Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#26 15. 5. 2011 19:48

Heluška
♥♥♥♥♥♥-

Re: Integrita osobnosti

Heluška napsal(a):

.
takže momentálně se necítím úspěšně sjednocená sama se sebou, různé hlásky mi šuškají různé věci , v pondělí  budu klidnější. Ať už s  useknutou hlavou v podpaždí nebo s pocitem jakéhosi smíru, že to, co se mi právě v životě děje  dopadlo uspokojivě a hlava drží.

Morfe a já zase myslím, že jsem k tomuto tématu přece jenom něco napsala,  a rozhodně jsem to nevyčetla z knížek, jen jsou to běžné životní peripetie, které jsou  propojeny  nitkami celkového mého zrání- tedy i duchovního, ale to právě tobě nemá smysl vysvětlovat, všechno naprosto nemilosrdně sundáš. Takže i kvůli tvému despektu, kterým nás tady častuješ, asi nebudou mít lidi chuť se tady obnažovat. Ale budu raději mluvit za sebe. Já nemám potřebu před lidmi s takovým ostrým  a nemilosrdným jazykem lepit na sklo své slabiny a svá selhání.

Lomi, promiň offtopic

Není tady

#27 15. 5. 2011 22:06

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

morpheus napsal(a):

Babinet je pro me jedna velka legrace, nikdy o sobe nepisu pravdive a tak me tu lide znaji, nic vic nepotebuji:

morpheus napsal(a):

ajajaj, hodne rychle z toho udelat legraci, vzdyt ono je to snadnejsi, nez se nad tim zamyslet, kdyz uz nechcete odpovidat. :

reta

Ne, Helí - myslela jsem, jak podotkla Adélka, že Lomikel "od nás očekává" - to mi připadá, jako taková hoodně mužská formulka smile
A máš recht....co se Morphea týče.
Mindráky dokážou holt z člověka nadělat maso hmm

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#28 15. 5. 2011 22:19

Heluška
♥♥♥♥♥♥-

Aha,  gloria gloria někdy potřebuji po lopatě big_smile

Není tady

#29 15. 5. 2011 23:07

morpheus
Babinet Klub
Místo: Dolní Kotěhůlky
Web

Heluška napsal(a):

Aha,  gloria gloria někdy potřebuji po lopatě big_smile

Bacha at te nesejme nase Slunicko milovane tongue Napises tak asyk deset ( slovy 10 ) prispevku a Tva osobnost bude rozebrana a  vejde se do jedine vety - ja uz ji tusim, ale pockame si jeste na odbornika, primo mistra ve svem oboru tongue

"Upozorňujeme, že neživé objekty, jako je Kamarádka, nemluví. Pokud mluví, doporučujeme neposlouchat jejich rady"

Není tady

#30 16. 5. 2011 18:31

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Děvčata,
nechápete, že největší srandu si z vás tropí morpheus? Ten, který jediný pochopil, co tím svým psaním Lomikel myslel a který má právo pokládat naše odpovědi za dementní.
Morphe,
mě tímhle nerozhodíš. Myslím, že se teď dobře bavíš, ale ta tvoje habaďura se dá snadno prohlédnout.

Upravil(a) Tulipánka (16. 5. 2011 18:32)

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#31 16. 5. 2011 19:45

morpheus
Babinet Klub
Web

Tulipanka : nebud jak mala. Ja si ted vazne nedelam legraci tongue Legracky si delam sam ze sebe ( prevazne teda, abych nelhal milym devcatum z Duchen ) ale zde bych si to nedovolil. Pan zakladatel vlakna vam uplne jasne poklada nekolik otazek na telo, je velice tezke je prijmout a odpovedet, Ja to mam podobne, kazdopadne jsem se pokusil alespon o analyzu sve vlastni osobnosti. Pokud tu drepim jako ten hnup a neceho chci dosahnout, chodim do skolicek a nechovam se podle toho, dokonce se me "dotknou" otazky integrity osobnosti, potom jsem tu i tam zcela zbytecne. Pomineme-li fakt, ze internet je virtualno a Morpheus zde hleda prevazne zabavu, v mem osobnim zivote to vypada ponekud jinak. Nepotrebuju virtualni Babinec, ani duchovni chlivky, abych pochnapal zaklady moralky a slusneho chovani na verejnosti. Ty z vas, ktere to tu berou zcela vazne, vazne se projevuji, jsou s nejvetsi pravdepodobnosti takove i v realnem zivote a z toho ja damy vychazim.
Omlouvam se zakladateli, ze mu prznim vlakno, ale kdyby ne meho obcasneho pichalaveho prispevku, niceho bychom se nedobrali.
A ted teda jedina otazka, kdyz tech cca 10 je na vas najednou moc...napr.

Dokazete nektera z vas - duchovnich bytosti - tazateli odpovedet uprimne alespon na tuto jedinou ? Nebo se na to vyflaknete se slovy "Co te to zajima ty debilni Morfe ?":
"Zneužíváte tzv. asertivitu k získání neoprávněné výhody nad druhým? Jak vám je, když to nezvládnete  a drtíte  toho pitomce dál."

"Upozorňujeme, že neživé objekty, jako je Kamarádka, nemluví. Pokud mluví, doporučujeme neposlouchat jejich rady"

Není tady

#32 16. 5. 2011 20:22

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Morphe,
já tedy nevím, ale mně nepřipadalo, že se nás téma integrity dotklo. Tebe ano? Tak to máme hold každý úplně jiný úhel pohledu.
Mně připadá, že jsme každý odpověděly dle našich zkušeností a záleží na každého vidění světa, jak moc to bude kompletní nebo blízké vidění tazatele.

Není tady

#33 16. 5. 2011 20:29

morpheus
Babinet Klub
Web

Tulipanka : Kdyby se mi to nezdalo, tak to sem nepisu. To bylo tak videt, ze by to videl aj muj slepy kocúr.

Není tady

#34 16. 5. 2011 20:33

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Morphe,
přesvědčovat, že například mě se to téma nedotklo, ba naopak, dlouho jsem na něj nechtěla odpovědět, tě nebudu. Užívej si rock

Není tady

#35 16. 5. 2011 22:30

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Tulipánka napsal(a):

Morphe,
já tedy nevím, ale mně nepřipadalo, že se nás téma integrity dotklo. Tebe ano? Tak to máme hold každý úplně jiný úhel pohledu.

Houbeles téma itegrity, Tuli - dotklo se jej přímo bytostně, že jsme se dle jeho mínění "posmívaly" - na čemž mu normálně nic nevadí - jenže tady byl adresátem mužskej, žejo usch
Znáš to:
ženy se v hloubi duše bojí, že je muži zabijí; muži se v hloubi duše bojí, že se jim ženy vysmějí....

Není tady

#36 16. 5. 2011 22:33

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Ách jo, mně se stejská po Jeňýkovi....parádní mužskej pohled na věc a diskutér, jako víno....

Není tady

#37 16. 5. 2011 22:49

Lomikel
♥♥♥----
Místo: Jamrtál

lupina montana napsal(a):

Hele, není to trochu moc otázek na jedno mrňavý vlákno? lol
příběhy....ty jsou přece všude, osobní příběhy. Jedině na nich se dá ilustrovat a vysvětlit, oč mi jde, jak to myslím, cítím, vnímám....
...
Agapé....copak jsme Jeho Svatost dalajláma? A bůhví, jestli i ten.... cool Nemá smysl se cpát do pozice milujícího za každou cenu - řeknu ti, že si myslím, že takříkajíc náhlé návaly štěstí udělají víc dobrého, než nějaká urputná snaha tímhle směrem. Znáš to: je krásný letní den, kloní se k večeru a ty stojíš dejme tomu na Kolínský boudě a čučíš na Obří důl. A najednou tě zaplaví láska, štěstí - nač si jen vzpomeneš.
Tak to myslím.
lol

