Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#176 6. 6. 2011 9:22

majkafa
Host

Re: Zachraňte les

Blossom napsal(a):

Nad tímhle příspěvkem mě napadlo - to je vlastně k zamyšlení, proč jste si vy dvě vybraly avatary právě tohoto typu:

Vlk - šelma, lovící a útočící výhradně ve smečce, sám by byl bez šance na úlovek..... vissla

Drak - pohádková krvelačná negativní postava, žeroucí princezny..... wink vissla

Bingo
Drak by ještě šel, ale ten vlk je příšerný. To už samo o sobě hodně říká.
Zklamaná tam má spoustu barviček, na rozdíl od opaku bílé u lupi a v podstatě i u haiel. stolt
A to tu lupi bude (nechci říct, ale řeknu) blábolit o zatměném srdci. sad
Což takhle zametat před vlastním prahem...

Nu, možná právě proto má lupi problém s tím srdcem...
Hezky jí to zrkadlí její černotu. stolt

Upravil(a) majkafa (6. 6. 2011 9:34)

#177 6. 6. 2011 9:40

Johana50
♥♥♥♥♥--

Moje vnímání vlka jako  fascinující inteligentní šelmy (viz holywoodský trhák Tanec s vlky)

V indiánské mytologii byl asi "nejpoužívanější" bytostí, objevuje se v mnoha historkách, příbězích. Byl uctíván pro jeho nadpřirozené a mystické schopnosti. Míval velký význam při šamanských a kouzelnických rituálech. Představoval tajemnou stránku života.

Vlka bylo ve volné přírodě dost obtížné spatřit. Pokud se tak stalo, považovali to indiáni za veliké štěstí. I když se to nezdá, je totiž tenhle tvor velice plachý a citlivý. Podobně je to s lidmi narozenými v totemu Vlka - v Kruhu Země poslední znamení. Jejich citlivost se projevuje ve dvou směrech. Směrem vně ze skupiny, ve které žijí, projevují právě plachost, nesmělost a ostýchavost. Naopak směrem dovnitř, tedy k ostatním členům jejich "smečky", se chovají velice starostlivě, intuitivně vycítí potřeby druhých, dokážou pochopit a pomoct.

Jsou to velice jemné povahy. Je-li však nejhůř, dokážou se vyburcovat k mohutné obraně, leckdo by to do nich neřekl. Pozor, dají potom jasně na srozuměnou, že vlk je šelma.

Upravil(a) Johana50 (6. 6. 2011 9:42)

Není tady

#178 6. 6. 2011 9:44

majkafa
Host

Ano, vlci jsou fascinující zvířata.
Ovšem ten vlkodlak z Psa baskervilského nebo čeho, co má lupi v avataru, to věru nic fascinujícího není.
Stejně tak, jako existují elfové a elfové. stolt

#179 6. 6. 2011 9:45

Johana50
♥♥♥♥♥--

Neumím si představit, že moje přítelkyně a sestra by byla někdy něco jiného než Lupina Montana hjarta

Není tady

#180 6. 6. 2011 9:51

haiel
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Blossom napsal(a):

Nad tímhle příspěvkem mě napadlo - to je vlastně k zamyšlení, proč jste si vy dvě vybraly avatary právě tohoto typu:

Vlk - šelma, lovící a útočící výhradně ve smečce, sám by byl bez šance na úlovek..... vissla

Drak - pohádková krvelačná negativní postava, žeroucí princezny..... wink vissla

Bingo
Drak by ještě šel, ale ten vlk je příšerný. To už samo o sobě hodně říká.
Zklamaná tam má spoustu barviček, na rozdíl od opaku bílé u lupi a v podstatě i u haiel. stolt
A to tu lupi bude (nechci říct, ale řeknu) blábolit o zatměném srdci. sad
Což takhle zametat před vlastním prahem...

Nu, možná právě proto má lupi problém s tím srdcem...
Hezky jí to zrkadlí její černotu. stolt

Vaše starosti a Rotchildovy miliony, že, Majko hmm  O svým avataru jsem už nedávno psala na vlákně o chameleonech. Opravdu jsem jeho výběru nevěnovala déle než deset minut, nemám potřebu“ vyjadřovat svou osobitost“ duchaplnými obrázky a na zřeteli jsem měla především funkčnost avataru, tedy usnadnění orientace diskutujících v příspěvcích.  Hlavně kvůli tomu se totiž používají avatary. 
Jak tohle vaše blbé rýpání souvisí s lesy?

Není tady

#181 6. 6. 2011 9:52

Johana50
♥♥♥♥♥--

Vlka v avataru vnímám jako vlka s aurou a jiskrnou srstí. Kdyby mi to dovolil, bylo by pro mě největší ctí ho pohladit a poslouchat jak ty jiskry praskají a srší.
Mám dva psi, tihle bratři vlků už dávno ztratili své přirozené vlčí instinkty, ale přesto umím vnímat, kdy se usmívají a co jim dělá dobře.
Vlk v Lupinině avataru se přívětivě usmívá.

Není tady

#182 6. 6. 2011 9:54

majkafa
Host

Blbé rýpání?
Nu, přečti si podrobně, kdo píše o lese a kdo blbě rýpe, haiel. Když už jsi to sama nazvala blbým rýpáním.

#183 6. 6. 2011 10:00

Blossom
Host

Pozor, já nepsala, že by to byly ošklivé nebo špatné avatary.

Já jsem psala, že mi ty avatary připadají k zamyšlení, tím spíš po poznámce - ve smyslu - nepiš na tohle vlákno, sic Tě tady sežerou vlkodraci.....

#184 6. 6. 2011 10:02

majkafa
Host

Dráček vypadá mile, by je tmavý.
Ale kdybych tohohle vlka s těma očima potkala v noci v tmavém lese, měla bych strach.

#185 6. 6. 2011 10:10

BB
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Ale kdybych tohohle vlka s těma očima potkala v noci v tmavém lese, měla bych strach.

Sama jsi výše psala, že  vlci jsou schopni fungovat jen za ve smečce. Proč se tedy bát samostatného vlka? Ten by tě možná jen naprosto nepozorován sledoval z povzdálí  a tiše by čekal až vypadneš z jeho teritoria ....

BB

Není tady

#186 6. 6. 2011 10:12

majkafa
Host

BB napsal(a):

majkafa napsal(a):

Sama jsi výše psala, že  vlci jsou schopni fungovat jen za ve smečce. Proč se tedy bát samostatného vlka? Ten by tě možná jen naprosto nepozorován sledoval z povzdálí  a tiše by čekal až vypadneš z jeho teritoria ....

To sis mě s někým spletla. Já nic o vlcích a smečce nepsala.

#187 6. 6. 2011 10:12

Johana50
♥♥♥♥♥--

Blossom napsal(a):

Pozor, já nepsala, že by to byly ošklivé nebo špatné avatary.
Já jsem psala, že mi ty avatary připadají k zamyšlení, tím spíš po poznámce - ve smyslu - nepiš na tohle vlákno, sic Tě tady sežerou vlkodraci.....

Ale připsala jsi pod to svůj pohled na obě "šelmy", který vyzněl negativně.
Proto jsem nabyla nabyla dojmu, že tvoje hodnocení obou zvířat je pouze prvoplánové  a nekomplexní.

Podle návodu jsem se dále zamyslela  a popsala i jiné přístupy vidění. Vidění přírodních lidí , kteří stejně jako vlci žijí intuitivně  ( nebo žili v minulosti) a proto v nich vlk nevzbuzoval ani strach ani negativní pocity.

A vlci a lesy spolu určitě souvisí , tak doufám, že nejsme na tomto vlákně úplně OFF lol

Není tady

#188 6. 6. 2011 10:13

haiel
♥♥♥♥♥♥-

no tak to bychom měli roll
to byl příspěvek k mému dodatkovému témátku o vašich skrytých lesích a jejich příšerkách? Nebo se k tomu teprve dostanete? Nebo se vám na to nechce odpovídat? A co souvislost vnitřních lesů a zachraňování ohrožených lesů? Zajímalo by mě, jak to kdo vidí.

Není tady

#189 6. 6. 2011 10:14

majkafa
Host

Ve mně vzbuzuje negativní pocity ten konkrétní avatar lupiny.
Ne vlk jako takový.
To jen na ujasnění.

#190 6. 6. 2011 10:18

Johana50
♥♥♥♥♥--

a k tomu sežrání od vlkodraků?: humor a nadsázka,,, asi takhle:

http://www.youtube.com/watch?v=Mgsw_ZY13Jw

Upravil(a) Johana50 (6. 6. 2011 10:21)

Není tady

#191 6. 6. 2011 10:22

BB
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

BB napsal(a):

majkafa napsal(a):

To sis mě s někým spletla. Já nic o vlcích a smečce nepsala.

Promiň, to byl Bloss ...

BB

Není tady

#192 6. 6. 2011 16:07

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

Mně se avatar Lupiny líbí, moc. Mám pocit, že je takový respektábl. Mně se vlastně líbí asi všech avatary, ale fakt je, že některé míň. tongue. Ale myslím, že je to tak nějak moje.

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#193 6. 6. 2011 16:28

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

Zklamaná napsal(a):

haiel napsal(a):

Zklamaná, ale ne na tomhle vlákně! Sic tě tady sežerou vlkodraci!

...a víš, že tomu bych i věřila big_smile
Ještě se vrátím k tvé otázce, zda se bojím sama do lesa. Ne, nebojím, z přírody nemusí mít člověk strach, natož mít strach z lesa vlastní duše. Na pozoru by však měl být před lesem cizích duší.

Já myslím, že z lesů cizích duší strach mít nemusíš, tam nezbloudíš smile. Ve své zbloudit můžeš, pak je fajn najít cestu.
Připadá mi, že lesy cizích duší jsou v představách duševně nemocných, třeba schizofreniků. Nezdá se vám?

