29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Nainstaloval jsem si novy prohlizec. Ma sice jeden nedostatek, ze neumi browsit anonymne, ale to neva, pac ja jsem kluk sikovny a udelam si skript, co mi vsechno pomaze Navic to ma komposer,. mailovy klient sice takovy dost dementni, ale na funkci to nema vliv, irc klient a newsgroups klient. No super
No a pak mam jeste jednu novinku - uz nevidim graficke smajly, ani obrazky na BBN. ma to jiste vyhody, hlavne v praci - hlavne nenapadne
Není tady
dneska výborný oběd s přítelem :-)
Není tady
morpheus napsal(a):
Kiara napsal(a):
Morphe, v tomhle směru se Tvé přítelkyni vůbec nedivím, že se jí to nelíbí. Když jsou dva ve vztahu a bydlí spolu, měli by jeden o druhém mluvit se vzájemnou úctou, nikoliv nazývat druhého pejorativními výrazy, jako "spolubydla" či nedejpanebože "bytná"
.
Kiaro, neber to uplne doslova. Spolubydla je jen tu, pac ja vazne nevim, jak ji mam v Babi jmenovat, moze byt napriklad "moje Eva" nebo "Moje Nikola", nebo "Moje Marie" kdyz uz jsem si to jmeno oblibil? Zkousel jsem ruzne :
1 . kamaradka - nevim s kamaradkou se nespi ve vetsine pripadu
2. kamaradka s obcasnym sexem - ano, to by sloale je to dlouhe.
3. byvala pritelkyne - teoreticky ano, ale protivi se mi to byvala, pac ona se mnou normalne zije
4. pritelkyne - neprichazi v uvahu, moje pritelkyne muze byt pouze devce kteremu mohu na 500% verit.
5. snoubenka - nejsme zasnoubeni, i kdyz ona to ceka uz 10 let ( nedocka se asyk )
6. manzelka cekatelka - jisteze ano, cekat muze do 80-ti let a bylo by to spravne.
7. spolecnice - libi se mi to, mozna to zvazim, jak se to vsak libi vas ?
8. osobni kucharka - nelze, je nejen skvelou kucharkou, umi toho hafo, veci ktere ji mohou nektere holki z BBN jen tise zavidet.
9. osobni sluzka, dost ponizujici, stejne jako spolubydla.
Dalsi - me uz nenapada nic, pokud vas neco napadne, klido napiste.
My sme o sebe s bývlaým hovorili - (sú)druh a (sú)družka - bol oto krátke a výstižné. Inak sme sa osloovali menami a bežne sme ho vorili "môj muž" a "moja žena", aj bez papiera, lebo sme to tak cítili. Akurát pred úradmi a v nemocnici sme boli (sú)druh a (sú)dŕužka.
Není tady
Blossom napsal(a):
Udělalo mi radost, že jsou ještě dobří a poctiví lidi:
V neděli jsme mimo jiné navštívili Víseckou rychtu (dřevěný statek s národopisnou expozicí). Kola jsme uvázali venku a já si raděj z brašničky na nosiči vzala vše cenné - mobil, veškeré doklady v sáčku + peníze - 2000 Kč.
Nejdřív jsem ale šla na záchod, toto vše jsem si při mytí rukou položila na umyvadlo - a samozřejmě - zapomněla jsem to tam vše!!!
Pak jsem si prohlížela expozici, nic netuše, a po chvíli mě doběhla paní průvodkyně a vše mi vrátila!
Prý to nějaká paní ze zájezdu, který se tam současně s námi nahrnul, na záchodě našla a průvodkyni donesla!
Tak hned 2 dobří a poctiví lidi za sebou: Ta neznámá paní a pak průvodkyně.![]()
![]()
![]()
Díky hrozně moc!!!
Mňa potešila aj drobnosť, keď som cez víkedn zabudla na lavičke v OC temrosku s čajíkom... a o po lhodiny som ju tam našla stáť, čakala na mňa - nikto sa jej ani nedotkol. Kúpila by som si novú, ale bolo mi ľúto aj termosky, aj čaju (ružového, dobrého).
Není tady
Mne urobil radosť minulotýždňový pracovný víkend, plný zážitkov, potom znesiteľný prac. týždeň a tento posledný víkend sa tiež vydaril... Akurát si už potrebujem oddýchnuť, tak sa teším na tanečné predstavenie, prechádzku so psom, čerešne u kamošky v záhrade a vôbec...
Není tady
Seli - vy už máte třešně?
Není tady
Prvé a nesmelé, ale áno... Tu už je prakticky leto, keď práve nie je chladno, búrka a neprší...
Není tady
Selima napsal(a):
Prvé a nesmelé, ale áno...
Tu už je prakticky leto, keď práve nie je chladno, búrka a neprší...
Hm, udělala si mi na ně chut Ale je fakt, že u nás na severu, máme všechno pozdějš. Ted teprve odkvétaj kosatce a začínají kvést kopretiny.
Není tady
Duši, já už dokonce o víkendu patlala bublaninu.. Třešně byly dobré, jen to těsto kolem nich nic moc..
Není tady
Frigo napsal(a):
Duši, já už dokonce o víkendu patlala bublaninu.. Třešně byly dobré, jen to těsto kolem nich nic moc..
No to snad není pravda, Frigo - Ty mě dráždíš
Není tady
dusička napsal(a):
Selima napsal(a):
Prvé a nesmelé, ale áno...
Tu už je prakticky leto, keď práve nie je chladno, búrka a neprší...
Hm, udělala si mi na ně chut
Ale je fakt, že u nás na severu, máme všechno pozdějš. Ted teprve odkvétaj kosatce a začínají kvést kopretiny.
Viem, viem, u vás na Aljaške (súdim podľa nedávneho výletu na Oravu) je ešte uprostred jari.
Není tady
Selima napsal(a):
My sme o sebe s bývlaým hovorili - (sú)druh a (sú)družka
- bol oto krátke a výstižné. Inak sme sa osloovali menami a bežne sme ho vorili "môj muž" a "moja žena", aj bez papiera, lebo sme to tak cítili. Akurát pred úradmi a v nemocnici sme boli (sú)druh a (sú)dŕužka.
Jo, to je zajimave Od Sel ani nic jineho neslo cekat, ze ? Proste
libi se mi to.
Ale abych nebyl offtopic, dobre jsem se vyhajinkal po nocni sichte v serverovne, malem me tam jeb.lo takze budte rady, ze tu opet prudim a ze jste o sveho milovaneho Morfikuse neprisly
Není tady
Duši, jen nevím, odkud třešně byly... babička mých dětí je přinesla, když jsem nebyla doma.. ale určitě byla někde na polním pichu.. a včera přinesl tatínek krásné jahody, určitě byly taky české..
Není tady
Frigo napsal(a):
Duši, jen nevím, odkud třešně byly... babička mých dětí je přinesla, když jsem nebyla doma.. ale určitě byla někde na polním pichu.. a včera přinesl tatínek krásné jahody, určitě byly taky české..
U nás třešně a jahody začínaj až koncem června. Jenomže vy už budete mít po a my se budeme mít jak v "ráji"
Není tady
na "moje" třešně se už určitě těšej špačci... už třetí rok se mi podařilo urvat akorát tak tři třešně.. Na balkon jsem dala tři sazenice jahod do truhlíku a mají asi tři nádherné růžové květy.. teprve..
Není tady
Frigo napsal(a):
To je krásné kouzlo nechtěného - babička na polním pichu .
Evokuje mi to myšlenku, že babička přes pokročilý věk si ještě umí užívat života plnými doušky , a dokonce nejen doma, ale umí si to zpestřit i romantikou volné přírody (= pole).
A pak, že ta čeština není nádherná, když stačí jen zaměnit i/y a dostává to nový, nečekaný význam...
Upravil(a) Blossom (1. 6. 2011 21:07)
Mám radost: jeden z mých oblíbených ex-zeťáků (= rozuměj: kluků, se kterými chodila moje dcera ) pozval mě s přítelem do Prahy na muzikál, kde on hraje jednu z vedlejších rolí .
Tak se těším na ten muzikál, těším se na popovídání s ex-zeťákem, a až ho uvidím na jevišti, určitě to obrečím dojetím.
Protože všichni bývalí kluci mé dcery jsou tak fajn, že mi přirostli k srdci, zůstávají v mém nitru něco jako synové, zkrátka členové rodiny a každý jejich úspěch mě těší a dojímá.
(A od syna mám taky už jednu ex-snachu, a taky bezvadnou).
Blossom napsal(a):
Frigo napsal(a):
To je krásné kouzlo nechtěného - babička na polním pichu .
Evokuje mi to myšlenku, že babička přes pokročilý věk si ještě umí užívat života plnými doušky, a dokonce nejen doma, ale umí si to zpestřit i romantikou volné přírody (= pole).
![]()
![]()
A pak, že ta čeština není nádherná, když stačí jen zaměnit i/y a dostává to nový, nečekaný význam...![]()
![]()
Bloss.. normálně to spojení používám k jiné činnosti, než jsem použila.. ani mi nenapadlo, že by to mělo být jinak napsané.. a nenapsala bych pych.. to teda vůbec nejde k sobě..
Jo, babička si užívat umí... uměla to celý život. Byly časy, kdy jsem ji i obdivovala, ale to už je dávno pryč. Proč bys napsala pych ? Od čeho ? Když nad tím tak přemýšlím, tak mi nenapadá, od jakého slova by to mohlo být.. kromě toho píchat...
Není tady
Proč bys napsala pych ?
Protože, i když se to nezdá, je to od slova "pýcha". "Pych" v starém českém právu znamenalo zásah do cizích práv, provedený ze zpupnosti.
Není tady
helena napsal(a):
Proč bys napsala pych ?
Protože, i když se to nezdá, je to od slova "pýcha". "Pych" v starém českém právu znamenalo zásah do cizích práv, provedený ze zpupnosti.
...
Není tady
Heleno, to je všechno hezké, ale jsme v novověku, takže to dál budu psát jako pich.. od slova píchat..
Není tady
Frigo, mně je fuk, co jak budeš psát... ale Božka Němcová se v hrobě obrátí, až se dopracuješ k názvu pohádky "Potrestaná píchá"
Není tady
helena napsal(a):
Frigo, mně je fuk, co jak budeš psát... ale Božka Němcová se v hrobě obrátí, až se dopracuješ k názvu pohádky "Potrestaná píchá" http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
Heleno, tys mě dostala.
Prskám tady na monitor a mám hned veselou náladu.
Frigo, ale to je hrubka
Když kradu, tak nepíchám
Když kradu, tak nepíchám
Tak tak, majko... každý činnosti se věnujme na 100 % a nerozptylujme se něčím jiným
Není tady