Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 31. 5. 2011 15:48

Lvice
♥♥♥♥♥--
Místo: Vesmír

Re: Pomáhají vám doma muži a s čím?

Ronji, tys to znovu prala va? No tak koukám, že jsem dělala zbytečnou práci mad grater.

Člověk musí mít vždycky cíl, ale nemusí se vždycky trefit.

Není tady

#27 31. 5. 2011 16:57

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Tak me pritel v domacnosti pomaha hodne.Nakupuje,vari,pece,myje nadobi,uklizi,luxuje,stele postele,zaleva kytky,uklizi pradlo,dnes i vesel venku pradlo,ale to vetsinou nedela.Dela vlastne vse mimo zehleni.
Bylo to pro nej samozrejmnosti,byl tak nauceny doma.
Muj byvaly manzel v domacnosti taky hodne pomahal,takze s chlapem co by me v domacnosti nepomahal jsem se ve svem zivote nesetkala.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#28 31. 5. 2011 19:29

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

Lvice napsal(a):

Ronji, tys to znovu prala va? No tak koukám, že jsem dělala zbytečnou práci mad grater.

Zlati, ty od tebe, ty jsme jen žehlili pussa Ale já mám ještě 60 dalších, přeci jen při látkování s dvojkama budu mít spotřebu vissla

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#29 1. 6. 2011 7:10

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

cítím se z toho všeho jak pořád něco MUSÍM strašně utahaná
NEMUSÍŠ. Asi takhle - buď bude vyluxováno, nebo bude mít manžel například vyžehlený košile.
Ale na druhou stranu bych se zas tak moc nerouhala - "dobrovolné" hlídání tří děcek, aby si maminka mohla vyrazit je dost plus. Asi ho to baví víc, než úklid - no tak ho pošli s miláčkama ven, v klidu si udělej, co potřebuješ a nestrkej mu místo toho vysavač.

...dobrovolné hlídán děcek aby si maminka mohla vyrazit?? usch Tak jsou to snad jeho děti a maminka má stejná práva jako tatínek...pokud se ženský sami budou stavět do role prosebnic o takovou samozřejmost jako je hlídání dětí jejich vlastním otcem, budou se chlapi chovat tak jako že můžeme být rádi, že NÁM je ohlídaj...Promiň tvůj názor mi příjde jako z doby kamenné. Děti si dělají dva lidi a muž zakladatelce vlákna taky nedělá milosti zato, že ona mu hlídá JEHO děti. Nedivím se, že se někteří muži chovají k manželce jako k náně, když ona to tak chce sad

dum spiro spero

Není tady

#30 1. 6. 2011 7:18

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

Kubula napsal(a):

Jen terminologická - oni vám POMÁHAJÍ  s něčím, co je tak nějak vaše práce? Není to spíš tak, že je to i JEJICH domácnost a dělají (nebo případně nedělají dumbom) svůj díl práce?  Možná pitvám hnidy, ale přijde mi, že není dobře o tom mluvit jako o pomoci, páč to pak vypadá jako laskavost vůči vám. hmm

...přesně tak, my se vlastně stavíme do role prosebnic a pak tu čtu řeba Blackie, který hrdě píše, že když manželka onemocní tak dá do pračky dumbom By mě zajímalo, kdo jim doma slouž, když je žena zdravá...

dum spiro spero

Není tady

#31 1. 6. 2011 7:56

helena
♥♥♥♥♥♥♥

dobrovolné hlídání děcek aby si maminka mohla vyrazit??
Psala jsem "dobrovolné" - ty uvozovky mají svůj význam http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png
Ostatně Kaca nepíše, že by o hlídání musela prosit - jí vadí spíš to, že manžel "má úplně jiný level toho kdy je pro něho něco špinavé a kdy ne" a nechce se mu "pomáhat". Nevím, jak to mají - ale jestli je Kaca s dětma doma a chlap chodí do práce, vystřídá se v péči o děti a rodině se věnuje - "vedeme docela dost aktivní život, jezdíme na výlety", pak bych se nějakým neluxováním vůbec nevzrušovala. Jo, jestli pracuje i ona, je to něco jinýho - ale na MD se i s třema dětma dá domácnost zvládnout, když je nemá ženská na krku 24 hodin a 365 dní do roka.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#32 1. 6. 2011 12:49

Blackie
Host

xxxx napsal(a):

Kubula napsal(a):

Jen terminologická - oni vám POMÁHAJÍ  s něčím, co je tak nějak vaše práce? Není to spíš tak, že je to i JEJICH domácnost a dělají (nebo případně nedělají dumbom) svůj díl práce?  Možná pitvám hnidy, ale přijde mi, že není dobře o tom mluvit jako o pomoci, páč to pak vypadá jako laskavost vůči vám. hmm

...přesně tak, my se vlastně stavíme do role prosebnic a pak tu čtu řeba Blackie, který hrdě píše, že když manželka onemocní tak dá do pračky dumbom By mě zajímalo, kdo jim doma slouž, když je žena zdravá...

Nějak tomu nerozumím...za prvé to bylo konstatování a ne nějaké hrdé bouchání se v prsa, za druhé pokud by sis to pořádně přečetla tak bys zjistila, že kromě zaměstnání ještě podnikám, protože rozumně zaplacená práce pro ženu tady není, ne proto, že by mně to nějak extra bavilo. A při práci cca 12 - 16 hodin denně s revmatoidní artritidou v pazourech člověk sice pomůže (nakoupí atd. ) ale pokud to vezmu fakt na férovku, tak na to nemám čas abych dával prádlo každej den do pračky. A nebo si ten čas udělám, ale pak se to podepíše na finančním přísunu domácnosti. Prostě máme tak nějak nepsanou dohodu o tom, jak co je, samozřejmě když se něco nestíhá atd. tak pomůžu, když je žena unavená tak taky. Já totiž neležím na kanapi nebo nedřepím v hospodě, zatím co žena luxuje nebo žehlí víme ? 
Nikdy mi nedělalo problém (protože to třeba kvůli pracovnímu vytížení nevidím) zeptat se "nepotřebuješ něco pomoct ?" nebo "je třeba něco udělat" a to třeba několikrát denně.
A pokud jde o slovo pomoc, nevidím na tom nic špatného. Pokud někdo něco dělá, a druhý to udělá místo něj, nebo to dělá s ním, to je přece pomoc ne ? Když mi žena vyplňuje složenky a balí balíčky, a občas když má volno mi to hodí na poštu, to není pomoc ? Jen proto, že je to pak finančně pro oba ? chjo.....dumbom

#33 1. 6. 2011 16:43

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

Blackie napsal(a):

xxxx napsal(a):

Kubula napsal(a):

Nějak tomu nerozumím...za prvé to bylo konstatování a ne nějaké hrdé bouchání se v prsa, za druhé pokud by sis to pořádně přečetla tak bys zjistila, že kromě zaměstnání ještě podnikám, protože rozumně zaplacená práce pro ženu tady není, ne proto, že by mně to nějak extra bavilo. A při práci cca 12 - 16 hodin denně s revmatoidní artritidou v pazourech člověk sice pomůže (nakoupí atd. ) ale pokud to vezmu fakt na férovku, tak na to nemám čas abych dával prádlo každej den do pračky. A nebo si ten čas udělám, ale pak se to podepíše na finančním přísunu domácnosti. Prostě máme tak nějak nepsanou dohodu o tom, jak co je, samozřejmě když se něco nestíhá atd. tak pomůžu, když je žena unavená tak taky. Já totiž neležím na kanapi nebo nedřepím v hospodě, zatím co žena luxuje nebo žehlí víme ? 
Nikdy mi nedělalo problém (protože to třeba kvůli pracovnímu vytížení nevidím) zeptat se "nepotřebuješ něco pomoct ?" nebo "je třeba něco udělat" a to třeba několikrát denně.
A pokud jde o slovo pomoc, nevidím na tom nic špatného. Pokud někdo něco dělá, a druhý to udělá místo něj, nebo to dělá s ním, to je přece pomoc ne ? Když mi žena vyplňuje složenky a balí balíčky, a občas když má volno mi to hodí na poštu, to není pomoc ? Jen proto, že je to pak finančně pro oba ? chjo.....dumbom

Blackie, když chodí oba manželé do práce, řek bys, že manželka pomáhá manželovi vydělávat? Nebo spíš že prostě oba vydělávají?  gloria

Není tady

#34 1. 6. 2011 17:14

Perfectamundová
♥♥-----

Zdravím,
můj muž patří asi k těm "lepším", když jdeme nakoupit vezme tašku, pověsí prádlo, umyje nádobí, ale vždy to udělá až na můj popud. Prostě na tyhle "světské"  věci vůbec nemyslí, nepřijdou mu důležité...Občas nastává situace, kdy si připadám spíše jako matka a ne manželka...o něco ho poprosím a on udělá kyselý ksicht a brble, jak je to hrůza apod.
Třeba včera mi nebylo dobře, tak mi udělal večeři a přinesl mi ji až pod nos, to bylo super:) Holt každý den není skvělý, ale je dobře vychovaný, to mám radost!

Není tady

#35 1. 6. 2011 19:02

Blackie
Host

Kubula napsal(a):

Blackie, když chodí oba manželé do práce, řek bys, že manželka pomáhá manželovi vydělávat? Nebo spíš že prostě oba vydělávají?  gloria

Jistě že oba vydělávají a pak by se oba měli podílet na chodu domácnosti. Podle svých možností samozřejmě. Když někdo jezdí kamionem, nebo je na montážích, těžko může doma poklízet a naopak když chlap chodí do kolbenky a ženská dělá třeba vejšku a potřebuje se učit, měl by máknout.
P.S. a pokud oba chodí do práce a jeden z nich navíc podniká, tak vydělávají oba a jeden ještě k tomu přilepšuje, nebo jak ? nebo ten co podniká "pomáhá" zvýšit finanční úroveň rodiny, nebo ji tedy zvyšují oba ? když už jsme u toho slovíčkaření :-)

Upravil(a) Blackie (1. 6. 2011 19:06)

#36 1. 6. 2011 19:54

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Priznám sa, že mňa tiež vytáčajú vyjadrenia o "pomáhaní" mužov ženám big_smile - ale to mám zo vzťahu s bývalým, ktorý bol macho ako hrom a vôbec... Našťastie dovtedy stretávam hclapov, ktorí nepomáhajú, ale ppdieľajú sa SPOLOČNE na domácich prácach, výdavkoch, príjmoch, trávení dovoleniek, spoločného času, atď. Záleží vždy na okolnostiach, ale v mojich očiach sa partnerstvo prejavuje aj v tom, že sú tieto veci SPOLOČNÉ a treba sa na nich SPOLOČNE dohodnúť. Niekde môže viac máknuť jeden, inde druhý (nepoznám prípad, kde by to bolo všade ideálne 50:50), ale v zásade ide o spoločné povinnosti, práva, radosti a starosti.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#37 1. 6. 2011 20:43

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

Blackie napsal(a):

Kubula napsal(a):

Jistě že oba vydělávají a pak by se oba měli podílet na chodu domácnosti. Podle svých možností samozřejmě. Když někdo jezdí kamionem, nebo je na montážích, těžko může doma poklízet a naopak když chlap chodí do kolbenky a ženská dělá třeba vejšku a potřebuje se učit, měl by máknout.
P.S. a pokud oba chodí do práce a jeden z nich navíc podniká, tak vydělávají oba a jeden ještě k tomu přilepšuje, nebo jak ? nebo ten co podniká "pomáhá" zvýšit finanční úroveň rodiny, nebo ji tedy zvyšují oba ? když už jsme u toho slovíčkaření :-)

No řekla bych, že když někomu s něčím pomáhám, tak to něco považuju za JEHO záležitost, ne za svojí. Když se kámoška stěhuje a já s ní nosím krabice, tak jí POMÁHÁM, páč její stěhování v principu není moje starost. Když mi rodiče hlídaj děti, tak nám POMÁHAJÍ, páč naše děti jsou naše starost a ne jejich. Když dítě vyndavá myčku, tak mi NEPOMÁHÁ, páč v domácnosti prostě dělá každej něco a není prioritně ničí výhradní starost. Když mrňous rozleje džus a jde ho utřít, tak mi taky NEPOMÁHÁ, páč jeho rozlitej džus taky není moje starost. Vysvětluju to dost jasně? smile

Není tady

#38 1. 6. 2011 20:46

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

Nebo ještě jeden příklad - já chodím do práce a manžel je na rodičáku. Když přijdu domů a zjistím, že v předsíni je pískoviště, páč se právě vrátil s dětma zvenčí, a zametu to, tak mu fakt POMÁHÁM? To by mě teda ve snu nenapadlo, já bych měla pocit, že prostě dělám něco, co je v tom momentě potřeba. Určitě bych neměla pocit, že jsem MU zametla předsíň a vlastně m něco dluží, páč jsem mu udělala děsnou laskavost. big_smile

Není tady

#39 1. 6. 2011 21:02

Blackie
Host

Hmmm...... no dobře tedy, ode dneška končím s pomocí se společnou domácností a začínám s podílením se.  Podle mého je úplně jedno jak se to jmenuje, důležité jsou činy, ale jak tak koukám, tak je v tom podstatnej rozdíl. Než totiž dořeším to, jak se to správně jmenuje wife bez mého podílení se lol vyšůruje celej byt. Díky za ujasnění pojmů.
Vlastně jak teď přemýšlím, i žena to říká špatně smile , třeba když mi řekne pomoh bys mi vyndat prádlo z pračky, já udělám s klukem úkoly...přijde mi to naprosto normální než kdyby řekla - podílel by ses na vyndání prádla z pračky... a rozhodně nemyslím, že by ve společné domácnosti někdo měl mít pocit, že druhému něco dluží, je samozřejmý že by měli makat oba.

Upravil(a) Blackie (1. 6. 2011 21:13)

#40 1. 6. 2011 21:20

Alyssa
♥♥♥♥---

Tak já si myslím, že to je opravdu hlavně o tom rozdílném vnímání chlapa a ženské, jak sama píše zakladatelka vlákna. To co mě irituje a zdá se mi jako nepořádek můj manžel pomalu nevnímá smile
U nás se situace změnila po mém nástupu na mateřskou. Jakoby se očekávalo, že jsem doma a tak většinu věcí zvládnu. Na druhou stranu, když jsem na mateřské a většinu výdajů včetně hypotéky je na manželovi, který dost pracuje a vrací se domů docela pozdě, bylo by mi celkem blbý ho hned po příchodu z práce úkolovat.

Někdo tady psal, že si za to ženské můžou samy. Ale ono je to dost těžké. Co uděláte s tím, když si rozdělíte domácí práce a ten váš stejně nevyluxuje a nevyluxuje.. Budete mít doma bordel jen proto, že nechcete ustoupit nebo to uděláte samy?

Musím přiznat, že bych byla taky ráda, kdyby se můj manžel víc zapojoval do starosti o domácnost, ale zase má jiné klady, které tohle převáží a to je to podstatný smile

Není tady

#41 1. 6. 2011 21:26

Blossom
Host

Já si myslím, že to není o slovíčkách, ale o rovnováze ve vztahu.
A ta může být v každém páru jiná, různorodá.

Jen pár příkladů:

Žena dělá víceméně "ženské " práce, muž "mužské".

Oba dělají doma vše, to co je právě potřeba.

Jeden z páru má náročnější povolání a v převážné míře rodinu živí, druhý, co má víc času na rodinu, se zas postará o většinu starostí kolem domácnosti a dětí.

Těch možností je spousta. Je přeci blbost chtít , aby oba dva přispívali do rozpočtu naprosto stejně a současně aby oba dělali přesně polovinu všech domácích prací.

Důležité je to, aby v páru nebyla výrazná nerovnováha (jeden dělá skoro vše, druhý skoro nic) a aby model rovnováhy, co si doma stanovili, oběma víceméně vyhovoval. stolt

#42 1. 6. 2011 21:26

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

Blackie napsal(a):

Hmmm...... no dobře tedy, ode dneška končím s pomocí se společnou domácností a začínám s podílením se.  Podle mého je úplně jedno jak se to jmenuje, důležité jsou činy, ale jak tak koukám, tak je v tom podstatnej rozdíl. Než totiž dořeším to, jak se to správně jmenuje wife bez mého podílení se lol vyšůruje celej byt. Díky za ujasnění pojmů.
Vlastně jak teď přemýšlím, i žena to říká špatně smile , třeba když mi řekne pomoh bys mi vyndat prádlo z pračky, já udělám s klukem úkoly...přijde mi to naprosto normální než kdyby řekla - podílel by ses na vyndání prádla z pračky... a rozhodně nemyslím, že by ve společné domácnosti někdo měl mít pocit, že druhému něco dluží, je samozřejmý že by měli makat oba.

Podílení se rozhodně není slovo, který bych používala desetkrát denně, ale pokud se bavíme v teoretický rovině, přijde mi o dost výstižnější než pomoc.

S tím prádlem - mně to nepřijde "špatný", pokud se rozhodnu, že vyndám prádlo z pračky, tak to tím okamžikem beru jako svoji věc, a pokud tam budou velký kusy, který sama nezvládnu vytřepat, taky poprosím manžela o pomoc. Ale to jde o konkétní várku, ne o to, že by mi prádlo bylo nějak befelem dáno na starost tím, že jsem ženská.

Jinak jestli se chceš bavit o jazykovejch nuancích, já se ráda zúčastním, to je můj obor a dost mě zajímá, co jazyk lidem a s lidma dělá. Ale bylo by mi příjemnější, pokud když už se na něco ptáš, tak abys pak neironizoval odpověď, kde se to snažím vysvětlit.

Není tady

#43 1. 6. 2011 21:28

Alyssa
♥♥♥♥---

Blossom napsal(a):

Jen pár příkladů:

Jeden z páru má náročnější povolání a v převážné míře rodinu živí, druhý, co má víc času na rodinu, se zas postará o většinu starostí kolem domácnosti a dětí.

Těch možností je spousta. Je přeci blbost chtít , aby oba dva přispívali do rozpočtu naprosto stejně a současně aby oba dělali přesně polovinu všech domácích prací.

Důležité je to, aby v páru nebyla výrazná nerovnováha (jeden dělá skoro vše, druhý skoro nic) a aby model rovnováhy, co si doma stanovili, oběma víceméně vyhovoval. stolt

Moc pěkně řečeno! stolt

Není tady

#44 1. 6. 2011 21:34

Alyssa
♥♥♥♥---

Ono je to hrozně individuální. Já bych třeba ani nechtěla, aby manžel žehlil nebo myl koupelnu se záchodem. O to se nejradši postarám sama, i když né že by mě to nějak bavilo wink Jsem zas ráda, že nemusím řešit jiný věci doma, ať už jsou to opravy, auto, sekání zahrady..

Není tady

#45 1. 6. 2011 21:56

Blackie
Host

Blossom napsal(a):

Jen pár příkladů:

Ano, přesně takhle to vidím já.
Pro Kubulu - píšeš "poprosím manžela o pomoc" ano, poprosíš ho o pomoc on Ti pomůže ale zároveň se na tom podílí. Proto mi to přijde slovíčkaření s tím, že důležitý je výsledek. Chlap by měl být rád, že pomohl (nebo podílel se) svojí ženě, aby se nemordovala s těžkým prádlem. To je přece normální (alespoň pro mne).
A pokud jde o tu lehkou ironii, bylo to na dovětek "Vysvětluju to dost jasně?" - přišel jsem si jak malej kluk kterej říká - ano mami.
V podstatě mluvíme asi všichni o tom samém...

Upravil(a) Blackie (1. 6. 2011 21:56)

#46 1. 6. 2011 23:09

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

Blackie napsal(a):

A pokud jde o tu lehkou ironii, bylo to na dovětek "Vysvětluju to dost jasně?" - přišel jsem si jak malej kluk kterej říká - ano mami.

Aha, to promiň, tak jsem to nemyslela.

Já si nemyslím, že by to bylo o slovíčkaření - pomoc pořád vnímám jako nepovinnou laskavost. Myslím, že ani ty bys nepoužil slovo pomoc v těch příkladech, jak jsem dávala nahoře, protože by ti to přišlo nepatřičné. Což se teda jen dohaduju, protože ses nevyjádřil. smile

Ale jinak souhlasím, že důležité je, aby jeden nejel na úkor druhého a je jedno, co kdo dělá. Hodně se mi líbí teorie podobného množství volného času - prostě rozdělit práci jedno komu co, ale tak, aby se nikdo nehroutil pod náporem, zatímco druhý si čte noviny.

Není tady

#47 2. 6. 2011 9:07

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Kubula napsal(a):

Mně přijde, že jsme dost samy proti sobě, tímhle "jim" dávat do ruky zbraň, kterou lze kdykoliv použít - "já TI vysávám", čili dělám TI laskavost, která je čistě na mojí libovůli a je naprosto nevymahatelná. On jazyk dělá hodně, vytváří takový to defaultní nastavení, rámec, ve kterém o té věci vůbec přemýšlíme. Nedělala bych si ten rámec vědomě nevýhodný pro sebe a výhodný pro neosvícené šovinisty. smile

Naprosty souhlas!

Ja jsem se setkala s muzi, kteri dali do pracky svoje dziny (jen dali-polozili) a tvrdili naprosto suverene, ze manzelce pomahaji v domacnosti a co jako ze jeste chce. ON je laskav.

Tento svet je takhle nastaven a mnohym to pripada absolutne normalni, ze domacnost je zalezotost zeny. Na tu "pomoc" jsem taky alergicka. A opravdu existuji  zeny, ktere predevsim kontroluji jine zeny, zda plni svou povinnost vuci ostatnim v domacnosti.

Me to teda stve.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#48 2. 6. 2011 12:43

Barborka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Karlovy Vary

Kubula napsal(a):

Kubulo, při přečtení nadpisu mě napadlo přesně to samé co tebe!!! A je mi to hodně proti srsti! Oni nepomáhají nám, oni dělají svůj podíl práce ve společné domácnosti!
Pánové jsou prostě líný a proč se vlastně namáhat, když jim někdo poslouží dumbom. Velký podíl viny vidím ve výchově chlapců, už se to lepší pomalu, ale fakt jen pomalu. Snad další generace matek budou v tomto "osvícenější".

Není tady

#49 2. 6. 2011 13:08

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

Jen ještě detail pro Blackieho: Ty jsi, podle toho, co píšeš, ten typ, který si sloužit nenechává, takže na terminologii o pomáhání nevidíš nic závadného. Ale pokud bys byl člověk, kterému není hloupé nechat se obskakovat a ještě prudit, tak tady na stříbrném podnostu dostaneš důkaz, že můžeš - přece pomáhat není povinnost, to je "nad rámec".  Rozumíš, proč to tolika ženám vadí?  smile

Není tady

#50 2. 6. 2011 18:07

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Barborka napsal(a):

Pánové jsou prostě líný a proč se vlastně namáhat, když jim někdo poslouží dumbom. Velký podíl viny vidím ve výchově chlapců, už se to lepší pomalu, ale fakt jen pomalu. Snad další generace matek budou v tomto "osvícenější".

A uz je to zase tady! Proc matek? Copak jsou za vychovu odpovedne jenom matky? jenom zeny maji deti?  Proc je tohle neuci jejich vlastni otcove a taky spolecnost?

Ja mam syna a vim jak je to komplikovane ho neco naucit, kdyz jeho otec v domacnosti nikdy nehnul prstem (napriklad nesel ani jednou cokoliv sam nakoupit) a do hlavy mu dava nazory, ze domacnost je zenska prace.

A okoli samozrejme taky, kde jsou muzske vzory, kteri delaji to same nebo co zeny nebo kde jsou tematizovani  muzi , kteri prevzali domacnost (uz jen kvuli tomu, ze maji vic svalstva...). Nejsou nikde, ja jsem  je nejak nevidela.

Upravil(a) sahleb (2. 6. 2011 18:08)

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí