29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Oslovujete se jmenem nebo segro, bracho a pod.? Jsem jedinacek, tak nevim, jak to chodi. Dekuju.
Není tady
Sakura napsal(a):
Oslovujete se jmenem nebo segro, bracho a pod.? Jsem jedinacek, tak nevim, jak to chodi. Dekuju.
jménem. neznám nikoho kdo by pravidelně svého sourozence oslovoval brácho nebo ségro.
Není tady
Aprill, tady v Japonsku hlavne mladsi sourozenci oslovuji starsi jako "starsi sestricko" nebo "starsi bratricku" a mne z toho naskakuje husi kuze, kdyz tchyne oslovuje mojeho syna pred jeho mladsi sestrickou jako "starsiho bratricka". Vim, ze ziju v jine kulture, ale manzel s tim souhlasi a jsou to nase deti, tak chci poprosit tchyni, at deti oslovuje jmenem. Hrozne mi to je proti srsti.
Není tady
Sakura napsal(a):
Aprill, tady v Japonsku hlavne mladsi sourozenci oslovuji starsi jako "starsi sestricko" nebo "starsi bratricku" a mne z toho naskakuje husi kuze, kdyz tchyne oslovuje mojeho syna pred jeho mladsi sestrickou jako "starsiho bratricka". Vim, ze ziju v jine kulture, ale manzel s tim souhlasi a jsou to nase deti, tak chci poprosit tchyni, at deti oslovuje jmenem. Hrozne mi to je proti srsti.
hm, tak to by mi taky naskakovala husina!
Není tady
Svými jmény.
Já svojí mladší ségře říkám jménem a pak ještě přezdívkou, kterou jsem jí dala sama
Když si píšeme sms, tak se většinou podepisujeme jako "tvá krásná sestřička"
Není tady
Tak mne brácha oslovuje někdy - sestro
nebo jménem (trochu zdrobněle), ale nikdy mi neřekne Nelo.
Není tady
Nela je hezké jméno, líbí se mi.
Není tady
Většinou jménem, případně familiárně "ségra"
Není tady
se sestrami se oslovujeme jménem. Moje děti si říkají jménem nebo brácha a ségra. Dcera svému bráchovi říká prcku. A vůbec jí nevadí, že je o 2 hlavy vyšší
Není tady
Jménem a dříve různými láskyplnými více či méně hanlivými přezdívkami.
Není tady
Bráchy oslovuju bráško a sestru ségro. Málokdy je oslovím jménem.
Není tady
Brácha mě umí oslovit i titulem: ty stará krávo :-D to když jsem přišla s piercingem v jazyku a jelikož je krapet starší, tak ho to nenadchlo :-)
ale jinak normálně jmény
Není tady