevzali domacnost (uz jen kvuli tomu, ze maji vic svalstva...). Nejsou nikde, ja jsem  je nejak nevidela.

Sahleb, máš stoprocentní pravdu!!! Já to napsala jen na základě mého pozorování v okolí, pokud znám chlapa co doma nic nedělá, tak ty vychovávala spíš máma než táta (už to je špatné) a to že máma jim celý život sloužila a naučila syna, že nemusí hnout prstem, že to za něj udělá! Takže jsem to tak automaticky napsala, že mámy za to můžou, když to syny učí ony. Ale obecně máš pravdu určitě ty, máma nemá být na výchovu sama!

Není tady

#57 3. 6. 2011 11:55

Perfectamundová
♥♥-----

Jo, špindíry jsme oba dva...pomůže mi, ale to se už já do toho úklidu musím pustit...
Cítím se hodně utahaná už z práce, což je paradox, zase tak nárčnou ji nemám, ale když se v 18:15 přitáhnu domů s nákupem, tak se mi opravdu nechce řešit co dát vyprat, co vyžehlit, kde utřít prach apod.
Takže neuklízíme moc často...a za mnou to běhá, jako ta koupelna za tím chlápkem v reklaměsad
Budeme se stěhovat do většího, tak snad s myčkou, většími úložnými prostory to bude lepší...ale nevímsad
Už jsem se pokoušela nastavovat pravidla...po jídle každý po sobě umeje talíř, uklidí, jednou týdně o víkendu uklízíme, ale nějak se to neuchytilo....tak uvidíme.

Není tady

#58 3. 6. 2011 11:58

Perfectamundová
♥♥-----

Barborka napsal(a):

sahleb napsal(a):

Barborka napsal(a):

Sahleb, máš stoprocentní pravdu!!! Já to napsala jen na základě mého pozorování v okolí, pokud znám chlapa co doma nic nedělá, tak ty vychovávala spíš máma než táta (už to je špatné) a to že máma jim celý život sloužila a naučila syna, že nemusí hnout prstem, že to za něj udělá! Takže jsem to tak automaticky napsala, že mámy za to můžou, když to syny učí ony. Ale obecně máš pravdu určitě ty, máma nemá být na výchovu sama!

jó to mi něco říká, tchýně je suprová, ale taky je muž naučenej, od stolu odejít jako od korýtka...a maminka je hlavně nadšená, jak mu chutnátonguetongue

Není tady

#59 3. 6. 2011 18:47

Nela
♥♥♥♥♥♥-

Tak mi manžel pomůže se vším, když je třeba.  Je na něho fakt spoleh. smile   Někdy mi to leze na nervy, protože pořád zametá, což mne dovádí k šílenství. lol

"Člověk si uvědomí, že byl šťastný, až už je to pryč."

Není tady

#60 3. 6. 2011 20:17

rejka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: kousek od matičky stověžaté

Nela napsal(a):

Tak mi manžel pomůže se vším, když je třeba.  Je na něho fakt spoleh. smile   Někdy mi to leze na nervy, protože pořád zametá, což mne dovádí k šílenství. lol

Kdyby můj muž stále zametal byla bych šťastná.Já bych totiž po něm pak hned vytřela...dumbom
Ale můj manžel mi doma pomáhá.Každou sobotu máme takový "sanitární den",manžel luxuje a utírá prach,leští zrcadla a pokaždé se zeptá,jestli nepotřebuji ještě něco.Je to miláček pussa ,jsem šťastná,že ho mám..stolt

„Nevyčítej životu, co ti nedal, uč se oceňovat to, co ti dal.“
Seneca
http://pdgf.pitapata.com/C9u1p2.png

Není tady

#61 4. 6. 2011 20:56

topazio
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Můj manžel mi naštěstí doma pomáhá. smile

Není tady

#62 6. 6. 2011 10:36

jamich
♥------

Tak patřím mezi ty, kteří doma dělají co je třeba. Jako největší problém v dnešní době považuji komunikaci a hledání cesty z nesnází.

