Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 16. 5. 2011 16:09

Kralka
♥♥♥----
Místo: Ústecký kraj

Příkaz exekutora k prodeji

Přeji hezký den, má teta má problém. Vlastní 3/6 nemovitosti, její tři děti vlastní každý  po 1/6. Nejstarší syn (nestýká se s ním, neví kde bydlí) má nejspíše dluhy. Přišel jí dopis od exekutora na prodej nemovitosti.
A teď babo raď. Může exekutor prodat dům celý, nebo jen tu 1/6?
Nebo prostě, jak to vyřešit?

Předem děkuji za odpovědi.

S pozdravem

Kralka

Není tady

#2 16. 5. 2011 18:41

BrenTen
♥♥♥----

Re: Příkaz exekutora k prodeji

Nejsem právník, ale exekutor může prodat jen tu synovu šestinu. Kupci se velmi pravděpodobně nepohrnou, takže má teta možnost přikoupit si šestinu za zlomek ceny.

Není tady

#3 16. 5. 2011 19:25

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

A když to nikdo nekoupí co se děje s exekucí dál?

Není tady

#4 16. 5. 2011 19:31

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

Teď jsem se náhodou setkala s něčím podobným. Dražila se jen ta 1/X domu. V daném dokumentu bylo zároveň i napsáno, že pokud má někdo k dané části předkupní právo, má se přihlásit před aukcí.

Nemáte tam taky něco podobného?

Jinak se v tom moc nevyznám, tak asi neporadím sad

Není tady

#5 16. 5. 2011 19:35

Lazurka
♥♥♥♥♥--
Místo: Brno

Vladena napsal(a):

A když to nikdo nekoupí co se děje s exekucí dál?

No, přesně nevím, ale dokud bude na té jeho části váznout exekuce, je velmi těžké s tím domem nakládat jako  s celkem, kdyby ho třeba teta chtěla s ostatními vlastníky prodat, nebo si půjčit na hypotéku..
Nejspíš ostatní vlastníci mají předkupní právo, nejlepší by bylo se domluvit a tu šestinu odkoupit, ať na domě neváznou dluhy.

Naše Anička:
http://www.tickerclub.com/cache/d2e4438dfe.png

Není tady

#6 17. 5. 2011 6:51

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Já jsem myslela hlavně co se týče věřitele....zřejmě chce dostat peníze zpět pomocí exekuce. Když se podíl neprodá,tak co může dělat dál?

Není tady

#7 17. 5. 2011 7:47

Jitule8635
♥♥-----

Ahoj Kralko
,máme podobný problém.Psala jsem o něm tady v právní poradně - téma SPOLEČNÉ BYDLENÍ I MAJETEK. Pan dr. Netopil mi napsal  :
Podíl 1/6 na nemovitosti o dvou bytech je fakticky neprodejný, v případě dražby jej znalec odhadne a vyvolávací cena budou 2/3 jeho odhadnuté hodnoty, pokud tedy přítelův bratr nechá věc dojít takto daleko, můžete jeho podíl získat v dražbě za 2/3 odhadní ceny.Taky by mě zajímalo,co se stane pokud ten podíl nekoupí nikdo s rodiny ani nikdo jiný.

Není tady

#8 20. 5. 2011 12:04

Mgr. Filip Netopil
Partner Babinet.cz
Místo: Praha
Web

Pokud podíl nikdo nekoupí, zůstane nejstaršímu synovi. Do dražby půjde podíl za 2/3 jeho odhadní ceny a pokud se přihlásí někdo s předkupním právem (tedy např. spoluvlastník) postačí, když nejvyšší podaný návrh dorovná.

Je zde však vždy riziko, že podíl koupí spekulant, který bude poté chtít z bytu vyplatit (žaloba na vypořádání spoluvlastnictví), situace může teoreticky dojít až k nucenému prodeji nemovitosti.

A D V O K Á T N Í   K A N C E L Á Ř   S V O B O D A | telefon 257 222 200

www.aksvoboda.cz

ADVOKÁTNÍ KANCELÁŘ SVOBODA  |  CZ, Praha 5, Smíchov, U Demartinky 1, 150 00

Není tady

#9 20. 5. 2011 17:49

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Mgr. Filip Netopil napsal(a):

Pokud podíl nikdo nekoupí, zůstane nejstaršímu synovi. Do dražby půjde podíl za 2/3 jeho odhadní ceny a pokud se přihlásí někdo s předkupním právem (tedy např. spoluvlastník) postačí, když nejvyšší podaný návrh dorovná.

Je zde však vždy riziko, že podíl koupí spekulant, který bude poté chtít z bytu vyplatit (žaloba na vypořádání spoluvlastnictví), situace může teoreticky dojít až k nucenému prodeji nemovitosti.

Já bych se zeptala ze zvědavosti, neboť jsem se s pojmem spekulantů, kteří skupují takto podíly na nemovitostech ještě nesetkala. Je to rozšířený jev?_

Není tady

#10 23. 5. 2011 23:09

Mgr. Filip Netopil
Partner Babinet.cz
Místo: Praha
Web

Zatím se nejedná o nic rozšířeného, ale dokáži si představit, že se na takovýto způsob využívání exekučního prodeje někdo zaměří.

A D V O K Á T N Í   K A N C E L Á Ř   S V O B O D A | telefon 257 222 200

www.aksvoboda.cz

ADVOKÁTNÍ KANCELÁŘ SVOBODA  |  CZ, Praha 5, Smíchov, U Demartinky 1, 150 00

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí