29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj Misho,
taky jsem MTHFR 677 c heterozygot, či jak to je. První potrat hned na začátku povynechání prášků, ani jsem nestihla otestovat, přišlo se na to později z krve (HCG). Druhý potrat - nejprve zamlklé dvojče, druhá holčička se držela do 13 tt, Turnerův syndrom, na UTZ už bez srd.akce. Asi štěstí v neštěstí bylo to, že mi tohle zjistili na soukr.genetickém pracovišti v Plzni, hned mne objednali na genetické vyšetření mne i manžela a u mne zjistili tuhle mutaci. Jediný závěr byl: není to katastrofa, ale další těhu se musí hlídat, existují studie, které možná prokazují souvislost raných potratů s touto mutací.
S tímto výsledkem jsme mazala na hematologii a ochotná paní doktorka mi to potvrdila. Píchala jsem půlku těhu velkou dávku fraxiparinu (1,0 - to je prý dost vleké množství).
Suma sumarum - nenech se odbýt, určitá souvislost tam nejspíš je. Jaksi bokem mi bylo řečeno, že Fraxiparin je dost drahý lék a ne každý lékař (potažmo pojišťovna) je ochoten jej napsat. Asi bych na tvém místě změnila doktora...
Není tady
ach jo, tak já už zase začala věřit, že to právě není problém chjooo, no já snad do druhého už nepůjdu, abych nemusela řvát na doktory
ne kecám, až se rozhoupu, přečtu si to Verann a nakopnu se
děkuju
Není tady
Misho, mně přišli teď v týdnu na kombinaci leiden v heterozigotní formě a MTHRF, u té druhé poruchy chtěla doktorka překontrolovat jen nějakou hladinu - myslím homocysteinu, snad se nepletu, prý by jen nasadila nějaké vitamíny, ale kontrolovala to, mám si zavolat za 14 dní. Kvůli Leidnovi budeme celé těhu píchat inkekce na ředění krve - už mám za sebou dva časné potraty.
Držím palce! Zkus si oddechnout, psychika hraje hodně důležitou roli!
Není tady