Lupi, napsala´s toho hafo, díky. Vyjímám co se mi hodí do krámu.
Nestranná láska /agapé/. Prvně jsem se tím pojmem setkal tak 10 let nazpátek.
Po letech denní meditační praxe a silně rozvinuté schopnosti prožívat přítomnost, jsem si kladl otázku, kurňa co to je? Proč jsem furt našponovaný jak strunka mezi lidma? Proč mě tak lezou na nervy?
Jak to tak bývá, aspoň u mě, zaslechl jsem komentář, či návod jak na to ? /tedy ne od Přemka Podlahy/ ve smyslu: meditací vyčištěná mysl je jako půda ponechaná ladem, poté, co ji rolník zorá a uvláčí, ale nezaseje. Znovu vzklíčí plevel a může se orat znovu.
Tak i vyčištěná mysl, potřebuje zasít prospěšné etické postoje.
Na prvním místě ať je to nestrannná láska. Pokud přijmu, že utrpení bývá příčinou dalšího utrpení, mohu ten kruh přetít. U sebe.
Tím, že přeji SOBĚ i jiným, ať se nám vyhne nemoc, smůla, neúspěch v životě. 
Je častou příčinou utrpení nemoc? Ano. Bývá nemocný člověk nevrlý a nepříjemný, třeba i zlý na okolí? Ano. Přeji tedy SOBĚ i jiným lidem,ať jsou zdraví a šťastní. Zdravý a šťastný člověk nemá motivaci k zlobě.
Je častou příčinou utrpení smůla a neúspěch? Ano. Přeji tedy SOBĚ i jiným lidem, úspěch a zdar v počínání.
Je častou příčinou štěstí altruismus, filantropie? Ano. Přeji tedy SOBĚ i jiným lidem, ať poznají ten hřejivý pocit z prožitku nezištné pomoci. Kéž všichni někdy pocítíme jak je příjemné přijmout nezištnou pomoc. A jak je příjemný pocit poskytnout ji, spontánně, bez kalkulu, "co za to".
Abych neuvízl v moralitkách.

Upravil(a) Lomikel (16. 5. 2011 22:52)

Ke svobodě nevede jiná cesta, než milující laskavost.
                                                                                     Láma Zopa Rinpočhe

Není tady

#38 16. 5. 2011 23:03

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

No tak to nepochybně - ať jsou šťastny všechny bytosti - a šmytec smile
Akorát, že z toho člověk občas ujede.
Vidíš, cesty mohou býti rozličné - ale cíl je stejnej; ty to děláš meditací, každá znás má zase svou a trošku odlišnou cestu - nicméně, cíl je jeden: vyčistit mysl.
Protože jednoho dne, chca - nechca to donutí každého - prostě žumpa přeteče.
Nejsem si zcela jistá, jaký může být dopad a důsledek různých technik - mám jen pocit, že ty naše, ještě nezralé a krvepotně získávané a praktikované, jdou hluboko časem nazpět.
Přiblížím ti, jak to myslím: jak si člověk čistí mysl a zbavuje se všech pokřivenin v ní, jak se vrací ku svému, téměř zákonitě jednou narazí na pečetě a programy rodu - na něco, co ssebou táhne za všechny své předky. A TAM musí rozetnout kruh, nebo spíše spirálu.
Je to dost opruz, řeknu ti hmm
Dám jednoduchý příklad: mám kamaráda, který chlastal jako Dán. Byl mnohokráte na léčení, došel k alkoholické epilepsii, bo jak se to menuje, k srdečním arytmiím....no, už jsme se s ním v duchu loučili. Pak chlastat přestal a jednou mi říkal, že jeho táta, děda a praděda se uchlastali.
No a on to utnul za ně za všechny smile
Ale to je fakt jednoduchý příklad.
Teda, nevím, je-li tento postup tak nějak zákonitý, ale vidím to okolo sebe dost často na to, ab mě trklo smile
S meditováním bohužel moc větší zkušenosti nemám - já takle odpočinkově, za úplňku, čarůdovsky cool
Takže povídej smile
Jo, komentáře a návody zevnitř jsou rozhodně nejlepší tummenupp

Není tady

#39 16. 5. 2011 23:16

morpheus
Babinet Klub
Web

lupina montana napsal(a):

ženy se v hloubi duše bojí, že je muži zabijí; muži se v hloubi duše bojí, že se jim ženy vysmějí....

Ale notak Lupi...ja ve svem veku ? To ani "teoreticky" neni mozne smile

Není tady

#40 16. 5. 2011 23:43

Lomikel
♥♥♥----

No řeknu ti trpěl jsem... celej život jsem byl ten bijec za svoji pravdu.... jen JÁ JÁ JÁ  mám patent na všechno...ku*va poslechněte mě...já vás udělám šťastnými, nebo...
Jak to tak bývá, zastavila mě až akutní choroba před ca 7 lety, ohrožující život. Konkrétně u mně obstrukční spánková apnoe, usínání v práci, hromadění chyb, zhroucení. Srdeční arytmie, úzkostné stavy, panika, operace vč. kardiostimulátoru. Pámbu mě zaťal tipec.
Jak se říká, když je člověk připravený, potká učitele . Stalo se. A začalo tóčo. Mý nafouklý ego dostávalo kapky. Ale to je jiný příběh, o úskalích pár let na duchovní cestě a meditační praxi s jediným cílem...
Jedna věc je mít načtené ty metry knížek a přijmout to hlavou ("vždyť je to jasné, to přece dělám...") a přestostále  se člověk chová jako pitomec, jiná zas přijmout to uvnitř... když se mi to začalo propojovat... A člověk se stále chová jako pitomec, ale už o tom ví a o to víc to drtí kosti...
Máš pravdu, je to v příbězích, které tu píšeme...
K založení vlákna mě nakonec dokopala  třeba přestřelka v poslední části vlákna Blossom "Postřehy z nemocnice..."

Láma Zopa Rinpočhe

Není tady

#41 17. 5. 2011 7:07

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

morpheus napsal(a):

Tulipanka : Omlouvam se zakladateli, ze mu prznim vlakno, ale kdyby ne meho obcasneho pichalaveho prispevku, niceho bychom se nedobrali.

Dokazete nektera z vas - duchovnich bytosti - tazateli odpovedet uprimne alespon na tuto jedinou ? Nebo se na to vyflaknete se slovy "Co te to zajima ty debilni Morfe ?":
"Zneužíváte tzv. asertivitu k získání neoprávněné výhody nad druhým? Jak vám je, když to nezvládnete  a drtíte  toho pitomce dál."

Morfe, já bych si dovolila otázku: Není zakladatel vlákna a Morf jedna osoba? Stejný styl myšlení, výrazové prostředky......vidím změnu identity né integrity. tillfreds

Není tady

#42 17. 5. 2011 7:41

majkafa
Host

Lomikel napsal(a):

No řeknu ti trpěl jsem... celej život jsem byl ten bijec za svoji pravdu.... jen JÁ JÁ JÁ  mám patent na všechno...ku*va poslechněte mě...já vás udělám šťastnými, nebo...

Nu, jestli si myslíš, že teď vystupuješ jinak, tak já ti říkám, že nevystupuješ.
Furt jsi stejný. stolt
A tvý nafouklý ego je pořád nafouklý. Tak tě vnímám já.

Např. to tvé hřmění, že jsme si DOVOLILY neodpovědět, nepochopit, blábláblá vissla

Upravil(a) majkafa (17. 5. 2011 8:09)

#43 17. 5. 2011 7:59

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Teď jsem ještě mrkla na místo pobytu Lomikela-Jamrtál.....celé ,,morfovina" big_smilebig_smile

Upravil(a) Vladena (17. 5. 2011 8:01)

Není tady

#44 17. 5. 2011 8:08

majkafa
Host

Vladena napsal(a):

Teď jsem ještě mrkla na místo pobytu Lomikela-Jamrtál.....celé ,,morfovina" big_smilebig_smile

stolt
Proto Morpha tak rozčiluje, že jsme si dovolily... dumbombig_smile

#45 17. 5. 2011 10:18

Lomikel
♥♥♥----

Vladena napsal(a):

morpheus napsal(a):

Tulipanka : Omlouvam se zakladateli, ze mu prznim vlakno, ale kdyby ne meho obcasneho pichalaveho prispevku, niceho bychom se nedobrali.

Morfe, já bych si dovolila otázku: Není zakladatel vlákna a Morf jedna osoba? Stejný styl myšlení, výrazové prostředky......vidím změnu identity né integrity. tillfreds

Máš pocit, že tady surfuju po vlnkách našeho trápení, jako to zhusta dělá Morf?
Jamrtál není Morfovina, ale čtvrt v okolí Botiče pod Nuselským mostem. A působiště samotného Ládi Jákla z Hradní party stolt
Zavání to tu paronojou, co?

Upravil(a) Lomikel (17. 5. 2011 10:18)

Láma Zopa Rinpočhe

Není tady

#46 17. 5. 2011 11:49

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Morfe, jsi odhalen, ono dělat neustále kašpara (kašpar má hodně příspěvků!!fuckyou) unaví, někdy potřebuješ rozproudit zábavu jiným směrem, jako si předvedl na tomto vlákně. Jamrtál Tě prostě prozradil, neuč Pražačku od Vltavy znát Prahu!

Není tady

#47 17. 5. 2011 11:53

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Vladena napsal(a):

Možný je, že má Morf bráchu, ale Lomikel není Morf. Protože Morf píše bez háčků, bez čárek vissla

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#48 17. 5. 2011 12:00

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

dusička napsal(a):

Vladena napsal(a):

Možný je, že má Morf bráchu, ale Lomikel není Morf. Protože Morf píše bez háčků, bez čárek vissla

dusinko, to je opravdu problem....lol

Není tady

#49 17. 5. 2011 14:30

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Jamrtál je fakt Nuselák roll tedy údolí, ne most.
No dobře, já budu předpokládat po nějaký čas, že jsou dva - ono se časem ukáže lol

Lomikeli, co je Lomikel?
Paranoia možná, jenže ona je občas tady na skle zdravá, až nezbytná. Vyčkej času jako klasu....

Jo...tohle cos popsal, je skoro standardní postup- nebo spíše přírodní zákon: voda taky teče korytem, dokavad může. Až nemůže, najde si jiný. Však jsme taky poslušní přírodních zákonů, ať se nám to líbí, čili nic.
Já jsem taky začla "něco" dělat až když nebylo zbytí, až když to bylo - hejbni zadkem, nebo si umři. Napřed duševně - duchovní bolest, pak i fyzická.
Jak jsi říkal, žes dostal přes paprče - no jéje. Já jsem kdysi objevila sílu vlastních rukou (tedy energetickou, ne fyzickou) a cítila jsem se děěsně guruovatě usch však jsem taky skoro přizabila mámy kámošku. A nic na tom nemění to, že ona mě přemluvila a ukecala - neměla jsem se nechat, když jsem z toho měla špatnej pocit.
Naštěstí jsem v tom zoufalství a fofru nějak napravila stav, který se volně řítil ke katastrofě a od té doby jsem si to zakázala, dokavad nebudu mít víc rozumu.
Tak teď, když už to dělám, tak jsem veelmi opatrná a pořád se ptám.

Není tady

#50 17. 5. 2011 14:34

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

Vladena napsal(a):

Morfe, jsi odhalen, ono dělat neustále kašpara (kašpar má hodně příspěvků!!fuckyou) unaví, někdy potřebuješ rozproudit zábavu jiným směrem, jako si předvedl na tomto vlákně. Jamrtál Tě prostě prozradil, neuč Pražačku od Vltavy znát Prahu!

Já jsem taky Pražka, pravda ne od Vltavy a do Pobotyčí prakticky nepříjdu , o Jamrtálu jsem si myslela, že jde o cosi územního z Harryho Pottera, jehož jsem dosud nikdy nečtla ani nespatřila.
Takže pro mě to důkaz dvojjedinosti Morfea/Lomikela není.

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí