6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1
Ahoj, dobrý den přátelé,
mám na Vás obrovskou prosbu, nejlépe asi odborníka z této oblasti. Moje velmi dobrá kamarádka (32 let, 2 děti) má již týden pod pravým prsem zvětšenou lymfatickou uzlinu. Před týdnem měla uzlina 10 cm a bolela, dnešní situace je, že uzlina se stále zvětšuje, bolí čím dál víc a mění barvu!
Problém je ale následující - měla jít zítra k lékaři ale nepůjde, je to prý z důvodu, že ji čeká teďka opět velmi náročné období koncertů, školní výlety /je učitelka/ a v červenci tábor, a starat se o děti, je tady prostě psychickej blok a podvědomě tuší/bojí se jít k lékaři. Přislíbila mi už včer,a že zajde po táboře, nicméně to jsou další 2 měsíce čekání a už může bejt pozdě!
Máme strach a bojíme se o ní, poradíte nám co by mohlo zlepšit její stav? Je stále unavená.. Taky píšu za ní, protože ona pro to nic neudělá a do nemocnice zřejmě nepůjde, dokud jí to nesklátí, pod nátlakem už vůbec :-( Napadá mě domácí lékař pokud to funguje - že přijede, vyšetří jí a uvidí se..
Už jednou jsem přišel o blízkou osobu, jen kvůli laxnosti a přístupu ke zdraví, nerad bych zažil něco podobného znovu...
děkuji za odpovědi!
foto té uzliny jak vypadala před týdnem zasílám zde
Není tady
Zdeňku, to musí vidět doktor. Krev jí taky nevezmeš, já bych si s tím nehrála a jestli se o ní tak bojíš, tak ji nějak dotáhni k dr. Anebo zkus, že je lepší znát pravdu, už jenom ? kvůli jejím dětem. Sice se obětuje kvůli jiným dětem, ale stojí to zato? Musí myslet na své zdraví a děti.
Aspoň na tu krev a k chirurgovi, jen tak aby se podíval. Nebo na mamologii...Prostě ji nalákej do auta a odvez k dr.
Není tady
Já bych taky neváhala.Hned k lékaři!!!
Není tady
souhlasím, není radno si zahrávat a odkládat kvůli ničemu... člověk pak může litovat takže ukecat, nebo unést, ale pokud je to kamarádka, donutit k prohlídce lékařem
Není tady
Asi hloupý nápad, ale zkusit ji nalákat na nějaký výlet a prostě ji dovézt k lékaři... já teda taky doktory prostě jedině, až když je zle, ale taky z vlastní zkušenosti, když táta se furt bránil nemocnici, tak už taky odešel... nebo jí jedině domluvit, aby už kvůli dětem!! se nechala prohlédnout....prohlídka ji "nezabije"
Není tady
Zdeňku, má fakt jen nedostatek času, nebo hlavně strach?
Pokud má nedostatek času, tak jí řekni, že pokud si myslí, že ji někdo vezme na počkání až ona bude mít čas, tak se mýlí. Objednací lhůty na odborné vyšetření prsou jsou tragicky dlouhé, v průměru kolem dvou měsíců, takže už měla být minimálně někam objednaná.
Samozřejmě existuje možnost, že až řekne, že jí nález takhle postupuje, tak ji vezmou přednostně, ale na to ať rozhodně nespoléhá.
Jinak zvětšená uzlina poukazuje i na místní zánět (bolest by tomu i nasvědčovala), takže ať nemaluje čerty na zeď, nicméně to chce vyšetřit pohmatem, ultrazvukem a pak možná biopsii (ta se dělá v místním znecitlivění, nemusí se bát).
Má dvě děti, takže by měla vzít rozum do hrsti a postarat se o to, aby to někdo brzy viděl. Nejspíš půjde "jen" o zánět, ze kterého bude rychle venku, ale kdyby to byl nádor, pak dva měsíce hrají velkou roli. Můj onkolog mi v podobné situaci vysvětlil jakou roli hraje čas: je velký rozdíl ve víceméně "lehké" léčbě spočívající ve vyříznutí lokálního nádoru při včasné diagnoze anebo ablací prsu, chemoterapií a radioterapií při rozsáhlém (pozdním) nálezu. (Já sama totiž běhala dva roky s bulkou a to máme pozitivní rodinnou anamnézu ).
Od té doby vím, že jakmile se něco objeví, rychle k doktorům. Když to nic není, tak hurá, když něco najdou, tak včas a v tom případě třikrát hurá.
Co na to její manžel?
Není tady
Díky Vám vše za odpovědi!
Snažím se ji jemně přemluvit, ale když stále nechce? Dneska jsem jí volal a zase mi to zopakovala, dokud nebude po táboře, nikam nechce jet, a prý se jí to zvětšuje! Násilím to taky nepůjde, zbývá zjistit, kdo je její obvodní lékař a zkusit ho poslat k ní domů... Zkoušel jsem nenápadně zjistit i jméno ošetřující lékařky v Náchodě, ale bohužel neúspěšně :-(
ona čas podle mě má, ale všechno ji teďka dlouho trvá, takže to bude i tím, zítra dopoledne tam jedu, zjistím jak se věci aktuálně mají :-(
Jinak manžel... no, co bychom si povídali - neklape to že jo, vůbec ne tak jak má, oddělené ložnice atd..
"jezdí na ryby" jak se tak říká, jezdí za milenkou..
strach je fakt velikej, ona podvědomě se bojí jít k lékaři, protože by si ji tam nechali, v pátek má koncert, a pak v červenci ten tábor.. to jsou pořád výmluvy a strach! :-( ale jak..
Není tady
Zkus ji nasměřovat k příběhu Anny K. Co se může stát, jestli nepůjde k lékaři OKAMŽITĚ
Co jí pak bude platný koncert nebo tábor, jestli tu vůbec nebude?
http://ona.idnes.cz/anna-k-zahajila-mra … _zdravi_lf
Zdenku, našla jsem toto : http://www.lekari-online.cz/prakticke-l … cneho-doma nevím, zda z toho vyčteš něco užitečného... pak jedině mě napadlo projet seznam ošetř. lékařů v Náchodě a kdyby tam třeba nějaká kamarádka, manželka, přítelkyně - nevím, zavolala pod jejím jménem a zeptala se třeba, že potřebuje vědět kdy byla třeba na očkování tetanu, víš a mohlo by povést narazit na tu správnou její.... asi hloupý nápad, ale třeba za pokus... obvolat ty lékaře a jeden musí být správný
Není tady
To jako maminka meho pritele ta chodila s bulkou 2.5 roku.V dobe ,kdy objevila bulku se ji rozvadel syn,byl na tom psychicky spatne tak s tim nechtela nikoho zatezovat.Pak jsem se objevila ja a opet nechtela tim zatezovat rodinu,kdyz jejich syn je konecne stastny a dostal se s depresi....cas plynul a jeji manzel tu bulku objevil,kdyz byla v koupelne.Ona se branila vysetreni,pritom vedela,ze jeji matka na rakovinu prsa zemrela.
Nakonec ji umluvil a sli k lekari,bulka dosahla velikosti skoro 5 cm.Nasledovala chemoterapie,bylo ji tak spatne,ze to chtela vzdat. Nasledovala operace a znova chemoterapie,myslim,ze nejhorsi ma za sebou a lekari tvrdi,ze vse vypada velmi dobre.
Není tady
Stránky: 1