Franz Kafka

Není tady

#194 6. 6. 2011 16:51

majkafa
Host

Žádná duše není cizí...

Bramborko, tvůj nick se mi moc líbí. Má milá teď už bohužel extchýně, skvělá kuchařka, mě naučila dělat luxusní bramborové knedlíky, protože u nás na Slovensku, odkud jsem, se nedělají.
A tak mi tvůj nick připomíná ji i to, jak mým dětem a zeti chutnají mé luxusní domácí bramborové knedlíky dle mamky, jak jí říkám.

Upravil(a) majkafa (6. 6. 2011 16:53)

#195 6. 6. 2011 17:08

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Na druhem brehu a tady

Zklamaná napsal(a):

Ještě se vrátím k tvé otázce, zda se bojím sama do lesa. Ne, nebojím, z přírody nemusí mít člověk strach, natož mít strach z lesa vlastní duše. Na pozoru by však měl být před lesem cizích duší.

Aha ,tak takhle Ty to mas. Strach-to je velka iluze. No ale clovek si ho tvori sam a jedine zase sam se z nej muze taky dostat. Proste s nim zkoncovat.  stolt

Kde sidli strach ,tam neni misto pro soucit,
protoze strach je postaveny na nelasce a odporu.
Nemame strach kdyz nekoho a neco milujeme,
mame strach pouze kdyz nemilujeme.   

Není tady

#196 6. 6. 2011 17:14

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Na druhem brehu a tady

majkafa napsal(a):

Žádná duše není cizí...

Tohle je pravdou jedine v okamziku kdy ztratis sve ego a pocit vlastni individuality a neboli  "ja" a "on" .

Kdo se chce mit ale na pozoru pred nejakou jinou dusi ,ten rozdeluje na "ja" a "on". Na moje a cizi.
A pritom co kdyz se boji jen sve predstavy a sve projekce ,tedy toho co promita zevnitr vne. smile

Upravil(a) Arcanum (6. 6. 2011 17:15)

Kde sidli strach ,tam neni misto pro soucit,
protoze strach je postaveny na nelasce a odporu.
Nemame strach kdyz nekoho a neco milujeme,
mame strach pouze kdyz nemilujeme.   

Není tady

#197 6. 6. 2011 17:20

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Žádná duše není cizí...

Bramborko, tvůj nick se mi moc líbí. Má milá teď už bohužel extchýně, skvělá kuchařka, mě naučila dělat luxusní bramborové knedlíky, protože u nás na Slovensku, odkud jsem, se nedělají.
A tak mi tvůj nick připomíná ji i to, jak mým dětem a zeti chutnají mé luxusní domácí bramborové knedlíky dle mamky, jak jí říkám.

Dík! smile
Inspirace od švagrové (bohužel ne knedlíková tongue)

Franz Kafka

Není tady

#198 6. 6. 2011 17:30

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

haiel napsal(a):

no tak to bychom měli roll
to byl příspěvek k mému dodatkovému témátku o vašich skrytých lesích a jejich příšerkách? Nebo se k tomu teprve dostanete? Nebo se vám na to nechce odpovídat? A co souvislost vnitřních lesů a zachraňování ohrožených lesů? Zajímalo by mě, jak to kdo vidí.

Můj skrytý les?
No to je přece dobrodružství wink
Jako Harry Potter - prokousala jsem se už skoro celým posledním dílem a nic není tak, jak to bylo na začátku, už vůbec nic není tak, jak to ještě před několika stránkami knihy vypadalo big_smile
Vím, že alnalytický mozek nemá moc šancí, téměř žádnou...
Vím, že dogmatické myšlení nic nevymyslí...
Vím, že Strach nedohlédne ani sám na sebe...
Vím, že uražené ego vidí jen samo sebe...
Vím, že nic není tak, jak se na první, druhý..desátý pohled zdá...

A jak to vím?
No prostě kouknu a vidím winkstolt

Jak to mám se zjevenými lesy?
Nu, řekla bych, že bytosti nám nakloněné z něj odešly a vrátily se tam starobylé energie, které ho i bez nás ochrání tummenupp

Jak řekla Bloos: zachraňme sami sebe stolt

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#199 6. 6. 2011 17:38

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

Můj skrytý les?
No to je přece dobrodružství wink
Jako Harry Potter - prokousala jsem se už skoro celým posledním dílem a nic není tak, jak to bylo stolt

A nebezpečný ! ! ! stolt

Franz Kafka

Není tady

#200 6. 6. 2011 17:47

majkafa
Host

Bramborko, já ho zase vnímám jako bezpečný. Není třeba se vůbec ničeho bát. smile

Jako v Harry Potterovi. stolt Kniha super, už se těším na filmové ztvárnění druhé poloviny posledního dílu. stolt

Upravil(a) majkafa (6. 6. 2011 17:48)

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí