Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 11. 5. 2011 22:43

Lomikel
♥♥♥----
Místo: Jamrtál

Integrita osobnosti

Představuji si, že toto vlákno nám pomůže vyrovnat se s čímsi jako morální kocovina. Když vám utíká zem pod nohama a porušujete (samozřejmě zcela nevědomky, že) jakési ty morální imperativy.
Myslíte si, že jednáte s lidmi s  nestrannou láskou (agapé)? Vždycky? Nebo to semotamo zavrže? Nebo ten princip vysloveně nesnášíte?  Jak zvládáte princip „zrcadlení“?  Nebo vám už zrcadlo pomohlo a už jste se přistihli „při činu“ , řekli promiň a zanechali toho?
Chcete se zamýšlet proč  se vám aktuálně nedaří žít ve shodě s vlastními vnitřními etickými postoji/ čestnost, partnerská věrnost, pravdivost, otevřenost.../?  Tady na babi, v rodině, v práci, v autobuse, v obchodě . Závidíte  sousedovi větší hrušky, nadanější děti?
Jaké to bylo, když jste poprvé zůstali věrní sami sobě, překonali ostych na veřejnosti a zastali se jiného. Nebo raději  „stáhnete  ocas“?  Či naopak,kdy jste zas už  podlehli nástrahám příslibů, nátlaku.  Nepřekonali ostych a neřekli svůj názor když jde o etiku třeba ve věcech na hraně zákona, nebo neoprávněného zisku u blízkých lidí. Nedokážete odmítnout postoj „účel světí prostředky“? Nedokážete  odolat  pokušení porušovat poučky které dáváte svým děte?  Zneužíváte tzv. asertivitu k získání neoprávněné výhody nad druhým? Jak vám je, když to nezvládnete  a drtíte  toho pitomce dál.
Předstíráte někdy naivitu a máte sklony k manipulaci, zneužívání důvěry.
Očekávám vaše konkrétní příběhy, co se vám děje teď, dnes. Zejména o zlomových momentech, kdy člověk, nenajde odvahu a nevzepře se, kolikrát i sám sobě.  Hlavně ne mravoučné kecy.

Ke svobodě nevede jiná cesta, než milující laskavost.
                                                                                     Láma Zopa Rinpočhe

Není tady

#2 12. 5. 2011 0:09

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Re: Integrita osobnosti

Hele, není to trochu moc otázek na jedno mrňavý vlákno? lol
příběhy....ty jsou přece všude, osobní příběhy. Jedině na nich se dá ilustrovat a vysvětlit, oč mi jde, jak to myslím, cítím, vnímám....

Ale jo, něco zkusím - třeba zrcadlo, jo? Já ho mám ráda a vždycky se mi vyplatilo - tedy, pokud se mi podařilo objevit, co mi to vlastně zrcadlí. Znamení a zrcadla záhodno sledovat bedlivě smile

Agapé....copak jsme Jeho Svatost dalajláma? A bůhví, jestli i ten.... cool Nemá smysl se cpát do pozice milujícího za každou cenu - řeknu ti, že si myslím, že takříkajíc náhlé návaly štěstí udělají víc dobrého, než nějaká urputná snaha tímhle směrem. Znáš to: je krásný letní den, kloní se k večeru a ty stojíš dejme tomu na Kolínský boudě a čučíš na Obří důl. A najednou tě zaplaví láska, štěstí - nač si jen vzpomeneš.
Tak to myslím.
Ostatně JAKÁKOLI energie čisté radosti - když dolepíš model Santa Marie, nebo blaženě ležíš v trávě - to je fuk. Je to energie radosti.

Věrni sobě - jo, to se mi líbilo...známe to všichni, ne? Alespoň tady na Duchnách asi většina. Jen není nutno u toho myslím vystupovat na veřejnosti, nebo tak něco.
Víš ty, kolika ženským dělá potíže říkat "ne"? Ne, děkuju - neudělám to, nechce se mi.
A kolik z nás slavilo opojná vítězství, když jsme to řekly poprvé?
Kamarádka nedávno svedla bitvu s protivnou babou na reklamacích - vítěznou bitvu. Překonala strach, výchovu k poslušnosti, stud...když jsem ji pozorovala, říkala jsem si - co na tom záleží, jestli je to u Sudoměře, nebo v reklamacích? Vítězná bitva chutná stejně lol

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#3 12. 5. 2011 5:39

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

Lomikeli, tak teda tady: ty jsi ten bůh, co rourácí v potrubí, když má zlost?

Není tady

#4 12. 5. 2011 10:40

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

Lomikeli, jsem-li věrná sama sobě, ani si nevšimnu. Mně to nevyčnívá.

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#5 13. 5. 2011 19:01

Adelle
♥♥♥----

Pro mě je integrita osobnosti něco trochu jiného, než co předestíráš v úvodním příspěvku... možná špatně čtu, někde v půlce jsem si teda už nebyla úplně jistá, jestli chytám všechno podstatné, ale připadá mi, že popisuješ Mirka Dušína.

Myslím si, že pro nás pozemšťany je snaha o dokonalost obrovská past, protože nás nutí vytvářet si obrovskou bouli pod kobercem, kam je třeba zamést všechno, co se mi nehodí.

Integrovaná nebo možná spíš realizovaná osobnost je pro mě stav, kdy si člověk prošel oběma póly určité kvality a našel harmonii ve středu - ne unylou a idylickou pecku uprostřed talíře, ale harmonii paprsku, který se lomí v kapce vody, tady a teď.

Jestli ty metafory nejsou srozumitelné, to máš za to  tongue   Ty do mě parostrojem, já do tebe mlhou  big_smile

Není tady

#6 13. 5. 2011 22:02

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Já se z tebe picnu, Adélko lollol
parostroj, kontra mlha.....no to se nám to tady hezky pere, jak u Lady na obrázku lol

Není tady

#7 14. 5. 2011 6:29

majkafa
Host

hoolky, kam na to chodíte?
Vy máte báječné mozkostroje. big_smile

#8 14. 5. 2011 9:20

Adelle
♥♥♥----

Ježiš, a to jsem si až teď všimla, že od nás Lomikel cosi "očekává"... Tak to jsem definitivně orosená  kapitulation  fakt ti teda moc nerozumím, o čem chceš debatovat  grater

Není tady

#9 14. 5. 2011 20:25

Heluška
♥♥♥♥♥♥-

..se přidám,lollollol , taky mě dostala těmi metaforami lollol, což nic neřeší ani nevysvětluje, jak to mám.
Lomi, co kdybys s tím obnažováním slabých chvilek začala sama, když už jsi položila otázek na celý život?
Abychom věděli lépe, jak si představuješ v praxi?wink
Dělám si prču, jasněže vím,..... právě jsem se vrátila z jednoho sypání popela na hlavu a nechce mi na další slabá místa v životě ani myslet, natož je tady vysypat. Možná jindy, ....
takže momentálně se necítím úspěšně sjednocená sama se sebou, různé hlásky mi šuškají různé věci , v pondělí  budu klidnější. Ať už s  useknutou hlavou v podpaždí nebo s pocitem jakéhosi smíru, že to, co se mi právě v životě děje  dopadlo uspokojivě a hlava drží.

Není tady

#10 14. 5. 2011 20:50

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Lomikel,
dělám spoustu chyb a odsouzuju se za ně. Nevím, zda správně vychovávám syna, nedodržuju životosprávu, dost nesportuju, občas se přejídám, jsem hnusná na svého partnera, protože mi otevírá mé bloky, za bolest útočím, místo abych něco užitečného dělala, sedím hodiny u počítače, málo se věnuju synovi, utrácím moc peněz za blbosti... a to je jen to, co mě právě napadlo. Počkáš-li do rána, seznam určitě razantně prodlouží big_smile
PS: a i přesto se snažím mít sama sebe za tohle všechno ráda smile

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#11 14. 5. 2011 20:50

majkafa
Host

heluško, no teď jsi to úplně dozdila.
Lomikamen není ona, to je přece chlap! lollollol

#12 14. 5. 2011 20:52

majkafa
Host

šmarjá a já z Lomikla udělala Lomikámen. dumbomlol No, mám dost lol

#13 14. 5. 2011 20:54

majkafa
Host

Nu Lomikle, a abys neřekl. Co se mi děje dnes? Celý den střídavě uklízím po rekonstrukci bytu - přestavbě jádra a polehávám, protože mě bolí v krku. big_smile

#14 14. 5. 2011 21:55

Heluška
♥♥♥♥♥♥-

Majko, no fakt...však jsem i někde  přečtla, že je to muž,  ...
Zakladateli vlákna se hluboce omlouvám za neúmyslnou změnu pohlaví, ale působilo to na mě žensky.godlike

Není tady

#15 15. 5. 2011 11:24

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Mohlo tě varovat to "očekávání", Helí lol
Já mám ale dneska taky dost....příště to snad bude lepší.

Není tady

#16 15. 5. 2011 16:56

Heluška
♥♥♥♥♥♥-

Lupi, teď jsem trochu v pomykově, nevím , jaké očekávání máš na mysli. Tu hlavu V podpaždí?
To je nová  čerstvá píseň z mého pracoviště, kterou jsem  jinde naťukla. Budu ráda, když se nepromění v truchlivou baladu

Není tady

#17 15. 5. 2011 17:26

morpheus
Babinet Klub
Místo: Dolní Kotěhůlky
Web

Na naprosto dokonaly uvodni prispevek naprosto dementni odpovedi smile To je zrcadlo, jako hrom tummenupp Myslel jsem, ze v duchovnich bytostech je vic, nez jen to, co jste tu v 15-ti prispevcich - naprosto mimo misu - predvedly tongue

"Upozorňujeme, že neživé objekty, jako je Kamarádka, nemluví. Pokud mluví, doporučujeme neposlouchat jejich rady"

Není tady

#18 15. 5. 2011 17:58

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

morpheus napsal(a):

Na naprosto dokonaly uvodni prispevek naprosto dementni odpovedi smile To je zrcadlo, jako hrom tummenupp Myslel jsem, ze v duchovnich bytostech je vic, nez jen to, co jste tu v 15-ti prispevcich - naprosto mimo misu - predvedly tongue

Bylo to super! Mozkostroje...atd. Nachechtala jsem se. big_smile

Není tady

#19 15. 5. 2011 18:05

Adelle
♥♥♥----

Morphe, musím rozhodně dementovat tvůj názor o demenci. Nechceš sám ukázat, jak se na lopatě sedí a jak se na dokonalé otázky odpovídá?

Není tady

#20 15. 5. 2011 18:15

morpheus
Babinet Klub
Web

Adelle napsal(a):

Morphe, musím rozhodně dementovat tvůj názor o demenci. Nechceš sám ukázat, jak se na lopatě sedí a jak se na dokonalé otázky odpovídá?

Ne, nechci smile Bo ja se nepovazuju za duchovni bytost a nehazim tu vase moudra, ktera jsou leckdy ( dle diskusi co ctu, k naprostemu h... kdyz se nedokazete podle toho chovat ). Ja jsem jaky jsem a nedlam tu ze sebe neco, co byt nemohu ani nechci. Babinet je pro me jedna velka legrace, nikdy o sobe nepisu pravdive a tak me tu lide znaji, nic vic nepotebuji.
To co vam onen prispevatel tu predvedl, je velice dobre tummenupp sam bych to nedokazal napsat lepe a zrejme vam to neni moc prijemne smile

"Upozorňujeme, že neživé objekty, jako je Kamarádka, nemluví. Pokud mluví, doporučujeme neposlouchat jejich rady"

Není tady

#21 15. 5. 2011 18:35

majkafa
Host

Kdybys mi stál za ban, tak bych napsala:
Morphe, ty jsi ale ... big_smile

#22 15. 5. 2011 18:40

morpheus
Babinet Klub
Web

Majkafa : myslis neco jako Morfe ty jsi ale kosoctverec s carkou uprostred ? Ano, to jsem. Nejake delsi navrhy mila Majkafo o kterych jeste nevim a mohl bych tim byt ? Prave Tvoje "perly" na tomto vlakne ocenuji nejvic, pac to vazne nema chybu lol

Není tady

#23 15. 5. 2011 18:45

Heluška
♥♥♥♥♥♥-

Co ty si tu řešíš , nezralý osmdesátníku? Jak dlouho se ještě budeš ofrňovat nad věcmi, které jiné zajímají?

Není tady

#24 15. 5. 2011 18:55

morpheus
Babinet Klub
Web

Heluška napsal(a):

Co ty si tu řešíš , nezralý osmdesátníku? Jak dlouho se ještě budeš ofrňovat nad věcmi, které jiné zajímají?

Ahojky Helusko pussa Tak si po sobe precti dnesni prispevky a budes vedet jak dlouho jeste, Tebe moje mila se to taky tyka. Takze tak dlouho, jak dlouho to bude potreba. Doufam, ze je to vycerpavajici odpoved. Trosku pichnuti do vosiho hnizda a ajajaj, hodne rychle z toho udelat legraci, vzdyt ono je to snadnejsi, nez se nad tim zamyslet, kdyz uz nechcete odpovidat. To, ze vas to zajima je fajn, me az tak moc ne, me je ducharina ukradena. Ale dulezitejsi je ridit se tim, co mate beztak z vetsi casti vyctene z knizek a ne je o tom vykecavat, od roku 2006 tu nevidim zadne vyrazne zmeny osobnosti, takze suma sumarum, cele to bylo za tech 5 let k nicemu. Musim Ti rict, ze jak jsem narazil na toto vlakno, tak si rikam : No potes ... a smal jsem se, az jsem se malem ... vissla

Není tady

#25 15. 5. 2011 19:09

Adelle
♥♥♥----

Lomikeli, když nad tím přemýšlím, napadá mě to říct ještě takhle: připadá mi, že vnímáš integritu osobnosti jako shodu jednání, myšlení, cítění. Kdybych to vzala jako premisu, asi by mi na tom nesedělo hlavně to, že u člověka, který je ve vývinu (což je nás tady na zemi drtivá většina, že ještě nemáme osvíceno a jasno), je zdrojem vývoje právě drobný nesoulad mezi jmenovanými rovinami. Pro přesmyknutí na novou dráhu ve spirále (což je pro mě jediný možný postup vývoje) je třeba z některého konce dodat impuls k pohybu - změnit něco v myšlení, cítění nebo jednání a následně celý systém uvést do nového souladu.

Pro mě je klíčovou hodnotou celistvost a asi ji chápu trochu jinak než ty integritu. Vyváženou v místě, kde jsou obě protipólné síly stejně mocné. Dosažitelnou ne tím, že se budu vyvazovat z pozemského žití a "povznášet" se, ale že se do něj naopak plně ponořím. Možná je to dané tím, v jaké životní fázi se nacházím... Zajímá mě lidská zkušenost v celé své bohatosti. Určitě nebudu vědomě a cíleně ubližovat, ale obracet se a upínat jen k tomu "dobrému" je podle mých zkušeností opravdu krmením Stínu.

Dlouho jsem tady teď nečetla a z tvého příběhu jsem asi zahlídla hodně malý kousek, ale beru tě podle toho, co vím, jako člověka, který chce diskutovat. Jenže sice voláš po konkrétních příbězích, ale tvůj úvodní příspěvek je hodně obecný (skoro až taková teorie všeho), takže mi z toho vylézají zase jen obecnosti.

Když tak aspoň víme, že odpověď je 42, kdyby bylo nejhůř  smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí