29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Praskání kůžičky mezi prsty na noze + svědění - neví někdo skutečně osvědčený tip na lék, či domácí výrobu něčeho, co úspěšně zbaví svědění mezi prsty u nohy a zahojení popraskané kůžičky? Ideálně okamžitě, popř. během pár dní? :-)
děkuji
Není tady
Nejpravděpodobněji jde o plísňovou infekci - tak antimykotická mast by měla pomoci. Okamžitě asi ne, ale už po první aplikaci úleva, po další mohou vymizet příznaky. Ale rozhodně je třeba se k tomu postavit, t.j. nezkracovat dobu aplikace, ošetřit boty, ponožky, koberce, ohledat zbytek rodiny a tak .....
Není tady
Vypadá to na plíseň.. tak v první řadě hygiena jak nohou, tak ponožky střídat i víckrát denně, a prát je teď na vyšší teplotu, aspoň 60, no a nezapomeň na desinfekci bot, pantoflí na doma a taky vyper předložku v koupelně...
Je důležité nohy nedržet ve vlhku, z domácí lékárny bych asi zkusila omývat octovou vodou, nebo by pomohly určitě nějaké bylinky, snad levandule, rozhodně ale tee tree oil, to je výborný.. (to ti snad poradí někdo jiný)
No a já osobně bych zašla do lékárny pro antimykotikum, rozhodně se nestyď to říct, že chceš něco na plísně na nohách, jsou zvyklí na horší věci a není to žádná ostuda.. dostaneš nejspíš mastičku Canesten nebo Canesporidum či jak se to jmenuje, znáš z reklamy.. a to zebere, když k tomu budeš dodržovat ty další zásady..
Ty ranky jsou většinou důsledkem té plísně, takže se to takto dohojí samo, nicméně jsem si to ještě mazala i Framykoinem na noc, a teď je na hojení novější preparát Hemagel, ale ten nezmůže nic s tou plísní..
Není tady
Já bych to, nebude-li nutno, framykoinem nemazala. To je moc dobrýho najednou ...... Framykoin je antibiotická mast.
Není tady
Díky holky za rady, Canesten už jsem zkoušela, ale ten teda, abych pravdu řekla, nezabral vůbec... koupila jsem si v lékárně nějaký krém na nohy s přísadou proti plísním, tak ho půjdu prubnout a díky za radu toho Clotrimazolu, ten dřív používal táta na ranku v podpaždí, úplně mi ten název vyskočil z hlavy.... ono jsem k tomu asi přišla, když jsem chodila cca 2-3 měsíce zpět na cvičení ve sprchách, to je dost možné, že?
Tak jsem zvědavá, co zabere, v lékárně mě teda rovnou poslala na kožní, že když nezabírá Canesten, už jedině něco na předpis....
Není tady
Bramborka napsal(a):
Já bych to, nebude-li nutno, framykoinem nemazala. To je moc dobrýho najednou ...... Framykoin je antibiotická mast.
No právě, já měla tu trhlinku dost velkou, pod malíčkem, vždycky jak to zaschlo a zas jsem stoupla na nohy, se to roztrhlo dál.. no a začlo to mokvat a zanícovat se, tak jsem na noc mázla Fr a hned se to hojilo.. jednak je dost mastný, kůže nezatvrdla a pak to zabránilo hnisání.. já neříkala, že to má pomoct s plísní..
Není tady
Zkus Mykoseptin, působí do jisté míry i antibakteriálně, zabral mi lépe a rychleji, než Canesten (ale není plíseň jako plíseň a kůže jako kůže, ale u mě šlo o tytéž problémy, čili svědění a pukání nožního meziprstí).
Není tady
Ok, děkuji, vyzkouším a ono něco snad zabere, navíc se mi tam zespodu prstu udělal ještě "puchýřek", nebo jen ztvrdlá kůžička, tak nevím
už mám ten Clotrimazol, tak to zkusím postupně.
Není tady
Canifug. Je to sprej, zabírá bezvadně, snad do druhýho dne.
http://www.lekarna.cz/canifug-losung-1l … e=zbozi.cz
Není tady
Díky díky
Není tady
Já nedám dopustit na zásyp DEVILAN. Doporučil kožní dr., český prášek a funguje, i proti pocení a tak. Není drahý, tak možná už z trhu mizí.Když se tam něco objeví, hned zasypu.
Není tady
Díky, ted zrovna zkouším balzám na nohy FOOTEE, s přísadou protiplísním a teetream
Není tady
průmyslovačka napsal(a):
Díky holky za rady, Canesten už jsem zkoušela, ale ten teda, abych pravdu řekla, nezabral vůbec... koupila jsem si v lékárně nějaký krém na nohy s přísadou proti plísním, tak ho půjdu prubnout a díky za radu toho Clotrimazolu, ten dřív používal táta na ranku v podpaždí, úplně mi ten název vyskočil z hlavy.... ono jsem k tomu asi přišla, když jsem chodila cca 2-3 měsíce zpět na cvičení ve sprchách, to je dost možné, že?
Tak jsem zvědavá, co zabere, v lékárně mě teda rovnou poslala na kožní, že když nezabírá Canesten, už jedině něco na předpis....
...nechci ti brát iluze, ale Clotrimazol je jiný obchodní název pro Canesten jsou vyrobeny ze stejné látky tj. Clotrimazolum.
Není tady
Klidně mi je vem tak to jsem netušila, ale tatkovi kdysi právě ten Clotr. hodně pomohl a mě nedávno ten Canesten ne-e .... zatím se mi to celkem zhojilo tím balzámem FOOTEE, tak uvidím a v nejhorším skáknu pro něco z výše uvedených.... nerada běhám do lékárny, každej tam na mě chrchlá a to já nesnáším :-D
Není tady
ahojky
taky je dobrý Lamisil
Není tady
Dobrý den,
protože mykóz existuje mnoho druhů a s nimi i mnoho medikamentů, doporučila bych cestu lékařského vyšetření. Je vhodnější přesně diagnostikovat o jaký typ mykózy ( a zda-li vůbec) se jedná.
Z vlastní zkušenosti mohu vřele doporučit MUDr.Diamantovou, která je jednou z nejleoších dermatoložek, kterou jsem potkala.
(najdete ji, tuším, v klinice Medicover :-) )
Hezký den,
V.Kremzová
Není tady