29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
holky, já jsem už hotová. Ať malou položím kamkoliv, tak hned knourá, chce být pořád u mě na rukou. Nic jiného nechce, hrát si hrajeme spolu na dečce, ale jen jí zmizím z očí, tak spustí děsnej řev ! V manduce vydrží chvíli..no je to něco.
Není tady
antí - přejde to, vydrž oni ty děti prostě vědí jak na rodiče - já když musím uvařit, nebo něco se starším, tak ho musim enchat pobrečet si a on toho pak nechá a teď už to nedělá skoro vůbec a brečí fakt jen když chce napít, najíst, nebo spát... a o to víc pak k němu sedám a mazlim se, jakej je to šikulka..ale doma mi spí tak 2-3x sotva 20minut...v kočárku o mnoho déle..dneska je den deb..šli sme ven a kočárek nechal manžel venku, takže tam spali kočky a smrdí to všude, tak vyperu vnitřek - povlečenou deku, plínku a deku na přikrytí...pak sme přišli domu, začínám vařit a došla bomba...no dneska ho ukacám na tesko a koupím si nějaký dobrý kafíčko...jinak se picnu
grrr--antííí a lazurko děkuju za tipy, napíšu to a uvidíme, ejstli se něco sežene
Není tady
Krtíííí Vojtík je šikula S tím spaním je to koukám všude stejné
Antal mám stejný problém, jen teda Sári si alespon chvíli dokáže hrát sama. Jinak vyžaduje neustále pozornost a nejraději by byla celý den na rukách. Dělám to tak jak píše Krtka, prostě když potřebuju něco udělat, tak ji šoupnu na deku nebo do lehátka a nechám mrčet Pokud nechytne hysterák, tak většinou přestane a hraje si sama
Není tady
ahojda,
som tu na skok... oli chce byt stale na rukach.. akonahle ho polozim spusti protesty.. ale celkovo je nejaky nijaky, inokedy ked som ho dala k nam do postele hral sa rano a my sme dospavali, poslednu dobu protesty... zoberiem ho na ruky tak zostane spokojny... nezaberaju hracky ani lehatko ani hrazdicka.. pride mi ze je taky od ockovania,po ockovani som ho nosila a nosila lebo mu nebolo dobre tak ci by si bol za dva dni zvykol ked ho polozim a vidi ze neodchadzam a zacnem robit srandicky tak sa ukludni ale akonahle sa vzdialim koniec a je zle.. predtym nemal cez den dudlik, pretoze bol v klude kam som ho dala.. jo a samostatne zaspavanie nehrozi
no nejak to musime poriesit
znovu je chory tak to bude mozno aj tym. takto to bolo ked mal dva mesiace myslim..filipek len cakal a cakal kedy pride rada nanho, dneska ked som varila polievku oli protestoval pod hrazdickou ale neplakal..ale ked pocujem ako je nespokojny a krici tak ho tak nechcem nechat.
co dnes varite? my zatial sosovicnu polievku a druhe asi len rychlo cestoviny, tentokrat nezostalo nic z vikendu.
Není tady
krti gratulujem k otacaniu, ste jednicky vonu mam hugo boss najradsej ta sa mi este neovonala...
pozeram ze deticky su vychytrale vsade a chcu sa nosit
Není tady
jedna anketna od nas , nemate prosim vas skusenosti s odstavnovacom? chceme nejaky kupit ale netusim aky.. diky moc.
Upravil(a) stvorlistok (16. 5. 2011 14:16)
Není tady
4lí - naše zkušenost z odšťavnovačem je taková, že sme ho koupili, dělali v něm asi tak týden, ten co máme - z lídlu, zhruba za 700, pracné mytí, takže sme se vrátili ke klasickému ods.do misky
navíc sme si nějak nezvkyly na ty chutě - např. meloun, banán, kiwi, mrkev - nic krom jablka a pomerancu nam z toho v podstatě nechutná asi sme vybíravý, ale nemá to tu chut, jako když se to rozmačká
Není tady
Hojky,
Tak u nás už se krásně otáčí na bok, ale na bříško ještě neé, to bude ještě nějakou chvilku trvat.
4lí-taky máme odšťavňovač, já z něj šťávy miluju, ale moc často ho nepoužíváme, protože mě pak nebaví to vymývání...A taky se to dost prodraží. Nakoupíš hromady ovoce, ale šťávy je jen trošku.
Krti, já na parfémy moc nejsem. Ale mám jeden který miluju, nevím teď značku, ale kupovala jsem to od kolegyně v práci, která nám nosila vzorečky a ten mi nádherně voní. Je to vůně zeleného čaje a miluju ho. Mám ho už dlouho, používám jen občas..
Dneska se tu stavil brácha s přítelkyný a s Malou Viktorkou, tak jsem se zase pokochala menším miminkem, než je ta naše slečna Stejně je to úžasné, jak je každé to miminko úplně jiné...
Není tady
Blahopřejeme všem dalším staživým přetáčivcům!
Dámy hlaste se, zanedlouho budu otevírat kurz "jak přebalit pokakané miminko, které se neustále přetáčí"
A na oplátku bych prosila nějakou instruktáž k tomu, jak naučit kojence milovat svoji postýlku a usínat v ní V tom jsme stále na nedostatečnou
Berenika se přetáčí pořád a s velikou radostí. Taky jí člověk nevysvětlí, že se nemá otáčet aspoň chvíli potom, co se najedla. Takže konstantně blindí. Nedovedu si představit, až to bude i s mrkví
Bambi já miluju od Donny Karan DKNY, je to takové citrusově letně svěří.
Díky za názory na kapičky. Sab jsem nakonec ještě koupila, probio asi koupím taky, hlavně na tu dovolenou. To spíš ale nějaké v prášku do mlíka.
4li odšťavňovače neznám. Měli ho naši, ale mě odpuzovalo to, že se to musí komplikovaně mýt a čistit. Takže jestli narazíš na nějaký user friendly, tak se nechám poučit
A teď jak to dočítám, koukám, že je nás víc s takovou zkušeností.
Upravil(a) kitkat (16. 5. 2011 16:35)
Není tady
Hm, tak jste mi zkazily radost
Jsem si ho nechala nadělit od našich k vánocům, že budou šťávičky a taky ta dřeň, že ju nacpu třebas do buchty a tak, do salátu.. no a vy mě odrazujete, že to snad ani nemám vytáhnout :-(
Ale ne, říkám si, jednou až budu mít zase velkou kuchyň, to bude s těmadle spotřebičema lepčí, teď je všechno zabalené v krabicích ve spíži a kd by to vytahoval..
A pak taky se to užije sezónně, prostě, až budou jablka, sednu na to a nadělám moštu na zavaření do zásoby, to stejné jahody, švestky, pak zelenina.. no a zase se to schová, že jo, farmářky .-)
Chjóóó...
Není tady
to mytí je naprd..zamrazování taky..co se týče veliké linky - taky sem měla - taky sem měla vše venku, akorát se na to práší a nevypoadá to na lince pěkně..takže my sme kus linkdy ubourali, všecko schovali, zásoby z mrazáku vyhazuju a nedělám další - myslim zásoby typu nastrouhana mrkev apod.. já prostě z praxe kdy vařím cca obden, peču 2-3x týdně, takže v kuchyni sem skoro kadý den minimálně hodinu, sem došla k názoru, že je nejlepší mít linku bej cajků
a dnes dělám frank.polívku a pořád váhám, jestrli půjdu cvičit, protože ted máme režim takovej že od cca 18 je vzhlru do 19, pak se vykoupe, nakoji a jde kolem 20 spát..jenze cvico je od 19-20 takze vykoupat bud pred - to bychom museli zacit v 18 s tim, že ho tu manžel bude držet do těch 20:30 co k nemu budu moc jít..no nevim..jirik ma teď hlavně žárlivý období...no to je pech..tak pujdu ve stredu, to je dřív..
Není tady
a Lazur - třeba se to u vás chytí a pofrčí..nás to čištění sítka - filtru prostě odrazuje...a jiřík třeba sní melouna, nebo ovoce spíš v kuse, než v pití, toho tolik nevypije, to víc sní než vypije ale zase je to věc navždy - když se to opravdu důkladně umyje, takže se to vytáhnout může kdykoli
tak se těš na šťávičky
Není tady
čtyřlístku,
my máme taky odšťavňovač doma, naši nadělili pod stromeček, už předloni.
Je to dobrá věc, ale to používání časem nějak upadlo -- jak píšou holky. nechce se mi to pak umývat.
A kdyby do toho člověk to ovoce měl kupovat, tak by to asi fakt byl majlant a té šťávy až tolik není.
My máme jablek metráky... jenomže na to je lepší takový ten obrovský lis, kam se dá pytel jablek najednou a vyteče xx litrů čistého nezkaleného moštu. takže i když mám odšťavňovač, stejně jsme s našima udělali akci, nadělali moštu a zavařili to. máme to ve sklepě ve sklínkách a to je supr. Z odšťavňovače by to trvalo věky, než bych tolik udělala.
byla jsem z toho ze začátku nadšená a dělala šťávy docela dost, zkoušela různé kombinace. ale to nadšení tak nějak opadlo.
Není tady
kitkat napsal(a):
Blahopřejeme všem dalším staživým přetáčivcům!
![]()
Dámy hlaste se, zanedlouho budu otevírat kurz "jak přebalit pokakané miminko, které se neustále přetáčí"
A na oplátku bych prosila nějakou instruktáž k tomu, jak naučit kojence milovat svoji postýlku a usínat v níV tom jsme stále na nedostatečnou
čoveče to bude určitě velice užitečný kurz! my máme už teď občas problém s přebalováním i oblékáním a to se zatím přetáčí jen na bok :-))
ale takové ty přebalovací podložky s vysokým okrajem by to těm mrškám mrštným mohly trochu ztížit.
my naštěstí usínáme v postýlce každý večer. jdu mu tak 2-3x dát dudlíka, ručičky zlobivé ho vystrkují ven. jinak jsem vedle a jen dávám pozor až zabere a pak si du po svým... v noci po kojení taky usíná sám.
doufám že mu to dlouho vydrží....
Není tady
Jasně, taky mám představu, že dítě nacpu spíš ovocem, ale jednak, když bude strom, bude ovoce, tak uchovat na různý způsoby, kompoty se přejí, a taky jsem to chtěla spíš na dietní zeleninové šťávy, my máme hrozně rádi mix celer, mrkev, petržel.. rajče..
No a v kuchyni jsem měla hned na lince skříň s roletkou, za kterou jsem měla všechny spotřebiče, takže se na to neprášilo a přesto to bylo po ruce..
Není tady
Jojo, ta skříň s roletou je supr. Nechala jsem si ji udělat. je na lince a jsou v tom schované různé spotřebiče. Jinak by asi musely být ve špajzu a pak bych je asi moc nepoužívala. Nejvíc používám asi domácí pekárnu - jenom otevřu roletku, vysunu pekárnu a můžu ji ládovat. za roletou je i zásuvka.
Jinak jsem právě dokončila propočet, kolik spotřebujeme plenek na den. před 2 týdny jsem spočítala stav a dneska zase. Takže mi to vyšlo 7,6plenky/1den. chtěla jsem vědět spotřebu kvůli tomu, abych věděla kolik si tak můžu dovolit koupit, když bude nějaká akce. a taky kolik brát se sebou třeba na dovču.
Není tady
bambi - propočty dobrý, ale na dovolený počítej z dvojnásobkem - jen rada, z vlastní zkušenosti na jednu dovču sme i pleny zapomněli vzít
Není tady
Ahojky tak jsem Vás zdárnš dočetla dnes v poradně docela v pohodě Denča má 6650g a 65cm, dostala dva pichance celý den mi prospala a teď spinká už zase , ale dala jsem ji pro jistotu raději čípek na noc.
Na další očkování jdeme za měsíc i poradnu a to bychom pak měli začít dávat příkrmy zatím mi mudr. řekla ať ji nic ještě nedávám když je plně kojená a krásně přibírá. Denča se ji tam krásně předvedla jak na bok se přetočila tak se tam nani začala úplně nahlas smát a mudr. se setřičkou zní byly pryč jak je šikovná
A zároveň jsme se domluvili na očkování Nikolky proti žloutence tak jde taky za měsíc.
Já dopadla taky celkem dobře cholesterol mi šel níž už hodnoty nemám taky vysoký, jen opět beru zase železo jsem chudokrevná a nález v moči opět. Tak mě posílají na nějaké vyšetření ledvin atd. Naštěstí jsem to už kdysi absolvovala tak vím do čeho půjdu.
K těm parfémům já používám avon a oriflame. Jinak nic jiného.
A odšťavňovač mám taky , ale jak píšou holky prášilo se mi nato tak jsem to uklidila do skříně a pak už málo kdy vytáhla ven a bylo pracný umývání ani myčka to nezvládla, já poižívám ten tyčkový mixér a nebo klasicky na misečku . Dělala jsem to tak u Nikči. A ten odpad z ovoce a zeleniny byl hnus kolkrát se stím už nedalo nic dělat.
A Deniska si zatím vystačí sama mám ji bu´d v lehátku nebo v postýlce , ale samozřejmě se ji také věnuji , ale málo nosím na rukách znám to od Nikči, ta se stále chovala a pak jsem nic neudělala. Takže většinou se s Denčou mazlím ráno v posteli a pak hodně naa večer a v polende. Usíná mi krásně sama položím dám pusinku pohladím dudoška a odcházím, a většinou usíná sama.
Není tady
ŠIŠO,
no tak Denča je teda kus ženský :-) my jsme o měsíc starší a máme 6,2kg! a tos měla obavy...
to dáváš čípek na noc po očkování? no nevím, doktorka mi říkala, že případná teplota po očkování je reakce imunitního systému, že se učí bojovat a zakládá si ty protilátky... a když se ta teplota srazí, tak to očkování nebude mít až tak smysl. prý bych měla teplotu srážet až kdyby byla chvíli nad 38. tak nevím, říkala mi to doktorka.
Není tady
Krtkoo,
OK, budeme počítat rači trochu víc. ale do ciziny nejedeme, tak bychom při nejhorším dokoupili :-) ale aspoň mám hrubou představu, kolik toho vlastně je potřeba
Není tady
Dobré ranko :-)
hlásím se po krásné noci :-) Malá se mi budí ve 22, v 1 a pak až v šest ráno, sice musím tak 2x podat dudlíka v noci, ale i tak je to super No co se nošení na rukou týče, tak mám pocit, že u prvních miminek tak většinou mamky dopadnou. Td vím, že když budu mít jednou druhý, tak ho rozhodně nosit tolik nebudu
Jinak my stále pouze na bok se otáčíme, povídáme, výskáme, ale rozhodně se nahlas nesějeme. SPíš si jenom výskne. Jaj a teď mi dítko tlačí do plenky :-)
Není tady
ahoj holky, každá doktorka říká něco jiného, ale podle mého názoru je zbytečný dávat něco preventivně, protože do 38 to tělo bojuje a to že bojuje není uplně špatné. Když je potřeba - už to poznám, že je horečka, tak změřím a dám sirup - čípky nevedeme - sirup zatím zabral vždy rychle..
my sme takhle dostali doporučení po předchozím očko po kterým měl jiřík febrilní reakci - bez křečí naštěstí, tak sme byli v očekávání horečky, ale to se nestalo, tak sme nic nedávali preventivně.
s těma plínkama to dnes taky zkusím, ať vím, kolik vyplácáme
co budete dneska vařit ? potřebuju i tip na pečení ???? něco musim ulovit, přijede kamarádka, vídáme se tak jednou za rok, tak se těším
a zítra ke kadeřnici to se taky těším
Upravil(a) krtkaa (17. 5. 2011 9:07)
Není tady