Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#76 1. 6. 2011 11:38

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Re: Zachraňte les

Ronja napsal(a):

Jeden certifikát na "vlastnictví" kusu pralesa na Ještědu jsem kdysi dostala k vánocům. Přišlo mi to jako super dárek, takový smyslupný stolt

Tak to ti upřímně "závidím" takového dárce stolt
Žádnej blbec, co běhá po obchodech a shání pitomosti, ale človšk, který přemýšlí, prociuje a umí obdarovat dvakrát tummenupp Že ho pozdravuju par

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#77 1. 6. 2011 11:54

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

Musím tě, Pandorro, trochu "zchladit". Jsem taky tzv. majitelkou kousíčku pralesa, ale velmi lemrózní. Po počátečním mírném nadšení jsem se ani neobtěžovala se na něj jet alespoň podívat (na rozdíl od kupónové privatizace, kdy jsem jeden z sebou zakoupených podniků navštívila a dožadovala se exkurze pro majitele big_smile). I když u pralesa je možná dobré, když se moc nestarám -  zvláště pak já big_smile.

Upravil(a) Bramborka (1. 6. 2011 12:18)

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#78 1. 6. 2011 13:11

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Bramborko, to já se taky starat nebudu, maximálně tak o to, aby se druhý nestarali a nechali prales pralesem. Já totiž pralesy děsně miluju, halt domov je domov smile

Není tady

#79 1. 6. 2011 13:45

Blossom
Host

Ono to není docela tak, že prales vznikne a roste tam, kde se nikdo nestará. Tedy aspoň u nově zakládaných pralesů, jako je třeba ten na tom Ještědu.

Kdyby se o něj zakladatelé nestarali, dost rychle by zase zanikl, hlavně protože by ho ožrali a sežrali jeleni, srnci a mufloni. Proto to třeba na tom Ještědu museli oplotit. Což je svým způsobem s.p.o.r.n.é - prales, kam je zvěři vstup zakázán.... (?)
Ale jinak to asi nejde.

Upravil(a) Blossom (1. 6. 2011 13:47)

#80 1. 6. 2011 16:26

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

No jo Bloss, ale takhle je to bohužel se spoustou věcí v ochraně přírody. Jen kolik práce to dá zachovat "přirozené bezlesí" na spoustě míst, která zarůstají - a je to jeden z klíčových problémů ochrany přírody vůbec.

Když jsme jezdívali na brigády vyzbrojení mačetama, sekerama a nakonec i herbicidama, vždycky se nám ten pojem "přirozené bezlesí" zdál vtipný.

Karpatské louky, další příklad, kde se musí drsně dřít, aby zůstalo zachováno něco "přirozeného". A pralesy, alespoň zpočátku, budou stejný problém - i když tam se to snad časem chytne tak, aby to fungovalo bez zásahů. Uvidíme.

Pan, mám to ale štěstí, že? A dvakrát takové, že dárcem byla moje sestra smile

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#81 1. 6. 2011 16:33

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Ronja napsal(a):

No tak to mᚠštěstí dvojnásobné godlike
Přímo v rodinách totiž bývají ti "nejhustší" trenéři.
Že se tedy klaním godlikewink

Není tady

#82 1. 6. 2011 16:41

Blossom
Host

Ronja napsal(a):

No jo Bloss, ale takhle je to bohužel se spoustou věcí v ochraně přírody. Jen kolik práce to dá zachovat "přirozené bezlesí" na spoustě míst, která zarůstají - a je to jeden z klíčových problémů ochrany přírody vůbec.

Když jsme jezdívali na brigády vyzbrojení mačetama, sekerama a nakonec i herbicidama, vždycky se nám ten pojem "přirozené bezlesí" zdál vtipný.

Karpatské louky, další příklad, kde se musí drsně dřít, aby zůstalo zachováno něco "přirozeného". A pralesy, alespoň zpočátku, budou stejný problém - i když tam se to snad časem chytne tak, aby to fungovalo bez zásahů. Uvidíme.

Já vím, v Krkonoších se třeba takhle kácí v rezervacích  kleč. Jinde mnoho luk, co zarůstá a původní flóra se ztrácí, je potřeba kosit a zbavovat křoví... Kdysi toto na lukách spásaly ovce.

Je to fakt mnohdy takové s.p.o.r.n.é, co za zásahy je kde třeba, aby byl zachován žádoucí biotop.

PS: Takže vlastně  Ronjo máme na Ještědu obě kus "svého" pralesa.... smile

Upravil(a) Blossom (1. 6. 2011 16:44)

#83 1. 6. 2011 17:35

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

javena napsal(a):

Tak to je počteníčko, zase... tongue
Mi tak napadlo - nehřešte slovem, neberte si nic osobně, nevytvářejte si žádné domněnky a vždy dělejte vše, jak nejlépe dovedete. smile No, zdá se, že přečíst to je jednodušší, než se tím řídit... wink

tummenupp

Není tady

#84 1. 6. 2011 17:44

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Nedočetla jsem do konce, když jsem posílala předchozí zprávu. Dřív, než to Ronja zklidnila.

To jsem opravdu nevěděla, že jde "darovat" kus lesa.  (kus lesa máš, majere?...okamžitě mi naskočil JC)
To je prostě úžasný. A co s tím "vlastnictvím" souvisí?

Není tady

#85 1. 6. 2011 19:20

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Wiki, to se dočteš právě v tom původním odkazu hned na začátku, kvůli kterému - a nejen kvůli němu - jsem tohle vlákno založila stolt

Není tady

#86 1. 6. 2011 20:07

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Mne okamžite naskočilo: "Zabi bobra, zachrániš strom!" big_smile , ale toto asi bude iné vlákno, tak si idem v ňom počíta...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#87 1. 6. 2011 20:14

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Nejsem materialista, když mám,když chci, tak dám, ovšem abych přispěla na sbírku musím ten "les" tu "krajinu" znát, něco jiného by bylo, kdyby v našem městečku udělali třeba nějakou výstavu já nevím, ted mě nic nenapadá - třeba šutrů - a připojili kasičku - přispěj - na záchranu našeho lesa - vhodila bych do kasičky, nepotřebuju,aby někdo věděl, jestli přispěju, nebo ne. Bude to hřát mě u srdíčka.
Jen prostě stránky - virtuální - na netu mi přijdou prostě neosobní.
Tak a toto je k tématu stolt

Upravil(a) dusička (1. 6. 2011 20:15)

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#88 2. 6. 2011 9:33

Blossom
Host

V prvním příspěvku bylo psáno Pro ty, kdo nechtějí pořád jen "kecat", ale také i něco konkretního dělat:
Tak se nad tím, s dovolením, trochu zamyslím:

Lidí, kteří bědují nad stavem našeho životního prostředí, a celkově říkají, že přírodě fandí, je hodně. Většina z nich však, mám ten dojem, nakonec zůstane jen u toho bědování. hmm  dumbom

A přitom pro vylepšení životního prostředí může dost udělat každý z nás. stolt
V jednom z předchozích příspěvků psala majkafa, že nejsmysluplnější je udělat něco vlastníma rukama, že to má v jistém slova smyslu větší význam, než "jen" někam posílat peníze.
S tím naprosto souhllasím. stolt

Když jsem po revoluci prvně vyjela na západ, praštil mě do očí ten kontrast - všude měli baráky opravené, upravené, a s vodopádem kytek na oknech. Tehdy jsem si řekla - ano, chápu, že u nás mnoho lidí na novou omítku, na novou střechu třeba zrovna nemá.
Ale ty kytky, ty přeci může mít v okně každý, i ten nejchudší člověk.
Už předtím jsem kytky v některých oknech mívala, po tom výjezdu jsem si řekla, že na to budu obzvl᚝ dbát.
A vylepšila jsem i zahradu, a prostor před domem, směrem na ulici.

Možná si říkáte - jó, ale to všechno přeci dělᚠhlavně pro sebe.
Ano, ale každé okno, každá předzahrádka je přeci současně i tváří a součástí vaší ulice, vaší obce. Tak na to teď opravdu dbám, kytky mi "tečou" z většiny oken, a těší mě, když sedím na zahrádce a slyším lidi procházející ulicí  říkat - Jééé, tady je to hezké, nádherně to tu kvete... smile

V dětství mě bavilo něco vyrábět, kutit, tak jsem udělala tehdy několik ptačích budek a rozvěsila je po okolí a po okolních lesích (udělala jsem dokonce velkou budku pro sovy, a fakt se tam uhnízdily!).

A moje mamka třeba se nedávno sama od sebe začala starat o zpustlé dětské hřiště blízko jejího domu:Vynosila střepy a bordel, poprosila místní hasiče o sekačku a přípoj elektřiny a hřiště sama posekala, koupila za své plechovku barvy a orezlé prolézačky natřela.
Hřiště se zas stalo místem, kam rády chodí místní maminky s dětmi, ožilo to tam...

Chci tím říct - příroda a životní prostředí přeci nejsou jen rezervace a nebo nově zakládaný prales kdesi daleko. Příroda a životní prostředí je všude kolem nás.
A vylepšit ("nekecat a něco konkrétního dělat") ho může úplně kdokoli, každý z nás.
Výše uvedené příklady sem píšu jako inspiraci, i když je mi jasné, že některým to hned bude trnem v oku, že mám potřebu se holedbat svými dobrými skutky (wink tongue  ). Ale to je jejich problém, ne můj. big_smile

A tak doporučuji - zamysleme se každý sám v sobě, položme si otázku - A co jsem dosud KONKRÉTNÍHO JÁ pro přírodu skutečně UDĚLAL? A co bych vlastně udělat ještě MOHL?
Možná se necháte tímhle mým příspěvkem inspirovat a přiložíte vlastní ruku k dílu a hned místo, kde žijete, bude o něco hezčí. par smile

#89 2. 6. 2011 9:57

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

dusička napsal(a):

Nejsem materialista, když mám,když chci, tak dám, ovšem abych přispěla na sbírku musím ten "les" tu "krajinu" znát, něco jiného by bylo, kdyby v našem městečku udělali třeba nějakou výstavu já nevím, ted mě nic nenapadá - třeba šutrů - a připojili kasičku - přispěj - na záchranu našeho lesa - vhodila bych do kasičky, nepotřebuju,aby někdo věděl, jestli přispěju, nebo ne. Bude to hřát mě u srdíčka.
Jen prostě stránky - virtuální - na netu mi přijdou prostě neosobní.
Tak a toto je k tématu stolt

Duši, na Ščůrnicu jsem narazila v Meduňce, kde je o lese obsáhlý článek. Na stránky bych nejspíš vůbc nepřišla.

Není tady

#90 2. 6. 2011 10:02

majkafa
Host

JJ, Bloss, v tomhle s tebou plně souhlasím.
I s těmi kytkami v oknech a na balkoně. Je to pro mě. Ale taky pro potěchu oka a duše kolemjdoucích. Dost lidí mi už za ty roky řeklo, jak nádherné "rakouské" pnoucí muškáty mám, jak rádi šli třeba kolem našeho domu, dříve ještě bytu v baráku na samotě v dřívejším bydlišti na procházku, a teď jak se rádi dívají na můj rozkvetlý balkon, který září do dálky. A jak že to dělám, že mám muškáty jako v Rakousku. Já se s nimi o zkušenosti ráda podělím...
Nemám potřebu ukazovat světu řečmi, kdy jsem zorganizovala brigádu třeba na odstranění smetiště, atd... Protože nemám pro mě podivný názor Pandorry a podivuhodný pro mě o to víc, že je od ní, že založila toto vlákno mimo jiné i aby zjistila, kdo je kdo.
Můj názor je, že kdo chce pomáhat a měnit, kdo to nedělá proto, aby se chlubil, ale z čistého srdce, to nepotřebuje vytrubovat do světa, nebo za něj mluví jeho činy.

#91 2. 6. 2011 10:07

majkafa
Host

Poznámka Pan o tom, zjistit také, kdo je kdo, dle mého názoru devalvovala prvotní úmysl odkazu. Tak to vnímám já.

Upravil(a) majkafa (2. 6. 2011 10:11)

#92 2. 6. 2011 10:39

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: u nás v Galaxii :-))
Web

Blossom:
tummenupp

majkafa:
tummenuppwink

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!
Svět nekonečných možností - ten tvoří F+F+F+F+F+F {přesně v tomto pořadí}.
http://www.youtube.com/watch?v=uVR-jLWz_7A

Není tady

#93 2. 6. 2011 10:56

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

majkafa napsal(a):

Poznámka Pan o tom, zjistit také, kdo je kdo, dle mého názoru devalvovala prvotní úmysl odkazu. Tak to vnímám já.

Majko, tvé vnímání ti nikdo nebere, moje "soukromé výzkumy" zase nijak neovlivníš ty.
Boihužel jsem se nemýlila a tak to, co jsem chtěla podniknout, prostě nepodniknu.
Ještě na to není ten správný čas.
Je to tak a ne jinak stolt

Nicméně tohle není tématem vlákna ....i když vlastně taky je, jak vidím.
Jen jsem se bláhově domnívala, že dotyční už budou chytřejší a nenaletí na stále stejný "trik".

Není tady

#94 2. 6. 2011 11:05

Blossom
Host

Pandorraa napsal(a):

majkafa napsal(a):

Majko, tvé vnímání ti nikdo nebere, moje "soukromé výzkumy" zase nijak neovlivníš ty.
Boihužel jsem se nemýlila a tak to, co jsem chtěla podniknout, prostě nepodniknu.
Ještě na to není ten správný čas.
Je to tak a ne jinak stolt

Nicméně tohle není tématem vlákna ....i když vlastně taky je, jak vidím.
Jen jsem se bláhově domnívala, že dotyční už budou chytřejší a nenaletí na stále stejný "trik".

Až tolik tvé plány ohledně zachraňování lesů ovlivňuje jednání a mínění ostatních, že raděj neudělᚠnic? va

A proč vůbec mᚠpotřebu chytat diskutéry na nějaké tvé "triky"? va  (smajlík ukající si na hlavu mi tu chybí)

Pardon za offtopic , ale ono to vlastně tak off topic není, když jak píšeš jsi založením vlákna sledovala nějaký svůj "výzkum" ... hmm

Tak to pardon, opravdu jsem ti naletěla na trik, že ti jde o zachraňování lesa a o přírodu...wink  vissla

Upravil(a) Blossom (2. 6. 2011 11:09)

#95 2. 6. 2011 11:49

majkafa
Host

Jsem z toho "triku" tady a teď a od Pan smutná. No nic.
Tohle je můj problém. Lhaní. Hraní si s druhými nefér. Bez jejich vědomí. Když už, tak jsem kurnik aspoň zticha a neřeknu jim, že jsem si s nimi hrála.
Ale to jsem já. Nehraju si. Ode mě (od berana) se prostě okolí podrazu nedočká. Není mi vlastní diplomacie, mlžení, lhaní. Já na sebe vše řeknu, i kdybych zkoušela něco takového. Protože mě tíží svědomí a já s ním ráda žiju v souladu.
Taky jsem si myslela, že to sem Pan dala s čistým srdcem, abychom prostě, kdo může a uzná za vhodné, pomohli lesu.
Nu, mýlila jsem se.

Rčení - chovej se k druhým, jak chceš, aby se chovali oni k tobě je nanic. To je manipulace. Opět se mi to potvrdilo.
Funguje - chovej se k druhým tak, jak se chovᚠk sobě. stoltsmile

A tak si říkám, dobrá, klidně si lžete, manipulujte, mlžte... stolt
Já nejsem jako vy. Neměla bych vůči sobě čisté svědomí, nemohla bych se podívat sama sobě do očí. Já to dělat nebudu. smile

Upravil(a) majkafa (2. 6. 2011 11:56)

#96 2. 6. 2011 11:59

majkafa
Host

Pandorraa napsal(a):

Pan, ty nevíš, že si nemᚠdělat domněnky? lol

#97 2. 6. 2011 12:01

majkafa
Host

Jéje, díky. Konečně mi došlo dumbom To lhaní lhářů, které potkávám, není o mně. To je o nich.
Prostě nežiju  dohodu - neberte si nic osobně.
Aháááá lol
Fakty děkuji. BI.

#98 2. 6. 2011 12:47

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

majkafa napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Jistě že vím. Nu stejně tak jako to víš i ty majko stolt
Nečekáš, že já budu komentovat tvoje domněnky jako to ty děšlᚠs těmi mými, že ne? wink

Není tady

#99 2. 6. 2011 12:50

majkafa
Host

Pandorraa napsal(a):

majkafa napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Jistě že vím. Nu stejně tak jako to víš i ty majko stolt
Nečekáš, že já budu komentovat tvoje domněnky jako to ty děšlᚠs těmi mými, že ne? wink

Čekám big_smile Mᚠto ode mě písemně povoleno big_smile

#100 2. 6. 2011 12:54

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

majkafa napsal(a):

Jéje, díky. Konečně mi došlo dumbom To lhaní lhářů, které potkávám, není o mně. To je o nich.
Prostě nežiju  dohodu - neberte si nic osobně.
Aháááá lol
Fakty děkuji. BI.

Tak tohle už je lepší.

Tohle vlákno je bohužel hodně o téhle dohodě. Proto jsem tu už taky výše napsala, že si nesmírně vážím těch, kteří si pomysleli svoje, udělali svoje a překlikli. Škoda žes to přehlédla.

No ale zase na druhou stranu ti neujížděj nervy a nepíšeš mi sprosté maily, takže tummenupppussa

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí