Oznámení

27. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec!

21. února : Jak využít skořápky z vlašských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůže i s kašlem

#1 29. 5. 2011 11:58

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Zachraňte les

Pro ty, kdo nechtějí pořád jen "kecat", ale také i něco konkretního dělat:
http://www.kosenka.cz/zachranles/sbirka.php
http://www.mistoproprirodu.cz

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#2 30. 5. 2011 9:53

Blossom
Host

Re: Zachraňte les

Něco takového funguje už na Ještědu u Liberce.
Dodatečně ještě přidávám odkaz na to: http://www.novyprales.cz/index.html

Před lety byla tímto libereckým sdružením naše firma oslovena s žádostí o příspěvek. Zdálo se mi to smysluplné, tak jsme tehdy přispěli.
Pak nám začal chodit jejich ochranářský časopis, zdarma, jako poděkování za příspěvek. Ovšem hned první došlé číslo bylo podivné - plné kritiky Čechů, že jaký je v krajině českého pohraničí bordel, a že dokud tam bývali sudetští Němci, tak tam bylo vše upravené, a celý článek byl veden v tomto duchu - že za Němců to bylo v pohraničí vše OK, a že Češi jsou čuňata, a pod tím vším byl podepsán Jan Korytář, vedoucí toho ochranářského spolku (ano, ten, co teď byl chvíli i libereckým primátorem).
Jenže - on byl pod tím článkem byl podepsán jako Hans Korytar...
Koukala jsem na ten časopis asi takhle: va va va  a říkala jsem si - proboha, nač jsem to přispěla ? Na záchranu smíšeného přirozeného lesa, a nebo na nějaký zakuklený sudetoněmecký spolek?

Nedalo mi to, zavolala jsem tehdy na jejich ústředí a řekla jsem jim o svých pocitech. Omlouvali se,prý nejsem jediná, kdo se ozval a koho znejistěli a naštvali... Prý to měla být tak trochu recese, ten Hans Korytar apod...No, mě to moc srandovní tedy nepřipadá....

Tím nechci nikoho zviklávat, aby podobné akce nepřispíval. Jen píšu svou osobní zkušenost s mým přispíváním na podobný účel.

Za sebe říkám, že už bych na nic podobného nepřispěla, hlavně proto, že mi to připadá poměrně těžko zkontrolovovatelné, kam ty peníze na záchranu lesa skutečně jdou...
Naštěstí znám pár organizací, kde přesně vím, že  peníze jdou na avízovaný dobročinný účel, a tam přispívám, a nebo raděj někdy vymýšlím dobročinné akce i sama, a mám jistotu, že to stoprocentně není zneužito. stolt

Upravil(a) Blossom (30. 5. 2011 16:35)

#3 30. 5. 2011 13:51

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Hans Korytar godlike

Prozatím jsem našla tohle, jdu si to přečíst

http://www.cmelak.cz/lomikamen/archiv/l … 012005.pdf

Není tady

#4 30. 5. 2011 14:18

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Ta recese je mi docela blízká.
Prostě někdo má smysl pro humor, jiný mezery ve vzdělání a tedy fobie, to už tak je.
Navíc to není nic, co by souviselo se Ščůrnicou.
Dala jsem sem odkaz a je na každém, jak se s tím popasuje, každý má právo na svůj názor.
Není vůůůůbec poviností přispívat, je navýsost žádoucí zas jen nekázat a nekecat.

Já osobně to mám tak, že radši desetkrát "naletím", než abych jednou neudělala nic.

Není tady

#5 30. 5. 2011 15:27

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Když se Čech jménem Jan Korytář  pod  článek s tematikou bývalých a současných míst sudetských  podepíše Hans Korytar, o něčem to vypovídá. Recese by to byla, kdyby celej článek byl recesí. Jenže to není. V souvislosti s veřejnou sbírkou to už nevypadá ani na neškodný sentiment typu "jak se ti pečliví Němci o všechno starali a jak my lajdáci Češi na to dlabem", by je to z velké části pravda…. 
Pandoro, mně, bohužel, při čtení těch odkazů (u té Ščúrnice  ne, až u toho druhýho) běžel hlavou podobný scénář, jaký tady popisuje Blossom. Prostě jsem při tom čtení zaslechla takovou tu českou notečku - hraní na ty citlivé, dobré a kvalitní lidské struny v souvislosti s vybíráním peněz "na dobrou věc". Ono stačí připodobnit takový spolek jinému již existujícímu, který má dobrý záměr a dobré výsledky a lidi tomu tedy budou věřit a už to jede… A to jsem dost velká naiva. Až budu mít  potřebu dobrých skutků, věnuju je zase místním potřebným, těm, které znám a to osobně a přímo.

Upravil(a) haiel (30. 5. 2011 15:30)

Není tady

#6 30. 5. 2011 16:14

Blossom
Host

Jsme holt lidé různé.... mě tato "recese" tedy blízká není. Zejména poslední strana časopisu Lomikámen (viz proklik v příspěvku č.3), kde píšou o  Konrád Henlain Špacíru  usch a používají slogan Es kommt der Tag usch , mi vůbec nepřipadá vtipná.... hmm

Ale jak za ty léta tohle sdružení zpovzdálí sleduju, myslím, že od nich to tehdy byl pouze hodně blbej fór, zkrátka úlet, a že jinak se oni o ochranu přírody snaží....

Nicméně - právě díky tomu jejich časopisu jsem si uvědomila, jak možná můžou být takovéto dobročinné aktivity ošidné a neprůhledné....

Druhá věc je ovšem i to, že snaha o různorodost lesa, o zalesňování nikoli monokulturami, ale smíšeným lesem, se aspoň částečně snaží normálně i Lesy České republiky, které mají lesy na starosti. Mám v příbuzenstvu lesníka, a tak od něj to vím.

#7 30. 5. 2011 16:15

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

To bude asi ten bývalý Liberecký starosta Jan Korytář a žertík. Nesledovala jsem ho, ale podle vyprávění přátel jsem nabyla pocitu, že je slušný, ale ne moc vtipný (resp. míjeli bychom se ....).

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#8 30. 5. 2011 16:54

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

haiel napsal(a):

Když se Čech jménem Jan Korytář  pod  článek s tematikou bývalých a současných míst sudetských  podepíše Hans Korytar, o něčem to vypovídá. Recese by to byla, kdyby celej článek byl recesí. Jenže to není. V souvislosti s veřejnou sbírkou to už nevypadá ani na neškodný sentiment typu "jak se ti pečliví Němci o všechno starali a jak my lajdáci Češi na to dlabem", by je to z velké části pravda…. 
Pandoro, mně, bohužel, při čtení těch odkazů (u té Ščúrnice  ne, až u toho druhýho) běžel hlavou podobný scénář, jaký tady popisuje Blossom. Prostě jsem při tom čtení zaslechla takovou tu českou notečku - hraní na ty citlivé, dobré a kvalitní lidské struny v souvislosti s vybíráním peněz "na dobrou věc". Ono stačí připodobnit takový spolek jinému již existujícímu, který má dobrý záměr a dobré výsledky a lidi tomu tedy budou věřit a už to jede… A to jsem dost velká naiva. Až budu mít  potřebu dobrých skutků, věnuju je zase místním potřebným, těm, které znám a to osobně a přímo.

haiel,
to je pochopitelnmě tvoje nezadatelné právo.
Já mám trauma "sudetští Němci" už poměrně zpracované, takže já žádnou notečku neslyším, já prostě jen miluju les a neposílám peníze proto, abych byla za citlivou a dobrou, ale proto, aby tu nějaký les vůbec zbyl. Prostě to, co v souvislosti se sbírkou tam vidíš-slyšíš ty nebo Bloos, já tam prostě nevidím, neslyším... nemám tenhle problém a už vůbec to pro mne není podstatné smile
Já vidím KONKRETNÍ stromy a je mi zcela fuk, co si touhle sbírkou kdo řeší a na co komu hraje.
Neřeším, co mně netrápí, řeším, co mně trápí - a to je drancování přírodních lokalit. Nechci aby zmizely a na mně není, abych soudila lidi, kteří se pro to rozhodli něco dělat.
Nakonec znᚠto: kdo sám jsi bez viny, hoď kamenem.

Nu a nakonec - Bloos sem zanesla něco, co se Ščůrnicou vůbec nesouvisí, co bohužel souvisí pouze a jen s ní samotnou. Udělala to na mém vlákně už jednou, nepřekvapuje mne, že to udělala znovu. Až si to (konečně) pořeší sama se sebou, nebude míchat hrušky a jabka a uleví se jí smile

Není tady

#9 30. 5. 2011 16:55

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Blossom napsal(a):

Jsme holt lidé různé.... mě tato "recese" tedy blízká není. Zejména poslední strana časopisu Lomikámen (viz proklik v příspěvku č.3), kde píšou o  Konrád Henlain Špacíru  usch a používají slogan Es kommt der Tag usch , mi vůbec nepřipadá vtipná.... hmm

Ale jak za ty léta tohle sdružení zpovzdálí sleduju, myslím, že od nich to tehdy byl pouze hodně blbej fór, zkrátka úlet, a že jinak se oni o ochranu přírody snaží....

Nicméně - právě díky tomu jejich časopisu jsem si uvědomila, jak možná můžou být takovéto dobročinné aktivity ošidné a neprůhledné....

Druhá věc je ovšem i to, že snaha o různorodost lesa, o zalesňování nikoli monokulturami, ale smíšeným lesem, se aspoň částečně snaží normálně i Lesy České republiky, které mají lesy na starosti. Mám v příbuzenstvu lesníka, a tak od něj to vím.

A jak tohle všechno souvisí se sbírkou pro Ščůrnicu?

Není tady

#10 30. 5. 2011 16:56

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Bramborka napsal(a):

To bude asi ten bývalý Liberecký starosta Jan Korytář a žertík. Nesledovala jsem ho, ale podle vyprávění přátel jsem nabyla pocitu, že je slušný, ale ne moc vtipný (resp. míjeli bychom se ....).

Je svůj. A to se u nás neodpouští prezidentům, natož nějakému starostovi.

Není tady

#11 30. 5. 2011 17:56

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

...............
haiel,
to je pochopitelnmě tvoje nezadatelné právo.
Já mám trauma "sudetští Němci" už poměrně zpracované, takže já žádnou notečku neslyším, já prostě jen miluju les a neposílám peníze proto, abych byla za citlivou a dobrou, ale proto, aby tu nějaký les vůbec zbyl. Prostě to, co v souvislosti se sbírkou tam vidíš-slyšíš ty nebo Bloos, já tam prostě nevidím, neslyším... nemám tenhle problém a už vůbec to pro mne není podstatné smile
Já vidím KONKRETNÍ stromy a je mi zcela fuk, co si touhle sbírkou kdo řeší a na co komu hraje.
Neřeším, co mně netrápí, řeším, co mně trápí - a to je drancování přírodních lokalit. Nechci aby zmizely a na mně není, abych soudila lidi, kteří se pro to rozhodli něco dělat.
Nakonec znᚠto: kdo sám jsi bez viny, hoď kamenem.

Však já rozumím, Pandoro. Měla jsem v tomto případě tou citlivou strunou na mysli právě ten zájem o obnovu krajiny a lesů.  Devastace naší krajiny mě štve taky. Takových je nás hodně. Akorát kdyby na mě zpoza buka recesisticky vykoukl českej Honza v kožených kraasech a vybíral do kloboučku se štětičkou peníze na záchranu českých lesů v bývalých Sudetech, tak bych z toho byla, přiznávám, maličko zmatená.

Upravil(a) haiel (30. 5. 2011 17:57)

Není tady

#12 30. 5. 2011 18:26

Blossom
Host

Pandorraa napsal(a):

Blossom napsal(a):

Odpověď na to, nač se ptáš, je už v tom mém příspěvku, na který reaguješ.
Když to sama nevidíš, tak jsem ti to pro lepší názornost vytučnila. smile

#13 30. 5. 2011 18:38

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Blossom napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Blossom napsal(a):

Odpověď na to, nač se ptáš, je už v tom mém příspěvku, na který reaguješ.
Když to sama nevidíš, tak jsem ti to pro lepší názornost vytučnila. smile

Blá blá blá.
Ty mᚠnějaké KONKRETNÍ indicie, že právě TATO aktivita je ošidná a neprůhledná?
Pokud ne, jsou to jen tvoje domněnky a promiň: jen kecᚠa okecávᚠněco, co je někde úplně jinde, než v této aktivitě.

Nu a pokud ty indicie máš, sem s nimi.
Je to jako na svatbě: pokud má někdo něco proti, nech promluví hned a nebo mlčí stolt

Upravil(a) Pandorraa (30. 5. 2011 18:40)

Není tady

#14 30. 5. 2011 18:46

Blossom
Host

Popsala jsem svou osobní zkušenost s přispíváním na  stejnou aktivitu, jen vzniklou dřív a jinde. smile

Názor a si udělá každý čtenář diskuse sám.  stolt

Ty sis například udělala názor, že je to blábláblá, já ti ho neberu. big_smile

#15 30. 5. 2011 19:15

majkafa
Host

Pan, mě moc překvapuje, že tě příspěvek Bloss tak rozčílil. Já v něm vidím normální příspěvek.
Moc mě překvapují tvé reakce. va

Upravil(a) majkafa (30. 5. 2011 19:16)

#16 30. 5. 2011 19:41

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Blossom napsal(a):

Popsala jsem svou osobní zkušenost s přispíváním na  stejnou aktivitu, jen vzniklou dřív a jinde. smile

Názor a si udělá každý čtenář diskuse sám.  stolt

Ty sis například udělala názor, že je to blábláblá, já ti ho neberu. big_smile

Nu tak si to shrňme: já raději destkrát naletím než abych jednou neudělala nic, protože je mi zcela jedno, co si kdo o mém úsudku myslí, ty zase raději desetkrát neudělᚠnic, než abys jednou naletěla, protože mᚠvelkou potřebu věci prozkoumávat, záleží ti na tom, co si kdo myslí o tvém úsudku.
No a?
Prostě to máme každá jinak.
Podle mne v tom není nic proti ničemu, nicméně pořád tu nikde nevidím žádné KONKRETNÍ argumenty než jen popisování tvé KONKRETNÍ zkušenosti s ČÍM to vlastně?wink

Není tady

#17 30. 5. 2011 19:50

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

majkafa napsal(a):

Pan, mě moc překvapuje, že tě příspěvek Bloss tak rozčílil. Já v něm vidím normální příspěvek.
Moc mě překvapují tvé reakce. va

Majko, nečekᚠode mne, že tě budu přesvědčovat, že mně ten příspěvek NErozčílil, že ne?
Tvoje vnímání mých písmenek je přece na tobě stolt

Každý přece v jakýchkoliv písmenkách vidíme přesně to, na co máme nastavené "přijímače" stolt
A přesně to je pak naše realita.
Tvoje je tedy jiná než ta moje.
No a?
Kdo rozsoudí, která je V... a která je MIMO... ?
Navíc: kdo to má potřebu rozsuzovat? (BTW tu potřebu mu teda nezávidím roll )

Není tady

#18 30. 5. 2011 19:54

majkafa
Host

Kdo rozsuzuje?

#19 30. 5. 2011 21:33

Blossom
Host

Pandorroo, tummenupp , rozesmálas mě. big_smile
Konkrétně větou "Ty zase raděj desetkrát neudělᚠnic, než abys jednou naletěla..."

Nějak ti uniklo, že já jsem na stejnou věc přispěla (a ne málo) už pár let před tím, než ty ses tady včera zmínila, že je třeba nekecat a něco dělat. stolt  big_smile

#20 30. 5. 2011 21:53

majkafa
Host

Pandorraa napsal(a):

Majko, nečekᚠode mne, že tě budu přesvědčovat, že mně ten příspěvek NErozčílil, že ne?
Tvoje vnímání mých písmenek je přece na tobě stolt

Každý přece v jakýchkoliv písmenkách vidíme přesně to, na co máme nastavené "přijímače" stolt
A přesně to je pak naše realita.
Tvoje je tedy jiná než ta moje.
No a?stolt
Kdo rozsoudí, která je V... a která je MIMO... ?
Navíc: kdo to má potřebu rozsuzovat? (BTW tu potřebu mu teda nezávidím roll )

Pan, ani na chvilku se nezamyslíš nad tím, že by to třeba mohlo být nějaké zrcadlo pro tebe? Žes po ní tak vyjela. A vyjela. to si nevymluvíš. stolt Nebo je problém přiznat si, že i v tomhle jsi lidská? Nic ve zlém, ale by si můžeš myslet, žes po Bloss nevyjela, už jen to blábláblá je dost neuctivé vůči partnerovi v diskusi.

#21 30. 5. 2011 22:17

majkafa
Host

Já bych spíš uvítala, kdyby se dalo zachraňovat nějaký les vlastní prací než posíláním peněz. Myslím, že mnohem prospěšnější je, když něco dělám vlastními rukami, než posílat peníze. Přijde mi smysluplnější chodit třeba i do dětského domova a dávat dětem svou přítomností něco do života, než dávat peníze. Samozřejmě, je prima pak třeba něco koupit, třeba barvy na malování, počítač, ... ale v první řadě dávat víc sebe než své peníze.
Chodívala jsem na brigádu vysazovat stromy z lesní školky do lesů.

#22 30. 5. 2011 22:28

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Na druhem brehu a tady

majkafa napsal(a):

Nic ve zlém, ale by si můžeš myslet, žes po Bloss nevyjela, už jen to blábláblá je dost neuctivé vůči partnerovi v diskusi.

Majkafo,
Ty vis co si Pan mysli? Nebo co zamysli svymi slovy kdyz je pise?   Nebo vis jen ted to ,co si myslis Ty?  Projekce.    big_smilewink

Kde sidli strach ,tam neni misto pro soucit,
protoze strach je postaveny na nelasce a odporu.
Nemame strach kdyz nekoho a neco milujeme,
mame strach pouze kdyz nemilujeme.   

Není tady

#23 30. 5. 2011 22:34

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Na druhem brehu a tady

Blossom napsal(a):

Nějak ti uniklo, že já jsem na stejnou věc přispěla (a ne málo) už pár let před tím, než ty ses tady včera zmínila, že je třeba nekecat a něco dělat. stolt  big_smile

A je to vubec tak dulezity Bloss? Proc to potrebujes zminit? Zeby ego chtelo ? winkbig_smile

Pan ,promin ,uz mlcim.  rodna

Kde sidli strach ,tam neni misto pro soucit,
protoze strach je postaveny na nelasce a odporu.
Nemame strach kdyz nekoho a neco milujeme,
mame strach pouze kdyz nemilujeme.   

Není tady

#24 31. 5. 2011 7:05

majkafa
Host

Arcanum napsal(a):

Majkafo,Ty vis co si Pan mysli? Nebo co zamysli svymi slovy kdyz je pise?   Nebo vis jen ted to ,co si myslis Ty?  Projekce.    big_smilewink

Ty v mých slovech něco takového čteš? Ž
Nemíním se s tebou přetahovat o slovíčka na vlákně, kde jsme tímto obě off topic.

#25 31. 5. 2011 12:35

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Blossom napsal(a):

Pandorroo, tummenupp , rozesmálas mě. big_smile
Konkrétně větou "Ty zase raděj desetkrát neudělᚠnic, než abys jednou naletěla..."

Bloos, nad tvým "rozesmálas mně" já už se několik let usmívám stolt

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí