Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 30. 5. 2011 10:41

Zorro Mstitel
♥♥♥----

Co vše byste měli vědět o výživném pro nezletilé děti

Hezký den všem. Před nedávnem jsme uveřejnili článek, který shrnuje vše, co potřebujete vědět o výživném na nezletilé děti. Napište, jaké máte vlastní zkušenosti. A jaké dostáváte výživné vy? Pomozte nám zmapovat obvyklou výši alimentů, v současné době ANR lobuje na půdě oslanecké Sněmovny za optimalizaci výše výživného a zlepšení jeho vymahatelnosti.

Není tady

#2 1. 7. 2011 7:56

Juraj
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Web

Re: Co vše byste měli vědět o výživném pro nezletilé děti

Pro všechny, které téma VYMAHATELNOSTI ALIMENTŮ zajímá - nebo se jich přímo týče.
Zástupkyně projektu Asociace neúplných rodin (ANR), kterých je Babinet.cz od začátku hlavním mediálním partnerem, byly pozváni do Snídaně s NOVOU.
Kdy? Čtvrtek  7.7., vstupy v  6.50 a v 7.50.

Ve studiu bude přímo předsedkyně ANR Lucie Asenová, jakož i právnička Asociace Mgr. Patricie Dolanská, a pravěpodobně i další, budeme informovat zde dále po upřesnění detailů.

A i vy se máte možnost účastnit... Na Nove bude online chat, pokud jsem pochopil - ale Vaše dotazy, komentáře, příběhy, resp. okruh otázek či témat, kterým by se měli ve Studiu diskutující věnovat, můžete psát i zde, představitelky ANR se sem určitě před pořadem ještě podívají, aby případně mohli něco z naší diskuse na Babinet vzít sebou do Studia...

Tak do toho, zbytek je na vás... No a po pořadu uvítáme samořejme zde opět vaše komentáře, jak to proběhlo, jestli to vůbec k něčemu bylo...

"Hate Cannot Drive Out Hate; Only Love Can Do That." M.L.King Jr.
"Jsa u moci, jsem si permanentně podezřelý." Václav Havel

Není tady

#3 1. 7. 2011 9:51

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno

Chjo, s krizkem po funuse (pro mne), ale treba to bude uzitecne pro nekoho jineho, dlouhy (16tilety) pribeh nevymahatelnosti, taky sem, nebo kam?

Michelangelo prý odpověděl na otázku, jak to dě­lá, že je schopen vytvořit tak dokonalou sochu lva, která vypadá jako živá: „Odstraňuji prostě všechno, co nevy­padá jako lev."

Není tady

#4 2. 7. 2011 0:40

Lucinka8
♥------

Krásný den,
mě se to přímo netýká,ale jde o mého syna,který má dvě děti ve vlastní pěči,jeho bývalá manželka se skrývá a za ty 4 roky nedostal od ní žádné peníze na děti,musí se postarat sám.Bylo mu řečeno,když manželka nepracuje,tak by stejně žádné alimenty nedostal.
Zdravím

Není tady

#5 2. 7. 2011 8:06

amely
♥♥♥♥♥--

Vymahatelnost se nás týká, ale když není z čeho vymáhat, tak je k ničemu. A když je výše alimentů  třeba stovka -tak tam je diskuse o vymahatelnosti taky ztráta času. Co tak řešit i pomoc dětem co jsou dlouhodobě bez alimentů? Že bych oslovila poslance sama?

Není tady

#6 2. 7. 2011 11:40

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Zase se bude jen mluvit a skutek utek,uz se o tom mluvi spoustu let a nic se nedeje,zase se to ututla do ztracena.Spis by se melo konat nez jen kecat,ale v nasem state se stejne vymahatelnosti nedockame.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#7 2. 7. 2011 13:47

Lucinka8
♥------

Amely-  Napsala jsem,že se mě to netýká osobně,ale myslela jsem tím syna.Jinak samozřejmě,ža nás to zasáhlo celou rodinu.Syn vymáhat alimenty nemůže,když se manželka ukrývá a nepracuje,aby platit nemusela.Udělal chybu už při rozvodu,když ji věřil,že jim peníze posílat bude,ale tak se nestalo.

Není tady

#8 2. 7. 2011 13:54

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno

Jenomze to nikoho z nich neopravnuje k tomu, aby deti nedostaly, co jim patri... a to je ta "nevymahatelnost", co zde (v nasi republice) pokulhava... grater
A ten Erem nazor zde sice plati, ale spravny neni. Zmeni se to jenom tehdy, kdyz ti postizeni budou hooodne kecat a pak se toho ujme nekdo vytrvalej a schopnej - treba Babi? rodna

Michelangelo prý odpověděl na otázku, jak to dě­lá, že je schopen vytvořit tak dokonalou sochu lva, která vypadá jako živá: „Odstraňuji prostě všechno, co nevy­padá jako lev."

Není tady

#9 2. 7. 2011 14:53

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Lucinka8 napsal(a):

Amely-  Napsala jsem,že se mě to netýká osobně,ale myslela jsem tím syna.Jinak samozřejmě,ža nás to zasáhlo celou rodinu.Syn vymáhat alimenty nemůže,když se manželka ukrývá a nepracuje,aby platit nemusela.Udělal chybu už při rozvodu,když ji věřil,že jim peníze posílat bude,ale tak se nestalo.

Lucinka8: Když se někdo rozhodne, že na svoje děti platit nebude, tak jeho úmyslům nelze předejít tím, že se raději nerozvedu a budu až do smrti živořit v nefunkčním manželství stolt To přece nejde, obviňovat syna, že "udělal chybu" když "věřil" takové samozřejmosti, že bude bývalá manželka řádně zabezpečovat výživu vlastních dětí roll
MMCH proč na ni nepodá tr. oznámení a nenechá ji zavřít?!?

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#10 3. 7. 2011 21:23

Lucie Asenová
♥♥-----

Milé babinetky,
televize Nova projevila zájem o problematiku Asiociace neúplných rodin, tedy o téma alimentů, a pozvala nás do čtvrtečního 7/7 vysílání Snídaně s Novou.

Velmi nás to těší a doufáme, že se nám podaří zase o kus posunout naše snažení o nápravu stávajícího stavu.

Lucie Asenová, Asociace neúplných rodin, o.s. www.asociaceneuplnychrodin.cz

Není tady

#11 5. 7. 2011 17:56

psencice
♥------

Krásný sváteční den.Zaplať bůh,alimenty se mě netýkají,ale děsím se,když slyším,co vše se kolem toho děje.Každý by si měl rozmyslet,jak se zachovat,vždyť se jedná o děti,které za nic nemohou...

Není tady

#12 8. 7. 2011 12:38

Juraj
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Web

Chcete se zúčastnit i VY přímo historicky první debaty Rádia Klubu Střídáček přímo od svého počítače z diskusí na našich fórech, na téma problému porozvodové péče? Už teď v pondelí, 11.7. Více ZDE.

"Hate Cannot Drive Out Hate; Only Love Can Do That." M.L.King Jr.
"Jsa u moci, jsem si permanentně podezřelý." Václav Havel

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí