27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Pro ty, kdo nechtějí pořád jen "kecat", ale také i něco konkretního dělat:
http://www.kosenka.cz/zachranles/sbirka.php
http://www.mistoproprirodu.cz
Není tady
Něco takového funguje u na Jetědu u Liberce.
Dodatečně jetě přidávám odkaz na to: http://www.novyprales.cz/index.html
Před lety byla tímto libereckým sdruením nae firma oslovena s ádostí o příspěvek. Zdálo se mi to smysluplné, tak jsme tehdy přispěli.
Pak nám začal chodit jejich ochranářský časopis, zdarma, jako poděkování za příspěvek. Ovem hned první dolé číslo bylo podivné - plné kritiky Čechů, e jaký je v krajině českého pohraničí bordel, a e dokud tam bývali sudettí Němci, tak tam bylo ve upravené, a celý článek byl veden v tomto duchu - e za Němců to bylo v pohraničí ve OK, a e Čei jsou čuňata, a pod tím vím byl podepsán Jan Korytář, vedoucí toho ochranářského spolku (ano, ten, co teď byl chvíli i libereckým primátorem).
Jene - on byl pod tím článkem byl podepsán jako Hans Korytar...
Koukala jsem na ten časopis asi takhle:
a říkala jsem si - proboha, nač jsem to přispěla ? Na záchranu smíeného přirozeného lesa, a nebo na nějaký zakuklený sudetoněmecký spolek?
Nedalo mi to, zavolala jsem tehdy na jejich ústředí a řekla jsem jim o svých pocitech. Omlouvali se,prý nejsem jediná, kdo se ozval a koho znejistěli a natvali... Prý to měla být tak trochu recese, ten Hans Korytar apod...No, mě to moc srandovní tedy nepřipadá....
Tím nechci nikoho zviklávat, aby podobné akce nepřispíval. Jen píu svou osobní zkuenost s mým přispíváním na podobný účel.
Za sebe říkám, e u bych na nic podobného nepřispěla, hlavně proto, e mi to připadá poměrně těko zkontrolovovatelné, kam ty peníze na záchranu lesa skutečně jdou...
Natěstí znám pár organizací, kde přesně vím, e peníze jdou na avízovaný dobročinný účel, a tam přispívám, a nebo raděj někdy vymýlím dobročinné akce i sama, a mám jistotu, e to stoprocentně není zneuito.
Upravil(a) Blossom (30. 5. 2011 16:35)
Hans Korytar
Prozatím jsem nala tohle, jdu si to přečíst
http://www.cmelak.cz/lomikamen/archiv/l … 012005.pdf
Není tady
Ta recese je mi docela blízká.
Prostě někdo má smysl pro humor, jiný mezery ve vzdělání a tedy fobie, to u tak je.
Navíc to není nic, co by souviselo se čůrnicou.
Dala jsem sem odkaz a je na kadém, jak se s tím popasuje, kadý má právo na svůj názor.
Není vůůůůbec poviností přispívat, je navýsost ádoucí zas jen nekázat a nekecat.
Já osobně to mám tak, e radi desetkrát "naletím", ne abych jednou neudělala nic.
Není tady
Kdy se Čech jménem Jan Korytář pod článek s tematikou bývalých a současných míst sudetských podepíe Hans Korytar, o něčem to vypovídá. Recese by to byla, kdyby celej článek byl recesí. Jene to není. V souvislosti s veřejnou sbírkou to u nevypadá ani na nekodný sentiment typu "jak se ti pečliví Němci o vechno starali a jak my lajdáci Čei na to dlabem", by je to z velké části pravda
.
Pandoro, mně, bohuel, při čtení těch odkazů (u té čúrnice ne, a u toho druhýho) běel hlavou podobný scénář, jaký tady popisuje Blossom. Prostě jsem při tom čtení zaslechla takovou tu českou notečku - hraní na ty citlivé, dobré a kvalitní lidské struny v souvislosti s vybíráním peněz "na dobrou věc". Ono stačí připodobnit takový spolek jinému ji existujícímu, který má dobrý záměr a dobré výsledky a lidi tomu tedy budou věřit a u to jede
A to jsem dost velká naiva. A budu mít potřebu dobrých skutků, věnuju je zase místním potřebným, těm, které znám a to osobně a přímo.
Upravil(a) haiel (30. 5. 2011 15:30)
Není tady
Jsme holt lidé různé.... mě tato "recese" tedy blízká není. Zejména poslední strana časopisu Lomikámen (viz proklik v příspěvku č.3), kde píou o Konrád Henlain pacíru a pouívají slogan Es kommt der Tag
, mi vůbec nepřipadá vtipná....
Ale jak za ty léta tohle sdruení zpovzdálí sleduju, myslím, e od nich to tehdy byl pouze hodně blbej fór, zkrátka úlet, a e jinak se oni o ochranu přírody snaí....
Nicméně - právě díky tomu jejich časopisu jsem si uvědomila, jak moná můou být takovéto dobročinné aktivity oidné a neprůhledné....
Druhá věc je ovem i to, e snaha o různorodost lesa, o zalesňování nikoli monokulturami, ale smíeným lesem, se aspoň částečně snaí normálně i Lesy České republiky, které mají lesy na starosti. Mám v příbuzenstvu lesníka, a tak od něj to vím.
To bude asi ten bývalý Liberecký starosta Jan Korytář a ertík. Nesledovala jsem ho, ale podle vyprávění přátel jsem nabyla pocitu, e je sluný, ale ne moc vtipný (resp. míjeli bychom se ....).
Není tady
haiel napsal(a):
Kdy se Čech jménem Jan Korytář pod článek s tematikou bývalých a současných míst sudetských podepíe Hans Korytar, o něčem to vypovídá. Recese by to byla, kdyby celej článek byl recesí. Jene to není. V souvislosti s veřejnou sbírkou to u nevypadá ani na nekodný sentiment typu "jak se ti pečliví Němci o vechno starali a jak my lajdáci Čei na to dlabem", by je to z velké části pravda .
Pandoro, mně, bohuel, při čtení těch odkazů (u té čúrnice ne, a u toho druhýho) běel hlavou podobný scénář, jaký tady popisuje Blossom. Prostě jsem při tom čtení zaslechla takovou tu českou notečku - hraní na ty citlivé, dobré a kvalitní lidské struny v souvislosti s vybíráním peněz "na dobrou věc". Ono stačí připodobnit takový spolek jinému ji existujícímu, který má dobrý záměr a dobré výsledky a lidi tomu tedy budou věřit a u to jede A to jsem dost velká naiva. A budu mít potřebu dobrých skutků, věnuju je zase místním potřebným, těm, které znám a to osobně a přímo.
haiel,
to je pochopitelnmě tvoje nezadatelné právo.
Já mám trauma "sudettí Němci" u poměrně zpracované, take já ádnou notečku neslyím, já prostě jen miluju les a neposílám peníze proto, abych byla za citlivou a dobrou, ale proto, aby tu nějaký les vůbec zbyl. Prostě to, co v souvislosti se sbírkou tam vidí-slyí ty nebo Bloos, já tam prostě nevidím, neslyím... nemám tenhle problém a u vůbec to pro mne není podstatné
Já vidím KONKRETNÍ stromy a je mi zcela fuk, co si touhle sbírkou kdo řeí a na co komu hraje.
Neřeím, co mně netrápí, řeím, co mně trápí - a to je drancování přírodních lokalit. Nechci aby zmizely a na mně není, abych soudila lidi, kteří se pro to rozhodli něco dělat.
Nakonec zná to: kdo sám jsi bez viny, hoď kamenem.
Nu a nakonec - Bloos sem zanesla něco, co se čůrnicou vůbec nesouvisí, co bohuel souvisí pouze a jen s ní samotnou. Udělala to na mém vlákně u jednou, nepřekvapuje mne, e to udělala znovu. A si to (konečně) pořeí sama se sebou, nebude míchat hruky a jabka a uleví se jí
Není tady
Blossom napsal(a):
Jsme holt lidé různé.... mě tato "recese" tedy blízká není. Zejména poslední strana časopisu Lomikámen (viz proklik v příspěvku č.3), kde píou o Konrád Henlain pacíru
a pouívají slogan Es kommt der Tag
![]()
Ale jak za ty léta tohle sdruení zpovzdálí sleduju, myslím, e od nich to tehdy byl pouze hodně blbej fór, zkrátka úlet, a e jinak se oni o ochranu přírody snaí....
Nicméně - právě díky tomu jejich časopisu jsem si uvědomila, jak moná můou být takovéto dobročinné aktivity oidné a neprůhledné....
Druhá věc je ovem i to, e snaha o různorodost lesa, o zalesňování nikoli monokulturami, ale smíeným lesem, se aspoň částečně snaí normálně i Lesy České republiky, které mají lesy na starosti. Mám v příbuzenstvu lesníka, a tak od něj to vím.
A jak tohle vechno souvisí se sbírkou pro čůrnicu?
Není tady
Bramborka napsal(a):
To bude asi ten bývalý Liberecký starosta Jan Korytář a ertík. Nesledovala jsem ho, ale podle vyprávění přátel jsem nabyla pocitu, e je sluný, ale ne moc vtipný (resp. míjeli bychom se ....).
Je svůj. A to se u nás neodpoutí prezidentům, nato nějakému starostovi.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
...............
haiel,
to je pochopitelnmě tvoje nezadatelné právo.
Já mám trauma "sudettí Němci" u poměrně zpracované, take já ádnou notečku neslyím, já prostě jen miluju les a neposílám peníze proto, abych byla za citlivou a dobrou, ale proto, aby tu nějaký les vůbec zbyl. Prostě to, co v souvislosti se sbírkou tam vidí-slyí ty nebo Bloos, já tam prostě nevidím, neslyím... nemám tenhle problém a u vůbec to pro mne není podstatné![]()
Já vidím KONKRETNÍ stromy a je mi zcela fuk, co si touhle sbírkou kdo řeí a na co komu hraje.
Neřeím, co mně netrápí, řeím, co mně trápí - a to je drancování přírodních lokalit. Nechci aby zmizely a na mně není, abych soudila lidi, kteří se pro to rozhodli něco dělat.
Nakonec zná to: kdo sám jsi bez viny, hoď kamenem.
Vak já rozumím, Pandoro. Měla jsem v tomto případě tou citlivou strunou na mysli právě ten zájem o obnovu krajiny a lesů. Devastace naí krajiny mě tve taky. Takových je nás hodně. Akorát kdyby na mě zpoza buka recesisticky vykoukl českej Honza v koených kraasech a vybíral do kloboučku se tětičkou peníze na záchranu českých lesů v bývalých Sudetech, tak bych z toho byla, přiznávám, maličko zmatená.
Upravil(a) haiel (30. 5. 2011 17:57)
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Blossom napsal(a):
Jsme holt lidé různé.... mě tato "recese" tedy blízká není. Zejména poslední strana časopisu Lomikámen (viz proklik v příspěvku č.3), kde píou o Konrád Henlain pacíru
![]()
Druhá věc je ovem i to, e snaha o různorodost lesa, o zalesňování nikoli monokulturami, ale smíeným lesem, se aspoň částečně snaí normálně i Lesy České republiky, které mají lesy na starosti. Mám v příbuzenstvu lesníka, a tak od něj to vím.A jak tohle vechno souvisí se sbírkou pro čůrnicu?
Odpověď na to, nač se ptá, je u v tom mém příspěvku, na který reaguje.
Kdy to sama nevidí, tak jsem ti to pro lepí názornost vytučnila.
Blossom napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Blossom napsal(a):
![]()
Druhá věc je ovem i to, e snaha o různorodost lesa, o zalesňování nikoli monokulturami, ale smíeným lesem, se aspoň částečně snaí normálně i Lesy České republiky, které mají lesy na starosti. Mám v příbuzenstvu lesníka, a tak od něj to vím.A jak tohle vechno souvisí se sbírkou pro čůrnicu?
Odpověď na to, nač se ptá, je u v tom mém příspěvku, na který reaguje.
Kdy to sama nevidí, tak jsem ti to pro lepí názornost vytučnila.
Blá blá blá.
Ty má nějaké KONKRETNÍ indicie, e právě TATO aktivita je oidná a neprůhledná?
Pokud ne, jsou to jen tvoje domněnky a promiň: jen kecá a okecává něco, co je někde úplně jinde, ne v této aktivitě.
Nu a pokud ty indicie má, sem s nimi.
Je to jako na svatbě: pokud má někdo něco proti, nech promluví hned a nebo mlčí
Upravil(a) Pandorraa (30. 5. 2011 18:40)
Není tady
Popsala jsem svou osobní zkuenost s přispíváním na stejnou aktivitu, jen vzniklou dřív a jinde.
Názor a si udělá kadý čtenář diskuse sám.
Ty sis například udělala názor, e je to blábláblá, já ti ho neberu.
Pan, mě moc překvapuje, e tě příspěvek Bloss tak rozčílil. Já v něm vidím normální příspěvek.
Moc mě překvapují tvé reakce.
Upravil(a) majkafa (30. 5. 2011 19:16)
Blossom napsal(a):
Popsala jsem svou osobní zkuenost s přispíváním na stejnou aktivitu, jen vzniklou dřív a jinde.
Názor a si udělá kadý čtenář diskuse sám.
Ty sis například udělala názor, e je to blábláblá, já ti ho neberu.
Nu tak si to shrňme: já raději destkrát naletím ne abych jednou neudělala nic, protoe je mi zcela jedno, co si kdo o mém úsudku myslí, ty zase raději desetkrát neudělá nic, ne abys jednou naletěla, protoe má velkou potřebu věci prozkoumávat, záleí ti na tom, co si kdo myslí o tvém úsudku.
No a?
Prostě to máme kadá jinak.
Podle mne v tom není nic proti ničemu, nicméně pořád tu nikde nevidím ádné KONKRETNÍ argumenty ne jen popisování tvé KONKRETNÍ zkuenosti s ČÍM to vlastně?
Není tady
majkafa napsal(a):
Pan, mě moc překvapuje, e tě příspěvek Bloss tak rozčílil. Já v něm vidím normální příspěvek.
Moc mě překvapují tvé reakce.
Majko, nečeká ode mne, e tě budu přesvědčovat, e mně ten příspěvek NErozčílil, e ne?
Tvoje vnímání mých písmenek je přece na tobě
Kadý přece v jakýchkoliv písmenkách vidíme přesně to, na co máme nastavené "přijímače"
A přesně to je pak nae realita.
Tvoje je tedy jiná ne ta moje.
No a?
Kdo rozsoudí, která je V... a která je MIMO... ?
Navíc: kdo to má potřebu rozsuzovat? (BTW tu potřebu mu teda nezávidím )
Není tady
Kdo rozsuzuje?
Pandorroo, , rozesmálas mě.
Konkrétně větou "Ty zase raděj desetkrát neudělá nic, ne abys jednou naletěla..."
Nějak ti uniklo, e já jsem na stejnou věc přispěla (a ne málo) u pár let před tím, ne ty ses tady včera zmínila, e je třeba nekecat a něco dělat.
Pandorraa napsal(a):
Majko, nečeká ode mne, e tě budu přesvědčovat, e mně ten příspěvek NErozčílil, e ne?
Tvoje vnímání mých písmenek je přece na tobě
Kadý přece v jakýchkoliv písmenkách vidíme přesně to, na co máme nastavené "přijímače"
A přesně to je pak nae realita.
Tvoje je tedy jiná ne ta moje.
No a?
Kdo rozsoudí, která je V... a která je MIMO... ?
Navíc: kdo to má potřebu rozsuzovat? (BTW tu potřebu mu teda nezávidím)
Pan, ani na chvilku se nezamyslí nad tím, e by to třeba mohlo být nějaké zrcadlo pro tebe? es po ní tak vyjela. A vyjela. to si nevymluví. Nebo je problém přiznat si, e i v tomhle jsi lidská? Nic ve zlém, ale by si můe myslet, es po Bloss nevyjela, u jen to blábláblá je dost neuctivé vůči partnerovi v diskusi.
Já bych spí uvítala, kdyby se dalo zachraňovat nějaký les vlastní prací ne posíláním peněz. Myslím, e mnohem prospěnějí je, kdy něco dělám vlastními rukami, ne posílat peníze. Přijde mi smysluplnějí chodit třeba i do dětského domova a dávat dětem svou přítomností něco do ivota, ne dávat peníze. Samozřejmě, je prima pak třeba něco koupit, třeba barvy na malování, počítač, ... ale v první řadě dávat víc sebe ne své peníze.
Chodívala jsem na brigádu vysazovat stromy z lesní kolky do lesů.
majkafa napsal(a):
Nic ve zlém, ale by si můe myslet, es po Bloss nevyjela, u jen to blábláblá je dost neuctivé vůči partnerovi v diskusi.
Majkafo,
Ty vis co si Pan mysli? Nebo co zamysli svymi slovy kdyz je pise? Nebo vis jen ted to ,co si myslis Ty? Projekce.
Není tady
Blossom napsal(a):
Nějak ti uniklo, e já jsem na stejnou věc přispěla (a ne málo) u pár let před tím, ne ty ses tady včera zmínila, e je třeba nekecat a něco dělat.
![]()
A je to vubec tak dulezity Bloss? Proc to potrebujes zminit? Zeby ego chtelo ?
Pan ,promin ,uz mlcim.
Není tady
Arcanum napsal(a):
Majkafo,Ty vis co si Pan mysli? Nebo co zamysli svymi slovy kdyz je pise? Nebo vis jen ted to ,co si myslis Ty? Projekce.
Ty v mých slovech něco takového čte?
Nemíním se s tebou přetahovat o slovíčka na vlákně, kde jsme tímto obě off topic.
Blossom napsal(a):
Pandorroo,
, rozesmálas mě.
Konkrétně větou "Ty zase raděj desetkrát neudělá nic, ne abys jednou naletěla..."
Nějak ti uniklo, e já jsem na stejnou věc přispěla (a ne málo) u pár let před tím, ne ty ses tady včera zmínila, e je třeba nekecat a něco dělat.![]()
Bloos, nad tvým "rozesmálas mně" já u se několik let usmívám
Není tady