Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 26. 5. 2011 7:20

majkafa
Host

Re: Vyčištění vany

průmyslovačka napsal(a):

No když jsme se nastěhovali a malovalo se, tak se tam prostě vylévaly kýble od vytírání, prachu, barev....

Proč ne do WC? va

#27 26. 5. 2011 8:10

MajkaMu
♥------

Průmyslovačko, zkus Domestos, já když mám hodně zašlou vanu (máme starou, tak se do ní špína snadno zažere), tak ji čistím Domestosem. Nanesu, (nejlíp použít rukavice, protože je to trochu žíravina a navíc páchne po Savu) a nechám působit třeba hodinu. A vanu mám krásně vyčištěnou. Koupí se v každé drogerii.

Není tady

#28 26. 5. 2011 11:50

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

průmyslovačko, mně pomohla buď Fixinela, nebo ještě lépe PulliRapid. PulliRapid nanes na houbičku a rovnoměrně rozetři po celé vaně, nebo nastříkej na okraj vany a rovnoměrně rozetři kartáčkem na rukojeti, nech chvíli působit a potom opláchni.
Poznámka pod čarou - PulliRapid je silně účinný čistící tekutý přípravek, seženeš ho v drogeriích či někdy i v supermarketech. Třeba v drogeriích TETA by ho mohli mít zcela určitě. Protože je silně účinný (taková malá kyselinka-žíravinka smile) doporučuji pracovat v rukavicích a zkoušet, zda Ti nesežere s nečistotou zároveň i smalt smile
Domestos je taky dobrej, ale je na bázi chlóru a nevyčistí rezavé skvrny.

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#29 26. 5. 2011 11:54

miaa
♥♥♥♥♥--

No právě, kamarádka mne dala něco supr na vanu a pravda, byla čistá jak lilie. Až poté! jsem si přečetla návod a to něco mělo být na plastovou vanu. Takže smalt je pryč... Já zapoměla, že měla přestavbu kuchyně i koupelny a že má novou vanu.

Není tady

#30 26. 5. 2011 12:01

průmyslovačka
♥♥♥----

No rezavá není... no, právě, aby mi neslezl smalt...spíš přemýšlím, znovu to vylejt glazurou, co by to udělalo....

Ten, kdo vymyslel práci, by ji měl taky naučit onanovat, aby se udělala sama!! wink

Není tady

#31 26. 5. 2011 18:59

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Zkus tu fixinelu, pak ještě lze použít kyselinu solnou - je právě v některých domestosech, nebo i v drogeriích teta, ale u kyseliny solné nevím, jak  jde se smaltem použít. Udělala bych to tak, že bych to postříkala, přikryla navlhčenou papírovou utěrkou tak aby to nevysychalo a nechala bych to celou noc působit. Pokud by ani tohle nepomohlo, pak znovu nabarvit.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#32 26. 5. 2011 20:01

Vachu
♥♥♥♥♥--
Místo: Brno

Běží na Barandově takový trochu praštěný seriál (Máte doma uklizeno? - 17:45) o tom, jak parta žen uklízí špindírům jejich zaneřáděné byty (asi v USA)...
Ale některé rady tam jsou určitě vynikající. Např. nápad čistit vnitřek zašlé trouby směsí umíchanou z jedlé sody a saponátu (jaru?):  nasype se do misky ta soda, zaleje se saponátem (ne moc) a kouskem dřevka se z toho umíchá taková pasta ... a tou se pak čistí (mechanicky, kroužením, hadříkem) - Když to funguje na zapečenou špínu, mohlo by to být účinné i na vanu. stolt

Není tady

#33 26. 5. 2011 20:25

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Průmyslovačko, kdyby ses hotovila tu vanu částečně restaurovat, existují smalty ve spreji,  našla jsem nějakou radu  tady u Loskutáka:

http://loskutak.nova.cz/clanek/hobby/oprava-vany.html

a tohle

http://www.barvy.cz/otazka/2933-glazura-vana/

Upravil(a) haiel (26. 5. 2011 20:29)

Není tady

#34 27. 5. 2011 7:57

průmyslovačka
♥♥♥----

Ok, děkuji mnohokrát všem smile

Ten, kdo vymyslel práci, by ji měl taky naučit onanovat, aby se udělala sama!! wink

Není tady

#35 9. 11. 2011 12:21

kiri3
♥------

Na koupelnu používám výrobky od Dedry, které jsou přímo na určeny na vany, a vlastně vše co je v koupelně. Nemohu si je vynachválit :-)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí