29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
POtvurko, já Nicolce mačkám ovocné šťávy, např. pomeranče, aby měla za ten den aspoň nějaké vitamíny, to naštěstí vypije, ale nehrozí aby dala kus ovoce či zeleniny do pusy
Ale zjistila jsem, že ve školce opravdu jí o něco líp než doma, dělá to asi ten kolektiv, tak za to jsem fakt ráda.
Karal, tak to máme s dětma fakt obdobný
Jinak Nicolka ve 4 letech má 14 kg a 107cm!!
S oblečením máme jinej problém, Nikča chce pořád nosit jenom šaty a nedokáže pochopit, že je na ně někdy zima, tak to se fatk někdy dohadujeme...
Není tady
Mahari, na tuhle fintu jsem já taky přišla, dokonce jsem mu to lila do flašky od Jupíka ale řekl, že mu tento Jupík nechutná a bylo.
Není tady
Holky, díky!!!!!! ;)To jsem ráda, že v tom nejezení dítka nejsem sama. Jak ten mě dokáže vytočit do nepříčetnosti (znáte, ne??). U nás jede pořád kaše, suchej rohlík, banán, koláček a tak od všeho lžička. Hubenej je jak lunt, ale už mu jídlo nenutím, zjistila jsem, že pokud celý den do sebe nic nedostane (nemá čas), tak večer zblajzne všechno. Vydržel i tři dny jen na čaji. Nechápu. Dost spoléhám na jesle a na školku, že až uvidí ostatní děti , jak dlabou, že začne taky.
Není tady
MArti, u nas to prozatim zlomila skolka jen castecne...Prvni pulrok nejedl, nepil, nesvacil, a odmital si byt sednout ke stolecku..druhy pulrok sedel u stolecku, ale nejedl, semtam neco snedl ke svace..ted po dvou letech jsme na suchym prilohach a rizku..ale je fakt, ze reditelka rikala, kam jeji pamet saha, tak tohle nezna..
Není tady
Martino, jen aby. U nás mu první rok učitelky tolerovaly to suché pečivo a přílohy, pak zjistily, že jim přestávají jíst ostatní děti.
Teď je s mým souhlasem donucený aspoň vše ochutnat.
Není tady
jako holky, nekažte mi tu radost - na školku se taky spoléhám u nás je jídlo taky naprosto nepotřebná věc k životu, ale já to už asi půl roku absolutně odmítám řešit - nejíš? nejez... nic jiného nedostaneš... no a kupodivu poslední dobou sleduju malou změnu k lepšímu ve smyslu, že na snídani si 2x do něčeho kousne, na oběd taky už něco sní atd...dokonce jsou i světlé dny, kdy sní všechnu polévku (tak 1/4 normální porce dítěte v tomto věku
), ale co do ní nedostanu před odpoledním spaním, tak potom už nehrozí... taky jsou dny, kdy je jen o vodě, ale spoléhám se na to, že zemřít hlady snad nemůže
ale je fakt, že zpětně vidím, že jak jsem to řešila a byla z toho nervozní, tak to bylo ještě horší, odmítala všechno... sladké nám moc nejede (teda až na čokoládu, tu má skoro každý den kousíček
), ale zas může na kila okurky a sem tam nějaké ovoce zobne, takže už je to lepší, než to bývalo... každopádně máme to samé, co popisujete - u babičky docela v pohodě sní i dvakrát tolik, co doma... co se pití týká, taky za trest do ní něco dostat a všichni na nás hledí jak na krkavčí rodiče, když jí vždycky jen poručíme vodu... prý jí chuderce ani nedopřejem... už jsem vzdala vysvětlování, že ona prostě pije jen a pouze vodu a sladké hnusy nemusí, takže většinou všichni moudří rádci zkouší podstrčit šťávičku, něco slazeného atd. a já pak mám jen škodolibou radost, když to Dorča začne plivat
jinak abych se vrátila k původnímu tématu, myslím, že takové chvilky si zažije (nejednou) každá máma, kdy ji i napadají otázky, proč to dítě vůbec měla, že si to takto nepředstavovala atd.. ani já nejsem výjimka, o malou jsme se snažili asi 3 roky, tak by člověk mohl říct, že musím být happy a jak na obláčku, ale jsou dny, kdy jsem fakt na dně, vyčerpaná a naprosto kolikrát znechucená sama sebou i vším kolem... ale asi to k tomu patří, nejsme matinky z reklamy, co jsou pořád usměvavé, s uklizeným bytem a čistými poslušnými dětmi...
Upravil(a) lenkaB (23. 5. 2011 9:20)
Není tady
Krásné téma, doteď jsem jen četla...
Problémy s jídlem nezávidím, zažila jsem v malém u Jirky, ale dr. mi k tomu řekla, že žádné dítě ještě dobrovolně hlady neumřelo.. Neřešila jsem tedy, nemělo smysl a dnes jí, když nechce, má smolíka
Nehezké myšlenky mám velmi často také, ale je to únavou, tím že nejsem schopná všem vyhovět a oni jsou čím dál náročnější.. Ale měla jsem to už jen s jedním dítětem, měl mě totálně omotonou kolem prstu a cvičil se mnou jak se mu zachtělo Ustupovala jsem aby.. No čtu to tady i u některých z vás, ale je to cesta do pekel!
Co by mě zajímalo je, jak řešíte zlobení u dětí a záchvaty vzteku. Jirka tříská dveřma, nemá problém jednu bouchnout nám nebo po nás něco hodit - i odrážedlo nebo židličku. Já nejsem zastáncem fyzických trestů, ale někdy to prostě jinak nejde a na ten zadek už nasekáno dostane, jinak se snažim v klidu, později už na něj ječím, pak už dostane.. Můj mi "vyčítá", že jsem na něj měkká, ale s jeho chováním bych ho asi umlátila. V čem vidím hodně problém, že na něj nemám moc času vzhledem k dvojčatům, tátu máme hodně v práci a babička nefunguje.. Jak na něj?
Není tady
Verčulko já tohle teď řeším taky. Prostě, když je rozčílený, jde si to na někom nebo na něčem vybít. Ale zjistila jsem, že tak prostě reaguje. Když se o něco praští nebo uhodí a udělá mu to bebí, tak už nepláče, ale řekne bum a jde k té věci, stolu ... a udělá mu bum. Tím si to tím vyřeší. Ale když je vzteklej, tak jde a buší do nás a do čehokoliv. Prostě je rozčílenej a bere to tak, že jsme mu udělali bum my, tak si za to zasloužíme. Já si myslím, že to prostě neumí jiným stylem dát najevo. Prostě buď se vzteká nebo do nás buší. Dospělý člověk se s tím umí vypořádat nějakým stylem a děti to řeší tak. Tohle snad ani řešení nemá a jestli jo. Tak mi ho napište, ráda bych ho znala.
Není tady
Ališo, jasně, to jsem si říkala taky, nějak se s tím vztekem porvat musí, ale už se mi párkrát trefil do mimin a to prostě nejde :-( Jsou to telátka
Není tady
Verčulko u nás nic moc jako zvýšení hlasu, až po řev, ani plácnutí nepomáhá
jediné , co pomáha je ho vzít od toho čím hází nebo do čeho bouchá, držím ho v náručí a snažím se na něj klidným hlasem mluvit, že se to nedělá, že se věci takhle ničí, že mě to bolí, že mi dělá auva a že vím, že se zlobí, ale že se to dá zvládnout i jinak
a mluvím a mluvím pořád dokola,a on se za chvilku zklidní
když sebou mrskne o zem tak ho nechám zeptám se jestli chce ležet na zemi a on , že ne a se řevem jde ke mě do náručí a zas mluvím a mluvím
dá to teda fest práci nezačít být rozčilená a křičet, ale u nás to zabírá, tak to třeba tayk zkuste
u nás totiž když zvýším hlas tak je pak k neutišení docela dlouho
Není tady
Jani pevné objetí. Velmi často praktikuji.
Verčulko, tak to je jasný. To se nedá. Vždyť říkám, snad na to není zaručený recept.
Není tady
no ono to asi není pevné objetí, já ho nedržím pevně -já ho jen vemu od té činnosti, kterou dělá posadím si ho na klín a on se pak přitulí sám, já ho jen pak už hladím , nemusím ho držet
takže bych řekla, že to pevné obejtí v pravém slova smyslu není
Není tady
Janabas, objetí v různých formách jsem zkoušela také, i jsem pročítala na netu Prekopovou a koukala na dokument.. ale ne vždy jsem schopná adekvátně reagovat (ať už svým vztekem nebo že kojím, mám na ruce dítě..). Krom toho, když mám vztek a můj mě obejme, zabila bych ho! Opravdu když tak nad tím přemýšlím, je to víc problém můj jak jeho..
Není tady
Právě teď, za celý den spala 40 minut a od 8 jí uspáváme a stále nespí. Grrr chce se mi vzteky brečet. Tak jsem se těšila, že si dneska po týdnu sednu k telce a dám nohy hore
Není tady
K rozpálení do běla mi přivedl včera večer, když vytopil koupelnu, pak ječel, když jsem ho z vany vyndavala, vůbec mu nepřišlo divné, že jsem vzteklá, když chodím pomalu po kotníky ve vodě a pak mi totálně po... koberec. To vše asi tak během dvaceti minut.
Ale co bylo na tom nejkrásnější, že když jsme zlikvidovala škody, tak jsem se tomu ze srdce smála jak blázen. Pak už mi to přišlo vtipné.
Není tady
Moc mi pomohlo to tu vyventilovat. V poslední době se nenechám tak lehce vytočit, víc se hlídám. Nezabila jsem jednoho, ani když prohlásil že chce bydlet u babičky, protože ta ho poslouchá. Ani druhého, když jsem ho po třicáté vracela do postýlky a poslouchala jeho vzteklý řev, protože se mu chtělo spinkat.
Není tady