18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj Misho,
taky jsem MTHFR 677 c heterozygot, či jak to je. První potrat hned na začátku povynechání práků, ani jsem nestihla otestovat, přilo se na to později z krve (HCG). Druhý potrat - nejprve zamlklé dvojče, druhá holčička se drela do 13 tt, Turnerův syndrom, na UTZ u bez srd.akce. Asi těstí v netěstí bylo to, e mi tohle zjistili na soukr.genetickém pracoviti v Plzni, hned mne objednali na genetické vyetření mne i manela a u mne zjistili tuhle mutaci. Jediný závěr byl: není to katastrofa, ale dalí těhu se musí hlídat, existují studie, které moná prokazují souvislost raných potratů s touto mutací.
S tímto výsledkem jsme mazala na hematologii a ochotná paní doktorka mi to potvrdila. Píchala jsem půlku těhu velkou dávku fraxiparinu (1,0 - to je prý dost vleké mnoství).
Suma sumarum - nenech se odbýt, určitá souvislost tam nejspí je. Jaksi bokem mi bylo řečeno, e Fraxiparin je dost drahý lék a ne kadý lékař (potamo pojiovna) je ochoten jej napsat. Asi bych na tvém místě změnila doktora...
Není tady
ach jo, tak já u zase začala věřit, e to právě není problém chjooo, no já snad do druhého u nepůjdu, abych nemusela řvát na doktory ne kecám, a se rozhoupu, přečtu si to Verann a nakopnu se děkuju
Není tady
Misho, mně přili teď v týdnu na kombinaci leiden v heterozigotní formě a MTHRF, u té druhé poruchy chtěla doktorka překontrolovat jen nějakou hladinu - myslím homocysteinu, snad se nepletu, prý by jen nasadila nějaké vitamíny, ale kontrolovala to, mám si zavolat za 14 dní. Kvůli Leidnovi budeme celé těhu píchat inkekce na ředění krve - u mám za sebou dva časné potraty.
Drím palce! Zkus si oddechnout, psychika hraje hodně důleitou roli!
Není tady