Není tady

#63 6. 6. 2011 11:47

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Barborka napsal(a):

naučila syna, že nemusí hnout prstem, že to za něj udělá!

Tak nejak automaticky......a furt se v tom machame....Ta synova matka totiz ty domaci prace delat musela, duvod je prosty, ono se musi uvarit, nakoupit a vyprat. Umejt nadobi. Proste musi.

Tim, ze se nekdo sam stara o domacnost musi to zvladnout, tim neuci nejakeho cloveka lenosti a nezodpovednosti. Ten syn je zodpovedny za svoje chovani a pristup k domacnosti sam. Prinejmensim od 15 let. Kdyz nekdo neni schopen vynest odpadky nebo umejt nadobi ci si vyprat fusekle, tak to neni vina jeho matky, ale spis jeho sameho. Pokud tohle nedela muz, je jaksi zastiten celou spolecnosti, ktera toto nikdy nepropagovala a netematizovala.

Dokonce nekdy ani tvrda vychova nepomuze, kdyz SYN VIDI, ZE OTEC (stryc, bratr, ) NIC takoveho nedela. Kdyz vidi v mediich a ve spolecnosti jen pripady, kdy muzi zcela samozrejme deleguji domacnost smerem k zenam.....

Spousta chlapu je presvedcena , ze domaci prace = zenska prace. A kdyz uz jde do "tuheho", tak "pomahaji".

Jako zajimavost dodam:

Muj pribuzny mi vypravel "neskutecnou vec"!!! Znal kdysi kolegu z prace, ktery prevzal domacnost. Muj pribuzny to sarkasticky popsal jako, ze "jeho zena si poridila sluzku s vysokoskolskym diplomem". Absolutne neslychane. Neuveritelne.
Ja jsem se otocila na manzelku tohoto pribuzneho a rikam ji NAHLAS: A co ty, ty nejsi sluzka s vysokoskym diplomem.Chvili bylo ticho......A ja jsem zase premyslela o faktickem postaveni zen ve spolecnosti. OBA meli totiz stejna zamestnani.
COz demosntruje , ze domacnost a muz je pro spoustu muzu naprosto absurdni predstava.

Upravil(a) sahleb (6. 6. 2011 11:49)

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#64 6. 6. 2011 13:20

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Tim, ze se nekdo sam stara o domacnost musi to zvladnout, tim neuci nejakeho cloveka lenosti a nezodpovednosti. Ten syn je zodpovedny za svoje chovani a pristup k domacnosti sam. Prinejmensim od 15 let.
Syn (i dcera) se musí tý odpovědnosti někde naučit - takže jestli se někdo stará skutečně sám, přinejmenším to dítě musí "přitáhnout" k pomoci a třeba zodpovědnosti za koupenej chleba, vynesenej koš - a v 15 je už poněkud hodně pozdě...

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#65 6. 6. 2011 13:46

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Tak to u nas se synovo pomoci v domacnosti je,uz hodne pozde......nehne prstem

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#66 6. 6. 2011 14:26

Nela
♥♥♥♥♥♥-

Tak já nevím, já jsem doma nemusela dělat fakt nic, ani brácha a myslím, že to na nás nezanechalo negativní stopy.   Doma "bordel" nemáme. smile   Asi to záleží na člověku samém.

"Člověk si uvědomí, že byl šťastný, až už je to pryč."

Není tady

#67 6. 6. 2011 16:38

topazio
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Dokonce už pomáhá i Matýsek. Třeba mi podává nádobí z myčky, a lehčí kusy tam i dává. Dává mi i prádlo do pračky. Chtěl by i žehlit, ale to už mu nedovolím. I malé dítě může pomoc s menšími prácemi.

Není tady

#68 6. 6. 2011 22:30

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

topazio napsal(a):

Dává mi i prádlo do pračky.

Dává TI prádlo do pračky? dumbomdumbomdumbom  Nedává ti SI prádlo do pračky? big_smile
(sorry, neber to smrtelně vážně, jen jsem se neudržela big_smile)

Není tady

#69 7. 6. 2011 8:56

katka.lipova1@seznam.cz
♥------

KacaKaca napsal(a):

Mám skoro skvělé manželství až na jednu věc, která mi v poslední době příde čím dál tím zásadnější. Manžel doma skoro vůbec nic nedělá. Je úžasný k dětem i ke mě, ale co se týče domácnosti nevidí a neslyší. Někdy mi připadá, že má úplně jiný level toho kdy je pro něho něco špinavé a kdy ne. Mám pocit, že ho nutím do něčeho co bytostně nesnáší a to dělám nerada, ale máme tři děti a cítím se z toho všeho jak pořád něco MUSÍM strašně utahaná. Děti zbožňuje, pohlídá, mám možnost chodit s kamarádkama na vínečko, vedeme docela dost aktivní život, jezdíme na výlety, ale jakmile dojde na to vzít vysavač do ruky tak bych se s ním snad musela pohádat aby vysál. Tak se ptám jestli vám doma manželé pomáhají a s čím?

Já měla to štěstí že můj manžel žil delší dobu sám, proto dělá všechny domáci práce sám od sebe pokud je potřeba, nebo ho poprosím aby udělal to či ono, teda kromě mytí oken, to nesnáší, ale já bych ho do toho ani nenutila. Je pravda že je to velká pomoc, ale i tak si myslím že máš hodného manžela. Kolik chlapů své ženě nepomůže s domácnosti ani s dětmi. Buď ráda za to co máš. Některé ženské jsou na tom mnohem hůř, mají doma alkoholiky, narkomany, žárlivce, nebo je dokonce bijí...  A hlavně máš možnost si s ním v klidu promluvit a poprosit ho aby ti pomohl aspoň některými věcmi. uvidíš že to časem půjde smile

Není tady

#70 7. 6. 2011 10:14

Blackie
Host

Kubula napsal(a):

topazio napsal(a):

Dává mi i prádlo do pračky.

Dává TI prádlo do pračky? dumbomdumbomdumbom  Nedává ti SI prádlo do pračky? big_smile
(sorry, neber to smrtelně vážně, jen jsem se neudržela big_smile)

No svoje možná, ale těžko SI bude Matýsek dávat do pračky svoje tanga a podprsenku lol (sorry taky jsem se neudržel v duchu minulých diskusí visslawink)

#71 7. 6. 2011 11:44

topazio
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Omlouvám se!! Špatně jsem se vyjádřila. Dává oblečení do pračky!!

Není tady

#72 7. 6. 2011 13:13

javena
♥♥♥♥♥♥-

Tak jako perlička... můj muž kdysi prohlásil a to jsem fakt prskala smíchy, že jestli bude už teplo (bylo jaro), že si nechá převlíct povlečení (z flanelu na satén).
Kdyby byl na hotelu, proč ne. Jenže to řekl mě v naší manželské posteli.
Málem jsem neudržela tekutinu. lol
Ale bylo to v době, kdy fungoval, tak to byl spíš dobrej fór. Pár let nato bych mu jí nejspíš natáhla, co z něj bylo za netáhlo... wink

Není tady

#73 7. 6. 2011 13:27

helena
♥♥♥♥♥♥♥

že si nechá převlíct povlečení
Mňo, jestli "si nechal" povlíknout jen 2x ročně - z flanelu na satén a zpět - tak nechápu, co řešíš http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

Není tady

#74 7. 6. 2011 13:39

javena
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

že si nechá převlíct povlečení
Mňo, jestli "si nechal" povlíknout jen 2x ročně - z flanelu na satén a zpět - tak nechápu, co řešíš http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

Ty mě dneska fakt bavíš... godlike
Já jsem normálně bez líčidel, jak se řehním až slzím... lollol

Není tady

#75 7. 6. 2011 13:51

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Bezva... takže mi v dohledný době přijde oučet za tvý nový šminky, jo? http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png
Možná že kdybys "furt zběsile neprala" (citát - 3x hádej čí?) cejchy... neutrácela "za blbosti" (opět citát) jako prací prášek... http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí