29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1
Hezký den všem. Před nedávnem jsme uveřejnili článek, který shrnuje vše, co potřebujete vědět o výživném na nezletilé děti. Napište, jaké máte vlastní zkušenosti. A jaké dostáváte výživné vy? Pomozte nám zmapovat obvyklou výši alimentů, v současné době ANR lobuje na půdě oslanecké Sněmovny za optimalizaci výše výživného a zlepšení jeho vymahatelnosti.
Není tady
Pro všechny, které téma VYMAHATELNOSTI ALIMENTŮ zajímá - nebo se jich přímo týče.
Zástupkyně projektu Asociace neúplných rodin (ANR), kterých je Babinet.cz od začátku hlavním mediálním partnerem, byly pozváni do Snídaně s NOVOU.
Kdy? Čtvrtek 7.7., vstupy v 6.50 a v 7.50.
Ve studiu bude přímo předsedkyně ANR Lucie Asenová, jakož i právnička Asociace Mgr. Patricie Dolanská, a pravěpodobně i další, budeme informovat zde dále po upřesnění detailů.
A i vy se máte možnost účastnit... Na Nove bude online chat, pokud jsem pochopil - ale Vaše dotazy, komentáře, příběhy, resp. okruh otázek či témat, kterým by se měli ve Studiu diskutující věnovat, můžete psát i zde, představitelky ANR se sem určitě před pořadem ještě podívají, aby případně mohli něco z naší diskuse na Babinet vzít sebou do Studia...
Tak do toho, zbytek je na vás... No a po pořadu uvítáme samořejme zde opět vaše komentáře, jak to proběhlo, jestli to vůbec k něčemu bylo...
Není tady
Chjo, s krizkem po funuse (pro mne), ale treba to bude uzitecne pro nekoho jineho, dlouhy (16tilety) pribeh nevymahatelnosti, taky sem, nebo kam?
Není tady
Krásný den,
mě se to přímo netýká,ale jde o mého syna,který má dvě děti ve vlastní pěči,jeho bývalá manželka se skrývá a za ty 4 roky nedostal od ní žádné peníze na děti,musí se postarat sám.Bylo mu řečeno,když manželka nepracuje,tak by stejně žádné alimenty nedostal.
Zdravím
Není tady
Vymahatelnost se nás týká, ale když není z čeho vymáhat, tak je k ničemu. A když je výše alimentů třeba stovka -tak tam je diskuse o vymahatelnosti taky ztráta času. Co tak řešit i pomoc dětem co jsou dlouhodobě bez alimentů? Že bych oslovila poslance sama?
Není tady
Zase se bude jen mluvit a skutek utek,uz se o tom mluvi spoustu let a nic se nedeje,zase se to ututla do ztracena.Spis by se melo konat nez jen kecat,ale v nasem state se stejne vymahatelnosti nedockame.
Není tady
Amely- Napsala jsem,že se mě to netýká osobně,ale myslela jsem tím syna.Jinak samozřejmě,ža nás to zasáhlo celou rodinu.Syn vymáhat alimenty nemůže,když se manželka ukrývá a nepracuje,aby platit nemusela.Udělal chybu už při rozvodu,když ji věřil,že jim peníze posílat bude,ale tak se nestalo.
Není tady
Jenomze to nikoho z nich neopravnuje k tomu, aby deti nedostaly, co jim patri... a to je ta "nevymahatelnost", co zde (v nasi republice) pokulhava...
A ten Erem nazor zde sice plati, ale spravny neni. Zmeni se to jenom tehdy, kdyz ti postizeni budou hooodne kecat a pak se toho ujme nekdo vytrvalej a schopnej - treba Babi?
Není tady
Lucinka8 napsal(a):
Amely- Napsala jsem,že se mě to netýká osobně,ale myslela jsem tím syna.Jinak samozřejmě,ža nás to zasáhlo celou rodinu.Syn vymáhat alimenty nemůže,když se manželka ukrývá a nepracuje,aby platit nemusela.Udělal chybu už při rozvodu,když ji věřil,že jim peníze posílat bude,ale tak se nestalo.
Lucinka8: Když se někdo rozhodne, že na svoje děti platit nebude, tak jeho úmyslům nelze předejít tím, že se raději nerozvedu a budu až do smrti živořit v nefunkčním manželství To přece nejde, obviňovat syna, že "udělal chybu" když "věřil" takové samozřejmosti, že bude bývalá manželka řádně zabezpečovat výživu vlastních dětí
MMCH proč na ni nepodá tr. oznámení a nenechá ji zavřít?!?
Není tady
Milé babinetky,
televize Nova projevila zájem o problematiku Asiociace neúplných rodin, tedy o téma alimentů, a pozvala nás do čtvrtečního 7/7 vysílání Snídaně s Novou.
Velmi nás to těší a doufáme, že se nám podaří zase o kus posunout naše snažení o nápravu stávajícího stavu.
Není tady
Krásný sváteční den.Zaplať bůh,alimenty se mě netýkají,ale děsím se,když slyším,co vše se kolem toho děje.Každý by si měl rozmyslet,jak se zachovat,vždyť se jedná o děti,které za nic nemohou...
Není tady
Chcete se zúčastnit i VY přímo historicky první debaty Rádia Klubu Střídáček přímo od svého počítače z diskusí na našich fórech, na téma problému porozvodové péče? Už teď v pondelí, 11.7. Více ZDE.
Není tady
Stránky: 1