29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
majkafa napsal(a):
Bramborko, já ho zase vnímám jako bezpečný. Není třeba se vůbec ničeho bát.
Jako v Harry Potterovi.Kniha super, už se těším na filmové ztvárnění druhé poloviny posledního dílu.
Tak to jsem asi zase mimo mísu, neb jsem Harryho Pottera nečetla, ani neviděla.Ale zato jsem přečetla opravdu mimořádně pohádek.
Není tady
Bramborka napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Můj skrytý les?
No to je přece dobrodružství
Jako Harry Potter - prokousala jsem se už skoro celým posledním dílem a nic není tak, jak to byloA nebezpečný ! ! !
Bramborko,
jako nebezpečné dobrodružství jsem to kdysi taky vnímala.
Dnes už vím, že jaký si to udělám, takový to mám
A stěžovat si můžu tak leda sama na sebe
Není tady
Arcanum napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
Ještě se vrátím k tvé otázce, zda se bojím sama do lesa. Ne, nebojím, z přírody nemusí mít člověk strach, natož mít strach z lesa vlastní duše. Na pozoru by však měl být před lesem cizích duší.
Aha ,tak takhle Ty to mas. Strach-to je velka iluze. No ale clovek si ho tvori sam a jedine zase sam se z nej muze taky dostat. Proste s nim zkoncovat.
Co jak mám? Co vidíš? Ty vidíš strach? Kde?
Není tady
Zklamaná napsal(a):
Arcanum napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
Ještě se vrátím k tvé otázce, zda se bojím sama do lesa. Ne, nebojím, z přírody nemusí mít člověk strach, natož mít strach z lesa vlastní duše. Na pozoru by však měl být před lesem cizích duší.
Aha ,tak takhle Ty to mas. Strach-to je velka iluze. No ale clovek si ho tvori sam a jedine zase sam se z nej muze taky dostat. Proste s nim zkoncovat.
Co jak mám? Co vidíš? Ty vidíš strach? Kde?
To snad není možný, že to NEVIDÍŠ.
Arcanum o žádném TVÉM stachu nepíše, přesto jsi ho právě teď SAMA a zcela dobrovolně ukázala.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
Arcanum napsal(a):
Aha ,tak takhle Ty to mas. Strach-to je velka iluze. No ale clovek si ho tvori sam a jedine zase sam se z nej muze taky dostat. Proste s nim zkoncovat.Co jak mám? Co vidíš? Ty vidíš strach? Kde?
Arcanum o žádném TVÉM stachu nepíše, přesto jsi ho právě teď SAMA a zcela dobrovolně ukázala.
Já vidím, že nepíše o MÉM strachu, ale o strachu všeobecně, ale ty asi NEVIDÍŠ, nač se vlastně ptám? Ptám se, co vidí, jak mám (když píše, aha, tak Takhle ty to máš), jak co vidí, Píše o strachu, ptám se, kde ho vidí. Konkrétně pro tebe Pandoro, abys věděla, jak to vlastně myslím, chtěla bych slyšet jejími slovy, co vlastně vidí, že já to takhle mám. (ale jinak to je pěkná, nicneříkající větička, možná ji začnu používat...jo takhle ty to máš)
Ty právě tady vidíš v mém psaní ukázku mého strachu? Kde? Jo ty si to jen myslíš, že to vidíš....a projektuješ to na objekt. Jo tak takhle ty to máš.
Není tady
Zklamaná napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
Co jak mám? Co vidíš? Ty vidíš strach? Kde?To snad není možný, že to NEVIDÍŠ.
Arcanum o žádném TVÉM stachu nepíše, přesto jsi ho právě teď SAMA a zcela dobrovolně ukázala.Já vidím, že nepíše o MÉM strachu, ale o strachu všeobecně, ale ty asi NEVIDÍŠ, nač se vlastně ptám? Ptám se, co vidí, jak mám (když píše, aha, tak Takhle ty to máš), jak co vidí, Píše o strachu, ptám se, kde ho vidí. Konkrétně pro tebe Pandoro, abys věděla, jak to vlastně myslím, chtěla bych slyšet jejími slovy, co vlastně vidí, že já to takhle mám. (ale jinak to je pěkná, nicneříkající větička, možná ji začnu používat...jo takhle ty to máš)
Ty právě tady vidíš v mém psaní ukázku mého strachu? Kde? Jo ty si to jen myslíš, že to vidíš....a projektuješ to na objekt. Jo tak takhle ty to máš.
Morphe uz zase saskujes?
Není tady
Arcanum napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Arcanum o žádném TVÉM stachu nepíše, přesto jsi ho právě teď SAMA a zcela dobrovolně ukázala.Já vidím, že nepíše o MÉM strachu, ale o strachu všeobecně, ale ty asi NEVIDÍŠ, nač se vlastně ptám? Ptám se, co vidí, jak mám (když píše, aha, tak Takhle ty to máš), jak co vidí, Píše o strachu, ptám se, kde ho vidí. Konkrétně pro tebe Pandoro, abys věděla, jak to vlastně myslím, chtěla bych slyšet jejími slovy, co vlastně vidí, že já to takhle mám. (ale jinak to je pěkná, nicneříkající větička, možná ji začnu používat...jo takhle ty to máš)
Ty právě tady vidíš v mém psaní ukázku mého strachu? Kde? Jo ty si to jen myslíš, že to vidíš....a projektuješ to na objekt. Jo tak takhle ty to máš.Morphe uz zase saskujes?
jdu nakrmit kočky
Není tady
Zklamaná napsal(a):
jdu nakrmit kočky
Jo, to taky udelam az prijde.
Není tady
A já jdu pryč.
Mé duševní zdraví je křehké a já si ho budu hýčkat.
Na tohle už nemám. Vím, kdy je pro mě čas jít.
Johana50 napsal(a):
Vlka bylo ve volné přírodě dost obtížné spatřit. Pokud se tak stalo, považovali to indiáni za veliké štěstí. I když se to nezdá, je totiž tenhle tvor velice plachý a citlivý. Podobně je to s lidmi narozenými v totemu Vlka - v Kruhu Země poslední znamení. Jejich citlivost se projevuje ve dvou směrech. Směrem vně ze skupiny, ve které žijí, projevují právě plachost, nesmělost a ostýchavost. Naopak směrem dovnitř, tedy k ostatním členům jejich "smečky", se chovají velice starostlivě, intuitivně vycítí potřeby druhých, dokážou pochopit a pomoct.
Jsou to velice jemné povahy. Je-li však nejhůř, dokážou se vyburcovat k mohutné obraně, leckdo by to do nich neřekl. Pozor, dají potom jasně na srozuměnou, že vlk je šelma.
Kurňa, Johanko, tohle cituješ mýty, nebo sebe? protože jestli sebe, tak z tebe mluví....š....no ty a tvoje představa ale jestli mýty, tak mrkám.
Jako pr.del na hrnec.
Dodávám, že vlčí smysl pro přátelství a smečku je pověstný i v biologii
Není tady
majkafa napsal(a):
Dráček vypadá mile, byť je tmavý.
Ale kdybych tohohle vlka s těma očima potkala v noci v tmavém lese, měla bych strach.
A právem, Majko. Až na to, že bys špatně lokalizovala zdroj
Není tady
Bramborka napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Můj skrytý les?
No to je přece dobrodružství
Jako Harry Potter - prokousala jsem se už skoro celým posledním dílem a nic není tak, jak to byloA nebezpečný ! ! !
Celkem jo, ale nakonec - trénink jest všechno....broskev bývala kdysi hořkou peckovinou a salát? To je jen dobře vycepované zelí
Můj oblíbenej od Marka Twaina.
Jakože po pár desetiletích putování vnitřními krajinami člověk získá jakžtakž přehled.
Není tady
majkafa napsal(a):
Leda by tam na tebe vybaf vlk se svítícíma očkama
Ono taky záleží, jak daleko a hluboko se člověk pustí - a taky, jak daleko a hluboko se pustit lze
Není tady
Bramborka napsal(a):
majkafa napsal(a):
Jako v Harry Potterovi.Kniha super, už se těším na filmové ztvárnění druhé poloviny posledního dílu.
Tak to jsem asi zase mimo mísu, neb jsem Harryho Pottera nečetla, ani neviděla.Ale zato jsem přečetla opravdu mimořádně pohádek.
No co, to jsou taky pěkný horory
Není tady
lupina montana napsal(a):
Bramborka napsal(a):
majkafa napsal(a):
No co, to jsou taky pěkný horory
Ano, Vlku. Já mám právě rozečteno Z hradů, zámků a tvrzí - od Heleny Lisické - a to je tedy horor jeden vedle druhýho. Dnes před spaním mě čeká kapitola O kamenných rytířích, kterak je nevinná panna svou láskou ze zakletí vysvobodila, když předtím bídně ze světa sešla.
Není tady
No tak to já si při svý představivosti můžu číst akorát tak detektivky Teda před spaním.
Ale takový pohádky Hrubínovy?
Andersen?
Grimmové?
Nebo dokonce Hauff?
A hele, znáš Ženy, které běhaly s vlky? Napsala to etnoložka a je tam spoousta mýtů a pohád (páč tomu se nedá říkat pohádky, to jsou pohády)
Podobné se člověku poštěstí, jen když čte, nebo poslouchá o snech, co se lidem zdaj.
Není tady
Arcanum napsal(a):
Morphe uz zase saskujes?
Ale ty jsi ošklivé Arkánum
Není tady
Arcanum napsal(a):
Morphe uz zase saskujes?
Ale ty jsi ošklivé Arkánum
Jakto ze osklive?
Není tady
To bylo pokrytecké zvolání, přece
No, páč jsi bylo pěkně zlomyslné a mně se to ke všemu líbilo, že bylo tak.
Není tady
No tak to já si při svý představivosti můžu číst akorát tak detektivky
Teda před spaním.
Ale takový pohádky Hrubínovy?
Andersen?
Grimmové?
Nebo dokonce Hauff?
A hele, znáš Ženy, které běhaly s vlky? Napsala to etnoložka a je tam spoousta mýtů a pohád (páč tomu se nedá říkat pohádky, to jsou pohády)
Podobné se člověku poštěstí, jen když čte, nebo poslouchá o snech, co se lidem zdaj.
To je jedna z mých přelomových Celou dobu, co jsem to četla (asi půl roku
) jsem obdivovala tu spisovatelku, jak ona to všechno rozebrala a zpátky poskládala do posledního šroubečku, co práce si s tím dala, aby to bylo srozumitelný.....kromě samotnýho obsahu, ten její přístup, tak poctivý....ten mě úplně dostal. Já jsem nikdy nic takovýho předtím nečetla, tak propracovanýho jako je tahle kniha. Kamarádce to nesedlo, nedočetla ji, z jejího pohledu Estés zabíhá moc do podrobností. Mě to zase fascinovalo, nepřišlo mi to jako zabíhání, ta její pečlivost, v souvislosti s tím, o čem psala, byla namístě. Byla obdivuhodná
Upravil(a) haiel (6. 6. 2011 23:15)
Není tady
Přelomová, ano. Já většinou prakticky nejsem schopná určit, kdy a čím došlo u mně k nějakým přelomům - většinou všechno vyplývá z předchozícho zcela přirozeně.
Ale tahle kniha mně teda skutečně nalomila
dostala jsem ji ke všemu s věnováním, že prej "na cestu"....já jsem se cítila jako když dojdeš ve vánici domů, po dlouhý cestě, jako když se přezuješ z těsných lodiček, ve kterých jsi celý den, do bačkůrek....tak jsem se cejtila.
Teprva v tom okamžiku mi došlo, že celou tu dobu až doposavad manévruju v prosoru, kterej je mi nepohodlnej, není mi vlastní - v prostoru mužskýho myšlení.
Tohle bylo prvně, co jsem pochopila, že skutečně existuje něco, jako ženská mysl - a že je hodně odlišná. Všechno bylo srozumitelný, jasný - a to i tehdy, když jsem tomu vlastně nerozuměla
Poslyš, Draku - nejsi ty Panna? Případně Kozoroh - ale Panna by mi přišla příhodnější. Nebo Lunu jestli tam nemáš?
Upravil(a) lupina montana (7. 6. 2011 10:53)
Není tady
Zklamaná napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
Co jak mám? Co vidíš? Ty vidíš strach? Kde?To snad není možný, že to NEVIDÍŠ.
Nevokecávej to.
Není tady
Už asi půl roku ji tady mám na očích a těším se, až se do ní zase pustím
Není tady
Poslyš, Draku - nejsi ty Panna? Případně Kozoroh - ale Panna by mi přišla příhodnější. Nebo Lunu jestli tam nemáš?
Myslis kvuli tady tomu co pise drak? :
"Jsem obdivovala........jak ona to všechno rozebrala a zpátky poskládala do posledního šroubečku"
Me jen tak napadlo.
Není tady
Přelomová, ano. Já většinou prakticky nejsem schopná určit, kdy a čím došlo u mně k nějakým přelomům - většinou všechno vyplývá z předchozícho zcela přirozeně.
Ale tahle kniha mně teda skutečně nalomila
dostala jsem ji ke všemu s věnováním, že prej "na cestu"....já jsem se cítila jako když dojdeš ve vánici domů, po dlouhý cestě, jako když se přezuješ z těsných lodiček, ve kterých jsi celý den, do bačkůrek....tak jsem se cejtila.
Teprva v tom okamžiku mi došlo, že celou tu dobu až doposavad manévruju v prosoru, kterej je mi nepohodlnej, není mi vlastní - v prostoru mužskýho myšlení.
Tohle bylo prvně, co jsem pochopila, že skutečně existuje něco, jako ženská mysl - a že je hodně odlišná. Všechno bylo srozumitelný, jasný - a to i tehdy, když jsem tomu vlastně nerozuměla
ať se propadnu, jestli mě při tom psaní nenapadlo, že dostanu tuhle otázku
Ano, prosím, já jsem Panna Obdivuji dokonalé systémy
Není tady